1.398 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2022
1.398 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην ΉπειροΟι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2022, διενεργήθηκαν 91.425 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 19.522 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:
· 3.154 στη Θεσσαλονίκη,
· 3.145 στην Αττική,
· 2.134 στη Θεσσαλία,
· 1.716 στην Κρήτη,
· 1.686 στη Δυτική Ελλάδα,
· 1.398 στην Ήπειρο,
· 1.203 στην Κεντρική Μακεδονία,
· 1.184 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· 1.015 στην Πελοπόννησο,
· 880 στη Στερεά Ελλάδα,
· 675 στα Ιόνια Νησιά,
· 477 στο Βόρειο Αιγαίο,
· 452 στη Δυτική Μακεδονία και
· 403 στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:
• 6.940 για παράνομη στάθμευση,
• 4.115 για υπερβολική ταχύτητα,
• 983 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
• 676 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 644 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• 486 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
• 373 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
• 339 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 297 ανασφάλιστα οχήματα,
• 216 για παραβίαση σηματοδότη,
• 132 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
• 101 για αντικανονικούς ελιγμούς,
• 101 για υπέρβαρο φορτίο,
• 94 για φθαρμένα ελαστικά,
• 62 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
• 62 για αντικανονικό προσπέρασμα,
• 53 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
• 39 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
• 33 για αντικανονική χρήση φώτων,
• 25 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
• 20 για παραβίαση προτεραιότητας,
• 7 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και
• 3.724 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 28 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 260 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 144 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
· 39 για υπερβολική ταχύτητα,
· 14 για μη χρήση κράνους,
· 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
· 7 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
· 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
· 1 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
· 1 για θόρυβο και
· 68 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 8 ζεύγη πινακίδων, 12 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 26 άδειες ικανότητας οδήγησης.
Τέλος, μεταφέρθηκαν και 3 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Read More »
1.398 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο 1.398 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Η Αναστασία Βαγγελή νέα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2022
Η Αναστασία Βαγγελή νέα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών και Συμβουλίων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα.

«Η ΟΝΝΕΔ σεβόμενη τον ρόλο, την ιστορία και τα χιλιάδες μέλη της αλλά και τηρώντας στο ακέραιο τη δέσμευσή της για ανανέωση, συμμετοχικότητα, ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες, προχωρά αποφασιστικά στην επόμενη ημέρα με οργανώσεις ανανεωμένες και δραστήριες σε όλη την επικράτεια» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Τα αποτελέσματα στην Ήπειρο

Ν.Ε. Ιωαννίνων
Ψηφίσαντες 517
Έγκυρα 509
Λευκά 5
Άκυρα 3
Παναγιώτης Σπανός 306
Ευριπίδης Χριστοφορίδης 203

Άρτης: Λάμπρος Ανδρέου
Θεσπρωτίας: Αναστασία Βαγγελή
Ιωαννίνων: Παναγιώτης Σπανός
Πρέβεζας: Ευρυδίκη Παπαδάκη

Η νέα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας κα Αναστασία Βαγγελή μετά την εκλογή της προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
Στη μάχη της πρώτης γραμμής, στη μάχη μιας γενιάς!!! Ευχαριστώ πολύ για την τιμή και την αποδοχή στο πρόσωπό μου από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ και τον ορισμό μου στη θέση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας. Από σήμερα προχωράμε μαζί με κάθε Οννεδίτισσα και κάθε Οννεδίτη στο νομό για το κοινό μας όραμα. Σε μια ΟΝΝΕΔ που πρεσβεύει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την ελεύθερη έκφραση ιδεών. Πιστοί στις αρχές και τα ιδανικά της παράταξής μας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της γενιάς μας. Η γνώση και η εμπειρία μαζί με τη φρεσκάδα των νέων ιδεών, έρχονται να δημιουργήσουν το κατάλληλο υπόβαθρο για εξέλιξη και ανανέωση. Ο ένας για όλους και όλοι για έναν. Αυτή είναι η οικογένεια της ΟΝΝΕΔ. Η Θεσπρωτία είναι εδώ και είναι ενεργή, ανοικτή σε όλους όσοι μάχονται για ένα δυναμικό παρόν στο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο. Ενωμένοι για κάθε μάχη που πρόκειται να δωθεί, σε κάθε μετερίζι. 
Read More »
Η Αναστασία Βαγγελή νέα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας Η Αναστασία Βαγγελή νέα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Διαδικτυακή ημερίδα ερευνητικού έργου «on-line υπηρεσίας υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων»

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2022
Διαδικτυακή ημερίδα ερευνητικού έργου «on-line υπηρεσίας υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων»


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η Διαδικτυακή Παρουσίαση του Ερευνητικού Έργου με τίτλο “Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων - IME”.
Το έργο αφορά την ανάπτυξη μίας on-line υπηρεσίας υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων, κυρίως στην περιφέρεια, για την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων λειτουργίας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Η υπηρεσία υποστηρίζεται από μια ψηφιακή πλατφόρμα και ένα μοντέλο διαχείρισης και αξιοποίησης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) με σύγχρονες τεχνολογίες επεξεργασίας και αξιοποίησης (business analytics). Με την υπηρεσία, η μικρή επιχείρηση αποκτά πρόσβαση σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία της παρέχει διάγνωση, επιχειρηματικές συμβουλές και οδηγίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι οποίες σε σημαντικό βαθμό προσφέρονται δωρεάν. Επιπλέον, μέσω του έργου έχει διαμορφωθεί ένα ψηφιακό εργαλείο εξειδικευμένης υποστήριξης συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις.
Στο συνεργατικό σχήμα συμμετέχουν 3 Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ), το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ). Στο σχήμα συμβάλει ως επιχειρηματικός εταίρος η Επιχείρηση Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Grant Thornton.
Το έργο έχει ως βασικό στόχο τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων, που έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την εγχώρια προστιθέμενη αξία. Είναι συμβατό με τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για την τόνωση της έρευνας και της καινοτομίας στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την «Έξυπνη Εξειδίκευση» και του «Προγράμματος Περιφερειακής Καινοτομίας (ΠΠΚ)».
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης “ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ”, η οποία συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία - ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020) και από κοινοτικούς πόρους (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) (κωδ. Έργου Τ1ΕΔΚ-02161).
Την Ημερίδα θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, κ. Αλέξανδρος Πάσχος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισήγηση του Καθ. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεώργιου Πετράκου, Συντονιστή και Επιστημονικού Υπεύθυνου του Έργου, με τίτλο “Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων: Παρουσίαση του έργου και των αποτελεσμάτων του”. Με το πέρας της εισήγησης θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η Ημερίδα θα μεταδοθεί μέσω Διαδικτύου (Microsoft Teams) κάνοντας χρήση του παρακάτω συνδέσμου: Διαδικτυακή Ημερίδα ΙΜΕ | 5.12.2022

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Διαδικτυακή ημερίδα ερευνητικού έργου «on-line υπηρεσίας υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων» Διαδικτυακή ημερίδα ερευνητικού έργου «on-line υπηρεσίας υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Cinepelagos: Σύγχρονος Ιταλικός κινηματογράφος στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2022
Cinepelagos: Σύγχρονος Ιταλικός κινηματογράφος στην Ηγουμενίτσα


Ένα νοερό ταξίδι στην Ιταλία πριν τα Χριστούγεννα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, αίθουσα Σωτήρης Δάκαρης, 6 - 9 Δεκεμβρίου

Για δεύτερη χρονιά μετά την επιτυχημένη έναρξη το 2021, λαμβάνει χώρα στην Ηγουμενίτσα το αφιέρωμα “Cinepelagos – Νύχτες ιταλικού σινεμά”, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και τον Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και των Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας, με τη διοργάνωση της Myth Euromed. Η δράση εντάσσεται στο διμερές πρόγραμμα Ιταλία-Ελλάδα Tempo Forte.
Το πρόγραμμα του Cinepelagos επικεντρώνεται στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο και προσδοκά να αναδείξει τη δυναμική μιας ποικιλόμορφης επίκαιρης κινηματογραφίας, παρέχοντας έτσι μία πλήρη εικόνα της τωρινής ιταλικής δημιουργικότητας, με ταινίες πρόσφατες, γυρισμένες την περίοδο 2018/2021, και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας.
Ομορφιά μέσα στην ομορφιά είναι το σύνθημα της φετινής έκδοσης του Cinepelagos, εγχείρημα το οποίο θέλει να παέι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την απλή προβολή ταινιών, ενώνοντας τις σύγχρονες τάσεις του ιταλικού σινεμά με την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι ευκαιρία για αμοιβαία προβολή και εξωστρέφεια, σε μία κοινή προσπάθεια στο όνομα του πολιτισμού.
Στην Ηγουμενίτσα, νοερά και πραγματικά, πύλη της Ελλάδας για τους Ιταλούς και όχι μόνο, θα παρουσιαστούν σημαντικές ταινίες, οι οποίες ναι μεν μιλάνε ιταλικά (με ελληνικούς υπότιτλους), όμως αφηγούνται ιστορίες ανθρώπινες και διαχρονικές.
Ραντεβού λοιπόν στην Ηγουμενίτσα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, αίθουσα Σωτήρης Δάκαρης, από τις 6 έως τις 9 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00.

