ΕΕ: "Πράσινο φως" στο ελληνικό πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων για αποζημίωση ζημιών σε αγρότες

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
ΕΕ: "Πράσινο φως" στο ελληνικό πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων
         για αποζημίωση ζημιών σε αγρότες

ΗΕυρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποζημίωση ζημιών από φυσικές καταστροφές και δυσμενή κλιματικά φαινόμενα στον αγροτικό τομέα

Το πρόγραμμα στοχεύει στη στήριξη γεωργών που έχουν υποστεί ζημιές στη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή τους ή στα πάγια περιουσιακά τους στοιχεία, τα αποθηκευμένα προϊόντα και τον εξοπλισμό παραγωγής τους λόγω απρόβλεπτων γεγονότων. Τέτοια απρόβλεπτα γεγονότα περιλαμβάνουν φυσικές καταστροφές (π.χ. έντονες ή παρατεταμένες βροχοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και έντονη ξηρασία). Στο πλαίσιο του καθεστώτος, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2027, η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 200.000 ευρώ.

Η Επιτροπή αξιολόγησε το καθεστώς σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. Βάσει του άρθρου 107 της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ, επιτρέπεται στα κράτη-μέλη να αποκαταστήσουν τη ζημία που προκλήθηκε από φυσικές καταστροφές ή έκτακτα περιστατικά και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή εφάρμοσε τις κατευθυντήριες γραμμές του 2022 για τις κρατικές ενισχύσεις στους τομείς της γεωργίας και της δασοκομίας και στις αγροτικές περιοχές. 
Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το καθεστώς είναι απαραίτητο και κατάλληλο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου. Επιπλέον, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς είναι αναλογικό, καθώς περιορίζεται στο ελάχιστο απαραίτητο και θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στον ανταγωνισμό και το εμπόριο μεταξύ των κρατών-μελών. Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό καθεστώς, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.
Read More »
ΕΕ: "Πράσινο φως" στο ελληνικό πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων για αποζημίωση ζημιών σε αγρότες ΕΕ: "Πράσινο φως" στο ελληνικό πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων για αποζημίωση ζημιών σε αγρότες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

15 κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία σήμερα λόγω καιρού και μία για φλεγόμενο όχημα

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
15 κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία σήμερα λόγω καιρού και μία για φλεγόμενο όχημα


Σε 15 περιστατικά σε ολόκληρη την Ήπειρο χρειάστηκε να παρέμβουν σήμερα όλη τη μέρα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις. Η βροχόπτωση της σημερινής ημέρας δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφορούν σε κοπές δέντρων σε Πρέβεζα , Φιλιππιάδα Και Θεσπρωτία. 
Υπήρξε επίσης ένα περιστατικό κατολίσθησης κοντά στο Γκρίμποβο στην παλιά εθνική οδό, όπου και υπήρξε η συνεργασία Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας . Τέλος πριν από λίγα λεπτά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων δέχτηκε κλήση όχι ένεκα καιρού αλλά για όχημα στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου που έβγαζε φλόγες.


Read More »
15 κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία σήμερα λόγω καιρού και μία για φλεγόμενο όχημα 15 κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία σήμερα λόγω καιρού και μία για φλεγόμενο όχημα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Σε επτά περιοχές της Ηπείρου τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Σε επτά περιοχές της Ηπείρου τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Τρίτη 28/11 σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική και Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο, στη Δυτική Κρήτη, και στη Λέσβο. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίσο με 189 χιλιοστά. Μέχρι τις 19:30 συνολικά 10 μετεωρολογικοί σταθμοί καταγράφουν ημερήσιο ύψος βροχής ίσο ή μεγαλύτερο των 100 χιλιοστών.

Με περίπου 530 μετεωρολογικούς σταθμούς που μεταδίδουν ζωντανά δεδομένα από όλη την Ελλάδα καθημερινά, το πυκνό δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ προσφέρει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων. Η συντήρηση και η περαιτέρω πύκνωση του υπάρχοντος δικτύου σταθμών κρίνεται από τους επιστήμονες επιβεβλημένη.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 19:30 ώρα Ελλάδας.Read More »
Σε επτά περιοχές της Ηπείρου τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης Σε επτά περιοχές της Ηπείρου τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Δυναμική διεύρυνση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γαλλικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Δυναμική διεύρυνση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γαλλικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα


Κατεξοχήν παραγωγική αναδεικνύεται η πρόσφατη επίσκεψη της Πρυτάνεως κ. Άννας Μπατιστάτου στη Γαλλία, καθώς οι συνεργασίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τα γαλλικά πανεπιστήμια, αλλά και μία σειρά φορέων και προσωπικοτήτων της Γαλλίας, αναθερμαίνονται και διευρύνονται, προάγοντας τη δυναμική και την καινοτομία των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των επαφών που είχε η Πρύτανης, καλλιεργήθηκε ο εμπλουτισμός και η εμβάθυνση των σχέσεων με το γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο Sorbonne Université, που είναι ένας από τους παλαιότερους και επιφανέστερους εταίρους στο πρόγραμμα Erasmus, αλλά και το Université Clermont-Auvergne, που είναι ο προνομιούχος εταίρος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της συμμαχίας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, με το οποίο το Πανεπιστήμιο συνδέεται με Πρωτόκολλο Συνεργασίας, πλέον των υπαρχουσών διμερών συμβάσεων Erasmus.

Κοινά ερευνητικά προγράμματα

Κατά τις συναντήσεις και συνεργασίες που είχε η κ. Άννα Μπατιστάτου, η οποία συνοδευόταν από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διευρύνθηκε η συνεργασία, αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των μετακινούμενων φοιτητών/τριών, τη δρομολόγηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, τη διερεύνηση συγκρότησης κοινών προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά και την κοινή διαχείριση φοιτητικής πρακτικής άσκησης.

Σύνδεση με προβεβλημένα κέντρα φιλοσοφικής έρευνας

Αξίζει να αναφερθεί ότι την 1η Νοεμβρίου αναγορεύτηκε Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η κ. Anca Vasiliu, διεθνούς κύρους φιλόσοφος, βραβευμένη με το Grand Prix de Philosophie της Γαλλικής Ακαδημίας και με τον Σταυρό της Λεγεώνας της Τιμής. Η αναγόρευση αυτή συμβάλλει στον εγκαινιασμό μιας επιστημονικής συνεργασίας, που άρχισε πριν τρεις δεκαετίες, όταν στα πρώτα ακαδημαϊκά της βήματα η κ. Vasiliu μετέβη από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Αποτέλεσμα είναι η σύνδεση της Φιλοσοφικής Σχολής με ένα από τα πιο προβεβλημένα κέντρα φιλοσοφικής έρευνας διεθνώς. Με αφορμή τη συγκεκριμένη αναγόρευση, αλλά και με δεδομένο ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεργάζεται με το Γαλλικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε την Πρυτανεία ο Γάλλος Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Jean-Luc Lavaud, συνοδευόμενος από την μορφωτική ακόλουθο κ. Carole Perretto. Η συνάντηση με την Πρύτανη διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Οργάνωση γαλλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος

Μία σημαντική εξέλιξη είναι επίσης η έναρξη δύο διπλών διδακτορικών διατριβών σε συνεργασία με γαλλόφωνα Ιδρύματα, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών με το Université Clermont-Auvergne, και στο Τμήμα Φυσικής με το Université de Louvain. Επιπλέον δρομολογήθηκε κοινό ερευνητικό πρόγραμμα με το γαλλικό Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - CNRS (funding Hubert Curien Partnerships). Επιπροσθέτως και αναφορικά με τη συνέργεια με το Κέντρο Φιλοσοφίας Léon Robin της Σορβόννης, αποφασίστηκε η οργάνωση ενός συνεδρίου για την αρχαία και μεσαιωνική φιλοσοφία εντός του 2024, αλλά και η οργάνωση γαλλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.

Νέα πιλοτικά προγράμματα ερευνών

Μεταξύ των αποτελεσμάτων της επίσκεψης συγκαταλέγεται και η διοργάνωση τριών πιλοτικών προγραμμάτων BIP (Blended Intensive Program) σε τριμερή συνέργεια με το Université Clermont-Auvergne και το Ovidius University of Constanta, ενώ συνεχίζεται σταθερά και δυναμικά η συμμετοχή των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη διαδικασία ανάδειξης του λογοτεχνικού Βραβείου Goncourt Ελλάδος.

Συνεργασία με το γαλλικό τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου

Τέλος, την προηγούμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε συνεργασία με το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris), στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Αυλώνα, και στο οποίο παραβρέθηκε και μίλησε η Πρύτανης. Η συνεργασία με το Club de la Presse Européenne του Παρισιού συντελεί στην επίτευξη της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο επίπεδο της επικοινωνίας, αλλά και της σύνδεσής του με ευρωπαϊκά μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Δήλωση της Πρυτάνεως

Όπως δήλωσε η Πρύτανης, κ. Άννα Μπατιστάτου τα οφέλη της συγκεκριμένης επίσκεψης και επαφών στη Γαλλία καθώς και μία σειρά πρωτοβουλιών και συναντήσεων είναι πολλαπλώς σημαντικά για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Είναι στρατηγική μας προτεραιότητα η αξιοποίηση όλων των ευκαιριών για συμμετοχή σε διεθνή δίκτυα που φέρνουν στρατηγικές συμμαχίες, πρόσθετους πόρους, διεύρυνση της έρευνας, διάχυση των αποτελεσμάτων και προβολή των επιτευγμάτων κάθε ακαδημαϊκής μονάδας. Καταρχήν, αυξάνονται οι επιλογές των φοιτητών/τριών για μετακινήσεις Erasmus με σκοπό τις σπουδές ή την πρακτική άσκηση, ενώ η αύξηση του αριθμού των μετακινούμενων φοιτητών/τριών είναι πλέον γεγονός. Οι συνέργειες που αφορούν στα διπλά διδακτορικά, τα διπλά Master, το Erasmus Mundus, και τα Blended Intensive Programs προάγουν τη δυναμική και την καινοτομία των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιπλέον, είναι εφικτή η διεκδίκηση στοχευμένων υποτροφιών έρευνας από το Campus France και την Agence Universitaire de Francophonie, καθώς και η προαγωγή της πολυγλωσσίας, που αποτελεί θεμελιώδη ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πολιτική».


Read More »
Δυναμική διεύρυνση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γαλλικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα Δυναμική διεύρυνση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γαλλικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Πλήθος κατολισθήσεων, οριακά ο Καλαμάς

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Πλήθος κατολισθήσεων, οριακά ο Καλαμάς


Η συνεχής και έντονη βροχόπτωση που εκδηλώνεται τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα κατολισθήσεων σε πολλές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων.

Τα σοβαρότερα από αυτά καταγράφονται στην παλιά Εθνική προς Ηγουμενίτσα, στον δρόμο Ιωαννίνων- Άρτας και κυρίως στην περιοχή του Τερόβου, στον δρόμο προς την Κόνιτσα καθώς και σε μέρος του επαρχιακού δικτύου της Κόνιτσας όπως και στα Τζουμέρκα.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 16 μηχανήματα προκειμένου να απομακρυνθούν χώματα, πέτρες και φερτά υλικά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας όμως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς σημειώνονται συνεχώς νέες κατολισθήσεις αλλά και καταπτώσεις.

Εν τω μεταξύ σε οριακό σημείο είναι η στάθμη του Καλαμά με ορισμένα μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα να καταγράφονται ήδη στα όρια με το Νομό Θεσπρωτίας.Read More »
Πλήθος κατολισθήσεων, οριακά ο Καλαμάς Πλήθος κατολισθήσεων, οριακά ο Καλαμάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε το 3ο Συμπόσιο Ιχθυοκαλλιέργειας 2023 με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Πραγματοποιήθηκε το 3ο Συμπόσιο Ιχθυοκαλλιέργειας 2023 με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ήταν χρυσός χορηγός στο Συμπόσιο Ιχθυοκαλλιέργειας 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Athens Marriot Hotel, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Συνέδριο, που αποτελεί πλέον θεσμό για τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, είχε θέμα «Μετασχηματισμός και ανθεκτικότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας προς μια κοινωνικά αποδεκτή και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη». Συνδιοργανώθηκε από τις εταιρείες Next is Now και Dome Consulting σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, με σημαντικούς εκπροσώπους από την Πολιτεία, την κυβέρνηση, τους Επιστημονικούς Φορείς, τον Κλάδο και επενδυτικά σχήματα παγκόσμιας εμβέλειας.

Τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ήταν τα μέτρα και οι ενέργειες για την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης του κλάδου, οι τάσεις κατανάλωσης και ο ανταγωνισμός, η αειφορία και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και η ευζωία των εκτρεφόμενων ψαριών.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης, ο κ. Βασίλειος Κόκκαλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τομεάρχης σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Αναπλ. Υπεύθυνη ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Χριστίνα Στάρακα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Πρόεδρος Δ.Σ. Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιώργος Στρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας κα. Μαρίνα Πέτρου, η Ευρωβουλευτής ΕΛΚ, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν σε τρία panels ο κ. Απόστολος Τουραλιάς, Πρόεδρος του ΔΣ, η κα Κατερίνα Λύτρα, επιστημονική διευθύντρια και ο κ. Λεωνίδας Παπαχαρίσης, Business development expert.

Ο κ. Απόστολος Τουραλιάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Οι τρεις λέξεις «κλειδιά» είναι μετασχηματισμός, ανθεκτικότητα, βιωσιμότητα. Καλό είναι να δούμε ποια είναι η σημερινή κατάσταση του κλάδου, να την αξιολογήσουμε γιατί μόνο έτσι μπορούμε να χαράξουμε τι πρέπει να κάνουμε, και για να μετασχηματίσουμε τον κλάδο έτσι ώστε να τον θωρακίσουμε και να είναι ανθεκτικός και να επιτύχουμε βέβαια μια μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Από το 2021 έχουμε μια αύξηση τιμών σε όλες τις πτυχές του κλάδου, η οποία επιδεινώθηκε πολύ περισσότερο μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας από το 2022 και η αύξηση του κόστους προσεγγίζει το 20%. Αυτό που βλέπουμε ως το τέλος το 2023 είναι πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις διότι δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για να ξέρουμε πόσο θα κρατήσει, ώστε να κάνουμε τις ενέργειες που χρειάζεται για να ανταπεξέλθουμε αυτό το διάστημα. Η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, από την άλλη το κύριο κόστος μας, η τιμή των ιχθυοτρόφων, παραμένει σε πολύ ψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να καθορίζει πολύ ψηλά και το κόστος παραγωγής. Αναφορικά με τις πληθωριστικές τάσεις στην παγκόσμια αγορά, ως εξαγώγιμο προϊόν στο 80-85%, σαν αποτέλεσμα συναντάμε τη στροφή των καταναλωτών σε προϊόντα με φθηνότερη τιμή, τα οποία ο ανταγωνισμός μπορεί να τα προσφέρει (Τουρκία).»

Η κα Κατερίνα Λύτρα τόνισε ότι «Απασχολεί όλο το πάνελ και τους συμπολίτες μας το θέμα αποτυπώματος των ιχθυοκαλλιεργειών στο περιβάλλον είτε αυτό είναι θάλασσα είτε αέρας. Για αυτό και η ΕΛΟΠΥ χρηματοδότησε ένα πρόγραμμα ερευνητικό με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο έχει ολοκληρωθεί εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου όπου έγινε ανάλυση κύκλου ζωής, δηλαδή εκτίμηση των συνεπειών στο περιβάλλον, που σχετίζονται με τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, με σκοπό την ποσοτικοποίηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, εφόσον γίνεται. Βρήκαμε ότι το αποτύπωμα του άνθρακα σε μια κλίμακα μέχρι το 20, ενώ στα μηρυκαστικά είναι στο 20 στα δικά μας ψάρια είναι στο 2,5.»

Ο Κ. Λεωνίδας Παπαχαρίσης από την πλευρά του τόνισε ότι «Όσο και αν ακούγεται ρηξικέλευθο, θα βοηθούσε πραγματικά να εξειδικευθεί η νομοθεσία που σχετίζεται με την ευζωία γιατί αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα ενώ υλοποιούμε και η δραστηριότητα μας περιορίζεται από υπάρχουσα νομοθεσία που σχετίζεται πραγματικά με την ευζωία, δεν μπορούμε να επικαλεστούμε επίσημα ότι έχουμε μια ξεκάθαρη νομοθεσία που την ακολουθούμε και πετυχαίνει τους στόχους. Οι παραγωγοί έχουν αναγνωρίσει ότι τα ψάρια είναι ενσυναίσθητα ζώα, ότι θα πρέπει να προσαρμόζουν και να προσαρμόζονται οι παραγωγικές τους διαδικασίες και στις ανάγκες ευζωίας των ψαριών. Είναι σχετιζόμενη η ευζωία με την ποιότητα των ψαριών που προσφέρουμε και με την τεχνική αποτελεσματικότητα των μονάδων παραγωγής.»

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα, ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.

Read More »
Πραγματοποιήθηκε το 3ο Συμπόσιο Ιχθυοκαλλιέργειας 2023 με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ Πραγματοποιήθηκε το 3ο Συμπόσιο Ιχθυοκαλλιέργειας 2023 με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Περιφέρειας Ηπείρου για την ανάπτυξη του Κέντρου Συλλογής και Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας, στη Λωρίδα Σαγιάδας

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Ξεκίνησαν οι εργασίες της Περιφέρειας Ηπείρου για την ανάπτυξη του Κέντρου Συλλογής και Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας, στη Λωρίδα Σαγιάδας

Στο πλαίσιο των δράσεων την Πράξης AETHER, η Περιφέρεια Ηπείρου, υλοποιεί εργασίες διαμόρφωσης και προμήθειας εξοπλισμού, για την ανάπτυξη του Κέντρου Συλλογής και Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας, στη θέση Ακρωτήρι Παγανιάς, της Λωρίδας Σαγιάδας.

Στο εν λόγω σημείο συγκέντρωσης των πλαστικών αποβλήτων (ιχθυοτροφών, συσκευασιών κλπ.), οι ιχθυοκαλλιεργητές θα μπορούν να μεταφέρουν τα πλαστικά απορρίμματα τα οποία θα δεματοποιούνται και θα αποθηκεύονται προσωρινά μέχρι να διοχετευθούν σε εταιρείες ανακύκλωσης. Επιπλέον, η Περιφέρεια θα προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό για την διαχείριση των νεκρών ψαριών.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Η Πράξη AETHER υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «INTERREG V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των δύο χωρών


Read More »
Ξεκίνησαν οι εργασίες της Περιφέρειας Ηπείρου για την ανάπτυξη του Κέντρου Συλλογής και Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας, στη Λωρίδα Σαγιάδας Ξεκίνησαν οι εργασίες της Περιφέρειας Ηπείρου για την ανάπτυξη του Κέντρου Συλλογής και Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας, στη Λωρίδα Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Στ.Ιωάννου "Υπάρχει υπόσχεση του Πρωθυπουργού για αναβάθμιση του Πρέβεζα -Ηγουμενίτσα" "Το Κυβερνητικό έργο είναι θέμα του Βουλευτή"

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Στ.Ιωάννου "Υπάρχει υπόσχεση του Πρωθυπουργού για αναβάθμιση του Πρέβεζα -Ηγουμενίτσα" "Το Κυβερνητικό έργο είναι θέμα του Βουλευτή"

Για τους οδικούς άξονες του Νομού Πρέβεζας, με αφορμή τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου στο Ράδιο Prisma και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υφυπουργού, ο κος Ιωάννου μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν ήταν σωστός ο τρόπος και όσα είπε ο κος Ταχιάος, αλλά δεν μπορούσε στον "αέρα" της εκπομπής να δεσμευτεί για έργα εκατομμυρίων. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης είπε πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί (σε βίντεο) για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.

Στην εκδήλωση της Περιφέρειας, το Καλοκαίρι, στην ΟΑΣΗ δεν είπαμε ότι έχουμε εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση, είπαμε πως θα ετοιμάσουμε τις μελέτες και από εκεί και έπειτα θα πάμε κομμάτι - κομμάτι. O Yφυπουργός δεν είπε κάτι διαφορετικό, είπε ότι δεν υπάρχει στον σχεδιασμό του Υπουργείου, το τι θα γίνει στο μέλλον...θα το δούμε..ο Υφυπουργός, αν δεσμεύονταν στον αέρα της εκπομπής, για τον οδικό άξονα θα ήταν φαιδρός θα μπορούσε βέβαια να ήταν πιο ευγενικός, ο καθένας όμως μπορεί να κάνει ένα λάθος. Θα πρέπει να κοιτάξουμε στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τι μπορούμε να εντάξουμε, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχουν ώριμες μελέτες και οι μελέτες ακόμα δεν έχουν ωριμάσει, είπε ο κος Ιωάννου.

Οι πολίτες του Νομού περιμένουν από εμάς πράγματα που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, την Κυβέρνηση την εκπροσωπεί ο Κυβερνητικός Βουλευτής, άρα λοιπόν οι βουλευτές είναι η φωνή της Κυβέρνησης στην περιοχή, αυτοί πρέπει πρώτα να κάνουν δουλειά, παρόλα αυτά όμως ο κόσμος ζητάει από εμάς γιατί μας έχει μεγάλη εμπιστοσύνη, θέλει εμείς να λύσουμε το πρόβλημα όμως μιλάμε για διευρωπαικά δίκτυα δηλαδή του Υπουργείου και αυτά είναι θέματα του βουλευτή ότι δηλαδή έχει να κάνει με κυβερνητικό έργο. Εμείς όμως δεν στεκόμαστε σε αυτά και θέλουμε να δώσουμε λύση στο θέμα επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης.


