https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ψήφισμα της Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Ψήφισμα της Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου


Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου μετά από το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δηλώνει την πλήρη συμφωνία της με αυτό και εκφράζοντας την Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού επισημαίνει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη και αυτό δεν είναι δυνατό να αλλάξει.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θέτει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ.

Η αδυναμία της Κυβέρνησης να πετύχει μέχρι σήμερα συμφωνία με τους Εταίρους δημιουργεί αρνητικά φαινόμενα, πρωτόγνωρα για μια Ευρωπαϊκή χώρα, όπως τις ουρές και τα φαινόμενα που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες, που αποτελούν ντροπή για τους πολίτες και τους περιορισμούς στις κινήσεις των κεφαλαίων που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα την οικονομία, την εργασία και την πρόοδο.

Η Αυτοδιοίκηση επισημαίνει ότι τυχόν έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη θα στερήσει την κοινωνία και την οικονομία από τους ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ κ.λπ.) και θα επιφέρει την κατάρρευση όλων των δομών της Τ.Α., την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, την παύση όλων των έργων που σήμερα εκτελούνται, την ακύρωση όλων των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος χωρίς πλέον αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις και την αδυναμία διαχείρισης της μετανάστευσης.

Για αυτούς του λόγους η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση της Ηπείρου:
 1. Συντάσσεται με το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
 2. Τονίζει για μια ακόμα φορά κατηγορηματικά ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη.
 3. Δηλώνει ότι τυχόν έξοδος από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς θα ήταν μια απολύτως καταστροφική εκδοχή για την Πατρίδα, την οικονομία, την εργασία, τους πολίτες.
 4. Τάσσεται υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Συμφωνίας για την έξοδο από την κρίση, μιας συμφωνίας προς όφελος όλων των Ελλήνων.
Read More »
Ψήφισμα της Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου Ψήφισμα της Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίαςγια το δημοψήφισμα που διοργανώνει η κυβέρνηση

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίαςγια το δημοψήφισμα που διοργανώνει η κυβέρνηση


Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας, μπροστά στο δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την ερχόμενη Κυριακή, καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να στείλουν με την ψήφο τους μήνυμα καταδίκης σε αυτούς που με τις αντεργατικές-αντιλαϊκές τους πολιτικές μας ρίχνουν στον καιάδα.

Το μήνυμα αυτό να είναι σύμφωνο με την αγωνιστική μας πορεία, δράση και τα αιτήματά μας που ματώνουμε και παλεύουμε καθημερινά στους δρόμους του αγώνα, για να καταργηθούν τα μνημόνια οι αντεργατικοί, αντιλαϊκοί νόμοι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν για λογαριασμό της Ε.Ε και των αναγκών του κεφαλαίου. Αλλά και της σημερινής κυβέρνησης που όχι μόνο διατηρεί αλλά έχει καταθέσει πρόταση με νέα βάρη ύψους 8 δισεκατομμυρίων που θα τσακιστεί ότι μας έχει απομείνει.

Να απαντήσουμε στο παραπλανητικό ερώτημα του δημοψηφίσματος που θέτει η κυβέρνηση με βάση αυτή την πείρα που συσσωρεύσαμε και να πούμε:

Ένα δυνατό όχι στην πρόταση τόσο των ληστών-ιμπεριαλιστών της Ε.Ε, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Ένα δυνατό όχι στην πρόταση της κυβέρνησης που κινείται στην ίδια γραμμή.

Και οι δύο προτάσεις φέρνουν νέα ανυπόφορα, καταστρεπτικά μέτρα σε βάρος μας, πάνω σε ότι μας έχει μέχρι σήμερα επιβληθεί.

Να μην δεχθούμε νέα μνημόνια και μέτρα, να μην μας βάλουν μέσα από τα κάλπικα ερωτήματα στο δημοψήφισμα να τους δώσουμε έγκριση για την συνέχεια των καταστρεπτικών τους πολιτικών ή να επιλέξουμε δημίους.

Αυτό θα είναι ένα πραγματικό μήνυμα καταδίκης απέναντι στους πραγματικούς υπεύθυνους που αδίστακτα εφαρμόζουν τις πολιτικές της Ε.Ε του κεφαλαίου και μας καταδικάζουν στην ανέχεια, την φτώχεια, την δυστυχία.

Μόνο έτσι θα έχει νόημα η ψήφο μας και θα είναι ακόλουθο και συνεπές της αγωνιστικής μας στάσης, δράσης και πορείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, να εκφράσουν στη κάλπη την αντίθεσή τους αυτή με διάφορους τρόπους, ακόμα βάζοντας μέσα στο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος το κείμενο των αιτημάτων μας.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά των αγώνα για όλα μας τα αιτήματα.

Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της Ε.Ε., των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών!

Ρήξη με την Ε.Ε. και το δρόμο των μονοπωλίων!

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την εργατική λαϊκή αλληλεγγύη, κανένας μόνος του!

Απαιτούμε διεκδικούμε άμεσα:

Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων. Εδώ και τώρα!

Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!

Κατάργηση των διοδίων.

Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.
Read More »
Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίαςγια το δημοψήφισμα που διοργανώνει η κυβέρνηση Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίαςγια το δημοψήφισμα που διοργανώνει η κυβέρνηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Στον αέρα τίναξαν την συνάντηση της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας και Βαγγέλης Μάστορας, για το "Μένουμε Ευρώπη" Τσακώθηκαν για προσωπικά τους την κρισιμότερη ώρα της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Στον αέρα τίναξαν την συνάντηση της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας και Βαγγέλης Μάστορας, για το "Μένουμε Ευρώπη"
Τσακώθηκαν για προσωπικά τους την κρισιμότερη ώρα της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Στον αέρα τίναξαν την συνάντηση της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας και Βαγγέλης Μάστορας, για το "Μένουμε Ευρώπη" Τσακώθηκαν για προσωπικά τους την κρισιμότερη ώρα της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ) Στον αέρα τίναξαν την συνάντηση της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας και Βαγγέλης Μάστορας, για το "Μένουμε Ευρώπη" Τσακώθηκαν για προσωπικά τους την κρισιμότερη ώρα της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Για να μην πνίξουν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα Για την αξιοπρέπεια και την επιβίωση του λαού μας

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 • Για να μην πνίξουν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα
 • Για την αξιοπρέπεια και την επιβίωση του λαού μας


Τέσσερις δεκαετίες μετά το ιστορικό Δημοψήφισμα της Δημοκρατίας (1975) ο λαός μας καλείται μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας που αγγίζει τα όρια του ΜΙΝΤΙΑΚΟΥ και ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ, να αποφασίσει για το μέλλον του. 
Να αποκρούσει ο ίδιος, με την ψήφο του τους εκβιασμούς και να αποτινάξει με το «ΟΧΙ» του το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΖΥΓΟ. 
Να ψηφίσει και να παλέψει για την αξιοπρέπεια και το μέλλον του. Και να υπερασπισθεί την μόνη Κυβέρνηση που τον εμπιστεύθηκε και του παρέδωσε την εξουσία που του ανήκει.

Η κυβέρνηση δεν επέλεξε το κλείσιμο των τραπεζών, ούτε τη σύγκρουση. 
Η κυβέρνηση έδειξε για πέντε μήνες μεγάλη ανοχή και έκανε διαρκώς επώδυνες υποχωρήσεις από τις προγραμματικές της θέσεις, προκειμένου να υπάρξει μια κάποια συμφωνία με τους δανειστές. 
Οι «εταίροι» δεν ήθελαν συμβιβασμό. 
Ήθελαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία, να ταπεινώσουν την αξιοπρέπεια του λαού και να περιφέρουν θριαμβευτικά το «πτώμα» του στην Ευρώπη προς γνώση και παραδειγματισμό. 
Η Ελληνική Κυβέρνηση είχε αρκετή αξιοπρέπεια να μην το δεχτεί. 
Η Ελληνική κοινωνία, ο καθένας από εμάς, καλείται τώρα να κάνει το ίδιο.


Έξι χρόνια «η Ελλάδα στο γύψο» των μνημονίων είναι αρκετά. Εμείς, οι πολίτες της Θεσπρωτίας, λέμε ως εδώ! Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου:

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Read More »
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Για να μην πνίξουν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα Για την αξιοπρέπεια και την επιβίωση του λαού μας ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Για να μην πνίξουν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα Για την αξιοπρέπεια και την επιβίωση του λαού μας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Διεγράφη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης επειδή ψηφίζει ΝΑΙ

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Διεγράφη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης επειδή ψηφίζει ΝΑΙ


Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του (τάχτηκε υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα) ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και καλείται να παραδώσει την έδρα του όπως δημόσια δεσμεύτηκε.
Read More »
Διεγράφη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης επειδή ψηφίζει ΝΑΙ Διεγράφη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης επειδή ψηφίζει ΝΑΙ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα των δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας «Βοήθεια στο σπίτι»

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα των δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας «Βοήθεια στο σπίτι»  
 

Οι δομές του «Βοήθεια στο σπίτι» Δήμου Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της ημερίδας που πραγματοποίησαν
στις 24/6/2015 με θέμα «Μνήμη και Άνοια στην Τρίτη Ηλικία» ευχαριστούν το κοινό και όσους από τους φορείς παραβρέθηκαν και τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση αυτή. 
 
Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τους τον Ιατρικό σύλλογο Θεσπρωτίας και το Κέντρο ψυχικής υγείας Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα την κα Χριστίνα Μώκου (νευρολόγο) και την κα Γεωργία (ψυχίατρο) που μίλησαν για το συγκεκριμένο θέμα.

Ευελπιστούμε να έχουμε τη συμμετοχή του κόσμου και σε άλλες μελλοντικές εκδηλώσεις των δομών «Βοήθεια στο σπίτι» Ηγουμενίτσας και ελπίζουμε οι δομές αυτές να συνεχίζουν να λειτουργούν με δημόσιο χαρακτήρα σε μια Ελλάδα που τις έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ.
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης
Read More »
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα των δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας «Βοήθεια στο σπίτι» Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα των δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας «Βοήθεια στο σπίτι» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Κλειστές και οι δυο τράπεζες στους Φιλιάτες Μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Κλειστές και οι δυο τράπεζες στους Φιλιάτες
Μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους


Εκατοντάδες πολίτες των Φιλιατών, δικαιούχοι μισθού ή σύνταξης, αναγκάστηκαν να πάνε σε καταστήματα τραπεζών στην Ηγουμενίτσα.
 
Ίσως αυτός να ήταν και ο στόχος των μεγάλων κεφαλών του τόπου, που έχουν στόχο όλα στην Ηγουμενίτσα.

Τυχεροί όσοι έχουν συναλλαγές με το Ταχυδρομείο, το οποίο εξυπηρετεί και εξυπηρέτησε άψογα τον κόσμο (Υπόψη, η μεταφορά των ΕΛΤΑ Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα γλύτωσε προσωρινά).

Οι περισσότεροι λοιπόν δικαιούχοι του γερασμένου πληθυσμού του Δήμου Φιλιατών που πολλοί ήταν από τα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου, αναγκάστηκαν να πάνε στην Ηγουμενίτσα, να δαπανήσουν ένας μέρος από τη σύνταξη και όση υπομονή τους έχει απομείνει, από τα αλλοπρόσαλλα παιχνίδια της κυβέρνησης της "ελπίδας". 
 
