Ηγουμενίτσα: Η Anastasia Giousef σήμερα Social all day cafe

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η Anastasia Giousef σήμερα Social all day cafe Ηγουμενίτσα: Η Anastasia Giousef σήμερα Social all day cafe Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Με επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης "Αριάδνη" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017


Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής.

Όλοι μπορούμε να βρούμε το χρόνο και να προσφέρουμε!!!

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη χθεσινή όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης "Αριάδνη" σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού !!!

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη με το ψήφισμα 40/212 της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου του 1985.

Στόχος του ΟΗΕ είναι όχι μόνο να προβάλλεται το έργο των εθελοντών αλλά να παροτρύνονται και άλλοι στονεθελοντισμό. 
Η εθελοντική προσφορά σήμερα διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως είναι εκστρατείες για την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας, των ασθενειών, του αναλφαβητισμού, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και των διακρίσεων κατά των γυναικών.
Στέργιος Παλπάνης


 
Read More »
Με επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης "Αριάδνη" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού Με επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης "Αριάδνη" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Δήλωση Ανέστη Χανδρινού για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017Με αφορμή τις εκλογές στο Επιμελητήριό μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους επαγγελματίες που συμμετείχαν σ’ αυτές με αίσθημα ευθύνης, τα μέλη του Συνδυασμού μας που μαζί δώσαμε τον ανιδιοτελή, ωραίο και κάτω από δύσκολες συνθήκες αγώνα, καθώς και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την ψήφο σας και αναγνωρίσατε την ανανεωτική μας προσπάθεια.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον συνυποψήφιό μου και επανεκλεγέντα Πρόεδρο Αλέκο Πάσχο και να του ευχηθώ καλή θητεία και παραγωγική συνεργασία, με κοινό στόχο τη διαμόρφωση προϋποθέσεων και ευκαιριών για τη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη των θεσπρωτικών επιχειρήσεων.

Διαβεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους και την τοπική μας κοινωνία ότι εμείς δεν σταματάμε εδώ. Τώρα ξεκινάμε.

Θα είμαστε, με το πρόγραμμα και τις ιδέες μας, αλλά και με διαφάνεια, ειλικρίνεια και εντιμότητα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την επανεκκίνηση της θεσπρωτικής οικονομίας.

Δίπλα στα προβλήματα που δεν έχουν χρώμα.

Κοντά στις πρωτοβουλίες για ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια, και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για όλους, και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.

Με ευγνωμοσύνη και σεβασμό,
Για το Συνδυασμό
«ΟΡΑΜΑ για το ΑΥΡΙΟ»
Ανέστης Κ. Χανδρινός


Read More »
Δήλωση Ανέστη Χανδρινού για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Δήλωση Ανέστη Χανδρινού για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Η συμμετοχική ομάδα πολιτών Θεσπρωτίας για την βελτίωση της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρεβέζης και η θέση ¨Γωνιά¨ του Δ. Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017Ως Συμμετοχική ομάδα πολιτών Θεσπρωτίας μας έχει απασχολήσει το θέμα της βελτίωσης της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρεβέζης και ειδικότερα το τμήμα από Ηγουμενίτσα έως Πλαταριά. Είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία από την κατασκευή της Α φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας και παρατηρούμε ότι ακόμη και σήμερα επανέρχονται προς συζήτηση στο ΔΣ Ηγουμενίτσας.

Όπως είναι γνωστό και ορατό από την πόλη μας, στα τμήματα όπου έγινε η βελτίωση με την συγκεκριμένη μελέτη, η αλλοίωση του τοπίου είναι ορατή μέχρι και σήμερα, παρόλο που έχει περάσει σχεδόν μια δεκαπενταετία από την αποκατάσταση του. Στο δε τμήμα της εθνικής οδού πάνω από το κάμπινγκ Καλάμι έχει γίνει η λήψη των αδρανών υλικών και δεν έχει γίνει καν βελτίωση του δρόμου ούτε η αποκατάσταση του τοπίου.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη μελέτη έγινε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εκάστοτε κατασκευάστριας εταιρείας του λιμένα όπως φαίνεται και από την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ. με αρ. πρωτ. 70242/10-04-1994 παρ.18 προς το ΤΕΕ Τμήμα Ηπείρου όπου προτεραιότητα έχει η λήψη αδρανών υλικών για την κατασκευή του λιμανιού και όχι η βελτίωση του οδικού δικτύου.Επιπλέον θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την γνωμοδότηση της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου του Δήμου Ηγουμενίτσας (10/14-02-2012) η οποία ΔΕΝ εγκρίνει το μέγεθος των προτεινόμενων εκσκαφών και την κατασκευή τρανσερας στην θέση «Γωνιά» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Επίσης με την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού και την σύνδεση της με την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας στον κόμβο Καρτερίου, ο κύριος όγκος των οχημάτων εξυπηρετείται από αυτό το τμήμα και όχι από την οδό Ηγουμενίτσας –Πλαταριάς.

Εν κατακλείδι ως Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών είμαστε αντίθετη σε οποιοδήποτε εκσκαφή στην θέση «Γωνία» του Δήμου Ηγουμενίτσας και προτείνουμε την βελτίωσή του συγκεκριμένου τμήματος με άλλες μεθόδους που δεν θα προκαλούν οπτική όχληση προς την πόλη, όπως είναι η στρώση νέου ασφαλτοτάπητα, η χρήση αντιολισθητικών υλικών, η βελτίωση της σήμανσης, ο φωτισμός του δρόμου και άλλες.

Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας

Η τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης
Βαρβέλης Άγγελος
Δημητρίου Βασίλειος
Παναγιώτου Πέτρος


Read More »
Η συμμετοχική ομάδα πολιτών Θεσπρωτίας για την βελτίωση της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρεβέζης και η θέση ¨Γωνιά¨ του Δ. Ηγουμενίτσας Η συμμετοχική ομάδα πολιτών Θεσπρωτίας για την βελτίωση της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρεβέζης και η θέση ¨Γωνιά¨ του Δ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

928 συλλήψεις το Νοέμβριο στην Ήπειρο

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Νοέμβριο.

Συνελήφθησαν συνολικά (928) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -743- (εκ των οποίων -5- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -11-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -26-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -9-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -8-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -3-
Για πλαστογραφίες: -4-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -20-
Για ενδοοικογενειακή βία: -1-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -32-
Για παράνομη βία: -13-
Για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα: -3-
Για παρεμπόριο: -2-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -14-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση – συκοφαντική δυσφήμηση: -17-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -21-

Εξαρθρώθηκαν:
Μία εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Αλβανία στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων

Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση ληστείας
Μία υπόθεση απάτης
Οχτώ υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι υποθέσεις ναρκωτικών
Εννέα υποθέσεις όπλων
Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Τρεις υποθέσεις πλαστογραφίας
Δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου
Μία υπόθεση παρεμπορίου

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -787- κιλά και -980,02- γραμμάρια
Ηρωίνη: -40,5- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -22,1- γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης: -2-
Κυνηγετικά όπλα: -5-
Πιστόλια - Περίστροφα: -2-
Γεμιστήρες: -1-
Μαχαίρια - στιλέτα: -3-
Φυσίγγια: -169-
Ζυγαριές: -3-
Χρηματικό ποσό: -7.485,9- ευρώ, -10- λίρες Ιρλανδίας, -2.500- κορώνες Ισλανδίας και -1.000- λεκ Αλβανίας
Λαθραία τσιγάρα: -240-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -3-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:

· Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά παράτυπους μετανάστες από την Αλβανία στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων και συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, σε διάφορες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων την (01-11-2017), έντεκα μέλη της οργάνωσης (-4- ημεδαποί και -7- υπήκοοι Αλβανίας) ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη έντεκα μελών. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο από τον Μάιο του 2017 και είχε διακινήσει πάνω από (180) παράνομους μετανάστες, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη, που ανέρχονται περίπου στα 90.000 ευρώ.

· Την (02-11-2017), συνελήφθησαν στην Άρτα, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 32 και 53 ετών, οι οποίοι διέρρηξαν μονοκατοικία στη Ράχη Άρτας, απ’ όπου αφαίρεσαν αντικείμενα, ενώ τη στιγμή που έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες, ο 32χρονος στην προσπάθειά του να ξεφύγει στράφηκε εναντίον τους με τη χρήση μαχαιριού, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

· Την (07-11-2017), συνελήφθη στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Γοργόμυλου Πρέβεζας), ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (41.252) γραμμαρίων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

· Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε την (12-11-2017), σε βάρος 82χρονης ημεδαπής, στη Μανολιάσα Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ένας 23χρονος άνδρας και μία 26χρονη γυναίκα, οι οποίοι εισήλθαν με τη χρήση προσχήματος στο εσωτερικό του σπιτιού της 82χρονης και στη συνέχεια της απέσπασαν με τη βία χρηματικό ποσό.

· Την (17-11-2017), (20-11-2017), (23-11-2017) και (30-11-2017) συνελήφθησαν στην Αετόπετρα Ιωαννίνων, στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας και στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), πέντε άτομα (τρεις ημεδαποί, ένας υπήκοος Αλβανίας και μία υπήκοος Ρουμανίας), οι οποίοι μετέφεραν, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους (478.707) γραμμαρίων.

· Την (22-11-2017), συνελήφθησαν στον Αρχάγγελο Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, οι οποίοι με τη μέθοδο της απασχόλησης διέπραξαν δύο κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων στα Άνω Δεσποτικά και στην Αμμουδιά Πρέβεζας.

· Την (27-11-2017), συνελήφθη στην Πρέβεζα, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε στο σπίτι του φυτά κάνναβης, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας ενώ επιπρόσθετα κατείχε ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης.

· Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για σοβαρά ποινικά αδικήματα (ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών).

· Συνελήφθησαν συνολικά (5) διακινητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθρομεταναστών με διάφορα οχήματα. Οι διακινητές (εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αλβανίας, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας Έλληνας) μετέφεραν συνολικά (15) μη νόμιμους αλλοδαπούς (εννέα υπηκόους Μπαγκλαντές, τέσσερις υπηκόους Ιρακ και δύο υπηκόους Αλβανίας).


Read More »
928 συλλήψεις το Νοέμβριο στην Ήπειρο 928 συλλήψεις το Νοέμβριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017Με αφορμή την Έκθεση χειροτεχνημάτων, κατασκευών και παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας, που έγινε για 26η συνεχή χρονιά στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας από 26/11/2017 έως 3/12/2017, η «Φλόγα» ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν να γίνει πλέον θεσμός στην πόλη μας αυτή η εκδήλωση αγάπης προς τα παιδιά με καρκίνο. Η Έκθεση οργανώνεται από το γραφείο της «Φλόγας» στην Ηγουμενίτσα και είναι αποτέλεσμα εθελοντικής προσφοράς των φίλων της .

Στην Έκθεση συμμετείχαν με εργόχειρα, κατασκευές και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας φίλοι μας από τη Θεσσαλονίκη,την Αθήνα, την Άρτα, την Πρέβεζα, την Λευκάδα, την Πτολεμαΐδα, τα Γιάννενα και όλος ο νομός Θεσπρωτίας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και σχολεία με κατασκευές.

Ευχαριστούμε τα μέλη του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, «Ρένα Κώτσιου», για την πολύτιμη προσφορά τους. Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς της Έκθεσης: Tον Κο Μπακολια Σταύρο” ΑΝΕΚ LINES “, Tον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, το Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, τον Κο Μπουρσινό Βασίλη “ΚΥΝΗΓΙ-ΨΑΡΕΜΑ», τον Κο Ρίζο Θεόδωρο κάβα ποτών, τα Σουπερμάρκετ «Diellas», τη Διαφημιστική « Χαμαιλέων», τον Κο Μπέζα Μιχάλη “ENVY STAGE” ,τις επιγραφές “SIMAS”,τα τζάκια Πανταζής, τον Κο Παπαδημητρίου τροφοδοσίες ξενοδοχείων ,εστιατορίων, καφετεριών ,LOGISTIC, το Τυπογραφείο Αδελφών Ν. Καρβούνη και τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση της αίθουσας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το βιβλιοπωλείο Πάσχου, τα «Έπιπλα Γεωργίου» για τη βοήθεια που μας παρείχαν.

Οι γονείς και τα «παιδιά της Φλόγας» ευχαριστούν όσους προσέφεραν ένα εργόχειρο, μία κατασκευή ή ένα προϊόν και όλους όσους την επισκέφτηκαν.

Η συμβολή των φίλων μάς ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με αισιοδοξία τον αγώνα μας για ζωή και υγεία των «παιδιών» μας. Έναν αγώνα που ξεκίνησαν λίγοι γονείς στην Αθήνα, το 1982, και το 1991 ένα ζευγάρι γονιών άναψε την πρώτη σπίθα της «Φλόγας» στην Ηγουμενίτσα η οποία γρήγορα απλώθηκε σε όλη την Ήπειρο, για να γίνει υπόθεση όλων των πολιτών που διακριτικά στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους.

Πόση δύναμη- ζωή έχει το χαμόγελο ενός παιδιού όταν του προσφέρουν ένα παιχνίδι, ένα κουτί ξυλομπογιές ή ένα χάδι. Το δικό μας «ευχαριστώ» είναι η γέφυρα που περνάνε τα χαμόγελα των παιδιών μας για να φτάσουν στους φίλους μας.

Για τη Φλόγα
Η εκπρόσωπος Ηπείρου
Ελευθερία Κωτσιου.


Read More »
Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή της Μαρίας Αναστασίου για την εκλογή της στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017


Ευχαριστώ πολύ τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο της Θεσπρωτίας που ανέδειξε με συντριπτική πλειοψηφία τον συνδυασμό και μένα προσωπικά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.
Υπόσχομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την προώθηση του συνόλου των επαγγελματιών του Νομού με μοναδικό σκοπό και γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου μας 
Με εκτίμηση 
Αναστασίου Μαρία


 
Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή της Μαρίας Αναστασίου για την εκλογή της στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Ευχαριστήρια επιστολή της Μαρίας Αναστασίου για την εκλογή της στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του Μασούρα Χρήστου για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017

Σχεδόν όλες τις φορές που γίνονται εκλογές για την ανάδειξη νέων σχημάτων σε φορείς, όπως του επιμελητηρίου, την επόμενη μέρα αναζητούμε τους νικητές ανάμεσα σε αυτούς που εκλέχτηκαν και ψάχνουμε τις επιτυχίες ανάμεσα σε εκείνους που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. 
Όμως, οι εκλογές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και Δευτέρα 3&4 Δεκέμβρη για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ήταν διαφορετικές. 
Είχαν έναν και μόνο νικητή: τους επαγγελματίες του Νομού . 
Και είχαν μία και μόνη επιτυχία: την αθρόα συμμετοχή των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία.(μεγαλύτερη ποσοστιαία σε ολόκληρη την Ελλάδα) 
Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά έναν προς έναν, όλους όσοι έκαναν τον κόπο να έρθουν την Κυριακή & Δευτέρα και να συμμετάσχουν στη διαδικασία. 
Δίνουν σε μένα και στο νέο Δ.Σ. δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και μας μεταφέρουν τη μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τις δικές τους και των καιρών. 
Με εκτίμηση 
Μασούρας Χρήστος


 
Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή του Μασούρα Χρήστου για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Ευχαριστήρια επιστολή του Μασούρα Χρήστου για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Μοναδική προσφορά σε φυσικά έλατα από το φυτώριο Ντόρκος

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017
Read More »
Μοναδική προσφορά σε φυσικά έλατα από το φυτώριο Ντόρκος Μοναδική προσφορά σε φυσικά έλατα από το φυτώριο Ντόρκος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 6/12/2017 οι δράσεις του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας σχετικά με την Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ. Οι μαθητές του σχολείου από 27/11/2017 μέχρι και 1/12/2017 συσκεύασαν γλυκίσματα και κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα δώρα με σκοπό να τα προσφέρουν στους ωφελούμενους τους υπεύθυνους και το προσωπικό του Γηροκομείου Ηγουμενίτσας καθώς επίσης και στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ Αμέα). 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα χριστουγεννιάτικα δώρα κατασκευάστηκαν από όλους ανεξαιρέτως του μαθητές του σχολείου μας ελαχιστοποιώντας την απώλεια διδακτικών ωρών. Προγραμματίστηκαν δυο επισκέψεις από τα 5μελή συμβούλια του κάθε τμήματος στις 5/12/2017 στο Γηροκομείο Ηγουμενίτσας και σήμερα στις 6/12/2017 στο ΚΔΑΠ Αμέα.

Βασικός στόχος μας η ευαισθητοποίηση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών μας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους, η προώθηση ενταξιακών πρακτικών αλλά και μίας κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας μέσα από προσωπική εργασία , επισκέψεις και ανταλλαγή ευχών στο περιβάλλον που ζουν και δραστηριοποιούνται τα άτομα αυτά. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το προσωπικό και την υπεύθυνο του Γηροκομείου Ηγουμενίτσας καθώς και το προσωπικό και την υπεύθυνο του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες Ηγουμενίτσας για την ζεστή και εγκάρδια υποδοχή. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε ακόμη το Κ.Π Αριάδνη και την πρόεδρο του για την βοήθεια στην υλοποίηση της δράσης μας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που με την υπομονή και την αγάπη τους έκαναν πράξη την άρση του αποκλεισμού και των προκαταλήψεων που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον.


Read More »
Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλ. Πάσχου για την επανεκλογή του

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017


Η επόμενη μέρα των εκλογών στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας βρήκε την παράταξή μας ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Πάσχο να έχει σημειώσει μεγάλη εκλογική νίκη αφού συγκέντρωσε ποσοστό 72,50%.

Αυτό ήδη όμως αποτελεί το χθες.

Αφού συγχαρώ τον συνυποψήφιό μου κο Ανέστη Χανδρινό για την σοβαρή προεκλογική του συμπεριφορά και στάση θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας τιμήσατε με την ψήφο σας.

Θέλουμε επίσης να καταστήσουμε σαφές ότι όσα προεκλογικά σας έχουμε υποσχεθεί θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα κάνουμε πράξη.

Σε αυτή μας την προσπάθεια για μας δεν μπορεί να λείπει κανείς. 
Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και τόσο σοβαρά που δεν μας επιτρέπουν την πολυτέλεια των απουσιών.
Πολύ δε περισσότερο τoν αντεκδικήσεων.

Χωρίς να χάσουμε χρόνο ξεκινάμε την οργάνωση προκειμένου το Επιμελητήριο να συνεχίζει να αποτελεί μηχανισμό επίλυσης προβλημάτων και προώθησης ιδεών. 
Χωρίς διακρίσεις, όπως πάντα και με στοχευμένες ενέργειες.

Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά που μας τιμήσατε και μας εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας. 
Δεσμευόμαστε να μην σας διαψεύσουμε.

Για την παράταξη 
ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Αλέξανδρος Πάσχος 
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλ. Πάσχου για την επανεκλογή του Δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλ. Πάσχου για την επανεκλογή του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στην παραλία της Πλαταριάς

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017


Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Συβότων, στην παραλία πλησίον κάμπινγκ στην “ΠΛΑΤΑΡΙΑ” Θεσπρωτίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.


 
Read More »
Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στην παραλία της Πλαταριάς Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στην παραλία της Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες