https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την AtticaΠράσινο φως στη συγχώνευση των ΑΝΕΚ και Attica άναψε με ομόφωνη μάλιστα απόφασή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού κρίνοντας ότι δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη λειτουργία του ανταγωνισμού.

Όπως ενημέρωσε η Επιτροπή εγκρίνει ομόφωνα τη «γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση». Στο σκεπτικό σημειώνεται ότι «η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».


Read More »
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Απάντηση Λώλου στον Παναγιώτη Νταή

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Απάντηση Λώλου στον Παναγιώτη Νταή


Με αφορμή το δημοσίευμα του επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης», κ. Παναγιώτη Νταή σχετικά με τις δήθεν «μονομερείς αποφάσεις της οριστικά απερχόμενης Δημοτικής Αρχής», πρώτη φορά διαπιστώνεται υποψήφιος δήμαρχος να διακατέχεται από τέτοια αμετροέπεια και θράσος. Θεωρεί εαυτόν παντογνώστη, μοναδικό κάτοχο της γνώσης, διαθέτοντα το «αλάθητο του Πάπα».

Ο κ. Νταής θα μπορούσε να είναι λιγότερο αλαζόνας, καθότι η μικρή και σύντομη επαφή του με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, δεν του επιτρέπει να γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα του τόπου. Το γεγονός ότι είναι στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών δεν του παρέχει το δικαίωμα να απαξιώνει μια Δημοτική Αρχή με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων της περιοχής, καθότι τα αντικείμενα της εμπειρίας του στο Υπουργείο ήταν γραφειοκρατικής και καθαρά διοικητικής φύσεως. Κι εδώ ερωτάμε: Πώς είναι δυνατόν μια Δημοτική Αρχή με θητεία άνω των οκτώ (8) ετών που έχει επιμεληθεί μια σειρά από Στρατηγικά Σχέδια όπως το ΣΒΑΚ, ΣΒΕ, ΣΦΥΟ κ.λπ. κι ένας Δήμαρχος που με την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών θητεύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πλέον των είκοσι πέντε ετών (25), υπηρετώντας και τους δύο της βαθμούς (Α’ και Β’) και προεδρεύοντας σε συλλογικά όργανα όπως ΠΕΔ, ΦΟΣΔΑ κ.λπ., να στερούνται γνώσης και εμπειρίας;

Επιπλέον, ο κ. Νταής προσβάλλει, στο υβριστικό δημοσίευμά του και την ποιότητα των στελεχών του Δήμου, θεωρώντας τα ανίκανα να σχεδιάζουν και να υλοποιούν μεγαλόπνοα έργα. Στελέχη με τα οποία θα κληθεί να συνεργαστεί, εφόσον βέβαια εκλεγεί, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, με βάση τις προτιμήσεις των πολιτών. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω αξιόλογη ομάδα έχει ήδη απαντήσει εμπεριστατωμένα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 15407/12-07-2023 έγγραφό της στα υποβληθέντα στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχόλια και προτάσεις του συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του ΣΒΑΑ Ηγουμενίτσας. Η παρέμβαση του κ. Νταή κατά το στάδιο της διαβούλευσης κινούνταν σε μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση γι’ αυτό και δεν υιοθετήθηκε από την μελετητική ομάδα, διότι, πιθανόν εσκεμμένα, έβαζε τη φιλοσοφία σύνταξης του ΣΒΑΑ σε διαφορετική κατεύθυνση με διαφορετικούς στόχους από αυτούς της τουριστικής ανάπτυξης.

Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι το όψιμο και περιστασιακό ενδιαφέρον του κ. Νταή (ο ίδιος ασχολείται τελευταία με την τοπική αυτοδιοίκηση), καθότι πριν από λίγο καιρό έλαβε απόσπαση από το Υπουργείο στο οποίο υπηρετούσε, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Λιγότερη έπαρση και αλαζονεία δεν βλάπτει κ. υποψήφιε δήμαρχε γιατί δεν απευθύνεστε σε ιθαγενείς, αλλά σε μια Δημοτική Αρχή που την τίμησε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, για δύο θητείες και που κι αυτή τη φορά ζητάμε την επαναβεβαιώση, επειδή είμαστε μια Ομάδα χωρίς χρωματικές δεσμεύσεις και ρεβανσιστικές συμπεριφορές, πάντοτε δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του.

Σαν Δημοτική Αρχή αξιοποιήσαμε στο έπακρο τους πόρους και επιχορηγήσεις των πάσης φύσεως προγραμμάτων, περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών και κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο βγήκαμε πρωταθλητές στην απορρόφηση κονδυλίων σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου σε έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας λάβαμε χρηματοδοτήσεις ύψους σχεδόν 40.000.000,00 € για την ένταξη δημοτικών έργων.

Σας γνωρίζουμε κ. Νταή ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας, το 2016, που εσείς δεν ήσασταν εδώ, η πόλη μας, πρώτη φορά για ελληνική πόλη, έλαβε το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αστική κινητικότητα πάνω, στην οποία χτίζεται και ο προγραμματισμός του Δήμου μας στον εν λόγω τομέα και όχι μόνον.

Ο πολιτικός πολιτισμός που θα έπρεπε να σας διακρίνει, καθότι έρχεστε από την πρωτεύουσα και έπρεπε να έχετε μεγαλύτερη ευαισθησία και να αναγνωρίζετε έστω και κάποια θετικά πράγματα, καλύπτεται όπως φαίνεται, από την κομματική σας εμπάθεια και την αμετροεπή φιλοδοξία.

Η λάθος προσέγγισή σας στα τοπικά θέματα οφείλεται στο γεγονός ότι είστε νέος στον τόπο, δεν συμβουλεύεστε, προφανώς, τους συνεργάτες σας, αλλά κυρίως οφείλεται στην παντογνωστική σας έπαρση. Τέλος, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό περί απερχόμενης Δημοτικής Αρχής θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε λίγο υπομονή μέχρι τον Οκτώβρη που θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, διότι μπορεί να είστε εσείς ο απερχόμενος πολίτης της περιοχής, τότε, όπου και τελειώνει η προσωρινή σας απόσπαση στην Περιφέρεια Θεσπρωτίας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού 
«Δύναμη Προοπτικής»
Read More »
Απάντηση Λώλου στον Παναγιώτη Νταή Απάντηση Λώλου στον Παναγιώτη Νταή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών


Τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών της Εφορίας και του ΕΦΚΑ έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για δύο λίστες οι οποίες περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα. Πολλές από τις εταιρείες που αναφέρονται έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχουν εκκαθαριστεί τα σχετικά μητρώα της ΑΑΔΕ

Στην πρώτη θέση της λίστας των οφειλετών στην κατηγορία των νομικών προσώπων βρίσκεται, για μια ακόμα φορά, η κλειστή εδώ και χρόνια χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις, με οφειλές 13,225 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθεί η επίσης κλειστή πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία με οφειλές 1,133 δισ. ευρώ στην Εφορία και 1,834 δις. ευρώ στον ΕΦΚΑ.

Στην πεντάδα βρίσκεται η εταιρεία «Carrera Mobile» η οποία εμφανίζεται να οφείλει 1,58 δισ. ευρώ.

Οι μεγαλύτερες οφειλές φυσικών προσώπων
Τις μεγαλύτερες οφειλές στο δημόσιο μεταξύ των φυσικών προσώπων έχει ο Kosta Chris με οφειλές 1,033 δις. ευρώ και δεύτερος στη λίστα βρίσκεται ο Apostolides PANAG. με χρέη 990,58 εκατ. ευρώ.

Η άρση της δημοσιοποίησης ή η διόρθωση της εγγραφής στη δημοσιοποιημένη κατάσταση, λόγω μερικής ή ολικής εξόφλησης, ή διαπίστωσης της μερικής ή ολικής υπαγωγής της οφειλής στις εξαιρέσεις που προβλέπονται ή για οποιοδήποτε άλλο νόμιμο λόγο, διενεργείται, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη ανά είδος οφειλής από τον:

Προϊστάμενο της ΔΟΥ, Τελωνείου ή Ελεγκτικού Κέντρου που είναι αρμόδιος για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής προς το Δημόσιο, Προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής προς τον e-ΕΦΚΑ, περιφερειακής υπηρεσίας KΕΑΟ ή από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας για τον προσδιορισμό της οφειλής Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ.

Επισημαίνεται ότι όλοι ανεξαιρέτως οι αναφερόμενοι στον κατάλογο μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ενημερώθηκαν με επαναλαμβανόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΑΑΔΕ ώστε να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς ΔΟΥ/Τελωνεία και προς τον e-ΕΦΚΑ πριν από τη δημοσιοποίηση.

Αναλυτικά οι δύο λίστες των μεγαλοοφειλετών είναι οι εξής:
https://www.aade.gr/menoy/dimosiopoiisi-ofeileton-me-hrei-ano-ton-150000eu


Read More »
Στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών Στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Ξεκίνησε η προπώληση για την συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου.