Οι ταινίες θα προβληθούν στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους.
Ελεύθερη είσοδος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ταινίες:
- 06.12: Ο κλεμμένος Καραβάτζιο / Una storia senza nome (Roberto Andò),
- 07.12: Comedians (G. Salvatores)
- 08.12: Όλη η τρελή μου αγάπη / Tutto il mio folle amore (Gabriele Salvatores)
- 09.12: Ο κακός ποιητής / Il cattivo poeta (Gianluca Jodice)

Πρόγραμμα

- 06.12: Ο κλεμμένος Καραβάτζιο / Una storia senza nome (Roberto Andò) ~ ώρα 20.00
Μυστηρίου 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 110'
Η Βαλέρια είναι γραμματέας ενός παραγωγού ταινιών και παράλληλα “αόρατη συγγραφέας”. Μια μέρα συναντάει έναν μυστηριώδη συνταξιούχο αστυνομικό που της αφηγείται την ιστορία ενός εγκλήματος, όμως το σενάριο αποδεικνύεται επικίνδυνο. Η “ιστορία χωρίς όνομα” αφορά στη μυστηριώδη κλοπή ενός διάσημου πίνακα του Καραβάτζιο από τη μαφία, στο Παλέρμο του 1969.

- 07.12: Comedians (Gabriele Salvatores) ~ ώρα 20.00
Κωμωδία 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 96'
Έξι επίδοξοι όσο και απογοητευμένοι κωμικοί πρόκειται να εμφανιστούν για πρώτη φορά σε ένα κλαμπ, όπου θα κριθούν και ένας μόνο από αυτούς θα παίξει στην τηλεόραση. Οι προβληματισμοί και τα διλήμματά τους ανοίγουν το δρόμο σε έναν ευρύτερο στοχασμό για το νόημα του γέλιου και της κωμωδίας στις μέρες μας. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη G. Salvatores και με διάσημους ιταλούς κωμικούς.

- 08.12: Όλη η τρελή μου αγάπη / Tutto il mio folle amore (Gabriele Salvatores) ~ ώρα 20.00
Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97'
Η ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Gabriele Salvatores αφηγείται την ιστορία του 16χρονου Βίνσεντ, ο οποίος πάσχει από αυτισμό και ζει με τη μητέρα του Έλενα και το σύντροφό της Μάριο. Ο Γουίλι, ο φυσικός πατέρας, γνωστός και ως «Domenico Modugno των Δαλματικών Ακτών», βρίσκει τελικά το κουράγιο να συναντήσει εκείνον τον γιο που δεν έχει δει ποτέ και ανακαλύπτει ότι το αγόρι δεν είναι όπως το φανταζόταν. Μαζί ξεκινούν ένα road trip στο οποίο θα ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον.

- 09.12: Ο κακός ποιητής / Il cattivo poeta (Gianluca Jodice) ~ ώρα 20.00
Δραματική εποχής 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 106'
Επί φασισμού, σε ηλικία μόλις 29 ετών, ο Giovanni Comini θα βρεθεί υποχρεωμένος να διαχειριστεί μια λεπτή αποστολή: να παρακολουθήσει τον ποιητή Gabriele D'Annunzio, ο οποίος είναι όλο και πιο ανήσυχος και επικίνδυνος στα μάτια του Duce. Θα είναι μια πραγματική πρόκληση για τον πρωταγωνιστή, κυρίως λόγω της ακλόνητης και ευλαβικής εκτίμησης που νιώθει προς τον ποιητή.

Read More »
Cinepelagos: Σύγχρονος Ιταλικός κινηματογράφος στην Ηγουμενίτσα Cinepelagos: Σύγχρονος Ιταλικός κινηματογράφος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Σελίδες