Ηγουμενίτσα: Είχε να πει πολλά στους Γάλλους...

Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017

 
Μία επίσκεψη διαφορετική από τις συνηθισμένες ήταν αυτή που δέχθηκε στο γραφείο του ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Ηλίας Ντόντης.

Οι κύριοι της φωτογραφίας είναι Γάλλοι Αστυνομικοί- σύνδεσμοι και βρέθηκαν στην Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο αμοιβαίας ενημέρωσης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Πύλη της χώρας ο Νομός Θεσπρωτίας και η Ηγουμενίτσα και ως τέτοια κατέχει κομβικό ρόλο στην ασφάλεια.

Αυτό άλλωστε το γνωρίζει καλά ο Ηλίας Ντόντης, από τους πολύ έμπειρους αξιωματικούς, και ως εκ τούτου το αστυνομικό βλέμμα είναι στραμμένο τόσο στο λιμάνι όσο και στα σύνορα με την Αλβανία.

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι είχε να πει πολλά στους Γάλλους!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχε να πει πολλά στους Γάλλους...  Ηγουμενίτσα: Είχε να πει πολλά στους Γάλλους... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017 Rating: 5

Το Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου συμμετείχε στο πρόγραμμα ERASMUS+ «Wonderful World Of Words»

Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η επίσκεψη εκπαιδευτικών από το εξωτερικό (Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Εσθονία και Λιθουανία), οι οποίοι μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ «Wonderful World Of Words» από 06/11/2017 έως και 10/11/2017 .

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στο Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου, πραγματοποιήθηκαν καθημερινά δράσεις τόσο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, όσο και από τους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού.

-Οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση του γυμναστή του σχολείου μας κ, Δημάκα Ιωάννη και της θεατρολόγου κας Χρύσας Τέφα παρουσίασαν την πρώτη μέρα (Τρίτη 07/11/2017) θεατρικό δρώμενο με θέμα τον Παραδοσιακό Γάμο στην Ήπειρο καλωσορίζοντας έτσι τους επισκέπτες μας .

- Ακολούθησαν διαδραστικές παρουσιάσεις από τους εκπαιδευτικούς Παναγιώτα Ντάτση , Χρύσα Τέφα και Χριστόδουλου Κωτσίνα ,αλλά και από τους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας ανταλλάσοντας ιδέες, μεθόδους και καλές πρακτικές διδασκαλίας αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις σε όλους με τα αποτελέσματά τους.Οι εκπαιδευτικοί του εξωτερικού εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς ,φυσικούς και τουριστικούς χώρους του τόπου μας ( Νεκρομαντείο, εκβολές Αχέροντα, Φορέα Διαχείρισης στενών Καλαμά και Αχέροντα, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Σαγιάδα, παραλία Δρεπάνου κ.τ.λ.)και γεύτηκαν τα εξαιρετικά παραδοσιακά μας φαγητά , αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ως Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παραποτάμου νιώθω μεγάλη ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους βοήθησαν έμμεσα και άμεσα στην επιτυχία του προγράμματος :

- Όλους τους εκπαιδευτικούς που πήραν μέρος στο πρόγραμμα, είτε με τη συμμετοχή τους είτε παρουσιάζοντας τις δράσεις τους.

- Tη Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας για τη στήριξη που μας παρείχε .

- Τη Διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας για την ξενάγηση και την παρουσίαση που μας έκαναν.

- Το φορέα Διαχείρισης στενών Καλαμά και Αχέροντα

- Τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για την φιλοξενία τους.

- Το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για τον μπουφέ που ετοίμασαν και τη προσωπική βοήθεια που προσέφεραν.

- Τέλος τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ.Θ. Πιτούλη και τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σ. Παππά για τα λεωφορεία της Περιφέρειας και του Δήμου που μας παραχώρησαν για τις μετακινήσεις μας, καθώς και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Α. Πάσχο.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ
ΜΟΝΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Read More »
Το Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου συμμετείχε στο πρόγραμμα ERASMUS+ «Wonderful World Of Words» Το Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου συμμετείχε στο πρόγραμμα ERASMUS+ «Wonderful World Of Words» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017 Rating: 5

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας κατά της απόφασης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τα ΚΕΠ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017


Με την αριθμό Πρωτοκόλου 174542 απόφαση της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Ελλάδας, απορρίφθηκε η προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας  κατά της αριθμ. 865/31-8-2017 απόφασης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας που αφορά την τοποθέτηση αναπληρωτή προϊσταμένου στη Δ/νση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Ηγουμενίτσας  .

