Κλειστά, λιμάνι Ηγουμενίτσας και Εγνατία, από 19.00 μέχρι 21.00, από τους αγρότες Βίντεο από ελικoπτεράκι (drone)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
Κλειστά, λιμάνι Ηγουμενίτσας και Εγνατία, από 19.00 μέχρι 21.00, από τους αγρότες
Βίντεο από ελικoπτεράκι (drone)


Σε έναν ακόμα συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού εξωτερικού της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία Οδό, προχώρησαν στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Θεσπρωτίας.

Η είσοδος του λιμανιού θα παραμείνει αποκλεισμένη για 2 περίπου ώρες, μέχρι και στις 9 το βράδυ.

Στο σημείο παραμένουν κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρο,  περίπου 150 τρακτέρ, σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου, με τους αγρότες, για την ώρα, να κλείνουν το οδόστρωμα 2 φορές την ημέρα, πρωί και απόγευμα και για περίπου 2 ώρες.

Αύριο, μετά από συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων, αναμένεται να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δείτε τα τρακτέρ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από το βίντεο που κατέγραψε ελικοπτεράκι για λογαριασμό του thespro.gr

 
Read More »
Κλειστά, λιμάνι Ηγουμενίτσας και Εγνατία, από 19.00 μέχρι 21.00, από τους αγρότες Βίντεο από ελικoπτεράκι (drone) Κλειστά, λιμάνι Ηγουμενίτσας και Εγνατία, από 19.00 μέχρι 21.00, από τους αγρότες  Βίντεο από ελικoπτεράκι (drone) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
Δήμος Ηγουμενίτσας: Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες


Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή για τις ευπαθείς ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη αλλά αντίθετα εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μείωση των Δημοτικών τελών στους καταλόγους της ΔΕΗ σε κατοίκους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, σε απόρους (αναγνωρισμένοι άποροι) και σε πολύτεκνους.

Προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση Δημοτικών Τελών σύμφωνα και με την υπ’ αριθμό 283/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλουν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στο 2ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας, στον αρμόδιο υπάλληλο, κ. Σπυρίδωνα Δρίμτσια, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α. ΑΠΟΡΟΙ: θα απαλλάσσονται σε ποσοστό 100% των δημοτικών τελών, μετά από αίτηση συνοδευόμενη από:

· Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ

· Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

· Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

· Εκκαθαριστικό Σημείωμα εφορίας και

· Πιστοποιητικό/ βιβλιάριο Απορίας

Β. ΑΝΑΠΗΡΟΙ με ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ: θα απαλλάσσονται σε ποσοστό 50% των δημοτικών τελών, μετά από αίτηση συνοδευόμενη από:

· Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ

· Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

· Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

· Εκκαθαριστικό Σημείωμα εφορίας και

· Πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%

Γ. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ με ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ: θα απαλλάσσονται σε ποσοστό 50% των δημοτικών τελών, μετά από αίτηση συνοδευόμενη από:

· Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ

· Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

· Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

· Εκκαθαριστικό Σημείωμα εφορίας και

· Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με τον κ. Δρίμτσια (2ος Όροφος – Οικονομική Υπηρεσία, τηλ. 2665361215)

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες Δήμος Ηγουμενίτσας: Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τη Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, θεωρεί ότι για να έχει δύναμη και προοπτική ο αγώνας μας, χρειάζεται να στηθεί ισχυρό λαϊκό μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ, την οποία εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη συγκατάθεση και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Σ' αυτή τη γραμμή πάλης καλεί όλους τους αγρότες να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, που πλήττονται άγρια από τα μέτρα του τρίτου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ. Σε αγροτικές κινητοποιήσεις καλούν και κάποια πανελλαδικά αγροτοσυνδικαλιστικά σχήματα, που εμφανίστηκαν τον τελευταίο καιρό μετά από "αγρανάπαυση" πολλών χρόνων. Μάλιστα, ζητούν από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να πάμε σε κοινές κινητοποιήσεις.

Όμως, για να υπάρχει κοινός αγώνας, πρέπει, πρώτα και κύρια, να υπάρχει συμφωνία για το ποιος είναι ο αντίπαλος. Συμφωνούν τα σχήματα ότι χρειάζεται να στηθεί μέτωπο ενάντια σε όλους όσοι εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική; Ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ, που ζητάνε να τους δώσουμε "την αγελάδα και όχι τη γάτα" - δηλαδή ζητούν τη λήψη ακόμα πιο σκληρών, αντιλαϊκών μέτρων - στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αλλά και στα μονοπώλια, το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, που απαιτούν να ληφθούν φορολογικά και άλλα μέτρα κατά των μικρομεσαίων αγροτών;

Χρειάζεται, επίσης, συμφωνία στο πλαίσιο των αιτημάτων. Όμως τα σχήματα προβάλλουν άλλα αιτήματα, τα οποία εκφράζουν, κυρίως, τα συμφέροντα λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπενδυτών του αγροτικού τομέα και, επί της ουσίας, στρέφονται κατά των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών. Π.χ. αποδέχονται το χωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα ή μη, που αποτελεί εργαλείο για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ζητούν ν' αποκλειστούν από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις μικροί αγρότες και αγροτοεργάτες, ώστε να τις καρπωθούν στο σύνολό τους οι μεγάλοι. Προωθούν την ανασφάλιστη εργασία.

Για το Φορολογικό δε συμφωνούν με το αίτημά μας για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ και προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες με συντελεστή 45%. Για το Ασφαλιστικό αρκούνται στο αίτημα να μη γίνουν αυξήσεις στις εισφορές στον ΟΓΑ και δεν ζητούν, όπως εμείς, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, δηλαδή να μην επιβαρυνόμαστε με επιπλέον 7% ασφάλιστρα. Αξιοπρεπείς αγροτικές συντάξεις, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τέλος, είναι ανάγκη να υπάρχει σύμπλευση και ως προς την προοπτική του αγώνα. Εμείς παλεύουμε για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη της χώρας μας, έξω από τα δόκανα της ΚΑΠ της ΕΕ, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολυεθνικών και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Τα σχήματα αποδέχονται, επί της ουσίας, την αγροτική ανάπτυξη σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς και υπέρ των κερδών των μονοπωλίων που προωθούν η ΕΕ και η κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, που συμφωνούν με τους στόχους της πάλης και το πλαίσιο των αιτημάτων που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, να οργανώσουν και να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία τις 4 του Φλεβάρη μαζί με την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σήμερα δεν υπάρχει η πολυτέλεια για "συμπαράσταση από το καφενείο", ούτε και της "διασποράς δυνάμεων''.

Στις προτάσεις για «κοινές κινητοποιήσεις» που ακούγονται από κάποια αγροτοσυνδικαλιστικά σχήματα, τα οποία εκφράζουν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και των ταξικών σωματείων του νομού.

4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓ/ΤΣΑΣ


ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Το πλαίσιο των αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών, όπως καθορίστηκε στις συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, περιλαμβάνει:

- Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

- Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

- Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους

- Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

- Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.α. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, καθώς και την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

- Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

- Άμεση αποζημίωση για τις καταστροφές στην παραγωγή και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου, ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

- Να μην επιστραφούν οι αποζημιώσεις, («πακέτο Χατζηγάκη»), που κέρδισαν με τους σκληρούς αγώνες τους οι αγρότες το 2008- 2009 όπως ζήτησε η ΕΕ και ψήφισε σχετικό νόμο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

- Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

- Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

- Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓ/ΤΣΑΣ
Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Δ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Δ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

http://cdn.thebest.gr/media/images/original/yaldcwxgyl568ab92a2c1a6.jpg
 
Το Δ.Σ. Του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Δ.Υ. Ν. Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην ετήσια Κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2016 ημέρα Κυριακή στο κέντρο “ΜΥΘΟΣ” στην Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς.

Θα ακολουθήσει συνεστίαση και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τοπική ορχήστρα.


                      Για το Δ.Σ.
    Η Πρόεδρος               Ο Γ. Γραμματέας
Μακατσώρη Βασιλική    Αγγέλης Κων/νος

Οι προσκλήσεις διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και στην είσοδο κατόπιν ενημέρωσης, τηλ: 26650 27279, 6944784298.