Read More »
Στ.Ιωάννου "Υπάρχει υπόσχεση του Πρωθυπουργού για αναβάθμιση του Πρέβεζα -Ηγουμενίτσα" "Το Κυβερνητικό έργο είναι θέμα του Βουλευτή" Στ.Ιωάννου "Υπάρχει υπόσχεση του Πρωθυπουργού για αναβάθμιση του Πρέβεζα -Ηγουμενίτσα" "Το Κυβερνητικό έργο είναι θέμα του Βουλευτή" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε ο θεατρικός Νοέμβρης της ΘΕΑΤΟ

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Ολοκληρώθηκε ο θεατρικός Νοέμβρης της ΘΕΑΤΟ


“Μετά την ολοκλήρωση του 13ου Θεατρικού Νοέμβρη

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τέχνη είναι αντανάκλαση της κοινωνικής πραγματικότητας και με αυτήν την σκέψη ως «Θεατρικός Σύλλογος ΘΕΑΤΟ» , συνδράμουμε ώστε ο τόπος μας να φωτίζεται και να ανασαίνει μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και το θέατρο , δημιουργώντας αφορμές για να καλυτερέψουμε το βιοτικό και πνευματικό επίπεδο της πόλης και των ανθρώπων της.

Έτσι λοιπόν για 13η χρονιά βιώσαμε όλοι μαζί (θεατές και ΘΕΑΤΟ) στιγμές καλλιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας που μας διασκέδασαν , μας προβλημάτισαν και τελικά άφησαν το αποτύπωμά τους στην ψυχή και στο μυαλό μας . Μέσα από μια μεγάλη θεατρική γκάμα που ξεκίνησε ένα δικαστικό θρίλερ (12 ένορκοι –ΘΕΑΤΟ) αλλά και μια με κωμωδία (Black birthday – ΣΥΝΘΕΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) , συνέχισε με κοινωνικοπολιτική σάτιρα (Ζήτω που καήκαμε – ΘΕΟΦΙΛ) , προχώρησε με κοινωνικό δράμα (Μικρές Ιστορίες Φόνων – Ασυνήθεις Ύποπτοι Αιγάλεω) και τελείωσε με παιδικό θέατρο (Οι Ιππότες της Κόκκινης Καρδιά – ΥΦΟΠΟΙΟΙ Κομποτίου) με ενδιάμεσους σταθμούς τα βιωματικά εργαστήρια για ανήλικους (ΔΗΠΕΘΕ : Αφ. Αθανασιάδου & Άννια Μπούτνιοκ) και ενηλίκους (Γ. Κοντός από ΔΗΠΕΘΕ & Ηλ. Μήτσουρα , Δ. Φούτσιας , Πέννυ Μηλιά) αλλά και την μοναδική Έκθεση Ζωγραφικών Έργων του Σκηνογράφου-Ζωγράφου Βασίλη Ραμμόπουλου .

Κατά γενική ομολογία συμπολιτών , συλλόγων , και φορέων της πόλης ο Θεατρικός Νοέμβρης εκτός από το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα καταφέρνει να λειτουργεί και ανταποδοτικά στην πόλη και στον Δήμο μας αφού σε έναν ουσιαστικά μίζερο οικονομικά μήνα καταφθάνουν επισκέπτες θεατές αλλά και μέλη των ομάδων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ,καφέ και εστιατόρια και δίνουν μια οικονομική ανάσα στον Παραμυθιώτικο Νοέμβρη .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Σουλίου για την παραχώρηση της αίθουσας του θεάτρου «Καρκαμίσι» και για την συνδιοργάνωση της όλης εκδήλωσης αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο που συνέβαλε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση του 13ου Θεατρικού Νοέμβρη.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στους χορηγούς μας που χωρίς την συμβολή τους θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της εκδήλωσης .Ευχαριστούμε για την προβολή και την επικοινωνία το «EpirusTV1» – δημοσιογράφο Έλενα Χριστοφορίδου ,την «ΕΡΤ Ιωαννίνων» – δημοσιογράφος Σωτήρης Αργύρης, την «ΕΡΤ Ηγουμενίτσας» – δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου , το δικό μας «Paramythia-online» και το «Περιοδικό step»… μα πιο πολύ ευχαριστούμε σε όλους εσάς στους θεατές μας που γεμίσατε ασφυκτικά το θέατρο μέσα στα 4 ΠΣΚ του Θεατρικού Νοέμβρη στην Παραμυθιά.

Και του χρόνου με υγεία και δύναμη για όλους !”
Read More »
Ολοκληρώθηκε ο θεατρικός Νοέμβρης της ΘΕΑΤΟ Ολοκληρώθηκε ο θεατρικός Νοέμβρης της ΘΕΑΤΟ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κλειστό για τα πλοία ανοιχτού τύπου το πορθμείο

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Ηγουμενίτσα: Κλειστό για τα πλοία ανοιχτού τύπου το πορθμείο


Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές σε ολόκληρη την Ήπειρο, παρόλο που δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής.

Οι νοτιάδες και οι καταιγίδες συνεχίζουν να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, ενώ προβλέπονται και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), και την Τετάρτη ο καιρός αναμένεται να παραμείνει άστατος, με νεφελώδεις περιόδους, τοπικές βροχές, και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδίως στα δυτικά.

Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο από τα κλειστού τύπου πλοία.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Κλειστό για τα πλοία ανοιχτού τύπου το πορθμείο Ηγουμενίτσα: Κλειστό για τα πλοία ανοιχτού τύπου το πορθμείο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 24η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 24η ΕΙΔΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Καλείστε σε μικτή – ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου αρ.8), στις 4 Δεκεμβρίου 2023,ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:30 ΄,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την
υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και τηρουμένων των μέτρων προστασίας 
που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 (άρθρο 78 του Ν.4954/2022), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2021.

Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων & Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ιωάννης Τ. Μποροδήμος
Read More »
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 24η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 24η ΕΙΔΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μετέφερε τρία άτομα κρυμμένα σε φορτηγό

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Ηγουμενίτσα: Μετέφερε τρία άτομα κρυμμένα σε φορτηγό

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών προέβησαν, τις πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη της Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμανιού εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι 35χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του επικαθήμενου τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Μετέφερε τρία άτομα κρυμμένα σε φορτηγό Ηγουμενίτσα: Μετέφερε τρία άτομα κρυμμένα σε φορτηγό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
 Τετάρτη 29 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου, με τα εξής θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

1. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η ,α/α 1): «Ε.Π.Ο. αύξησης δυναμικότητας πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 20.000 σε 42.000 ορνίθια κρεατοπαραγωγής, αποτελούμενη από δύο μονάδες, η πρώτη δυναμικότητας 15.700 ορνίθια κρεαοπαραγωγής και η δεύτερη 26.300 ορνίθια κρεατοαπαραγωγής, στη θέση «Παλαιοκκλησιά», Τ.Κ. Καλπακίου, Δ. Πωγωνίου , Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορείς πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι οι κ.κ. Ηλίας Μπόνιας και Θωμάς Μπόνιας αντίστοιχα.

2. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η,α/α 5): «Υφιστάμενη χοιροτροφική μονάδα δυναμικότητας 250 χοιρομητέρων με τα παράγωγα τους, μέχρι τελικής πάχυνσης, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Μαραθιά» της Τ.Κ. Καμπής, Δ.Ε. Ξηροβουνίου, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΡΕΝΤΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.».

3. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 8η, α/α 4): «Μονάδα οστρακοκαλλιέργειας σε θαλάσσια έκταση 40 στρ., δυναμικότητας 160 τόνων/έτος, στη θέση «Όρμος Μάζωμα», Αμβρακικού κόλπου, Δήμου Πρέβεζας, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «Χριστογιάννης Κ. – Λύσαρη Μ. Ε.Ε.», με δ.τ. «Ionian Shells».

4. Γνωμοδότηση , επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 1η , α/α 6): «ΜΠΕ εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Ηγουμενίτσας στην παράκτια περιοχή από τα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας έως το Μακρυγιάλι: τμήμα οδού Ηγουμενίτσα- Δρέπανο-παραλία Μακρυγιάλι και τυχόν παρακείμενων αυτού έργων, Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.(ΟΛΗΓ Α.Ε.).

5. Γνωμοδότηση , επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η): «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 0,99 MW , στο ρέμα Μετσοβίτικο, Δήμου Μετσόβου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΜΥΗΣ ΜΕΤΣΟΒΙΤΙΚΟ Α.Ε.».

6. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις προώθησης προϊόντων κατά το 1ο εξάμηνο του 2024.

7. Έγκριση προαίρεσης για τη συνέχιση του έργου «Πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων προϊόντων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα» προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ με ΦΠΑ (Ευρώ 483.871,00 χωρίς ΦΠΑ – ΦΠΑ: 116.129,00 Ευρώ) μετά την εξάντληση των συμβατικών προϋποθέσεων.
 
8. Έγκριση 2ης Τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Π.Ε. Θεσπρωτίας για τη σχολική χρονιά 2023-24.

9. Έγκριση τροποποίησης δρομολογίου μεταφοράς μαθητών, Α/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π. Ε. Πρέβεζας, για το σχολικό έτος 2023-2024.

10. Έγκριση παράτασης του έργου “AETHER - Alliance for the Effective Transnational Handling of Environmental Resources” (MIS 5070064), και παράταση συμβάσεων του έργου

11. Έγκριση παράτασης συμβάσεων του στρατηγικού έργου AI SMART (Adriatic Ionian SMAll PoRT Network) του προγράμματος Cooperation Programme Interreg V-A Greece – Italy 2014-2020, και παράταση συμβάσεων του έργου στην κατηγορία Εξωτερικοί Συνεργάτες.

12. Έγκριση παράτασης συμβάσεων του στρατηγικού έργου TheRout_Net – Thematic routes and networks του προγράμματος Cooperation Programme Interreg V-A Greece – Italy 2014-2020, και παράταση συμβάσεων του έργου στην κατηγορία Εξωτερικοί Συνεργάτες.

13. Έγκριση παράτασης συμβάσεων του έργου GAMES (Greece Albania Mobilization towards sustainable Energy for Students) του προγράμματος Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020” και παράταση συμβάσεων του έργου στην κατηγορία Εξωτερικοί Συνεργάτες.

14. Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής της αρμόδιας επιτροπής Παραλαβής του προϊόντος «ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΦΕΤΑ (ΠΟΠ)» και Βασικής Υλικής Συνδρομής για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD) για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας με κωδικό ΟΠΣ 5000127, για τις ανάγκες της Π.Ε. Άρτας.

15. Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής της αρμόδιας επιτροπής Παραλαβής του προϊόντος «ΕΛΑΙΟΛΑΔΑΟ ΕΞ. ΠΑΡΘΕΝΟ» και Βασικής Υλικής Συνδρομής για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD) για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας με κωδικό ΟΠΣ 5000127,για τις ανάγκες της Π.Ε. Άρτας.

16. Έγκριση Πρωτοκόλλων οριστικής ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής των συμβάσεων, που αφορούν τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2023, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

17. Έγκριση ακύρωσης της από 01/06/2023 (ΑΔΑΜ: 23SYMV012799191) συναφθείσα σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας.

18. Έγκριση τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου / ΠΕ Θεσπρωτίας και της εταιρείας Express Facility Management Υπηρεσίες Καθαρισμού και Τεχνικών Εργασιών, Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας και Διάθεσης Προσωπικού Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.) για την υλοποίηση του έργου: «ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΥΟ (2) ΕΤΩΝ».

19. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου/ΠΕ Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού , για την υλοποίηση του έργου «Ανακατασκευή χώρων υγιεινής Γυμνασίου - Λυκείου Θεσπρωτικού», προϋπολογισμού 62.400.00€ με Φ.Π.Α.

20. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου του Δήμου Δωδώνης και του Σωματείου με την Επωνυμία <<ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΛΙΑΣΤΑΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΗΚΟΣ >>, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση στέγης νερόμυλου Βουλιάστας», προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ.

21. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής & Κονίτσης για την υλοποίηση του έργου « Αποκατάσταση - ανακατασκευή στεγών στον Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών στο Δ.Δ. Γαναδιού δήμου Κόνιτσας ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 120.000,00 ευρώ.

22. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου « Επισκευή στέγης και αντιμετώπιση υγρασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κρανούλας », προϋπολογισμού 105.000,00 ευρώ.

23. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου ,του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας για την υλοποίηση του έργου « Αποκατάσταση του καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Βέλλιανης Τ.Κ. Προδρόμου του Δήμου Σουλίου », προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ.

24. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του ΠΕΑΚΙ που αφορά τα έργα: α) Επίβλεψη- έγκριση μελέτης στατικής επάρκειας των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ Ιωαννίνων(Ζωσιμάδες- ΠΕΑΚΙ Ανατολής – Κλειστού Γυμναστηρίου – Κλειστού Κολυμβητηρίου – Λεμβαρχεία και στεγαζώμενο εσωτερικό χώρο & β) Σύνταξη και υποβολή φακέλου δικαιολογητικών για την έκδοση και ανανέωση αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ( Ζωσιμάδες- Πανηπειρωτικό – Λιμνοπούλα).

25. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων. H ΣΜΠΕ βρίσκεται αναρτημένη στον ακόλουθο διαδικτυακό σύνδεσμο: https://herema.gr/announcement-seia-ndp-owf/

26. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη 2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου EL05. H ΣΜΠΕ βρίσκεται αναρτημένη στον ακόλουθο διαδικτυακό σύνδεσμο: http://wfdver.ypeka.gr/el/project/consultation-el05-410-2revision-smpe-gr-v01/

27. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την 1η Αναθεώρηση ηοσ του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας (EL 09). Μακεδονίας (EL 09).. H ΣΜΠΕ βρίσκεται αναρτημένη στον ακόλουθο διαδικτυακό σύνδεσμο http://wfdver.ypeka.gr/el/consultation-gr/1revision-consultation-gr/consultation-1revision-el09-gr/

28. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη 2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας ( EL04). H ΣΜΠΕ του ως άνω προγράμματος βρίσκεται αναρτημένη στο διαδικτυακό σύνδεσμο: http://wfdver.ypeka.gr/el/project/consultation-el04-410-2revision-smpe-gr-v01.Read More »
Τετάρτη 29 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου Τετάρτη 29 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

To καλλιτεχνικό του αποτύπωμα, άφησε και φέτος ο Θεατρικός Νοέμβρης της ΘΕΑΤΟ

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
To καλλιτεχνικό του αποτύπωμα, άφησε και φέτος ο Θεατρικός Νοέμβρης της ΘΕΑΤΟ


Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τέχνη είναι αντανάκλαση της κοινωνικής πραγματικότητας και με αυτήν την σκέψη ως «Θεατρικός Σύλλογος ΘΕΑΤΟ» , συνδράμουμε ώστε ο τόπος μας να φωτίζεται και να ανασαίνει μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και το θέατρο , δημιουργώντας αφορμές για να καλυτερέψουμε το βιοτικό και πνευματικό επίπεδο της πόλης και των ανθρώπων της.