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Ξεκίνησε η προπώληση για την συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου.Η προπώληση για την συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου έχει ξεκινήσει στην τιμή των 17€ (η τιμή στη είσοδο της συναυλίας είναι στα 20€) στα εξής σημεία:
Καφέ “Status” Παραμυθιά
Καφέ “Corte” Παραμύθια
Καφε “Mondo” Παραμυθιά
Περίπτερο έναντι Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς
Πρατήριο BP Ανδρέας Παππάς Καρυώτι
Ταβέρνα “Καλύβας” Ξηρόλοφος
Καφέ Bar “Μύλος” Γαρδίκι
Καφενείο “η Στοά” Κύπρου 10 Ηγουμενίτσα
Read More »
Ξεκίνησε η προπώληση για την συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου. Ξεκίνησε η προπώληση για την συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

“Καμπανάκι” από τους ειδικούς για τους πνιγμούς -Τρία περιστατικά το τευλευταίο διάστημα στην Πρέβεζα

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
“Καμπανάκι” από τους ειδικούς για τους πνιγμούς -Τρία περιστατικά το τευλευταίο διάστημα στην Πρέβεζα


Θλιβερός είναι ο απολογισμός των ανθρώπων που έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες από τον Ιούνιο μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Τον Ιούνιο καταγράφηκαν 39 πνιγμοί και τον Ιούλιο ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε σε 151 τον Ιούλιο, ενώ το 2023 έχασαν τη ζωή τους 239 άνθρωποι.

Μόνο στην Πρέβεζα το τελευταίο διάστημα ανασύρθηκαν νεκροί ένας 90χρονος στη Λυγιά, μια 68χρονη στον Πνευματικό Φάρο και ένας 67χρονος στην Καστροσυκιά, ενώ η κορύφωση της τουριστικής περιόδου δεν έχει σημειωθεί ακόμη.

Σύμφωνα με περσινά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ το 67% των πνιγμών λουομένων συντελείται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ τα περισσότερα θύματα ανήκουν στην κατηγορία «άνδρας ηλικίας 20 – 24 ετών». Το 42% των θανάτων καταγράφεται τις μεσημεριανές ώρες και σχεδόν το 90% αυτών σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή.

Πολύτιμες συμβουλές για ασφαλή κολύμβηση δίνει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Απόστολος Κατσανάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσανάκη πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 3 ώρες μετά την κατανάλωση του τελευταίου γεύματος πριν κολυμπήσουμε, να μην υποτιμούμε χρόνια προβλήματα υγείας κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα και να μη κάνουμε βουτιές σε νερά που δεν γνωρίζουμε αφού καραδοκεί ο κίνδυνος του τραυματισμού.

Επίσης για κανένα λόγο δεν αφήνουμε τα παιδιά να κολυμπούν χωρίς την επίβλεψή μας, δεν πέφτουμε στο νερό αφού έχουμε καταναλώσει αλκοόλ, δεν υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας και γενικός κανόνας είναι ότι δε φοβόμαστε τη θάλασσα , σεβόμαστε όμως τους κανόνες της.
Read More »
“Καμπανάκι” από τους ειδικούς για τους πνιγμούς -Τρία περιστατικά το τευλευταίο διάστημα στην Πρέβεζα “Καμπανάκι” από τους ειδικούς για τους πνιγμούς -Τρία περιστατικά το τευλευταίο διάστημα στην Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

16η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου »

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
16η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου »


Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών δια ζώσης που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 9 Αυγούστου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης του προϋπολογισμού Εσόδων-Δαπανών έτους 2023 για το Β΄ τρίμηνο. - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παππά Μάλλιου Ουρανία.
 
2. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2021 του ν.π.δ.δ. Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.Δ.Η.Φ. του Δήμου Φιλιατών. - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παππά Μάλλιου Ουρανία.
 
3. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2022 του ν.π.δ.δ. Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.Δ.Η.Φ. του Δήμου Φιλιατών. - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παππά Μάλλιου Ουρανία.
 
4. Έγκριση 3ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλιατών - Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.Δ.Η.Φ.» οικονομικού έτους 2023. - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παππά Μάλλιου Ουρανία.
 
5. Ανασυγκρότηση Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παππά Μάλλιου Ουρανία.
 
6. Παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου για πολιτιστική εκδήλωση στην Δημοτική Κοινότητα Κυπαρίσσου. -Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Γκίκας Θωμάς.
 
7. Καθορισμός ειδικοτήτων για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στη Μαθητική Εστία του Δήμου Φιλιατών με 8/μηνη σύμβαση. -Εισηγητής Δήμαρχος Σπυρίδων Παππάς

8. Αύξηση των ωρών ημερήσιας απασχόλησης τηρούμενου του ανώτατου αριθμού προσλαμβανομένων για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων. - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παππά Μάλλιου Ουρανία.

9. Ανάκληση της με αριθμ.139/2023 απόφασης Δ.Σ. και καθορισμός νέας ημερομηνίας για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για τα έτη 2020,2021 2022και 2023 σύμφωνα με το άρθρο 217 Ν 3463/2006. -Εισηγητής Δήμαρχος Σπυρίδων Παππάς.

10. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου από Παλαιοχώρι προς Δονάτο» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

11. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Αντικατάσταση – συντήρηση δικτύου ύδρευσης από γέφυρα Νεράιδας έως Κοινότητα Αετού» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

12. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στη Δ.Ε. Φιλιατών» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

13. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Αποκατάσταση ομβρίων υδάτων στις Κοινότητες Ασπροκκλησίου, Αχλαδέας, Γολάς, Σίδερης, Παλαιοχωρίου» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

14. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Αποκατάσταση ομβρίων υδάτων στις Κοινότητες Πλαισίου, Φανερωμένης, Γαρδικίου, Μηλέας, Χαραυγής και Κ. Ξεχώρου» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

15. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Αποκατάσταση Δημοτικού σχολείου Σίδερης» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

16. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου στην Κοινότητα Πηγαδουλίων» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

17. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Κατασκευή τεχνικών έργων αντιστήριξης στη Δ.Ε. Φιλιατών» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

18. Έγκριση 2ου ΑΠΕ και 2ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Βελτίωση και συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Φιλιατών Ν. Θεσπρωτίας». -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

19. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Κατασκευή τεχνικών έργων αντιστήριξης στη Δ.Ε. Φιλιατών» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

20. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Φιλιατών» . -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

21. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Τσιμεντόστρωση δρόμου προς σταυλικές εγκαταστάσεις Π. Σοκολάκη στην Τ.Κ. Κρυονερίου» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

22. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Αποκατάσταση Δημοτικού Σχολείου Σίδερης» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

23. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στις Κοινότητες Αγ. Νικολάου, Γιρομερίου, Κρυονερίου, Κερασοχωρίου, Πλαισίου και Σαγιάδας» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

24. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Αποκατάσταση ομβρίων υδάτων στις Κοινότητες Πλαισίου, Φανερωμένης, Γαρδικίου, Μηλέας, Χαραυγής και Κάτω Ξεχώρου» του Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.

25. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Βελτίωση και συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Φιλιατών Ν. Θεσπρωτίας». -Εισηγητής Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ

Read More »
16η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου » 16η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου » Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

1,5 εκ. ευρώ για τον τηλεέλεγχο της ύδρευσης Ηγουμενίτσας και Συβότων

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
1,5 εκ. ευρώ για τον τηλεέλεγχο της ύδρευσης Ηγουμενίτσας και Συβότων


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι εντάχθηκε στον ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 1 «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το έργο «Τηλεέλεγχος-Τηλεχειρισμός Δικτύου Ύδρευσης & Προμήθεια Ψηφιακών Υδρομέτρων Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας (ΔΕ Ηγουμενίτσας & Συβότων)» συνολικού προϋπολογισμού 1.508.819,00€.

Το έργο αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου συστήματος ποσοτικής και ποιοτικής διαχείρισης και ελέγχου των υδάτινων πόρων σε όλα τα δίκτυα του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας και παράλληλα την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση στις περιοχές Ηγουμενίτσας, Νέας Σελεύκειας, Λαδοχωρίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Πέρδικας, Συβότων και Πλαταριάς. Η επέκταση του υφιστάμενου συστήματος θα παρέχει στην Υπηρεσία τη δυνατότητα να βελτιώσει τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και να επεκτείνει τα οφέλη στο σύνολο του Δήμου.

Συγκεκριμένα η προτεινόμενη πράξη στη ΔΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ & ΔΕ ΣΥΒΟΤΩΝ προβλέπει την:

· Προμήθεια και εγκατάσταση πρόσθετων λογισμικών και εφαρμογών που αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ) με σκοπό την ενσωμάτωση των δεδομένων των ψηφιακών υδρομετρητών, των καταγραφικών θορύβου και των νέων σταθμών στην υφιστάμενη βάση. (ΔΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ)

· Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία σταθερού δικτύου επικοινωνίας (ΣΔΕ), αποτελούμενο από ασύρματους αναμεταδότες και συγκεντρωτές δεδομένων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε κατάλληλες θέσεις για την αναμετάδοση και συγκέντρωση δεδομένων από τους ψηφιακούς υδρομετρητές. (ΔΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ & ΔΕ ΣΥΒΟΤΩΝ)

· Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία 8 τοπικών σταθμών ελέγχου (ΤΣΕ) σε δεξαμενές, γεωτρήσεις και αντιλιοστάσια του δικτύου ύδρευσης, με χρήση προγραμματιζόμενων λογικών ελεγκτών, συστήματος μέτρησης ποιοτικών χαρακτηριστικών, λοιπά μετρητικά όργανα και εξοπλισμό. (ΔΕ ΣΥΒΟΤΩΝ)

· Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 1.280 Ψηφιακών Υδρομετρητών με ενσωματωμένη τηλεμετρική διάταξη επικοινωνίας και υδραυλικό εξοπλισμό σύνδεσης, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε υφιστάμενες υδατοπαροχές. (ΔΕ ΣΥΒΟΤΩΝ)

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Μήτσης, με αφορμή την ένταξη του έργου, δήλωσε σχετικά:

«Με στόχο την ολιστική διαχείριση του συνολικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, εξασφαλίζοντας αδιάκοπη τροφοδοσία με ικανές ποσότητες ποιοτικού ύδατος που θα ανταποκρίνονται στα αιτούμενα επίπεδα κατανάλωσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση λειτουργικών δαπανών, η Δ.Ε.Υ.Α.Η. διεκδικεί χρηματοδοτικά εργαλεία και αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που της προσφέρεται από τις νέες τεχνολογίες, προχωρώντας σταδιακά στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού και έξυπνων υδρομέτρων σε όλες τις περιοχές του Δήμου.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μόνο της ολοκληρωμένης παρέμβασης ποιότητας που διενεργεί η Δ.Ε.Υ.Α.Η. προς τον εκσυγχρονισμό υποδομών και λειτουργικής ικανότητας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα αειφορική διαχείριση και βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Ηγουμενίτσας».
Read More »
1,5 εκ. ευρώ για τον τηλεέλεγχο της ύδρευσης Ηγουμενίτσας και Συβότων 1,5 εκ. ευρώ για τον τηλεέλεγχο της ύδρευσης Ηγουμενίτσας και Συβότων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Ξεκίνησε η προπώληση για το φετινό Camp Music Project

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Ξεκίνησε η προπώληση για το φετινό Camp Music ProjectΞεκίνησε η προπώληση για το φετινό Camp Music Project που διοργανώνεται απο το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Παραμυθιάς σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου, την Δευτέρα το βράδυ στην Κατασκήνωση Παραμυθιάς

Η τιμή προπώλησης είναι 5€, ενώ στην είσοδο της εκδήλωσης 8€.

Προπώληση:Παραμυθιά – Πεζόδρομος (έναντι φωτογραφείο Μπρέστα)
Ηγουμενίτσα – Hoc city point Coffee
Γλυκή – Σουπερ Μαρκετ Τσουγκάρη
Σύβοτα – Εστιατόριο Φύλακας

Φέτος η ομάδα του Camp παρουσιάζει ένα ακόμα ιδιαίτερο Lineup που απαρτίζεται από την καταξιωμένη TIGERHEAD, τους ιδιαίτερους ηλεκτρονικούς ήχους των TENDTS και φυσικά τον μουσικό οικοδεσπότη της εκδήλωσης, Bolosis.

Η εκδήλωση βέβαια κρύβει όπως πάντα ευχάριστες εκπλήξεις και η ομάδα των διοργανωτών εργάζεται καθημερινά για να σας προσφέρει ένα ακόμα αξέχαστο βράδυ.

Την Δευτερα επιστρέφουμε στις παλιές κατασκηνώσεις Παραμυθιάς, εκεί που η αυθεντική ηλεκτρονική μουσική, το μοναδικό φυσικό τοπίο και οι ξεχωριστοί άνθρωποι συναντιούνται και γιορτάζουν το Camp Music Project


Read More »
Ξεκίνησε η προπώληση για το φετινό Camp Music Project Ξεκίνησε η προπώληση για το φετινό Camp Music Project Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 184,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 88,5 γραμμάρια κάνναβης και 9.810 ευρώ

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 184,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 88,5 γραμμάρια κάνναβης και 9.810 ευρώ


Συνελήφθησαν χθες (03-08-2023) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με διακίνηση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες της πόλης των Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν ημεδαπό να επιβαίνει σε αυτοκίνητο και ενώ προηγουμένως είχε συναντήσει τον συγκατηγορούμενό του στο σπίτι του τελευταίου.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 41,6 γραμμαρίων, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών που επακολούθησαν εντοπίστηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν συνολικά:
· συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης βάρους (142,8) γραμμαρίων,
· συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης βάρους (88,5) γραμμαρίων,
· χρηματικό ποσό -9.810-
· τρείς ζυγαριές ακριβείας και
· πέντε (5) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 184,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 88,5 γραμμάρια κάνναβης και 9.810 ευρώ Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 184,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 88,5 γραμμάρια κάνναβης και 9.810 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Το θεατρικό “Η Εκάβη στην Θράκη” σε Αρχαία Ελέα, Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων και Μαργαρίτι

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Το θεατρικό “Η Εκάβη στην Θράκη” σε Αρχαία Ελέα, Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων και ΜαργαρίτιΗ Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος
«Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD», υλοποιώντας πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουν σαν στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη, ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων του Προγράμματος , διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Η ΕΚΑΒΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ» της Θεατρικής Ομάδας «ΦΑΟΣ»

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν:ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 07/08/2023 & ΩΡΑ 21.00 (με ελεύθερη είσοδο)

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΤΑΝΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09/08/2023 & ΩΡΑ 21.00 (με προσκλήσεις λόγω περιορισμένων θέσεων)

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΕΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/08/2023 & ΩΡΑ 21.00 (με ελεύθερη είσοδο)


Οι προσκλήσεις θα διατίθενται από την ΠΕ Θεσπρωτίας και τους Δήμους.
Read More »
Το θεατρικό “Η Εκάβη στην Θράκη” σε Αρχαία Ελέα, Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων και Μαργαρίτι Το θεατρικό “Η Εκάβη στην Θράκη” σε Αρχαία Ελέα, Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων και Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: 7 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: 7 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗΗ αλλαγή είναι μια διαδικασία δυναμική που προκύπτει από τη διάθεση των ανθρώπων να μεταμορφώσουν κάτι που δεν τους αρέσει και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να περάσουν από το ζην στο ευ ζην.

Στην Πέρδικα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να φτάσουμε στο ζην και μάλιστα έχουμε κάνει και βήματα προς τα πίσω σε σχέση με αυτό. Η πρόταση που φέρνουμε κομίζει αρκετά νέα στοιχεία με κυριότερα τα στοιχεία της διαβούλευσης, της πολιτικής με βάση τους στόχους, τις καλές πρακτικές και την τεχνοκρατική διαχείριση των ζητημάτων για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Για να μπορέσουν να πραγματωθούν τα παραπάνω όμως οφείλουμε να αναμετρηθούμε όλοι μας με κάποια ζητήματα μέχρι την εκλογική διαδικασία η οποία τελικώς θα μας οδηγήσει στην ορθολογική επιλογή στο τέλος. Αυτά είναι:

Να αποβάλλουμε επιτέλους το νεποτισμό, την οικογενειοκρατία δηλαδή, που οδηγεί σε στρεβλές αποφάσεις για το πολιτικό μέλλον και να αποφασίσουμε με αξιοκρατικά κριτήρια όπως είναι το βιογραφικό του υποψηφίου και του υποψηφίου Δημάρχου, το πρόγραμμα και την πρότερη εμπειρία διακυβέρνησης.

 Φυσικά αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη και δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο αντίστροφα από τα πάνω προς τα κάτω. Πρώτος εγώ λοιπόν ζητάω να μην με ψηφίσει κανείς από τον οικογενειακό ή φιλικό μου κύκλο αν θεωρεί πως δεν είμαι ο κατάλληλος να τον εκπροσωπήσω.
Η οικογενειακή παράδοση. Ήρθε η ώρα να σπάσουμε το απόστημα ότι «τα παιδιά ψηφίζουν ότι ψηφίζουν οι γονείς τους». Προφανώς και συμβαίνει όμως δεν μπορούμε να αφήνουμε να διαιωνίζεται αυτή η αντίληψη και ήρθε πλέον η ώρα οι νεότερες γενιές να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλίζεται η αυτονομία της ψήφου και επιλογής τους.

Οι απόντες. Η Πέρδικα έχει ένα αρκετά μεγάλο εκλογικό σώμα, από το οποίο ψηφίζει περίπου το μισό. Ξέρω ότι υπάρχουν αμετάβλητοι παράγοντες όπως η απόσταση που δεν επιτρέπουν σε πολλούς από εσάς να μεταβείτε στο χωριό μας για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα. Αντικειμενικά αυτό δεν μπορώ να το αλλάξω. Μπορώ να σας πω όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έρθουν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα και ότι αυτό δεν θα πάει χαμένο.

Η θετική εκλογική πολιτική εκστρατεία. Σκοπός μου είναι να προβάλλω τι μπορούμε εμείς να κάνουμε διαφορετικά και όχι τι δεν έγινε τόσα χρόνια. Τα χρόνια αυτά εξάλλου πέρασαν και χρέος μας είναι να μην χάσουμε και τα επόμενα. Η αντίληψη μας λοιπόν δεν είναι μια αντίληψη αντιπαράθεσης με τους υπολοίπους, αλλά μια αντίληψη σύγκρισης και ελεύθερης επιλογής.

