Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Απριλίου 20, 2019

Ολοκληρώθηκε το γκάλοπ που διενήργησε το thespro-news.gr, για τις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στην έρευνα, που το ερώτημα ήταν "Ποιόν υποψήφιο θεωρείτε καταλληλότερο για Δήμαρχο Ηγουμενίτσας", απάντησαν συνολικά 532 άτομα και συμπεριελάμβανε τους 4 υποψήφιους Δημάρχους καθώς και την επιλογή ΚΑΝΕΝΑΣ.

Αναλυτικά και με σειρά κατάταξης, έλαβαν:


Λώλος Ιωάννης 216 40,60%
Γόγολος Ιωάννης 193 36,28%
Δημητρίου Θωμάς 47 8,83%
Δήμας Δώρης 30 5,64%
ΚΑΝΕΝΑΣ 46 8,65%
Αφαιρώντας την επιλογή ΚΑΝΕΝΑΣ, τα ποσοστά των 4 υποψηφίων διαμορφώνονται ως εξής:

Λώλος Ιωάννης 216 44,44%
Γόγολος Ιωάννης 193 39,71%
Δημητρίου Θωμάς 47 9,67%
Δήμας Δώρης 30 6,17%

Read More »
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2019 Rating: 5

Ευχές Πάσχα από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Σάββατο, Απριλίου 20, 2019


Ο Πρόεδρος Αλέκος Πάσχος,
το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
σας εύχονται
Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά!!
Read More »
Ευχές Πάσχα από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Ευχές Πάσχα από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2019 Rating: 5

Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επιχειρηματικότητα και επαγγελματικές δεξιότητες στον τουρισμό

Σάββατο, Απριλίου 20, 2019


Η επιχειρηματικότητα καθώς και οι επαγγελματικές δεξιότητες που απαιτούνται στον τομέα του τουρισμού στη σύγχρονη αγορά εργασίας, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση των σπουδαστών του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αλέκο Πάσχο και τον Διοικητικό Προϊστάμενο κ. Πέτρο Ζουμπούλη, την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Τα ζητήματα που αναδείχτηκαν αφορούσαν στην ανάπτυξη και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Θεσπρωτίας, όπως και σε προτάσεις σχετικές με την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού καθώς και στην επαγγελματική κατάρτιση των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων στον κλάδο του τουρισμού.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν οι σπουδαστές από τις Ειδικότητες του Τομέα του Τουρισμού του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας:
· Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού
· Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
· Συνοδός Βουνού
· Κυβερνήτης σκαφών αναψυχής

Τη συζήτηση συντόνισαν δημοσιογραφικά οι σπουδαστές από την ειδικότητα του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας, «Αθλητική Δημοσιογραφία».

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ κ. Ηλίας Μπούας καθώς και οι εκπαιδευτές των ειδικοτήτων:
· κα Θάλεια Θεοδωρίδη – Επικοινωνιολόγος
· κ. Βλάσης Ντόκας – Δημοσιογράφος
· κα Σταυρούλα Βασιλείου – Στέλεχος Τουριστικών Επιχειρήσεων
· κος Βασίλειος Μπαράτσας - Στέλεχος Τουριστικών Επιχειρήσεων
· κος Βασίλειος Προκόπης – Μηχανολόγος

Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αλέκο Πάσχο, τον Διοικητικό Προϊστάμενο κ. Πέτρο Ζουμπούλη και το προσωπικό του Επιμελητηρίου για τη φιλοξενία και την άψογη διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Read More »
Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επιχειρηματικότητα και επαγγελματικές δεξιότητες στον τουρισμό Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επιχειρηματικότητα και επαγγελματικές δεξιότητες στον τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2019 Rating: 5