Έτσι λοιπόν για 13η χρονιά βιώσαμε όλοι μαζί (θεατές και ΘΕΑΤΟ) στιγμές καλλιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας που μας διασκέδασαν , μας προβλημάτισαν και τελικά άφησαν το αποτύπωμά τους στην ψυχή και στο μυαλό μας . Μέσα από μια μεγάλη θεατρική γκάμα που ξεκίνησε ένα δικαστικό θρίλερ (12 ένορκοι –ΘΕΑΤΟ) αλλά και μια με κωμωδία (Black birthday – ΣΥΝΘΕΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) , συνέχισε με κοινωνικοπολιτική σάτιρα (Ζήτω που καήκαμε – ΘΕΟΦΙΛ) , προχώρησε με κοινωνικό δράμα (Μικρές Ιστορίες Φόνων – Ασυνήθεις Ύποπτοι Αιγάλεω) και τελείωσε με παιδικό θέατρο (Οι Ιππότες της Κόκκινης Καρδιά – ΥΦΟΠΟΙΟΙ Κομποτίου) με ενδιάμεσους σταθμούς τα βιωματικά εργαστήρια για ανήλικους (ΔΗΠΕΘΕ : Αφ. Αθανασιάδου & Άννια Μπούτνιοκ) και ενηλίκους (Γ. Κοντός από ΔΗΠΕΘΕ & Ηλ. Μήτσουρα , Δ. Φούτσιας , Πέννυ Μηλιά) αλλά και την μοναδική Έκθεση Ζωγραφικών Έργων του Σκηνογράφου-Ζωγράφου Βασίλη Ραμμόπουλου .

Κατά γενική ομολογία συμπολιτών , συλλόγων , και φορέων της πόλης ο Θεατρικός Νοέμβρης εκτός από το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα καταφέρνει να λειτουργεί και ανταποδοτικά στην πόλη και στον Δήμο μας αφού σε έναν ουσιαστικά μίζερο οικονομικά μήνα καταφθάνουν επισκέπτες θεατές αλλά και μέλη των ομάδων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ,καφέ και εστιατόρια και δίνουν μια οικονομική ανάσα στον Παραμυθιώτικο Νοέμβρη .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Σουλίου για την παραχώρηση της αίθουσας του θεάτρου «Καρκαμίσι» και για την συνδιοργάνωση της όλης εκδήλωσης αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο που συνέβαλε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση του 13ου Θεατρικού Νοέμβρη.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στους χορηγούς μας που χωρίς την συμβολή τους θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της εκδήλωσης .Ευχαριστούμε για την προβολή και την επικοινωνία το «EpirusTV1» – δημοσιογράφο Έλενα Χριστοφορίδου ,την «ΕΡΤ Ιωαννίνων» – δημοσιογράφος Σωτήρης Αργύρης, την «ΕΡΤ Ηγουμενίτσας» – δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου , το δικό μας «Paramythia-online» και το «Περιοδικό step»… μα πιο πολύ ευχαριστούμε σε όλους εσάς στους θεατές μας που γεμίσατε ασφυκτικά το θέατρο μέσα στα 4 ΠΣΚ του Θεατρικού Νοέμβρη στην Παραμυθιά.


Και του χρόνου με υγεία και δύναμη για όλους !”
Με τιμή ΘΕΑΤΟ

Read More »
To καλλιτεχνικό του αποτύπωμα, άφησε και φέτος ο Θεατρικός Νοέμβρης της ΘΕΑΤΟ To καλλιτεχνικό του αποτύπωμα, άφησε και φέτος ο Θεατρικός Νοέμβρης της ΘΕΑΤΟ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Η Ηπειρώτισσα (απο το Γαρδίκι) Λαμπρινή Ιωάννου γράφει τραγούδια με την τοπική διάλεκτο της Ηπείρου

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Η Ηπειρώτισσα (απο το Γαρδίκι) Λαμπρινή Ιωάννου γράφει τραγούδια με την τοπική διάλεκτο της Ηπείρου


Η νεαρή Ηπειρώτισσα με καταγωγή το Γαρδίκι Θεσπρωτίας γράφει σε στίχους και μουσική έξι τραγούδια για το παρελθόν, που θα δημιουργήσουν το πρώτο της album και θα του δώσει τον τίτλο «Ο Κόσμος μου».

Με τοπική Ηπειρώτικη διάλεκτο το τραγούδι της «Άιντε» καταφέρνει να αγγίξει και να συγκινήσει αρκετό κόσμο. Είναι το τρίτο τραγούδι από τα έξι στο σύνολο κομμάτια του album κι έμπνευση της γι΄ αυτό θα αποτελέσει η ζωή της στη μικρή επαρχία της Ηπείρου.

Η ίδια ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού προς τα παιδικά της χρόνια και στους ανθρώπους της στο χωριό, αποφασίζει να γράψει το «Άιντε» με λέξεις και φράσεις που άκουγε από τους ντόπιους συγχωριανούς της αλλά και άτομα από το στενό της οικογενειακό κύκλο, όπως η μητέρα της.

Σ΄ αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως, το τραγούδι της «Άιντε» περιγράφει, πως η ίδια φλέρταρε με μια βαριά θλίψη στην εφηβική της ηλικία και πως με την βοήθεια της οικογένειας της, της φύσης και της τέχνης κατάφερε να ξεφύγει από το «ύπουλο γομάρι, το θεριό» όπως το περιγράφει και η ίδια στους στίχους της.


«Θυμάμαι να μην μπορώ να σηκώσω το ίδιο μου το σώμα.
Θυμάμαι να καίνε τα δάκρυα στο πρόσωπο μου, να πονάει η ψυχή μου και δεν ήξερα πως να την γιατρέψω.
Θυμάμαι την μαμά μου να μπαίνει στο δωμάτιο μου, στο οποίο εγώ ήμουν κλεισμένη για μέρες και να μου λέει «Αγάπη μου βγες λίγο στον ήλιο» κι άνοιγε την κουρτίνα.
Θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου «Λαμπρινάκι θα τα καταφέρεις».
Ήμουν δυστυχισμένη, γιατί με βασάνιζε μια βαριά ανεξήγητη θλίψη..
Από αυτό το τραγούδι λοιπόν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν όλα αυτά τα βιώματα »

Η Λαμπρινή εκτός του ότι έχει γράψει τους στίχους και την μουσική όλων των τραγουδιών του album της, αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει και τα video clip.

«Στις δικές μου δουλειές πάντα υπάρχουν συμβολισμοί. Αυτό συνέβη και τώρα. Ό,τι υπάρχει μέσα στο video clip δεν είναι τυχαίο. Όλα συμβολίζουν κι από κάτι που, είτε όντως υπήρχε στο παρελθόν είτε το φανταζόμουν εγώ μ΄ αυτόν τον τρόπο. Ο μεγαλύτερος συμβολισμός βέβαια είναι ο γάμος των γονιών μου. Οι χαρές στο σπίτι μου που εγώ δεν έβλεπα λόγω του «θεριού». Αυτή όμως η εσωτερική δύναμη που έλεγε, αυτό το «Λαμπρινάκι θα τα καταφέρεις», με βοήθησε ν΄ ανοίξω τα φτερά μου και να πετάξω».


Τα τραγούδια του album θα παρουσιαστούν ζωντανά σε μια νέα παράσταση, που σχεδιάζεται για το χειμώνα του 2024. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα

Directed by Λαμπρινή Ιωάννου
Film Production PixelYou

Βοηθός Σκηνοθέτη – Δέσποινα Κουμαντσιώτη

Στίχοι/Μουσική – Λαμπρινή Ιωάννου
Παραγωγή – Ενορχήστρωση – Μίξη: Νικόδημος Τριαρίδης
Mastering – Απόστολος Σιώπης

Συμμετέχουν:
Κλαρίνο – Φίλιππος Φασούλα
Τρομπέτα – Δημήτρης Χαυλίδης
Ακουστική κιθάρα – Κωνσταντίνος Πραβίτας
Κιθάρες – Νικόδημος Τριαρίδης

Η ηχογράφηση έγινε στο NVelope Studio από τον Κωνσταντίνο Πραβίτα

Stylist (Λαμπρινή) – Mitch Natsios
Assistant Stylist (Λαμπρινή) – Eva Saridakis
Stylist (Ηθοποιοί) – Νταϊάνα Αθανασίου
Hair designing and make up – Δέσποινα Κουμαντσιώτη
Props – Νταϊάνα Αθανασίου

Actors
Αθανασίου Νταϊάνα
Νάκος Δημήτρης
Σπύρου Θωμάς
Νάκος Παναγιώτης
Κωλέτση Νεφέλη
Σπυριδούλα Τσουγγάρη (Η μητέρα μου)


Ευχαριστώ για την Ευγενική Χορηγία και Υποστήριξη
Την Χρύσα Λιάκου και την Βijoutiera
Το Ανθοπωλείο Ελπίδα Σαλούκα
Τον Γιώργο Δημητρίου και την GioDim Custom Works
Την Παυλίνα Χαρέλα, τον Σπύρο Χαρέλα και το Θέατρο Σοφούλη


Much love to
Σπυριδούλα Τσουγγάρη και Δημήτρη Ιωάννου (Γονείς), Παύλο Λιάκο, Γιώργος Δημητρίου, Αλέξανδρο Τσουγγάρη, Γιώργο Ευθυμίου, Βαγγέλη Ιωάννου, Marino Plaku, Ματίλντα και Σπύρο, Μίλτο Ιωάννου, Δήμητρα Ευθυμίου, Σταύρος Γιαννόπουλος, Τάσος Κωλέτσης, Αγγελική Νάκου, Μελίνα Νάτσιου, Νατάσα Ευσταθοπούλου, Παυλίνα Χαρέλα, Σπύρο Χαρέλα, Ελπίδα Σαλούκα, Χρύσα Λιάκου,Νίκο Μάνο, Αγγελική Δημητρίου, Βούλα Νάκου
Read More »
Η Ηπειρώτισσα (απο το Γαρδίκι) Λαμπρινή Ιωάννου γράφει τραγούδια με την τοπική διάλεκτο της Ηπείρου Η Ηπειρώτισσα (απο το Γαρδίκι) Λαμπρινή Ιωάννου γράφει τραγούδια με την τοπική διάλεκτο της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Γιάννενα :1η Πανηπειρωτική επιστημονική συνάντηση νοσηλευτών 4 και 5 Δεκεμβρίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
 Γιάννενα : Πανηπειρωτική  επιστημονική  συνάντηση  νοσηλευτών 4 και 5 Δεκεμβρίου
Το αίσθημα του ανήκειν στην Ηπειρωτική κοινότητα είναι κρίσιμο για τους νοσηλευτές

Όλα έτοιμα για την 1η Πανηπειρωτική Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» στο χώρο του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και οι πρόεδροι της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής Ηλιάνα Καϊντάση και Ζωή Κωνσταντή, αναφέρονται στην σημασία της συνάντησης για τον χώρο της υγείας.

– Καταρχάς, πώς αισθάνεστε μετά την ολοκλήρωση του προετοιμαστικού έργου και την προσέγγιση της 1ης Πανηπειρωτικής Επιστημονικής Συνάντησης Νοσηλευτών;

Ηλιάνα Καϊντάση (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής): Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την οργάνωση να πλησιάζει στο τέλος της. Ήταν μια προσπάθεια
ομαδικής εργασίας και συνεργασίας, και πιστεύουμε ότι η επιστημονική αυτή συνάντηση θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς την προώθηση της νοσηλευτικής επιστήμης στην Ήπειρο.

-Ποια είναι τα κύρια θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου;

Ζωή Κωνσταντή (Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής): Στο επίκεντρο των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι η παροχή σύγχρονης, ποιοτικής, ασφαλούς και ολιστικής φροντίδας. Σχεδιάσαμε και οργανώσαμε διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια που αφορούν στη θεραπεία, την πρόληψη και την αποκατάσταση. Επιπλέον, θα δοθούν ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και προβολή καλών πρακτικών που ενισχύουν το σύστημα υγείας στην περιφέρεια της Ηπείρου

-Πώς πιστεύετε ότι αυτό το συνέδριο θα συμβάλει στην προώθηση της νοσηλευτικής επιστήμης και της εξειδίκευσης στην περιοχή της Ηπείρου;

Ηλιάνα Καϊντάση: Με τη συμμετοχή των κλινικών νοσηλευτών και της ακαδημαϊκής κοινότητας, πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί ένα γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη υψηλής εξειδίκευσης και βαθιάς γνώσης. Επίσης, η προβολή καλών πρακτικών θα ενισχύσει το σύστημα υγείας και θα αναδείξει τις δεξιότητες των νοσηλευτών μας.

Ζωή Κωνσταντή: Η συνεχής και δια βίου εκπαίδευση επιβάλλεται σε όλες τις επιστήμες ,πόσο μάλλον στον δικό μας χώρο που καθημερινά σχεδόν επιδέχεται αλλαγές, τροποποιήσεις και βελτιώσεις, εξαιτίας των αλλαγών που συμβαίνουν στην κοινωνία και στην εμφάνιση νέων νόσων ,όπως έγινε στην περίπτωση της COVID-19.

-Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για την ανταπόκριση των συμμετεχόντων και το μέλλον της Συνάντησης;

Ηλιάνα Καϊντάση: Ελπίζουμε ότι το συνέδριο θα προκαλέσει θετικά σχόλια και ότι, με τη συμμετοχή όλων, θα καθιερωθεί ως ένας σημαντικός θεσμός για την προώθηση της νοσηλευτικής επιστήμης στην περιοχή μας.

Το αίσθημα του ανήκειν στην Ηπειρωτική κοινότητα είναι κρίσιμο για τους νοσηλευτές, καθώς ενισχύει τη σχέση τους με την τοπική κοινότητα και συμβάλλει στην παροχή πιο αποτελεσματικής και προσαρμοσμένης φροντίδας. Η σύνδεση με την τοπική πραγματικότητα επιτρέπει στους νοσηλευτές να κατανοήσουν πλήρως τις ανάγκες, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της περιοχής. Αυτό οδηγεί σε μια πιο εμπλεκόμενη, συναισθηματικά φορτισμένη προσέγγιση στη φροντίδα, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την υγεία και την ευημερία της κοινότητας. Η στενή σχέση ανάμεσα στους νοσηλευτές και την τοπική κοινότητα επιτρέπει την προσαρμογή της περίθαλψης σε συγκεκριμένες ανάγκες και ενισχύει το αίσθημα υπευθυνότητας και συμμετοχής στην προαγωγή της υγείας της Ηπείρου.