Read More »
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Δ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Δ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστίες για την προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστίες για την προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

http://3.bp.blogspot.com/-g2WS_pLdC9c/VMeuGL2gfJI/AAAAAAAA_Fg/n5ptvu1GaL0/s1600/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%2B%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%2B%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85%2B%CE%97%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82.jpg
 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμπολίτες που προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης το διάστημα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ,που διατέθηκαν και διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες και συνανθρώπους μας.

Ευχαριστούμε επίσης για την προσφορά τους: Τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, (εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς), το Σύλλογο προσκόπων Θεσπρωτίας, Σύλλογο «ΣΤΟΡΓΗ», το Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, την Εταιρεία LIDL, το Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, την PELORUS, την Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γραικοχωρίου, το Super Market ΞΕΝΟΣ.

Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας
Ελευθέριος Κώστας
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστίες για την προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστίες για την προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Νυχτερινό πανόραμα της Παραμυθιάς από τον Άι Δονάτο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
Νυχτερινό πανόραμα της Παραμυθιάς από τον Άι Δονάτο
 
ΦΩΤΟ: Γιώργος Μαλαμίδης - thesprotia3d.gr
 

Νυχτερινό πανόραμα της Παραμυθιάς από το κάστρο του Αγίου Δονάτου. 
 
Στο βάθος το λυκόφως σιγοσβήνει και την ίδια στιγμή όλη η κοιλάδα φωτίζεται από το ολόγιομο φεγγάρι!
Read More »
Νυχτερινό πανόραμα της Παραμυθιάς από τον Άι Δονάτο Νυχτερινό πανόραμα της Παραμυθιάς από τον Άι Δονάτο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΣΤΟΡΑ;

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΣΤΟΡΑ;


Κύριε Δ/ντη,

Στην εξόδιο ακολουθία του πολυαγαπημένου μας Αλέξη Αναστασίου, ύστερα από τις σπάνιες σε περιεχόμενο και ψυχή, επικήδειες ομιλίες του Αρχιμανδρίτου Μεθόδιου Ντελή και ιερέα Ηλία Μάκου, ακολούθησε η ομιλία του γνωστού Ευάγγελου Μάστορα.

Με κατάπληξη ακούγαμε την αγριοφωνάρα του και το αισχρό περιεχόμενο της ομιλίας του. Χωρίς ίχνος ντροπής έδωσε χαρακτηρισμούς απαράδεκτους στο νεκρό που ποτέ κανένας δεν είχε διαπιστώσει να υπάρχουν στον Αλέξη Αναστασίου. Ακόμη και με θράσος πιθήκων, έμπλεξε οικογενειακά θέματα και αναιδέστατα αγνόησε την έντονη διαμαρτυρία των παρευρισκομένων που από καρδιάς πενθούσαν τον δικό τους Αλέξη.

Και το χειρότερο με ποιού την άδεια μίλησε; Ρώτησε την οικογένεια του νεκρού; Ή είδε μικρόφωνο και το έπιασε για να υβρίσει τον άνθρωπο που κάποτε του έδωσε ψωμί; Έτσι εκφράζεται η ευγνωμοσύνη με διφορούμενες προσωπικότητες, αρβανίτικα κεφάλια και ξεροκέφαλα;

Μόλις και συγκρατηθήκαμε κάποιοι και δεν δώσαμε στον Μάστορα ένα μάθημα αγωγής γιατί σεβαστήκαμε τον Αλέξη μας και την οικογένειά του.

Τι νόμισε ο Μάστορας, ήταν στη φυλλάδα του που γράφει ότι του καπνίσει;

Με τιμή
Χρήστος Δήμου – Μπαλής 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΣΤΟΡΑ; ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΣΤΟΡΑ; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, χθες (24-01-2016) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 32χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη, στο Ελευθέρι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη, στο Ελευθέρι Ηγουμενίτσας


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!

Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη, στο Ελευθέρι Ηγουμενίτσας Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη, στο Ελευθέρι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ από το μπλόκο των αγροτών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
Ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ από το μπλόκο των αγροτών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ από το μπλόκο των αγροτών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ από το μπλόκο των αγροτών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, με 3.648 γραμμάρια κάνναβης

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, με 3.648 γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (24-01-2016) το μεσημέρι στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας συνεργός του 40χρονου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο, τη στιγμή που είχε μεταβεί με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), σε αγροτική αποθήκη στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, η οποία χρησιμοποιούνταν ως χώρος απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), προκειμένου να παραλάβει ποσότητα κάνναβης.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο της καβάτζας και κατέσχεσαν έναν ταξιδιωτικό σάκο, ο οποίος περιείχε τέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (3.648) γραμμαρίων.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, με 3.648 γραμμάρια κάνναβης Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, με 3.648 γραμμάρια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση


Συνελήφθη, εχτές (24-01-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός, για ηχορύπανση.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατελήφθη ο 27χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου ενώ επιπρόσθετα δεν κατείχε άδεια μουσικών οργάνων.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Read More »
Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: Ευχαριστήριο για την πραγματοποίηση Σεμιναρίου 22 & 23/01

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
ΚΠΕ Φιλιατών: Ευχαριστήριο για την πραγματοποίηση Σεμιναρίου 22 & 23/01


Πραγματοποιήθηκε το διήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Εκροή οικονομικών εσόδων από την παράκτια ζώνη – Υδατοκαλλιέργειες», στην Ηγουμενίτσα στις 22 & 23 Ιανουαρίου 2016.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας. Οι θεωρητικές εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας- Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων ΤΟΠΣΑ, ενώ οι δράσεις στο πεδίο υλοποιήθηκαν σε μονάδες υδατοκαλλιεργειών στη Σαγιάδα.

Πήραν μέρος εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης από την Άρτα, τη Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα και την Πρέβεζα.

Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών ευχαριστεί θερμά τους εισηγητές του σεμιναρίου:

· κ. Κωνσταντινίδη Ευάγγελο, MSc Ιχθυολόγο Τμήματος Αλιείας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρεια Ηπείρου

· κ. Παπακώστα, Πρόεδρο Εταιρείας Ιχθυοτροφών, MSc Ιχθυολόγο

· κ. Περδικάρη Κωνσταντίνο, Δρ Ιχθυολόγο Τμήματος Αλιείας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρεια Ηπείρου

Επίσης απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες για την αμέριστη στήριξή τους προς:

· Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

· Το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας

Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: Ευχαριστήριο για την πραγματοποίηση Σεμιναρίου 22 & 23/01 ΚΠΕ Φιλιατών: Ευχαριστήριο για την πραγματοποίηση Σεμιναρίου 22 & 23/01 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά


Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά υλοποιεί την δράση «Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στις περιοχές της χωρικής του αρμοδιότητας», κατόπιν διενέργειας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ορισμό αναδόχου.
 
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου 1 «Δράσεις για την προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας», που εντάσσεται στην πράξη «Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας των περιοχών ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά» του Άξονα Προτεραιότητας 9 του ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ 2007-2013) και αφορά την «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας».
 
Η τοποθέτηση ξεκίνησε από την Προστατευόμενη περιοχή των Εκβολών Καλαμά και θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι πινακίδες τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία, επί του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου που διέρχεται από τις προστατευόμενες περιοχές, είναι μεταλλικές και θα στερεώνονται στο έδαφος με σκυρόδεμα.
 
Συγκεκριμένα, σε όλες τις περιοχές θα τοποθετηθούν συνολικά οι παρακάτω :
  • 14 κεντρικές και 15 συνοπτικές πινακίδες, με πληροφορίες γενικές για την περιοχή, την βιοποικιλότητα και τις παραγωγικές δραστηριότητες.  
  • 20 πινακίδες για σήμανση των Ζωνών των περιοχών με πληροφορίες για τις μη επιτρεπόμενες δραστηριότητες, όπως αυτές περιγράφονται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ. με αριθμό 36427 «Χαρακτηρισμός των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών των Στενών και εκβολών των ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, του Έλους Καλοδικίου και της ευρύτερης περιοχής τους, ως Περιοχών Προστασίας της Φύσης και Περιφερειακών ζωνών» (ΦΕΚ 396/Δ’/17.09.2009).
  • 10 πινακίδες για απαγόρευση ρίψης σκουπιδιών και αδρανών υλικών ( Άρθρο 12 του Ν. 1650/86)
  • 25 πινακίδες για απαγόρευση κυνηγιού, όπου αυτό απαγορεύεται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ και στις αντίστοιχες Δασικές απαγορευτικές διατάξεις.
 
