To ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
To ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια
Read More »
To ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια To ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

To ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
To ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια


Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 ψηφίζουμε για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η συμμετοχή όλων μας θα επιβεβαιώσει την βούλησή μας να στηρίξουμε τον θεσμό των αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ένα θεσμό που κάποιοι πασχίζουν σήμερα να καταργήσουν.
Η συμβολή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι ουσιαστική, μιας και σωρεία κρίσιμων ζητημάτων εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.

• Αναγνώριση προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα
• Αναγνώριση προϋπηρεσίας στο Δημόσιο
• Συνάφεια μεταπτυχιακών σπουδών και χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης
• Μετατάξεις εργαζομένων στην ίδια ή ανώτερη κατηγορία
• Έλεγχος και έγκριση Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμων
• Συμμετοχή των αιρετών στην Ειδική Επιτροπή για τις Αξιολογήσεις εργαζομένων
• Συμμετοχή των αιρετών στις Κρίσεις Προϊσταμένων με το νέο σύστημα κρίσεων
• Συμμετοχή των αιρετών στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια
• Έγκριση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου

Ο ρόλος των αιρετών εκπροσώπων στη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι με γνώμονα τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αξιοπιστία, την ισονομία, να ελέγχουν τις αποφάσεις της Διοίκησης προς όφελος των εργαζομένων, να προστατεύουν τους εργαζόμενους από τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης, να αποτρέπουν παρεμβάσεις της Διοίκησης!
Έχουν χρέος να υπερασπίζονται τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων των Εργαζομένων στη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων πέρα από λογικές του τύπου «να εξυπηρετήσουμε τους δικούς μας».
Η «Αναξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» δεσμεύεται, κάθε διαδικασία στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να είναι σύννομη, δίκαιη και αξιοκρατική. Σε αυτόν ακριβώς το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε.

Ψήφο λοιπόν στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Read More »
To ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια To ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Βραβεύθηκαν θηροφύλακες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
Βραβεύθηκαν θηροφύλακες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος


Το έργο της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων τίμησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, σε εκδήλωση καταστροφής ηχομιμητικών συσκευών και βράβευσης που διοργάνωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Αραμπατζής και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας.

Η θηροφυλακή, που ιδρύθηκε, οργανώθηκε και χρηματοδοτείται από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις -πάντοτε σε συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες και τους Δασοφύλακες- προστατεύει την άγρια πανίδα απέναντι σε όσους δεν τηρούν τους νόμους και τους κανόνες.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν το έργο που συντελείται.

Μόνο το 2021, διαπιστώθηκαν 177 παραβάσεις αναφορικά με χρήση ηχομιμητικών συσκευών και ομοιωμάτων, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια έχουν κατασχεθεί 4.720 ηχομιμητικές συσκευές.

Οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχουν διενεργήσει 2.240.183 ελέγχους και έχουν εντοπίσει 37.484 παραβάσεις.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το ποσοστό των ελεγχόμενων που είχαν υποπέσει σε παράβαση το 2000 ήταν 3,12%, ενώ σήμερα έχει μειωθεί στο 1,36%.

Χάρη στο έργο των θηροφυλάκων και των δασοφυλάκων, η λαθροθηρία μειώνεται αποφασιστικά και όπως αναγνώρισε πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας υπάρχει ικανοποιητικός μηχανισμός ελέγχου της.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 7 θηροφύλακες για το σημαντικό τους έργο στην πάταξη της λαθροθηρίας, προερχόμενοι από τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες Κρήτης & Δωδεκανήσου, Αρχιπελάγους, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδος, Ηπείρου Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους θηροφύλακες και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, που διώκουν όλους αυτούς που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς κράχτες, για να παγιδεύσουν αποδημητικά πουλιά. Πρόσφατα, έσωσαν δεκάδες άγρια ωδικά πτηνά στη Σαντορίνη, αλλά και στο παζάρι του Σχιστού στην Αττική, ενώ κατάφεραν να εξουδετερώσουν τη σπείρα λαθροθήρων, που σκότωνε τα αγριόγιδα στο αγαπημένο μου Τσεπέλοβο. Η συνεργασία τους με τα Δασαρχεία είναι υποδειγματική και γι’ αυτό άλλωστε, πρόσφατα, η θηροφυλακή χρηματοδοτήθηκε για πρώτη φορά από το Πράσινο Ταμείο, ώστε να μπορεί να διατηρήσει και να αυξήσει την επιχειρησιακή ικανότητα, τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα του μηχανισμού της».

Αναφερόμενος στο ιστορικό ίδρυσης της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Αραμπατζής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η θηροφυλακή ιδρύθηκε, εργάζεται και λειτουργεί αποτελεσματικά, διερμηνεύοντας ουσιαστικά ένα συναίσθημα… Την αποστροφή και την αγανάκτηση που νιώθει κάθε κυνηγός απέναντι σε κάθε μορφή λαθροθηρίας!».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο ταμίας της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, Σταθόπουλος Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου, Φιωτάκης Κων/νος, μέλος του ΔΣ της Β’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, Μεννής Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Γραμματσούλιας Παναγιώτης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, Τζουμάκας Πέτρος, ο Πρόεδρος της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, κ. Μυλόπουλος Θεόφιλος και μέλος του ΔΣ της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Συρταδιώτης Στέργιος
Read More »
Βραβεύθηκαν θηροφύλακες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Βραβεύθηκαν θηροφύλακες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Ο απολογισμός του 12ου Θεατρικού Νοέμβρη της Παραμυθιάς, από την ΘΕΑΤΟ

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
Ο απολογισμός του 12ου Θεατρικού Νοέμβρη της Παραμυθιάς, από την ΘΕΑΤΟ


Ο 12ος Θεατρικός Νοέμβρης με τίτλο ‘’Θεατρικό +απάντημα ‘’ που πραγματοποιήθηκε από τις 12/11/22 έως και τις 4/12/22 στο θέατρο ‘’Καρκαμίσι‘’ στην Παραμυθιά , αποτελεί πλέον ΘΕΣΜΟ στα δρώμενα του Δήμου Σουλίου αναδεικνύοντας τον σπουδαίο ρόλο του, στην βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας … έφτασε λοιπόν αισίως στο τέλος του, αφήνοντας πολλά χαμόγελα επιτυχίας και αισιοδοξίας .
Ο Θεατρικός Νοέμβρης οργανώνεται κάθε χρόνο από τον θεατρικό μας Σύλλογο ‘’ ΘεαΤο ‘’ και φέτος πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σουλίου , την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και την υποστήριξη του Εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς .
Τέσσερα ΠΣΚ γεμάτα θεατρική δράση: Παραστάσεις από το Κορινθιακό Θέατρο ”Βασίλης Ρώτας”, την θεατρική ομάδα ‘’ Οι Αθεράπευτοι από Ιωάννινα ‘’, από την Αμαλιάδα η ομάδα Ερασιτέχνες , από τους Φιλιάτες η ‘’ ΘΕ.Ο.ΦΙΛ’’ μαζί και η νέα παραγωγή της ΘΕΑΤΟ ‘’15 λεπτά ζωές ‘’ μια παράσταση για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών , σε μουσική σύνθεση Γιώργου Ντάλλα ο οποίος συνόδευσε με την κιθάρα μαζί με την Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη στο φλάουτο .
Εργαστήρια θεάτρου από τις θεατρολόγους και εμψυχώτριες ομάδων : Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου (ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων) και την Ηλέκτρα Μήτσουρα (Εκπαιδευτικό) .
Επίσης σεμινάριο θεάτρου με τον σκηνοθέτη και δάσκαλο θεάτρου Κώστα Φαρμασώνη από την Θεατρική Εταιρεία ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ.
Τέλος το 1ο Ηπειρωτικό Συμπόσιο για το ερασιτεχνικό θέατρο με εισηγητές τον Βαγγέλη Αθανασίου , Κώστα Φαρμασώνη, Άλκη Φάτσιο, Γιάννη Σεντελέ, το οποίο μεταδόθηκε σε livestreaming με την υποστήριξη του Δήμου Σουλίου.
Ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα όπως από την Κόρινθο τον κ. Παύλο Καράγιωργα όπου υπηρετεί το θέατρο 50 χρόνια, διαδικτυακά μας μετέφερε το πολύ ενδιαφέρον μήνυμα της Πανελλαδικής συνάντησης εκπροσώπων Ερασιτεχνικών Θιάσων που έγινε στην Κόρινθο το 1983, με την τότε πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών Αιμιλία Υψηλάντη. ‘’ το ΘΕΑΤΡΟ είναι μια ΠΥΡΑΜΙΔΑ που στο κάτω μέρος είναι οι ερασιτέχνες και στο πάνω μέρος στέκονται οι επαγγελματίες. Όσο πιο ΠΛΑΤΙΑ είναι η ΒΑΣΗ της πυραμίδας τόσο πιο ΣΤΑΘΕΡΗ είναι η κορυφή της ’’.
Από την Πάτρα τον Γιάννη Γεωργακάκη μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Συγγραφέων και του θεατρικού σχήματος ΡΕΦΕΝΕ με 40 χρόνιά πορείας στον χώρο της θεατρικής συγγραφής και του ερασιτεχνικού θεάτρου .
Πολλές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν (αφανείς και φανερούς) στο τελικό αποτέλεσμα δηλώνοντας διαθέσιμοι να σταθούν στο πλευρό της ΘΕΑΤΟ, μα πιο πολύ από όλους ευχαριστούμε το θεατρικό κοινό που μας στηρίζει τόσα χρόνια για να μπορούμε όλοι μαζί ( ερασιτέχνες ηθοποιοί και θεατές) να δημιουργούμε όλα αυτά τα μικρά θαύματα , που μόνο με την Τέχνη μπορούν να πραγματοποιηθούν κι αντανακλούν τόσο στην εσωτερική μας πληρότητα , όσο και στην κοινωνική μας διάσταση.
Και του χρόνου λοιπόν !!
Στον 13ο η (12+ 1) Θεατρικό Νοέμβρη στην Παραμυθιά !!!

