Συνάντηση με τον Γ.Γ Αθλητισμού κ. Συναδινό για τις αθλητικές υποδομές του Ν. Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018


Συνάντηση για τις αθλητικές υποδομές του Νομου Θεσπρωτίας, πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, το μεσημερι της Τρίτης 28/8.

Στα θέματα που αναδείχτηκαν από τη συνάντηση εργασίας, είναι τα εξης:
Η πορεία υλοποίησης των ήδη ενταγμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας, όπως το γήπεδο στο Καστρί για τη δημιουργία κερκίδων και η διαμόρφωση των αθλητικών υποδομών του αύλειου χώρου του 2ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας στο Λαδοχώρι. Επιβεβαιώθηκε ως προς τα 2 αυτά έργα, η εποπτεία της επίσπευσης των διαδικασιών από τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την δημοπράτηση και την εκταμίευση των χρημάτων του κρατικού προϋπολογισμού προς όφελος των πολιτών.
Η ένταξη στο ΠΔΕ για τη δημιουργία ενός γηπέδου Beach Volley (έχει κατατεθεί άλλωστε μελέτη για το σκοπό αυτό), το οποίο θα φιλοξενήσει αγώνες κατά τους θερινούς μήνες, θα αναδείξει ως πόλο έλξης την περιοχή και θα αξιοποιείται από τους συλλόγους πετοσφαίρισης τόσο του Νομού μας όσο και της Ηπείρου συνολικά.
Η διερεύνηση της δυνατότητας για την τοποθέτηση φωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας. Θα αξιοποιήσει στο μέγιστο τις υποδομές του σταδίου, θα επεκτείνει το χρόνο προπόνησης των αθλητών των ακαδημιών της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, των αθλητών του στίβου και όλων των δημοτών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές και προς το παρόν αδυνατούν λόγω του περιορισμού του χρόνου χρήσης του σταδίου.
Τη δυνατότητα ένταξης στο ΠΔΕ για τη δημιουργία ενός Γηπέδου Τέννις στην περιοχή των Συβότων, που θα πλαισιώσει τις δραστηριότητες των επισκεπτών αλλά και των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.
Τη δυνατότητα ένταξης στο ΠΔΕ για τη δημιουργία ενός Γηπέδου 5×5 στον Δήμο Φιλιατών στην Ελαία, ενός ακριτικού δήμου που έχει την ανάγκη να δώσει διέξοδο σε νέα παιδιά να παραμείνουν και να δραστηριοποιηθούν στα χωριά.

Για τα δύο τελευταία έχουν κατατεθεί επίσης αντίστοιχες μελέτες προς ένταξη και χρηματοδότηση.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας, μετά τη συνάντηση τόνισε σχετικά:

« Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τόσο ο Υφυπουργός Γιωργος Βασιλείαδης όσο και ο ΓΓ Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινος, αποδεικνύουν έμπρακτα τη στηριξη τους στην περιφέρεια, με ορθολογική και δίκαιη κατανομή των πόρων προς όφελος της νεολαίας και των τοπικών κοινωνιών. Η συνεργασία με τους Δήμους της Θεσπρωτίας, την τεκμηριωμένη και με πληρότητα υποβολή προτάσεων, αποδίδει καρπούς.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και έγνοια για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του νομού μας. Αυτό θα δόσει διέξοδο στη νεολαία, θα συνδράμει στην περιφερειακή ανάπτυξη και θα μειώσει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Συνεχίζουμε!»

Ο ΓΓ Αθλητισμού κ.Συναδινός, δεσμεύτηκε από την πλευρά του για την βέλτιστη αξιοποίηση των διαθεσίμων πόρων και την ενίσχυση των Δήμων που το έχουν περισσότερο ανάγκη, στην κατεύθυνση της χρηματοδότησης τεκμηριωμένων προτάσεων σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Χώρας. 


