https://picasion.com/
https://picasion.com/

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών, ο πρόεδρος της Τ.Κ Πετροβίτσας Δονάτος Μπίκας. Συλλυπητήριο μήνυμα της δημοτικής αρχής Σουλίου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πετροβίτσας Δονάτος Μπίκας.

Tον 68χρονο προεδρο, εντόπισαν νεκρό εντός της οικίας του, το συγγενικό του περιβάλλoν. Η σωρός του έχει μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ηπείρου όπου η σχετική νεκροψία του ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη, θα φανερώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, προέβη στην εξής δήλωση:

Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον αδόκητο θάνατο του αγαπητού Δονάτου Μπίκα, εκπροσώπου της ΤΚ Πετροβίτσας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.


Read More »
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών, ο πρόεδρος της Τ.Κ Πετροβίτσας Δονάτος Μπίκας. Συλλυπητήριο μήνυμα της δημοτικής αρχής Σουλίου Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών, ο πρόεδρος της Τ.Κ Πετροβίτσας Δονάτος Μπίκας. Συλλυπητήριο μήνυμα της δημοτικής αρχής Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Β. Γιόγακας: Πρόχειρη & χωρίς σχεδιασμό η διαδικασία του ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις στην ειδική αγωγή

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017


Μέσα στους 21 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγακας, όπου αναζητούν τους λόγους και την προχειρότητα των νέων δεδομένων που επιχειρεί ο ΕΟΠΥΥ να συνεχίσει την συνεργασία με τους παρόχους υγείας, τονίζοντας ότι η παρατεινόμενη εκκρεμότητα στην υπογραφή των συμβάσεων (με παρόχους αναλωσίμων και Ειδικής Αγωγής) είναι αποτέλεσμα της πρόχειρης, χωρίς σχεδιασμό και επείγουσας διαδικασίας που επέλεξε ο Οργανισμός. 
Επιπλέον, όπως αναφέρει, η εσπευσμένη, και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, πρωτοβουλία, ειδικά για το μείζον ζήτημα της Ειδικής Αγωγής, εγείρει ανησυχίες για την διασφάλιση της πρόσβασης των παιδιών που έχουν ανάγκη σε υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης κ.α.. 
Αναλυτικά, η ερώτηση 21 βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Υγείας έχει ως εξής: 
«Κύριε Υπουργέ, To Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ είχαν αναγγείλει και δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία συμβασιοποίησης όλων των παρόχων υγειονομικού υλικού, αναλωσίμων περίθαλψης και της Ειδικής Αγωγής. 
Το 2016 έφυγε, οι συμβάσεις όμως ακόμη δεν έχουν έρθει. 
Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα στην υπογραφή των συμβάσεων είναι αποτέλεσμα της πρόχειρης, χωρίς σχεδιασμό και επείγουσας διαδικασίας που επέλεξε ο ΕΟΠΥΥ. 
Η εσπευσμένη, και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, πρωτοβουλία, ειδικά για το μείζον ζήτημα της Ειδικής Αγωγής, εγείρει αμφιβολίες αλλά και ανησυχίες για την διασφάλιση της πρόσβασης των παιδιών που έχουν ανάγκη σε υπηρεσίες λογοθεραπείας. 
Η υπογραφή δε μιας τόσο σημαντικής σύμβασης, όπως αυτή της Ειδικής Αγωγής, προϋποθέτει σχεδιασμό αλλά και ουσιαστική διαβούλευση, προϋποθέσεις οι οποίες δεν τηρήθηκαν. 
Επιπλέον δεν έχει εκδοθεί Υπουργική απόφαση που θα κατανέμει τους κλειστούς προϋπολογισμούς ανά κατηγορία Υγειονομικών Αγαθών ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το πλαίσιο τιμών. 
Οι πολίτες πρέπει να έχουν πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για τόσο σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα καθώς η Πολιτεία οφείλει να παρέχει εγγυήσεις για την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία), αναλωσίμων για διαβητικούς, ορθοπεδικά υλικά, γυαλιών οράσεων, επιθεμάτων και λοιπών αγαθών. 
Κατόπιν όλων αυτών Ερωτάσθε : 
1) Θα εξασφαλισθεί η ουσιαστική διαβούλευση πριν την υπογραφή των συμβάσεων; 
2) Θα υπάρξει διαπραγμάτευση ώστε να διασφαλιστούν τιμές συμφέρουσες για το Δημόσιο; 
3) Πότε θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των κλειστών προϋπολογισμών ανά κατηγορία παρόχων; 
4) Έχει ληφθεί πρόνοια για την επάρκεια των κλειστών προϋπολογισμών έτσι ώστε να μην απειληθεί η πρόσβαση των πολιτών σε κρίσιμες υπηρεσίες και υγειονομικά αγαθά όπως είναι η Ειδική Αγωγή ; 
5) Πότε θα ολοκληρώσετε την διαδικασία για τα οπτικά ; 
6) Τι απαντάτε στα αγωνιώδη ερωτήματα χιλιάδων οικογενειών που με την αναποτελεσματική πολιτική σας τους έχετε καταστήσει ομήρους ; 
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 
ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ 
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ 
ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ 
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 
ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ 
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ 
ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ 
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ


 
Read More »
Β. Γιόγακας: Πρόχειρη & χωρίς σχεδιασμό η διαδικασία του ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις στην ειδική αγωγή Β. Γιόγακας: Πρόχειρη & χωρίς σχεδιασμό η διαδικασία του ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις στην ειδική αγωγή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε όλη τη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017Με αποφάσεις και των τριών δήμο της Θεσπρωτίας, αύριο Πέμπτη, όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του παγετού από τις χιονοπτώσεις.Read More »
Κλειστά αύριο τα σχολεία σε όλη τη Θεσπρωτία Κλειστά αύριο τα σχολεία σε όλη τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 12-01-2017 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017


Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών συνθηκών και σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με απόφαση του, αναστέλλει για αύριο Πέμπτη 12-01-2017 τη λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Read More »
Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 12-01-2017 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 12-01-2017 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 201711 Ιανουαρίου 2016. 
Μια νύχτα εφιαλτική, μια νύχτα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου, μια νύχτα που γυρνάει ξανά και ξανά στο μυαλό μου. Πέρασε ένας χρόνος και όμως τα συναισθήματα είναι το ίδιο. Όλοι μου έλεγαν ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γιατρέψει τίποτα. Προσπαθώ να μάθω να ζω χωρίς εσένα. Μου λείπεις κάθε μέρα και πιο πολύ. Πονάω κάθε στιγμή της ημέρας.
Το 2002 που τελείωσα το σχολείο, μου ζήτησες να αναλάβω την εφημερίδα προσωρινά μέχρι να βρεις κάποια άλλη κοπέλα, γιατί η προηγούμενη ήθελε να φύγει. Ξεκίνησα δειλά-δειλά και όσο περνούσε ο καιρός και τα χρόνια, λάτρεψα αυτή την δουλειά.
Μου άρεσε που δουλεύαμε μαζί. Αγαπούσα την τελειομανία σου και ας με νευρίαζε πολλές φορές. Και ας σου γκρίνιαζα και ας τσακωνόμασταν συχνά.
Με παρακάλαγες να ξεκινήσω να αρθρογραφώ και εγώ αρνιόμουν πεισματικά. Και να που έφτασε η στιγμή να γράψω το πρώτο μου άρθρο και να είναι για σένα! Έβαλες πάλι το χεράκι σου!
Μπαμπά μου, μου λείπεις πολύ. Σε σκέφτομαι καθημερινά. Όπου και αν πάω η απουσία σου είναι αισθητή. Όταν πηγαίνω στη μαμά ,το σπίτι είναι άδειο, όσο κόσμο και να έχει, όσες φωνές και αν ακούγονται από τα εγγόνια σου! Κατεβαίνω στην Ηγουμενίτσα και περιμένω να σε δω στους δρόμους, να γυρνάς από υπηρεσία σε υπηρεσία ή να πίνεις το τσιπουράκι σου με τους φίλους σου. Χτυπάει το κινητό μου κ κοιτάω με λαχτάρα να δω αν γράφει ΜΠΑΜΠΑΣ.
Αλλά πιο πολύ ξέρεις πότε νοιώθω την απουσία σου; Όταν βρίσκομαι στο γραφείο μας! Όταν μπαίνω μέσα και δεν βρίσκω τα "ραβασάκια" σου, όπως συνήθιζα να αποκαλώ τις σημειώσεις σου. Αυτά που μου άφηνες καθημερινά για να ετοιμάσουμε την ύλη των εφημερίδων. Αυτά που περίμεναν να διαβάσουν πως και πως οι αναγνώστες σου. Αυτά που γέμιζαν τους «ΑΛΕΞ(Η)ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ» και τα «ΤΟΛΜΗΡΑ». Τις στήλες σου, που πλέον δεν υπάρχουν, γιατί κανένας δεν μπορεί να αναπληρώσει και να συναγωνιστεί την πένα σου. Στο γραφείο μας που πλέον έχει μείνει άδειο!
Η απουσία σου είναι αισθητή σε όλους. Η μαμά ακόμα δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την απουσία σου, πονάει πολύ. Προσποιείται ότι είναι καλά, χαμογελάει για να νοιώθουν όμορφα τα εγγόνια σας, αυτά που πλέον της δίνουν ζωή.
Ο Αλέξανδρος, ο Άγγελος, η Ηρώ και η Ελένη, μιλάνε συχνά για σένα, θυμούνται τις όμορφες στιγμές που περνάγατε. Μιλάνε με αγάπη, νοσταλγία και ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη τους. Ένα χαμόγελο που δεν θα σβήσει ποτέ γιατί ξέρουν πόση αδυναμία τους είχες. Εμείς σου φωνάζαμε να μην τα κακομαθαίνεις και εσύ μας κοιτούσες πονηρά και έτρεχες να τους πραγματοποιήσεις κάθε επιθυμία τους.
Έχεις αφήσει όμως μεγάλο κενό και στις καρδιές των φίλων σου. Των λίγων καρδιακών σου φίλων, που όχι μόνο δεν ξεπερνάνε τα δάχτυλα του ενός χεριού αλλά ούτε καν τα συμπληρώνουν. 
Οι φίλοι σου, που ένα χρόνο τώρα, στέκονται δίπλα μας. Έτοιμοι να μας συμβουλέψουν ή να μας "μαλώσουν" όταν χρειαστεί. Έτοιμοι να μας βοηθήσουν σε ότι και αν ζητήσουμε. 
Οι φίλοι σου που πλέον μπήκαν στις ζωές μας και είναι κομμάτι μας.
Ένα χρόνο τώρα προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με την δουλειά. 
Πιστεύω να τα καταφέρνουμε και να είσαι υπερήφανος. Σ’ αυτό, βέβαια, μας βοηθάνε και οι συνεργάτες μας. Απ’ την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό μας και συνεχίζουν να μας στηρίζουν. Οφείλω να τους ευχαριστήσω δημόσια!
Μπαμπά μου... 
Μπαμπάς, μια απ’ τις πρώτες λέξεις που καταφέρνει να πει ένα μωρό, μια λέξη τόση μικρή, απλή, καθημερινή... Καταλαβαίνεις, όμως, την αξία της, μόνο όταν σταματήσεις να την προφέρεις, να την φωνάζεις.
Ο άνθρωπος, λένε, πεθαίνει μόνο όταν ξεχαστεί...
Εσύ, μπαμπά μου, θα μείνεις για πάντα ζωντανός στο μυαλό και στις καρδιές όλων μας! Ζωντανός όπως είσαι στην αγαπημένη μου φωτογραφία που δημοσιεύω. Ζωντανός, χορεύοντας με την πριγκίπισσά σου, όπως αποκαλούσες την Ηρώ απ’ την πρώτη μέρα που γεννήθηκε, και στα μάτια σου υπάρχει μόνο αγάπη και στοργή για όλους μας! 
Ζωντανός όπως το γέλιο σου, που ακόμα αντηχεί στ’ αυτιά μου!
Σ’ αγαπώ μπαμπά μου... 
Μου λείπεις...
Εύη Α. Αναστασίου


Read More »
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Προσπάθησε να περάσει με τον χιονιά 89 κιλά κάνναβης αλλά συνελήφθη

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017
Συνελήφθη, σήμερα και ώρα 04.00, στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (89.250) γραμμάρια κάνναβης. 
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.