Υ.Γ. Πλούσιο υλικό από όλες τις εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας ΘεαΤο Παραμυθιάς στο Facebook.
Read More »
Ο απολογισμός του 12ου Θεατρικού Νοέμβρη της Παραμυθιάς, από την ΘΕΑΤΟ Ο απολογισμός του 12ου Θεατρικού Νοέμβρη της Παραμυθιάς, από την ΘΕΑΤΟ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Αύριο η παρουσίαση του Ευφυούς Πράσινου Σύστηματος Ελέγχου Ύδρευσης της Παραμυθάς

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
Αύριο η παρουσίαση του Ευφυούς Πράσινου Σύστηματος Ελέγχου Ύδρευσης της Παραμυθάς


Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Ευφυές Πράσινο Σύστημα Ελέγχου Διαρροών και Παρακολούθησης Ποιότητας Υδάτων Δικτύου Ύδρευσης Περιοχής Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου» ο Δήμος Σουλίου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα ανοιχτή στο κοινό την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 τις 09:00-11:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων “Καρκαμίσι”, στην Παραμυθιά.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ημερίδα και να ενημερωθείτε για τη συνεισφορά της συγκεκριμένης πράξης στην τοπική κοινότητα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα ακολουθήσει τις 12:00-15:00 η εκδήλωση με τίτλο «Δικτύωση, ανταλλαγή εμπειριών και καλών τεχνικών μεταξύ των εταίρων στην Ελλάδα (Δήμος Σουλίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & ΕΚΠΑ) και φορέων από δότριες χώρες (Νορβηγικό Πανεπιστήμιο & Εταιρεία Ύδρευσης Oslo)», όπου θα υπάρχει πάνελ συζήτησης για την ανταλλαγή εμπειριών και καλών τεχνικών στη θεματολογία της ανίχνευσης και αντιμετώπισης διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης.
Read More »
Αύριο η παρουσίαση του Ευφυούς Πράσινου Σύστηματος Ελέγχου Ύδρευσης της Παραμυθάς Αύριο η παρουσίαση του Ευφυούς Πράσινου Σύστηματος Ελέγχου Ύδρευσης της Παραμυθάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Οικολόγοι και λύκοι: Μύθοι και πραγματικότητα - Του Βασίλη Κόρπα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
Οικολόγοι και λύκοι: Μύθοι και πραγματικότητα - Του Βασίλη Κόρπα


Καιρός για ενόχους το φθινόπωρο και ανάμεσα στους βιασμούς, στις διεφθαρμένες ΜΚΟ και στους παιδεραστές, ήρθε και η σειρά των οικολόγων...
Μια λέξη που τείνει να γίνει χαρακτηρισμός, χάνοντας την αρχική σημασία της η οποία αφορούσε τους ανθρώπους που νοιάζονται και παλεύουν για το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση, δεν θύμιζε κακό.
Αναφέρομαι φυσικά στην «επιδρομή» των λύκων και των αγριογούρουνων για την οποία κατηγορούνται στα διάφορα πηγαδάκια των καφενείων και στις συναθροίσεις κτηνοτρόφων, οι οικολόγοι.
Πράγματι, στον τόπο μας υπάρχουν πληθυσμοί αγριόχοιρων και τελευταία, λύκων που καθιστούν σε επιφυλακη, τις κτηνοτροφικές μονάδες και τους καλλιεργητές.

Η κοινή λογική είναι έτοιμη να απαντήσει σε αυτό το φλέγον ερώτημα, και απαντά:
Ο λύκος, όπως και το αγριογούρουνο είναι ζώα που ζουν σε υψόμετρα αν και απαντώνται και σε χαμηλότερα ύψη κατά τη διάρκεια της εποχής του κυνηγιού τους.
Αυτό συμβαίνει επειδή το γουρούνι είναι έξυπνο και διορατικό ζώο, μαθαίνει από τις δυσκολίες του και σχεδιάζει μακροπρόθεσμα την άμυνα του, απέναντι στους φυσικούς και τεχνητούς -όπως οι κυνηγοί- εχθρούς του.
Έτσι, κατά την αναφερθείσα περίοδο, τα ζώα αυτά, καταδιωκόμενα και φοβισμένα, εγκαταλείπουν τους τόπους βοσκής τους και κατεβαίνουν πιο χαμηλά, πεινασμένα λόγω των συνθηκών, κάνοντας ζημιές στα χωράφια.
Οι θηρευτές τους –οι λύκοι δηλαδή- ακολουθούν την τροφή τους, μιας και η βασική τροφή του λύκου, είναι τα μωρά γουρούνια.
Έτσι, βλέπουμε μάνες γουρούνες, τα μικρά τους, τα οποία έχουν γίνει τροφή των λύκων, εφόσον αυτές δεν μπορούν να τα προστατεύσουν στο άβολο για το είδος τους περιβάλλον.
Οπότε, εξαιτίας του κυνηγιού και του εγκλήματος της κυβέρνησης να αφήσει απεριόριστο τον αριθμό θηραμάτων σε αυτό το είδος, τίθεται ένα σοβαρό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλές ομάδες ανθρώπων, εργαζομένων που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζειν, έστω και με το επάγγελμα της κτηνοτροφίας που μερικούς από εμάς τους οικολόγους δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Απλή λογική χρειάζεται λοιπόν και όχι υπερβολές.
Αν ένας λύκος αναπαραχθεί σε σκλαβιά, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει άγριος παρά μόνο με ειδική εκπαίδευση από εξειδικευμένο προσωπικό που δεν υπάρχει στη χώρα μας.
Οι φωτιές και η καταστροφή των δασών, ανάγκασε τους λύκους να μεταναστεύουν, ακολουθώντας τις κορυφογραμμές για να βρουν την τροφή τους.
Σημειωτέον δε, ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ουδείς διαμαρτυρήθηκε για αγριογούρουνα και λύκους στη Θεσπρωτία.
Ούτε μια δημοσίευση στον τοπικό τύπο και ούτε μια καταγγελία δεν κατατέθηκε στις αρχές.
Στην πατρίδα μας απαριθμούνται μόνο δύο οργανώσεις που έχουν άδεια επανένταξης άγριων ζώων, αλλά όχι αναπαραγωγής και εκτροφής.
Τα μόνα νόμιμα εκτροφεία υπάρχουν για κυνηγετικούς σκοπούς και εμπλουτισμό θηραμάτων, όπως είθισται να λέγεται...
Σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί η υπόθεση της απελευθέρωσης λύκων, από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία.
Εκτός του ότι απαγορεύεται από το νόμο, είναι και πρακτικά αδύνατο, για ευνόητους λόγους.
Τα προβλήματα που αφορούν τα ζώα, αφορούν τη φύση και τον άνθρωπο.
Η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι υπαίτια για την καταστροφή.
Η συνύπαρξη ζώων και ανθρώπων, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του οικοσυστήματός μας και μας αφορά άμεσα.
Οι μέθοδοι καταστολής, όπως διαφαίνεται από το κείμενο, αλλά και από την προσωπική εμπειρία του καθενός μας, μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν και όχι λύσεις.
Ελπίζω κάποια στιγμή -πριν να είναι αργά- η πολιτεία να δει το πρόβλημα στις σωστές του βάσεις και να προτρέψει προς τη λύση του και όχι στη δημιουργία εντάσεων και διαφορών, όπως γίνεται στις μέρες μας.
Ο πόλεμος μεταξύ ζώων και ανθρώπων, ίσως να απαριθμεί λιγότερα θύματα του είδους μας, αλλά στην έκβασή του, θα είναι η καταστροφή μας.

Κόρπας Βασίλειος
Πρόεδρος της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
" Φιλόζωοι Θεσπρωτίας ΕΜΕΙΣ "
Read More »
Οικολόγοι και λύκοι: Μύθοι και πραγματικότητα - Του Βασίλη Κόρπα Οικολόγοι και λύκοι: Μύθοι και πραγματικότητα - Του Βασίλη Κόρπα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Ναι για ξενοδοχείο στη Μπέλλα Βράκα, όχι σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Ζέρι

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
Ναι για ξενοδοχείο στη Μπέλλα Βράκα, όχι σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Ζέρι


Ένα «ναι» και ένα «όχι» είπε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου για δύο επενδύσεις στο Νομό Θεσπρωτίας.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά για τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα 180 κλινών τεσσάρων αστέρων στη θέση «Μπέλλα Βράκα» στα Σύβοτα.

Ομόφωνα αρνητική ήταν η γνωμοδότηση της Επιτροπής για το περιεχόμενο της Μ.Π.Ε. του έργο «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών, θέση «Ζέρι», στην Τ.Κ. Συβότων, Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου»

Τέλος, η Επιτροπή αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης για τη γνωμοδότηση της Μ.Π.Ε. του έργου «Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο (ΜΥΗΕ) ρέματος «Λευκοπόταμος», ισχύος 1,38 MW, στη Τ.Κ. Ανθοχωρίου, Δ.Ε. Μετσόβου, Δήμου Μετσόβου, Π. Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».
Read More »
Ναι για ξενοδοχείο στη Μπέλλα Βράκα, όχι σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Ζέρι Ναι για ξενοδοχείο στη Μπέλλα Βράκα, όχι σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Ζέρι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον πολιτιστικό Σύλλογο Γλυκής - Ποταμιάς

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον πολιτιστικό Σύλλογο Γλυκής - Ποταμιάς


Ο πολιτιστικός Σύλλογος Γλυκής - Ποταμιάς με χαρά σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει.
Ελάτε να περάσουμε μαζί αυτό το κυριακάτικο απόγευμα σε εορταστικό πνεύμα και να αφεθούμε μικροί και μεγάλοι στην μαγεία των Χριστουγέννων.
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Πολιτιστικό κέντρο Ποταμιάς
Στις 4:00 ξεκινάμε με δράσεις για τα παιδιά, και συνεχίζουμε !
Στην εκδήλωση θα υπάρχει μπουφές με τοπικά εδέσματα στον οποίο ελεύθερα όποιος επιθυμεί μπορεί να συμβάλλει με την δική του συνταγή!
Η παρουσία όλων σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά!
Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυκής- Ποταμιάς
Read More »
Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον πολιτιστικό Σύλλογο Γλυκής - Ποταμιάς Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον πολιτιστικό Σύλλογο Γλυκής - Ποταμιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

5 μετάλλια για το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
5 μετάλλια για το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας


Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον βρέθηκαν οι Κωπηλάτες του ΔΝΟΗ το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου για να πάρουν μέρος στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας και να αποδείξουν ότι τα καταφέρνουν εξίσου καλά και στη στεριά !!!
Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας συμμετείχε με 40 αθλητές-τριες ηλικίας απο 12 εως 17 ετών σε μία διοργάνωση που άγγιξε τις 770 συμμετοχές απ όλη την Ελλάδα και επέστρεψε με 5 μετάλλια και σπουδαίες εμφανίσεις σε όλες τις κατηγορίες καθώς όλοι οι αθλητές μας βελτίωσαν τα ατομικά τους ρεκόρ !!!
Χρυσό 1η θέση Σκυτάλη 4Χ Ανδρων 12-14 ΒΡΑΚΑΣ Σ. ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ Η. ΔΗΜΟΥ Α. ΓΟΓΟΛΟΣ Γ.
Ασημένιο 2η Θέση ΑΜΕΑ
ΒΡΥΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Ασημένιο 2η θέση Ατομικό Ανδρών 12
ΚΩΛΕΤΣΗΣ Π.
Χάλκινο 3η θέση Σκυτάλη 4Χ Γυναικων 12-14
ΝΤΑΝΗ Ε. ΠΑΠΠΑ Κ. ΚΑΡΒΟΥΝΗ Μ. ΜΠΕΖΑ Α.Μ.
Χάλκινο 3η θέση
ΝΤΑΝΗ Ε.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας για την προσπάθεια κ την συμμετοχή τους καθώς και στην Ελληνικη Κωπηλατικη Ομοσπονδια (Επίσημη σελίδα) για την άψογη διοργάνωση ενός νέου και διαφορετικού θεσμού!!!
Read More »
5 μετάλλια για το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας 5 μετάλλια για το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Εκπέμπουν SOS το Δρέπανο και το Μακρυγιάλλι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
Εκπέμπουν SOS το Δρέπανο και το Μακρυγιάλλι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία της παραλίας του Δρεπάνου – Μακρυγιαλίου στην Ηγουμενίτσα.
Και πάλι, στα σημεία που έχει αποψιλωθεί η βλάστηση για να τοποθετηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες καντίνες και να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης, τα νερά της θάλασσας βγήκαν στο δρόμο, μεταφέροντας άμμο και ενώνοντας ουσιαστικά τη θάλασσα με την παρακείμενη λιμνοθάλασσα.
Τα φαινόμενα είναι προς το παρόν μικρότερης έντασης από τα περυσινά, όμως δεν παύουν να είναι προειδοποιητικά για τη διάβρωση που συντελείται στην περιοχή.


Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος η μεγαλύτερη και πολυσύχναστη παραλία της Ηγουμενίτσας να χαθεί κάτω από τα νερά.
Δυστυχώς στον ένα χρόνο που μεσολάβησε από τα περυσινά φαινόμενα, πέραν μιας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, δεν ελήφθη κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της ακτής.

Read More »
Εκπέμπουν SOS το Δρέπανο και το Μακρυγιάλλι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Εκπέμπουν SOS το Δρέπανο και το Μακρυγιάλλι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, στο ύψος του σούπερ μάρκετ Lidl.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν ο οδηγός μηχανής και ο οδηγός ΙΧ, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα ο οδηγός της μηχανής, ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένος.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
Σύλληψη 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 30χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία “Gaia” στην Ήπειρο

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022
Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία “Gaia” στην Ήπειρο


Σε πτώσεις δέντρων, μικρές ζημιές σε πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις, καταπτώσεις πετρών και φετρών υλικών στο οδικό δίκτυο και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές, περιορίζονται μέχρι στιγμής τα προβλήματα που δημιούργησε στην Ήπειρο η κακοκαιρία “Gaia”.
Προβλήματα που στο σύνολό τους εκδηλώθηκαν αργά το βράδυ, εξ’ αιτίας των ισχυρών ανέμων που επικράτησαν. 
Προσωρινά έκλεισαν η παλαιά Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων – Άρτας, από πτώσεις δέντρων και η πυροσβεστική κινήθηκε για την κοπή και απομάκρυνσή τους.
Στη Θεσπρωτία, σε οριακό σημείο βρίσκεται η στάθμη του ποταμού Καλαμά, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν εκδηλωθεί πλημμυρικά φαινόμενα. 
Αυτό που ανησυχεί τις αρχές είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν φτάσει στη Θεσπρωτία τα νερά που έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή των Ιωαννίνων. 
Τα θυροφράγματα είναι ανοιχτά από την Παρασκευή και όλοι ελπίζουν ότι δε θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Η πολιτική προστασία με 10 μηχανήματα βρίσκεται από το πρωί σε διάφορα σημεία για την απομάκρυνση φετρών υλικών από τις επαρχιακές οδούς και την πλήρη αποκατάσταση της βατότητας.
Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε διάφορους οικισμούς με χωριά του Πωγωνίου και τμήμα του οικισμού Λαδοχωρίου στην Ηγουμενίτσα να παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Πλημμυρικά φαινόμενα δεν έχουν, μέχρι στιγμής, αναφερθεί και ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που η πυροσβεστική κλήθηκε για άντληση υδάτων από αυλές και υπόγεια. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι.
Read More »
Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία “Gaia” στην Ήπειρο Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία “Gaia” στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Σελίδες