Ναπολέων Τσάνης: Πως έφερε τη «μαύρη τίγρη» στη Θεσπρωτία | Της Άννας Στεργίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022
Ναπολέων Τσάνης: Πως έφερε τη «μαύρη τίγρη» στη Θεσπρωτία | Της Άννας Στεργίου


Το 2001 ένας Έλληνας δήμαρχος απ’ τη Θεσπρωτία βρέθηκε στην Αυστραλία. Στο τραπέζι, που έγινε του έδωσαν να δοκιμάσει μία γαρίδα. Ενθουσιάστηκε με τη γεύση της κι εντυπωσιάστηκε όταν έμαθε πως δεν ήταν προϊόν αλιείας αλλά εκτροφής. Η επόμενη ερώτηση στους παριστάμενους ήταν, γιατί δεν έρχεστε να κάνετε μία τέτοια μονάδα εκτροφής στη Θεσπρωτία;
Ο Ελληνοαυστραλός, Ναπολέων Τσάνης, θεσπρωτικής καταγωγής, επενδυτικός σύμβουλος πήρε την ιδέα στα σοβαρά και προσπάθησε να την υλοποιήσει, αρχικά με άλλα δυο άτομα. Τα γραφειοκρατικά προβλήματα όμως δεν έλειπαν. Έτσι, ο ένας μέτοχος αποχώρησε και στο τέλος έμεινε μόνος ν΄αντέχει την γραφειοκρατία του δημοσίου, την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για την εκτροφή γαρίδας, τα ζητήματα της χωροθέτησης και πολλές φορές την καχυποψία κ.ά.
Δεκαέξι χρόνια πάλεψε με το τέρας της γραφειοκρατίας! Δεκαέξι χρόνια είδε τη ζωή του να διαλύεται πολλές φορές και να νιώθει πως παλεύει σαν τον Δον Κιχώτη με τους ανεμόμυλους.


Ηπειρώτικο πείσμα και ταλαιπωρία
Το ηπειρώτικο πείσμα δεν τον άφησε να τα παρατήσει. Κι όταν πλέον απηύδησε ήταν ο γιος του Χρήστος, που τον έσωσε από τον εαυτό του και του θύμισε το όραμά του. Επί 20 χρόνια το Ελλάδα – Αυστραλία ήταν για εκείνον Κολιάτσου – Παγκράτι. Και πάνω που λύθηκε το θέμα των αδειοδοτήσεων κι άρχισαν να στρώνουν τα πράγματα ήρθε ο κορωνοϊός.

Η μονάδα οστρακόδερμων άρχισε να εισάγει πιστοποιημένες γαρίδες στο στάδιο της μετανύμφης από την Ταϊλάνδη, κι ο γόνος προήλθε από τη Δυτική Αυστραλία, την Ινδία και τη Μαδαγασκάρη.

Εκεί τέθηκαν θέματα εισαγωγής με τον γόνο, αφού υπήρχαν δυσκολίες λόγω της υγειονομικής κρίσης. Ο νέος σκόπελος βέβαια τον ώθησε ν΄αλλάξει στρατηγική, οπότε άρχισε η μονάδα να ξεκινήσει να παράγει και γόνο.

Κι εκεί που είπε ότι τελειώνουν τα βάσανά του είδε το κόστος παραγωγής να εκτοξεύεται. Πέντε φορές επάνω το ρεύμα λόγω της περίφημης ρήτρας αναπροσαρμογής, που γονάτισε γενικότερα τις μονάδες εντατικής εκτροφής και τους παραγωγούς θερμοκηπιακών προϊόντων.

Παρόλα αυτά το στοίχημα της γαρίδας, με την επωνυμία «Μαύρη Τίγρη» για τον Ναπολέοντα Τσάνη το κέρδισε. Τα μικρά γαριδάκια μεγαλώνουν σε μεγάλες λιμνοδεξαμενές, θερμοκηπίου. Πρόκειται για μία γαρίδα νόστιμη, που προορίζεται για τα γκουρμέ εστιατόρια και μέχρι στιγμής τρέχουν συμβάσεις με τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.ά.

Η εταιρεία “Europrawn Hellas”, που έχει προχωρήσει στην εκτροφή γαρίδας, ανήκει σε 4 Ελληνοαυστραλούς μετόχους με διευθύνοντα σύμβουλο τον άνθρωπο, που οραματίστηκε αυτή τη μονάδα, Ναπολέοντα Τσάνη.


Πρότυπη μονάδα οστρακοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Είναι πρότυπη στην Ελλάδα και την Ευρώπη και ο Ισπανός, γενικός διευθυντής της εταιρείας «Europrawn Hellas», Άλμπερτ Φέρερ Λαντόζα ανέλαβε ν΄αναπτύξει μία μονάδα βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον και την ηθική της υδατοκαλλιέργειας γαρίδας, σύμφωνα με τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων για τη μπλε οικονομία.
Σε πλήρη ανάπτυξη η μονάδα, που προσφέρει 30 τόνους γαρίδας σήμερα, θα μπορέσει να δώσει 50 τόνους γαρίδας. Το νερό ανακυκλώνεται στη μονάδα, ρυθμίζονται θέματα υγρασίας και διατροφής των ψαριών, ώστε να είναι σε μεγέθη, που θέλει η ελληνική κι η διεθνής αγορά και γενικότερα οι πελάτες της πολυτελούς αγοράς τροφίμων.
Η γαρίδα μαύρη τίγρης χρειάζεται πολύ περισσότερο χώρο από άλλες γαρίδες για ν΄ αναπτυχθεί κι είναι εγκατεστημένη κυρίως στον βυθό. Οφείλει το όνομά της στους δακτυλίους, που έχει πάνω της και θυμίζουν στα χρώματα, τίγρη.

Η μαύρη τίγρης από τα εξωτικά νερά στην Ελλάδα
Είναι ένα ιδιαίτερο είδος γαρίδας, που είναι νόστιμη αλλά κι άγρια ως προς τη διαχείρισή της κι επομένως θέλει αρκετό χώρο εγκατάστασης. Οι γαρίδες αυτές στη φύση μεγαλώνουν κυρίως στα ζεστά νερά της Αυστραλίας, της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας και στην Ανατολική Αφρική.
Οι τροφές, που χρησιμοποιεί η εταιρεία, όπως μας εξήγησε ο κ. Τσάνης, είναι βιολογικές, και οι γαρίδες είναι έτοιμες για την αγορά, μετά από περίπου 140 μέρες εκτροφής. Το επιθυμητό τους μέγεθος για την αγορά είναι συνήθως 16-20.
Η μαύρη τίγρης μεγαλώνει σε θερμοκηπιακές μονάδες, που είναι εγκατεστημένες στον κάμπο της Κεστρίνης Θεσπρωτίας. Οι επιστήμονες, που εργάζονται στην μονάδα φροντίζουν ώστε το νερό να έχει σταθερή θερμοκρασία και υγρασία γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Η μονάδα μπήκε στον αναπτυξιακό νόμο ενώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους σχεδιάζεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε διπλανό χώρο.


Στη μονάδα απασχολούνται μέχρι στιγμής 22 άτομα, σε μία εγκατάσταση 16.000 τετραγωνικών μέτρων. Μελλοντικός στόχος είναι η παραγωγή 300 μετρικών τόνων γαρίδας ετησίως κι η δημιουργία 120 θέσεων πλήρους απασχόλησης.
Το πιο σημαντικό είναι πως η μονάδα χρησιμοποιεί «πράσινες πρακτικές», δηλαδή φροντίζει να έχει όσο το δυνατόν μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στοχεύοντας όχι μόνο στην παραγωγή αλλά στην καινοτομία, γεγονός που καθιστά τον κ. Ναπολέοντα Τσάνη, πρωτοπόρο μαζί με τους άλλους μετόχους, στις μονάδες οστρακόδερμων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Read More »
Ναπολέων Τσάνης: Πως έφερε τη «μαύρη τίγρη» στη Θεσπρωτία | Της Άννας Στεργίου Ναπολέων Τσάνης: Πως έφερε τη «μαύρη τίγρη» στη Θεσπρωτία | Της Άννας Στεργίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022 Rating: 5

“Real News”: Μονοεδρική η Θεσπρωτία στις επόμενες εκλογές

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022
“Real News”: Μονοεδρική η Θεσπρωτία στις επόμενες εκλογές


Το νέο χάρτη των επικείμενων εκλογών δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα “Real News” που αναφέρεται σε ένα… φλέγον ζήτημα-κατ’ αρχάς για τους υποψήφιους, αλλά φυσικά και για τους ψηφοφόρους- αυτό των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια, που αλλάζουν μετά την Απογραφή του 2021.
Ειδικότερα, η εφημερίδα σε ρεπορτάζ της στο φύλλο, που κυκλοφορεί σήμερα, Κυριακή 30/10 αναφέρει τις εκλογικές περιφέρειες που χάνουν μια έδρα, καθώς και εκλογικές περιφέρειες που κερδίζουν.
Σημειώνεται, πως η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα οριστικά στοιχεία για τον πληθυσμό με βάση τα οποία θα αναδιαμορφωθούν οι έδρες ανά εκλογική περιφέρεια εν όψει των εθνικών εκλογών.

Ειδικότερα, οι Εκλογικές Περιφέρειες που χάνουν μια έδρα είναι οι εξής:
 • Θεσπρωτία από 2 σε 1
 • Άρτα από 3 σε 2
 • Α’ Αθηνών από 14 σε 13
 • Αχαΐα από 9 σε 8
 • Αιτωλοακαρνανία από 7 σε 6
 • Μαγνησία από 6 σε 5
 • Φθιώτιδα από 5 σε 4
 • Αρκαδία από 3 σε 2
 • Λακωνία από 3 σε 2
 • Καστοριά από 2 σε 1
 • Χίος από 2 σε 1

Από μια έδρα επιπλέον θα κερδίσουν οι εξής περιφέρειες:
 • Βόρειος Τομέας Αθηνών
 • Δυτικός Τομέας Αθηνών
 • Α’ Θεσσαλονίκης
 • Β’ Θεσσαλονίκης
Read More »
“Real News”: Μονοεδρική η Θεσπρωτία στις επόμενες εκλογές “Real News”: Μονοεδρική η Θεσπρωτία στις επόμενες εκλογές Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022 Rating: 5

Κρουαζιερόπλοια, πράσινη μετάβαση και "Πράσσειν άλογα" (+BINTEO)

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022
Κρουαζιερόπλοια, πράσινη μετάβαση και "Πράσσειν άλογα" (+BINTEO)


Το τελευταίο διάστημα, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, πολυδιαφημίζει την "πρωτοπορία" του λιμένα στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση και στο ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα αφήνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 
Μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ALFION συνολικού προϋπολογισμού 1.080.000,00€ (πλέον ΦΠΑ) και που χρηματοδοτήθηκε κατά 50% από το Ταμείο CEF (Connecting Europe Facility) της Ε.Ε. και κατά 50% από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα ALFION αφορούσε την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και την εκπόνηση σειράς μελετών. 
Κανένα χειροπιαστό έργο!!!

Καλή και θεμιτή η προσπάθεια της ΟΛΗΓ ΑΕ, αν και αρκετά κοστοβόρα. 
Μένει να δούμε αν θα θελήσει να τα υλοποιήσει στο ....μέλλον, το νέο αφεντικό του λιμανιού.

Πάντως, η σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας, κυρίως των περιοχών του Λαδοχωρίου και του Γραικοχωρίου, που γειτνιάζουν με το λιμάνι, είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλει να βγάζει προς τα έξω, η διοίκηση της ΟΛΗΓ.
Το πρωί της Κυριακής, έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το κρουαζιερόπλοιο SEVEN SEAS SPLENDOR, την ίδια ώρα που έδενε και το Superfast VI, προερχόμενο από την Ιταλία (πάλι καλά που δεν φόρτωναν ταυτόχρονα και αδρανή υλικά). 


Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο που ακολουθεί, το φουγάρο του Superfast VI, έδινε την εντύπωση να έχει πιάσει φωτιά (ή να καίει κάρβουνο), με τον καπνό του να έχει καλύψει όλο το λιμάνι, τη γύρω περιοχή, καθώς και ολόκληρο το κρουαζιερόπλοιο.
Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί αλγεινή εντύπωση στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου από την εικόνα που αντίκριζαν, οι οποίοι κάπως αλλιώς φαντάζονταν να ζήσουν τις διακοπές τους στη ...μαγική Ηγουμενίτσα. 
Κατάσταση που μας ντροπιάζει και που κάποιοι επέτρεψαν να δημιουργηθεί, κυρίως με την ανοχή και τις παραλήψεις τους. 
Οι τοπικές αρχές, οι φορείς αλλά και το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, είναι για ακόμα μία φορά "τυφλοί" σε όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους και που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής όλων μας.

Read More »
Κρουαζιερόπλοια, πράσινη μετάβαση και "Πράσσειν άλογα" (+BINTEO) Κρουαζιερόπλοια, πράσινη μετάβαση και "Πράσσειν άλογα" (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 65χρονο οδηγό αυτοκινήτου - Ένας ακόμα τραυματίας

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 65χρονο οδηγό αυτοκινήτου - Ένας ακόμα τραυματίας


Χθες το βράδυ στο 3Ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πέντε Πηγαδιών - Καμπής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με I.X.E. αυτοκίνητο που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του πρώτου και τον τραυματισμό του δεύτερου.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 65χρονο οδηγό αυτοκινήτου - Ένας ακόμα τραυματίας Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 65χρονο οδηγό αυτοκινήτου - Ένας ακόμα τραυματίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022 Rating: 5

Από την Τρίτη η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022
Από την Τρίτη η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, θα διανείμει ΤΡΟΦΙΜA (ΧΟΙΡΙΝΟ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ & ΛΑΔΙ ) σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής , Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων ετών 2018– 2019 , με κωδικό MIS: 5029413» , στην αποθήκη του προγράμματος, πρώην Κέντρο Υγείας (από την είσοδο του ΜΑΣΟΥΤΗ), από την ΤΡΙΤΗ 01/11/2022 έως και ΠΕΜΠΤΗ 03/11/2022 και ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει  να προσκομίσουν υποχρεωτικά Α.Μ.Κ.Α. και αστυνομική ταυτότητα.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.

Πληροφορίες
Κα Μπούτα Χριστίνα
Τηλέφωνο : 2665021003
Read More »
Από την Τρίτη η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Δήμο Ηγουμενίτσας Από την Τρίτη η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022 Rating: 5

Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022

Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου ΣουλίουRead More »
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σουλίου Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022 Rating: 5

Ποιες ώρες θα λειτουργούν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στην Ήπειρο

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022
Ποιες ώρες θα λειτουργούν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στην Ήπειρο


Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία καθορίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το χειμερινό ωράριο ξεκινά την 1η Νοεμβρίου και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Το ωράριο για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ηπείρου είναι το ακόλουθο:

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 8:30-15:30
Αρχαιολογικός Χώρος Γιτάνων, Δευτέρα και Τρίτη κλειστός. Τις υπόλοιπες ημέρες 8:30-15:30
Αρχαιολογικός Χώρος Πύργου Ραγίου, Σάββατο και Κυριακή8:30-15:30, Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή μετά από συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Αρχαιολογικός Χώρος Ελαίας, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-14:00
Αρχαιολογικός Χώρος Ντόλιανης, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-14:00
Αρχαιολογικός Χώρος Δυμόκαστρου, Ελεύθερη πρόσβαση
Κούλια Παραμυθιάς, Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00-14:00
Αρχαιολογικό Πάρκο Ουζντίνας, ελεύθερη πρόσβαση.

ΑΡΤΑ
Αρχαιολογικό Μουσείο 8:30-15:30
Παρηγορήτισσα 8:30-15:30
Κάστρο 8:30-15:30
Δυτική Νεκρόπολη, επισκέψεις μόνο κατόπιν συνεννόησης με την Αρχαιολογική Υπηρεσία

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων 8:30-15:30
Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων 8:30-15:30
Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης 8:30-15:30

ΠΡΕΒΕΖΑ
Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης 8:30-15:30
Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης 8:30-15:30
Αρχαιολογικός Χώρος Νεκρομαντείου 8:30-15:30
Κάστρο Πάργας, επισκέψεις μετά από συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων
Αρχαιολογικός Χώρος Κασσώπης Κλειστός
Read More »
Ποιες ώρες θα λειτουργούν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στην Ήπειρο Ποιες ώρες θα λειτουργούν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022 Rating: 5

Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλαου Δήμου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022
Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλαου Δήμου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο του Δήμου Λ. Νικόλαου για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00.
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Read More »
Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλαου Δήμου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλαου Δήμου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022 Rating: 5

Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα οι αγώνες "Πρωτέας 2022"

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022
Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα οι αγώνες "Πρωτέας 2022"


Ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ διοργανώνει αγώνες με την ονομασία ΠΡΩΤΕΑΣ 2022 σε συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , TO ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ , ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ κατηγορίας Κ16-Κ14 και Κ12 το Σάββατο 5/11/2022 στο Δημοτικό Στάδιο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ και ώρα 12:00 με τους παρακάτω όρους:
1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

2. ΤΟΠΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

3. ΗΛΙΚΙΕΣ:
Κ12: Γεννημένοι/ες τα έτη 2012- 2013
Κ14: Γεννημένοι/ες τα έτη 2010-2011
Κ16: Γεννημένοι/ες τα έτη 2008-2009

4.Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Α Τ Α:
Κ12 ΑΓΟΡΙΑ:50 ΜΕΤΡΑ, ΜΗΚΟΣ ,ΜΠΑΛΑ 1 ΚΙΛΟΥ, 4Χ50
Κ12 ΚΟΡΙΤΣΙΑ:50 ΜΕΤΡΑ, ΜΗΚΟΣ ,ΜΠΑΛΑ 1 ΚΙΛΟΥ , 4Χ50
Κ14 ΑΓΟΡΙΑ :60 ΜΕΤΡΑ,600 ΜΕΤΡΑ , ΜΗΚΟΣ,ΜΠΑΛΑ 1 ΚΙΛΟΥ , 4Χ60
Κ14 ΚΟΡΙΤΣΙΑ: 60 ΜΕΤΡΑ,600 ΜΕΤΡΑ , ΜΗΚΟΣ,ΜΠΑΛΑ 1 ΚΙΛΟΥ ,4Χ60
Κ16 ΑΓΟΡΙΑ :80 ,100 ΕΜΠΟΔΙΑ, 150, 1000, ΜΗΚΟΣ ,ΣΦΑΙΡΑ, 4Χ80
Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΑ : 80 ,80 ΕΜΠΟΔΙΑ, 150, 1000, ΜΗΚΟΣ, ΥΨΟΣ ,ΣΦΑΙΡΑ,4Χ80

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές/τριες, που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων-Μελών του ΣΕΓΑΣ.
Τα Σωματεία έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό Αθλητών –Αθλήτριών σε κάθε αγώνισμα.
Κάθε αθλητής έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα (1) ατομικό και ένα ομαδικό αγώνισμα.
Κάθε σωματείο στις κατηγορίες Κ12 και Κ14, Κ 16 έχει δικαίωμα συμμετοχής με 2 ομάδες στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί στίβου 2022(έκδοση Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)
Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη θα επιλύεται από τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και υπεύθυνο των αγώνων κ .Πλάτωνα Βασίλη .
Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 στις 14.00 μμ ηλεκτρονικά στα e-mail : segasepirou@yahoo.gr και στο bplatonas@yahoo.gr στο ειδικό έντυπο που συνοδεύει την προκήρυξη κανονικά συμπληρωμένο.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον πρόεδρο, το γενικό γραμματέα και να στέλνονται από το e-mail του σωματείου ή του εκπροσώπου του σωματείου.

