Η πολιτική των «αρίστων» και η δημοκρατία… στον «γύψο» - Του Δημήτρη Χριστοφίδης

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Η πολιτική των «αρίστων» και η δημοκρατία… στον «γύψο» - Του Δημήτρη ΧριστοφίδηςΑυτές τις μέρες η κυβέρνηση μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης προχώρησε στην τοποθέτηση «δοτών» εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια . Η καταδίκη της «δημοκρατίας του καναπέ» και των ηλεκτρονικών εκλογών της 7ης Νοέμβρη 2020 με τη συντριπτική αποχή που έφτασε το 95 %. στο μεγαλύτερο εκλογικό σώμα των Δημοσιών Υπαλλήλων (περίπου 170.000 εκπαιδευτικοί) δεν λογίζεται από την κυβέρνηση . Αρκεί ένα τηλέφωνο από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για την τοποθέτηση στη θέση του «δοτού» αιρετού . Ενός θεσμού, που ανεξάρτητα από την σκοπιά που ο καθένας μπορεί να τον βλέπει , κλείνει έναν αιώνα ζωής . Ποτέ δεν επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο και οι συνειρμοί είναι εύλογοι και παραπέμπουν μόνο στην περίοδο της επταετίας 1967-1974 .

Η κυβέρνηση των «αρίστων» έχει βάλει σκοπό να σαρώσει και να καταργήσει ό,τι έχει μείνει από κοινωνικά δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις .

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα νομοθετήματα του τελευταίου διαστήματος στον χώρο της Παιδείας. Με το καλημέρα, το Υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε μία σειρά μέτρων υπέρ των κολλεγίων , των ιδιωτικών σχολείων και των φίλων τους σχολαρχών .

Εν μέσω πανδημίας αύξησε των αριθμό των μαθητών ανά τμήμα σε 25 , δεν υιοθέτησε καμία από τις προτάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος , δεν έκανε καμία πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών για τη δημιουργία μικρότερων τμημάτων, άνοιξε τα σχολεία με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας .

Αντ’ αυτών , η αντιμετώπιση της πανδημίας αφέθηκε στην πολιτική των «ανοιχτών παραθύρων» στα μέσα του χειμώνα . Η κυβέρνηση δηλώνει περήφανη , όπως και οι προηγούμενες , για την πρόσληψη 50.000 αναπληρωτών , συνεχίζοντας το αίσχος της αδιοριστίας που διαρκεί πλέον περισσότερο από μία δεκαετία .

Με το καλημέρα βέβαια της τωρινής κυβέρνησης, χρήματα βρέθηκαν για προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας , για εξοπλισμούς και εσχάτως για την εκκλησία . Θα έλεγε κάποιος ότι τούτο δεν αποτελεί και αναγκαίο κακό .Για την εκπαίδευση όμως δεν δόθηκε ούτε ένα ευρω ! Δόθηκαν όμως , εν κρυπτώ , στην Cisco εκατομμύρια ευρω για την τηλεκπαίδευση .

Η Υπουργός Παιδείας δεν σταματά να νομοθετεί χρησιμοποιώντας ακόμα και την πανδημία ως ευκαιρία για την κυβέρνηση . Ευκαιρία για την επαναφορά του «αλήστου μνήμης» επιθεωρητισμού , με την εφαρμογή εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών ,τροπολογίες, ακόμη, που έχουν στραμμένο το βλέμμα στην τοπική διοίκηση και το πέρασμα των σχολείων στους Δήμους (οδηγός τους η έκθεση Πισσαρίδη) .

Στο ίδιο πνεύμα η επέκταση Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων οπού ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δύναται ακόμη και μόνος του ,με αντίθετη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων ,να προχωρήσει σε μία τέτοια διαδικασία με ότι αυτό συνεπάγεται (κατάργηση οργανικών θέσεων , μαθητές με κλήρωση κλπ) .Όπως επίσης και οι εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων ,τους οποίους οι σύλλογοι διδασκόντων μπορούν απ’ τη μια να συντάξουν ,έχοντας όμως από την άλλη ,ως «σκονάκι» ,το υπόδειγμα του Υπουργείου ,ειδάλλως δεν γίνονται δεκτοί !!!