Οι κομματικές ταυτότητες. Τα κόμματα είναι υπαρκτά και καθορίζουν τις ζωές μας όμως οφείλουμε να τα βάλουμε στο συρτάρι όταν μιλάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το στοίχημα είναι ένα, να πιστέψουμε στην πρόοδο που εκφράζεται από ένα ευρύ φάσμα ατόμων από τη δεξιά έως την αριστερά και να αντιπαρατεθούμε με τη συντήρηση και τη στασιμότητα. Επαναλαμβάνω και εδώ ότι χρειάζεται αξιολογική κρίση για την τελική επιλογή.

Η δεύτερη γενιά μεταναστών που ζουν αρμονικά μαζί μας εδώ και πολλά χρόνια. Οι φίλοι μας, οι γείτονες μας, η οικογένειά μας. Πολλοί από τους γονείς αυτών των παιδιών είναι οικονομικοί μετανάστες χωρίς δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλά με υποχρεώσεις προς το δήμο. Τα παιδιά αυτά εκφράζουν μια κατά πολύ μεγαλύτερη ομάδα, η οποία είναι απούσα και οφείλουμε για πρώτη φορά να τα ακούσουμε σοβαρά.

Οι νέοι. Σκόπιμα τελευταίο σημείο αλλά εξαιρετικά σημαντικό είναι η νέα γενιά. Η γενιά που ζει, δημιουργεί, αλλάζει και μεγαλώνει την Πέρδικα γίνεται αντιληπτή από κάποιους μόνο ως εκλογικό σώμα. Οι παρατηρήσεις τους, η ορμή και οι ιδέες τους δεν ακούγονται με αποτέλεσμα να αδρανοποιούνται. Κανείς έως τώρα δεν τους έχει μιλήσει για τα συμβούλια νεολαίας, τις δυνατότητες που δίνουν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανταλλαγής για ταξίδια, τις δράσεις και τις δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν. Ήρθε ο καιρός αυτό να αλλάξει.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν συμμετοχικά. Μόνο ομαδικά μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Μπορούμε να διαφωνούμε, να συμφωνούμε. Σημασία όμως έχει να διαβουλευόμαστε. Ας γίνουμε πολλοί!
Read More »
ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: 7 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: 7 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού στην Ήπειρο

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού στην Ήπειρο


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ), στο οποίο δόθηκε η ονομασία “PETAR”.
Σύμφωνα με το εν λόγω Ε.Δ.Ε.Κ., καιρικό σύστημα προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας - Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.
Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

H Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, έχοντας υπόψη το Ε.Δ.Ε.Κ. της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους κ.α.) να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν

Read More »
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού στην Ήπειρο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Αλματώδη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ προβλέπει ο προγραμματισμός

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Αλματώδη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ προβλέπει ο προγραμματισμός


Αλματώδη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ προβλέπει ο προγραμματισμός που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, στους χρηματιστηριακούς αναλυτές με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Στάσσης, οι “πράσινες” εν λειτουργία μονάδες της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 228 μεγαβάτ σε σχέση με πέρυσι, με την προσθήκη του φωτοβολταϊκού σταθμού “Ηλιακό Βέλος” 200 μεγαβάτ στην Πτολεμαΐδα και του αιολικού “Μουζάκι” 28 μεγαβάτ στην Καρδίτσα με αποτέλεσμα η συνολική εγκατεστημένη ισχύς να φθάσει στα 604 μεγαβάτ. ‘Αλλα 65 μεγαβάτ έχουν κατασκευαστεί και πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία, ενώ νέες μονάδες ισχύος 905 μεγαβάτ βρίσκονται υπό κατασκευή.

Σε ορίζοντα 18 μηνών, η πράσινη ισχύς της ΔΕΗ προβλέπεται να ξεπεράσει τα 2 γιγαβάτ, με τελικό στόχο το 2026 τα 5 γιγαβάτ. Στα εμβληματικά έργα που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή περιλαμβάνονται οι σταθμοί 550 μεγαβάτ στην Πτολεμαΐδα και 210 μεγαβάτ στο Αμύνταιο σε συνεργασία με την RWE. Με τις μονάδες που κατασκευάζονται, προγραμματίζονται και έχουν προχωρήσει σε αδειοδοτήσεις κλπ., έχει εξασφαλιστεί το 100 % του στόχου του επιχειρηματικού σχεδίου για το 2026.

Αυξημένες ήταν στο πρώτο εξάμηνο και οι επενδύσεις στο δίκτυο διανομής που έφθασαν στα 232,1 εκατ. Ευρώ έναντι 146,7 εκατ. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 με σημαντική (+89%) αύξηση των μονάδων ΑΠΕ που εντάχθηκαν στο δίκτυο και του υπόγειου δικτύου (+582 χλμ. από 181 πέρυσι) για λόγους προστασίας σε περιοχές όπου επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Στάσσης επιβεβαίωσε εξάλλου ότι η εξαγορά της ENEL Ρουμανία θα ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για διανομή μερίσματος το 2024 στους μετόχους και το στόχο για επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη ύψους περίπου 1,2 δισ. Ευρώ στο τέλος του έτους.
Για το πρώτο εξάμηνο η ΔΕΗ ανακοίνωσε αύξηση των επαναλαμβανόμενων λειτουργικών κερδών στα 590 εκατ. από 429 εκατ. το α’ εξάμηνο 2022 ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων ήταν 279,6 εκατ. από 1,9 εκατ. πέρυσι.

Read More »
Αλματώδη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ προβλέπει ο προγραμματισμός Αλματώδη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ προβλέπει ο προγραμματισμός Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 22χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Διακομιδή 22χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 22χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 22χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 22χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Στη βουλή φέρνει το ΚΚΕ την παραλία ΕΛΙΑ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Στη βουλή φέρνει το ΚΚΕ την παραλία ΕΛΙΑ στην Ηγουμενίτσα


Παραλίες ελεύθερες με δωρεάν σύγχρονες υποδομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ηγουμενίτσας και των παράλιων περιοχών

Διαστάσεις έχει πάρει η επιχειρηματική δράση που απλώνεται συνεχώς, με την παραχώρηση προς εκμετάλλευση όλων των προσβάσιμων παραλιών από την κτηματική υπηρεσία Θεσπρωτίας, τον ΟΛΗΓ Α.Ε. και την δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων και των επισκεπτών της Ηγουμενίτσας και άλλων περιοχών στις παραλίες λόγο του πανάκριβου κόστους τόσο για την είσοδο όσο και για την χρήση των υποδομών. Ορισμένες δε έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε ιδιωτικές, απαγορεύοντας μάλιστα την είσοδο σε επισκέπτες που δεν έχουν κάνει κράτηση, όπως στην παραλία «Μικρή Άμμος».

Μεγάλη δυσαρέσκεια, οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους κατοίκους και επισκέπτες της Ηγουμενίτσας η πρόσφατη απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει και την τελευταία ελεύθερη παραλία «ΕΛΙΑ» προς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Υπήρξε άμεση αντίδραση τους με σχετικό υπόμνημα που υπογράφτηκε πάνω από 1.000 κατοίκους και με μαζική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας, απαίτησαν την ανάκληση της σχετικής απόφασης της δημοτικής αρχής για παραχώρηση της συγκεκριμένης παραλίας σε ιδιώτες, και ταυτόχρονα την επανεξέταση όλων των αποφάσεων παραχώρησης. Η Δημοτική αρχή αγνόησε το αίτημα των κατοίκων επικαλούμενη την δυνατότητα παραχώρησης που της παρέχει η σχετική νομοθεσία.

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις είναι απόλυτα δικαιολογημένες, όπως και απόλυτα δικαιολογημένο είναι το αίτημα τους να δίνεται η δυνατότητα στους λουόμενους της περιοχής να απολαύσουν την παραλία ελεύθερα, ανεμπόδιστα και δωρεάν.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για:
 
- Να επιβληθούν άμεσα οι κυρώσεις (πρόστιμα, αφαιρέσεις αδειών, διαδικασία απόσυρσης ομπρελοκαθισμάτων κτλ) στους καταπατητές επιχειρηματίες,

- Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε παραλίες και αιγιαλούς.

- Την καθαριότητα και περιποίηση όλων των παραλιών και θαλασσών και για την παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού - ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια - και υπηρεσιών σε όλες τις παραλίες του Ν. Θεσπρωτίας με ευθύνη της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης.

Οι Βουλευτές
Έξαρχος Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος
Read More »
Στη βουλή φέρνει το ΚΚΕ την παραλία ΕΛΙΑ στην Ηγουμενίτσα Στη βουλή φέρνει το ΚΚΕ την παραλία ΕΛΙΑ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

To ψηφοδέλτιο της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στον δήμο Σουλίου

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
To ψηφοδέλτιο της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στον δήμο ΣουλίουΔίνουμε σήμερα τα πρώτα ονόματα που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στον δήμο Σουλίου με υποψήφιο δήμαρχο τον Άκη Μπρέστα, καθώς των υποψηφίων από τον Δήμο μας που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της Λ.Σ. στην Περιφέρεια Ηπείρου με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Πρέντζα.