Την Δευτέρα θα έχει λήξει αυτή η διαδικασία δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών και όλα θα δουλεύουν κανονικά…

Το δούλεμα πάει σύννεφο…
 
Read More »
Κλειστές και οι δυο τράπεζες στους Φιλιάτες Μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους Κλειστές και οι δυο τράπεζες στους Φιλιάτες Μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασίας 2015 Oριστικοί Πίνακες Κατάταξης στους Δήμους της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασίας 2015 
Oριστικοί Πίνακες Κατάταξης στους Δήμους της ΘεσπρωτίαςΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 32.433 ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

02.07.2015 Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων

 • Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010305856 έως 21/2015/000010364521 : Αρχείο 1 (XLS), (ΖΙP)
 • Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010364522 έως 21/2015/000010452036 : Αρχείο 2 (XLS), (ΖΙP)
 • Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010452037 έως 21/2015/000010529916 : Αρχείο 3 (XLS), (ΖΙP)
 • Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010529917 έως 21/2015/000010633961 : Αρχείο 4 (XLS), (ΖΙP)
 • Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010633962 έως 21/2015/000010718084 : Αρχείο 5 (XLS), (ΖΙP)
 • Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010718085 έως 21/2015/000010816656 : Αρχείο 6 (XLS), (ΖΙP)
 • Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010816657 έως 21/2015/000010881075 : Αρχείο 7 (XLS), (ΖΙP)
 • Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010881076 έως 21/2015/000010890345 : Αρχείο 8 (XLS), (ΖΙP)
Επισήμανση : Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε των αριθμό πρωτοκόλλου της αιτησης σας στα παραπάνω αρχεία αναζητήστε τον στο αρχείο 9 (Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων)

02.07.2015 Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων

 • Πίνακας α̟ποκλειοµένων : Αρχείο 9 (XLS), (ΖΙP) ̟

02.07.2015 Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης Επιτυχόντων ανα φορέα και ειδικότητα

 •  Αρχείο Eπιτυχόντων ανά φορέα και ειδικότητα (XLS), (ΖΙP)

02.07.2015 Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης Επιλαχόντων ανα φορέα και ειδικότητα και επιλογή με βάση τις δηλωθείσες προτιμήσεις

 • Αρχείο Επιλαχόντων  ανά φορέα και ειδικότητα με βάση την δηλωθείσα προτίμηση 1.
  • Αρχείο 1: Δήμος Αβδήρων έως Δήμο Ηρακλείου (xls) (zip)
  • Αρχείο 2: Δήμος Θάσου έως Δημο Νέας Ιωνίας (xls) (zip)
  • Αρχείο 3: Δήμος Νέας Προποντίδας έως Δήμο Ωρωπού (xls)(zip)
 • Αρχείο Επιλαχόντων  ανά φορέα και ειδικότητα με βάση την δηλωθείσα προτίμηση 2.
  • Αρχείο 1: Δήμος Αβδήρων εως Δήμο Καστοριάς  (xls) (zip)
  • Αρχείο 2: Δήμος Κατερίνης έως Δήμο Ωρωπου  (xls) (zip)
 • Αρχείο Επιλαχόντων  ανά φορέα και ειδικότητα με βάση την δηλωθείσα προτίμηση 3.
  • Αρχείο 1: Δήμος Αβδήρων εως Δήμο Καστοριάς  (xls)(zip)
  • Αρχείο 2: Δήμος Κατερίνης έως Δήμο Ωρωπου  (xls)(zip)

02.07.2015 ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ 32.433 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ
Read More »
Πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασίας 2015 Oριστικοί Πίνακες Κατάταξης στους Δήμους της Θεσπρωτίας Πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασίας 2015  Oριστικοί Πίνακες Κατάταξης στους Δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία ΑΠΟΧΗ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Εκδήλωση τη Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία
ΑΠΟΧΗ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Εκδήλωση τη Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία ΑΠΟΧΗ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Εκδήλωση τη Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία ΑΠΟΧΗ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Εκδήλωση τη Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Ημερίδα για το Σούλι, από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Σάββατο στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Ημερίδα για το Σούλι, από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Σάββατο στην Παραμυθιά


Το Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και ο Δήμος Σουλίου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Δήμου Σουλίου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ, έναντι του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Παραμυθιά, και θα ξεκινήσει στις 09:30.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν εργασίες των σπουδαστών, των διδασκόντων και των συνεργατών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» του ΕΜΠ.

Το ανθρώπινο δυναμικό του μεταπτυχιακού επιχειρεί, μελετώντας σε βάθος τα χαρακτηριστικά της περιοχής, να δώσει διεξόδους στα προβλήματα και να προτείνει, μέσω των εργασιών, νέους αναπτυξιακούς δρόμους για το Δήμο Σουλίου.
Read More »
Ημερίδα για το Σούλι, από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Σάββατο στην Παραμυθιά Ημερίδα για το Σούλι, από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Σάββατο στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Η διαφήμιση με τον Κασιδιάρη και το Ράδιο Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Η διαφήμιση με τον Κασιδιάρη και το Ράδιο Ηγουμενίτσα
 


Διευκρινίζουμε πως το
Ράδιο Ηγουμενίτσα δεν έχει αναρτήσει πληρωμένη διαφήμιση της Χρυσής Αυγής  με φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη, στην οποία καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
 
Η διαφήμιση που βλέπετε να αναρτάται κατά διαστήματα στη σελίδα μας, προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τη Google.
Read More »
Η διαφήμιση με τον Κασιδιάρη και το Ράδιο Ηγουμενίτσα Η διαφήμιση με τον Κασιδιάρη και το Ράδιο Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ «ΝΑΙ» στο ευρώ, «ΝΑΙ» στην Ευρώπη

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
«ΝΑΙ» στο ευρώ, «ΝΑΙ» στην Ευρώπη


Φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε ένα σταυροδρόμι, όπου καλούμαστε να πάρουμε μια ιστορική-καθοριστική απόφαση για την πορεία που θα διαλέξουμε να ακολουθήσει η Πατρίδα μας.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου καλούμεθα να αποφασίσουμε, δυστυχώς μέσα σε ένα πολύ αρνητικό περιβάλλον (στάση πληρωμών, κλείσιμο τραπεζών και περιορισμό αναλήψεων, έλλειψη καυσίμων κ.α) εάν η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τον Ευρωπαϊκό της προσανατολισμό ή όχι.!!!!!

Εάν η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ ή να ακολουθήσει μια ομιχλώδη πορεία χωρίς προσανατολισμό, χωρίς πυξίδα, χωρίς αύριο.

Είναι γεγονός ότι είμαστε πικραμένοι-αγανακτισμένοι-θυμωμένοι με όλα αυτά που συνέβησαν στην Πατρίδα μας και κατ’ επέκταση σε όλους εμάς τα τελευταία έξη χρόνια.

Έχουμε αηδιάσει με τους χειρισμούς και τα εύπεπτα ψέματα που μας πάσαραν οι κρατούντες, είτε για την διατήρηση στην εξουσία είτε για την «κατάκτησή της».

Το κερασάκι στην τούρτα όλων αυτών των ενεργειών ήρθε με την τελευταία απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, για την διενέργεια δημοψηφίσματος , δυστυχώς όμως με τόσο ασαφείς όρους που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μας, ακούγοντας τις τοποθετήσεις και αναλύσεις «των ειδικών», περισσότερο μπερδευόμαστε παρά κατανοούμε.

Αυτό προσδίδει δυστυχώς, στο επικείμενο δημοψήφισμα, «τεράστιο διχαστικό χαρακτήρα»!!!!!

Η πατρίδα μας έχει αρκετά υποφέρει, έχει πολλά πληρώσει, από τέτοιες Εθνικές καταστάσεις, που μόνον επιζήμιες αποβαίνουν και η επούλωση των πληγών που αφήνουν πολύ δύσκολα κλείνουν και γιατρεύονται.

Στην Ιστορία του Έθνους μας, αυτό έχει αναδειχθεί πάρα πολλές φορές.

Σας καλώ όλους, τις συμπολίτισσες και συμπολίτες Θεσπρωτούς, πέρα και έξω από κομματικές αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, μακριά από τις Κασσάνδρες της πλάνης, κοιτώντας σας στα μάτια και όπως πάντα με τη γλώσσα της ειλικρίνειας, να διαλέξουμε όλοι μαζί τον Ευρωπαϊκό δρόμο!!!!!

Με την μαζική συμμετοχή μας στο Δημοψήφισμα να διατρανώσουμε την θέλησή μας για παραμονή στην Ευρώπη και το Ευρώ!!!!

Οι Θεσπρωτοί την Κυριακή λέμε:
«ΝΑΙ» στο ευρώ, «ΝΑΙ» στην Ευρώπη.
Μένουμε στην Ευρώπη, γιατί Ευρώπη είναι Ελλάδα!!! 
Ελλάδα είναι Ευρώπη!!!!
Read More »
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ «ΝΑΙ» στο ευρώ, «ΝΑΙ» στην Ευρώπη ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ «ΝΑΙ» στο ευρώ, «ΝΑΙ» στην Ευρώπη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;


Και ενώ όλοι οι πολίτες παρακολουθούσαμε με εκστασιασμό και εθνική περηφάνεια την λαοπρόβλητη κυβέρνηση της Αριστεράς να «διαπραγματεύεται» μία νέα συμφωνία με τους δανειστές μας, χωρίς την τήρηση των υπεσχημένων από την προηγούμενη κυβέρνηση των «Γερμανοτσολιάδων» και των «γονατισμένων», ξαφνικά καταλάβαμε την τελευταία ημέρα της εκπνοής του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας από τους «τοκογλύφους» δανειστές, πρόγραμμα που είχε παραταθεί με την συμφωνία που η ίδια η κυβέρνηση υπέγραψε με αίτημά της προς τους παραπάνω δανειστές μας, ότι ουσιαστικά αυτή η κυβέρνηση επί πέντε μήνες δεν διαπραγματεύονταν, γιατί διαπραγμάτευση σημαίνει σχέδιο και προτάσεις και σκοπό κατάληξης σε συμφωνία, αλλά κρατούσε καθυστέρηση, προσπαθούσε με διάφορα τερτίπια και τεχνάσματα (τύπου δημιουργικής ασάφειας) να εξαντλήσει την υπομονή των εταίρων, ώστε στο τέλος να αποσπάσει μία πρόταση δίκην «τελεσιγράφου», να βγεί στο λαό και να την καταγγείλει, να υφαρπάξει ψήφο στήριξης από τον λαό με δημοψήφισμα και μετά να πάρει λευκή εξουσιοδότηση , με λαϊκή έγκριση για την υλοποίηση του εξ αρχής μόνου υπάρχοντος σχεδίου, των «δραχμιστών» οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Λαμπαβίτσας, Βαρουφάκης κλπ), για επιστροφή στην σύγχρονη δραχμή, ως μόνου «φαρμάκου» για αντιμετώπιση του χρέους αλλά και της εσωτερικής υποτίμησης!

Θαυμάστε σχέδιο, αλλά θαυμάστε και τακτικισμό, μην απορείτε για την «δημοκρατικότητα» της μεθόδου, αφού οι περισσότεροι που μας κυβερνούν ανήκουν ιδεολογικά στα όρια του κοινοβουλευτικού συστήματος, το οποίο δύσκολα το καταλαβαίνουν και φυσικά να το υπηρετήσουν.