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας ισχυριζόταν ότι η αριθμ.865/31-8-2017 απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κατά το μέρος που αυτή αφορά την τοποθέτηση της υπαλλήλου του Δήμου, Σουζάνας  Καπνίση του Σπυρίδωνος, κλαδου ΠΕ Μεταφραστών Διερμηνέων, ως αναπληρώτριας προϊσταμένης της Διεύθυνσης του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας, λήφθηκε κατά  παράβαση των διατάξεων του άρθρου 84 του Ν.4484/2017 που τέθηκε σε ισχύ την 1-8-2017, δηλαδή πριν από τη λήψη της προσβαλλόμενης πράξης  και οι οποίες προβλέπουν ότι, ''Προϊστάμενοι σε οργανικές μονάδες υπηρεσιών Κ.Ε.Π. τοποθετούνται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ του κλάδου ΔΥΠ (Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών) '',  αν και υπηρετούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ κλάδου ΔΥΠ  από τους οποίους θα μπορούσε να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση,  γεγονός που καθιστά την προσβαλλόμενη απόφαση μη νόμιμη.

Δείτε αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης ΕΔΩ


 
Read More »
Απορρίφθηκε η προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας κατά της απόφασης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τα ΚΕΠ Απορρίφθηκε η προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας  κατά της απόφασης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τα ΚΕΠ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017 Rating: 5

Ανακοίνωση της ΚΝΕ Ηγουμενίτσας για τον “ψεύτικο καβγά” μεταξύ ΟΝΝΕΔ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΕΙ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017Παρακολουθήσαμε τόσες μέρες αρχικά την παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ στα τεκταινόμενα, και στην συνέχεια την παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Η παρέμβασή τους δεν μας θυμίζει τίποτα άλλο εκτός από την γνωστή λαϊκή ρήση “Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα”. Όπως άλλωστε γίνεται για τα περισσότερα ζητήματα. Ωστόσο βάση των μέχρι τώρα έργων και λόγων και των δύο, προκύπτουν κάποια λογικά κενά στην αποποίηση ευθυνών τόσο του ενός, όσο και του άλλου.

Αρχικά η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ κατ επέκταση ας απολογηθεί:

• Γιατί έκλεισε το τμήμα Ιχθυοκαλλιέργειας πριν από κάποια χρόνια στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας;

• Γιατί δεν προχώρησε στην δημιουργία τμήματος Οπτικής στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας;

Η δε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ας θυμηθεί ότι το κόμμα της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και ας αναζητήσει τις αιτίες της πιθανής συγχώνευσης του ΤΕΙ αρχικά στην κυβέρνησή της και στους υπουργούς της και ύστερα στις διοικήσεις των ιδρυμάτων.

Ρωτάμε και τις δύο νεολαίες:

• Μπορεί να μιλάμε για ομαλή λειτουργία τμήματος και δήθεν “ανωτατοποιήσεις” ή «πανεπιστημονοποίηση» των ΤΕΙ χωρίς κρατική χρηματοδότηση;

• Μπορεί η εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά (που και οι δυο υλοποιείτε κατά γράμμα) που ουσιαστικά παραδίδει την παιδεία σε χορηγούς να διασφαλίσει την ύπαρξη τμημάτων;

• Μήπως τελικά δεν νοιάζεστε και τόσο για τους σπουδαστές και το βασικό κριτήριο για τις συγχωνεύσεις τμημάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι η εξοικονόμηση πόρων με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων αλλά και την ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς εν αντιθέσει των κοινωνικών και επιστημονικών αναγκών;

ΔΕΝ “ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ” ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ! ΤΑ ΚΑΒΓΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΜΑΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ!ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ. · ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ. Οι σπουδαστές όλων των ετών που τώρα σπουδάζουν να έχουν το ίδιο ενιαίο πτυχίο, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και εμπόδια. Να μην προστεθούν νέα μαθήματα, να αναγνωριστούν όλα όσα έχουν περάσει. Να παρθούν μέτρα για τους αποφοίτους των σχολών, να αντιστοιχηθούν τα πτυχία τους χωρίς επιπλέον όρους και προϋποθέσεις.

·ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ. Με ευθύνη των τμημάτων να δίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα συγγράμματα για να μάθουμε το αντικείμενό μας. Με ευθύνη του τμήματος να φωτοτυπούνται δωρεάν όλες απαραίτητες σημειώσεις που χρειάζονται για να διαβάσουμε και να δώσουμε τα μαθήματά μας. Σταθερή ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εργαστηριακού εξοπλισμού και υποδομών. Κατασκευή νέων σύγχρονων κτιριακών υποδομών και μέχρι τότε μεταφορά σε άλλους χώρους με ευθύνη του κράτους.

·ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Άμεση πρόσληψη καθηγητών πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, να ξεκινούν κατευθείαν τα μαθήματα χωρίς καθυστερήσεις λόγω ελλείψεων.

·ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ Με ευθύνη των διοικήσεων όλοι οι σπουδαστές να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

·ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΕΣΤΙΩΝ, ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. · ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.


Read More »
Ανακοίνωση της ΚΝΕ Ηγουμενίτσας για τον “ψεύτικο καβγά” μεταξύ ΟΝΝΕΔ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΕΙ Ανακοίνωση της ΚΝΕ Ηγουμενίτσας για τον “ψεύτικο καβγά” μεταξύ ΟΝΝΕΔ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΕΙ  Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017 Rating: 5

20 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια ο Αθλητικός Σύλλογος SHOTOKAN KARATE στο κύπελλο Δυτικής Ελλάδος - Ιονίων Νήσων

Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017

Με 20 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια επέστρεψαν στις αποσκευές τους, οι αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου SHOTOKAN KARATE Ηγουμενίτσας, από το κύπελλο Δυτικής Ελλάδος - Ιονίων Νήσων.

Οι επιδόσεις των αθλητών του συλλόγου είναι η καλύτερη απόδειξη για την οργανωμένη και άρτια εκπαίδευσή τους από τους προπονητές του συλλόγου, στο υψηλότερο επίπεδο πρωταθλητισμού.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τον προπονητή του  Αθλητικού Συλλόγου SHOTOKAN KARATE Ηγουμενίτσας κ. Κυριάκο Στόλη.


Read More »
20 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια ο Αθλητικός Σύλλογος SHOTOKAN KARATE στο κύπελλο Δυτικής Ελλάδος - Ιονίων Νήσων 20 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια ο Αθλητικός Σύλλογος SHOTOKAN KARATE στο κύπελλο Δυτικής Ελλάδος - Ιονίων Νήσων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: TO ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η Λ.Σ. ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να αναπροσαρμόσει όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πρόθεση της είναι να καταργήσει την σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα και την ίδρυση στην πόλη μας δύο τμημάτων κατάρτισης τύπου ΙΕΚ που θα ανήκουν στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αυτό μέσα στα πλαίσια της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ.

Άραγε η συγκεκριμένη εξέλιξη από μόνη της δίνει απάντηση στις πραγματικές αγωνίες και ερωτήματα των σπουδαστών, των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών;

Θα σπουδάσουν χωρίς εμπόδια και φραγμούς;

Θα πάρουν σύγχρονες και ολοκληρωμένες σπουδές ώστε να μάθουν καλά το αντικείμενό τους;

Θα βρουν δουλειά με βάση τις ανάγκες πάνω στο αντικείμενο που σπούδασαν;

Θα στελεχωθεί το ίδρυμα με τους αναγκαίους μόνιμους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους;

Θα υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για την λειτουργία τους, στέγαση και σίτιση των σπουδαστών;

Θα υπάρξει επαρκές διδακτικό προσωπικό, εργαστήρια;

Αυτά είναι τα πραγματικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν από την κυβέρνηση ώστε να αναβαθμιστούν πραγματικά οι σπουδές και τα ΤΕΙ.

Το βασικό όμως κριτήριο για τις συγχωνεύσεις τμημάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι η εξοικονόμηση πόρων με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων αλλά και την ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς σε αντίθεση με τις κοινωνικές και επιστημονικές ανάγκες.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι «πλέον οι σπουδαστές του νέου πανεπιστημίου θα έχουν πλήρως κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα» έρχεται σε αντίθεση με τον εργασιακό «μεσαίωνα» που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οπως και με την πραγματικότητα της μαζικής μετανάστευσης δεκάδων χιλιάδων πτυχιούχων στο εξωτερικό.

Δεν θα μπορούσαν βέβαια τα πράγματα να είναι διαφορετικά, αφού με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψήφισε το καλοκαίρι, σε συνέχεια του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, έρχεται να δημιουργήσει ΑΕΙ και ΤΕΙ που να λειτουργούν με όρους επιχειρήσεων, βρίσκοντας μόνα τους πόρους, στρατηγική για μια Ανώτατη Εκπαίδευση άμεσα συνδεδεμένη με τις επιχειρήσεις. Η απάντηση στις αγωνίες των σπουδαστών και των εργαζομένων των ιδρυμάτων δεν μπορεί να δωθεί από τις όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες, από όσα βαφτίσια και αν κάνουν, παρά μόνο από μια ολοκληρωμένη πρόταση για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Κόντρα στα σχέδια «ΑΘΗΝΑ» που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ με όσα αυτή συνεπάγεται.

Συγκρότηση Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) δημόσιας και δωρεάν.


Ενιαία γιατί δεν θα υφίσταται η αναχρονιστική διάκριση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ αλλά και τμημάτων μεταξύ τους με πιθανές αποκλίσεις στο πρόγραμμα σπουδών.

ΕΑΕ που θα εκπαιδεύει επιστήμονες, ολοκληρωμένα και ολόπλευρα στην υπηρεσία των ολοένα και διευρυνόμενων αναγκών της κοινωνίας.

Δημόσια και δωρεάν για όλους τους φοιτητές με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών του κάθε ιδρύματος

Αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών που δεν θα αποκόπτουν την θεωρία από την πράξη. Η πρακτική εφαρμογή της επιστήμης στην παραγωγή να γίνεται οργανωμένα παράλληλα με την εκπαιδευτική διαδικασία, έχοντας χαρακτήρα επιμορφωτικό και όχι λάντζας για τα αφεντικά όπως τα σημερινά προγράμματα πρακτικής άσκησης.

Πανεπιστημιακή έρευνα για το συμφέρον και τις ανάγκες του λαού και όχι για το κέρδος των επιχειρήσεων.

Στην πρόταση αυτή η απόκτηση του πτυχίου σημαίνει η κατάκτηση όλης της απαραίτητης γνώσης για την κατανόηση και αφομοίωση του επιστημονικού αντικειμένου και αποτελεί την μόνη προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα.

Η πρόταση αυτή δεν είναι κάτι ιδεατό. Πατάει στις ανάγκες και τις δυνατότητες του σήμερα, όπως αυτές καθορίζονται από την ανάπτυξη των ίδιων των μέσω παραγωγής, της ίδιας της επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης. Ταυτόχρονα είναι και η μοναδική που μπορεί να δώσει μεγαλύτερη δύναμη και προοπτική στους καθημερινούς μας αγώνες για τη βελτίωση των συνθηκών σπουδών!

Για να δοθεί λύση οριστικά και διαπαντός στα προβλήματα που βιώνει ο φοιτητής σήμερα, πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα και στο επίπεδο της οικονομίας, να κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής και να φύγει από τη μέση η βασική αιτία για την φτώχεια, την ανεργία, την κατάσταση της παιδείας και όλων αυτών των δεινών που βιώνουμε σήμερα δηλαδή το κέρδος.

Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. Ηγουμενίτσας ΑΜΕΣΑ διεκδικεί:

· Την χρηματοδότηση του ΤΕΙ ώστε να καλύπτονται οι λειτουργικές του ανάγκες.

· Την κάλυψη των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού με μόνιμους διορισμούς.

· Την εκταμίευση των 300,000 ευρώ που εκκρεμεί ,για την δημοπρασία έργων επισκευής και αναμόρφωσης τις φοιτητικής εστίας.

· Την χρηματοδότηση για στέγαση των υπολοίπων φοιτητών σε ξενοδοχεία της πόλης μας, δεδομένου ότι πρόκειται για παιδιά λαϊκών οικογενειών.

· Την αποδοχή από τον υπουργό της εισήγησης που η Αρχή Διασφάλισης Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) έχει κάνει για την αποκατάσταση της εισαγωγικής κατεύθυνσης Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία και υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος. Να θυμίσουμε ότι πριν την τελευταία εφαρμογή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» το αντίστοιχο τμήμα λειτουργούσε με επιτυχία .
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας
Ηγουμενίτσα 13/11/2017


Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: TO ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η Λ.Σ. ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: TO ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η Λ.Σ. ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΟΨΗΦΙΑ. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017 Rating: 5

Εκδήλωση του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας για τη 17 Νοέμβρη

Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017


«Το Δ. ΙΕΚ και το Δημοτικό Πειραματικό Θέατρο Ηγουμενίτσας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, που δημιουργήθηκε από το τμήμα Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου, με υπεύθυνο καθηγητή τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θωμά Λιώλιο, στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών, στη Δημοτική Σκηνή.»

Η δημιουργία της Perfomance και ο σχεδιασμός της αφίσας έγιναν από την εικαστικό και σκηνογράφο του Δημοτικού Θεάτρου, σπουδάστρια του τμήματος Υποκριτικής, Άρτεμις Αγαθοπούλου.

Θα παρουσιαστεί ένα σπάνιο απόσπασμα και ένα ντοκιμαντέρ για την παράσταση "Το μεγάλο μας τσίρκο", που ξεσήκωνε τον κόσμο επί χούντας.

