Απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών σε άρθρο του Πέτρου Μίντζα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017


Αξιότιμε κ. Διευθυντά ,

Ειλικρινά εκπλήσσομαι με τα αναφερόμενα στο από 8/9/2017 άρθρο του αρθρογράφου σας καθώς και το ότι επιτρέπετε να αναρτώνται στον ιστότοπο σας τόσο ανυπόστατα στοιχεία , που προφανώς στόχο έχουν να πλήξουν την εικόνα του μοναδικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος στο Ν. Θεσπρωτίας.

Και τούτο διότι,

Ακόμη και οι μαθητές του λυκείου γνωρίζουν ότι το πλεόνασμα χρήσης όπως αυτό . εμφανίζεται στον ισολογισμό που σας απέστειλα για ενημέρωση σας . αποτελεί λογιστικό μέγεθος και όχι ταμειακό υπόλοιπο.. Με άλλα πιο απλά λόγια, από την λειτουργία του Ιδρύματος για το 2016 προκύπτει λογιστική κερδοφορία και όχι ζημία όπως πιθανώς μερικοί να επιθυμούσαν και όπως συνέβαινε στο παρελθόν (πριν το 2013).

Επίσης για ενημέρωσή σας οι αγορές των μηχανημάτων που προήλθαν από δωρεά το 2015-16 προέρχονται από κορυφαίες εταιρείας εγνωσμένου κύρους όπως η Pentax .Wolf. Weinmann . Carestream . Stryker. Rontis με έδρες στην Ιαπωνία , Γερμανία. Αμερική και Ελβετία αντίστοιχα . Μάλλον ο αρθρογράφος σας θα μπέρδεψε το Γιαπωνέζικο με το κινέζικο το οποίο δεν μας ενοχλεί αν πληρεί τις αυστηρές προδιαγραφές ( πιστοποιητικά CE κλπ ). Καλό θα είναι επίσης να γνωρίζετε . ότι η συγκεκριμένη δίορεά πραγματοποιήθηκε λόγω της καταγίογής του ανδρός της από την Θεσπρωτία και της προσωπικής οικογενειακής φιλίας που μας συνδέει. 


Όσο για τις αδιαφανείς διαδικασίες , δυστυχώς θα σας στεναχωρήσω για άλλη μια φορά διότι η διαπραγμάτευση και αγορά των μηχανημάτων έγινε από εκπρόσωπο του δωρητή και καλύφτηκαν τα περισσότερα τμήματα του Νοσοκομείου

Αλήθεια δεν γνίορίζετε ότι για την μελέτη ύπνου (Γερμανική εταιρεία) έρχονται ασθενείς στην ακριτική Θεσπρωτία από το Μεσολόγγι έως την Φλώρινα ? Να σας πληροφορήσω ότι είμαστε επίσης το 3ο Νοσοκομείο που διαθέτει αυτό τον εξοπλισμό στην βορειοδυτική Ελλάδα.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε επίσης ότι για την διουριθρική αφαίρεση του προστάτη με το σύστημα TURIS (Γερμανική εταιρεία ) είμαστε το πρώτο Νοσηλευτικό Ίδρυμα που τα αγόρασε και μετά ακολούθησαν αλλά μεγαλύτερα Νοσηλευτικά Ιδρύματα στην περιοχή . Επίσης για το γαστρεντερολογικό τμήμα η εικόνα υψηλής ευκρίνειας( high definition & resolution ) καθ(ός και οι δυνατότητες του συστήματος (γαστροσκόπιο) είναι εφάμιλλες με ανάλογα μηχανήματα που υπάρχουν σε πιο μεγάλα Νοσοκομεία.
Τέλος και η ψηφιοποίηση της εικόνας στο ακτινολογικό τμήμα (Αμερικανική εταιρεία ) έχει συμβάλει για καλύτερα διαγνωστικά αποτελέσματα.

Αλήθεια, γιατί δεν ρωτάτε τους ιατρούς να σας ενημερώσουν καλύτερα ?

Όπως καταλαβαίνετε, η αναβάθμιση το>ν υπηρεσιών υγείας στην περιοχή . βοηθά τον ανήμπορο συμπολίτη μας ώστε να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις. Επίσης πολίτες από άλλους Νομούς επιλέγουν πλέον το Νοσοκομείο μας για τις υπηρεσίες που παρέχει .

Κλείνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά ειλικρινά εκπλήσσομαι για την σκοπιμότητα σας να δυσφημίσετε το Νοσοκομείο και για τα ειλικρινή κίνητρα σας.


Read More »
Απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών σε άρθρο του Πέτρου Μίντζα Απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών σε άρθρο του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Μήνυμα δημάρχου Ηγουμενίτσας για τη νέα σχολική χρονιά

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
Σήμερα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, η οποία εύχομαι να αποτελέσει την αρχή μιας εποικοδομητικής περιόδου, γεμάτης όνειρα, αξίες και δημιουργία.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη και να σας διαβεβαιώσω ότι η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα συνδράμουμε όπου χρειαστεί, προκειμένου να έχετε το κατάλληλο περιβάλλον και τις ιδανικές συνθήκες φοίτησης. Εσείς είστε το μέλλον και η ελπίδα του τόπου μας, οι επιτυχίες σας είναι και δικές μας επιτυχίες. 

Είμαι βέβαιος ότι οι εκπαιδευτικοί που θα σας πλαισιώσουν στον δύσκολο δρόμο της γνώσης, θα σας προσφέρουν όχι μόνο τα απαραίτητα εφόδια, αλλά και τις αξίες για να εκπληρώσετε τις προσδοκίες σας.

Αγαπητοί γονείς, ξεκινάει σήμερα και για εσάς μια δύσκολη περίοδος, ως συμπαραστάτες και αρωγοί στον απαιτητικό αγώνα των παιδιών σας. Σας εύχομαι λοιπόν, υπομονή και δύναμη!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ! 


Read More »
Μήνυμα δημάρχου Ηγουμενίτσας για τη νέα σχολική χρονιά Μήνυμα δημάρχου Ηγουμενίτσας για τη νέα σχολική χρονιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Ζημιές από το μπουρίνι στο νεοκατασκευασμένο αποχετευτικό δίκτυο - Προβλήματα και στους 2 περιφερειακούς της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017


 
Μπορεί το μπουρίνι να ήταν ολιγόωρο, ωστόσο ήταν αρκετό για να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην Παραμυθιά.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο νεοκατασκευασμένο αποχετευτικό δίκτυο στην οδό Σπύρου Μελλά, όπου τα ορμητικά νερά, ξήλωσαν την άσφαλτο καθώς και τα αδρανή υλικά που κάλυπταν τοις σωληνώσεις, με αποτέλεσμα όλα τα φερτά υλικά να βρεθούν στον περιφερειακό Γεννηματά.


Στον ιδιο περιφερειακό προβλήματα δημιουργήθηκαν από την πλατεία Μανόπουλου μέχρι και την διασταυρωση με την επαρχιακή οδό, όπου πέτρες και χώματα βρέθηκαν στο οδόστρωμα.

Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και ο περιφερειακός Αγίου Δονάτου, στο ύψος του περιαστικού άλσους Γαλατά.


 
 
Read More »
Ζημιές από το μπουρίνι στο νεοκατασκευασμένο αποχετευτικό δίκτυο - Προβλήματα και στους 2 περιφερειακούς της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Ζημιές από το μπουρίνι στο νεοκατασκευασμένο αποχετευτικό δίκτυο - Προβλήματα και στους 2 περιφερειακούς της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Προετοιμάζοντας το αυτιστικό παιδί για την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017

Γράφει η Ουρανία Παπαχρήστου, 
επιστημονική συνεργάτης Κιβωτού Εξέλιξης.