Ενδεικτικές οι αναφορές στα παραπάνω ,πολλά περισσότερα θα μπορούσε κάποιος να παραθέσει. Και όπου υπάρχουν αντιδράσεις η βία , η καταστολή και η αστυνομοκρατία είναι πάντα παρούσες. Για να μην ξεχνιόμαστε άλλωστε , κατά δηλώσεις των αρμοδίων, για το ποιος αποτελεί το κράτος.

Είναι η ίδια πολιτική που σαν κόκκινη κλωστή συνδέει τις αποφάσεις των περιόδων Διαμαντοπούλου (χιλιάδες σχολεία έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν) ,Αρβανιτόπουλου (πλέον των 3.000 εκπαιδευτικών απολύθηκαν) ,Γαβρόγλου (προσοντολόγιο για διορισμούς και όχι πτυχίο και προϋπηρεσία) για το Δημόσιο Σχολείο .
Η πολιτική αυτή εκπορεύεται από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση .Είναι η πολιτική της ταξικής κατηγοριοποίησης και της έντασης των ταξικών και μορφωτικών ανισοτήτων .Είναι η πολιτική που μετατρέπει τα σχολεία σε εργαστήρια δεξιοτήτων χρήσιμα για τις ανάγκες που υπαγορεύουν κάθε φορά οι επιχειρήσεις (πχ ΣΕΒ) και όχι ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση στους μαθητές .

Αχτίδα φωτός μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό περιβάλλον που διαμορφώνουν, για εμάς χωρίς εμάς , η συντριπτική αποχή του 95 % από τις ηλεκτρονικές εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων , η καθολική καταδίκη και απόρριψη από τους εκπαιδευτικούς της «αυτοαξιολόγησης» της σχολικής μονάδας , οι μικροί και μεγάλοι αγώνες που αναπτύσσονται σε όλους τους εργασιακούς χώρους ,και όχι μόνο , όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας .

Πράγματι , τα τελευταία χρόνια, ελπίδες που πολλοί έτρεφαν , μπορεί να διαψεύσθηκαν και η απογοήτευση σε μία μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας να κυριάρχησε ,παράλληλα με τις δυσκολίες της καθημερινότητας που για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού γίνονται όλο και μεγαλύτερες .

ΑΛΛΑ ένας δρόμος μας μένει , ένας δρόμος μας ενώνει , μία είναι η διέξοδος . Η αντίσταση και ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση , απ’ όπου κι αν προέρχονται .

για τη δικαίωση των αιτημάτων μας ,
για την ικανοποίηση των αναγκών μας ,
για μια πραγματικά ανθρώπινη ζωή ,
κόντρα και ενάντια στον Μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν

Απρίλιος 2021
Χριστοφίδης Δημήτρης
Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσπρωτίας
π. αιρετός του ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας
Read More »
Η πολιτική των «αρίστων» και η δημοκρατία… στον «γύψο» - Του Δημήτρη Χριστοφίδης Η πολιτική των «αρίστων» και η δημοκρατία… στον «γύψο» - Του Δημήτρη Χριστοφίδης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Έκλεψε το κινητό από καφετέρια, όμως συνελήφθη άμεσα

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Έκλεψε το κινητό από καφετέρια, όμως συνελήφθη άμεσαΆμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ημεδαπού από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων για υπόθεση κλοπής που έγινε χθες (01-04-2021) το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε καφετέρια και αφαίρεσε από υπάλληλο του καταστήματος κινητό τηλέφωνο, αξίας 700 ευρώ.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα στο σημείο κατάφεραν να τον εντοπίσουν εντός πολυκατοικίας όπου είχε κρυφτεί.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.

Προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Έκλεψε το κινητό από καφετέρια, όμως συνελήφθη άμεσα Έκλεψε το κινητό από καφετέρια, όμως συνελήφθη άμεσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Άμεσα και με ακρίβεια με τα ΚΕΠ Ηγουμενίτσας μέσα από το rantevou.kep.gov.gr

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Άμεσα και με ακρίβεια με τα ΚΕΠ Ηγουμενίτσας μέσα από το rantevou.kep.gov.grΟ Δήμος Ηγουμενίτσας κάνει γνωστό πως οι πολίτες μέσω της πλατφόρμας rantevou.kep.gov.gr, έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού, προκειμένου να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί. Η πλατφόρμα έχει τεθεί σε λειτουργία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία, με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών για την επίσκεψή τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία και τον συνωστισμό.

Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η είσοδος γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Για τη νόμιμη μετάβαση στο ΚΕΠ, μετά την οριστικοποίηση του ραντεβού ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων ραντεβού ή και της παραλαβής του σχετικού αποδεικτικού με e-mail, εφόσον έχει συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα για την πανδημία το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 07.30-15.00. Η επίσκεψη γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ. Για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα 26653 61220-227.

Τέλος υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικών και μέσω του https://www.gov.gr/
Read More »
Άμεσα και με ακρίβεια με τα ΚΕΠ Ηγουμενίτσας μέσα από το rantevou.kep.gov.gr Άμεσα και με ακρίβεια με τα ΚΕΠ Ηγουμενίτσας μέσα από το rantevou.kep.gov.gr Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

80 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πέρδικα

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021

80 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πέρδικα

80 ήταν συνολικά τα rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν και τα 80 αρνητικά.
Read More »
80 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πέρδικα 80 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Από τις 7 Απριλίου τα self tests στα φαρμακεία

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Από τις 7 Απριλίου τα self tests στα φαρμακείαΑπό την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινά ο εφοδιασμός των φαρμακείων με τα self tests για τον κορωνοϊό. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ολοκληρώθηκε η ανοιχτή δημόσια πρόσκληση για 10 εκατομμύρια τεστ και αρχίζει ο εφοδιασμός των 11.000 φαρμακείων της χώρας.
Πρώτοι θα τα προμηθευτούν όσοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test, δηλαδή οι μαθητές λυκείου και οι εκπαιδευτικοί. Στη συνέχεια σειρά παίρνουν όσοι ανήκουν στις παραγωγικές ηλικίες 18-67 ετών και τέλος όσοι είναι πάνω από 67 και έχουν εμβολιαστεί.
Με κάθε τεστ ο πολίτης θα λαμβάνει και ενημερωτικό φυλλάδιο για τον τρόπο διενέργειας του. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, η δήλωση θα γίνεται στην ιστοσελίδα selftesting.gov.gr που θα λειτουργήσει την επόμενη Τετάρτη. Στη συνέχεια θα γίνεται επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για να γίνει νέο τεστ σε δημόσια ή ιδιωτική δομή. Όσοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ, θα πρέπει να υποβάλλουν και την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση. Οι γονείς θα μπορούν με τον ΑΜΚΑ τους να παίρνουν το τεστ για τα παιδιά τους, ενώ οι μαθητές δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα αν δεν έχουν κάνει το τεστ.Read More »
Από τις 7 Απριλίου τα self tests στα φαρμακεία Από τις 7 Απριλίου τα self tests στα φαρμακεία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Βγαίνει από το βαθύ κόκκινο η Θεσπρωτία

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021

Βγαίνει από το βαθύ κόκκινο η Θεσπρωτία

Ένα επίπεδο πέφτει ο νομός Θεσπρωτίας και από το καθεστώς Πολύ Αυξημένου Κινδύνου, κατεβαίνει στο επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί κατά 34,2%, όπως ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο κ. Χαρδαλιάς.
Read More »
Βγαίνει από το βαθύ κόκκινο η Θεσπρωτία Βγαίνει από το βαθύ κόκκινο η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός που τραυμάτισε με μαχαίρι τη σύζυγό του

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Συνελήφθη αλλοδαπός που τραυμάτισε με μαχαίρι τη σύζυγό του Συνελήφθη, σήμερα (02-04-2021) το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας, αλλοδαπός, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή βία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας, ο κατηγορούμενος με τη χρήση μαχαιριού κουζίνας τραυμάτισε την αλλοδαπή σύζυγό του εντός του χώρου στον οποίο διέμεναν.