Tην επιμέλεια των βίντεο, έκανε η σπουδάστρια του τμήματος Υποκριτικής Έφη Ντάγκα. 

Το σύγχρονο κείμενο που θα διαβαστεί είναι του Ουρουγουανού συγγραφέα Εδουάρδο Γκαλεάνο, από το βιβλίο του "Ο κόσμος ανάποδα".

Τα μουσικά κομμάτια είναι καλλιτεχνών που εξέφρασαν την ιδέα της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας-

Ευχαριστούμε όλους τους μουσικούς και φίλους για την βοήθειά τους-

Συμμετέχουν οι σπουδαστές :
Έφη Ντάγκα
Ελένη Δημητρίου
Γιάννης Αναστασιάδης
Άρτεμις Αγαθοπούλου
Βασίλης Δόσης
Καλλιόπη Τρίχα
Άννα Βρύση
Φώφη Νικολαίδου

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα στο θέατρο του ΙΕΚ-


Read More »
Εκδήλωση του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας για τη 17 Νοέμβρη Εκδήλωση του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας για τη 17 Νοέμβρη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017 Rating: 5

Μέ μεγαλοπρέπεια ἡ Κεστρίνη ἑόρτασε τόν προστάτη της Ἅγιο Μηνᾶ…

Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017Μέ μεγαλοπρέπεια ἡ Κεστρίνη Θεσπρωτίας ἑόρτασε τόν προστάτη της Ἅγιο Μηνᾶ, μέ διήμερες ἐκδηλώσεις. Ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς, 11 Νοεμβρίου 2017, τελέστηκε ὄρθορς καί θεία λειτουργία μετά κηρύγματος, ἱερουργούντος τοῦ Μητροπολίτου Παραμυθίας Τίτου, ὁ ὁποῖος πλαισιωνόταν ἀπό τό Γενικό Ἀρχιερατικό Ἐπίτροπο π. Βελισσάριο Σάντα καί ἱερεῖς τῆς Μητροπόλεως. 
Ἡ συμμετοχή τοῦ κόσμου μεγάλη, δεῖγμα τῆς εὐσέβειας πρός τό μεγαλομάρτυρα Μηνᾶ, πού διδάσκει μέ τό ἀθάνατο παράδειγμά του. Φωτίζει μέ τή φωτεινή ζωή του. Δέ λύγισε κάτω ἀπό τό βάρος τόσο βασάνων καί θλίψεων. Μετά τή θεία λειτουργία παρατέθηκε δεξίωση στό πνευματικό κέντρο τοῦ ναοῦ. 
Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς, 10 Νοεμβρίου, πρός τό τέλος τοῦ πανηγυρικοῦ ἑσπερινοῦ λιτανεύτηκε ἡ εἰκόνα τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ στούς δρόμους τοῦ χωριοῦ, ἀκολουθούντων τῶν ἱερέων μέ ἐπικεφαλῆς τόν ἡγούμενο τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ραγίου ἀρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Φραγκόπουλο, τόν Ἀρχιερατικό Ἐπίτροπο περιφέρειας Ἡγουμενίτσης πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ἐλευθέριο Κωνσταντῆ καί ἄλλους ἱερεῖς. 
Στίς ἑορταστικές ἐκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ ἄλλων, ὁ βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Φιλιατῶν Σπύρος Παππάς, ὁ πρ. ὑφυπουργός Ἀντώνης Μπέζας, ἀντιδήμαρχοι καί δημοτικοί σύμβουλοι Ἡγουμενίτσας καί Φιλιατῶν, ὁ ἀστυνομικός ὑποδιευθυντής Θεσπρωτίας Φώτιος Ντίνης κ. ἄ. 
Ὁ ἅγιος Μηνᾶς ὑπῆρξε τό διαμάντι τῆς ἀρετῆς, πού δέν σπάει ὅσο καί ἄν τό χτυπᾶς. Ὁ ἥλιος τῆς ἀλήθειας, πού δέν σβήνει ὅσο καί .ἄν τόν φτύνεις. Τό λιοντάρι τῆς πίστης, πού δέν φοβᾶται ὅσο καί ἄν τό ἀπειλεῖς.

Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ


 
Read More »
Μέ μεγαλοπρέπεια ἡ Κεστρίνη ἑόρτασε τόν προστάτη της Ἅγιο Μηνᾶ… Μέ μεγαλοπρέπεια ἡ Κεστρίνη ἑόρτασε τόν προστάτη της Ἅγιο Μηνᾶ… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017 Rating: 5

Σελίδες