Οι πρώτες μέρες στο σχολείο σηματοδοτούν για όλους , παιδιά, γονείς και δασκάλους ένα νέο ξεκίνημα. Φέρνοντας στο μυαλό μας το νέο ξεκίνημα, συνήθως νιώθουμε την αγωνία και την χαρά για νέες και διαφορετικές εμπειρίες. Νιώθουν όμως έτσι όλα τα παιδιά; Τα περισσότερα παιδιά βιώνουν έντονο άγχος την πρώτη μέρα στο σχολείο, ειδικά όταν υπάρχει μετάβαση σχολικού πλαισίου από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό.
Έτσι και τα αυτιστικά παιδιά βιώνουν μεγάλη ανησυχία με κάθε νέα αρχή. Τις πρώτες μέρες , το σχολείο δεν προσφέρει την σταθερότητα και την συνέπεια που τα παιδιά χρειάζονται. Το μη καθορισμένο πρόγραμμα, οι ρουτίνες που δεν υπάρχουν ακόμα, ο αδόμητος χρόνος παιχνιδιού, οι ομαδικές δραστηριότητες , οι νέες γνωριμίες και το νέο σχολικό περιβάλλον δημιουργούν έντονο άγχος στα αυτιστικά παιδιά και τους γονείς τους. Πως μπορούμε να προετοιμάσουμε το παιδί και να κάνουμε την προσαρμογή του πιο ομαλή;
Φτιάχνοντας μια κοινωνική ιστορία
Η κοινωνική ιστορία θα σας βοηθήσει να διδάξετε τις απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζεται το παιδί την πρώτη μέρα στο σχολείο. Το κείμενο που θα γράψετε παρέχει στο παιδί, ακριβείς πληροφορίες για το τι πρόκειται να συμβεί τις πρώτες μέρες, το ΠΟΥ είναι το σχολείο, ΤΙ ΩΡΑ θα πάει, ΤΙ ΩΡΑ θα φύγει, ΠΟΙΟΥΣ θα συναντήσει, ΤΙ ΚΑΝΟΝΕΣ πρέπει να ακολουθήσει και ΠΟΙΟ είναι ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του σχολείου. Ένα παράδειγμα κοινωνικής ιστορίας για την πρώτη μέρα στο σχολείο : Επισκεφθείτε το σχολείο
Καλό είναι λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, να πάτε μία βόλτα στο σχολείο. Να γνωρίσει το παιδί τους δασκάλους, να δει τις αίθουσες, την αυλή, το κυλικείο. Γυρνώντας στο σπίτι μπορείτε να φτιάξετε μαζί έναν χάρτη του σχολείου, αυτό θα βοηθήσει το παιδί στον προσανατολισμό του στο νέο χώρο και στην διαχείριση του άγχους του.
Συζητήστε με το παιδί
Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα παρατηρήσετε ότι το παιδί γίνεται ολοένα και περισσότερο ανήσυχο. Ρωτήστε το πώς νιώθει, τι είναι αυτό που το ανησυχεί; τι το φοβίζει; Bρείτε μαζί τρόπους που θα μπορούσε να νιώσει καλύτερα, τι είναι αυτό που το χαλαρώνει, από ποιο άτομο θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια εάν χρειαστεί. Ζωγραφίστε μαζί τις λύσεις σε ένα χαρτί, που θα μπορεί να έχει μαζί του στην τσάντα, σε περίπτωση που θα το χρειαστεί.
Νέες Ρουτίνες
Η μετάβαση στο σχολείο σημαίνει επίσης μια νέα ρουτίνα το πρωί. Ξεκινήστε να εφαρμόζετε την νέα ρουτίνα λίγες μέρες πριν την έναρξη του σχολειού για να συνηθίσει το παιδί. Ένα ωρολόγιο οπτικό πρόγραμμα θα διευκόλυνε την κατανόηση της αλλαγής από το παιδί.
Η σωστή προετοιμασία αποτελεί το κλειδί για την πιο ομαλή μετάβαση του παιδιού στο σχολείο, και εάν κάτι πάει στραβά; Θυμηθείτε πως η διατήρηση της ηρεμίας σας ως γονέα αποτελεί βασικό παράγοντα για να παραμείνει και το ίδιο το παιδί ήρεμο!

