ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Την σύναξη των ιερέων προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Γηρομερίου.

Ακολούθησε ενημέρωση των ιερέων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάνταν, και διανεμήθηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου που θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς τα Χριστούγεννα.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με σύντομο λόγο και με ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τους ιερείς για καλά Χριστούγεννα με υγεία και οικογενειακή ευτυχία. 
Read More »
ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Φιλανθρωπικός αγώνας παλαιμάχων Θεσπρωτού - ΠΑΣ Γιάννενα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016
Read More »
Ηγουμενίτσα: Φιλανθρωπικός αγώνας παλαιμάχων Θεσπρωτού - ΠΑΣ Γιάννενα Ηγουμενίτσα: Φιλανθρωπικός αγώνας παλαιμάχων Θεσπρωτού - ΠΑΣ Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016
Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,

Ὅλοι γνωρίζουμε τίς δυσκολίες τῆς σύγχρονης ζωῆς καί τόν σκληρόν ἀγῶνα, πού κάθε ἄνθρωπος κάνει γιά τήν ἐπιβίωση . Ὁμολογουμένως ὅλοι ἔχουμε δυσκολίες καί ἀνάγκες. Ὑπάρχουν ὅμως ἀναμεσά μας καί ἄνθρωποι τελείως πτωχοί, ἄρρωστοι ἐγκαταλελειμμένοι, πού στεροῦνται καί τά πλέον ἀπαραίτητα. Αὐτοί οἱ ἐνδεεῖς εἶναι, κατά τόν λόγον τοῦ Εὐαγγελίου «ἐλάχιστοι ἀδελφοί τοῦ Κυρίου», πού ἔχουν τήν ἀνάγκην τῆς ἰδικῆς μας ἀγάπης.

Οἱ μεγάλες καί ἅγιες ἡμέρες τῶν Χριστουγέννων, κατά τίς ὁποῖες, ὅλοι μας θέλουμε νά περάσουμε χαρούμενα καί εὐτυχισμένα, προβάλλουν σάν εὐκαιρία ἐκδηλώσεως τῆς ἀγάπης μας πρός αὐτούς. Στό πρόσωπο τους, ὁ ἴδιος ὁ Χριστός ζητάει τήν συμπόνοιά μας καί τό ἔλεός μας. Ἄς κάνουμε ὅτι μποροῦμε.

Γιά τόν ἱερό αὐτόν σκοπό, κάθε χρόνο αὐτές τίς ἡμέρες, ἡ Ἐκκλησία ὀργανώνει τόν ἔρανο τῆς ἀγάπης, καί μᾶς δίνει τήν εὐκαιρία νά προσφέρουμε λίγη χαρά σ’ αὐτούς πού τήν ἔχουν τόσο πολύ ἀνάγκη.

Σᾶς εὔχομαι καλά Χριστούγεννα μέ ὑγεία καί οἰκογενειακή εὐτυχία.


Χρόνια Πολλά
Ὁ Μητροπολίτης Παραμυθίας, 
Φιλιατῶν, Γηρομερίου καί Πάργας 
Τ Ι Τ Ο ΣRead More »
ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ "Στοργή" στην ΕΡΤ1 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016

Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ "Στοργή" , κα Σοφία Νίκου, μας ξεναγεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης "Το εργαστήρι" στην Ηγουμενίτσα, και μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και εμπειρίες αλλά και την αγάπη που ωθεί τις πιο δυνατές μαμάδες να κάνουν τον κόσμο καλύτερο!


Read More »
Ηγουμενίτσα: Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ "Στοργή" στην ΕΡΤ1 (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ "Στοργή" στην ΕΡΤ1 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

Τι έχει να ζηλέψει η Ηγουμενίτσα από τις άλλες πόλεις; (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016

"Η Ηγουμενίτσα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες πόλεις", ανέφερε στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, στην εκδήλωση για την φωταγώγηση της Χριστουγεννιάτικης πλατείας.

Να και μία από τις λιγοστές φορές που θα συμφωνήσουμε μαζί του.

Τι έχει πραγματικά να ζηλέψει η Ηγουμενίτσα από τις άλλες πόλεις;

Αντίθετα, οι υπόλοιπες πόλεις θα έπρεπε να ζηλεύουν την Ηγουμενίτσα.

Πάρτε για παράδειγμα την παρακάτω φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης εχθές:
 

Σε ποιά άλλη πόλη της Ελλάδος ή της Αφρικής, μπορεί κάποιος να κοιμηθεί αλλά και να κάνει την "ανάγκη" του υπαίθρια;;;

Η φωτογραφία είναι από την περιοχή "Μπεζέικα" και το παρατημένο στρώμα και η λεκάνη, βρίσκονται στο σημείο εδώ και μία εβδομάδα.

Να μου πείτε τι φταίει η Δημοτική Αρχή;

Σάμπως αυτή πέταξε τα αντικείμενα στο σημείο;

Θα συμφωνήσουμε πως ευθύνη έχει και ο συμπολίτης μας που τα άφησε εκεί.

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει όμως; 

Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας που έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου και όσο αφορά τα ογκώδη αντικείμενα, η περισυλλογή τους γίνεται μετά από επικοινωνία με την Δ/νση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής (τηλ. 2665021150 και 2665022626).

Λειτουργεί όμως η υπηρεσία του Δήμου καθημερινά;

Σύμφωνα με διαχρονικά παράπονα πολιτών, στα οποία έχουμε γίνει αποδέκτες,  όσες φορές προσπάθησαν να ζητήσουν την βοήθεια του Δήμου, η απάντηση ήταν πως "δεν έχουμε προσωπικό αυτή τη στιγμή".

Επίσης, οι περισσότεροι από εμάς, εργαζόμαστε τις καθημερινές (και πολλοί από εμάς και το Σαββατοκύριακο) και τις όποιες εργασίες στα σπίτια μας τις κάνουμε το Σαββατοκύριακο.

Το Σαββατοκύριακο που ούτε κατά διάνοια λειτουργεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο σύνολό του.

Ίσως για τους παραπάνω λόγους ο συμπολίτης μας αναγκάστηκε να εναποθέσει τα αντικείμενα δίπλα από τους κάδους σκουπιδιών, ώστε τουλάχιστον να τα δουν οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, ενημερώνοντας την υπηρεσία τους.

Είπαμε, η Δημοτική Αρχή δεν πέταξε τα αντικείμενα στο σημείο.

Είναι όμως υπεύθυνη για την περισυλλογή τους.

Κάτι που το ξεχνάει συστηματικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Υ.Γ. Θα προτείναμε στην Δημοτική Αρχή, να τοποθετήσει αυτοκόλλητα σε όλους τους κάδους της πόλης, με τα οποία θα ενημερώνονται οι κάτοικοι, που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, για τον ορθό τρόπο διαχείρισης των ογκωδών αντικειμένων. 
Read More »
Τι έχει να ζηλέψει η Ηγουμενίτσα από τις άλλες πόλεις; (+ΦΩΤΟ) Τι έχει να ζηλέψει η Ηγουμενίτσα από τις άλλες πόλεις; (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

Προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης στην Παραμυθιά

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016Η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Σουλίου ανακοινώνει ότι στις 14 Δεκεμβρίου 2016 θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στην πόλη της Παραμυθιάς από τις 8:30 μέχρι αποπεράτωση των εργασιών στις παρακάτω περιοχές:

- Από καφετέριες έως αρχή πεζόδρομου

- Από Σχολείο Βούλγαρη και κάτω.  
Read More »
Προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης στην Παραμυθιά  Προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016

 
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!  
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Party για τα 2 χρόνια της MSphotographers την Κυριακή στο SOCIAL

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016Στην MSphotographers έχουμε γιορτινή διάθεση. Κλείνουμε 2 χρόνια συνεργασίας και σας προσκαλούμε σε ένα άκρως γιορτινό party την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο SOCIAL all day café bar. 
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί και να διασκεδάσουμε την Κυριακή απόγευμα. Σας περιμένουμε!
-Χρήστος Μασούρας
-Βασίλης Σακαρέλης 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Party για τα 2 χρόνια της MSphotographers την Κυριακή στο SOCIAL Ηγουμενίτσα: Party για τα 2 χρόνια της MSphotographers την Κυριακή στο SOCIAL Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ Α ́ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016


Το Α ́ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί έκθεση νομισμάτων και χαρτονομισμάτων της ιδιωτικής συλλογής του εκπαιδευτικού του σχολείου μας, κ. Θωμάζου Δημήτρη, στις 15 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη . 

Τα νομίσματα που θα εκτεθούν προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, καλύπτοντας την περίοδο από τον 18ο αιώνα μέχρι την κατάργηση της δραχμής ως ανταλλακτικού μέσου, αλλά και από άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη. 

Τις πρωινές ώρες οι μαθητές του σχολείου μας θα επισκεφθούν το χώρο της έκθεσης ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρες 5.00 ́έως 8.00’ μ.μ . η έκθεση θα είναι ανοιχτή για όλους τους κατοίκους της πόλης μας. 

Θεωρούμε ότι η έκθεση αυτή συνιστά μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, υπό το πρίσμα του «μέσου συναλλαγής» που χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας, τη δραχμή . 

Για την καλύτερη κατανόηση δε της ιστορικής διαδρομής και την εξελικτική πορεία της δραχμής θα υπάρχει κατάλογος – βιβλίο στο οποίο καταγράφεται η ιστορία καθενός από τα ελληνικά νομίσματα. 

Με αυτόν τον τρόπο μικροί και μεγάλοι θα συνειδητοποιήσουν μέσω των επιγραφών, των συμβόλων και των παραστάσεων που κοσμούν τις όψεις των νομισμάτων τις σπουδαίες μαρτυρίες ενός ιστορικού πολιτισμού που εκτυλίχθηκε από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τη νομισματική μας ένωση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους να παραβρεθείτε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, όπου θα εκτίθενται τα σπάνια νομίσματα της ιδιωτικής συλλογής την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 17.00 ́έως 20.00 ́.Read More »
ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ Α ́ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ Α ́ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ξενοδοχείο “Angelika Pallas”

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016


Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, φοιτητές και καθηγητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, της κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ξενοδοχείο “Angelika Pallas”.
Δόθηκε η ευκαιρία να δούμε από κοντά την οργάνωση και λειτουργία διαφόρων τμημάτων του ξενοδοχείου, όπως την Υποδοχή, την Οροφοκομία, το Συνεδριακό χώρο και τα Επισιτιστικά τμήματα του.

Στην επιτυχία της επίσκεψης συνέβαλλε σημαντικά ο κύριος Κωνσταντίνος Ρέβης, ο οποίος διέθεσε τον πολύτιμο χρόνο του και την εμπειρία του για να μας ξεναγήσει στους χώρους του ξενοδοχείου, και τον ευχαριστούμε πολύ. 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ξενοδοχείο “Angelika Pallas” Ηγουμενίτσα: Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ξενοδοχείο “Angelika Pallas” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016
Read More »
Ηγουμενίτσα: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων Ηγουμενίτσα: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016


Δύο (02) αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 
Read More »
Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες