https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει 12 μετανάστες κάτω από τα κρεμμύδια

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει 12 μετανάστες κάτω από τα κρεμμύδια


Δώδεκα (12) παράνομοι μετανάστες και ο 32χρονος αλλοδαπός διακινητής τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Φ/Γ όχημα (τράκτορα-επικαθήμενο) πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 32χρονος οδηγός μετέφερε εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης κάτω από το φορτίο (δέματα με κρεμμύδια) η οποία εκτείνονταν από το μέσο της καρότσας μέχρι το μπροστινό μέρος του Φ/Γ οχήματος τους δώδεκα (12) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει 12 μετανάστες κάτω από τα κρεμμύδια Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει 12 μετανάστες κάτω από τα κρεμμύδια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Σύλληψη για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Σύλληψη για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου στην Ηγουμενίτσα


Για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου, συνελήφθη, 50χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το εξωτερικό, διαπιστώθηκε πως ο 50χρονος, μετέφερε με το ανωτέρω όχημα, ποσότητα επικίνδυνου φορτίου και συγκεκριμένα δύο (02) παλέτες με είκοσι έξι (26) κουτιά χωρητικότητας μεικτού βάρους 490,2 κιλών ουσίας προϊόντα αρωματοποιίας με εύφλεκτους διαλύτες και εκατόν είκοσι τέσσερα (124) μεταλλικά βαρέλια μεικτού βάρους 3521,845 κιλών ουσίας μελάνι τυπογραφίας εύφλεκτο, οι οποίες ποσότητες δεν έφεραν εξωτερική σήμανση, ενώ δεν είχε ενημερωθεί η Λιμενική Αρχή και ο Πλοίαρχος του πλοίου. 

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Σφοδρή σύγκρουση 3 οχημάτων στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με 5 τραυματίες (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Σφοδρή σύγκρουση 3 οχημάτων στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με 5 τραυματίες (+ΦΩΤΟ)


Σφοδρότατη σύγκρουση οχημάτων συνέβη πριν από λίγη ώρα επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας στο ύψος του Μονολιθίου. 


Συγκεκριμένα, στο τροχαίο ατύχημα εμπλέκονται τρία οχήματα ενώ αποτέλεσμα αυτού ήταν ο τραυματισμός πέντε ατόμων . 
Ειδικότερα το τροχαίο ατύχημα συνέβη, όταν ο οδηγός του ιχ αγροτικού που κινούνταν επί της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας με κατεύθυνση προς Πρέβεζα, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, να διπλώσει και να εμπλακεί στο τροχαίο με δύο ακόμη οχήματα που εκείνη την ώρα κινούνταν στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Κανάλι Πρέβεζας. 


Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο για τον απεγκλωβισμό του οδηγού όσο και της συνοδηγού του ιχ αγροτικού . 


Στο σημείο βρέθηκαν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της τροχαίας (καθώς και ο Αστυνομικής Διευθυντής κ.Φώτης Νάκιας) αφού για αρκετή ώρα σχηματίστηκαν ουρές αυτοκινήτων. Και οι πέντε τραυματίες μεταφέρθηκαν με οχήματα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Πρέβεζας για τις πρώτες βοήθειες.
Read More »
Σφοδρή σύγκρουση 3 οχημάτων στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με 5 τραυματίες (+ΦΩΤΟ) Σφοδρή σύγκρουση 3 οχημάτων στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με 5 τραυματίες (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

OYTE Γ΄ ΟΥΤΕ Β΄ΦΑΣΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ; ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ;

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
OYTE Γ΄ ΟΥΤΕ Β΄ΦΑΣΗ
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ; 
ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ;


Τα δύσκολα λοιπόν, ήρθαν.
Όταν εμείς ανησυχούσαμε για την πορεία των εργασιών του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, μας κατηγορούσαν ότι… ασκούμε αντιπολιτευτική δημοσιογραφία, χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας.
Όταν αναδεικνύαμε, τεμαχισμό των προβλεπόμενων και προϋπολογισθέντων έργων του λιμανιού, μόνους τρελλούς που δεν μας έβγαλαν.
Όταν διατηρούσαμε επιφυλάξεις για την πορεία των έργων και την χρηματοδότησή τους, μετά από βαρύγδουπες εξαγγελίες, είτε σε προεκλογικές περιόδους, είτε σε πολυτελέστατες ημερίδες και συσκέψεις, μας κατέτασσαν στον χώρο της αρρωστημένης φαντασίας.
Δυστυχώς, συνεχώς επιβεβαιωνόμαστε. Ήδη η Β’ Φάση, έμεινε κολοβή από χρηματοδότηση, αφού πιστώσεις της μεταφέρθηκαν σε άλλους λογαριασμούς, άλλων έργων, άλλων περιοχών, αναλόγως των πολιτικών ή και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Με αποτέλεσμα, προβλεπόμενες εργασίες και ξεχωριστά έργα, ως τμήματα της Β’ Φάσης, να διαγράφονται από το γενικό πινάκιο.
Επίσης, έργα τέτοιων τμημάτων, αποφασίστηκε να παραμείνουν σε οριστική εκκρεμότητα, λόγω μεταφοράς πιστώσεων, όπως για παράδειγμα, το 3ο κτήριο, εντός του λιμανιού, που μάλλον θα εγκαταλειφθεί στα… τούβλα.
Για όσους γνωρίζουν, η Γ’ Φάση, προκειμένου να γίνει έναρξη των εργασιών της, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει παραδοθεί οριστικά και ολοκληρωτικά η Β’ Φάση.
Άρα, μετά τα παραπάνω, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να εξασφαλιστεί.
Είναι μάταιο, λοιπόν, να περιμένει κανείς να ολοκληρωθεί το έργο του λιμανιού.
Απορίας δε άξιο είναι το γεγονός ότι, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και πιθανόν να απαγορεύεται, από τα τεχνικά διεθνή δεδομένα, ήδη αποφασίστηκε να γίνει τμηματική παράδοση εργασιών της Β’ Φάσης.
Άραγε, ποιος ή ποιοι αναλαμβάνουν τέτοια ευθύνη;
Γιατί, κάτι τέτοιο, θα οριστικοποιήσει την εγκατάλειψη των εργασιών, πολλών έργων ή τμημάτων της Β’ Φάσης. Φαίνεται πως κάποιοι μας… δουλεύουν άγρια.
Κοινό μυστικό είναι πως για τη Γ’ Φάση, δεν έχει εκχωρηθεί ούτε ένα ΕΥΡΩ, ούτε ως προκαταβολή.
Με αποτέλεσμα, η Εταιρεία ΑΚΤΩΡ που αντικατέστησε την Ιόνια, η οποία εξέπεσε του έργου, να… απειλεί, με εγκατάλειψη του έργου, παρά το γεγονός ότι το πήρε με ανάθεση και με ευνοϊκότατους όρους.
Όλα αυτά όμως, ανησυχούν, ως φαίνεται, μόνο την κοινή γνώμη, και όχι τους τοπικούς εκπροσώπους του λαού.
Οι οποίοι, όφειλαν, τουλάχιστον για τους τύπους, να έχουν αντιδράσει, είτε μεμονωμένα, είτε και ομαδικά.
Εκτός και…
 
Επειδή οι δυο νεοεκλεγέντες τοπικοί βουλευτές, είναι ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης, ας μας επιτραπεί να προτείνουμε στον αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη να αναλάβει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων, τόσο για ενημέρωση επί του θέματος, όσο και για τις όποιες αντιδράσεις κρίνουν απαραίτητες, το συντομότερο δυνατό…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
OYTE Γ΄ ΟΥΤΕ Β΄ΦΑΣΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ; ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ; OYTE Γ΄ ΟΥΤΕ Β΄ΦΑΣΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ;  ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Ημερίδα για την κτηνοτροφία την Κυριακή στο Μαραγαρίτι

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Ημερίδα για την κτηνοτροφία την Κυριακή στο ΜαραγαρίτιΜια επίκαιρη ημερίδα επικεντρωμένη στον Έλληνα αγρότη διοργανώνεται στο Μαραγαρίτι Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Μαργαριτίου την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015.

Κύριος στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των αγροτών γύρω από τις ασθένειες όπως ο Καταρροϊκός πυρετός και η Ευλογιά καθώς και ενημέρωση για την Νέα ΚΑΠ.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την ιστοσελίδα Agrotes.eu σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), υπό την αιγίδα του Περιφέρειας Ηπείρου Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Οι ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι:

Αρσένος Γεώργιος. Διευθυντή του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.

Παπαχρήστου Θωμάς. Διευθυντής Ινστιτούτου δασικών ερευνών ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Στυλιανός Βογιατζής. Γενικός Γραμματέας Π.Ε.Ν.Α

Μανώλης Κώστας. Κτηνίατρος

Σταύρος Βένος. Κτηνίατρος


Χορηγοί επικοινωνίας της ημερίδας είναι η ιστοσελίδα epirusepress.gr και η εκπομπή "Η άλλη Ελλάδα" από το Αρτ tv.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.agrotes.eu ή στείλτε μήνυμα στο agroteseu@gmail.com.
Read More »
Ημερίδα για την κτηνοτροφία την Κυριακή στο Μαραγαρίτι Ημερίδα για την κτηνοτροφία την Κυριακή στο Μαραγαρίτι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

NEO ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ IATΡΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
NEO ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ IATΡΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ


Μια ακόμη νύφη αποκτήσαμε οι Θεσπρωτοί, που από τις πρώτες μέρες κέρδισε την αγάπη και την εμπιστοσύνη όλων μας.

Πρόκειται για τη γνήσια Κρητικιά Μαρία Τζιράκη-Διαμάντη, την καρδιά της οποίας έκλεψε ο συμπατριώτης μας επιστήμων Βασίλης Διαμάντης.

Προσιτή κρητικοπούλα, γλυκύτατη και πανέμορφη, άξια επιστήμων, αποφάσισε να προσφέρει τις ιατρικές της υπηρεσίες στους συμπατριώτες του συζύγου της, τους οποίους και αγκάλιασε με την εμφάνισή της στη Θεσπρωτία.

Ήδη η Μαρία μας, λειτουργεί στους Φιλιάτες πρότυπο μικροβιολογικό ιατρείο, που, μιας και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, κέρδισε έμπρακτα την εμπιστοσύνη των Φιλιαταίων και όχι μόνο.

Μάλιστα η φήμη της ως γιατρού, ξεπέρασε και τα εθνικά μας σύνορα, αφού πολλοί Βορειοηπειρώτες μιλάνε για το πρότυπο αυτό μικροβιολογικό της ιατρείο.

Με δεδομένη την επιτυχία της ως επαγγελματία, την καλωσορίζουμε στη Θεσπρωτία και την ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε.

Λίγα στοιχεία για το ιατρείο:
 
Read More »
NEO ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ IATΡΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ NEO ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ IATΡΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Νέα Προγράμματα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ από τα οποία θα επωφεληθούν πάνω από 100.000 άνεργοι

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Νέα Προγράμματα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ από τα οποία θα επωφεληθούν πάνω από 100.000 άνεργοι
 

Νέα προγράμματα για την ανάσχεση του οξυμένου προβλήματος της ανεργίας, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΑΕΔ από τα οποία θα επωφεληθούν τους επόμενους μήνες πάνω από 100.000 άνεργοι.

Συγκεκριμένα θα τεθούν σε εφαρμογή επτά προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης από τα οποία ωφελούνται 34.600 άνεργοι. Ταυτοχρόνως, είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή – σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης - τεσσάρων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, με τα οποία παρέχεται πλήρης απασχόληση σε 49.761 ανέργους.

Τους επόμενους μήνες, πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων, από τα οποία θα ωφεληθούν συνολικά 35.500 άτομα.

