Ζητάνε μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΔΔΗΕ σε Θεσπρωτία και Γιάννενα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Ζητάνε μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΔΔΗΕ σε Θεσπρωτία και Γιάννενα


Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στο ΔΕΔΔΗΕ της Περιοχής μας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και κάθε λογική. Οι Συνταξιοδοτήσεις, η εφαρμογή μνημονιακών υποχρεώσεων και η τάση εργολαβοποιήσης όλης της δραστηριότητας, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η τεχνογνωσία σε πολλές περιπτώσεις χάνεται και οι λιγοστοί εργαζόμενοι είναι αδύνατο να καλύψουν επαρκώς ακόμη και βασικές εργασίες των Δικτύων Μέσης και Χαμηλής Τάσης με υψηλό ρίσκο επικινδυνότητας, με μεγάλη σωματική καταπόνηση, από τις εξαντλητικές απαιτήσεις των Δικτύων.

Μετά την άρση των μνημονικών δεσμεύσεων όλοι αναμέναμε έναν επαρκή αριθμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ικανού να διατηρήσει την τεχνογνωσία στην επιχείρηση και την ποιότητα και την αξιοπιστία των δικτύων, παράλληλα με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και με μικρότερο κόστος από αυτό των εργολαβιών.

Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν αποτελούν λύση. Επιβάλλεται να δοθεί ένα τέλος στην εσφαλμένη και γενικευμένη τάση της εργολαβοποίησης των βασικών εργασιών των Δικτύων, με τη διατήρησή τους αποκλειστικά από μόνιμο και επαρκές αριθμητικά προσωπικό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ σε Συνεννόηση με την Διεύθυνση της Περιοχής Ιωαννίνων να προχωρήσει σε νέα καταγραφή των πραγματικών αναγκών μόνιμου προσωπικού σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία και την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των θέσεων με αξιοπρεπείς μισθούς.

Ε.Α.Μ.Ε.Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Ζητάνε μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΔΔΗΕ σε Θεσπρωτία και Γιάννενα Ζητάνε μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΔΔΗΕ σε Θεσπρωτία και Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Στη Δικαιοσύνη οι Δήμαρχοι της Ηπείρου για ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και Digea

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Στη Δικαιοσύνη οι Δήμαρχοι της Ηπείρου για ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και Digea


Ως εδώ και μη παρέκει…
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν αρκετοί δήμαρχοι της Ηπείρου κατά την συνεδρίαση της ΠΕΔ, καθώς οι διακοπές ρεύματος, τηλεπικοινωνιών και τηλεοπτικού σήματος έχουν γυρίσει τα χωριά στην δεκαετία του εξήντα!

Με την παραμικρή βροχή και όχι με έντονα καιρικά φαινόμενα τα δίκτυα καταρρέουν ενώ το τηλεοπτικό σήμα χάνεται. Οι κάτοικοι μένουν για μέρες στο σκοτάδι, επιχειρήσεις παθαίνουν τεράστια ζημιά και η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο είναι αδύνατη.

«Με την πρώτη ψιχάλα του Αυγούστου τα χωριά μένουν χωρίς ρεύμα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αισθανόμαστε πολίτες β’ κατηγορίας.. Η ταλαιπωρία των κατοίκων είναι μεγάλη, οι ζημιές σε επιχειρήσεις τεράστιες» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς.

«Έχω στα χωριά δέκα ηλικιωμένους με οξυγόνο. Δεν υπάρχει κάτοικος και επαγγελματίας που δεν διαμαρτύρεται για τις διακοπές ρεύματος. Η κατάσταση έχει ξεφύγει κα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» σημείωσε ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραισκάκη Περικλής Μίγδος ο οποίος μετά από σειρά εγγράφων που έμειναν αναπάντητα προσέφυγε στον Εισαγγελέα.

«Πολύ μεγάλα τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος. Οικισμοί στο σκοτάδι. Προβλήματα όμως και με το δίκτυο του ΟΤΕ.. Άνθρωποι χωρίς καμιά επικοινωνία» σημείωσε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

Στα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης σημειώνοντας ότι η αντίδραση θα πρέπει να είναι συνολική.

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί με τη βοήθεια δικηγόρου, νομική διαδικασία κατά της ΔΕΔΔΗΕ, του ΟΤΕ και της ΕΡΤ ή της DIGEA, για τις συχνές βλάβες στα δίκτυα κοινής ωφελείας ρεύματος και τηλεπικοινωνιών αλλά και για το ανύπαρκτο τηλεοπτικό σήμα για πολλές απομακρυσμένες περιοχές της Ηπείρου.

Ζητά δε η Π.Ε.Δ. Ηπείρου να επιτραπούν στους Δήμους οι δαπάνες για τη συντήρηση και εγκατάσταση αναμεταδοτών, στις απομακρυσμένες περιοχές που δεν διαθέτουν τηλεοπτική κάλυψη.