Γι αυτό και το συνέδριό μας επέλεξε την ονομασία Πανηπειρωτική επιστημονική συνάντηση νοσηλευτών.

Ζωή Κωνσταντή: Η παροχή προτυποιημένης & ασφαλούς φροντίδας είναι επαγγελματική μας δέσμευση, και αυτή η συνάντηση θα αυξήσει την εξωστρέφεια μας και θα δημιουργήσει ένα ξεκάθαρο αποτύπωμα της προσφοράς μας στην τοπική κοινωνία. Στόχος μας είναι να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή μας και γιατί όχι κάθε φορά να διοργανώνεται και σε μια διαφορετική πόλη της Ηπείρου

-Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στους νοσηλευτές που θα συμμετάσχουν;

Ηλιάνα Καϊντάση: Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε και να πλαισιώσετε δυναμικά αυτή τη συνάντηση, να μοιραστείτε τις γνώσεις και την εμπειρία σας με όλους τους συναδέλφους σας. Αναμένουμε με ανυπομονησία μια πολυδιάστατη και παραγωγική ανταλλαγή ιδεών.

Ζωή Κωνσταντή: Το συνέδριο αυτό δίνει την ευκαιρία στους κλινικούς Νοσηλευτές, στους ακαδημαϊκούς δασκάλους,τα ους σχολικούς νοσηλευτές, τους νοσηλευτές που εργάζονται σε δομές ψυχικής υγείας, σε σχολεία , να παρουσιάσουν το έργο τους να το επικοινωνήσουν τόσο στην επιστημονική όσο και στην τοπική κοινωνία. Η ενεργός σας συμμετοχή είναι καθοριστική για την επιτυχία του..

-Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας!

Ηλιάνα Καϊντάση: Σας ευχαριστούμε πολύ!

Ζωή Κωνσταντή: Σας ευχαριστούμε επίσης, και ανυπομονούμε να σας δούμε όλους στο συνέδριο 4-5 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα!
Read More »
Γιάννενα :1η Πανηπειρωτική επιστημονική συνάντηση νοσηλευτών 4 και 5 Δεκεμβρίου  Γιάννενα :1η Πανηπειρωτική  επιστημονική  συνάντηση  νοσηλευτών 4 και 5 Δεκεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Κλεμμένες εικόνες από τα Ιωάννινα εντοπίστηκαν σε Μονή στο Γέρακα Αττικής

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Κλεμμένες εικόνες από τα Ιωάννινα εντοπίστηκαν σε Μονή στο Γέρακα Αττικής


ΣύνταξηΒάσω Γκόρου

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων αναμένει την επιστροφή Ιερών Κειμηλίων που εντοπίστηκαν δέκα χρόνια μετά την κλοπή τους από Μοναστήρια του Νομού Ιωαννίνων, σε Μονή του Γέρακα Αττικής.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος, αποκάλυψε ότι Ιερέας της Μητρόπολης εντόπισε τρεις εικόνες και η ακόλουθη έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας οδήγησε στον εντοπισμό των κλεμμένων αντικειμένων.

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε τη χαρά του για τον εντοπισμό και εκφράζει ανυπομονησία για την επιστροφή τους, επισημαίνοντας τη σημασία τους ως πνευματικό και πολιτιστικό απόθεμα που πρέπει να επανέλθει στον τόπο του. Τέλος, καλεί όποιον διαθέτει πληροφορίες για κλεμμένα αντικείμενα να βοηθήσει στις έρευνες.
Read More »
Κλεμμένες εικόνες από τα Ιωάννινα εντοπίστηκαν σε Μονή στο Γέρακα Αττικής Κλεμμένες εικόνες από τα Ιωάννινα εντοπίστηκαν σε Μονή στο Γέρακα Αττικής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης


Υπερβαίνουν τις 750.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, ενώ η σχετική προθεσμία λήγει την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις τους, ενώ οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους αναμένεται να ξεκινήσουν στις 22 Δεκεμβρίου.

Αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης μπορούν να κάνουν μόνο όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, μπλε κηροζίνη, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Τα ποσά και οι ημερομηνίες για το επίδομα θέρμανσης:

-Εύρος επιδόματος: 100 ευρώ έως 1.000 ευρώ

-Αφορά: Κύρια κατοικία (ιδιόκτητη, μισθωμένη, δωρεάν παραχωρούμενη)

-Προθεσμία αιτήσεων: Έως Παρασκευή 8/12
1η πληρωμή: Παρασκευή 22/12

-Αγορά καυσίμου: 13/10 έως 30/11
2η πληρωμή: Έως 29/2/2024

-Αγορά καυσίμου: Έως 31/1/2024
3η πληρωμή: Έως 30/4/2024

-Αγορά καυσίμου: Έως 31/3/2024

Η διαδικασία για τις αιτήσεις:Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
Επιλέγω είδος καυσίμου
Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
Επιλέγω οικισμό
Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας
Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADΕRead More »
Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Η επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Φιλιατών στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Φιλιατών

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Η επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Φιλιατών στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Φιλιατών


Η επίσκεψη του Τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος» του 1ου ΕΠΑΛ Φιλιατών στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Φιλιατών, στις 23 Νοεμβρίου 2023, αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους μαθητές να ενημερωθούν για τις ποικίλες πτυχές της κτηνιατρικής φροντίδας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κτηνίατρος, κα Ιωάννα Σκέντου, προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τους ελέγχους που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι, τις κύριες ασθένειες που αντιμετωπίζουν τα ζώα τους, όπως των βοοειδών, των αιγοπροβάτων και των πτηνών, καθώς και τα διαβατήρια των ζώων και τις δηλώσεις των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Η πληροφόρηση αυτή αναδεικνύει τη σημασία της κτηνιατρικής φροντίδας και της συνεχούς παρακολούθησης για τη διασφάλιση της υγείας των ζώων και της δημόσιας υγείας.

Οι εκπαιδευτικοί,
Κάρολος Γιαννάκης – Πολυξένη Σουλοπούλου
Read More »
Η επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Φιλιατών στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Φιλιατών Η επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Φιλιατών στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Εντοπίστηκε στην Παραμυθιά το ερπυστριοφόρο που είχε κλαπεί στα Γιάννινα

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023
Εντοπίστηκε στην Παραμυθιά το ερπυστριοφόρο που είχε κλαπεί στα Γιάννινα


Μετά από συντονισμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων βρέθηκε ο εκσκαφέας που είχε κλαπεί προ πενθημέρου από την περιοχή των Καρδαμιτσίων. Το ερπυστριοφόρο χωματουργικό μηχάνημα το είχαν «σηκώσει» άγνωστοι από το σημείο κοντά στην περιφερειακή.

Η κινητοποίηση των αρχών υπήρξε άμεση και έφερε καρπούς. Το μηχάνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς. Ήταν φορτωμένο σε φορτηγό το οποίο είχε σταθμευθεί στο σημείο, πιθανότατα τις προηγούμενες ημέρες.

Ο ιδιοκτήτης του απευθύνει ευχαριστίες στον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Γιώργο Αζέλη, τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων Χρήστο Μουσαφίρη και την ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.Η έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη


Read More »
Εντοπίστηκε στην Παραμυθιά το ερπυστριοφόρο που είχε κλαπεί στα Γιάννινα Εντοπίστηκε στην Παραμυθιά το ερπυστριοφόρο που είχε κλαπεί στα Γιάννινα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Σελίδες