Read More »
Προσπάθησε να περάσει με τον χιονιά 89 κιλά κάνναβης αλλά συνελήφθη Προσπάθησε να περάσει με τον χιονιά 89 κιλά κάνναβης αλλά συνελήφθη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Βίντεο από τη χιονισμένη Ηγουμενίτσα, το πρωί της Τετάρτης

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017Κάμερα: Βαγγέλης ΧαλμαντζήςRead More »
Βίντεο από τη χιονισμένη Ηγουμενίτσα, το πρωί της Τετάρτης Βίντεο από τη χιονισμένη Ηγουμενίτσα, το πρωί της Τετάρτης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τα προβλήματα αυτή την ώρα στο νομό (+ΗΧΟΣ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017
Read More »
Ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τα προβλήματα αυτή την ώρα στο νομό (+ΗΧΟΣ) Ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τα προβλήματα αυτή την ώρα στο νομό (+ΗΧΟΣ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

10 φωτογραφίες από τη χιονισμένη Ε.Ο. στο ύψος του Μαυρουδίου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017
 Φωτογραφίες Θεόδωρος Κυρίτσης - metar.gr
Read More »
10 φωτογραφίες από τη χιονισμένη Ε.Ο. στο ύψος του Μαυρουδίου  10 φωτογραφίες από τη χιονισμένη Ε.Ο. στο ύψος του Μαυρουδίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017
Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το πρωί της Τρίτης στο οδικό δίκτυο πολλών περιοχών του Δήμου μας καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την πλήρη αδυναμία και αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού για την περίφημη «πολιτική προστασία».

Ενώ το κύμα κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη και έχει χτυπήσει σχεδόν το σύνολο της χώρας, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι με πέντε εκατοστά χιόνι στο δήμο μας η κίνηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία ήταν ιδιαίτερα προβληματική: Καρβουνάρι, Ξηρολοφος, Κυραπαναγιά, Κρυσταλλοπηγή, Νεοχώρι, Νεράιδα, Σεβαστό, Αμπελιά παρουσίασαν σημεία με πολύ μεγάλη επικινδυνότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εργαζόμενοι που διαμένουν εκτός Παραμυθιάς και μετακινούνται καθημερινά με το αυτοκίνητό τους αντιμετώπισαν έντονα προβλήματα προσέγγισης της πόλης της Παραμυθιάς. Ενώ η λειτουργία ή μη των σχολείων (ειδικά της β/θμιας εκπαίδευσης) ήταν «έρμαιο» της αλληλοανάθεσης ευθυνών μεταξύ Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Δήμου.

Η συγκεκριμένη κατάσταση καταδεικνύει την παντελή έλλειψη πρόληψης, οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού τόσο του Κεντρικού Κράτους όσο και της Τοπικής Διοίκησης. Είναι εμφανές ότι η πολιτική προστασία, η ομαλή μετακίνηση των εργαζομένων από και προς τις εργασίες τους καθώς και των μαθητών και η θωράκιση του λαού από τα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο. Αυτό άλλωστε έχει αποδειχθεί και σε άλλες φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί, καύσωνες, πλημμύρες κ.α.

Δίχως ντροπή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος καλούσε τους πολίτες πριν μια βδομάδα να «αποφύγουν» τη χρήση τζακιών και άλλων μέσων θέρμανσης στερεών καυσίμων λόγω αιωρούμενων σωματιδίων. Ακόμη πιο ξεδιάντροπα χθες το βράδυ (Δευτέρα) στελέχη της κυβέρνησης και Περιφερειάρχες όλης της χώρας καλούσαν τους πολίτες να δούνε και τη θετική πλευρά του χιονιά μένοντας στα «ζεστά» στα σπίτια τους για να χαρούν το χιόνι με τη βοήθεια της «κεντρικής θέρμανσης του 21ου αιώνα»… που δεν είναι άλλη από το μαγκάλι!

Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών ας προχωρήσει σε άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους θέρμανσης και ας αφήσει τις συστάσεις υποκριτικής ευαισθησίας. Και αν θέλουν και οι τοπικές αρχές (δήμοι και περιφέρειες) να συμβάλλουν πραγματικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού οφείλουν να παλέψουν δίπλα στο λαό για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων των καιρικών φαινομένων αλλά και για κατασκευή υποδομών που να ανταποκρίνονται στην επιστημονική και τεχνική πρόοδο της εποχής μας και όχι του 19ου αιώνα.Read More »
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Με ...συμβουλές προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017Μόνο με συμβουλές και συστάσεις προς τους πολίτες, προσπαθεί η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, να αντιμετωπίσει και το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα ζητάει από τον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του:
"Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Ηγουμενίτσας, συνιστούμε στους πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού".