Καμία δήλωση και για κανέναν λόγο δεν θα γίνει δεκτή μετά την παραπάνω προθεσμία.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ και ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ.
ΕΠΑΘΛΑ
Στους τρεις πρώτους νικητές – τριες των αγωνισμάτων θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα .

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:
Με φροντίδα και ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών στην κάρτα υγείας αθλητή είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.
Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα αθλητικά δελτία και τις κάρτες υγείας των αθλητών – αθλητριών και θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές – αθλήτριες των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή είναι θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.Read More »
Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα οι αγώνες "Πρωτέας 2022" Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα οι αγώνες "Πρωτέας 2022" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022 Rating: 5

Συλλογή μεταλλίων για το Δ.Ν.Ο. Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022
Συλλογή μεταλλίων για το Δ.Ν.Ο. Ηγουμενίτσας


2 Χρυσά, 6 Ασημένια,  5 Χάλκινα
3 Τετάρτες θέσεις, 2 Πέμπτες, 1 Έκτη, 1 Έβδομη

Ο απολογισμός για τους αθλητές- τριες κατηγορίας Εφήβων-Νεανίδων-Παίδων-Κορασίδων και Ανάπτυξης του ΔΝΟΗγουμενίτσας που συμμετείχαν στους διασυλλογικούς αγώνες του ΝΟΚαστοριάς σε ιδανικές για κωπηλασία συνθήκες και με συμμετοχή από 10 σωματεία της βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Χρυσό Μετάλλιο : 2ΧΠ ΜΠΟΤΣΗΣ Φ. - ΤΖΑΝΙΔΗΣ Γ. # 2ΧΚΑ ΝΤΑΝΗ Ε. - ΚΑΛΑΝΤΖΗ Μ.
Ασημένιο Μετάλλιο : 4ΧΚ ΔΗΜΟΥ Κ.-ΜΠΙΝΑ Σ. - ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ Ι.-ΒΕΝΕΤΗ Α. # 2ΧΠΑ ΒΕΝΟΣ Φ.- ΓΟΓΟΛΟΣ Σ. # 2ΧΚΑ ΒΡΑΚΑ Β.- ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Ε. # 4-Κ ΔΗΜΟΥ Κ.- ΜΠΙΝΑ Σ.- ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ Ι. - ΤΑΤΣΑΚΗ Φ. # 2ΧΝ ΚΑΡΒΟΥΝΗ Ε. - ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ Ξ. # 1ΧΠΑ ΚΩΛΕΤΣΗΣ Π.
Χάλκινο Μετάλλιο: 4ΧΠΑ ΔΗΜΟΥ Α. - ΒΡΑΚΑΣ Σ.- ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ Η.- ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι. # 1ΧΚΑ ΜΠΕΖΑ Α.Μ. # 1ΧΚΑ ΝΕΤΗ Μ. # 1ΧΠΑ ΓΟΓΟΛΟΣ Γ. # 2ΧΚΑ ΦΙΛΙΟΥ Α. - ΚΩΤΣΗ Φ.
Τέταρτη θέση: 1Χ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Ι # 4ΧΚΑ ΝΤΑΝΗ Α.- ΠΑΠΠΑ Κ. - ΚΑΡΒΟΥΝΗ Μ. - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Μ. # 2ΧΠ ΔΗΜΟΥ Σ. - ΓΟΓΟΛΟΣ Χ.
Πέμπτη θέση: 2ΧΠΑ ΤΑΤΣΗΣ Η. - ΜΑΝΟΣ Λ. # 4ΧΕ ΜΠΟΤΣΗΣ Φ.-ΤΖΑΝΙΔΗΣ Γ. - ΔΗΜΟΥ Σ. - ΓΟΓΟΛΟΣ Χ.
Έκτη θέση: 1ΧΚΑ ΜΠΙΝΑ Α.
Έβδομη θέση: 2ΧΝ ΓΟΓΟΛΟΥ Ε. - ΚΙΤΣΙΛΗ Ι.
Read More »
Συλλογή μεταλλίων για το Δ.Ν.Ο. Ηγουμενίτσας Συλλογή μεταλλίων για το Δ.Ν.Ο. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022 Rating: 5

Σελίδες