Απέναντι στις αντιθέσεις και τις δυσκολίες των αστικών κομμάτων για την επιλογή των υποψηφίων στον Δήμο μας. Απέναντι στην προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού - μέσω ανακύκλωσης προσώπων – στη στήριξη μιας αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται και στην Τοπική Διοίκηση, βρίσκονται μόνο οι υποψήφιοι της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” που στηρίζει το ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” τόσο στον Δήμο μας όσο και στην Περιφέρεια αποτελούν τη συνεπή και μαχητική δύναμη υπεράσπισης των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων σε τοπικό επίπεδο, τη μοναδική αντιπολίτευση στην πολιτική της φορομπηξίας, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της μετατροπής της τοπικής διοίκησης σε “ντίλερ” επιχειρηματικών συμφερόντων, που υπηρετούν οι “εκλεκτοί” των αστικών κομμάτων με όποιο μανδύα κι αν εμφανίζονται.Οι 41 πρώτοι υποψήφιοι για τις τοπικές εκλογές (Περιφέρεια & Δήμο)
από την περιοχή του Δήμου Σουλίου με την Λαϊκή Συσπείρωση είνα:

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας (από το Δήμο Σουλίου):
Κουτσής Ηλίας (εκπαιδευτικός οικονομολόγος, εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας).
Μαρέτα Κατερίνα (φιλόλογος, μέλος της Ένωσης Φιλολόγων Θεσπρωτίας, με συνδυαστική δράση στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και στο γονεϊκό κίνημα).

Υποψήφιος δήμαρχος & Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι για το Δήμο Σουλίου:
Μπρέστας Θεόδωρος: επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο.

Ο Θεόδωρος Μπρέστας είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής με πολυετή προσφορά στα σχολεία της Θεσπρωτίας και ειδικότερα σε αυτά της πόλης της Παραμυθιάς. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας εκπροσωπώντας της Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με σταθερή συνδικαλιστική δράση. Επίσης έχει πλούσια δράση στο πολιτιστικό και αθλητικό γίγνεσθαι του Δήμου Σουλίου κατά το πρόσφατο παρελθόν (ταμίας του ΦΟΠ, πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς», μέλος ΔΣ στον αθλητικό σύλλογο «Φωτική Παραμυθιάς»).

Χρήστου Ηλίας- Δημήτρης (Πολιτικός Μηχανικός εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος).
Σπύρου Σωτήρης (εκπαιδευτικός).
Λιάκου Μελίνα (συνταξιούχος τραπεζικός ,πρώην Δημοτική Σύμβουλος).
Τζούρτζος Κώστας (εργαζόμενος στην εστίαση, αντιπρόεδρος ΔΣ σωματείου τουρισμού Θεσπρωτίας).
Γεωργίου Σταύρος (αγρότης)
Χρήστου Μάρθα.
Τριανταφύλλου Βασίλης (οικοδόμος).
Μαρέτας Άρης (συνταξιούχος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος).
Μάντη- Μπαξεβάνου Κωνσταντινιά.
Ζήκος Θεόδωρος (αυτοαπασχόλουμενος).
Νίκου Ιάσων (εργαζόμενος στην εστίαση).
Γεωργίου Χρυσηίδα (ιδιωτική υπάλληλος, γραμματέας ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ).
Δημητρίου Μιχαήλ (συνταξιούχος υπάλληλος αρχαιολογίας).
Βλάχος Σπύρος (οικοδόμος).
Δημητρίου Αννίτα (ιδιωτική εκπαιδευτικός, Γραμματέας του ΜΕΣ Προδρομίου).
Μπέλλος Ηλίας (οικοδόμος).
Σιάννας Βαγγέλης (αγρότης).
Κυριάκη Λίλα (εργαζόμενη στην εστίαση).
Σιώζος Ανδρέας (συνταξιούχος).
Τόκκας Σταύρος (εργαζόμενος στην εστίαση).
Αναστασίου Βίβιαν (βιολόγος).
Λουαλί Σάιντ (αυτοαπασχολούμενος).
Μπόνος Γιώργος (συνταξιούχος).
Αηδόνη Αθηνά (εκπαιδευτικός).
Θεοτικός Νικός (συνταξιούχος οικοδόμος).
Ζούμπος Χριστόφορος (συνταξιούχος οικοδόμος).
Τζάκου Ματίνα (μέλος ΔΣ ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας).
Καλόγηρος Γιάννης (τεχνολόγος ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Φιλιατών).
Κώτσης Χάρης (αυτοαπασχολούμενος).
Μαρέτα Δέσποινα (εκπαιδευτικός).
Αθανασίου Στέφανος (συνταξιούχος)
Γούλας Μιχάλης (συνταξιούχος).
Τσίλη Βιβή (εργαζόμενη στην εστίαση).
Κώτσης Σπύρος (συνταξιούχος).
Σπύρου Παύλος (συνταξιούχος).
Μπόλοση Βάσω (συνταξιούχος).
Ντρίτσος Σωτήρης (αυτοαπασχολούμενος).
Τσουρά Μαρία (συνταξιούχος).
Read More »
To ψηφοδέλτιο της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στον δήμο Σουλίου To ψηφοδέλτιο της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στον δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο -Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο -Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές


Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο – Αγωνιστικό Μέτωπο αποφάσισε συλλογικά και δημοκρατικά, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού μας, να παρέμβει στις Περιφερειακές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη

Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε ότι περνά από το χέρι της για να εμποδίσει να εκφραστούν οι εργαζόμενοι, βάζοντας οικονομικούς και εκλογικούς περιορισμούς.

Ο αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στα πλαίσια διευκόλυνσης των οικονομικά ισχυρών και των μηχανισμών εξουσίας που αντλούν τη βασική δύναμή τους από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και καταναγκασμούς. Στόχος τους είναι να αποκλείσουν με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις κάθε «ενοχλητική» αγωνιστική φωνή

Παράλληλα με τις αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις η περίοδος αυτή βρίσκει τα λαϊκά στρώματα και την νεολαία, να δέχονται μια ιστορικών διαστάσεων πολυμέτωπη επίθεση από το κεφάλαιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το εκπροσωπούν. Μια επίθεση που αφορά στην φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας, στην αναίρεση των κοινωνικών κατακτήσεων των προηγούμενων δεκαετιών, στην περαιτέρω συρρίκνωση της δημοκρατικής συμμετοχής, στην λεηλασία και καταστροφή του περιβάλλοντος, στην περιστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, και στη στοχοποίηση των κοινωνικών ομάδων που δεν ταιριάζουν στο «κάδρο» μιας σκληρής συντηρητικής ατζέντας.

Πρωτεργάτης σε αυτή την επίθεση είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσχηματική και «εικονική» αντιπολίτευση που ασκούν, μέσω της συναίνεσης που παρέχουν στην πλειοψηφία για σημαντικά ζητήματα, αποτελούν τις εγγυήτριες δυνάμεις για το status quo και την παρούσα πολιτική. Τα κόμματα αυτά συνιστούν, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, το πολιτικό μπλοκ εξουσίας που υπερασπίζει τα καπιταλιστικά -επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων.

Το ψηφοδέλτιό μας φιλοδοξεί να αποτελέσει δύναμη ενότητας, αντίστασης και ανατροπής για να ανοίξει ο δρόμος συνολικότερων αλλαγών υπέρ της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των λαϊκών στρωμάτων

Υποψήφιος Περιφερειάρχης:
Γαλατάς Ζώης, Δημοτικός Υπάλληλος

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου ανά περιοχή.

Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. Βλάχας Παναγιώτης, Μηχανολόγος Μηχανικός
2. Βλάχος Δημήτριος, πρώην Γεν. Γραμματέας Ομοσπονδίας Οικοδόμων
3. Γαλατά Παρασκευή, Συνταξιούχος ΙΚΑ
4. Γεωργίου Λεωνίδας, Αγρότης, Εικαστικός
5. Κανέλου Αρετή, φοιτήτρια μεταπτυχιακή
6. Καραφέρης Σωτήρης Κτηνοτρόφος
7. Κοσμάς Θεόδωρος, Μάγειρας
8. Κωσταδήμας Γεώργιος, Οικοδόμος- Κτηνοτρόφος
9. Μαγειρία Μαρία, Βαρελοποιός ΕΒΕ
10. Μεντής Χρήστος, Δημοτικός Υπάλληλος μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων και μέλος Γραμμ. Νομ. Τμ. ΑΔΕΔΥ
11. Μέτσικας Νίκος, Ιατρός
12. Μουρεχίδης Γιάννης, Γεωπόνος, Υπάλληλος ΟΤΑ
13. Παπανικολάου Γεώργιος, συνταξιούχος ΤΕΒΕ
14. Παπαπέτρου Γεώργιος, Εργοδηγός
15. Πλιάτσικα Ευαγγελία, Ιδ. Υπάλληλος
16. Ρίζου Ντορέττα, πρώην πρόεδρος Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
17. Σταχούλης Σπύρος, Οδοντίατρος, πρώην μέλος Δ.Σ. Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων
18. Τάσση Αρετή, ελεύθερη επαγγελματίας
19. Τόλη Ευαγγελία, Καθηγήτρια Αγγλικών, Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Ιωαννίνων
20. Τσιούπης Κωνσταντίνος, Δάσκαλος

Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
1. Λάμπρης Δημήτριος, Συνταξιούχος, πρώην μέλος Επιμελητηρίου και μέλος Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Άρτας
2. Μαγκλάρα Νεφέλη, φοιτήτρια
3. Μπέστα Αρετή, εκπαιδευτικός
4. Παπαθανάσης Γιάννης, Ιδιωτικός υπάλληλος
5. Σταυρουλάκης Αργύρης, Εργαζόμενος στον επισιτισμό

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1. Αναστασιάδης Νικόλαος, υποψήφιος διδάκτωρ Χημικού
2. Αποστόλου Γεώργιος, Ιδιωτικός υπάλληλος
3. Θάνης Ιωάννης, γυμναστής- χοροδιδάσκαλος
4. Κλάπας Γεώργιος, φοιτητής ΑΣΟΕ
5. Κωστόγιαννη Μυρτώ, φοιτήτρια Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
6. Μανίκας Δημοσθένης, Μηχανικός Επιστήμης των Υλικών
7. Μπάκος Βασίλης, Δάσκαλος
8. Νάνος Ευάγγελος, Γεωπόνος
9. Τζάκου Μαρίνα, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
10. Υφαντή Ελισάβετ, Ιδιωτικός υπάλληλος – εργαζόμενη στον τουρισμό

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1. Κούρτη Ιουλία, συνταξιούχος δασκάλα, πρώην μέλος Δ.Σ. Π.Ε. Θεσπρωτίας
2. Λιαμπότης Σωτήρης, οικοδόμος, πρώην μέλος ΔΣ Συνδικάτου οικοδόμων. Θεσπρωτίας
3. Σούρλας Κωνσταντίνος, φυσικός, υποψήφιος διδάκτωρ
4. Τζέρπος Νίκος, χημικός, πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
5. Χεκίμογλου Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας


Read More »
ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο -Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο -Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές  Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Δήλωση συμμετοχής του Ναπολέοντα Τσάνη στο πλευρό του Γιάννη Λώλου

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Δήλωση συμμετοχής του Ναπολέοντα Τσάνη στο πλευρό του Γιάννη Λώλου


Αγαπητοί συμπολίτες,
Με περηφάνια και αίσθημα ευθύνης ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου με τον συνδυασμό "Δύναμη Προοπτικής" του Δημάρχου Ιωάννη Λώλου, για τις δημοτικές εκλογές του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Αναλαμβάνω αυτή την πρόκληση με πλήρη πίστη στις αξίες και τις ιδέες που εκπροσωπεί ο συνδυασμός μας, αλλά και τι απαιτεί ο Δήμος μας

Η αποστολή μας είναι σαφής: να προωθήσουμε την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.
Με ορθολογική αναβάθμιση και προβολή του Δικτύου Νατούρα με σκοπό την αύξηση του Φυσιολατρικού Τουρισμού.
Με την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα και των προϊόντων μας, προωθώντας την τοπική παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Με στρατηγικό σχεδιασμό της παραλιακής ζώνης για τη βέλτιστη ανάπτυξη της πόλης μας. Θέλουμε να διαμορφώσουμε μια προσεγμένη παραθαλάσσια περιοχή, που θα προσελκύει τουρίστες και θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους.
Με τη συνεργασία όλων μας, θα επενδύσουμε στην ανάπτυξη της περιοχής μας, θα προάγουμε την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουμε τα θεμέλια για νέες θέσεις εργασίας.
Με συνεκτικότητα και διαύγεια, θα διαμορφώσουμε μια κοινωνία που θα προσφέρει ισότιμες ευκαιρίες για όλους τους κατοίκους μας.
Καθημερινά αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που αφορούν τις υποδομές, την κυκλοφορία, την υγεία, την περιβαλλοντική προστασία και πολλά άλλα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή όλων μας. Η διαχείριση της καθημερινότητας είναι ένας αναρίθμητος κατάλογος προκλήσεων, αλλά με συνεργασία, δέσμευση και αφοσίωση μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να εργαστούμε για την αποτελεσματική οργάνωση και συντονισμό όλων των δημοτικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να λαμβάνονται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, η ενίσχυση της ασφάλειας και η υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας, αποτελούν όχι μόνο προτεραιότητες αλλά σαφή δέσμευση.
Με αφοσίωση και σθένος, η "Δύναμη Προοπτικής" και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να εργαστούμε ακατάπαυστα για την ευημερία του Δήμου Ηγουμενίτσας. Επίσης, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε την πλούσια εμπειρία μας, την ευρύτητα της προοπτικής μας και την αποφασιστικότητά μας για να διαμορφώσουμε ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες για κάθε έναν από εσάς και τα παιδιά μας.

Σας καλώ να σταθούμε μαζί, να στηρίξουμε την πρόοδο και να χτίσουμε μαζί μια κοινότητα που θα είναι πρότυπο για όλη τη χώρα

Με εκτίμηση,
Ναπολέων Τσάνης,
Μοριακός Βιολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος 
EUROPRAWN HELLAS A.E.
Read More »
Δήλωση συμμετοχής του Ναπολέοντα Τσάνη στο πλευρό του Γιάννη Λώλου Δήλωση συμμετοχής του Ναπολέοντα Τσάνη στο πλευρό του Γιάννη Λώλου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

2 χρυσά μετάλλια για την αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Νικολέτα Παππά στη Λευκωσία

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
2 χρυσά μετάλλια για την αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Νικολέτα Παππά στη Λευκωσία


Στην Διεθνή συνάντηση Ελλάδα-Κύπρος που διεξήχθη στην Λευκωσία της Κύπρου την Τετάρτη 2 Αυγούστου και την Πέμπτη 3 Αυγούστου συμμετείχαν δύο αθλήτριες του συλλόγου μας ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας στην κατηγορία Παίδων- Κορασιδων Κ18.
Συγκεκριμένα η Νικολέτα Παππά στα 400 μέτρα με εμπόδια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο .
Επίσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 κορασίδων συνεχίζοντας τις καλές επιδόσεις.


Η Ευαγγελία Γκανάρα στο άλμα εις τριπλούν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις.
Πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες του συλλόγου μας και με αυτή την διοργάνωση τελειώνει η φετινή αγωνιστική περίοδο .
Read More »
2 χρυσά μετάλλια για την αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Νικολέτα Παππά στη Λευκωσία 2 χρυσά μετάλλια για την αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Νικολέτα Παππά στη Λευκωσία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 47χρονο

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 47χρονο


Σήμερα (04-08-2023) το πρωί στο 27ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 77χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 47χρονο Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 47χρονο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Δήλωση συμμετοχής της Βασιλικής Τσώτου στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό Νταή

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Δήλωση συμμετοχής της Βασιλικής Τσώτου στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό Νταή


Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου θα είμαι υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» με επικεφαλή τον Παναγιώτη Νταή. Η απόφασή μου πηγάζει από την ανάγκη που βιώνω να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και μεγαλώνω τα παιδιά μου. 

Παραθέτω ένα σύντομο βιογραφικό μου.
· Είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του τμήματος Μαθηματικών της σχολής Θετικών Επιστημών.
· Κατέχω μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις επιστήμες της Αγωγής από το ΕΑΠ.
· Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο ΜΠΣ «Δημόσια Διοίκηση».
· Γνωρίζω 2 ξένες γλώσσες Αγγλικά και Γαλλικά.
· Υπήρξα αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φροντιστών Θεσπρωτίας ως Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.
· Υπήρξα αιρετό μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για 5 χρόνια ως «Υπεύθυνη Γ.Ε.Μ.Η. και Υποστήριξης Επιχειρήσεων».
· Υπήρξα Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας για 2 σχεδόν έτη.
· Συμμετείχα σε διάφορες επιτροπές του Δήμου Ηγουμενίτσας και υπήρξα Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας του Δήμου.

Πιστεύω λοιπόν πως τόσο με τις γνώσεις μου, όσο και την εμπειρία που απέκτησα αυτά τα χρόνια, μέσω της συμμετοχής μου στα διάφορα συλλογικά όργανα, μπορώ να συμβάλλω στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Η συμπόρευσή μου με τον Παναγιώτη Νταή έγκειται στο γεγονός πως
· Είναι ένας άνθρωπος με σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση.
· Έχει αποδείξει από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε την ικανότητα διαχείρισης μεγάλων οργανισμών.
· Έχουμε κοινό όραμα και στόχους για το Δήμο Ηγουμενίτσας
· Είναι πράος και ευγενής άνθρωπος.
· Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες ο Δήμος Ηγουμενίτσας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του. Η νέα προγραμματική Περίοδος του ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης θα δώσει τους πόρους που θα επιφέρουν την αλλαγή στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Η διαχείριση όλων αυτών των πόρων μπορεί να γίνει με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Νταή. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα.
Εμείς έχουμε τη θέληση, εσείς έχετε τη δύναμη να το κάνετε πράξη με την ψήφο σας στις 8 Οκτωβρίου.