Ισως θα πρέπει να τους θυμίσει κανένας ότι η Ελλάδα μεταπολεμικά, ανεξαρτήτως της δικής τους θέλησης και ιδεολογικής ταυτότητας, έχει επιλέξει, με τον αγώνα γενεών και γενεών, να ενταχθεί στον Δυτικό νομικό και κοινωνικό πολιτισμό. Ανήκει οργανικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η ζωή των πολιτών και τα δικαιώματά τους ρυθμίζονται από την συνθήκη δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση υπερεθνικής ισχύος για τα δικαιώματα του ανθρώπου που κυρώθηκε και ισχύει στην Ελλάδα, μαζί με το Πρώτο Πρωτόκολλο της ίδιας σύμβασης που εξειδικεύει τα δικαιώματα που προστατεύονται στην Ενωση, με πρώτο αυτό της ιδιοκτησίας στο άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου.

Στο εσωτερικό ο Καταστατικός Χάρτης των δικαιωμάτων είναι το Σύνταγμά μας, όπως ισχύει, που προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, τα οποία αποτελούν Θεμέλιο του πολιτεύματος.

Τέλος κορυφαία επιλογή, που επικροτήθηκε εσωτερικά και επικρίθηκε εξωτερικά από κάποιους «φίλους» μας ήταν η ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, στον στενό πυρήνα της Ευρώπης, πράξη που επιβάλλονταν τότε και επιβάλλεται περισσότερο σήμερα, λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων και αναταράξεων στην περιοχή μας. Η ΟΝΕ δηλαδή δεν είναι μόνο το νόμισμα του Ευρώ, είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό, είναι η εταιρική λειτουργία, η σύμπνοια και η συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων που αφορούν όλους μας, μεσα από τις δυνατότερες χώρες της Ευρώπης, με Πολιτική και Οικονομική οντότητα που επηρρεάζει ευρύτερα τον κόσμο.

Κάθε κυβέρνηση λοιπόν που εκλέγεται στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση, έχει ως προμετωπίδα και κορωνίδα , πριν από κάθε πολιτική και οικονομική απόφαση, τον σεβασμό στις συνθήκες, αλλά και στις κορυφαίες επιλογές της χώρας, πράγματα αδιαπραγάτευτα, μη εξαρτώμενα από επιμέρους ιδεολογικές αναζητήσεις και θεωρίες! Δεν μπορεί δηλαδή με αποφάσεις και ενέργειες να θέτει σε κίνδυνο την πορεία της Ελλάδας σε αυτό το διαμορφωθέν οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι, γιατί αυτό είναι θεμέλιο της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως δεν μπορεί π.χ. να θέσει ζήτημα αλλαγής του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος σε πολίτευμα … προεδρευόμενο από την εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής!!

Δυστυχώς όλες οι ενέργειες και η κατάληξη αυτής της κυβέρνησης, με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, μαρτυρούν αφενός έλλειψη ιστορικής και νομικής γνώσης και αφετέρου διάθεση παραμερισμού της θέσης της χώρας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, στο βωμό ουτοπικών θεωρητικών αναζητήσεων (π.χ. BRICS, Κίνα, Ρωσία , Λατινική Αμερική κλπ).

Το ίδιο το δημοψήφισμα, ενώ προβάλλεται ως ένδειξη κορυφαίας δημοκρατικής επιλογής είναι ψευδεπίγραφο αλλά και αντισυνταγματικό. Δεν το λέω εγώ, το λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο η Ελλάδα είναι μέλος και έχει ζητήσει την προστασία του πολλές φορές στο παρελθόν! Ελπίζω βέβαια να το πεί και το κατεξοχήν δικαστικό θεσμικό όργανο προστασίας του πολιτεύματος, που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση που επίκειται αύριο.

Από την άλλη η ίδια η ουσία του δημοψηφίσματος είναι άκυρη και ανυπόστατη, αφού αφενός δεν υπάρχει πρόταση των δανειστών μετά την εκπνοή του προγράμματος την 30-6-2015, η οποία ούτως ή άλλως είχε αποσυρθεί και πριν την ημερομηνία αυτή, από την άλλη παρά τα όσα λέγονται το ίδιο το ερώτημα έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα, γιατί αποβλέπει στον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης στη χώρα!

Εχει δε πλέον αναδειχθεί με καθαρότητα ότι το ερώτημα δεν είναι ναι ή όχι στην ανύπαρκτη πρόταση των δανειστών, αλλά πρόσδοση στην κυβέρνηση Τσίπρα μεγαλύτερης πλειοψηφίας από αυτή των εκλογών (μέσω όχι εκλογών αλλά δημοψηφίσματος- οποία συνταγματική εκτροπή), με σκοπό δήθεν την ενδυνάμωση της διαπραγματευτικής της θέσης έναντι των δανειστών, στην πραγματικότητα όμως την μέσω αυτού υφαρπαγή της έγκρισης των Ελλήνων για την υλοποίηση της κρυφής ατζέντας εκμηδένισης του χρέους με την επιστροφή στην δραχμή.

Πολλά θα μπορούσε να πει κανένας για την αποτελεσματικότητα αυτής της πολιτικής μεθόδου. Θα περιοριστώ εδώ μόνο στην ειλικρίνεια ή μη του σκοπούμενου αποτελέσματος. Είναι αυταπάτη για όσους πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα μηδενίσουν το χρέος. Αντίθετα αυτό θα πολλαπλασιαστεί, ακολουθώντας την ισοτιμία του εθνικού νομίσματος! Το ίδιο θα συμβεί και με τα δάνεια των Ελλήνων πολιτών, τα οποία σε μεγάλη πλειοψηφία τους έχουν όπως έχει ειπωθεί , δοθεί για εγγύηση στον ΕLA , για την παροχή ρευστότητας στις Ελληνικές Τράπεζες. Μην αυταπατάστε λοιπόν φίλοι μου ότι όλη αυτή η μεθόδευση είναι προς το συμφέρον σας. Ρωτείστε να μάθετε, ανοίξτε τα αυτιά και τα μάτια σας, μην δέχεστε αμάσητες τις θέσεις και τις απόψεις αυτών , που έχουν επανειλημμένα διαψευστεί τους τελευταίους μήνες σε όσα έχουν υποστηρίξει, σε όσα έχουν δεσμευθεί. Ανατρέξτε τι έχουν δηλώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για τον έλεγχο των κεφαλαίων, για την πορεία των τραπεζών, για την προστασία της καθημερινότητας του πολίτη.

Τελειώνω με την επισήμανση για το κατά πόσον αυτό που κατά κόρον λέγεται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι κλπ δεν έχουν να χάσουν τίποτε αν πάμε στη δραχμή! Μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, που χαϊδεύει τα αυτιά και θολώνει τη σκέψη, γιατί στρέφει τον προβλητισμένο και πολλές φορές απελπισμένο πολίτη άκριτα ενάντια σε όποιον κατάφερε στη ζωή του είτε επειδή δούλεψε είτε επειδή στάθηκε περισσότερο τυχερός από κάποιους άλλους να έχει μία οικονομική επιφάνεια (ιδού τα ψήγματα του ανυπόκριτου διχασμού που αυτή η παράταξη έχει ενσπείρει στην κοινωνία μας), δεν υπάρχει. Γιατί η ελάχιστη υποδομή που υπάρχει στην χώρα, με το ΕΣΥ, με την Παιδεία, με την Εθνική Αμυνα, με τα επιδόματα ανεργίας, με τα κοινωνικά επιδόματα κλπ στηρίζεται στην συνεισφορά όσων από μας μπορούσαμε να πληρώνουμε ακόμη τους φόρους , τα χαράτσια, τις έκτακτες εισφορές, τα διόδια στις εθνικές οδούς κλπ κλπ! Αυτή η υποδομή θα χαθεί και ο λαός θα εξαθλιωθεί, αν επικρατήσουν οι ιδέες των Μεγαλοσχημόνων Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού με ένα νόμισμα άγνωστα υποτιμημένο είναι αδύνατο να στηριχθούν τέτοιες υποδομές. Εκτός αν ασπάζονται την προτροπή του φίλου τους από την Βενεζουέλα, του Μαδούρο, που δήλωσε χθές: «ο λαός μας έτρωγε και ζωωτροφές, αλλά διώξαμε το ΔΝΤ από τη χώρα μας»! Αν είναι έτσι ας μας το πούνε, για να δούμε όσοι από μας και τους φίλους τους αντέχουν στην Ελλάδα του 21 ου αιώνα να το κάνουν.

Θεώρησα χρέος μου ως ενεργός πολίτης αυτής της περιοχής, που πολλές φορές στο παρελθόν μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μου με έχει τιμήσει με την προτίμησή του σε εκλογικές αναμετρήσεις , αλλά και ως επιστήμονας , να εκφράσω δημόσια την γνώμη μου για τα συμβαίνοντα. Το ίδιο κάνουν και οι επιστημονικοί φορείς (ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΓΕΣΕΕ κλπ) , οι Δήμαρχοι , Εμπορικές Επιχειρηματικές οργανώσεις κλπ. Δεν είμαστε όλοι ψεκασμένοι, προδότες, γονατισμένοι! Εχουμε υποχρέωση σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να φωνάξουμε, να συμμετάσχουμε στο διάλογο, όσο και όταν γίνεται, να συμβάλουμε στην διαμόρφωση των απόψεων και στην δημοκρατία τελικά.

Καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Όχι ναι στις προτάσεις τω θεσμών, που δεν υπάρχουν, παρά τα όσα λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι στην ομαλή πορεία της χώρας, Ναι στο Ευρώ, Ναι στην αδιατάραχτη προοπτική μας εντός της ευρωπαϊκής Ενωσης και της ΟΝΕ. Δεν είναι αλήθεια όσα ο Πρωθυπουργός ισχυρίζεται, ότι δεν ένα δυνατό όχι δεν σημαίνει έξοδο από την ΟΝΕ και την Ενωση. Πλέον όσδα λέει είναι αναξιόπιστα. Δεν πείθουν σοβαρούς ανθρώπους και φυσικά τον Ελληνα πολίτη. Για αυτό καταφεύγει στο θυμικό των Ελλήνων, με τις «πατριωτικές» κορώνες , γιατί όποιος δεν έχει επιχειρήματα προσπαθεί να συγκινήσει, να εξεγείρει συναισθήματα, παλαιά πάθη, προκαταλήψεις, να εφεύρει εχθρούς για να στρέψει την προσοχή του λαού σε αυτούς και όχι στην δική του ανικανότητα! Τα παραδείγματα από την γειτονιά μας, αλλά και από παλαιότερα ολοκληρωτικά καθεστώτα είναι αρκετά!

ΜΕ την επιλογή του ΝΑΙ δε επικροτούμε τον Σαμαρά ή οποιονδήποτε άλλο από την αντιπολίτευση ταυτίζεται με αυτό. Είναι στο χέρι μας, αυτούς όλους τους στείλαμε στην αντιπολίτευση. Θα επιλέξουμε την ηγεσία που θα μας οδηγήσει σε αυτό, μέσα από εθνικές εκλογές. Αυτή την ώρα είναι άλλο το θέμα, μείζον, εθνικό, Ευρωπαϊκό!

Μην ξεγελιέστε λοιπόν από συνθήματα, πατριωτικές κορώνες, ψευτοπαληκαρισμούς, δεν είναι ώρα για τέτοια. Δεν είναι ώρα για ΚΟΥΓΚΙΑ και ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ! Ας σκεφτούμε όλοι μας και ας αποφασίσουμε για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας, για το αύριο του τόπου μας, της Πατρίδας μας.
Ηγουμενίτσα 2-7-2015
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Read More »
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ; ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αναβολή και της παράστασης «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ»

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Ηγουμενίτσα: Αναβολή και της παράστασης «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ»
 

Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας ενημερώνει το κοινό ότι η προγραμματισμένη για τις 9 Ιουλίου θεατρική παράσταση «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» από το ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΓΚΟΤΣΗ στο ΔΑΣΑΚΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων της χώρας μας.

