Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022
Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς


Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές, που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια συμμετείχε και φέτος, με τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης στους παρακάτω πανελλήνιους διαγωνισμούς:
Πρώτον, στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού 2022, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Δεύτερον, στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών δημοτικού, «Αριστοτέλης» 2022.
Οι ετήσιοι αυτοί διαγωνισμοί έχουν ως στόχο τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο. Σε αυτούς πήραν μέρος στην πρώτη φάση, με μεγάλη προθυμία οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιλογή θα υπάρξει και δεύτερη φάση, με βάση την αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών, όπου θα δοθούν βραβεία και έπαινοι των πρωτευσάντων μαθητών σε πανελλήνια κλίμακα.

Τρίτον, στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας Ελλάδος.
Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας σε αυτούς τους διαγωνισμούς αποσκοπεί στο να μπορέσουν οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί να ξεπεράσουν το στάδιο της απλής παράθεσης γνώσεων και να οδηγηθούν συστηματικά στον Μαθηματικό και Φυσικό εγγραμματισμό τους, ο οποίος ορίζεται ως η ικανότητα του ατόμου να κατανοεί και να εντάσσει την επιστήμη των Μαθηματικών και της Φυσικής στην καθημερινότητα, να αναπτύσσει τεκμηριωμένες κρίσεις πάνω σε προβλήματα που τίθενται εμπρός του και να χρησιμοποιεί τη μαθηματική γνώση και τη γνώση των Φυσικών Επιστημών, για να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις ανάγκες της καθημερινής ζωής του ως σκεπτόμενος, δημιουργικός και ενεργός πολίτης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο μαθητής έρχεται σε επαφή με την επιστημονική γνώση, αλλά ταυτόχρονα αποκτά και την ικανότητα να χρησιμοποιεί αυτήν τη γνώση, προκειμένου να αναγνωρίζει την επιστημονική φύση των προβλημάτων της καθημερινότητάς του, να εξηγεί φαινόμενα με αμιγώς επιστημονικό τρόπο και, φυσικά, να οδηγείται σε συμπεράσματα σχετικά με τις Φυσικές Επιστήμες και τα Μαθηματικά βασισμένα, ωστόσο, σε επιστημονικές αρχές και τεκμήρια. Η συνεχιζόμενη συμμετοχή μας άλλωστε, στους παραπάνω διαγωνισμούς υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει το σχολείο μας στην εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στην καθημερινή ζωή, σε αντιδιαστολή προς την απλή αναπαραγωγή της γνώσης, την οποία υποστήριζε η παραδοσιακή παιδαγωγική και σχολική πρακτική.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα τμήματα της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, κ.κ. ,Θεολόγου Στέφανο,Κωνσταντάκου Γεωργία ,Ματενόγλου Ελισάβετ και Λυκοτομάρου Αγλαΐα, γιατί με τη στάση τους και τη βοήθειά τους, οδήγησαν τα παιδιά με επιτυχία στους διαγωνισμούς αυτούς. Επίσης θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας κ. Νούση Βασίλειο για την αμέριστη επιστημονική και καθοδηγητική υποστήριξη που προσέφερε στο σχολείο μας.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας
Read More »
Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε καλλιτέχνες για συμμετοχή στο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022»

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε καλλιτέχνες για συμμετοχή στο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022»


Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας προσκαλεί όλες τις μουσικές ομάδες (μπάντες, μουσικά σχήματα), θεατρικές ομάδες, σχολές χορού, και όποιες άλλες ομάδες επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις-αιτήματά τους αναλυτικά για τις εκδηλώσεις «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022».

Οι προτάσεις θα κατατίθενται γραπτώς στο γραφείο του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. (Ελευθερίας 7, Παλιό Δημαρχείο, 1ος όροφος και στον Κο Αλέξανδρο Γιαννακό έως και 31/05/2022, είτε ηλεκτρονικά στο email: pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr είτε με φαξ στο 26665360019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ: Αλέξανδρος Γιαννακός 2665360019

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε καλλιτέχνες για συμμετοχή στο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022» Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε καλλιτέχνες για συμμετοχή στο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022 Rating: 5

Η EΛΟΠΥ και η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια πρωταγωνιστές στη Seafood Expo Global 2022

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022
Η EΛΟΠΥ και η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια πρωταγωνιστές στη Seafood Expo Global 2022


=
Με έμφαση στην εξωστρέφεια και στόχο την ανάδειξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των μοναδικών χαρακτηριστικών του ελληνικού ψαριού, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) έδωσε δυναμικά το “παρών” στην έκθεση Seafood Expo Global που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, στις 26-28 Απριλίου 2022.