Παράδειγμα κοινωνικής ιστορίας


ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, θα πάω στο σχολείο.
Το σχολείο μου είναι το 13ο Δημοτικό Σχολείο
Στο σχολείο θα πάω στις 8:30
Θα πάω στο σχολείο μαζί με την μαμά, με το αυτοκίνητο
Την πρώτη μέρα στο σχολείο :

Θα δω την νέα μου τάξη

Θα γνωρίσω τον νέο μου δάσκαλο

Θα γνωρίσω τους νέους συμμαθητές μου

Θα ζωγραφίσω

Θα παίξω με τους συμμαθητές μου στην αυλή
Εάν χρειαστώ κάτι μπορώ να το ζητήσω από την κ. Κατερίνα
Στις 2:30 το μεσημέρι θα τελειώσει το σχολείο και μπορώ να επιστρέψω στο σπίτι
Την πρώτη μέρα στο σχολείο θα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα μάθω νέα πράγματα και θα κάνω νέους φίλους. Θα είναι μια υπέροχη μέρα!

Read More »
Προετοιμάζοντας το αυτιστικό παιδί για την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Προετοιμάζοντας το αυτιστικό παιδί για την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Καρυά Λευκάδας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017Ο ΕΟΣ Πρέβεζας στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου διοργανώνει την 29η Φθινοπωρινή Συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου (Σ.Ο.Σ.Δ.Ε.Η) στο ορεινό χωριό Καρυά Λευκάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Σάββατο 16-9-2017
17.00 : Υποδοχή των ορειβατών στην πλατεία και τακτοποίησή τους στους χώρους διαμονής. Η διανυκτέρευση θα γίνει α) σε αίθουσες Δημοτικού Σχολείου του χωριού με υπνόσακους, β) σε σκηνές στην ύπαιθρο και γ) σε ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους το επιθυμούν με δικά τους έξοδα.
Τηλέφωνα καταλυμάτων, για όσους ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν σε δωμάτια.
- Karya central cottage 6984277946
- karya studios 6979982458
- Stathis apartments 6932239970
- Carsazzio 6998038906
- karya aoartments 6946657993
17:40: Ξενάγηση στους ιστορικούς ναούς και στο Καρσάνικο Κέντημα .
18:00: Επίσκεψη στη λαογραφική έκθεση "Απόλλωνα"
18:20: Επίσκεψη στο οινοποιείο "Καρσάνικος" .
20.00: Χαιρετισμοί . Σύσκεψη των εκπροσώπων των Ορειβατικών Συλλόγων.
21.00: Δείπνo στην πλατεία του χωριού. Θα προσφερθεί παραδοσιακό φαγητό (λαθίρια και ριγανάδα) από τον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο Καρυάς "Ο Απόλλων.
21.30 . Γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού.
00.30 . Λήξη προγράμματος πρώτης ημέρας.Κυριακή 17-9-2017
7.00-8.00. Πρωινό: Τσάϊ του βουνού με βουτήματα και κέϊκ, προσφορά του συλλόγου.
08:00 : Αναχώρηση των ορειβατών για την πορεία που ο καθένας θα επιλέξει:
1) Πορεία Α΄ (μικρή). Καρυά-Εγκλουβή-Καρυά. Ώρες πορείας 4. Βαθμός δυσκολίας1
2) Πορεία Β΄ (μεγάλη). Καρυά-Εγκλουβή-Προφ.Ηλίας-Αμμόκαμπος-Καρυά.
Ώρες πορείας 6. Βαθμός δυσκολίας 1
15:00΄. Επιστροφή των τελευταίων ορειβατών . Ανάληψη των ατομικών ειδών . Λήξη της εκδήλωσης.
Οι πορείες θα συνοδεύονται από μέλη του ΕΟΣ Πρέβεζας και από μέλη του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς "Ο Απόλλων".
Η έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον Ζέρβα Γιάννη στο τηλ. 6937390580, στον Κατηφόρη Στέφανο στο τηλ. 6977597602 και στο γραφείο του συλλόγου τηλ. 2682102004.