Η παθούσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας όπου και νοσηλεύεται.

Στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω μαχαίρι.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός που τραυμάτισε με μαχαίρι τη σύζυγό του Συνελήφθη αλλοδαπός που τραυμάτισε με μαχαίρι τη σύζυγό του Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

3.080 νέα κρούσματα | 72 νέοι θάνατοι και 753 διασωληνωμένοι

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
3.080 νέα κρούσματα | 72 νέοι θάνατοι και 753 διασωληνωμένοι Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.080, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 270.230 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 101 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.232 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 753 (65.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.733 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή +0.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 465 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
Read More »
3.080 νέα κρούσματα | 72 νέοι θάνατοι και 753 διασωληνωμένοι 3.080 νέα κρούσματα | 72 νέοι θάνατοι και 753 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

40 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
40 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων

ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 5
ΠΕ Ιωαννίνων 33
ΠΕ Πρέβεζας 0Read More »
40 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 40 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 34χρονο

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 34χρονοΣήμερα (02-04-2021) και ώρα 12:15΄, στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Τρικάλων, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού της μοτοσικλέτας.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 34χρονο Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 34χρονο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Νέα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021

Νέα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα επιτυχία σημείωσε το βράδυ της Πέμπτης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, εχτές το βράδυ, κατά την αποβίβαση οχημάτων από το πλοίο ASTERION II, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό το οποίο μετέφερε διάφορα εμπορεύματα, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, το βάρος της οποίας φτάνει τα 280 κιλά.

Από το Λιμεναρχείο, συνελήφθη ο Έλληνας οδηγός, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες καθώς και το φορτηγό κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

 


Read More »
Νέα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης Νέα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για την ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ 7

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για την ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ 7Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι με την Απόφαση αριθμ. ΓΔΟΥ 366 ξεκίνησε η «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021.» (ΦΕΚ 1290/Β/01.04.2021).

Η υποβολή αίτησης πραγματοποιείται από 01.04.2021 στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, αφορά στοιχεία για τους μήνες Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο 2020, καθώς και για τους μήνες Ιανουάριο 2021 έως και Μάρτιο 2021 και αναλόγως του είδους της επιχείρησης (υποκείμενες ή μη σε ΦΠΑ, απαλλασσόμενες κλπ) υποβάλλουν διάφορα στοιχεία που αναφέρονται αναλυτικά στην απόφαση.

Τονίζουμε ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα αναφερόμενα στην Απόφαση συνοδευτικά στοιχεία, υποβάλλονται στην πλατφόρμα έως την 19η Απριλίου 2021.

Η σχετική απόφαση Αριθμ. ΓΔΟΥ 366 (ΦΕΚ 1290/Β/01.04.2021) είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr/
Read More »
Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για την ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ 7 Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για την ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ 7 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Νέα δράση για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στην Εστίαση

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Νέα δράση για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στην ΕστίασηΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοίνωσε νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκ. ευρώ, για παροχή κεφαλαίου κίνησης στην Εστίαση.

Η ενίσχυση θα αφορά την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους και δεν θα είναι επιστρέψιμη (υπό προϋποθέσεις), απευθύνεται σε επιχειρήσεις, μικρομεσαίες και μεγάλες, που έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα της εστίασης. Περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις franchise υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων κανονιστικών κριτηρίων του ΕΣΠΑ.

Το ποσό της ενίσχυσης θα ανέρχεται στο 7% επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ εστίασης ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019 με μέγιστο ποσό ενίσχυσης τις 100.000€ ανά ΑΦΜ.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί εντός του 2019 ή εντός του 2020, το ποσό της ενίσχυσης θα ορίζεται ως εξής: [(κύκλος εργασιών 2019 ή 2020)/αριθμός ημερών λειτουργίας ]*365*7%.

Τα κριτήρια ένταξης στη δράση θα είναι:

Α) Μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.

Β) Για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.

Γ) Συσταθείσες εντός του 2020 μπαίνουν αυτοδικαίως στη δράση.

Δ) Επιχειρήσεις. εστίασης που ήταν σε στάδιο κατασκευής το 2019 και ξεκίνησαν να έχουν έσοδα το 2020 αντιμετωπίζονται ως συσταθείσες εντός του 2020.

Ε) Επιχειρήσεις εστίασης που είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Το πρόγραμμα υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με την έγκρισή του θα εκκινήσει και η υποβολή αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 31.07.2021 προκειμένου να μπορέσουν ν ενταθούν και οι εποχιακές επιχειρήσεις.

Η αξιολόγηση θα είναι άμεση και η εκταμίευση της επιχορήγησης θα γίνεται αμέσως μετά την ένταξη και την έγκριση της αίτησης, ενώ οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλώσουν την επιχορήγηση μέχρι 31.12.2021. Ο έλεγχος θα γίνει με βάση τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και τα δηλωθέντα έξοδα.

Επισημαίνεται ότι

Α) Το ποσό της ενίσχυσης που θα χορηγηθεί από τη δράση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 70% του αθροίσματος των ποσών των Κωδικών 361, 363 και 364 του εντύπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2021.

Β) Το άθροισμα του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης από την παρούσα δράση, του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ με την μορφή επιχορήγησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του αθροίσματος των ποσών που αναγράφονται στον Κωδικό 367 του εντύπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ έτους 2021.

Σε περίπτωση που ισχύει είτε το (Α) είτε/και το (Β) τότε το ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης της δράσης καταλογίζεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν και επιστρέφεται από τον λήπτη της ενίσχυσης.
Read More »
Νέα δράση για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στην Εστίαση Νέα δράση για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στην Εστίαση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Δωρεά 9θέσιου βαν από το ίδρυμα Νιάρχος στο δήμο Σουλίου για την μετακίνηση ΑμεΑ

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Δωρεά 9θέσιου βαν από το ίδρυμα Νιάρχος στο δήμο Σουλίου για την μετακίνηση ΑμεΑΣτην δωρεά ποσού 26.000€ για την προμήθεια οχήματος (9θέσιου βάν) που θα εξυπηρετεί ΑμεΑ προχώρησε το ίδρυμα Νιάρχος, μετά από σχετικό αίτημα του δήμου Σουλίου.

Το όχημα θα εξυπηρετεί την μετακίνηση των ΑμεΑ απο την Παραμυθιά στο ΚΔΑΠ-μεΑ “Το Εργαστήρι”, τα οποια πάσχουν από νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, εγκεφαλικό παράλυση και πολλαπλές αναπηρίες.

Το αίτημα επιχορήγησης έγινε αποδεκτό και με βάση το από 18/3/2021 έγγραφο από το Ίδρυμα Νταύρου και η σχετική χορηγία έγινε αποδεκτή απο το δήμο Σουλίου με απόφαση της οικονομικής επιτροπής κατα την τελευταία συνεδρίαση.
Read More »
Δωρεά 9θέσιου βαν από το ίδρυμα Νιάρχος στο δήμο Σουλίου για την μετακίνηση ΑμεΑ Δωρεά 9θέσιου βαν από το ίδρυμα Νιάρχος στο δήμο Σουλίου για την μετακίνηση ΑμεΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Rapid tests το Σάββατο στην Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Rapid tests το Σάββατο στην Κρυσταλλοπηγή ΠαραμυθιάςΟ Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προχωρά στη διενέργεια δωρεάν ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) και σε επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο και σε πεζούς.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Απριλίου 2021, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων στην Κρυσταλλοπηγή, από ώρα 10:00 π.μ έως 14:00 μ.μ.