 
Read More »
Συνάντηση με τον Γ.Γ Αθλητισμού κ. Συναδινό για τις αθλητικές υποδομές του Ν. Θεσπρωτίας  Συνάντηση με τον Γ.Γ Αθλητισμού κ. Συναδινό για τις αθλητικές υποδομές του Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Κέντρο Ξένων γλωσσών "Sharon Nicholls" - Από 3 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018


Read More »
Κέντρο Ξένων γλωσσών "Sharon Nicholls" - Από 3 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές Κέντρο Ξένων γλωσσών "Sharon Nicholls" - Από 3 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018Read More »
Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Τρεις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η 32 Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων της Vespa

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η 32 Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων της Vespa.
Η εκδήλωση είχε διάρκεια 3 ημέρες και έγινε μεταξύ 23 με 26 Αυγούστου στον όμορφο χώρο του Camping Δρεπάνου.
Συνολικά συμμετείχαν 44 Λέσχες φίλων Vespa απ’ όλη την Ελλάδα ενώ είχαμε και συμμετοχές από 11 ακόμα χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Σερβία, Κύπρος, Βουλγαρία, Λιθουανία, Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία και Σλοβενία).
200 μηχανές Vespa συμμετείχαν στην βόλτα στα Σύβοτα.
320 μηχανές Vespa συμμετείχαν στον πορεία στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Πραγματοποιήθηκαν 2 συναυλίες στον χώρο του Camping με είσοδο ελεύθερη για όλο τον κόσμο.
Το διάστημα αυτό η περιοχή φιλοξένησε σχεδόν 1000 άτομα φίλων της Vespa, όπου γνώρισαν τον τόπο μας και τις ομορφιές του.
Όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Για εμάς το στοίχημα ήταν μεγάλο όταν αποφασίσαμε να αναλάβουμε την 32η Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων της Vespa.
Είμαστε μια μικρή Λέσχη με έναν μικρό αριθμό ενεργών μελών. Το κόστος μια τέτοιας εκδήλωσης είναι μεγάλο και δεν μπορεί να καλυφθεί από την συμβολική συμμετοχή όσων συμμετέχουν.
Όταν οι προσπάθειες μας για οικονομική υποστήριξη προς τους τοπικούς Φορείς και Οργανισμούς δεν ευόδωσαν, οι επαγγελματίες της Θεσπρωτίας αγκάλιασαν την προσπάθεια μας και μας στήριξαν.
Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά τους Χρυσούς Χορηγούς μας:
Café-bar “The GLASS”, Super-Market “ΓΚΑΜΠΡΕΛΑΣ”, Διαγνωστικό Κέντρο “ΥΓΕΙΑ” Θεσπρωτίας, κατάστημα VODAFONE Ηγουμενίτσας.
Τους Ασημένιους Χορηγούς μας:
AMMOS CENTER, ALFA METALLICA, MOSHI espresso bar, 312 Coffee Food – Plataria, café-bar Dejavu, “ΝΤΑΣΙΟΣ” Rent All Cars, Apostolidis and Associates Engineering and Construction, Το Αντίγραφο – ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ» Ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων, Sharon Nicholls - Κέντρο Ξένων Γλωσσών, C.u.c.i.n.a Πιτσαρία, ψητοπωλείο «Ο ΘΕΙΟΣ», Έπιπλα Γεωργίου, Niva Sea Park – Drepano, Κέντρο Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας Χριστίνα Αλ. Βέρμπη, Ταπετσαρίες Αυτ/των-Σκαφών Τσούπης Π., Ανδρέας, Italkrom – Δημητρίου, Συστεγασμένα Φαρμακεία Παππάς Π. - Παππάς Δ., Ο Φούρνος Του Μπέλλου, Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Εστιατόριο «ΑΛΕΚΟΣ», vintagescooters,gr, Κτήμα «ΝΤΟΥΚΑ» και “Κιβωτός Εξέλιξης” Κέντρο Θεραπειών, καθώς και αρκετούς ακόμα «ανώνυμους» χορηγούς που δεν ήθελαν να δημοσιευθεί το όνομα τους.
Ευχαριστούμε τους Χορηγούς επικοινωνίας μας: THESPRO.GR, Εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ, Εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ, εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, VDELLA.GR, PARAMYTHIA-ONLINE.GR.
Ευχαριστούμε επίσης τον Φωτογράφο μας ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΛΑΜΙΔΗ για τις έκπληκτες φωτογραφίες και λήψεις που έκανε με drone.
Επίσης ευχαριστούμε το Camping Δρεπάνου για την συνεργασία που είχαμε. 

Ευχαριστούμε θερμά τo Αστυνομικό Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας καθώς και την Τροχαία Λιμενικού Σώματος Ηγουμενίτσας για την άψογη συνεργασία και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των μετακινήσεων μας. 