 
Read More »
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Καρυά Λευκάδας Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Καρυά Λευκάδας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Ενημέρωση για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Β’ τρίμηνο 2017 (άρθρο 72 παρ.1 εδ. β του Ν.3852/2010).
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2017.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Απευθείας ανάθεση, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 32 του ν.4412/2016, της προμήθειας των ειδών Γ: Ηλεκτρικά είδη, μετά από άγονο διαγωνισμό που διεξήχθη για την «Προμήθεια εξοπλισμού χώρων διδασκαλίας & βοηθητικών χώρων στο 9ο νηπιαγωγείο του Δήμου Ηγουμενίτσας».  
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη αναδόχων μέρους της προμήθειας ειδών της ομάδας Δ: Λοιπός εξοπλισμός, λόγω εν μέρει άγονου αποτελέσματος του αριθ. 13/2017 συνοπτικού διαγωνισμού που διεξήχθη για την προμήθεια εξοπλισμού ενίσχυσης υποδομών εκπαίδευσης υγείας και πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας (εξοπλισμός κοινωνικού παντοπωλείου-κοινωνικού φαρμακείου).
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.ΘΕΜΑ 5ο
Έγκριση μίσθωσης μετά από δημοπράτηση ακινήτου για τη στέγαση του 5ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Διάθεση πίστωσης για υλοποίηση της εκδήλωσης «Εβδομάδα κινητικότητας» στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Διάθεση πίστωσης για την διοργάνωση εκδηλώσεων στη Δ.Κ. Νέας Σελεύκειας για τον εορτασμό ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Απόφαση υλοποίησης με ίδια μέσα του υποέργου (Α/Α) με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Ηγουμενίτσας» της πράξης με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5001844, Κωδικός Πρόσκλησης 25/2016, Α/Α ΟΠΣ 1552 του Ε.Π. «Ήπειρος», Άξονας Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων».
-Εισηγητής: Πάκος Δημήτριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Απόφαση υλοποίησης με ίδια μέσα του υποέργου 1: «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηγουμενίτσας» στα πλαίσια της Πράξης «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο» με κωδικό ΟΠΣ (MIS): 5002230 και Κωδικός Πρόσκλησης:27/2016 Α/Α ΟΠΣ: 1564 του Ε.Π. Ηπείρου, Άξονας Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων».
-Εισηγητής: Πάκος Δημήτριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Απόφαση υλοποίησης με ίδια μέσα του υποέργου 2: «Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηγουμενίτσας», στα πλαίσια της Πράξης «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο» με κωδικό ΟΠΣ (MIS): 5002230 και Κωδικός Πρόσκλησης:27/2016 Α/Α ΟΠΣ: 1564 του Ε.Π. Ηπείρου, Άξονας Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων».
-Εισηγητής: Πάκος Δημήτριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Εισήγηση της ΕΠΖ σχετικά με την τροποποίηση ορίων τομέων όρων δόμησης στο Ο.Τ. 16β της εγκεκριμένης Πολεοδομικής Μελέτης Αναθεώρησης, του εγκεκριμένου σχεδίου Οικισμού Γραικοχωρίου της 2ης Πολεοδομικής Ενότητας Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Εισήγηση της ΕΠΖ σχετικά με την τροποποίηση Σχεδίου Πόλεως στο Ο.Τ. 25 της εγκεκριμένης Πολεοδομικής Μελέτης του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «Η Εθνική Αντίσταση».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Εισήγηση της ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπράτηση έκτασης εμβαδού Ε=7.047,31τμ από το με αριθ. 2005 τεμάχιο Διανομής Αγροκτήματος Συβότων στην Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας για πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Εισήγηση της ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπράτηση έκτασης εμβαδού Ε=8.010,08τμ από το τεμάχιο με αριθ. 1643 Διανομής Αγροκτήματος Συβότων στην Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας για πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 15ο
Χορήγηση συνολικής παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΕΡΓΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΛΑΚΚΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Χορήγηση συνολικής παράτασης προθεσμίας περαίωσης της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Χορήγηση συνολικής παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΈΡΓΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Έγκριση 1ου και τελικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗ Τ.Κ. ΣΥΒΟΤΩΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας και χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΠΕΣΤΙΑΝΙΩΤΙΚΑ» του Δήμου Ηγουμενίτσας και χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Διάλυση σύμβασης της μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ.Δ. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο
Έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη του έργου με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΡΟΣ ΔΥΜΟΚΑΣΤΡΟ» στο ΕΣΠΑ 2014-2010.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο
Έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη του έργου με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΑΠΟ ΑΡΙΛΛΑ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ» στο ΕΣΠΑ 2014-2010.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 23ο
Έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη του έργου με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ» στο ΕΣΠΑ 2014-2010.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 24ο
Έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη του έργου με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ ΕΩΣ ΠΥΡΓΟ ΛΥΓΙΑΣ» στο ΕΣΠΑ 2014-2010.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 25ο
Δικαστική λύση της Αστικής Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα με τίτλο «Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας Ηπείρου» και με διακριτικό τίτλο “EPIRUS BIC”.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 26ο
Αντικατάσταση μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας’’.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 27ο
Απασχόληση στο Δήμο Ηγουμενίτσας μαθητευόμενων σπουδαστών του “Μεταλυκειακού έτους - τάξης μαθητείας” των ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2017-2018.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 28ο
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (δύο μήνες) για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών.
-Εισηγητής: Απόστολος Τζώρτζης – Αντιδήμαρχος.

Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 11η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:1. Συζήτηση επί υπομνήματος Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας και εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων πρώην Δήμου Σαγιάδας αναφορικά με την επαναλειτουργία του Αστυνομικού τμήματος Σαγιάδας, όπως και του κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας, αλλά και την συστηματική – συχνή παρέμβαση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας στην περιοχή.
- Εισηγητής: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

2. Υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση στη Δράση 4.3.4 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» σύμφωνα με την αριθμ. 1904/18.7.2017 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου, με τίτλο: "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"
- Εισηγητές: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων και Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

3. Υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση στη Δράση 4.3.4 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» σύμφωνα με την αριθμ. 1904/18.7.2017 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου, με τίτλο: «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας και σύνδεση παραγωγικών μονάδων κάμπου Κεστρίνης με επαρχιακό οδικό δίκτυο ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
- Εισηγητές: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων και Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

4. Υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση στη Δράση 4.3.4 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» σύμφωνα με την αριθμ. 1904/18.7.2017 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου, με τίτλο: "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΜΠΟΥ ΣΚΕΦΑΡΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"
- Εισηγητές: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων και Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

5. Υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση στη Δράση 4.3.4 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» σύμφωνα με την αριθμ. 1904/18.7.2017 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου, με τίτλο: "Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων κάμπου Αετού και Παλιοκκλησίου ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"
- Εισηγητές: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων και Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης


Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017


Μία ακόμα νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα ξέβρασε η θάλασσα στην περιοχή του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας, κοντά στην γλίστρα των σκαφών.

Τη χελώνα εντόπισε περιπατητής ο οποίος και ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και αφού γίνει καταγραφή, θα απομακρυνθεί και τα ταφεί από συνεργείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.Read More »
Νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Αστυνομικοί της Τροχαίας Ηγουμενίτσας έσωσαν τραυματισμένο μπούφο (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017

Τυχερός ήταν ο τραυματισμένος μπούφος της φωτογραφίας.
Βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στον δρόμο κοντά στη λίμνη Καλοδικίου από αστυνομικούς της τροχαίας Ηγουμενίτσα δίπλα σε έναν νεκρό πουλί του ίδιου είδους. 
Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας και σήμερα θα ταξιδέψει για ΕΚΠΑΖ Πρέβεζας για θεραπεία. 


Το ζώο μετά τις πρώτες φροντίδες φαίνεται να έχει καλύτερη διάθεση και ελπίζουμε στην ταχεία ανάρρωσή του και επιστροφή του στην φύση. 
Οι Μπούφοι είναι χρήσιμα ζώα, μιας και η τροφή τους είναι μικρά τρωκτικά και φίδια.


 
Read More »
Αστυνομικοί της Τροχαίας Ηγουμενίτσας έσωσαν τραυματισμένο μπούφο (+ΦΩΤΟ) Αστυνομικοί της Τροχαίας Ηγουμενίτσας έσωσαν τραυματισμένο μπούφο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο 2ος παράκτιος δρόμος

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017


Οι εγγραφές για τον 2ο ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΔΡΟΜΟ στην πόλη της Ηγουμενίτσας την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 έχουν ξεκινήσει.

Δείτε την προκήρυξη και κάντε την εγγραφή για τον αγώνα στην ιστοσελίδα :
http://paraktios.eu/

O ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ διοργανώνει τον 2ο Παράκτιο Δρόμο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ και την ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10 και 5 χλμ , Παιδικό αγώνα 1 χλμ και αγώνα δρόμου για ΑΜΕΑ .

Αφετηρία του αγώνα και τερματισμός το ΠΑΝΘΕΟΝ με ώρα έναρξης για τα 10 χλμ στις 10:00 π.μ

Οι διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων είναι πιστοποιημένες από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ.

Αναλυτικά οι λεπτομέρειες του αγώνα στην προκήρυξη του αγώνα .

Περισσότερες πληροφορίες :
https://www.facebook.com/paraktios.igoumenitsas/?fref=ts


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο 2ος παράκτιος δρόμος Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο 2ος παράκτιος δρόμος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Εικόνες διάλυσης και απαξίωσης στο πάρκο του Κάστρου της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017

 
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το πάρκο που βρίσκεται στο κάστρο του Αγίου Δονάτου. 
Η περίφραξη, η παιδική χαρά, τα παγκάκια, τα τραπέζια, οι σκάλες και το κιόσκι, είναι κατεστραμμένα και άκρως επικίνδυνα για τραυματισμό οπουδήποτε βρεθεί στο ειδυλλιακό κατά άλλα χώρο του περιαστικού δάσους της Παραμυθιάς στους πρόποδες του βουνού Γκορίλα.

Αν και το σημείο θα μπορούσε να είναι προορισμός περιπατητών και επισκεπτών λογω της φυσικής ομορφιάς (είναι ακριβώς στο σημείο που ξεκινά η προστατευόμενη περιοχή του δικτυού Natura με αριθμό GR2120008), των μονοπατιών και του κάστρου, στην πραγματικότητα είναι απαξιωμένο επί σειρά ετών καθώς την εικόνα αυτη την παρουσιάζει για περισσότερα από 10 χρόνια.Οι διαμόρφωση του χώρου είχε πραγματοποιηθεί αρχικά στα μέσα της δεκαετίας του 90' και μετέπειτα στις αρχές του 2000 από τους τότε δήμους Παραμυθιάς, ενώ ενδιάμεσα πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες παρεμβάσεις από εθελοντές και φορείς, όπως ο κυνηγητικός σύλλογος Παραμυθιάς που έκτισε την πέτρινη βρύση που βρίσκεται στον χώρο, με την συνδρομή της Ε’ Κυνηγητικής Ομοσπονδίας.

Όσον αφορά την εικόνα του Κάστρου, θα την δούμε τις επόμενες ημέρες.

Δείτε στο βίντεο της paramythia-online.gr που ακολουθεί, την σημερινή εικόνα του πάρκου:Read More »
Εικόνες διάλυσης και απαξίωσης στο πάρκο του Κάστρου της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Εικόνες διάλυσης και απαξίωσης στο πάρκο του Κάστρου της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Μήνυμα Πιτούλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017


Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς , εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες υγεία και καλή πρόοδο.

Ιδιαίτερα στους τελειόφοιτους , εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους να πραγματώσουν τους στόχους τους. Εύχομαι στους δασκάλους και στους καθηγητές , με επιμονή και υπομονή , να σταθούν δίπλα τους αρωγοί και συμπαραστάτες στην δύσκολη προσπάθεια τους .Εύχομαι τέλος στους γονείς , οι μεγάλες θυσίες τους να πιάσουν τόπο και να βλέπουν τα παιδιά τους κάθε χρόνο , πιο μορφωμένα , πιο ολοκληρωμένα και πιο καλά προετοιμασμένα για τις μελλοντικές τους προσπάθειες να ανέβουν ψηλά.

Καλή χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική Κοινότητα

O Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας
Θωμάς Πιτούλης


 
Read More »
Μήνυμα Πιτούλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Μήνυμα Πιτούλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Σελίδες