4 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020
4 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο


Σήμερα, 04/09/2020, δηλώθηκαν 202 επιπλέον κρούσματα. Από τα 192 εγχώρια κρούσματα, τα 29 συνδέονται με συρροές, ενώ 21 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:
- 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
- 86 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 16 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 4 συνδέονται με συρροές
- 16 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με συρροές
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορίνθου, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λάρισας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
Read More »
4 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 4 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020 Rating: 5

Καταμετρήθηκαν 202 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020
Καταμετρήθηκαν 202 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Συνολικά 202 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 38 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχει καταγραφεί 1 νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 202 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 279 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 04/09/2020
Read More »
Καταμετρήθηκαν 202 νέα κρούσματα κορωνοϊού Καταμετρήθηκαν 202 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020 Rating: 5

Ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Λιμένα Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020
Ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Λιμένα Ηγουμενίτσας 


Μια νέα εποχή στη διαχείριση και λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων εγκαινιάζεται μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του έργου ALFION – Alternative Fuel Implementation in Igoumenitsa Port, το οποίο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση στον Λιμένα της Ηγουμενίτσας. 

Συντονιστής του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, με συμμετέχοντες το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), την εταιρεία PROTASIS Engineering and Consulting S.A., την εταιρεία Hydrus Engineering Ltd και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Ειδικότερα, ο Εκτελεστικός Οργανισμός Καινοτομίας και Δικτύων (INEA) της Κομισιόν έκρινε επιλέξιμο το έργο ALFION, προϋπολογισμού 1,08 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτώντας το με 50% μέσω του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού “Συνδέοντας την Ευρώπη” (CEF). 

Το έργο αποσκοπεί στην εκπόνηση μελετών υλοποίησης των εξής δράσεων: 
· Εγκαταστάσεις cold ironing (ηλεκτροδότησης) & electric bunkering (battery swapping) για τα ελλιμενιζόμενα πλοία. 
· Δημιουργία κεντρικού συστήματος ενεργειακής διαχείρισης και τηλεμετρικής παρακολούθησης του ενεργειακού ίχνους του λιμένα . 
· Δημιουργία κεντρικού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας ώστε να ενσωματώνονται όλες οι πηγές ενέργειας (ανανεώσιμες και άλλες) με στόχο τη χρήση της από το λιμάνι για τους σκοπούς της ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης. 
· Μελέτης συμπληρωματικής εγκατάστασης ώστε να επιτρέπεται ταυτόχρονα η φόρτιση ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων εντός του λιμένα και λεωφορείων που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των λιμανιών με άλλους μεταφορικούς κόμβους. 
· Μελέτη κόστους-οφέλους του συνολικού έργου (Cost Benefit Analysis). 

Το έργο στοχεύει στην συνολική ενεργειακή αναβάθμιση του Λιμένα Ηγουμενίτσας μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αυξάνοντας της ενεργειακή αποδοτικότητα και βελτιστοποιώντας την διαλειτουργικότητα και την παροχή υπηρεσιών προς τρίτους. 

Η δράση φιλοδοξεί στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Λιμένα Ηγουμενίτσας και των πλοίων που εξυπηρετούνται από αυτόν, στην προώθηση καινοτόμων και φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και σε μια ολιστική προσέγγιση για την αποτελεσματική διαχείριση των ενεργοβόρων δραστηριοτήτων του λιμένα, με σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.
Read More »
Ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Λιμένα Ηγουμενίτσας Ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020 Rating: 5

Αποσύρεται από την Γ’ Εθνική το Σούλι Παραμυθιάς

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020
Αποσύρεται από την Γ’ Εθνική το Σούλι Παραμυθιάς


Το Δ.Σ. του ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς ανακοινώνει ότι παρόλες τις προσπάθειες που κατέβαλε και αφού εξάντλησε όλα τα ΧΡΟΝΙΚΆ περιθώρια δεν κατέστη δυνατόν να ανταποκριθεί στις ΜΕΓΆΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ απαιτήσεις τής Γ Εθνικής και αποσύρει την ομάδα από την κατηγορία.

Η ομάδα θα αγωνίζεται την νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας
Read More »
Αποσύρεται από την Γ’ Εθνική το Σούλι Παραμυθιάς Αποσύρεται από την Γ’ Εθνική το Σούλι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020
Ηγουμενίτσα: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Ηγουμενίτσα: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020 Rating: 5

Ο ΟΛΗΓ απαντάει για τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους υπαλλήλους σε ιδιώτη

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020
Ο ΟΛΗΓ απαντάει για τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους υπαλλήλους σε ιδιώτη


Με ένα ανυπόγραφο δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Πέμπτη από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, δίνεται απάντηση σε άρθρο του site μας, που αφορούσε την απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου κ. Αθανάσιου Πορφύρη, για ανάθεση της υπηρεσίας εκτέλεσης τεστ µοριακού έλεγχου PRC, για την ανίχνευση του ιού COVID-19 στο προσωπικό και στα µέλη του ∆.Σ. της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. που επιστρέφουν από άδεια, σε ιδιώτη μικροβιολόγο στην Ηγουμενίτσα, έναντι του ποσού των 3.000,00€.

Στην απάντηση αναφέρεται πως "αναγκάστηκαν" να αναθέσουν σε ιδιώτη τους ελέγχους των υπαλλήλων, αφού "στις πύλες εισόδου της χώρας τα τεστ είναι αποκλειστικά για τους ταξιδιώτες βάση οδηγίας. Στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας πραγματοποιούνται τεστ μόνο για τους εργαζόμενους στον κλάδο Υγείας και στο Νοσοκομείο Φιλιατών μόνο για όσα άτομα εμφανίζουν συμπτώματα".

Κάτι που βέβαια δεν ισχύει.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για την "οδηγία" που απαγορεύει τη λήψη δειγμάτων του προσωπικού του λιμανιού, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην είσοδο του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Γνωρίζουμε όμως από πρώτο χέρι, πως στο νοσοκομείο Φιλιατών δεν πραγματοποιούνται λήψεις μόνο από όσα άτομα εμφανίζουν συμπτώματα.
Μεγάλο μέρος των καθημερινών δειγμάτων που λαμβάνονται από το Νοσοκομείο Φιλιατών, αφορούν δημοσίους υπαλλήλους (όπως και οι υπάλληλοι της ΟΛΗΓ Α.Ε.) που επιστρέφουν από άδειες στις εργασίες τους.
Όσο για το πως χειρίστηκε η διοίκηση του ΟΛΗΓ την πανδημία, ειδικά το πρώτο διάστημα της καραντίνας, σας παραπέμπουμε σε αντίστοιχα ρεπορτάζ μας, εκείνης της περιόδου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΓ Α.Ε.:
Ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας από την αρχή της πανδημίας συμμορφώθηκε με τις οδηγίες και τις υποδείξεις της 6ης ΥΠΕ και στάθηκε αρωγός στο έργο που επιτελείται από τα κλιμάκια υγείας προσφέροντας τόσο υγειονομικό υλικό, όσο και χώρους για την διενέργεια των ελέγχων και την απομόνωση κρουσμάτων. 

Με την άρση των μέτρων και την επανέναρξη της τουριστικής κίνησης την 01/07/2020 το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην είσοδο του Λιμένα Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί δειγματοληπτικό έλεγχο, έχει προβεί σε πάνω από 13.000 τεστ και στην ιχνηλάτηση των πιθανών κρουσμάτων με μεγάλη επιτυχία! Θέλουμε να διευκρινιστεί ότι στις πύλες εισόδου της χώρας τα τεστ είναι αποκλειστικά για τους ταξιδιώτες βάση οδηγίας. Στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας πραγματοποιούνται τεστ μόνο για τους εργαζόμενους στον κλάδο Υγείας και στο Νοσοκομείο Φιλιατών μόνο για όσα άτομα εμφανίζουν συμπτώματα. 

Συνεχίζοντας με υπευθυνότητα το έργο για την αντιμετώπιση της πανδημίας όλοι οι εργαζόμενοι της ΟΛΗΓ ΑΕ που επέστρεψαν από μακροχρόνια άδεια, οδηγήθηκαν προληπτικά σε τεστ και προσκόμισαν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, κάτι το οποίο δεν γίνεται όπως προαναφέρθηκε από τον ΕΟΔΥ γιατί οι εργαζόμενοι δεν υπάγονταν σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες. Συνεχίζουμε την στενή συνεργασία με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για την διασφάλιση της δημόσιας Υγείας. Στηρίζουμε και επικροτούμε το έργο όλων των φορέων στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Read More »
Ο ΟΛΗΓ απαντάει για τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους υπαλλήλους σε ιδιώτη Ο ΟΛΗΓ απαντάει για τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους υπαλλήλους σε ιδιώτη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020 Rating: 5

4 συλλήψεις την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020
4 συλλήψεις την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 58, 31 και 20 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες εχτές, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου, τους δύο (02) έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, ενώ για τον 31χρονο υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα-επικαθήμενο.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 65χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες εχτές, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι για τον ανωτέρω υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
4 συλλήψεις την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα 4 συλλήψεις την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020 Rating: 5

Σχολικά γεύματα σε 11 σχολεία της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020
Σχολικά γεύματα σε 11 σχολεία της Θεσπρωτίας


Για μία χρονιά ακόμη θα λειτουργήσει το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, περιλαμβάνοντας σχολεία από 77 ομάδες δήμων σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, καθημερινά θα μοιράζονται σε 185.311 μαθητές και μαθήτριες παρασκευασμένα γεύματα, με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής, με ασφάλεια και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη με την ηγεσία του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Στόχος του υπουργείου, είναι η έναρξη του προγράμματος να πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Στη Θεσπρωτία σχολικά γεύματα θα δοθούν στις ακόλουθες μονάδες:

2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό και 5ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας, Δημοτικό Γραικοχωρίου, Δημοτικό Νέας Σελεύκειας, Δημοτικό Παραποτάμου, Δημοτικό Ξηρολόφου, Ενιαίο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Δημοτικό Μαργαριτίου, 2ο Δημοτικό Φιλιατών, Δημοτικό Νεράιδας.
Read More »
Σχολικά γεύματα σε 11 σχολεία της Θεσπρωτίας Σχολικά γεύματα σε 11 σχολεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020 Rating: 5

Σελίδες