Οι πολίτες θα προσέρχονται στο χώρο εξέτασης είτε με το όχημά τους (αυτοκίνητο, μηχανάκι), είτε πεζοί, φορώντας τη μάσκα τους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Μέσα στο αυτοκίνητο, μπορούν να επιβαίνουν μέχρι 2 άτομα πλέον του οδηγού, εκτός αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η δράση θα αναβληθεί και θα προγραμματιστεί εκ νέου.
Read More »
Rapid tests το Σάββατο στην Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς Rapid tests το Σάββατο στην Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Δίμηνη παράταση στην Κοινωφελή Εργασία

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Δίμηνη παράταση στην Κοινωφελή ΕργασίαΠαράταση δύο μηνών στο υφιστάμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του δεύτερου κύκλου του προγράμματος, ανακοίνωσε με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης την προκήρυξη ενός τελευταίου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ, για απασχόληση σε φορείς του Δημοσίου, το οποίο θα αφορά σε περίπου 25.000 ανέργους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χατζιδάκη

«Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Ηλία Αποστολόπουλο. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήσαμε ήταν και αυτό του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας. Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει μία παράταση δύο μηνών για όσους συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα. Ενώ παράλληλα διαπραγματευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προκήρυξη ενός τελευταίου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ. Στόχος μας είναι με τις πρωτοβουλίες αυτές να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της υψηλής ανεργίας και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αγορά εργασίας».
Read More »
Δίμηνη παράταση στην Κοινωφελή Εργασία Δίμηνη παράταση στην Κοινωφελή Εργασία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

O δήμος Σουλίου για την πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
O δήμος Σουλίου για την πλατφόρμα rantevou.kep.gov.grΔιαθέσιμη είναι από την Τετάρτη η πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί. Σκοπός είναι να διευκολύνονται να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια, αποφεύγοντας ταλαιπωρία και συνωστισμό, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η είσοδος γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Για τη νόμιμη μετάβαση στο ΚΕΠ, μετά την οριστικοποίηση του ραντεβού ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων ραντεβού ή και της παραλαβής του σχετικού αποδεικτικού με e-mail, εφόσον έχει συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα για την πανδημία το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 07.30-15.00. Η επίσκεψη γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ. Για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημα της επιλογής τους.
Read More »
O δήμος Σουλίου για την πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr O δήμος Σουλίου για την πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Επτά νέα δείγματα με μεταλλάξεις στην Ήπειρο

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Επτά νέα δείγματα με μεταλλάξεις στην ΉπειροΕπτά νέα δείγματα με μεταλλαγμένα στελέχη εντοπίστηκαν στην Ήπειρο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Το σύνολο με των δειγμάτων που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα στην περιοχή είναι δύο με μετάλλαξη Νοτίου Αφρικής και 34 με μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας.

Από τα επτά νέα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη τα τέσσερα προέρχονται από το Νομό Ιωαννίνων, ένα από την Άρτα, ένα από την Θεσπρωτία και ένα επίσης από την Πρέβεζα.

Συνολικά στο Νομό Άρτας έχουν επιβεβαιωθεί πέντε μεταλλαγμένα, στο Νομό Θεσπρωτίας έξι, στο Νομό Ιωαννίνων 17 και στο Νομό Πρέβεζας έξι.

Για γονιδιωματική ανάλυση στέλνεται ένας μικρός αριθμός δειγμάτων και όχι των σύνολο όσων επιβεβαιώνονται ως θετικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση ολοκληρώθηκε σε 606 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 09 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου 2021.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας και Λέσβου.

Από τον έλεγχο των 606 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 478 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC), 67 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under Investigation – VUI) και ένα δείγμα ήταν θετικό για Variant with deletion in S Gene.

Από τα 478 δείγματα με στελέχη VOC, τα 475 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας και τρία δείγματα με τη μετάλλαξη Νοτίου Αφρικής.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 3.373 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Μεγάλης Βρετανίας και 59 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Νοτίου Αφρικής από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

Από τα 59 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Νοτίου Αφρικής τα 57 είναι εγχώρια, εκ των οποίων 47 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 5 από την Περιφέρεια Αττικής, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Read More »
Επτά νέα δείγματα με μεταλλάξεις στην Ήπειρο Επτά νέα δείγματα με μεταλλάξεις στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

72 rapidtest πραγματοποιήθηκαν εχτές στο Φιλιάτι

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
72 rapidtest πραγματοποιήθηκαν εχτές στο ΦιλιάτιΑρνητικά ήταν τα αποτελέσματα σε όλα τα τεστ που διενήργησαν οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο.

Δειγματοληψίες έγινε σε δύο σημεία στην Άρτα, στους Φιλιάτες και στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων.

Τα αποτελέσματα όπως ανακοινώθηκαν επίσημα είναι τα ακόλουθα:

ΠΕ Θεσπρωτίας: Πλατεία Φιλιατών
Πραγματοποιήθηκαν 72 rapidtest, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Άρτας: Δημαρχείο Άρτας
Πραγματοποιήθηκαν 165 rapidtest, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Άρτας: Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Πραγματοποιήθηκαν 80 rapidtest, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Ιωαννίνων: Κεφαλόβρυσο
Πραγματοποιήθηκαν 62 rapidtest, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Συνολικά, σε 98 μαζικές δειγματοληψίες σε 51 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, διενεργήθηκαν 14.367 rapidtest από τα οποία ανευρέθησαν 347 κρούσματα (2,41%).
Read More »
72 rapidtest πραγματοποιήθηκαν εχτές στο Φιλιάτι 72 rapidtest πραγματοποιήθηκαν εχτές στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την ανασυγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την ανασυγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(ΠΥΣΔΕ) ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, εκφράζει την ιδιαίτερη αγωνία και ανησυχία του μετά την τελευταία πράξη αυταρχισμού του υπουργείου παιδείας να διορίσει εκπαιδευτικούς στα υπηρεσιακά συμβούλια, σε θέσεις που ο κλάδος εξέλεγε εκπροσώπους του

με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η αντιδημοκρατική αυτή μεθόδευση πραγματοποιήθηκε και στον νομό Θεσπρωτίας με την πράξη ανασυγκρότησης του υπηρεσιακού συμβουλίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην ιστορική πορεία του κλάδου μόνο σε περιόδους δικτατορίας

καταστρατηγήθηκε το δικαίωμα εκπροσώπησής μας στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Κατόπιν αυτών, καλούμε τους συναδέλφους μας που διορίστηκαν στο υπηρεσιακό συμβούλιο να ευθυγραμμιστούν με τις αποφάσεις

του κλάδου και να υποβάλουν άμεσα την παραίτησή τους.

Να μην συμπράξουν σε αντισυναδελφικές και αντισυνδικαλιστικές

επιλογές και πρακτικές. Να μην συναινέσουν στην φαλκίδευση και ναρκοθέτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Δεν τους ταιριάζει ο ρόλος του δοτού αιρετού που δεν νομιμοποιείται στην συνείδηση των εκπαιδευτικών.

Σε διαφορετική περίπτωση το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό μέτρων για τη διαγραφή από τα μητρώα της όσων «αιρετών» δεν παραιτηθούν.

Ο μόνος δημοκρατικά νομιμοποιημένος τρόπος να αποκατασταθεί η ομαλότητα είναι να παραταθεί η θητεία των αιρετών που εξελέγησαν το 2018 και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία, όπως άλλωστε συνέβη σε κάθε άλλο κλάδο εργαζομένων.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Βασιλειάδης Γεώργιος Κιτσάτης Κωνσταντίνος
Read More »
Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την ανασυγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την ανασυγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 42χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021
Σύλληψη 42χρονου το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι για τον 42χρονο υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 42χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 42χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

104 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021

 104 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας
Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (01-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (104) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(81) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
14 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
42 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
19 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(23) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
104 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας  104 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Σελίδες