Σε ένα εντυπωσιακό περίπτερο 300 τ.μ. φιλοξενήθηκαν, υπό τη στέγη της ΕΛΟΠΥ, οι εταιρείες-μέλη της Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες, Philosofish και Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, ενώ στην έκθεση έλαβε μέρος και η Avramar.

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Απόστολος Τουραλιάς, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Νίκος Λυμπέρης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Χεκίμογλου, η Διευθύντρια Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛΟΠΥ κα Κατερίνα Λύτρα και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κα Ισμήνη Μπογδάνου. Παρουσία όλων των μελών της ΕΛΟΠΥ, το περίπτερο μετατράπηκε για 3 ημέρες σε ένα hub ιχθυοκαλλιέργειας, όπου επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο ενημερώθηκαν για τον πιο αναπτυσσόμενο εξαγωγικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια. Το περίπτερο της ΕΛΟΠΥ επισκέφτηκε και η Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη, κα Άλια N. Παπαναστασίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση Seafood Expo Global θεωρείται το μεγαλύτερο διεθνές event στον κλάδο των Ιχθυηρών και Θαλασσινών με περισσότερους από 2000 εκθέτες και 29.000 επισκέπτες από 150 χώρες. Οι επισκέπτες της φετινής έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν καθημερινά πρωτότυπες συνταγές και με τα 5 είδη ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece (τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φαγκρί βραχύπτερο και μαγιάτικο) δια χειρός του διάσημου σεφ Κωνσταντίνου Βασάλου.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.
Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece
Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.
Read More »
Η EΛΟΠΥ και η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια πρωταγωνιστές στη Seafood Expo Global 2022 Η EΛΟΠΥ και η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια πρωταγωνιστές στη Seafood Expo Global 2022 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022
Ηγουμενίτσα: Εγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς


Οι εγγραφές, επανεγγραφές και μεταγραφές των νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας για το σχολικό έτος 2022-2023 ξεκινούν στις 10-05-2022 ημέρα Τρίτη και λήγουν στις 03-06-2022 ημέρα Παρασκευή.

Δικαίωμα εγγραφής στους Δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας έχουν :
Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα :
α) Νήπια ηλικίας από 2,5 ετών έως και αυτά που έχουν γεννηθεί μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2019 .
β) Βρέφη ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5 ετών.

Τα έντυπα εγγραφής και ανακοινώσεων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου & στους κατά τόπους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς .
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθημερινά και ώρες 10:00-13:00.
Ακολουθεί πίνακας με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των παιδικών & βρεφονηπιακών σταθμών του ΠΑΚΠΠΟ.Read More »
Ηγουμενίτσα: Εγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Ηγουμενίτσα: Εγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022 Rating: 5

Θετικές αποφάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022
Θετικές αποφάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας


Θετικά για τέσσερα έργα ΑΠΕ γνωμοδότησε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για τα εξής:
«Φωτοβολταϊκός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με ονομασία «Ράχη Στέρμου 3», συνολικής ισχύος 25 MW, στη θέση «Ράχη Στέρμου» και των συνοδών του έργων, στις Δ.Ε. Παραμυθιάς & Αχέροντα του Δήμου Σουλίου και στην Δ.Ε. Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας,.
«Φωτοβολταϊκός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με ονομασία «Ράχη Στέρμου 1», συνολικής ισχύος 20 MW, στη θέση «Ράχη Στέρμου» και των συνοδών του έργων, στις Δ.Ε. Παραμυθιάς & Αχέροντα του Δήμου Σουλίου και στην Δ.Ε. Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου».
«Φωτοβολταϊκός Σταθμός, ισχύος 49,99 MW, επί γηπέδου στη θέση «Φελίκι», Δ.Ε Αράχθου, Κομποτίου, Δήμου Νικολάου Σκουφά, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου.»
«Φωτοβολταϊκός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 25 MWp, στη θέση «Λιθάρι- Φλαμουριά», Δ.Ε Παραμυθιάς, Δήμου Σουλίου, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου»

Aρνητικά γνωμοδότησε η Επιτροπή για τους φακέλους Μ.Π.Ε. των έργων:
«Αιολικός σταθμός, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 42,0 MW, στη θέση «Αετός» Άρτας, Δ.Ε Ηρακλείας και Τετραφυλίας, Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου.»
«Κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ονομασία «ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ», ισχύος 50,00 MW, στη θέση «ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ» και των συνοδών του έργων , στην Τ.Κ. Μαργαριτίου, Δ.Ε. Μαργαριτίου, Δήμου Ηγουμενίτσας και στην Τ.Κ. Αμπελιάς, Δ.Ε. Παραμυθιάς, Δήμου Σουλίου Π.Ε. Ηγουμενίτσας, Περιφέρειας Ηπείρου».
«Φωτοβολταϊκός σταθμός, ισχύος 40 MW, στη θέση «Πετροράχη», Τ.Κ. Αμμοτόπου, Δ.Ε. Ξηροβουνίου, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας & Δ.Ε. Φιλιππιάδας, Δήμου Ζηρού, Π.Ε.Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου»