Πέραν αυτών, σχεδιάζονται ειδικές δράσεις, που θα στοχεύουν στην διευκόλυνση της απασχόλησης των νέων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Εγγύηση για την Νεολαία» (Youth Guarantee) καθώς και νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.1
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών.
10.000
2
Πρόγραμμα  επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης (ΟΕΑΔ ΛΑΕΚ 1).
2.500
3
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».
10.000
4
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού».
4.000
5
Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας ηλικίας 16-24 ετών.
5.000
6
Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης των εργοδοτών με για την πρόσληψη Ατόμων με Αναπηρίες ΑμεΑ, Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ).
2.300
7
Πρόγραμμα Επιχορήγησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών  ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων ατόμων και Πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ).
800
                            ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
 1
Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, γι 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.
10.000
2
Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, για 27.948 θέσεις πλήρους απασχόλησης.
27.948
3
Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης.
7.400
4
Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, για 4.413 θέσεις πλήρους απασχόλησης.
4.413

ΝΕΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
  1
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25-66 ετών.
12.000
2
Πρόγραμμα δημιουργίας Νέων Θέσεων Εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα για ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού.
1.000
3
Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που πρόκειται να δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας.
12.500
4
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας –ΤοπΣα» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ».
10.000
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
1
Ειδικές δράσεις για την απασχόληση των νέων (Youth Guarantee.)
2
Νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
Read More »
Νέα Προγράμματα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ από τα οποία θα επωφεληθούν πάνω από 100.000 άνεργοι Νέα Προγράμματα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ από τα οποία θα επωφεληθούν πάνω από 100.000 άνεργοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

ΤΕΙ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ (ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
ΤΕΙ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ (ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)


Κύριε Διευθυντά,
Όχι, δεν είναι κατά το… λιμάνι στο Φιλιάτι. Είναι όμως μια σκέψη μου, που με βασανίζει για μήνες, δυνατά σφηνωμένη που δεν λέει να ξεκολλήσει.
Για πολλά χρόνια ήμουν κι εγώ αντίθετος με το σλόγκαν το χουντικό «κάθε χωριό και γήπεδο, κάθε πόλη και στάδιο», που στα χρόνια της μεταπολίτευσης, το έκαναν πράξη στο «κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο, κάθε κωμόπολη και ΤΕΙ».
Σε είχα διαβάσει όταν πρωτοφάνηκε το πρόβλημα της Ανώτατης Παιδείας, που είχες προτείνει στην περίπτωση που θα επέλεγαν την διατήρηση των ΤΕΙ στις μικρές πόλεις, να τα βγάλουν έξω από τις μεγάλες, δηλαδή σε εκείνες που λειτουργούν ΑΕΙ.
Σωστή πρόταση, που όμως την αγνόησαν. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε όλοι το «καραγκιοζιλίκι» για να μείνουμε στο πνεύμα της Σαρακοστής:
Κάθε βουλευτής της συμπολίτευσης εξήγγειλε και μερικά τμήματα ΤΕΙ, στις πρωτεύουσες των εκλογικών του περιφερειών. Τμήματα με αντικείμενα εντελώς άγνωστα στις κοινωνίες τους, όπως για παράδειγμα «φωτομετρίας» που όμως έμειναν στις εξαγγελίες.
Για να φθάσουμε στο τέλος, μετά τις μνημονιακές εντολές, σε συμπτύξεις και συνενώσεις, σε αποφάσεις κατάργησής τους.
Και βέβαια τα ΤΕΙ είναι συνυφασμένα με τον ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πολιτισμό. Όμως απαιτείται βαθιά να μπει το νυστέρι και στον τομέα αυτό. Να ξεριζώσει από το σύστημα κάθε σκοπιμότητα, που δεν αποβλέπει αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση της Παιδείας και των αναγκών της πατρίδας.
Να απαλλαγεί η χώρα από τα «πιράνχας» της παιδείας, τους καθηγητάδες, που έχουν καταληφθεί από τη μανία της πολυθεσίας και των αντίστοιχων πολλαπλών μισθών.
Ξέρεις, κύριε Διεθυντά, έχεις και είχες δίκιο, που επιμένεις ότι τα ΤΕΙ τα διατηρούν και στις πόλεις που υπάρχουν ΑΕΙ, μόνο και μόνο για να μην… κουράζονται οι καθηγητές να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, για να διδάσκουν (!) σε 4-7 τμήματα, ΤΕΙ και ΑΕΙ, καθημερινά!!
Ας μου επιτραπεί , λοιπόν, να καταθέσω μια πρόταση στην αριστερή κυβέρνηση, ας μου συγχωρεθεί η διάκριση αυτή κατά της «δεξιάς, αφού, τελευταία, απογοήτευσε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Να επανασχεδιάσει από μηδενική βάση τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Να λάβει υπόψη τη γεωφυσική θέση κάθε νομού, τον πληθυσμό του, την παραγωγή κλπ.
Να δώσει έμφαση στο οικονομικό επίπεδο των κατοίκων της. Με αυτά τα κριτήρια , ας καταλήξει στην πλέον σωστή και σοφή κατανομή των τμημάτων, σε ολόκληρη τη χώρα.
Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή την πρόταση την καταθέτω, μετά από σκέψη πολλών ετών και παράπονο, συνάμα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια, δεν σκέφτηκε κανείς, όχι να εξαγγείλει αλλά να λειτουργήσει (και) στο Φιλιάτι ένα τμήμα παραδοσιακής μουσικής, με το βλέμμα στραμμένο και στα αδέλφια της Βορείου Ηπείρου.
Για όσους γνωρίζουν, το Φιλιάτι, έχει την ιστορία του, με την παραδοσιακή μουσική.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Κ.Κ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΤΕΙ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ (ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ΤΕΙ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ (ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Οι ιστορίες της Βάβως: Το τραπέζι της καθαρής Δευτέρας στην Παραμυθιά του 1950

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Οι ιστορίες της Βάβως: Το τραπέζι της καθαρής Δευτέρας στην Παραμυθιά του 1950

Γράφει για την paramythia-online.gr
η Αλεξάνδρα Παυλίδου Θωμά*


Καθαρά Δευτέρα, τι θα έτρωγαν στην Παραμυθιά το 1950; Και κει που δέκα μέρες είχαμε πανηγύρι είχαμε τις γιορτές των Αποκριών με τις φωτιές με τους μασκαράδες με το κάψιμο του Ιούδα, εκεί όπως όλα έχουν ένα τέλος έτσι και οι γιορτές, αφού φάγαμε χορέψαμε μεθύσαμε, από τις μυρωδιές και το ποτό, τη Δευτέρα θα μπούμε στη σαρακοστή.Θα αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για το Άγιο Πάσχα που από το Θάνατο οδηγεί στη Ζωή.

Καθαρά Δευτέρα λοιπόν. Τη Δευτέρα αλήθεια, τι έκαναν για φαγητό τότε στη Πατρίδα μας, την Παραμυθιά και τα χωριά της;

Πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν μας, πως λίγα ή πολλά, συνήθως λίγα, είχε κάθε οικογένεια σε τροφή, μιας και όλοι φρόντιζαν να έχουν έναν κήπο ένα χωραφάκι μια κατσίκα λίγες κοτούλες. Τότε χρήματα δεν υπήρχαν και αν υπήρχαν ήταν λίγα και σε λίγους. Όλες σχεδόν οι οικογένειες, είχαν στον κήπο τους τα λαχανικά εποχής και είναι αλήθεια πως μόνο αυτά τρώγαμε. Ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια στον καιρό τους. Ένα λαχανικό που το έβαζαν περισσότερο από μια φορά ήταν οι πατάτες.

Έβαζαν μικρά κομμάτια πατάτας σε γούρνες μικρές και από πάνω λίγη κοπριά χωνεμένη και τούτα ρίζωναν και σε λίγο καιρό γέμιζε η γούρνα μια πολύ όμορφη πρασινάδα που έκανε υπέροχα λουλούδια. Και ύστερα σκάβοντας τη γη έβγαζαν τις πατάτες που έτσι σκέτες βραστές ψητές στη χόβολη στο νταβά με λάχανα, αποτελούσαν φαγητό χορταστικό και καλοφάγωτο από όλους. Ακόμη μερικοί έβαζαν φυστίκια αράπικα και κείνα έκαναν προκοπή.