Read More »
Στη Δικαιοσύνη οι Δήμαρχοι της Ηπείρου για ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και Digea Στη Δικαιοσύνη οι Δήμαρχοι της Ηπείρου για ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και Digea Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Χωρίς Πατσέκο ο Θεσπρωτός στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Χωρίς Πατσέκο ο Θεσπρωτός στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου 


Με στόχο το πρώτο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα, ο Θεσπρωτός θ’ αντιμετωπίσει αύριο (Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου) στις 15.00 στο γήπεδο της Νεάπολης Βόλου τον τοπικό Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Betsson Super League 2.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έχει καλέσει στην αποστολή 23 ποδοσφαιριστές. Μοναδική απουσία, πέρα των μακροχρόνια τραυματιών Μπίκα και Κολιτσίδα, αυτή του Πατσέκο, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Πιο συγκεκριμένα στην αποστολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου βρίσκονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Κίναλης, Ψωμιάδης, Βαταμίδης, Γώγος, Κωνσταντίνου, Λύγκας, Παππάς Ευάγ., Πούφλης, Σαραντίδης, Σταυρίδης, Στεργίου, Ζιώγας, Ραμίρεζ, Σουμά Αλ Χασάν, Βασιλάκης, Ντ’ Αλέσιο, Γκανσιέρ, Ρομέρο, Βαλέντε, Διγκόζης, Ζβι, Ρούσης και Μπαλός.
Read More »
Χωρίς Πατσέκο ο Θεσπρωτός στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου Χωρίς Πατσέκο ο Θεσπρωτός στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

8.000.000€ για παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
8.000.000€ για παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων Ηγουμενίτσας 


Εντάχθηκε το έργο «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 7.930.044,06€ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» .

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη της Ηγουμενίτσας με παρεμβάσεις που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή κεντρικού κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση του Δρεπάνου, την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, πεζόδρομων, νησίδων πρασίνου, χώρων στάθμευσης οχημάτων, σημείων στάθμευσης ποδηλάτων καθώς και χώρων αναψυχής.

Με την κατασκευή του έργου επιτυγχάνεται η βελτίωση της λειτουργικότητας του αστικού χώρου για όλους τους χρήστες καθώς και η ορθολογική διαχείριση του ελεύθερου δημοσίου χώρου. Ενδεικτικά, λαμβάνει χώρα παρέμβαση σε τμήματα των οδών 28ης Οκτωβρίου, Ειρήνης & Φιλίας, Εθνικής Αντιστάσεως και Δαγκλή καθώς και σε παρακείμενους κοινόχρηστους χώρους όπως η Πλατεία Δημαρχείου και ο χώρος στη συμβολή των οδών Κύπρου και Δαγκλή. Αναβαθμίζονται επίσης οι χώροι έμπροσθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και η οδός Σελλών, όπου βρίσκεται σήμερα η Δημοτική Αγορά.

Στα παραδοτέα της πράξης βρίσκονται η αστική ανάπτυξη και βιώσιμη αστική κινητικότητα με τη δημιουργία /ανάπλαση υπαίθριων χώρων σε αστικές περιοχές συνολικής επιφάνειας 63.870 μ2 περίπου, ενώ το συνολικό μήκος των κεντρικών οδών που ανήκουν στην περιοχή παρέμβασης ανέρχεται στα 3,4 χιλιόμετρα περίπου.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Σε άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, σχεδιάζουμε και μελετούμε έργα που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων όσοι διαμένουν και κινούνται στην πόλη μας. Η ένταξη του εν λόγω έργου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνάρτηση με το υπό δημοπράτηση έργο των παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης θα αναβαθμίσουν αισθητικά αλλά και λειτουργικά τον αστικό μας ιστό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναγέννηση της πόλης μας. Μέσω των παρεμβάσεων που ξεπερνούν σε επιφάνειες τα 63.000 τετραγωνικά μέτρα, γυρνάμε σελίδα, καθιστώντας την Ηγουμενίτσα πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπου όλοι θα μπορούν να κινούνται εύκολα, φιλικά προς το περιβάλλον και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς.»
Read More »
8.000.000€ για παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων Ηγουμενίτσας 8.000.000€ για παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Νέες παράνομες (;) απευθείας αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Νέες παράνομες (;) απευθείας αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών


Πριν από 10 ημέρες αναδείξαμε για ακόμα μία φορά, το "πάρτι" απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους, με αποφάσεις του δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά. (Δείτε ΕΔΩ)
Στο άρθρο μας, προσπαθήσαμε να θέσουμε προ των ευθυνών τους, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που οφείλουν να ελέγχουν τις αποφάσεις των δημάρχων.
Δυστυχώς δεν ίδρωσε κανενός το αυτί.
Με αποτέλεσμα, βλέποντας αυτή την ατιμωρησία ο δήμαρχος Φιλιατών, να έχει πραγματικά ξεσαλώσει, χωρίς να υπολογίζει πως οι πράξεις και οι αποφάσεις του μπορεί να είναι παράνομες. Άλλωστε ποιος θα τον ελέγξει;
Έτσι, πάλι μέσα σε δύο ημέρες (7 και 8 Δεκεμβρίου) προχώρησε σε 5 νέες αναθέσεις, συνολικού ποσού 123.342€.