Με εκτίμηση
Βασιλική Τσώτου
Μαθηματικός Med
Ανεξάρτητη Δημοτικός Σύμβουλος
Read More »
Δήλωση συμμετοχής της Βασιλικής Τσώτου στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό Νταή Δήλωση συμμετοχής της Βασιλικής Τσώτου στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό Νταή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό Λώλου ο Δημήτρης Δημάκος

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό Λώλου ο Δημήτρης Δημάκος


ΠΡΟΣ
Κ. Πάκο Δημήτριο
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Διανύοντας ήδη τους τελευταίους μήνες της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου, αναπόφευκτα, πλησιάζει η ώρα του απολογισμού της δράσης της Δημοτικής Αρχής. Ενόψει αυτής της διαδικασίας, με αίσθημα ευθύνης, οφείλουμε όλοι μας να τοποθετηθούμε με ειλικρίνεια στην τοπική κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, ότι, την παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν διακατέχει κανένα απολύτως όραμα, το οποίο να αφορά την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ως αποτέλεσμα, να μη δικαιώνονται οι προσδοκίες των συμπολιτών μας, αντιθέτως , με την πολιτική που ασκεί , να επιδεινώνει, ολοένα και περισσότερο ,την κατάσταση του Δήμου μας.

Παρότι , είχε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για να επιτελέσει ένα δημιουργικό έργο, όπως είναι η άνετη επικράτηση στις εκλογές, ανανέωση στελεχιακού δυναμικού, υποστήριξη ή έστω ανοχή του προσωπικού του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, σταθερό και ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον, ευκαιρίες και χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία έμειναν αναξιοποίητα, είναι λυπηρό, να μη πράττει τα δέοντα.

Δυστυχώς, η παρούσα Δημοτική Αρχή, με τις ανερμάτιστες επιλογές της, σπατάλησε, τα εκάστοτε πολιτικά κεφάλαια που διέθετε , είτε σε μικρά έργα χωρίς πνοή για αυτό τον τόπο, είτε σε εξυπηρετήσεις ημέτερων, είτε σε ανούσιες επικοινωνιακές και πελατειακές δράσεις δημοσίων σχέσεων του τωρινού Δημάρχου της πόλης μας. Επίσης, είναι παντελώς απούσα, στη διεκδίκηση των μεγάλων και φλεγόντων ζητημάτων της περιοχής , όπως η έγκαιρη παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο, η λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος κ.α.

Διαβλέποντας από νωρίς, την εξέλιξη αυτή και διατηρώντας ακέραιη την προσωπική αξιοπρέπεια, επιλογή μου είναι η τήρηση μίας στάσης ευθύνης. Όποια πρόταση συζητείτο στο ΔΣ και είναι προς όφελος της πόλης μας, υποστηρίχθηκε από μέρους μου, με όλες μου τις δυνάμεις, όπως είναι η ίδρυση του Πρότυπου ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα, η ίδρυση του μουσικού σχολείου στη Μαζαρακιά κα. Ταυτόχρονα , διαχωρίζεται η θέση μου , διαχρονικά, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, τασσόμενος απέναντι σε αποφάσεις επικίνδυνες και επιβλαβείς για το μέλλον του τόπου, για παράδειγμα τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου-πεζόδρομου επί της οδού Κύπρου, πρόταση η οποία αν είχε υλοποιηθεί , θα έβαζε «ταφόπλακα» στο κέντρο της πόλης, αφού θα επιδείνωνε το πρόβλημα της στάθμευσης και θα μείωνε δραματικά την κίνηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με προφανείς τις δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική αγορά. Θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση, να έχει επιλυθεί το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ στην πόλη.

Ασκώντας τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης «Αριάδνη», με την πολύτιμη συμβολή των μελών του ΔΣ και του αξιοσέβαστου προσωπικού, αναλάβαμε πρωτοβουλίες και υλοποιήσαμε σημαντικές δράσεις για την τοπική κοινωνία , σε ένα δυσχερές περιβάλλον λόγω της πανδημίας και χωρίς καμία απολύτως στήριξη του Δήμου.

Ύστερα από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω , δηλώνω, ως πράξη πολιτικής ευθύνης, την αποχώρηση μου από τη Δημοτική Πολιτική Παράταξη «Δύναμη Προοπτικής», με την οποία έλαβα συμμετοχή στην προηγουμένη εκλογική αναμέτρηση και εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι κάτι το οποίο οφείλω να πράξω για τους συμπολίτες μου , που με τίμησαν με την ψήφο τους και είναι ομοίως δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι με τον τρόπο διοίκησης της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Επί προσθέτως, υποβάλλω την παραίτηση μου , από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου προληψης «Αριάδνη».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω , από τα βάθη της καρδιάς μου , τους αξιότιμους συναδέλφους στο ΔΣ του Κέντρου «Αριάδνη» και κυρίως το προσωπικό του. Όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας πράττοντας ανεξάρτητα, εργαστήκαμε οργανωμένα και μεθοδικά , σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αξιόλογο έργο , που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία.

Δεν υπέβαλλα νωρίτερα την παραίτηση μου, για να μη δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στην παράταξη που ανήκα, πολύ δε περισσότερο, στο Κέντρο Πρόληψης “Αριάδνη”, ευελπιστώντας ότι οι προτάσεις μου και συστάσεις μου θα γίνονταν αποδεκτές για την παραγωγή ουσιαστικού έργου προς όφελος των δημοτών .

Ο πολιτικός κύκλος της τωρινής Δημοτικής Αρχής ολοκληρώνεται σύντομα. Είναι λυπηρό ότι αναλώθηκε σε πρακτικές που δεν έχουν επιφέρει ουσιαστικές λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα , ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν νέα . Εν κατακλείδι, ας ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία φορά που η Ηγουμενίτσα παραδίδει την τύχη της σε μία Δημοτική Αρχή κατώτερη των περιστάσεων . Στις εκλογές που αναμένονται, του Οκτωβρίου έτους 2023, είναι ευκαιρία, να αφήσουμε πίσω το δύσθυμο παρελθόν και να ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.

Με εκτίμηση,
Δημάκος Δημήτριος
Read More »
Ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό Λώλου ο Δημήτρης Δημάκος Ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό Λώλου ο Δημήτρης Δημάκος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Ήπειρος.. Λιγότερες έδρες στα Δημοτικά Συμβούλια- Η εικόνα ανά Δήμο και Δημοτική Ενότητα

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Ήπειρος.. Λιγότερες έδρες στα Δημοτικά Συμβούλια- Η εικόνα ανά Δήμο και Δημοτική ΕνότηταΣημαντικές απώλειες σε έδρες και εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους έχουν όλοι οι Δήμοι της Ηπείρου. Έδρες, σε εφαρμογή κυρίως του νέου εκλογικού νόμου και όχι τόσο της απογραφής χάνουν τόσο τα αστικά κέντρα όσο και οι ορεινοί δήμοι.

Το μεγαλύτερο σε αριθμό δημοτικό συμβούλιο θα είναι των Ιωαννίνων με 39 εκλεγμένους όλων των παρατάξεων αντί των 45 που ήταν μέχρι τώρα.

Το μικρότερο δημοτικό συμβούλιο θα είναι του Ζαγορίου με μόλις 15 μέλη.
Αρκετά δημοτικά συμβούλια θα έχουν 19 μέλη.

Οι έδρες των Δημοτικών Συμβουλίων καθορίστηκαν με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η εικόνα για τους Δήμους της Ηπείρου είναι η ακόλουθη:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ
Μόνιμος Πληθυσμός Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ (Έδρα: Άρτα) 41.600 29
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ 3.755 3
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΙΩΝ 26.999 19
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ 2.832 2
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 2.854 2
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5.160 3

2. ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 5.278 19
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 1.978 7
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 1.052 4
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΤΡΑΦΥΛΙΑΣ 2.248 8

3. ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 5.498 19
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΝΑΝΤΩΝ 1.860 6
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ 3.026 11
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΩΝ 348 1
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΩΝ 264 1

4. ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 11.356 25
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΑΧΘΟΥ 3.836 9
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΜΜΕΝΟΥ 524 1
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ 2.392 5
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑ 4.604 10

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1. ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (Έδρα: Ηγουμενίτσα) 25.698 25
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ 18.562 18
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ 1.931 2
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ 969 1
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ 1.543 1
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ 2.693 3

2. ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 8.759 19
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ 1.947 4
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 6.463 14
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ 349 1

3. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 6.347 19
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ 1.580 5
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 4.767 14


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 5.058 19
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΘΥΠΕΔΟΥ 89 1
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΡΡΥΤΩΝ 236 1
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ 1.592 6
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΤΣΟΥΚΙΟΥ 274 1
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 1.759 6
ζ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΡΡΑΚΟΥ 391 1
η. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 717 3
2. ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ (Έδρα: Αγιά Κυριακή) 7.199 19
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 3.277 9
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΩΔΩΝΗΣ 937 2
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 1.897 5
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΛΩΝ 1.088 3
3. ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 3.374 15
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ
ΖΑΓΟΡΙΟΥ 1.113 5
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΒΟΥΣΗΣ 132 1
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 1.059 4
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΙΓΚΟΥ 223 1
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΥΜΦΗΣ 847 4
4. ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ (Έδρα: Ελεούσα) 13.588 25
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑΛΗΣ 1.254 2
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ 718 1
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΙΤΣΑΣ 953 2
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΛΟΣΣΩΝ 1.460 3
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΣΑΡΩΝΟΣ 9.203 17
5. ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (Έδρα: Ιωάννινα) 113.978 39
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 12.119 4
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 81.627 27
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 4.387 1
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 187 1
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ 10.963 4
ζ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 4.695 2
6. ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (Έδρα: Κόνιτσα) 5.296 19
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΗΣ 200 1
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΣΤΡΑΤΟΥ 207 1
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 3.982 13
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ 851 3
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΟΥΡΚΑΣ 56 1
7. ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ (Έδρα: Μέτσοβο) 5.432 19
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΓΝΑΤΙΑΣ 1.867 7
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 3.254 11
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΛΕΑΣ 311 1
8. ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 6.848 19
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΆΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1.970 5
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΆΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 1.067 3
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 1.609 4
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 1.534 4
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΔΑΝΗΣ 119 1
ζ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ 549 2