Έτσι στις νηστείες δεν είχαμε ταραμοσαλάτες, χταπόδια, κλπ θαλασσινά. Το νηστίσιμο τραπέζι μας και της καθαράς Δευτέρας ήταν απλό και αγοραστά είχαν χαλβά, καλαμαράκια κονσέρβα, και ντολμαδάκια κονσέρβα. Τα άλλα τα έκαναν οι νοικοκυρές έχοντας υπ΄όψιν τους τους καλεσμένους. Υπιρχαν αυτοί που δεν έτρωγαν λάδι και αυτούς που έτρωγαν λάδι. Από βραδύς μάζευαν χόρτα από τον κήπο, έβαζαν τα φασόλια στο μούσκιο, ώστε να βράσουν το πρωί.

Έπλεναν τις πατάτες, και το πρωί τρία τσουκάλια ή κακάβια έμπαιναν στη φωτιά. Ένα με φασόλια που τα έτρωγαν αλάδωτα με λεμόνι αλάτι και κρεμμύδια. Ένα κακάβι που έβραζαν οι πατάτες για να μπουν στο τραπέζι χωρίς να κοπούν απλώς καθαρισμένες, με αλάτι και ρίγανη και ένα με χόρτα. Τα χόρτα έμπαιναν στο τραπέζι αλάδωτα και όποιος ήθελε έβαζε στο πιάτο του λάδι. Έκαναν και μια πίτα λαχανόπιτα χωρίς τυρί μόνο με χόρτα, μυρωδικά, και ρύζι. Αυτό για τους άντρες που δύσκολα τους έβαζες να νηστέψουν και το λάδι.

Ετούτον τον καιρό τα πορτοκάλια μας ήταν γλυκά έτσι έκαναν και την πρασοσαλάτα που τώρα κάποιοι τη λένε γκουρμέ. Την έχω φάει σε χωριό με κρεμμυδάκια φρέσκα ήταν πολύ καλή. Βέβαια ήταν αλήθεια πως πολλοί δεν θα έκανα τέτοιες σπατάλες θα έβαζαν μια σαλάτα μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι λίγες ελιές και λίγο τουρσί. Το κρασί δεν έλειπε από κανένα τραπέζι όπως και το τσίπουρο. Τις λαγάνες ποιος λίγο ποιος πολύ θα τις έπαιρναν από τον φούρνο. Λαγάνες στα σπίτια δεν θυμάμαι να έκαναν. Πάνω στο τραπέζι υπήρχαν, χαλβάς, ελιές, τουρσί, φασόλια άσπρα ή μαυρομάτικα, πατάτες βραστές, και η πίτα για τους άνδρες.

Τούτη την Κυριακή είναι της Τυροφάγου ή της Τυρινής όπως λένε στα χωριά μας. Τούτη την τελευταία Κυριακή το τυρί σε όλλες τους τις μορφές και μαγειρικές γέμιζε το τραπέζι μας. Τυρόπιτα με ρύζι αυγά και τυρί. Τυρόπιτα με μακαρόνια αυγά και τυρί. Τυρόπιτα με κρέμα καλαμποκάλευρου αυγά και τυρί. Τυρόπιτα με κοφτό αυγά και τυρί. Τυρόπιτα με τυρί αυγά γιαούρτι στραγγιχτό και σιμιγδάλι. Πόσες τυρόπιτες!! Με μάραθο, με δυόσμο, με χόρτα μπουρέκι, με πράσσο και χίλιους τρόπους που τα φτωχά υλικά του κήπου με λίγο αλεύρι και τυρί γίνονταν πανδαισία στο τραπέζι μας.

Και όπου δεν υπήρχε αλεύρι καθάριο [ σταρένιο ] έβαζαν καλαμποκάλευρο που έκανε την ίδια χρήση έμπαινε σαν φύλο πάνω και κάτω μόνο που δεν την λέγαμε πίτα αλλά μπατσαριά. Τι να σας πω, νομίζω πως και δω προσπαθούσαν να κρατήσουν τη γιορτή. Πολλοί άντρες την έλεγαν καθαροδευτέρα γιατί τρων τα περισεύματα από χθες. Έτσι οι νοικοκυρές φρόντιζαν να μην υπάρχουν περισεύματα.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ.


 
* H Αλεξάνδρα Παυλίδου Θωμά, είναι συγγραφέας, ποιήτρια, βραβευμένο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνώνκαι μέλος της Διεθνoύς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.Οι ιστορίες της βάβως, ειναι πραγματικές ιστορίες της Παραμυθιάς.
Read More »
Οι ιστορίες της Βάβως: Το τραπέζι της καθαρής Δευτέρας στην Παραμυθιά του 1950 Οι ιστορίες της Βάβως: Το τραπέζι της καθαρής Δευτέρας στην Παραμυθιά του 1950 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Ένας Δεσπότης από την Πόβλα Φιλιατών, έγινε σημείο αναφοράς με την πλούσια δράση του

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Ένας Δεσπότης από την Πόβλα Φιλιατών, έγινε σημείο αναφοράς με την πλούσια δράση του

 
 
Ο Μητροπολίτης Προύσσης Ναθαναήλ, από την Πόβλα Φιλιατών, όπου υπάρχει η προτομή του, με την πλούσια παιδεία του αναδείχθηκε σε σπουδαία εκκλησιαστική φυσιογνωμία «την οποίαν εξέθρεψαν τα ήρεμα ενδιαιτήματα των Μονών της Θεσπρωτίας». 
 
Σπούδασε στην Ζωσιμαία των Ιωαννίνων και αργότερα στην Αθωνιάδα του Όρους και άρχισε τη σταδιοδρομία του ως Ηγούμενος της Μονής Ραγίου απ' το 1864 έως το 1870 που την έκαψαν οι Τούρκοι και που την ξανάχτισε. Το 1873 ο Ναθαναήλ έγινε Πρωτοσύγγελος του Μητροπολίτη Δέρκου Νεόφυτου και του Πατριαρχεύσαντος Ιωακείμ του Δ'. 
 
Τρεις Μητροπόλεις εποίμανε θεοφιλώς. 
Την Μητρόπολη των Σερρών, της Προύσσης και της Νικόπολης και Πρέβεζας. 
 
Δυο φορές το 1894 και 1907 εχρημάτισε τοποτηρητής του Πατριαρχικού θρόνου
 
Read More »
Ένας Δεσπότης από την Πόβλα Φιλιατών, έγινε σημείο αναφοράς με την πλούσια δράση του  Ένας Δεσπότης από την Πόβλα Φιλιατών, έγινε σημείο αναφοράς με την πλούσια δράση του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν έξι παράνομοι μετανάστες, τους οποίους μετέφερε με αυτοκίνητο αλλοδαπός που αναζητείται

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Συνελήφθησαν έξι παράνομοι μετανάστες, τους οποίους μετέφερε με αυτοκίνητο αλλοδαπός που αναζητείταιΣυνελήφθησαν, προχθές (21-02-2015) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, έξι μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας ένας διακινητής, που διέφυγε την σύλληψη και αναζητείται.

Συγκεκριμένα, σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο αργότερα και εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο ανωτέρω αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω διακινητής προωθούσε στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας (τρεις άνδρες και τρείς γυναίκες, ηλικίας από 26 έως 73 ετών, καθώς και ένα ανήλικο παιδί).

Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Read More »
Συνελήφθησαν έξι παράνομοι μετανάστες, τους οποίους μετέφερε με αυτοκίνητο αλλοδαπός που αναζητείται Συνελήφθησαν έξι παράνομοι μετανάστες, τους οποίους μετέφερε με αυτοκίνητο αλλοδαπός που αναζητείται Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Εξαρθρώθηκε συμμορία 8 νεαρών Έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Εξαρθρώθηκε συμμορία 8 νεαρών 
Έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων


Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση συμμορίας ημεδαπών και αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 18 έως 26 ετών και τρείς ημεδαποί, ηλικίας 20, 20 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Η δράση της συμμορίας συνίσταται σε:
κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις,
κλοπές δικύκλων

και εντοπίζεται κατά το τελευταίο εξάμηνο, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες, από τον Οκτώβριο του 2014, συνέστησαν ομάδα με σκοπό τη διάπραξη έκνομων ενεργειών και αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους ενώ διαπιστώθηκε ότι ενεργούσαν με διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις, κυρίως νυχτερινές ώρες, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται στις ακόλουθες υποθέσεις:

· τον Οκτώβριο του 2014, αφαίρεσαν από κυλικείο σχολείου, το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ και διάφορα αναλώσιμα προϊόντα.