Ας δούμε όμως τις αναθέσεις, καλώντας και πάλι τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να διαπιστώσουν εάν είναι παράνομες αυτές οι αποφάσεις. Το ρεπορτάζ μας πιστεύουμε πως θα τους βοηθήσει:

1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜ: 288/2021 - 8/12/2021 (Δείτε την εδώ)
Απευθείας ανάθεση του έργου «Αντιμετώπιση προβλημάτων από θεομηνίες στο Δήμο Φιλιατών»
Δικαιούχος: «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΕΛΛΟΣ» με ΑΦΜ: 027907330
Ποσό: 32.300,00€ με ΦΠΑ 24%

2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜ: 289/2021 - 8/12/2021 (Δείτε την εδώ)
Απευθείας ανάθεση του έργου «Τσιμεντόστρωση δρόμου στην κοινότητα Τρικόρυφου»
Δικαιούχος: «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΣΙΩΡΗΣ» με ΑΦΜ: 045700116
Ποσό: 12.192,30€ με ΦΠΑ 24%

3. ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜ: 287/2021 - 8/12/2021 (Δείτε την εδώ)
Απευθείας ανάθεση του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εξωτερικών δρόμων στις κοινότητες Αγ. Πάντων, Αγ. Νικολάου, Γιρομερίου , Κρυονερίου, Κερασοχωρίου, Πλαισίου και Σαγιάδας»
Δικαιούχος: «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΜΠΗΣ» με ΑΦΜ: 027247008
Ποσό: 33.250,00€ με ΦΠΑ 24%

4. ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜ: 284/2021 - 7/12/2021 (Δείτε την εδώ)
Απευθείας ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση ομβρίων υδάτων στις Κοινότητες Ασπροκκλησίου, Αχλαδέας, Γολάς, Σίδερης, Παλαιοχωρίου»
Δικαιούχος: «ΠΕΤΡΟΣ Αθ. ΚΟΝΤΗΣ» με ΑΦΜ: 108950918
Ποσό: 22.800,00€ με ΦΠΑ 24%

5. ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜ: 286/2021 - 8/12/2021 (Δείτε την εδώ)
Απευθείας ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση ομβρίων υδάτων στις Κοινότητες  Πλαισίου, Φανερωμένης, Γαρδικίου, Μυλέας, Χαραυγής, και Κάτω Ξεχώρου»
Δικαιούχος: «ΧΡΗΣΤΟΣ Αθ. ΚΟΝΤΗΣ» με ΑΦΜ: 108950734
Ποσό: 22.800,00€ με ΦΠΑ 24%

Όπως μπορείτε να δείτε στις περισσότερες από τις αποφάσεις ανάθεσης, υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του εκάστοτε αναδόχου ότι "ο ίδιος ή ελεγχόμενο από αυτόν φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν έχει συνάψει σύμβαση έργου με το Δήμο Φιλιατών του άρθρου 118 του Ν. 4412/2016 για διάστημα δώδεκα (12) μηνών πριν την έκδοση της απόφασης", όπως άλλωστε προβλέπει η νομοθεσία. Σε άλλες δεν υπάρχει καθόλου.


Ας δούμε εάν αυτό ισχύει, σύμφωνα με όσες αποφάσεις του δημάρχου καταφέραμε να εντοπίσουμε στη Διαύγεια και αφορούν τους συγκεκριμένους 5 εργολάβους:

Με τον πρώτο εργολάβο κ. Ντέλλο Δημήτριο που του ανατέθηκε το έργο «Αντιμετώπιση προβλημάτων από θεομηνίες στο Δήμο Φιλιατών», ο δήμος Φιλιατών έχει επίσης συνάψει σύμβαση, στις 15/11/2021 για «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στις Κοινότητες Αετού, Αχλαδέας, Κυπαρίσσου και Παλαιοκκλησίου» ποσού 25.175,00€ με ΦΠΑ 24% (δείτε ΕΔΩ). 
Επίσης, έχει συνάψει σύμβαση στις 28/12/2020 για  «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΩΝ» ποσού 15.130,00€ με Φ.Π.Α. 24% (δείτε ΕΔΩ).
Μέσα σε 12 μήνες δηλαδή, ο δήμαρχος Φιλιατών του έδωσε 3 αναθέσεις (συνολικού ποσού 72.605,00€)  και όχι μία όπως προβλέπει το άρθρο 118 του Ν. 4412/2016 (δείτε εδώ)