Η παράσταση θα ορισθεί σε νέα ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης με τον θίασο και θα ενημερωθεί το κοινό με νέα ανακοίνωση
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αναβολή και της παράστασης «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» Ηγουμενίτσα: Αναβολή και της παράστασης «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αναβολή της παράστασης «Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ»

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Ηγουμενίτσα: Αναβολή της παράστασης «Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ»
 
 
Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει το κοινό ότι η προγραμματισμένη για τις 7 Ιουλίου θεατρική παράσταση «Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ» από το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ στο ΔΑΣΑΚΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων της χώρας μας.

Η παράσταση θα ορισθεί σε νέα ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης με τον θίασο και θα ενημερωθεί το κοινό με νέα ανακοίνωση
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αναβολή της παράστασης «Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ» Ηγουμενίτσα: Αναβολή της παράστασης «Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάδειξη αναδόχου ενοικίασης τεσσάρων χημικών τουαλετών

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάδειξη αναδόχου ενοικίασης τεσσάρων χημικών τουαλετών


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄/07-06-2010) «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως ισχύει σήμερα.
Τις διατάξεις του Π.Δ 28/1980 «Περί εκτελέσεως έργων & προμηθειών ΟΤΑ»
Τις διατάξεις του άρθρου 209 του Ν.3463/06 (Δ.Κ.Κ)
Τις διατάξεις της παρ. 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/08
Τις διατάξεις του N. 3861/2010 (ΦΕΚ 112 Α΄/13-07-2010) «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις»
Τις διατάξεις του άρθρου 133 του Ν.4270/2014.
Την αριθ. 185/2015 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία ψηφίστηκε πίστωση 4.800,00€ για ενοικίαση χημικών τουαλετών, στον ΚΑ : 00.6117.04 του τρέχοντος οικονομικού έτους.
Την ανάγκη του Δήμου για τη σχετική εργασία.

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

τους ενδιαφερόμενους αναδόχους να υποβάλουν προσφορά για την ενοικίαση τεσσάρων (4) χημικών τουαλετών για διάστημα 2 μηνών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που περιγράφονται στη συνέχεια της παρούσας.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Η ενοικίαση θα περιλαμβάνει τον καθαρισμό (τουλάχιστον τρεις (3) φορές εβδομαδιαίως), κάθε απαιτούμενη συντήρηση-απολύμανση, καθώς και τα αναλώσιμα υλικά (χαρτί υγείας, κρεμοσάπουνο, χειροπετσέτες).

Οι χημικές τουαλέτες θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προδιαγραφές:
Να είναι κατασκευασμένες από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο, υλικό που δεν είναι εύφλεκτο και πορώδες και επιτρέπει τον αποτελεσματικό καθαρισμό και την απολύμανσή τους. Το πάτωμα να είναι κατασκευασμένο από βαρέως τύπου πλαστικό (για εύκολο καθαρισμό).
Να είναι εξοπλισμένες με σωλήνα αερισμού που αποτρέπει τη δημιουργία δυσάρεστων οσμών στο εσωτερικό της τουαλέτας.
Να διαθέτουν συσκευή χαρτιού υγείας, συσκευή χαρτιού χειρός (χειροπετσέτες), συσκευή υγρού σαπουνιού, κρεμάστρα ρούχων και καθρέπτη προσώπου.
Να διαθέτουν δεξαμενή καθαρού νερού για το πλύσιμο της τουαλέτας και των χεριών με αντίστοιχες αντλίες ποδιού.
Η οροφή να είναι κατασκευασμένη από υλικό ημιδιαφανές, ώστε να εγγυάται επαρκές πέρασμα του φωτός και να διαθέτει αεραγωγό.
Η πόρτα να διαθέτει σύστημα κλεισίματος με μεντεσέδες, ελατήριο και σύστημα ειδοποίησης που δείχνει αν η τουαλέτα είναι ελεύθερη ή κατειλημμένη.
Η δεξαμενή λυμάτων να είναι εφοδιασμένη με σύστημα διαφράγματος (κλαπέ).

Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες θα πρέπει να διαθέτουν ISO:9001 για τη διαχείριση χημικών τουαλετών.

ΥΨΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ

Το προϋπολογιζόμενο ύψος της δαπάνης είναι 4.800,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, το οποίο αποτελεί και το ανώτατο όριο στην προσφορά του αναδόχου και θα καλυφθεί από πιστώσεις του ΚΑ: 00.6117.04, του τρέχοντος οικονομικού έτους. Το διάστημα ενοικίασης θα είναι για δύο μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Οι προσφορές υποβάλλονται σφραγισμένες ιδιοχείρως ή ταχυδρομικώς μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 και ώρα 14:00, στο πρωτόκολλο του Δήμου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100, 2ος όροφος). Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει σε δημόσια συνεδρίαση για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφοράς ήτοι Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 και ώρα 14:00 στο Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Ηγουμενίτσας ( Σουλίου 3, Ηγουμενίτσας, 2ος Όροφος)

Αποδεκτές γίνονται μόνον όσες προσφορές κατατεθούν έως και την ανωτέρω ημέρα και ώρα.

Κριτήριο κατακύρωσης είναι η συνολικά χαμηλότερη τιμή.

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ –ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Η παρούσα πρόσκληση θα δημοσιευτεί στο πρόγραμμα Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.igoumenitsa.gr και συγκεκριμένα στη θέση Διαγωνισμοί-Προμήθειες. Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις σχετικά με τους όρους της πρόσκλησης παρέχονται από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Ηγουμενίτσας ( κα Κώτσια Ιφιγένεια τηλ. 2665 361 212 )

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάδειξη αναδόχου ενοικίασης τεσσάρων χημικών τουαλετών Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάδειξη αναδόχου ενοικίασης τεσσάρων χημικών τουαλετών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο των δανειστών - ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο των δανειστών - ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης 
 
 

Μας καλούν στο «και πέντε» ν’ αποφασίσουμε εμείς – δήθεν δημοκρατικά – ποια συμφωνία θέλουμε, μια κάκιστη ή μια καταστροφική, που και οι δύο θα συνεχίσουν την πολιτική φτωχοποίησης του λαού, των τελευταίων έξι χρόνων.

Γιατί, δημοψήφισμα τώρα κι όχι πριν από ένα ή δυο μήνες; επειδή, η κυβέρνηση δεν είχε το σθένος να αρνηθεί τις επαίσχυντες προτάσεις των δανειστών κι επέλεξε να μετακυλήσει την ευθύνη στο λαό; επειδή, εκλέχτηκε με το μέγιστο προεκλογικό ψέμα που ήταν το «έντιμη συμφωνία εντός του ευρώ»; επειδή δεν τόλμησε να πει τη μόνη αλήθεια που είναι «έντιμη συμφωνία ή ρήξη»; αλλά, αν το έλεγε δεν θα ήταν κυβέρνηση, σήμερα.

Τι έκανε η κυβέρνηση «της Αριστεράς» αυτούς τους πέντε μήνες; πόσους μνημονιακούς νόμους κατάργησε; πόσο ανακούφισε το λαό από την πολιτική των προηγούμενων;

Σε ποιες συνθήκες διεξάγεται αυτό το δημοψήφισμα και πως εξασφαλίζεται η βούληση του λαού; με τις τράπεζες κλειστές, με έλεγχο κίνησης κεφαλαίων, με τη χώρα στα πρόθυρα χρεοστασίου – χρεοκοπημένοι είμαστε εδώ κι έξι χρόνια – με τους δανειστές να εκβιάζουν ότι το πραγματικό δίλλημα είναι «εντός ή εκτός ευρώ». Με το λαό τρομοκρατημένο, υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν οι πολίτες νηφάλια;

Πιστεύει η κυβέρνηση ότι σε τέτοιες συνθήκες θα επικρατήσει το «όχι»; και αν αυτό γίνει, πως θα το χρησιμοποιήσει; για να επαναφέρει το νέο μνημόνιο των 47 σελίδων; τι θα σημαίνει, ότι ο λαός απαιτεί κι άλλα μέτρα ύφεσης και φοροαφαίμαξης;

Κι από την άλλη, αν ο λαός ψηφίσει «ναι», έχοντας κατά νου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, αυτό πως θα ερμηνευτεί από τους δανειστές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης; υπάρχει αμφιβολία πως θα το χρησιμοποιήσουν ως αποδοχή στα σκληρότατα μέτρα που θα εφαρμόσουν;

Και τα μέτρα του «ναι» είναι, χωρίς αμφιβολία, καταστροφικά για τον λαό. Με την αύξηση της φορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων και την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%, είναι βέβαιο ότι τα λουκέτα και τα χρέη θα πολλαπλασιαστούν. Με την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 23%, όλο το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών θα στερέψει. Οι συντάξεις θα μετατραπούν σε προνοιακό επίδομα και οι αγρότες θα περάσουν στην ανεργία.

Εάν εφαρμοστούν τα μέτρα των δανειστών, η σημερινή κατάσταση με τα χιλιάδες λουκέτα, την τεράστια ανεργία, την μετανάστευση των νέων, την ανθρωπιστική κρίση, θα φαντάζει σαν όαση.

Ποιος θα τολμήσει να αντιδράσει μετά από ένα «ναι»; σε κάθε διεκδίκηση, οι κυβερνώντες – ή οι επόμενοι συγκυβερνώντες – θα κραδαίνουν αυτό το «ναι» ως προπαγανδιστικό όπλο και θα λένε ότι ο λαός αποφάσισε «δημοκρατικά» να φτωχύνει κι άλλο.

Απορρίπτουμε τα ψευτοδιλήμματα και ψηφίζουμε:

ΟΧΙ στη φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων με 28% ή με το 26% των προηγούμενων

ΟΧΙ στον ΕΝΦΙΑ, στο Τέλος Επιτηδεύματος και στην Εισφορά Αλληλεγγύης

ΟΧΙ στον ΦΠΑ του 23% - κατάργησή του σε όλα τα τρόφιμα, στο ρεύμα, στο νερό.

ΟΧΙ στις μειώσεις μισθών και συντάξεων

ΟΧΙ στις απολύσεις

ΟΧΙ στην καταστροφή των αγροτών

ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της υγείας

ΟΧΙ στις υψηλές εισφορές του ΟΑΕΕ και στις κακές ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους

ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια
Read More »
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο των δανειστών - ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο των δανειστών - ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015
ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το απόγευμα της Τετάρτης, την εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ Θεσπρωτίας και των ΔΗΜ.Τ.Ο ευθύνης της, στο ξενοδοχείο «ANGELIKA PALLAS» στην Ηγουμενίτσα, με σκοπό την ενημέρωση για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Στη συγκέντρωση, η οποία σημαδεύτηκε από την ένταση, ανάμεσα στον τέως Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μπέζα και στον τέως Δήμαρχο Σαγιάδας και σημερινό εκδότη κ. Μάστορα, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βουλευτής Κερκύρας κ. Στέφανος Γκίκας.


Η ένταση και κυρίως η κριτική (με άκομψο τρόπο όπως συνήθως) του κ. Μάστορα, προκάλεσε την άτακτη φυγή του κ. Μπέζα από την αίθουσα (για ακόμα μία φορά), ο οποίος αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος.


Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης, οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών κκ Λώλος και Παππάς, οι πρώην Βουλευτές του κόμματος κκ Βεζδρεβάνης και Μπέζας, καθώς και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας κ. Άλκης Λάμπρου.


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την εκδήλωση, ενώ το στιγμιότυπο με την ένταση μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Read More »
ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5