· Την 02/03-10-2014 διέρρηξαν κυλικείο σε χώρο σχολείου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ.

· Τον Νοέμβριο του 2014, έκλεψαν από περίπτερο τσιγάρα, είδη καπνού και χρηματικό ποσό.

· Την 05-12-2014 διέρρηξαν κατάστημα με τυροκομικά προϊόντα και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.

· Την 16-12-2014 αφαίρεσαν από κατάστημα - καφετέρια, πέντε φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

· Την 23-01-2015 διέρρηξαν περίπτερο και αφαίρεσαν τσιγάρα και προϊόντα καπνού.

· Την 24-01-2015 διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών και αφαίρεσαν διάφορα εμπορεύματα.

· Την 05/06-02-2015 διέρρηξαν, με αιχμηρό αντικείμενο, κατάστημα - μίνι μάρκετ και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

· Την 06-02-2015 αφαίρεσαν από την πόλη των Ιωαννίνων ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες - συναφείς πράξεις.
Read More »
Εξαρθρώθηκε συμμορία 8 νεαρών Έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων Εξαρθρώθηκε συμμορία 8 νεαρών  Έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Στο Καραβοστάσι τα Κούλουμα της Πέρδικας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Στο Καραβοστάσι τα Κούλουμα της Πέρδικας

Με φασολάδα και παραδοσιακά εδέσματα στο Καραβοστάσι, στο στολίδι της Θεσπρωτίας στο Ιόνιο, θα γιορτάσουν οι Περδικιώτες την "Καθαρά Δευτέρα". 
Φέτος προβλέπεται ο καιρός να είναι σύμμαχος και να χαρούν τη μέρα τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι επισκέπτες από τις γύρω περιοχές που περιμένουν με λαχτάρα αυτή την εκδήλωση. 
Εννοείται ότι το πέταγμα του χαρταετού είναι στο πρόγραμμα.
Read More »
Στο Καραβοστάσι τα Κούλουμα της Πέρδικας Στο Καραβοστάσι τα Κούλουμα της Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Δείτε το Καρναβάλι Παραμυθιάς 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Δείτε το Καρναβάλι Παραμυθιάς 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Με ευτυχία παρά τον άστατο καιρό, κορυφώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Παραμυθιά, οι εκδηλώσεις των αποκριών με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

16 καρναβαλικά γκρουπ και σχεδόν 500 Καρναβαλιστές από τη Παραμυθιά και τις τοπικές κοινότητες καθώς και πλήθος κόσμου από όλο τον νομό, αψήφησαν τον καιρό και πρόφεραν μια εκπληκτική εκδήλωση πιστοποιώντας για άλλη μια φορά πως το καρναβάλι της Παραμυθιάς είναι το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο στην Θεσπρωτία.

Δείτε στο βίντεο της paramythia-online.gr που ακολουθεί χαρακτηριστικές εικόνες από το Καρναβάλι της Παραμυθιάς, ενώ υπενθυμίζουμε πως τα κούλουμα θα τα γιορτάσουμε αύριο με τον ΦΟΠ στην Κατασκήνωση Παραμυθιάς. Καλή Σαρακοστή.


Read More »
Δείτε το Καρναβάλι Παραμυθιάς 2015 (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε το Καρναβάλι Παραμυθιάς 2015 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Δείτε την αποκριάτικη παρέλαση στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015
Δείτε την αποκριάτικη παρέλαση στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Δείτε την αποκριάτικη παρέλαση στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε την αποκριάτικη παρέλαση στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1