Με τον δεύτερο εργολάβο κ. Κοσιώρη Σταύρο που του ανατέθηκε το έργο «Τσιμεντόστρωση δρόμου στην κοινότητα Τρικόρυφου», ο δήμος Φιλιατών έχει επίσης συνάψει σύμβαση, στις 29/11/2021 για «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στις Κοινότητες Ριζού, Κερασοχωρίου, Παλαμπά και Αμπελώνα» ποσού 22.800,00 με ΦΠΑ 24% (δείτε ΕΔΩ) και στις 16/12/2020 για «Επούλωση λάκκων δημοτικών οδοστρωμάτων» ποσού 7.068,00€ με ΦΠΑ 24% (δείτε ΕΔΩ)
Μέσα σε 12 μήνες δηλαδή, ο δήμαρχος Φιλιατών του έδωσε 3 αναθέσεις (συνολικού ποσού 42.060,30€)  και όχι μία όπως προβλέπει ο νόμος.

Με τον τρίτο εργολάβο κ. Θεόδωρο Ρούμπη που του ανατέθηκε το έργο «Τσιμεντοστρώσεις εξωτερικών δρόμων στις κοινότητες Αγ. Πάντων, Αγ. Νικολάου, Γιρομερίου, Κρυονερίου, Κερασοχωρίου, Πλαισίου και Σαγιάδας», ο δήμος Φιλιατών δεν έχει συνάψει σύμβαση τους τελευταίους 12 μήνες. Ωστόσο το αντικείμενο του έργου είναι ίδιο με το αντικείμενο του 2ου εργολάβου και επομένως υπάρχει κατάτμηση έργου, ώστε να μην χρειαστεί να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός.

Με τον τέταρτο εργολάβο κ. Πέτρο Αθ. Κόντη που του ανατέθηκε το έργο «Αποκατάσταση ομβρίων υδάτων στις Κοινότητες Ασπροκκλησίου, Αχλαδέας, Γολάς, Σίδερης, Παλαιοχωρίου», ο δήμος Φιλιατών έχει επίσης συνάψει σύμβαση, στις 03/06/2021 για «Συντήρηση οδού από την Αγία Παρασκευή κοινότητας Κρυονερίου μέχρι διακλάδωση με κοινότητα Αναβρυτού» ποσού 13.981,00€ με ΦΠΑ 24%  (δείτε ΕΔΩ).
Στις 02/07/2021 για «Συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων ΔΕ Φιλιατών 2021-2022» ποσού 4.991,00€ με ΦΠΑ 24%  (δείτε ΕΔΩ).
Όπως και στις 21/10/2021 για  «Επούλωση λακκουβών δημοτικού οδοστρώματος» και ποσού 17.037.60€ με ΦΠΑ 24%  (δείτε ΕΔΩ).
Αλλά και στις 15/11/2021 για «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στις Κοινότητες Αναβρυτού, Κουρεμαδίου, Λιά, Μηλέας, Ραβενής, Τσαμαντά, Χαραυγής και Κοκκινολιθαρίου» ποσού 35.000,00 € με ΦΠΑ 24%  (δείτε ΕΔΩ).
Μέσα σε 12 μήνες δηλαδή, ο δήμαρχος Φιλιατών του έδωσε 5 αναθέσεις (συνολικού ποσού 93.809,60€)  και όχι μία όπως προβλέπει ο νόμος.

Με τον πέμπτο εργολάβο κ. Χρήστο Αθ. Κόντη που του ανατέθηκε το έργο «Αποκατάσταση ομβρίων υδάτων στις Κοινότητες  Πλαισίου, Φανερωμένης, Γαρδικίου, Μυλέας, Χαραυγής, και Κάτω Ξεχώρου», ο δήμος Φιλιατών έχει επίσης συνάψει σύμβαση, στις 16/09/2021 για «Εργ. Καθαρισμού και αποψίλωσης οδικού δικτύου και κοινόχρηστων χώρων Δ. Ενότητας Φιλιατών στiς Κοινότητες: Κεφαλόχωρίου, Γαρδικίου, Λεπτοκαρυάς, Λαγκάβιτσας, Κ. Ξεχώρου,  Βρυσέλλας Φανερωμένης, Φιλιατών, Κεραμίτσας» ποσού 9.374,40€ με ΦΠΑ 24%  (δείτε ΕΔΩ).
Επίσης με την αριθμό  127/2021 απόφαση δημάρχου (την οποία δεν εντοπίσαμε στη Διαύγεια) του έγινε η ανάθεση για «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2021» ποσού 4.991,00€ με ΦΠΑ 24%  (δείτε ΕΔΩ το ένταλμα πληρωμής).
Μέσα σε 12 μήνες δηλαδή, ο δήμαρχος Φιλιατών του έδωσε 3 αναθέσεις (συνολικού ποσού 37.165,40€)  και όχι μία όπως προβλέπει ο νόμος.

Και το πάρτι ...συνεχίζεται, με τον συνήθως λαλίστατο δήμαρχο Φιλιατών, να ποιεί την νήσσαν, υπό το βάρος των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ μας!!!

Read More »
Νέες παράνομες (;) απευθείας αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών Νέες παράνομες (;) απευθείας αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

171 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
171 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 36
ΠΕ Θεσπρωτίας 9
ΠΕ Ιωαννίνων 107
ΠΕ Πρέβεζας 19


Read More »
171 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 171 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» εντάσσονται δύο έργα ύψους 10 εκ. ευρώ στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» εντάσσονται δύο έργα ύψους 10 εκ. ευρώ στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη δύο νέες πράξεις που αφορούν το Δήμο Ηγουμενίτσας

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τις πράξεις:
 «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 7.930.044,66 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Ηγουμενίτσας.
Στο πλαίσιο της πράξης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην πόλη της Ηγουμενίτσας και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή κεντρικού κυκλικού κόμβου, την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων πεζόδρομων/ νησίδων πρασίνου/ χώρων στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων/ σημείων στάθμευσης ποδηλάτων/ χώρων αναψυχής. Ενδεικτικά, λαμβάνει χώρα παρέμβαση σε τμήματα των οδών 28ης Οκτωβρίου, Ειρήνης & Φιλίας, Εθνικής Αντιστάσεως και Δαγκλή, καθώς και σε παρακείμενους κοινόχρηστους χώρους όπως την Πλατεία Δημαρχείου και τον χώρο στη συμβολή των οδών Κύπρου και Δαγκλή.

Παρεμβάσεις που συμβάλλουν στη ενεργειακή αποδοτικότητα της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης  2.100.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.  
Η πράξη περιλαμβάνει την κατασκευή τριών φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπό καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού. 
Read More »
Στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» εντάσσονται δύο έργα ύψους 10 εκ. ευρώ στο Δήμο Ηγουμενίτσας Στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» εντάσσονται δύο έργα ύψους 10 εκ. ευρώ στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Είχε 22 κιλά κάνναβης, μέσα σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Είχε 22 κιλά κάνναβης, μέσα σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)Συνελήφθη σήμερα (14-12-2021) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας αλλοδαπός, που κατηγορείται για κατοχή, εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Στον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένος μέσα σε συσκευασμένο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ταξιδιωτικός σάκος, ο οποίος περιείχε (4) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -21- κιλών και -900- γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν επίσης το παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό -300- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Read More »
Είχε 22 κιλά κάνναβης, μέσα σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Είχε 22 κιλά κάνναβης, μέσα σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε  διακομιδή νεογνού  το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τη μαρίνα ''ΓΟΥΒΙΩΝ'' ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Σύσκεψη από το Δήμο Ηγουμενίτσας για να σωθεί το Δρέπανο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Σύσκεψη από το Δήμο Ηγουμενίτσας για να σωθεί το ΔρέπανοΤα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα κατέδειξαν την άμεση ανάγκη προστασίας της ακτής Δρεπάνου – Μακρυγυαλίου. 
Προκειμένου να υπάρξει μια συντονισμένη αντίδραση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σας προσκαλούμε σε σύσκεψη την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα με την διάβρωση της παραλίας του Δρεπάνου και τις ενέργειες προστασίας της.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί, με αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά του Covid19.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος
Read More »
Σύσκεψη από το Δήμο Ηγουμενίτσας για να σωθεί το Δρέπανο Σύσκεψη από το Δήμο Ηγουμενίτσας για να σωθεί το Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικες δράσεις από το Κ.Δ.Α.Π. «Δίαυλος» του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Χριστουγεννιάτικες δράσεις από το Κ.Δ.Α.Π. «Δίαυλος» του Δήμου Ηγουμενίτσας


Το Κ.Δ.Α.Π. «Δίαυλος» του Δήμου Ηγουμενίτσας, υλοποιώντας ακόμη μία πρωτοβουλία αγάπης προσέφερε δώρα στους διαμένοντες στο Γηροκομείο Ηγουμενίτσας, που μαζί με τους υπεύθυνους και το προσωπικό του Ιδρύματος, ανταποκρίθηκαν θερμά στην όμορφη πρωτοβουλία. Γιαγιάδες και παππούδες είχαν την χαρά να αισθανθούν λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων λαμβάνοντας ευχές, μελομακάρονα και χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι από τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π.

Στο εορταστικό πνεύμα των ημερών οι δράσεις του Κ.Δ.Α.Π. «Δίαυλος» στην πόλη συνεχίζονται:
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 18:30, βόλτα στην πόλη με φαναράκια και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 10:00, έκθεση φωτογραφίας «Η φωτογραφία στον χρόνο» στον πεζόδρομο Γρ. Λαμπράκη.

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία, θετική σκέψη και θαλπωρή!

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής 
και Ψηφιακής Πολιτικής
Βασιλική Τσώτου
Read More »
Χριστουγεννιάτικες δράσεις από το Κ.Δ.Α.Π. «Δίαυλος» του Δήμου Ηγουμενίτσας Χριστουγεννιάτικες δράσεις από το Κ.Δ.Α.Π. «Δίαυλος» του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Πρόσβαση σε όλους στα ανοιχτά δεδομένα του Κτηματολογίου μέσω του data.ktimatologio.gr

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Πρόσβαση σε όλους στα ανοιχτά δεδομένα του Κτηματολογίου μέσω του data.ktimatologio.gr


Το Ελληνικό Κτηματολόγιο σχεδίασε και δημιούργησε μία πύλη ανοιχτών δεδομένων (https://data.ktimatologio.gr) και σύντομα θα διαθέσει τα πρώτα σύνολα δεδομένων ξεκινώντας από τη μηνιαία εκτέλεση του προϋπολογισμού μέχρι την καθημερινή λειτουργία του.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή» δηλώνει το μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κτηματολογίου Μιχάλης Βαφόπουλος, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τα θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού. «Πιστεύουμε στον εμπλουτισμό του περιεχομένου του μέσα από την συν-δημιουργία, δηλαδή τις προτάσεις και την ενεργή συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων επαγγελματιών και των πολιτών».

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο παράγει πλήθος ανοικτών δεδομένων τα οποία είναι προσβάσιμα από τον κάθε ενδιαφερόμενο, έχοντας δώσει προτεραιότητα σε δεδομένα που η ανοικτή διάθεσή τους μπορεί να έχει προστιθέμενη αξία για τη δημόσια διοίκηση, την κοινωνία, την επιστημονική κοινότητα και την αγορά. Αποτελεί στρατηγική απόφαση του Κτηματολογίου ο συνεχής εμπλουτισμός του σχετικού καταλόγου των δεδομένων για την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας και του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 στις 13:00, το Ελληνικό Κτηματολόγιο και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) θα παρουσιάσουν διαδικτυακά τη συνεργασία τους για τα ανοιχτά δεδομένα με τη δημιουργία της πύλης data.ktimatologio.gr συζητώντας τις προκλήσεις και τα επόμενα βήματα με το Εθνικό Σημείο Επαφής της Ελλάδας στην «Σύμπραξη για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση» (OGP), στο πλαίσιο της ετήσιας συνδιάσκεψής της που φέτος διοργανώνεται στην Κορέα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο "Ανοιχτά Δεδομένα Ελληνικού Κτηματολογίου: Ιδέες για καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές" και οι προτάσεις που θα ακουστούν θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για τη συνδιαμόρφωση μιας συλλογικής δέσμευσης για τα ανοιχτά γεωδεδομένα στο επόμενο σχέδιο δράσης ανοιχτής διακυβέρνησης της χώρας.
(Σύντομος σύνδεσμος για συμμετοχή στο εργαστήριο https://bbb2.ellak.gr/b/ale-vla-8u3-t9w).

Πρόγραμμα του εργαστηρίου
13:00 Μιχάλης Βαφόπουλος (ΔΣ - Ελληνικό Κτηματολόγιο), «Το Κτηματολόγιο ανοίγει δεδομένα».
13:05 Δέσποινα Μητροπούλου (Ευρωπαϊκή Κοινότητα ΕΕΛΛΑΚ), «Σχεδιαστικές αρχές και δυνατότητες του data.ktimatologio.gr»
13: 10 Τάσος Παπαζαρίφης (Εθνικό Σημείο επαφής OGP), « data.gov.gr και data.ktimatologio.gr»
13: 15 Brainstorming Workshop (Σημειώνουμε ιδέες στο padlet)
13: 50 Συμπεράσματα και επόμενα βήματα συνδιαμόρφωσης ατζέντας στο padletΤι είναι τα ανοιχτά δεδομένα
Ως ανοιχτά δεδομένα περιγράφονται τα δεδομένα τα οποία είναι προσβάσιμα μέσω διαδικτύου από όλους και για τα οποία δεν υφίστανται τεχνολογικοί, νομικοί ή άλλοι περιορισμοί στην πρόσβαση και στην χρήση τους με ορισμένες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, οι περιορισμοί οι οποίοι σχετίζονται με την "μη-εμπορική χρήση" ή οι περιορισμοί για την χρήση μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς (π.χ. μόνο στην εκπαίδευση) δεν είναι επιτρεπτοί στο πλαίσιο της ανοιχτής διάθεσης των δεδομένων και καθιστούν τα δεδομένα αυτά ναι μεν επαναχρησιμοποιήσιμα, αλλά όχι και ανοιχτά.
Μια σημαντική υποκατηγορία των ανοιχτών δεδομένων συνιστούν τα ανοιχτά κυβερνητικά δεδομένα και περιλαμβάνουν τα δεδομένα που δημοσιοποιούν οι κυβερνητικοί οργανισμοί.

Τα ανοιχτά κυβερνητικά δεδομένα θα πρέπει να διέπονται από δέκα βασικές αρχές:
1. Πληρότητα
2. Δεδομένα πρωτογενούς πηγής
3. Επικαιρότητα
4. Ευκολία φυσικής και ηλεκτρονικής πρόσβασης
5. Μηχαναγνώσιμα
6. Προσβάσιμα χωρίς διακριτική μεταχείριση
7. Χρήση ανοιχτών προτύπων
8. Με ανοιχτή άδεια χρήσης
9. Στην ίδια θέση για πάντα
10. Με τα ελάχιστα έξοδα χρήσης

Τα δεδομένα ως ο πυρήνας της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς
Η προώθηση των τεχνολογιών των μεγάλων δεδομένων και η διάθεση όλο και περισσότερων ανοιχτών δεδομένων αποτελούν κορυφαία οριζόντια Ευρωπαϊκή προτεραιότητα με κάθετες προβολές στην επιστήμη, στην επιχειρηματικότητα, στην καθημερινότητα και στην διακυβέρνηση. Η κατασκευή της Ευρωπαϊκής πύλης ανοιχτών δεδομένων συμπληρώνεται από μια σειρά χρηματοδοτούμενων δράσεων και πολιτικών εμβάθυνσης της χρήσης των δεδομένων ως καταλύτη προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σε παρόμοια κατεύθυνση κινούνται όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και οι υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες καθώς και οι διεθνείς οργανισμοί.

Η συμβολή Ανοιχτών Δεδομένων στην Ανάπτυξη
Η διάθεση ανοιχτών δεδομένων αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της συνολικής πολιτικής αξιοποίησης των δεδομένων διότι δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία σε ένα μεγάλο μέρος του κοινωνικού και του οικονομικού γίγνεσθαι. Η πηγή της προστιθέμενης αξίας τους πηγάζει από την βελτίωση της διαφάνειας των δημοσίων αποφάσεων, της αποτελεσματικότητας στην χρήση των πόρων και εν τέλει της δημιουργίας νέων ευκαιριών για επιχειρηματικότητα.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η Ελλάδα και που φιλοδοξεί να φτάσει.
Πρόσφατα η Ελλάδα στον δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας DESI για το 2021 σημείωσε βαθμολογία 85% στα ανοιχτά δεδομένα ενώ η ΕΕ βρίσκεται στο 78%. Ωστόσο, το στοίχημα για το μέλλον είναι η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για τα ανοιχτά δεδομένα σε συνεργασία με μη κυβερνητικούς φορείς η οποία θα ομογενοποιήσει τα διασκορπισμένα δεδομένα, θα διασφαλίσει τη συμμόρφωση με διεθνή ποιοτικά πρότυπα και θα δώσει προτεραιότητα σε σύνολα δεδομένων υψηλής αξίας με στόχο την αντιμετώπιση κεντρικών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2008 από πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς και σήμερα έχει 37 ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς μέλη του. Σκοπός του είναι η προώθηση της ανοιχτότητας, δηλαδή του ανοιχτού λογισμικού, του ανοιχτού περιεχομένου, του ανοιχτού υλικού, της ανοιχτής διακυβέρνησης και των ανοιχτών δεδομένων στη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις.

Η Σύμπραξη για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση
Η Σύμπραξη για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση (OGP) είναι μια παγκόσμια πολυμερής πρωτοβουλία κυβερνήσεων και κοινωνίας πολιτών με στόχο να γίνει η διακυβέρνηση πιο διαφανής, συμμετοχική και υπεύθυνη. Συμμετέχουν 78 κυβερνήσεις και εκατοντάδες φορείς της κοινωνίας πολιτών από όλο τον κόσμο. Το επίκεντρό της είναι η συνεργασία σε ισότιμη βάση μεταξύ κυβερνητικών φορέων, πολιτών και οργανώσεων με στόχο τη διαμόρφωση παρεμβάσεων που αυξάνουν την πρόσβαση στην πληροφορία, τη συμμετοχή και τη λογοδοσία.

Δύο παραδείγματα αξιοποίησης ανοιχτών δεδομένων
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης των ανοιχτών δεδομένων από δημόσιους φορείς είναι ο φορέας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Λονδίνου, ο οποίος διαθέτει πάνω από 200 τύπους ανοιχτών δεδομένων με βάση τα οποία 12.000 εγγεγραμμένοι μηχανικοί λογισμικού έχουν αναπτύξει 600 εφαρμογές δημιουργώντας ετήσιο όφελος 116 εκατομμυρίων στερλινών.
Επίσης, ο Σχολικός Άτλαντας του Λονδίνου, απεικονίζει όλα τα σχολεία με τις επιδόσεις τους και μέσα από μια σειρά έξυπνων λειτουργιών αποτελεί το εργαλείο επιλογής σχολείου και τόπου κατοικίας μιας οικογένειας.