Ο σκοπός υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, που εντάσσεται στις δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί ο Φορέας, είναι η έγκυρη πληροφόρηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών των προστατευόμενων περιοχών και παράλληλα η ανάδειξη των περιοχών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο οικολογικό, πολιτιστικό και αισθητικό ενδιαφέρον. 
 
Δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για την βιοποικιλότητα, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται σπάνια ή απειλούμενα είδη ορνιθοπανίδας και ενδημικά είδη φυτών τα οποία προσδίδουν υψηλή οικολογική αξία σε αυτές.
Παρέχονται επίσης πληροφορίες για τα όρια των «Ζωνών Προστασίας της Φύσης» με αναφορά στις βασικότερες δραστηριότητες που δεν επιτρέπονται εντός των ορίων τους.
Στις πινακίδες απεικονίζονται οι προστατευόμενες περιοχές σε χάρτες ώστε εύκολα να αντιλαμβάνεται ο πολίτης που ακριβώς βρίσκεται και παράλληλα να έχει και την συνολική εικόνα της περιοχής.

Τέλος, με την σήμανση των προστατευόμενων περιοχών, εκτιμούμε ότι πέρα από την εξοικείωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, θα συμβάλλουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής και την αποτροπή κάθε μορφής υποβάθμισης του περιβάλλοντος, μέσα από την ορθολογική διαχείριση της περιοχής. Θεωρούμε το φυσικό πλούτο της περιοχής, ένα σημαντικό κεφάλαιο για την τοπική κοινωνία, η προστασία και διατήρηση του οποίου θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας.
Read More »
Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά  Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

5 Ηπειρώτες στην κορυφή της Ελλάδας με το Kαράτε Team Γκορέζης

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016
5 Ηπειρώτες στην κορυφή της Ελλάδας με το Kαράτε Team Γκορέζης
 
 
Η dream team καράτε Γκορεζης της Ηπείρου και πάλι στην κορυφή της Ελλάδας!
Με 5 μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές του καράτε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Παίδων - Κορασίδων 2015 που έγινε στην Αθήνα τις 16&17-1-2016.
Μώκας Μιχάλης 1 θέση χρυσό μετάλλιο
Κατσακούλας Χριστόφορος 2 θέση αργυρό μετάλλιο
Γκλίναβος Βασίλειος 3 θέση χάλκινο μετάλλιο
Μώκας Ευάγγελος 3 θέση χάλκινο μετάλλιο
ΚατσακούλαςΧριστόφορος 3 θέση χάλκινο μετάλλιο (δυο μετάλλια )
Επίσης με εκπληκτική εμφάνιση και παιζοντας στον μικρό τελικό πήραν 4 η θέση οι :
Μπεράτης Μιλτιάδης
Ρέντζος Ορέστης
Θεοδώρου Χρήστος-Βαλεντίνος
Γκοντόρα Δήμητρα -Μαρία
Φαρμάκη Άννυ .
Οι προπονητές τους Γκορεζης Παναγιώτης και Ραπτοπουλου Αγγελική που για 25 χρόνια βγάζουν πρωταθλητές και διδάσκουν πειθαρχία - ήθος - διαπαιδαγώγηση και επιστημονική αθλητική καθοδήγηση συγχαίρουν τα παιδιά για την τεράστια επιτυχία τους
Read More »
5 Ηπειρώτες στην κορυφή της Ελλάδας με το Kαράτε Team Γκορέζης 5 Ηπειρώτες στην κορυφή της Ελλάδας με το Kαράτε Team Γκορέζης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Σελίδες