Επιτυχημένη πνευματική εκδήλωση για το Πάσχα στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Σάββατο, Απριλίου 20, 2019Επιτυχημένη και από άποψη περιεχομένου και από άποψη συμμετοχής κόσμου ήταν η εκδήλωση για το Πάσχα στην ενορία Κεστρίνης. Ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος μίλησε για την ανάσταση των ψυχών, που σηματοδοτεί η Ανάσταση του Χριστού. Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Θεανθρώπου, είπε, αλλάζουν την πορεία μας. Αν θέλουμε να είμαστε αληθινά δικοί Του, να Τον νιώθουμε όχι ως επίγειο άρχοντα, αλλά ως τον άρχοντα των καρδιών μας, πρέπει να πάρουμε την απόφαση να τον ακολουθήσουμε στο Γολγοθά. Γιατί μόνο έτσι θα έχουμε μετοχή στο θρίαμβο της Ανάστασης. Και παρότρυνε τους πιστούς, να ανανεώσουν μέσα τους τη σταθερή και απόλυτη πεποίθηση ότι δεν υπάρχει τίποτε και κανείς άλλος, που μπορεί να διεκδικήσει την αλήθεια. Η Αλήθεια είναι μόνο ο Χριστός, Αυτός, που παρέδωσε τον εαυτό του στο σταυρικό θάνατο, για να προσελκύσει τους πλανεμένους ανθρώπους κοντά Του, στην αιώνια Ζωή.

ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ

Ο εφημέριος της ενορίας π. Ηλίας Μάκος επεσήμανε να μη μένουμε ασυγκίνητοι μπροστά στο σταυρό του Χριστού. Και να μη φοβάμαστε το σταυρό. Αλλά να φοβόμαστε τα καρφιά. Τα μυτερά καρφιά, που φτιάχνουμε καθημνερινά με τα δικά μας χέρια. Τα πυρωμένα καρφιά, που βυθίζουμε, όχι μόνο στην καρδιά των συνανθρώπων, αλλά και στη δική μας καρδιά και την κάνουμε να αιμορραγεί. Τα ακάθαρτα καρφιά, που τσαλακώνουν υπολήψεις και ανοίγουν ηθικές πληγές. Τα καρφιά της εγωπάθειας, εγώ είμαι και κανένας άλλος, που μας κάνουν ανίκανους σε έργα προσφοράς και αγάπης. Τα καρφιά, που με τον τρόπο που ζούμε, βάζουμε στο σώμα του Χριστού. Και κατέληξε: Ο δρόμος όλων όσων βαθίζουν στα ίχνη του Χριστού, δεν τελειώνει στο Γολγοθά. Προχωρά στην Ανάσταση.

ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η Βυζαντνή Χορωδία του ναού Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας, υπό τον έμπειρο και αναγνωρισμένης αξίας πρωτοψάλτη Αναστάσιο Δηλαβέρη, απέδωσε κατανυκτικά και με υμνολογική αρτιότητα ψαλμωδίες της Μ. Εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι επαινετική αναφορά έγινε από τον κ. Δηλαβέρη στον γέροντα ιεροψάλτη της ενορίας Ιωάννη Κιτσιλή, που για μιοσό και πλέον αιώνα διακονεί το αναλόγιο και έψαλε εγκώμια της Μ. Παρασκευής. Στα μέλη της Χορωδίας προσφέρθηκαν από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αναμνηστικά δώρα.

Read More »
Επιτυχημένη πνευματική εκδήλωση για το Πάσχα στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας Επιτυχημένη πνευματική εκδήλωση για το Πάσχα στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2019 Rating: 5

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ.ΠΙΤΟΥΛΗ

Σάββατο, Απριλίου 20, 2019


Εύχομαι από καρδιάς, τις Άγιες ημέρες του Πάσχα να μας δώσουν υγεία και χαρά .

Η γιορτή της αγάπης να μας κάνει όλους να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την βοήθεια και την στήριξή μας. Ας μας κάνει να εργασθούμε όλοι μαζί, με συνεννόηση και συνεργασία για να πάμε τη Θεσπρωτία, την Ήπειρο ακόμη πιο μπροστά. Να ξαναδώσουμε ελπίδα στους νέους και στις νέες μας για ένα καλύτερο αύριο δημιουργίας και προκοπής.