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1. ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ (Έδρα: Φιλιππιάδα) 13.079 25
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩΓΕΙΟΥ 697 1
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 3.341 7
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΕΑΣ 716 1
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ 8.325 16
2. ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ 10.762 25
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΓΑΣ 3.819 9
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ 6.943 16
3. ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 30.841 29
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΛΟΓΓΟΥ 3.986 4
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΡΟΥ 3.987 4
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ 22.868 21
Read More »
Ήπειρος.. Λιγότερες έδρες στα Δημοτικά Συμβούλια- Η εικόνα ανά Δήμο και Δημοτική Ενότητα Ήπειρος.. Λιγότερες έδρες στα Δημοτικά Συμβούλια- Η εικόνα ανά Δήμο και Δημοτική Ενότητα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Ιωάννινα: Πρόστιμο σε ηλικιωμένη για άναμμα φωτιάς

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Ιωάννινα: Πρόστιμο σε ηλικιωμένη για άναμμα φωτιάς


Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Κάτω Λαψίστα.

Δυστυχώς στην περίπτωση αυτή η απόφαση μιας ηλικιωμένης γυναίκας να κάψει ξερά κλαδιά ήταν αυτή που προκάλεσε την κινητοποίηση καθώς η φωτιά επεκτάθηκε σε αγροτολιβαδική έκταση.

Η 95χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ, αυξημένο από τα συνηθισμένα, λόγω του δείκτη επικινδυνότητας.

Η ίδια δεν είχε πρόθεση… εμπρησμού, όμως το γεγονός ότι άναψε φωτιά σε περίοδο που απαγορεύεται ρητά από το νόμο ήταν αρκετό για το πρόστιμο.


Read More »
Ιωάννινα: Πρόστιμο σε ηλικιωμένη για άναμμα φωτιάς Ιωάννινα: Πρόστιμο σε ηλικιωμένη για άναμμα φωτιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Γεωργιάδης: Εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες - Τι θα αλλάξει στις συντάξεις

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Γεωργιάδης: Εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες - Τι θα αλλάξει στις συντάξεις
Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους μίλησε σήμερα (4/8) ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Βασικός κορμός του νομοσχεδίου, όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας, είναι η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θα αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματά του. Ή θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αυξάνεται το πρόστιμο για την υποδηλωμένη εργασία

Υπάρχουν, υπογράμμισε, και πολλές άλλες ρυθμίσεις στον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, πχ οι επιχειρήσεις θα επιλέξουν τη χρήση της ψηφιακής κάρτας και θα απαλλαγούν σχεδόν από όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία που τους επιβάλλει η Εργάνη. «Στόχος να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα σιγά - σιγά σε όλη την οικονομία, όλες τις επιχειρήσεις, με εξαντλητικό διάλογο με τους φορείς και με βάση τις ιδιομορφίες του κάθε κλάδου».

«Η ψηφιακή κάρτα είναι προς όφελος των εργαζομένων και των -καλών- εργοδοτών, όμως θεσπίζουμε και το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για τις επιχειρήσεις που έχουν ψηφιακή κάρτα εργασίας στην περίπτωση της υποδηλωμένης εργασίας» είπε επίσης ο υπουργός Εργασίας.

Επίσης, επισήμανε πως και με χρέος 20.000 ευρώ θα μπορεί κάποιος να παίρνει σύνταξη, με κάποια κριτήρια.

«Το νομοσχέδιο έχει παρά πολύ καλές ρυθμίσεις, θα προκαλέσει αρκετό ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη και θα έχει πολύ ωραίες συνεδριάσεις στη Βουλή» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Παρήγγειλε γύρο εν μέσω καύσωνα
Όπως διηγήθηκε ο υπουργός εν μέσω καύσωνα «με 45 βαθμούς πήρα τηλέφωνο σε μία από τις δύο πλατφόρμες ντελίβερι και παρήγγειλα σουβλάκια με χοιρινό γύρο. Μού πήραν την παραγγελία κανονικά, μού είπαν "σε 25 λεπτά στο σπίτι σας" και με το που έκλεισε το τηλέφωνο λέω "κοίταξε, την πήραν την παραγγελία και πρέπει να βάλω πρόστιμο"… Στο ένα λεπτό με πήραν τηλέφωνο από το μαγαζί. Και λέω "πωπω το καταλάβανε ότι δεν γίνεται, και ευτυχώς δεν θα βάλω πρόστιμο". Σηκώνω το τηλέφωνο, και λένε: "έχει τελειώσει ο γύρος χοιρινός θέλετε να βάλουμε γύρο κοτόπουλο;" Και λέω "γι’ αυτό με πήρατε;". Επιβλήθηκαν πρόστιμα και στη μια και στην άλλη πλατφόρμα. Μετά όμως από αυτό, την Τετάρτη, την επομένη μέρα του μεγάλου καύσωνα και οι δυο πλατφόρμες σταμάτησαν να λειτουργούν δεν πήραν καθόλου παραγγελίες».

Ο κ. Γεωργιάδης με αφορμή αυτό το περιστατικό έστειλε μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι στην εποχή που ζούμε δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με ψύχη και δικαιώματα και ο εργοδότης έχει απολυτή ευθύνη να προσέχει την υγεία του εργαζομένου: «Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει έστω και λίγο να διακινδυνεύουν τη ζωή των εργαζομένων τους όταν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα».
Read More »
Γεωργιάδης: Εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες - Τι θα αλλάξει στις συντάξεις Γεωργιάδης: Εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες - Τι θα αλλάξει στις συντάξεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Οι τουρίστες στοιχηματίζουν στην Ελλάδα

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023
Οι τουρίστες στοιχηματίζουν στην Ελλάδα


«Οι τουρίστες στοιχηματίζουν στην Ελλάδα, οι επενδυτές επίσης» είναι ο τίτλος άρθρου της βελγικής εφημερίδα L’Echo.

Όπως επισημαίνεται, «παρά τις πυρκαγιές, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει», ενώ το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική οικονομία φαίνεται τόσο ανθεκτική όσο η Λερναία Ύδρα. Όσα κεφάλια κι αν κόπηκαν από αυτό το γνωστό θηρίο της ελληνικής μυθολογίας με τα πολλά κεφάλια, πάντα κατέληγαν να ξαναμεγαλώνουν. Ομοίως, η Ελλάδα έχει ανακτήσει τα τελευταία χρόνια πολλά από αυτά που είχε χάσει κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στις αρχές της δεκαετίας του 2010, κάτι το οποίο ανοίγει όλο και περισσότερο τις ορέξεις των επενδυτών».

Σημειώνει επίσης ότι, το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού εκτινάχθηκε σε περισσότερο από 13% πριν από δέκα χρόνια. Πέρυσι, ήταν μόνο 2,3%, παρά τη βοήθεια που χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και παράλληλα σε σχέση με την ανάπτυξη, υπογραμμίζει ότι «ενώ η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά περισσότερο από 9% το 2011 και στη συνέχεια συνέχισε να μειώνεται, σημείωσε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 6% τα τελευταία δύο χρόνια». Η Εcho δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι «τον Μάιο τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού έφτασαν το 1,75 δισ. ευρώ, έναντι 1,4 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε στα τέλη Ιουλίου η Τράπεζα της Ελλάδος».

Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι η οικονομική ανάκαμψη που γνώρισε η Ελλάδα είναι τέτοια που οι οίκοι αξιολόγησης θα μπορούσαν σύντομα να επαναφέρουν τη χώρα σε επενδυτική βαθμίδα. «Το μόνο που θα χρειαζόταν γι’αυτό είναι οι οίκοι Fitch και S&P να αυξήσουν κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση που αποδίδουν στο ελληνικό κράτος.

 Οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, που εδραίωσαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της χώρας, προσδίδουν πολιτική σταθερότητα που θα μπορούσε να ενθαρρύνει αυτούς τους οίκους χρηματοοικονομικής αξιολόγησης να προβούν σε αυτήν την επαναξιολόγηση. Ο αρχηγός του κράτους υπόσχεται να συνεχίσει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις ευνοϊκές για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας», αναφέρει η εφημερίδα.

Τέλος, σημειώνει ότι «μένει να ελπίζουμε, για την ελληνική οικονομία, ότι οι βίαιες πυρκαγιές που πλήττουν αυτή τη στιγμή τη χώρα και το κλείσιμο ορισμένων εμβληματικών τουριστικών τοποθεσιών λόγω υπερβολικής ζέστης δεν θα εμποδίσουν την ανάκαμψή της».

Read More »
Οι τουρίστες στοιχηματίζουν στην Ελλάδα Οι τουρίστες στοιχηματίζουν στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Σελίδες