Κλείνοντας, ευχαριστούμε για την υποστήριξη της προσπάθειας μας τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την χορηγία της εξέδρας συναυλιών αλλά και την παραχώρηση μέρους τους πλατείας Δημαρχείου για την έκθεση των μηχανών Vespa, καθώς και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την χορηγία όλου του προωθητικού υλικού που παρείχαμε στους συμμετέχοντες με χάρτες και αξιοθέατα του Νομού μας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο της Θεσπρωτίας που αγκάλιασε την εκδήλωση, ήρθε, συμμετείχε και διασκέδασε μαζί μας.
Το ΔΣ του Vespa Club Igoumenitsa


Read More »
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η 32 Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων της Vespa Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η 32 Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων της Vespa Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Νεκρός 70χρονος που καταπλακώθηκε από δέντρο

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018

Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 70χρονος ημεδαπός στο χωριό Φανερωμένη του Δήμου Φιλιατών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, ο άτυχος 70χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου (πλατάνι) την ώρα που προσπαθούσε να το κόψει.

Ο 70χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του έχει μεταφερθεί στα Γιάννενα για την ιατροδικαστική εξέταση.Read More »
Θεσπρωτία: Νεκρός 70χρονος που καταπλακώθηκε από δέντρο Θεσπρωτία: Νεκρός 70χρονος που καταπλακώθηκε από δέντρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Δικαίωση εργαζομένων στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας για 13ο και 14ο μισθό !!!

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018


Με την υπ’ αριθμ. 44/2018 απόφαση Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας, δικαιώνεται μερίδα υπαλλήλων (με σχέση εργασίας ορισμένου και αορίστου χρόνου με το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας),όσο αφορά στην διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού.

Επισημαίνονται σχετικά τα ακόλουθα:

1)η απόφαση είναι πρωτόδικη, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση

2)Η απόφαση δεν αφορά όλους τους υπαλλήλους, αλλά όσους έχουν προσφύγει στο Δικαστήριο , και είναι με σχέση ιδιωτικού Δικαίου (είτε ορισμένου είτε αορίστου χρόνου). Οι μόνιμοι έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, και η διαδικασία είναι πιο αργή.

Επισημαίνεται επίσης ότι το ΠΑΚΠΠΟ (ήτοι ο Δήμος Ηγουμενίτσας) , όπως ήδη έχουν κάνει άλλοι δήμοι ανά την Ελλάδα, έχει δικαίωμα να αποδεχθεί την απόφαση και να μην ασκήσει έφεση, και τούτο σύμφωνα με το άρθρο 54 του Ν. 4447/2016.

Ειδικότερα, με βάση το άρθρο 54 Ν. 4447/2016 καταργείται «το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 72 του ν. 3852/2010» που προέβλεπε ότι «για μισθολογικές απαιτήσεις, κάθε μορφής, περιλαμβανομένων και των επιδομάτων, δεν είναι δυνατή η παραίτηση (σ.σ. του δήμου) από την άσκηση ενδίκων μέσων, ο δικαστικός ή εξώδικος συμβιβασμός και η κατάργηση δίκης, εκτός από τις περιπτώσεις που το νομικό ζήτημα έχει κριθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου»

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τους εργαζόμενους στους δήμους με μία δικαστική απόφαση ακόμη και πρωτόδικη να διεκδικήσουν επιδόματα, υπερωρίες αλλά και 13ο και 14ο μισθό με βάση και τις τελευταίες αποφάσεις δικαστηρίων, που δικαιώνουν συναδέλφους τους, επιδικάζοντάς τους δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα Αδείας.

Σιντόρης Κων/νος
Δικηγόρος


 
Read More »
Δικαίωση εργαζομένων στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας για 13ο και 14ο μισθό !!! Δικαίωση εργαζομένων στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας για 13ο και 14ο μισθό !!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Συγχαρητήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού κας Αντιγόνης Φίλη για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. 
Οι κόποι, η πολύχρονη προσπάθεια, η επιμονή και η υπομονή σας επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. 
Συγχαρητήρια και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς σας που μοιράστηκαν μαζί σας τις αγωνίες σας και συνέβαλαν στο θετικό αποτέλεσμα. 
Εύχομαι μέσω των σπουδών σας να καταφέρετε να εκπληρώσετε τα όνειρα και τις προσδοκίες σας και να έχετε μια λαμπρή σταδιοδρομία στη ζωή σας. 
Για αυτούς που δεν κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα εύχομαι να επιδιώξετε να αξιοποιήσετε όλες τις άλλες δυνατότητες και επιλογές, δημιουργώντας μια καινούρια αφετηρία ευκαιριών στη ζωή σας.


Read More »
Συγχαρητήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού κας Αντιγόνης Φίλη για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Συγχαρητήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού κας Αντιγόνης Φίλη για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Σε λειτουργία νέα ιατρικά μηχανήματα στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018


Σε λειτουργία τέθηκαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών ορθοπαντογράφος, βρογχοσκόπιο και μηχάνημα αιμοκάθαρσης.

Συγκεκριμένα :

Εγκαταστάθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας ο ορθοπαντογράφος ο οποίος πρόσφατα δωρίθηκε στο Νοσοκομείο από την «Σύγχρονη Διαγνωστική ΑΕ» . Παράλληλα ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 3 οδοντιατρικών εδρών και άμεσα επαναλειτουργεί πλήρως το οδοντιατρικό τμήμα .

Νέο βρογχοσκόπιο με εικόνα υψηλής ευκρίνειας HD που ενσωματώνει την σύγχρονη τεχνολογία της χρωμοενδοσκόπησης για καλύτερο εντοπισμό των ενδοβρογχικών βλαβών και της αγγείωσης του βρογχικού βλεννογόνου τέθηκε σε λειτουργία στο πνευμονολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου .

Τέλος, νέο μηχάνημα αιμοκάθαρσης σύγχρονης τεχνολογίας με δυνατότητα online αιμοκάθαρσης παρελήφθη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό μηχανημάτων σε 15, δίνοντας έτσι την δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων συμπολιτών μας .

Το εν λόγω μηχάνημα χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου (ΣΑΕΠ 530 ).

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου στοχεύουν στην συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή .

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ


Read More »
Σε λειτουργία νέα ιατρικά μηχανήματα στο Νοσοκομείο Φιλιατών Σε λειτουργία νέα ιατρικά μηχανήματα στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: 10.000€ για χημικές τουαλέτες στο Δρέπανο το Νοέμβριο!!!

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018

Ενοικίαση πέντε χημικών τουαλετών για διάστημα 3  μηνών,  συνολικού προϋπολογισμού 9.920,00€,  συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α 24% , με απευθείας ανάθεση, αποφάσισε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ώστε να τοποθετηθούν στην παραλία του Δρεπάνου.

Και ενώ στο άκουσμα της παραπάνω είδησης θα έπρεπε να συγχαρούμε την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, η προχειρότητα, η αδιαφορία και ο μη προγραμματισμός των υποχρεώσεών της, δεν μας το επιτρέπει.

Και αυτό διότι η απόφαση έχει ημερομηνία 7 Αυγούστου 2018.


Πράγμα που σημαίνει πως οι τουαλέτες θα παραμείνουν στο σημείο από τα μέσα Αυγούστου (και όχι από την 1η Ιουνίου όπως έχουν υποχρέωση από το πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες) μέχρι και στις 7 Νοεμβρίου!!!

Ακόμα και πρόβλεψη για τη δέσμευση ποσού είχαν ξεχάσει να καταγράψουν στον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση να γίνει από τον ΟΛΗΓ.

Το ότι κάθε χρόνο ξεχνάνε τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να προσφεύγουν στην επείγουσα διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, αν και βρίσκονται λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας τους, δεν μπορεί να θεωρείται πλέον σύμπτωση.Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: 10.000€ για χημικές τουαλέτες στο Δρέπανο το Νοέμβριο!!! Δήμος Ηγουμενίτσας: 10.000€ για χημικές τουαλέτες στο Δρέπανο το Νοέμβριο!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Τέσσερις (4) προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού (μία θέση) και τεχνιτών (τρεις θέσεις) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την πραγματοποίηση επειγουσών σωστικών ανασκαφικών ερευνών στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018. 
Πιο συγκεκριμένα θα προσληφθούν:

-Ένας (1) Π.Ε. Αρχαιολόγος και
-Τρεις (3) Δ.Ε. Εξειδικευμένοι Εργατοτεχνίτες σε αρχαιολογικά έργα.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Κύπρου 68 – 461 00 Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας υπόψιν κας Γεωργίας Βασιλείου (τηλ. επικοινωνίας: 26650-29177/8), εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών που αρχίζει από την επομένη εργάσιμη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόμβο (ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και του ΥΠ.ΠΟ.Α. (http://www.culture.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (από 27/8/2018 έως 31/8/2018).


