https://picasion.com/
https://picasion.com/

Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που βρέθηκε σε γκρεμό Ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσής του

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015
Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που βρέθηκε σε γκρεμό
Ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσής  του


Νεκρό εντόπισαν οι άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας,τον οδηγό του οχήματος,που το απόγευμα της Κυριακής, έπεσε σε γκρεμό, κοντά στο δρόμο προς το χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 20 περίπου ετών.

Μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ γίνονται έρευνες στο σημείο,για το ενδεχόμενο να υπήρχε στο όχημα και άλλος επιβάτης.
Το έργο των αστυνομικών και πυροσβεστών είναι δύσκολο,μιας και το σημείο είναι αρκετά δύσβατο,ενώ προσπαθούν να το φωτίσουν με ισχυρές πηγές φωτός,που θα τους βοηθήσουν στο έργο τους.
Read More »
Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που βρέθηκε σε γκρεμό Ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσής του Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που βρέθηκε σε γκρεμό Ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσής  του Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015 Rating: 5

ΤΩΡΑ: Ντελαπάρισε νταλίκα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015
ΤΩΡΑ: Ντελαπάρισε νταλίκα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (+ΦΩΤΟ)
 


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, λίγο μετά από τη γέφυρα της Δέσπως.

 Ο οδηγός της νταλίκας, με συρόμενο, έχασε τον έλεγχό της, με αποτέλεσμα, αφού κάνει αρκετά ζικ ζακ, να αναποδογυρίσει πάνω στο οδόστρωμα.Ο οδηγός τραυματισμένος, βγήκε από το φορτηγό με την βοήθεια διερχόμενων οδηγών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία.


Read More »
ΤΩΡΑ: Ντελαπάρισε νταλίκα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (+ΦΩΤΟ) ΤΩΡΑ: Ντελαπάρισε νταλίκα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015 Rating: 5

Απάντηση του Μάριου Κάτση για την απένταξη του έργου πεζοδρομίων του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015
Απάντηση του Μάριου Κάτση για την απένταξη του έργου πεζοδρομίων του Δήμου Σουλίου


Σχετικά με το θέμα που προέκυψε από την ανάκληση της απόφασης ένταξης της πράξης «Κατασκευή πεζοδρομίων πόλης Παραμυθιάς δήμου Σουλίου» και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, ενημερώνουμετην τοπική κοινωνία με το αναλυτικό ιστορικό της υπόθεσης:

1. Το παραπάνω έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος – Ηπείρου 2007-2013» του Άξονα Προτεραιότητας 6, «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, στις 12/12/2013, σύμφωνα με το έγγραφο του φορέα διαχείρισης – ΕΕΤΑΑ με αρ. πρωτ. 2560/12-12-2013.

2. Όπως προκύπτει από την με Α.Π.: 17917/14-4-2014 εγκύκλιο του τότε Υπουργού κ. Χατζηδάκη : «οι εντάξεις στο σύνολο των Τομεακών και Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ανέρχονται σε 36,5 δισ. ευρώ, μέγεθος που αντιστοιχεί στο 152,3% της συνολικής δημόσιας δαπάνης του ΕΣΠΑ. Στόχος, είναι η μείωση της υπερδέσμευσης στο επίπεδο του 105 -115%».

3. Επιπλέον, με διευκρινιστική εγκύκλιο (αρ.πρωτ. 21198/06-05-14), σημειώνεται, ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας η εξυγίανση του προγράμματος (απεντάξεις) καθώς και το πάγωμα νέων εντάξεων σε αυτό. Ειδικότερα στην παρ. 1, αναφέρεται ότι εξαιρούνται της διαδικασίας εξυγίανσης, έργα τα οποία έως και την 14η Απριλίου του 2014, είχε κοινοποιηθεί στον υποψήφιο ανάδοχο η εγκριτική απόφαση της προϊσταμένης αρχής του αποτελέσματος της δημοπρασίας (αρ.30 Ν.3669/2008).

4. Το έργο για την κατασκευή πεζοδρομίων του δήμου Σουλίου δημοπρατήθηκε στις 13 Μαΐου 2014. Εκπρόθεσμα, με βάση τη διευκρινιστική εγκύκλιο. Δηλαδή, το έργο ήταν ήδη καταδικασμένο όταν δημοπρατήθηκε και ήταν στις προτάσεις απένταξης από τον Απρίλιο του 2014 !.

5. Οριστικές δεσμεύσεις της χώρας για απεντάξεις έργων στο ΠΕΠ «Ήπειρος-Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα 2007-2013» δόθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με το έγγραφο με Α.Π. :40095/06-08-2014 του Υφυπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Το εν λόγω έργο περιλαμβανόταν στους πίνακες εξυγίανσης που στείλαμε ως χώρα τον Αύγουστο του 2014 στην Ε.Ε., δηλαδή είχε οριστικά απενταχθεί ! Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι ο Δήμος Σουλίου έσπευσε να αποδόσει ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση, αποσιωπώντας έτσι την αλήθεια.  
To έργο δυστυχώς είχε απενταχθεί από το ΕΣΠΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα από τον Αύγουστο, λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας αλλά και λόγω της υπερ-ένταξης έργων σε ένα μέτρο του ΕΣΠΑ με μικρότερο προϋπολογισμό.

Το θέμα υλοποίησης έργων, που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και να ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη, είναι πολύ σοβαρό. Δε χωρά μετακύλιση ευθυνών. 
Φυσικά κανείς δεν επιχαίρει όταν χάνονται ευκαιρίες που θα ενίσχυαν τις τοπικές κοινωνίες.

Πιστεύουμε ότι με τη νέα κυβέρνηση θα ενισχυθεί ο αναπτυξιακός προγραμματισμός και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε μέσα από ένα πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους να προχωρήσουμε στα βήματα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Μάριος Κάτσης
Βουλευτής Θεσπρωτίας
Read More »
Απάντηση του Μάριου Κάτση για την απένταξη του έργου πεζοδρομίων του Δήμου Σουλίου Απάντηση του Μάριου Κάτση για την απένταξη του έργου πεζοδρομίων του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015 Rating: 5

Τραγικό τέλος για τον αγνοούμενο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015

Τραγικό τέλος για τον αγνοούμενο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη (+ΦΩΤΟ)
 


Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί, σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, κοντά στο γήπεδο της Ανατολής ο αγνοούμενος 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε σε χωράφι, 60 μέτρα από χωματόδρομο, στην περιοχή Κάτσικα και σε απόσταση 500 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή

Tη σορό του νεαρού βρήκε ένα ζευγάρι που σταμάτησε στην περιοχή νωρίς το πρωί της Κυριακής, λόγω βλάβης στο αυτοκίνητό του. 

Το πτώμα βρέθηκε σε χωράφι, 60 μέτρα από χωματόδρομο, στην περιοχή Κάτσικα και σε απόσταση 500 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή. 

Δίπλα από τη σορό, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, από την οποία κλήθηκε ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του. Στην περιοχή βρίσκεται ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Θόδωρος Βουγιουκλάκης. 

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει από την ιατροδικαστική έρευνα και επίσημα η ταυτότητα του νεκρού, καθώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι αλλοιωμένα.

Πηγές αναφέρουν ότι ο νεκρός φορά μπλούζα με το χαρακτηριστικό σήμα ITALIA, στοιχείο που παραπέμπει στον εξαφανισμένο φοιτητή, καθώς αυτό το σήμα έφερε η μπλούζα του, όταν εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το πτώμα φέρει τραύμα στον καρπό του. 

Οι πρώτες ενδείξεις αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια και είναι πιθανό το σενάριο ο νεαρός να έβαλε τέλος στη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα:

Read More »
Τραγικό τέλος για τον αγνοούμενο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη (+ΦΩΤΟ)  Τραγικό τέλος για τον αγνοούμενο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Περιμένει 4 μήνες να αποζημιωθεί από τον Δήμο

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015
Ηγουμενίτσα: Περιμένει 4 μήνες να αποζημιωθεί από τον Δήμο
 


Ήταν 19 Νοεμβρίου 2014 (Δείτε ΕΔΩ) όταν στην έξοδο της Ηγουμενίτσας προς το Μαυρούδι, απέναντι από το πρατήριο καυσίμων του κ. Μπότσαρη, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και του δυνατού αέρα, γέρικο δέντρο έπεσε πάνω στο δρόμο τη στιγμή που τον διέσχιζε ΙΧ, με αποτέλεσμα το δέντρο να το καταπλακώσει.

Ο οδηγός του ΙΧ στάθηκε τυχερός και δεν τραυματίστηκε, ωστόσο το ΙΧ του υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.


Από τότε πέρασαν 4 μήνες και ξεκίνησε η δαιδαλώδες διαδρομή του οδηγού, στην ελληνική γραφειοκρατία , ώστε να καταφέρει να αποζημιωθεί για τις ζημιές στο όχημά του.

Και ενώ περίμενε ο Δήμος Ηγουμενίτσας να δείξει κατανόηση στην αντικειμενική του δυσκολία, να καλύψει ο ίδιος τις ζημιές αφού είναι άνεργος, έλαβε σαν απάντηση πως πρέπει να διεκδικήσει το δίκιο του δικαστικά.Πράγμα που σημαίνει πρόσθετα έξοδα για δικηγόρο, στην άδεια τσέπη του άνεργου συμπολίτη μας. 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα πρέπει να δείχνει περισσότερη κατανόηση στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών και να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν .

Σίγουρα δεν του αρμόζει να ταλαιπωρεί έναν συνδημότη μας, για να καταφέρει να βρει λύση, σε ένα πρόβλημα, που ο ίδιος ο Δήμος του προκάλεσε.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Περιμένει 4 μήνες να αποζημιωθεί από τον Δήμο Ηγουμενίτσα: Περιμένει 4 μήνες να αποζημιωθεί από τον Δήμο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015 Rating: 5

Δύο συλλήψεις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015
Δύο συλλήψεις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Ηγουμενίτσα
 

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα, καθ’ υπόδειξη του οδηγού του, δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν ανάμεσα στην καρότσα του φορτηγού, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Δύο συλλήψεις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ - Πτώμα νεαρού εντοπίστηκε στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ - Πτώμα νεαρού εντοπίστηκε στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα,εντοπίστηκε πριν από λίγα λεπτά κοντά στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων,που βρίσκεται κοντά στην Γαλακτοκομική Σχολή.. 
 Οι συγγενείς  του,εκτιμούν πως  πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο σπουδαστή από το Ρέθυμνο που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Στο σημείο βρίσκεται ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,το πτώμα εντόπισε ένας βοσκός,ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.
Δίπλα του βρέθηκε ένα μαχαίρι.
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ - Πτώμα νεαρού εντοπίστηκε στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ΕΚΤΑΚΤΟ - Πτώμα νεαρού εντοπίστηκε στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1