Ας προσπαθήσουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί ακόμη πιο πολύ για να μπορέσει η Κοινωνία μας, πιο αισιόδοξη, πιο σίγουρη, και πιο σταθερή να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του μέλλοντος για το καλό όλων μας.

«Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα»

Read More »
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ.ΠΙΤΟΥΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ.ΠΙΤΟΥΛΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Σάββατο, Απριλίου 20, 2019


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 22η Απριλίου του έτους 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19: 00 μ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ. Α΄133/19.7.2018)σε αντικατάσταση του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Αποδοχή συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, άξονα προτεραιότητας "Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων", με τίτλο "Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Φιλιατών.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

2. Έγκριση υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση 2018" του πράσινου ταμείου, του έργου με τίτλο: ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΑΙ Τ.Κ. ΣΑΓΙΑΔΑΣ.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

3. Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 41/2019 απόφασης του Δ.Σ. με θέμα : Ορισμός δημοτικών υπαλλήλων που θα αποτελέσουν μέλη (τακτικό και αναπληρωματικό) των Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών / Εργασιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 (άρθρο 221 παρ. 11β και παρ. 11δ).
Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία - Διευθ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα Δεμερτζή Όλγα

4. Αποδοχή επιχορηγήσεων – Αναμόρφωση τεχνικού Προγράμματος και προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2019.
- Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι: κα. Παππά – Μάλλιου Ουρανία, κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

5. Απευθείας Ανάθεση εκμίσθωσης Δημοτικού Ξενώνα Φιλιατών λόγω άγονης Δημοπρασίας.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
 
6. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 207/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων Φιλιατών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

7. Λήψη απόφασης σχετικά με την από 22-05-2018 και με αριθμ. πρωτ: 4675/23-05-2018 αίτηση του Σπυρίδωνα Παππά του Βύρωνα , επιχειρηματία, περί δικαστικού ή εξώδικου συμβιβασμού κατ΄άρθρο 72 παρ. 1 εδ.ιδ του Ν. 3852/2010.
Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία - Διευθ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα Δεμερτζή Όλγα

8. Κατανομή χρηματοδότησης στις σχολικές Επιτροπής για λειτουργικές δαπάνες σχολικών μονάδων Α΄ Τριμήνου 2019 .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

9. Την εξειδίκευση εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού του Οικονομικού έτους 2019 για έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου Φιλιατών ως προ την έκδοση βιβλίου του Καθηγητή Δρ. Κωνσταντίνου Κουσούκη << Ιαματική Ιατρική –Συμπληρωματικές θεραπείες >> για την προβολή Ιαματικών Λουτρών Τρύφου.
Εισηγητής: - Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

10. Την εξειδίκευση της εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2019 για την επιχορήγηση αθλητικού συλλόγου ΑΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Σαγιάδας .
Εισηγητής: - Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

11. Έκφραση γνώμης επί του με αριθμ. πρωτ: 1755/27-03-2019 εγγράφου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Θεσπρωτίας για ίδρυση Τμήματος ΄Ενταξης.
Εισηγητής: - Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

12. Παραχώρηση χρήσης πρώην Δημοτικού Σχολείου Σίταινας Τοπικής Κοινότητας Κάτω Ξεχώρου στον Πολιτιστικό σύλλογο Κάτω Ξεχωριτών.
Εισηγητής: - Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

13. Ίδρυση -Κατασκευή νέου Κοιμητηρίου στην Τ.Κ. Ραβενής με παράλληλη μεταφορά του υπάρχοντος Κοιμητηρίου.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

14. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Αποκατάσταση αύλειου χώρου του Ι.Ν. Παναγίας Κρυονερίου» .
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

15. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Συντήρηση οδού από την Τ.Κ. Κρυονερίου μέχρι την Τ.Κ. Αναβρυτού» .
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

16. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στην περιοχή Σκάλας Φιλιατών».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

17. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Φιλιατών».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

18. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας και έγκριση Α.Π.Ε του έργου «Αποκατάσταση δρόμου στη Δ.Κ. Φιλιατών» .
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

19. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Άμεση αποκατάσταση οδικού Δικτύου στα Πηγαδούλια Φιλιατών».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

20. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας και έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Αποκατάσταση οδού από γέφυρα Νεράιδας έως Συνοικισμό Δονάτο Τ.Κ. Παλαιοχωρίου».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

21. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στις Τ.Κ. Λίστας και Καλλιθέας».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

22. Περί αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών με ίδια μέσα στις Δ.Ε. Φιλιατών και Σαγιάδας.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

23. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Διαμόρφωση πηγής Ραβοστίβας".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

24. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου "Κατασκευή χωμάτινης δεξαμενής (Λούτσα) περισυλλογής νερού στο όρος Τσαμαντά".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

25. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 218/2018 απόφαση του Δ.Σ. Φιλιατών με θέμα: Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου “ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΟΥΛΙΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2019 Rating: 5

Αλέκος Καχριμάνης: Μήνυμα για καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή - Εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση

Σάββατο, Απριλίου 20, 2019

Καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή που θα του δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, μιλώντας σε μία εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής. Μία συγκέντρωση που θύμιζε εκείνες που έκαναν τα μεγάλα πολιτικά κόμματα την προηγούμενη δεκαετία. Με την διαφορά ότι το ακροατήριο ήταν διακομματικό. Ο κ. Καχριμάνης έκανε εκτενή αναφορά στις παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν και σε όσες δρομολογούνται, προχώρησε ουσιαστικά σε έναν απολογισμό πενταετίας, έκανε την αυτοκριτική του αναγνωρίζοντας ότι «έγιναν και λάθη» και ζήτησε «εντολή αυτοδιοίκησης και όχι ετεροδιοίκησης».

«Ζητάμε καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή» υπογράμμισε τονίζοντας ότι το ποιος θα εκλεγεί το έχουν αποδεχθεί όλοι οι αντίπαλοί του. Το διακύβευμα είναι με τι όρους θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα.

Γιατί και μίλησε για ετεροδιοίκηση, εννοώντας τις συνεργασίες που θα πρέπει να επιτευχθούν σε περίπτωση όπου δεν υπάρξει αυτοδυναμία την πρώτη Κυριακή.

Η ομιλία άρχισε με αιχμηρές αλλά έμμεσες αναφορές προς όσους υποψηφίους φαντάζονται ότι είναι πρωθυπουργοί.

«Εμείς δεν υποσχόμαστε ούτε οράματα, ούτε θεάματα, ούτε θαύματα. Από υποσχέσεις και φανταχτερά προγράμματα, χόρτασαν, αλλά και εξαπατήθηκαν πολλές φορές οι πολίτες», τόνισε ο κ. Καχριμάνης και συνέχισε: «Δίνουν υποσχέσεις για έργα που χρειάζονται τρεις και τέσσερις κρατικοί προϋπολογισμοί για να γίνουν.

Χαμένοι «από χέρι» είναι, υπόσχονται τα πάντα στους πάντες.

Εμείς όλα αυτά τα χρόνια κινηθήκαμε με υπευθυνότητα.

Μας γνωρίζετε και σας γνωρίζουμε.

Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν.

Δεν παίξαμε με τις αξίες των Ηπειρωτών και του Ηπειρωτισμού. Αυτές τις αξίες που αγνοούν πολίτες της Αθήνας, που σας κουνάνε και μας κουνάνε το «δάχτυλο», λέγοντάς μας «εσείς οι Ηπειρώτες»…»

 
Χαρακτήρισε την παράταξή του ως παράταξη της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας, σημειώνοντας ότι το έργο που έγινε δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται, δεν μηδενίζεται.