Ανέβαλε τη συζήτηση για το έργο: Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοαερίου από βιομάζα και σταθμού συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας – θερμότητας εγκατεστημένης ισχύος 0,999 ΜWel σε αγροτεμάχιο στο έλος Λαψίστας της Τ.Κ. Ασφάκας. Δήμου Ζίτσας.

Άλλες αποφάσεις

Η Επιτροπή γνωμοδότησε επίσης θετικά για τις ΣΜΠΕ των προγραμμάτων:
«Μεταφορές» 2021-2027, Interreg Ελλάδα- Ιταλία 2021-2027 και Interreg IPA III CBC Ελλάδα-Αλβανία 2021-2027.
Αποφάσισε επίσης όπως η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027» παραπεμφθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Γνωμοδοτήσεις για Πτηνοτροφικές κ.α. μονάδες:
Η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου των φακέλων Μ.Π.Ε. των έργων:
«Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 7200 ινδορνίθων κρεατοπαραγωγής, στον αναδασμό Τ.Κ. Περιβλέπτου, Δήμου Ιωαννιτών (Φορέας υλοποίησης Κωνσταντίνα Πασχάλη).
Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 7.200 ινδορνίθων κρεατοπαραγωγής, στον αναδασμό Τ.Κ. Περιβλέπτου, Δήμου Ιωαννιτών. (Φορέας υλοποποίησης Βασίλειος Τσώνης).
«Ε.Π.Ο. επέκτασης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 38.400 σε 70.400 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Δεματίου, Δήμου Ζαγορίου , Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου»
«Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 7.200 ινδορνίθων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Παλιούρι» Τ.Κ. Πρωτόπαππας, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων.
«Λατομείο σχιστολιθικών πλακών, στη θέση «Στάνη Γκούρη», της Τ.Κ. Βαλανιδούσας Δήμου Πάργας, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου.»
Read More »
Θετικές αποφάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θετικές αποφάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022 Rating: 5

132 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022
132 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 30
ΠΕ Θεσπρωτίας 16
ΠΕ Ιωαννίνων 62
ΠΕ Πρέβεζας 24

Read More »
132 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 132 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022 Rating: 5

Οι νέες τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στους Δήμους Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022
Οι νέες τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στους Δήμους Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών


Οι νέες τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκαν εχθές Κυριακή, μαζί με τις Νομαρχιακές Επιτροπές & Συνέδρους

Πιο συγκεκριμένα στους 3 Δήμους της Θεσπρωτίας, εκλέγονται στις τοπικές οργανώσεις:

Δήμος Σουλίου
 1. Μάρκου Παναγιώτα 146
 2. Ευαγγέλου Παναγιώτης 123
 3. Μπάλλας Ευθύμιος 58
 4. Παπαχρήστου Μαντώ 49
 5. Τσίπης Άγγελος 36

Δήμος Ηγουμενίτσας
 1. Καλφόγλου Γεώργιος 156
 2. Ιωαννόγλου Ελένη 96
 3. Λύκας Νικηφόρος 90
 4. Ράπτης Φώτιος 67

Δήμος Φιλιατών
 1. Γκόγκος Αλέξανδρος 59
 2. Παπασταύρου Βασίλειος 27
 3. Τριανταφύλλου Χρήστος 20
 4. Γκόγκου Αγγελική 10
 5. Λουκίδου Σεμίνα 5
Read More »
Οι νέες τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στους Δήμους Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Οι νέες τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στους Δήμους Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022 Rating: 5

Άνευ ενημέρωσης η… κρουαζιέρα!

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022
Άνευ ενημέρωσης η… κρουαζιέρα!


Το πρόγραμμα του 2020 σχετικά με τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είναι ακόμη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Κι ας έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε..

Όποιος αναζητήσει πληροφορίες για την φετινή χρονιά και τον προγραμματισμό που έχει γίνει θα πέσει σε… λευκές σελίδες.

Ή δεν έχει γίνει τέτοιος προγραμματισμός ή δεν έχει ενημερωθεί η ιστοσελίδα του λιμανιού- πύλης της χώρας στην Ευρώπη.
Read More »
Άνευ ενημέρωσης η… κρουαζιέρα! Άνευ ενημέρωσης η… κρουαζιέρα! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022 Rating: 5

Η Θεσπρωτή Ελένη Αντωνίου καλύτερη διαιτητής της Super League 2 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022
Η Θεσπρωτή Ελένη Αντωνίου καλύτερη διαιτητής της Super League 2 (+ΒΙΝΤΕΟ)Μεγάλη διάκριση για τη Θεσπρωτή στην καταγωγή Ελένη Αντωνίου, που διευθύνει παιχνίδια της Super League 2.
Η διαιτητής αναδείχτηκε η καλύτερη στην κατηγορία της, σε σχετική ψηφοφορία που έγινε από 34 σωματεία.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον πρόεδρο της Super League 2, Λεωνίδα Λεουτσάκο, ο οποίος θέλοντας να αναβαθμίσει το πρωτάθλημα έβαλε τους ποδοσφαιριστές και προπονητές να ψηφίσουν τον καλύτερο παίκτη, τεχνικό και διαιτητή.

Στους διαιτητές η Ελένη Αντωνίου αναδείχτηκε με διαφορά η πρώτη και μάλιστα την Κυριακή λίγο πριν το παιχνίδι των μπαράζ ανόδου ανάμεσα στην Βέροια και τον Λεβαδειακό παρέλαβε την πλακέτα της.

Αν μη τι άλλο μια σπουδαία διάκριση για την Ελληνίδα διαιτητή.


Read More »
Η Θεσπρωτή Ελένη Αντωνίου καλύτερη διαιτητής της Super League 2 (+ΒΙΝΤΕΟ) Η Θεσπρωτή Ελένη Αντωνίου καλύτερη διαιτητής της Super League 2 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022 Rating: 5

Λανθασμένη τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής στο Δήμο Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022
Λανθασμένη τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής στο Δήμο Φιλιατών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Ερωτηµατικό προκαλεί η τοποθέτηση των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής στην είσοδο της Πόλης των Φιλιατών. 
Άλλωστε τα άτοµα που αθλούνται καθημερινά στον συγκεκριμένο χώρο είναι ελάχιστα λόγω της απόστασης από το κέντρο της πόλης. 
Η τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής πρέπει να δίνει την δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους µιας γειτονιάς, καθώς και των επισκεπτών αυτής, να αθληθούν σε εξωτερικό χώρο οποιαδήποτε ώρα της ηµέρας, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. 
Τούτο ως έργο, πρέπει να συμβάλει στην οµαλή λειτουργία της πόλης, ενώ ταυτόχρονα αυτό πρέπει να αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήµου µας. 
Ο Δήµος Φιλιατών επέλεξε να γίνει η τοποθέτηση αυτών των οργάνων εκτός πόλης (ειδικότερα στην είσοδο της Πόλης). 
Παρατηρούμαι δε, ότι το ένα όργανο γυμναστικής βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το άλλο, δηλαδή κάθε λίγα μέτρα και ένα όργανο και μάλιστα δίπλα στο Δηµόσιο δρόµο. 
Ως συνέπεια αυτού του λάθους κατά την κρίση του αρθρογράφου είναι ότι, οι αθλούμενοι δεν δύναται να γνωρίζουν ότι κινδυνεύει η σωµατική τους ακεραιότητα από τα οχήματα που διασχίζουν τον δρόµο. 
∆εν χρειάζεται δε να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι, υπάρχει λάθος χωροθέτηση εκτός δηµοσίου κτήµατος και εκτός περίφραξης. 
Αλλά είναι ευρέως γνωστό ότι χωρίς προσανατολισµό, οι διάσπαρτες αθλητικές εγκαταστάσεις δεν µπορούν να προσανατολίζουν ορθά τους αθλητές, πολίτες, επισκέπτες κ.α.. 
Η λάθος χωροθέτηση δύναται να συμβάλει στην κακή λειτουργία µιας µη έξυπνης πόλης και πόσο µάλλον όταν αυτές να προκαλούν σύγχυση στους χρήστες, επισκέπτες, δηµότες και φυσικά να αποπροσανατολίζουν τους οδηγούς και τους αθλητές χρήστες των οργανων γυμναστικής. 
Τα εν λόγω όργανα γυμναστικής έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί σε Δηµόσιο κτήµα ήτοι δηµοτικό ακίνητο µε περίφραξη, µετά από θεωρημένη µελέτη και την σχετική έγκριση από τις αρµόδιες υπηρεσίες και επιτροπές του ∆ήµου.

ΠΑΝΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Read More »
Λανθασμένη τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής στο Δήμο Φιλιατών Λανθασμένη τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022 Rating: 5

Σελίδες