 
Read More »
Τέσσερις (4) προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Τέσσερις (4) προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Δήλωση Κάτση για τα αποτελέσματα (βάσεις) των πανελλαδικών εξετάσεων

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018


Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που σήμερα πέρασαν στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και είδαν τους κόπους να ανταμείβονται!

Καλές σπουδές να έχετε ,εύχομαι να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας και να θυμάστε ότι οι σπουδές είναι κάτι πολύ περισσότερο από εξειδίκευση και εκπαίδευση.

Είναι ένα ταξίδι γεμάτο πολύπλευρη μόρφωση, κοινωνικοποίηση και εμπειρίες.

Όσοι δεν καταφέρατε να περάσετε στη Σχολή που θέλετε, δεν χρειάζεται απογοήτευση, καθώς από εσάς εξαρτάται να το πράξετε ή να ακολουθήσετε άλλους δρόμους εξίσου συναρπαστικούς.

Η κοινωνία χρειάζεται όλα τα μέλη της για να προοδεύσει.

Με μυαλό και ορμή παιδιά!
Καλή σταδιοδρομία!


 
Read More »
Δήλωση Κάτση για τα αποτελέσματα (βάσεις) των πανελλαδικών εξετάσεων Δήλωση Κάτση για τα αποτελέσματα (βάσεις) των πανελλαδικών εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Εγγραφές στο Vitality by Vivi's Personal Training

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018Αγαπητοί μου φίλοι,

με χαρά σας ενημερώνουμε ότι από Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, ξεκινούν οι εγγραφές για την τρέχουσα χρονιά!

Θα λειτουργήσουν τμήματα Pilates, Yoga για παιδιά και ενήλικες, Προπόνηση με ιμάντες TRX, Τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής καθώς και προγράμματα Personal Training, ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του καθενός ξεχωριστά!

Σας περιμένουμε στη σχολή μας, Κυρά Βασιλικής 13, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή τις παρακάτω ώρες :

Πρωί: 11:00-13:30
Απόγευμα: 19:00-21:00

Πληροφορίες: 6981266749, 2665100323 email: vivi_tsiknia@yahoo.gr

Τα μαθήματα ξεκινούν Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018.


 
Read More »
Εγγραφές στο Vitality by Vivi's Personal Training Εγγραφές στο Vitality by Vivi's Personal Training Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018


Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή σταδιοδρομία σε όλους τους επιτυχόντες των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Η εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αποτέλεσμα κοπιαστικής προσπάθειας πολλών χρόνων, σας ανοίγει σήμερα μια καινούργια πόρτα . Εύχομαι οι σπουδές σας να είναι μόνο η αρχή για όλα όσα θα επιτύχετε στην ζωή σας.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν οι γονείς σας, οι εκπαιδευτικοί σας, όλοι όσοι απετέλεσαν ουσιαστικά για εσάς το υποστηρικτικό πλαίσιο για να μπορέσετε να δώσετε πνοή στο όραμά σας.

Σε όσους πάλι δεν κατάφεραν να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα ήθελα να απευθυνθώ με αγάπη και να πω ότι η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας που απαιτεί επιμονή και ευελιξία. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν αποτελούν μονόδρομο ούτε την μοναδική προοπτική σας. Σας καλώ λοιπόν να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια και τα όνειρα σας, καθώς όλοι εσείς οι νέοι άνθρωποι αποτελείτε την ελπίδα της χώρας μας για ένα καλύτερο αύριο.

ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ!


Read More »
Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου: Πολιτικό-πολιτιστικό διήμερο στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018


Πολιτικό-πολιτιστικό διήμερο 1 και 2 του Σεπτέμβρη στην παραλιακή ζώνη (Πλατάνια) της Ηγουμενίτσας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου.

Σε μια εποχή τόσο δύσκολη όσο αυτή που διανύουμε:

► με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πανηγυρίζει για την «έξοδο» από τα μνημόνια έχοντας βέβαια, πρώτα υπογράψει τη συνέχιση της επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα για τα επόμενα 40 χρόνια!

► με τους πολεμικούς ανταγωνισμoύς να «χτυπάνε κόκκινο»,

► με τις πολυεθνικές εξόρυξης υδρογονανθράκων να οργώνουν την Ήπειρο από άκρη σε άκρη προχωρώντας στην καταστροφή και τη λεηλασία του τόπου.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, αλλά και τους απόμαχους της δουλειάς, να συζητήσουμε μαζί για το δικό ΜΑΣ δρόμο. Το δρόμο της κοινωνικής αντίστασης και ανατροπής. Για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, καταπίεση και πόλεμο.

(Το πλήρες πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες).


Read More »
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου: Πολιτικό-πολιτιστικό διήμερο στην Ηγουμενίτσα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου: Πολιτικό-πολιτιστικό διήμερο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα B΄ ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς έτους 2018

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018


Ενημερώνουμε τους ελαιοκαλλιεργητές του Δήμου Ηγουμενίτσας ότι στα πλαίσια της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2018, για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός των ελαιοδέντρων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:


Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να έχουν ανοιχτά τα περιφραγμένα ελαιοκτήματα και οι κτηνοτρόφοι ή μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα ζώα ή τα μελισσοσμήνη τους από τα ελαιοκτήματα προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες. Εάν κατά την περίοδο εφαρμογής των ψεκασμών δεν ολοκληρωθεί ή δεν πραγματοποιηθεί ο ψεκασμός για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους ή άλλους) τότε θα ολοκληρωθεί την επομένη μέρα. Οι ελαιώνες που εντάσσονται πρέπει να είναι: α. συγκροτημένοι, συνεχόμενοι και αμιγείς, β. μακριά από κατοικημένες περιοχές και γ. Χωρίς την παρεμβολή βιολογικής καλλιέργειας ελαιώνων.

Ανάδοχος του προγράμματος ψεκασμού είναι ο Αθανασίου-Σιούλας Αθανάσιος (Γεωπόνος-Μελετητής).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2665360151, 2665360160 (Γεωπόνοι Π.Ε. Θεσπρωτίας) και 6977520843 (ανάδοχος ψεκασμού).


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα B΄ ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς έτους 2018 Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα B΄ ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς έτους 2018 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε ο επικεφαλής του Γραφείου Εκπροσώπησης της Ταϊπέι

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018

Ο επικεφαλής του Γραφείου Εκπροσώπησης της Ταϊπέι στην Αθήνα κ. Sherman Kuo, βρέθηκε και πάλι στην Θεσπρωτία, το Σάββατο 25 Αυγούστου, επισκεπτόμενος τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα.

Ο κ. Sherman Kuo, βρισκόταν σε εκδήλωση της αντιπροσωπείας στο νησί της Λευκάδας, ωστόσο θέλησε να επισκεφτεί ανεπίσημα την Θεσπρωτία, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Ο κ. Sherman Kuo είχε βρεθεί ξανά τον Μάρτιο του 2017 στην περιοχή, όπου προσέφερε στα 2 Δημοτικά Σχολεία των Φιλιατών και στο Δημοτικό Σχολείο Σαγιάδας, μπουφάν για όλα τα παιδιά, μέσω της πρωτοβουλίας “STUF FUND“ που υλοποιείται στη χώρα μας με την υποστήριξη του Συλλόγου «Ελπίδα» και του Γραφείου Εκπροσώπησης της Ταϊπέι στην Αθήνα. 
Στην συνάντηση που είχαν ο κ. Γιόγιακας και ο κ. Sherman Kuo, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς.
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε ο επικεφαλής του Γραφείου Εκπροσώπησης της Ταϊπέι Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε ο επικεφαλής του Γραφείου Εκπροσώπησης της Ταϊπέι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Τεταρτη 29η Αυγούστου 2018, και ώρα 20 : 00, το δημοτικο συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη:

ΘΕΜΑ 1o: Αποδοχή επιχορηγήσεων – Τροποποίηση Προϋπολογισμού του Δήμου, οικ. έτους 2018

ΘΕΜΑ 2o: Αποδοχή επιχορηγήσεων – Τροποποίηση Προϋπολογισμού του Δήμου, οικ. έτους 2018

ΘΕΜΑ 3o: Έγκριση κανονιστικής απόφασης χρήσης και λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Δ.Κ. Παραμυθιάς (Λαμπόβου)» σύμφωνα με το άρθρο 38 του Ν. 4497/2017 (16/2018 απόφαση Ε.Π.Ζ).

ΘΕΜΑ 4o: Έγκριση κανονισμού λειτουργίας περιπτέρων (17/2018 απόφαση Ε.Π.Ζ).

ΘΕΜΑ 5o: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο ( 2 ) μηνών.

ΘΕΜΑ 6o: Ρυθμίσεις – Διαγραφές τελών ύδρευσης – άρδευσης.

ΘΕΜΑ 7o: Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.

ΘΕΜΑ 8o: Έγκριση δαπανών εορτασμού μνήμης 49 Προκρίτων Παραμυθιάς.

ΘΕΜΑ 9o: Συμμετοχή του Δήμου Σουλίου στο Τουριστικό Πανόραμα – Εξειδίκευση δαπάνης

ΘΕΜΑ 10o: Έγκριση μετακίνησης αιρετών & υπαλλήλων – εξειδίκευση δαπάνης.

ΘΕΜΑ 11o: Έγκριση Προγραμματικής σύμβασης για την Πράξη « Κέντρα Διά Βίου Μάθησης ( Κ.Δ.Β.Μ) – Νέα Φάση» με κωδικό ΟΠΣ 5002212 του Ε.Π «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» και εξουσιοδότηση της Δημάρχου για την υπογραφή των σχετικών εγγράφων.

ΘΕΜΑ 12o: Έγκριση μελέτης του έργου, με τίτλο: Επισκευή – Συντήρηση Αύλειων Χώρων Σχολείων και Δράσεις Ασφάλειας Μαθητών.

ΘΕΜΑ 13o: Έγκριση μελέτης του έργου, με τίτλο: Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση Αγροτικής Οδού στην Τ.Κ Καρυωτίου.

ΘΕΜΑ 14o: Παραλαβή μελετών: Α) Ενίσχυση Ύδρευσης Τ.Κ Καρυωτίου & Β) Αποκατάσταση παραδοσιακού Νερόμυλου Αγίου Δονάτου και Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος χώρου στη θέση « ΜΥΛΟΣ ΣΑΜΟΝΙΔΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ».

ΘΕΜΑ 15o: Α.- Υποβολή Πρότασης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ IV στον άξονα προτεραιότητας «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ» με τίτλο: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ. ΥΠΟΕΡΓΟ 1:ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΚ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ. ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΚΑΥΩΤΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 16o: Α).-Χορήγηση 1 ης παράτασης και β) Έγκριση 1 ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: Ενίσχυση Ύδρευσης Τ.Κ Σκανδάλου.

ΘΕΜΑ 17o: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: βελτίωση Εκσυγχρονισμός Αρδευτικών Έργων Δήμου Ν. Θεσπρωτίας».

ΘΕΜΑ 18o: Σύσταση επιτροπής ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: *ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ*.

ΘΕΜΑ 19o: Σύσταση επιτροπής ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: *ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ Τ.Κ ΠΡΟΔΡΟΜΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ*.


 
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 29η του μηνός Αυγούστου  του έτους 2018, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.)  του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ.                                         Α΄133/19.7.2018)  για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Αποδοχή της αριθμ. πρωτ. 3933/1264Α3/29.6.2018 απόφασης ένταξης της πράξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ» με Κωδικό ΟΠΣ 5027415 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»
- Εισηγητής: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

Αποδοχή της αριθμ. πρωτ. 40730/3.8.2018 απόφασης ένταξης της πράξης "Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις στο Δήμο Φιλιατών" στο Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ"
- Εισηγητής: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης πράξης στο Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙV" στον άξονα προτεραιότητας "Δράσεις για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας"
- Εισηγητής: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

Καθορισμός ειδικοτήτων για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στην Μαθητική Εστία του Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

Αποδοχή Επιχορηγήσεων - Αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018.
- Εισηγητές : Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος , Παππά Ουρανία

Ορισμός των δικαιούχων αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Προσδιορισμός ύψους της καταβαλλόμενης αποζημίωσης και καθορισμός του τρόπου καταβολής για το έτος 2017 και 2018.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά -Ουρανία

Εξέταση αιτήματος: Εταιρείας Ανάπτυξης Λειά Μουργκάνας Θεσπρωτίας « Περί χαρακτηρισμού Ξενοδοχειακής Επιχείρησης στην Τ.Κ.ΛΙΑΣ ως εποχικής...
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά -Ουρανία

Έγκριση πρωτόκολλου παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/216 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 10/2018 απόφαση Δ.Σ..
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 122/2018 απόφαση Δ.Σ. με θέμα : <<Δημοπράτηση έκτασης 515,03 τ.μ. στη θέση << Φυλάκιο Μαυρομάτη>> της Τ.Κ. Σαγιάδας για την λειτουργία Σταθμού Τηλεπικοινωνιών>>
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 123/2018 απόφαση Δ.Σ. με θέμα: <<Δημοπράτηση έκτασης 56 τ.μ. στον οικισμό της Τ.Κ. Κάτω Ξεχώρου για τη λειτουργία Σταθμού Τηλεπικοινωνιών>>
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Εκμίσθωση μέσω δημοπρασίας , ενός καταστήματος στο Ισόγειο του τέως Δημαρχείου του Δήμου Φιλιατών .
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου " Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικού έργου Δήμου Φιλιατών (περιοχή Λιάτσιλα)".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Συντήρηση –Βελτίωση οδικού δικτύου του Δήμου Φιλιατών Νομού Θεσπρωτίας".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου "Διαμόρφωση πηγής Ραβοστίβας".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Σύσταση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Ενίσχυση ύδρευσης Ν. Θεσπρωτίας, Β΄ υποέργο Δίκτυο Άγιος Νικόλαος έως γέφυρα Νεράιδας".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου " Κατασκευή χωμάτινης δεξαμενής (Λούτσα) περισυλλογής νερού στο όρος Τσαμαντά της Τ.Κ. Τσαμαντά "
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών του έργου «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού προς Νοσοκομείο Φιλιατών».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Αποκατάσταση – συντήρηση δρόμων Τ.Κ. Κοκκινολιθαρίου».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Αποκατάσταση – συντήρηση δρόμων Τ.Κ. Μαλουνίου».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης και πλακόστρωση στον χώρο του νεκροταφείου Παλαιοκκλησίου».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Κατασκευή χωμάτινης δεξαμενής (Λούτσα) περισυλλογής νερού στο όρος Τσαμαντά της Τ.Κ. Τσαμαντά».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στις Τ.Κ. Αγ. Νικολάου, Αγ. Πάντων και Κάτω Ξεχώρου”.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στις Τ.Κ. Λίστας και Καλλιθέας”.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Αποκατάσταση δρόμου στην Δ.Κ. Φιλιατών”.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Συντήρηση οδικού δικτύου στις Τ.Κ. Σίδερης, Βρυσέλλας, Τρικορύφου, Ασπροκκλησίου”.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Αποκατάσταση δρόμου προς «Μετόχι» στην Τ.Κ. Αγίων Πάντων του Δήμου Φιλιατών”.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Αποκατάσταση αγροτικού δρόμου στην Τ.Κ. Μαλουνίου Δήμου Φιλιατών”.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος 2

Περί αδυναμίας εκτέλεσης με ίδια μέσα της εργασίας "Κοπή παρόδιας βλάστησης για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου Δήμου Φιλιατών".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Ομίλου «Marco Polo System”

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας μεταξύ του Δημάρχου κ. Ιωάννη Λώλου και του Υπεύθυνου Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Ομίλου «Marco Polo System” της Βενετίας κ. Alberto Cotrona.

Κατά τη συνάντηση διερευνήθηκαν οι περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης του Δικτύου «Ευρωπαϊκός Δρόμος Μεταξιού (European Silk Road)», καθώς και η δυνατότητα ευρύτερης μελλοντικής συνεργασίας για την αμφίπλευρη ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του βιώσιμου τουρισμού στις δυο περιοχές.

Καθώς υπάρχει ήδη άριστη συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο “Marco Polo System” , αφού αποτελεί ήδη Εταίρο στην Πρόταση “CURED – Cultural Heritage Interpretation” που έχει υποβάλει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ΠΑΚΠΠΟ στο πλαίσιο του Interreg – Adrion, αποφασίστηκε η συνέχισή της με τη φιλοξενία στην Ηγουμενίτσα της περιοδικής έκθεσης με θέμα «Φρούρια που Ενώνουν» τους επόμενους μήνες. Η εν λόγω έκθεση αποτελεί ενδιάμεσο προορισμό, καθώς ξεκίνησε από την Λουμπλιάνα, συνεχίστηκε στην Βενετία και στην Φεράρα, ενώ στην Ελλάδα θα ταξιδέψει μέχρι την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα πριν συνεχίσει το ταξίδι της για άλλους μεσογειακούς προορισμούς.


Read More »
Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Ομίλου «Marco Polo System” Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Ομίλου «Marco Polo System” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018 Rating: 5

Σελίδες