Ο Σχολικός Άτλαντας του Λονδίνου, αξιοποιεί τα ανοιχτά δεδομένα και αποτελεί εργαλείο επιλογής σχολείου και τόπου κατοικίας μιας οικογένειας.
Read More »
Πρόσβαση σε όλους στα ανοιχτά δεδομένα του Κτηματολογίου μέσω του data.ktimatologio.gr Πρόσβαση σε όλους στα ανοιχτά δεδομένα του Κτηματολογίου μέσω του data.ktimatologio.gr Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τη συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τη συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης


Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Δήμαρχος αφού τον υποδέχθηκε, τον ενημέρωσε σχετικά με τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας, όπως η ολοκλήρωση των έργων του Λιμένα Ηγουμενίτσας, η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής, η υλοποίηση του οδικού άξονα «Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι», η ανάγκη κατασκευής Περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας, για έργα δηλαδή που θα λειτουργήσουν αναπτυξιακά για τον Δήμο μας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας στις συνεχιζόμενες, από το 2014 έως σήμερα, προσπάθειες για την οριστική επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης που λειτουργεί ως τροχοπέδη για την αναπτυξιακή διαχείριση ζωτικών τμημάτων του Δήμου μας.

Επιπλέον ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απουσία της πόλης της Ηγουμενίτσας από τον ακαδημαϊκό χάρτη, με την κατάργηση τμημάτων και τη μη ίδρυση νέων.

Στα γενικότερα ζητήματα που αφορούν του Δήμους, ο Δήμαρχος έδωσε έμφαση στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την διάκριση αρμοδιοτήτων μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακής Διοίκησης και Κεντρικού Κράτους, στην απαραίτητη διασύνδεση αρμοδιοτήτων και πόρων (αιτήθηκε ειδικότερα την απευθείας διάθεση μέρους του Π.Δ.Ε. στους Δήμους) και στην ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων με εξειδικευμένο προσωπικό. Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, ξεκαθαρίζοντας ότι η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην αυτοδιοίκηση α’ βαθμού.
Read More »
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τη συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τη συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Ανακοίνωση του υπό ίδρυση Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Θεσπρωτίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Ανακοίνωση του υπό ίδρυση Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Θεσπρωτίας


Ανακοινώνεται ότι ο υπό ίδρυση Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Νομού Θεσπρωτίας δεν έχει καμία σχέση με υπάρχοντα σύλλογο γονέων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά αφορά στους ίδιους τους αναπήρους όλων των κατηγοριών και θα αποτελεί μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)

Πληροφορίες για το Σύλλογο ΑμεΑ μπορείτε να παίρνετε από τις κ.κ. Προβιδάκη Αγγελική (6936772951) και Παπαζώη Αγλαΐα (6936438361). 

Κάποια κυρία που αρχικά προσφέρθηκε να βοηθήσει, μας ζήτησε να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους.
Read More »
Ανακοίνωση του υπό ίδρυση Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Θεσπρωτίας Ανακοίνωση του υπό ίδρυση Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τράγκας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021
Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τράγκας


Σε ηλικία 72 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο ιδρυτής του πολιτικού κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» και δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος με κορωνοϊό, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία».
Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Τράγκα είχε επιδεινωθεί και κρινόταν εξαιρετικά κρίσιμη. Την Παρασκευή υπέστη πνευμονικό οίδημα και καρδιακό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η τοποθέτηση στεντ για τη διάνοιξη των αρτηριών, ενώ κρίθηκε αναγκαία και η διασωλήνωσή του. Την Κυριακή υπέστη και σοβαρή νεφρική επιπλοκή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η υποστήριξη με μηχάνημα τεχνητού νεφρού. Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή.

Η ανακοίνωση του «Σωτηρία» για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα
«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου», αναφέρει η ανακοίνωση του «Σωτηρία».

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι»
Έφυγε ένας πραγματικός φίλος, δεν έφυγε μόνο ένας Ελεύθερος Άνθρωπος. Στις 3.00 περίπου το ξημέρωμα έφυγε ο πρόεδρος! Δεν έχω άλλα λόγια, ειδικά σήμερα. Κι αυτά γιατί είναι υποχρέωση μου. Στο επανιδείν Γιώργο. Ο Θεός να σε αναπαύσει. Κι εμείς οφείλουμε να σε τιμήσουμε», έγραψε στο twitter, o εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας
Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Γιώργος Τράγκας πριν την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό διατηρούσε ραδιοφωνική εκπομπή στον «Ελλάδα 94.3 FM» η οποία αναμεταδιδόταν από την τηλεόραση της «Ζούγκλας». Παλαιότερα είχε εκπομπή στα «Παραπολιτικά 90.1 FM» και για μία επταετία, στον «Real FM 97.8».
Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τράγκας Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τράγκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Σελίδες