Ωστόσο τα προβλήματα, ακόμα και στο κέντρο της Ηγουμείτσας είναι σοβαρά, αφού κανένα μηχάνημα του Δήμου δεν είδαμε να κινείται το βράδυ, ώστε να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Όσο για αλάτι ούτε λόγος.

Ας ενημερώσει ο Δήμος του πολίτες, από που μπορούν να προμηθευτούν αλάτι, ώστε να καθαρίσουν μόνοι τους, τους δρόμους στις γειτονιές τους και τις αυλές του.

Δεκάδες είναι οι περιοχές όπου οι πολίτες αδυνατούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητά τους.

Από το Μαυρούδι και το Καστρί, τον Παραπόταμο, τη Κόκλυζα, το Γκανί, μέχρι την Πέρδικα, τα Σύβοτα και το Μαργαρίτι.

Δικαιολογούμε τη Δημοτική Αρχή, μόνο στο κομμάτι, ότι θέλει μεγάλη προσπάθεια να μοιράσουν τα χρήματα των απ' ευθείας αναθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα που μπορούν να δικαιολογήσουν το κατεπείγον, εχτές υπήρξε "στρογγυλό" τραπέζι εργολάβων και συμβούλων, ώστε να μοιράσουν τις δουλείες...


 
Read More »
Με ...συμβουλές προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ο Δήμος Ηγουμενίτσας Με ...συμβουλές προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Στα λευκά και το Σμέρτο Φιλιατών (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017


Φωτογραφίες: Μιχάλης Λιωλής


Read More »
Στα λευκά και το Σμέρτο Φιλιατών (+ΦΩΤΟ) Στα λευκά και το Σμέρτο Φιλιατών (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο με αλυσίδες, σε όλο το μήκος της Εγνατίας, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017
Στην Εγνατία Οδό έχει απαγορευθεί η κίνηση φορτηγών και λεωφορείων, ενώ η κίνηση ΙΧ γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο της το μήκος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων υπάρχει και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας, ενώ τα ΙΧ κινούνται μόνο με αλυσίδες.


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο με αλυσίδες, σε όλο το μήκος της Εγνατίας, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο με αλυσίδες, σε όλο το μήκος της Εγνατίας, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Το χιονισμένο Προδρόμι Παραμυθιάς (4 ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017


Φωτογραφίες: Αντιγόνη Φίλη

Read More »
Το χιονισμένο Προδρόμι Παραμυθιάς (4 ΦΩΤΟ) Το χιονισμένο Προδρόμι Παραμυθιάς (4 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Στα λευκά και η παραλία του Αρίλλα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017


Φώτο Τζίμα Ζωή


Read More »
Στα λευκά και η παραλία του Αρίλλα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Στα λευκά και η παραλία του Αρίλλα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μαγευτική διαδρομή με αμάξι, στο χιονισμένο Τσιπουρίκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μαγευτική διαδρομή με αμάξι, στο χιονισμένο Τσιπουρίκι (ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Μαγευτική διαδρομή με αμάξι, στο χιονισμένο Τσιπουρίκι (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5

Στα λευκά ξύπνησε και πάλι η Ηγουμενίτσα (+ 5 ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017Στα λευκά ξύπνησε το πρωί της Τετάρτης, η πόλη Ηγουμενίτσας, αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι χιονοπτώσεις κάλυψαν κάθε σημείο του νομού Θεσπρωτίας.

Δείτε φωτογραφίες από την Ηγουμενίτσα, στην περιοχή της Κόκλυζας.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα θα παραμείνουν κλειστά, όλα τα σχολεία στο νομό Θεσπρωτίας.
Read More »
Στα λευκά ξύπνησε και πάλι η Ηγουμενίτσα (+ 5 ΦΩΤΟ) Στα λευκά ξύπνησε και πάλι η Ηγουμενίτσα (+ 5 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017 Rating: 5