Η Περιφέρεια εξακολουθεί να κινείται σε τέσσερις άξονες. Σε έργα που χρηματοδοτούνται από πόρους της και πόρους του κράτους, σε έργα και δράσεις που γίνονται μέσω του ΕΣΠΑ κι άλλων ευρωπαικών προγραμμάτων, σε έργα υπερτοπικής σημασίας και σε παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, σημειώνοντας ότι η Ήπειρος είναι τέταρτη στην απορρόφηση πόρων.

Μίλησε για την ώθηση που έδωσε η Ιόνια Οδός και για τα υπόλοιπα οδικά έργα που είτε εκτελούνται, είτε σχεδιάζονται.

Αναφέρθηκε στον ρόλο του αεροδρομίου αλλά και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και υπογράμμισε ότι «οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες αίρονται με μεγάλα και μικρά έργα παντού».

«Το έργο μας είναι πολύπλευρο, μεγάλο. Παρακαταθήκη και οδηγός για τη νέα περίοδο.

Εμείς υλοποιούμε το πρόγραμμα που κάποιοι απλά υπόσχονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Περιφέρεια, όλα αυτά χρόνια ήταν στην πρωτοπορία.

-Πρώτη στην Ελλάδα υλοποιεί το Πρόγραμμα για τα Αρχαία Θέατρα.

-Αποτελεί σημείο αναφοράς για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ και τη μονάδα ΑΣΑ.

-Είναι η πρώτη στην Ελλάδα που της ανατέθηκε η σύνταξη των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.

-Είναι η πρώτη Περιφέρεια που συνδύασε προβολή τουρισμού και τοπικών προϊόντων σε διεθνείς εκθέσεις, που το υιοθέτησε στη συνέχεια το Υπουργείο Τουρισμού.

-Άνοιξε νέες αγορές, όπως αυτή της Σιγκαπούρη, στην οποία ήταν η πρώτη περιφέρεια από όλη την Ελλάδα που παρουσίασε προϊόντα της.

-Άνοιξε πόρτα συνεργασίας με περιφέρεια της Κίνας. Βραβεύτηκε πανευρωπαϊκά για τον Οδηγό του Πολίτη.

-Με την έμπρακτη συνδρομή και συμβολή μπόρεσε να ξεκινήσει η ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας.

 
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης έθεσε το διακύβευμα των εκλογών τονίζοντας ότι αν δεν υπάρχει πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή θα οδηγήσει σε αδυναμία λήψης άμεσων αποφάσεων και παρεμβάσεων.

«Πρώτα θα πρέπει να ολοκληρώνονται τα παζάρια και μετά τα έργα» είχε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις συμφωνίες που θα απαιτούνται μεταξύ των παρατάξεων για την λήψη της όποιας απόφασης.

«Με τη δύναμη που θα μου δώσετε στις εκλογές του Μαΐου και τα επόμενα χρόνια θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την Ήπειρο.

Με τους στενούς μου συνεργάτες, τους περιφερειακούς συμβούλους, το προσωπικό της Περιφέρειας, θα εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά για να ανεβάσουμε την Ήπειρο ακόμη ψηλότερα», κατέληξε.

Τον Περιφερειάρχη προλόγισε ο Σταύρος Μπένος και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης ενώ διαβάστηκε επιστολή του πρώην Υπουργού Χρήστου Φώλια η οποία ήταν επικεντρωμένη στο πρόγραμμα Πίνδος και την πολυετή συνεργασία που είχε με τον Αλέκο Καχριμάνη.
Read More »
Αλέκος Καχριμάνης: Μήνυμα για καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή - Εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση Αλέκος Καχριμάνης: Μήνυμα για καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή - Εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2019 Rating: 5

Σελίδες