Ηγουμενίτσα: Βίντεο με την ανέλκυση του ΙΧ που έπεσε στη θάλασσα

Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021

Ηγουμενίτσα: Βίντεο με την ανέλκυση του ΙΧ που έπεσε στη θάλασσα

Με τη βοήθεια του καταδυτικού συνεργείου poseidon marine group και γερανοφόρου οχήματος, ανελκύσθηκε το μεσημέρι της Δευτέρα, το ΙΧ όχημα που λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί στη θάλασσα, στο πάρκινγκ της Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Βίντεο με την ανέλκυση του ΙΧ που έπεσε στη θάλασσα Ηγουμενίτσα: Βίντεο με την ανέλκυση του ΙΧ που έπεσε στη θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021 Rating: 5

Με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και σήμερα η Θεσπρωτία - 40 σε όλη την Ήπειρο

Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021
Με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και σήμερα η Θεσπρωτία - 40 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 10
ΠΕ Ιωαννίνων 27
ΠΕ Πρέβεζας 2


Read More »
Με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και σήμερα η Θεσπρωτία - 40 σε όλη την Ήπειρο Με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και σήμερα η Θεσπρωτία - 40 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021 Rating: 5

Η πρώτη δημοσκόπηση | Τα προβλήματα της Ηπείρου και η κυριαρχία Καχριμάνη

Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021
Η πρώτη δημοσκόπηση | Τα προβλήματα της Ηπείρου και η κυριαρχία ΚαχριμάνηΙδιαίτερα αποκαλυπτική για τα επιμέρους προβλήματα των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας, την ιεράρχησή τους στις Περιφέρειας της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, αλλά και την απήχηση των Περιφερειαρχών είναι η έρευνα «Βαρόμετρο της Βόρειας Ελλάδας (Northern Greece Insights- NGI)» της Populus Strategy and Insights, την οποία δημοσιεύει η Μακεδονία της Κυριακής.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα σημαντικότερα προβλήματα, έτσι όπως τα ιεραρχούν οι πολίτες είναι κοινά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Πρώτο πρόβλημα σε ποσοστό 48% αναδεικνύεται η ανεργία. Ακολουθεί η οικονομική ανάπτυξη σε ποσοστό 24% και οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας σε ποσοστό 23%.


Ειδικότερα για την περιφέρεια Ηπείρου ένας στους δυο πολίτες (49%) απαντά πως θεωρεί ως το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής του την ανεργία. Το 28% απαντά ως δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα την οικονομική ανάπτυξη. Ακολουθούν για την Περιφέρεια Ηπείρου: οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας, η έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων, η φτώχεια- κοινωνικός αποκλεισμός, η ερημοποίηση και η μετανάστευση των νέων, η πανδημία COVID-19, το προσφυγικό- μεταναστευτικό, η παιδεία- σχολεία, η υγεία- περίθαλψη, οι συγκοινωνίες- μεταφορές, η λειτουργία δημοσίου- γραφειοκρατία, η ρύπανση περιβάλλοντος, η εγκληματικότητα και δημόσια ασφάλεια. Ακολουθούν με 3% όσοι απαντούν αυθόρμητα «δεν έχω γνώμη», ο ρατσισμός και ξενοφοβία και «άλλο».

Ένας στους δυο πολίτες, σε ποσοστό 51% έχει θετική και μάλλον θετική γνώμη για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, το 27% «ουδέτερη ή δεν έχει γνώμη» και το 19% «αρνητική ή μάλλον αρνητική».

Το 3% των ερωτηθέντων απαντά πως «δεν τον γνωρίζει».

Σχεδόν έξι στους τέσσερις σε ποσοστό 58% απαντούν πως είναι ικανοποιημένοι από το έργο του Περιφερειάρχη, ενώ ένας στους δυο σε ποσοστό 49% δηλώνει πως πρέπει να επανεκλεγεί στις εκλογές του 2023.

Όλα αυτά δύο και πλέον χρόνια πριν τις ερχόμενες εκλογές, σε χρόνο πολιτικό ουδέτερο, όπου το θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα και απασχολεί την καθημερινότητα είναι αυτό της πανδημίας.

Read More »
Η πρώτη δημοσκόπηση | Τα προβλήματα της Ηπείρου και η κυριαρχία Καχριμάνη Η πρώτη δημοσκόπηση | Τα προβλήματα της Ηπείρου και η κυριαρχία Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΙΧ έπεσε στη θάλασσα στο πάρκινγκ της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΙΧ έπεσε στη θάλασσα στο πάρκινγκ της Ηγουμενίτσας


Ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο ανήκει σε μία 40χρονη γυναίκα, έπεσε στη θάλασσα λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thespro.gr, η γυναίκα οδηγός, πάρκαρε το αυτοκίνητο στο παραλιακό πάρκινγκ, δίπλα από τη θάλασσα.
Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το ΙΧ βρέθηκε να τσουλάει προς τη θάλασσα, με την άτυχη γυναίκα να γλιτώνει τη τελευταία στιγμή κάποιον τραυματισμό ή να βρεθεί και η ίδια στη θάλασσα.


Αυτή την ώρα, καταδυτικό συνεργείο, με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος, πραγματοποιεί την ανέλκυση του ΙΧ, ενώ προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΙΧ έπεσε στη θάλασσα στο πάρκινγκ της Ηγουμενίτσας ΕΚΤΑΚΤΟ: ΙΧ έπεσε στη θάλασσα στο πάρκινγκ της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: 8.000€ πρόστιμο σε κέντρο διασκέδασης για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας

Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021
Θεσπρωτία: 8.000€ πρόστιμο σε κέντρο διασκέδασης για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίαςΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (18-07-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (14) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(12) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(2) παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κέντρο διασκέδασης) στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους (5.000) ευρώ στην επιχείρηση και (3.000) ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Θεσπρωτία: 8.000€ πρόστιμο σε κέντρο διασκέδασης για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας Θεσπρωτία: 8.000€ πρόστιμο σε κέντρο διασκέδασης για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021 Rating: 5

Σελίδες