Σε πλήρη εγκατάλειψη η σύνδεση των χωριών του Σουλίου με την Εγνατία Οδό

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Αυτός είναι ο δρόμος ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να ενώσει το Ιστορικό Σούλι με την Εγνατία οδό, ένας δρόμος ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια θα έκανε πιο εύκολη την πρόσβαση του κόσμου μέσω Εγνατίας οδού να επισκεφθεί το Ιστορικό Σούλι και παράλληλα θα πραγματοποιούσε τα όνειρα των Σουλιωτών να έχουν εύκολη πρόσβαση στην Εγνατία οδο.

Όνειρα όμως που μείνανε όνειρα ...

Ο δρόμος εδώ και πολλά χρόνια τηρεί υπό πλήρη εγκατάλειψη ενώ ένα κομμάτι του, γύρω στα 5χλμ, ακόμη είναι χωματόδρομος και δε στρώθηκε ποτέ με άσφαλτο.

Και εκτός αυτού, το κομμάτι το οποίο είναι ασφαλτοστρωμένο, κοντεύει να διαλυθεί λόγο του ότι η δεν έγινε σωστή δουλειά από τον εργολάβο που το είχε αναλάβει είτε λόγο μόνιμης αμέλειας των αρμοδίων αρχών.. 

Με λύπη θυμόμαστε τα λόγια του περιφερειάρχη Κ. Καχριμάνη ο οποίος ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ είχε υποσχεθεί ο ίδιος μπροστά στον κόσμο του Σουλίου ότι το έργο θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Όμως περάσανε τα χρόνια και οι υποσχέσεις μείνανε υποσχέσεις, τις οποίες έχουμε ακούσει και από διάφορους άλλους πολιτικούς οι οποίοι έχουν περάσει κατά καιρούς απ τα χωριά του Σουλίου. 

Θα θέλαμε να κάνουμε έκκληση στις αρμόδιες αρχές να δοθεί επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα μας και να ολοκληρωθεί επιτέλους ο δρόμος ο οποίος θα κάνει εύκολη την πρόσβαση του επισκέπτη για να έρθει στο Σούλι και παράλληλα θα κάνει τα όνειρα των Σουλιωτών πραγματικότητα. να έχουν δηλαδή εύκολη πρόσβαση στην Εγνατία οδό.. 

Ο δρόμος πλέον είναι δύσκολος να λειτουργήσει έστω κ έτσι κ αν δεν δοθεί σύντομα μια λύση θα διαλυθεί όπως βλέπεται και από τις φωτογραφίες.


Read More »
Σε πλήρη εγκατάλειψη η σύνδεση των χωριών του Σουλίου με την Εγνατία Οδό Σε πλήρη εγκατάλειψη η σύνδεση των χωριών του Σουλίου με την Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Σχολικός διαγωνισμός: «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο»

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017Οκτώ σεισμόμετρα - σεισμογράφοι έχουν τοποθετηθεί επιτυχώς και λειτουργούν σε σχολεία της Ελλάδας, στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς» («Schools Study Earthquakes - SSE)». Το πρόγραμμα εντάσσεται στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+, με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα και ειδικότερα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Συμμετέχουν επίσης σχολεία από Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία και Κύπρο.

Μέχρι σήμερα, έχουν εγκατασταθεί σεισμογράφοι σε ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης, ένα της 'Αρτας, ένα της Ηγουμενίτσας, ένα του Αργοστολίου, τρία της Αθήνας (Παλλήνη, Θησείο, Νέα Σμύρνη) και ένα της Σπάρτης, καθώς και άλλοι δέκα σεισμογράφοι σε σχολεία των άλλων χωρών.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την μελέτη του σεισμού ως φυσικού φαινομένου σε πραγματικό χρόνο. Οι σεισμογράφοι των σχολείων είναι συνδεδεμένοι με έναν υπολογιστή, στον οποίο στέλνουν δεδομένα σεισμικής δραστηριότητας. Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, μπορούν να συλλέξουν, να αναλύσουν και να επεξεργαστούν σημαντικές παραμέτρους της σεισμικής δόνησης που καταγράφηκε, όπως τον τόπο και τον χρόνο του σεισμού, τον υπολογισμό του μεγέθους του και τον εντοπισμό του επικέντρου του.

Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση στη διεύθυνση http://bit.ly/2jeirPh
Οι εργασίες και το συνοδευτικό υλικό θα πρέπει να αποσταλούν στο diagwnismos@ea.gr


Read More »
Σχολικός διαγωνισμός: «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» Σχολικός διαγωνισμός: «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Συλλήψεις τριών ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:


Χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης δέκα ετών και ενός μηνός, για κλοπή.


Χθες το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε μηνών, για απάτη.


Χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 


 
Read More »
Συλλήψεις τριών ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα Συλλήψεις τριών ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Συνδρομή της περιφέρειας Ηπείρου προς το Νοσοκομείο Φιλιατών - ΕΚΑΒ

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισε να συνδράμει το Νοσοκομείο Φιλιατών, με το ποσό των 12.000 ευρώ για την αγορά μηχανήματος αιμοκάθαρσης και το ΕΚΑΒ για την επισκευή/συντήρηση εννέα συνολικά οχημάτων του, ενόψει του Πάσχα και της επερχόμενης θερινής περιόδου.

Επίσης το Π.Σ. συζήτησε το θέμα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάργας, για το οποίο αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο να ζητείται η άμεση στελέχωσή του 


 
Read More »
Συνδρομή της περιφέρειας Ηπείρου προς το Νοσοκομείο Φιλιατών - ΕΚΑΒ Συνδρομή της περιφέρειας Ηπείρου προς το Νοσοκομείο Φιλιατών - ΕΚΑΒ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου, θα ήθελα να ευχηθώ η κορύφωση του Θείου Δράματος να αποτελέσει τη συνειδητοποίηση της ανιδιοτελούς θυσίας, αλλά και το έναυσμα για ενδοσκόπηση, αλληλεγγύη και προσφορά στον συνάνθρωπο, που έχει ανάγκη.

Η πορεία του Χριστού προς τον Γολγοθά, η Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα αποτελούν μήνυμα της νίκης της Ζωής απέναντι στο Θάνατο, λύτρωση απέναντι στις συνεχιζόμενες δοκιμασίες που αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά.

Αυτές οι Άγιες μέρες κατάνυξης, ας αλλάξουν τη ζωή μας και ας ξεχάσουμε τις μισαλλοδοξίες και τα πάθη μας και ας αφήσουμε το Αναστάσιμο Φως να αγγίξει τις ψυχές όλων μας.

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου 


 
Read More »
Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Read More »
Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Eνημέρωση για το Συμβουλευτικό Σταθμό Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί από το 1983, με την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής θεραπευτικής κοινότητας (ειδική νομοθετική ρύθμιση με Ν.1729/1987). Εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 4.000 άτομα, χρήστες αλλά και μέλη των οικογενειών τους, χάρη σε ένα δίκτυο περισσότερων από 100 μονάδων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Οι δραστηριότητές του αφορούν επίσης τους τομείς πρωτογενούς πρόληψης και εκπαίδευσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε θέματα τοξικοεξάρτησης και έρευνας. Είναι σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ (ECOSOC) σε θέματα ναρκωτικών, εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι ένας από τους βασικούς φορείς εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης από Ουσίες. Βασικός στόχος του δικτύου είναι η θεραπεία, επαγγελματική κατάρτιση και κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων, η συμβουλευτική και θεραπευτική στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο καθώς και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης, εκπαίδευσης επαγγελματιών και έρευνας στον τομέα της τοξικοεξάρτησης.

Όλες οι υπηρεσίες του Προγράμματος παρέχονται δωρεάν, προϋποθέτουν οικειοθελή προσέλευση και στηρίζονται σε ψυχοκοινωνικές μεθόδους χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών ή/και υποκατάστατων ουσιών.

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ είναι ένα από τα Θεραπευτικά Προγράμματα του ΚΕΘΕΑ που απευθύνεται σε χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και τα Ιόνια Νησιά. Πάνω από 900 χρήστες και 1450 γονείς, συγγενείς και φίλοι χρηστών έχουν απευθυνθεί στο Πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2007 και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί οι εξής δομές:
 • Συμβουλευτικός Σταθμός Ιωαννίνων
 • Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης
 • Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης
 • Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα
 • Ξενώνας μελών Κοινωνικής Επανένταξης
 • Ξενώνας μελών Θεραπευτικής Κοινότητας
 • Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας
 • Συμβουλευτικός Σταθμός Άρτας

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χρήση ουσιών, με τις «νόμιμες» εξαρτήσεις - αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια. Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη για τη σταδιακή μείωση της χρήσης και ενημέρωση για τις δυνατότητες θεραπείας. Επίσης, απευθύνεται στους γονείς, στους συζύγους, τα αδέλφια των εξαρτημένων ατόμων παρέχοντας ενημέρωση σχετικά με τη χρήση, την εξάρτηση και τον τρόπο θεραπευτικής παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.

O Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 9 (πρώην ΕΙΝ). Από την 1η Μαρτίου 2017 λειτουργεί, με στελεχωμένο προσωπικό, καθημερινά εκτός Σαβ/κου από τις 09:00πμ-17:00μμ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2665092022.


Read More »
Eνημέρωση για το Συμβουλευτικό Σταθμό Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Eνημέρωση για το Συμβουλευτικό Σταθμό Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Μ. Δευτέρα (10-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.

Μ. Τρίτη (11-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Μ. Τετάρτη (12-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Μ. Πέμπτη (13-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα

Μ. Παρασκευή (14-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Μ. Σάββατο (15-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά. 


 
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Eυρωπαϊκό βραβείο για τον "Οδηγό του Πολίτη" της Περιφέρειας Ηπείρου

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017Ευρωπαϊκών διακρίσεων συνέχεια για την Περιφέρεια Ηπείρου και για το έργο "Οδηγός του Πολίτη". Δύο χρόνια μετά το βραβείο «Καλής Πρακτικής» στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015 αυτή τη φορά κατέκτησε το βραβείο "Certificate of Excellence", με την 4η θέση στην κατηγορία "περιφερειακό επίπεδο", μεταξύ 118 προτάσεων / 96 συμμετοχών / 4 κατηγορίες, από χώρες της Ε.Ε. στο διαγωνισμό για την προώθηση των επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων πληροφορικής στις Δημόσιες Διοικήσεις (Share and reuse interoperability solutions for public administrations), που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η τελετή απονομής έγινε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Sharing & Reuse Conference την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας από τον Αναπληρωτή Γενικό Δ/ντη της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής (DIGIT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mario Campolargo. Στη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι 17 καλύτερες λύσεις πληροφορικής από τις 96 που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι υποβληθείσες αιτήσεις αξιολογήθηκαν για το σχεδιασμό της λύσης, τη διακυβέρνηση, τον αντίκτυπο / αποτέλεσμα, την έκταση της επαναχρησιμοποίησης και της βιωσιμότητας.

Ο "Οδηγός του Πολίτη" της Περιφέρειας Ηπείρου προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την προώθηση των επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων πληροφορικής στις Δημόσιες Διοικήσεις (Share and reuse interoperability solutions for public administrations) στην κατηγορία "περιφερειακό επίπεδο".

Την Περιφέρεια Ηπείρου στη διάσκεψη εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Γοργόλης και την παρουσίαση έκανε ο Νικόλαος Ντέμος, προϊστάμενος του Τμήματος "Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη" της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, ο οποίος για τις ανάγκες του διαγωνισμού ως προέκταση του δικτυακού τόπου www.politis.gov.gr, ανέπτυξε μια λύση πληροφορικής, ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα με έμφαση στη βελτίωση της επαναχρησιμοποίησης των δεδομένων και την παροχή προτύπου ως πακέτο εγκατάστασης με την αντίστοιχη διαμόρφωση, το οποίο και διατίθεται χωρίς περιορισμούς ως προς την αντιγραφή, περαιτέρω χρήση και διάθεση ή τροποποίηση αυτού. Παράλληλα παρέχεται δυνατότητα επέκτασης και υποστήριξης προς άλλες Ευρωπαϊκές Δημόσιες Διοικήσεις. Η περιγραφή της λύσης με τα σχετικά αρχεία προς μεταφόρτωση έχουν αναρτηθεί και στο Joinup portal.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη με την ευκαιρία της συμμετοχής στη διάσκεψη του Sharing & Reuse Conference και τη διάκριση στο διαγωνισμό ανέφερε: «ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελούσε για εμάς άλλη μια πρόκληση. Η 4η θέση που καταλάβαμε ανάμεσα σε τόσο δυνατές συμμετοχές με μεγάλα οικονομικά budget επιβεβαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Περιφέρεια Ηπείρου για την περεταίρω ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων προς όφελος των πολιτών αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης».


 
Read More »
Eυρωπαϊκό βραβείο για τον "Οδηγό του Πολίτη" της Περιφέρειας Ηπείρου Eυρωπαϊκό βραβείο για τον "Οδηγό του Πολίτη" της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Διαγωνισμός 589.000€ για τις υπηρεσίες φύλαξης του λιμένα Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει με ανοιχτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για την ανάθεση σύμβασης γενικών υπηρεσιών με αντικείμενο: «Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας -φύλαξης των λιμενικών εγκαταστάσεων αρμοδιότητας οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.» και με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάση τιμής. Η διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας είναι ένα (1) έτος από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Προϋπολογισμός – Χρηματοδότηση:475.000,00€ (χωρίς Φ.Π.Α) ήτοι 589.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, και θα βαρύνει τις πιστώσεις του ΚΑΕ 00.61.98 της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. για τα έτη 2017, 2018.

Αναθέτουσα Αρχή για την ανωτέρω προμήθεια υπηρεσιών είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του Αναδόχου και του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε..

Δημοσίευση της περίληψης της διακήρυξης αυτής θα γίνει στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο «Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων» της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στις εφημερίδες: «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», «ΑΥΓΗ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «ΤΙΤΑΝΗ», «ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ», «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ», στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην ιστοσελίδα της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. Επίσης θα αποσταλεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενώ θα αναρτηθεί και σε εμφανές σημείο του Ο.Λ.ΗΓ..

Για την έγκυρη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω www.eprocurement.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζει η παρούσα διακήρυξη (ήτοι 8-5-2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00΄) Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους συμμετέχοντες για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, προσμετρούμενες από την επόμενη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών.

Γλώσσα προσφορών η Ελληνική

Εναλλακτικές προσφορές δεν θα γίνονται αποδεκτές

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής:

(α) Φυσικά ή νομικά πρόσωπα (β) Ενώσεις προμηθευτών (γ) Κοινοπραξίες προμηθευτών

που πληρούν σε κάθε περίπτωση τους όρους και τις απαιτήσεις της διακήρυξης.

Οι Ενώσεις και οι Κοινοπραξίες δεν υποχρεούνται να λάβουν ορισμένη νομική μορφή προκειμένου να υποβάλλουν προσφορά. H επιλεγείσα Ένωση ή Κοινοπραξία, υποχρεούται να πράξει τούτο εάν κατακυρωθεί σε αυτή η σύμβαση και της ζητηθεί από την Υπηρεσία. Εγγυητική επιστολή συμμετοχής: Κάθε προσφορά στο διαγωνισμό συνοδεύεται υποχρεωτικά και με ποινή αποκλεισμού από αυτόν από εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 2% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ποσού εννέα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (9.500,00€) και απευθύνεται στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής εκδίδεται από πιστωτικά ιδρύματα ή άλλα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν σύμφωνα με τη νομοθεσία των κρατών μελών αυτό το δικαίωμα.

Τα αιτήματα παροχής διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μόνο στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.eprocurement.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. και μόνο από εγγεγραμμένους στο σύστημα οικονομικούς φορείς, διαθέτουν δηλαδή σχετικά διαπιστευτήρια που τους έχουν χορηγηθεί (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) ύστερα από αίτησή τους, μέχρι και 10 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

Παροχή διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά, το αργότερο δέκα (10) ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών και απαντώνται αντίστοιχα στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών – διευκρινίσεων υποβάλλονται από εγγεγραμμένους στο σύστημα οικονομικούς φορείς, δηλαδή από εκείνους που διαθέτουν σχετικά διαπιστευτήρια που τους έχουν χορηγηθεί (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) και απαραίτητα το ηλεκτρονικό αρχείο με το κείμενο των ερωτημάτων είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο. Αιτήματα παροχής διευκρινήσεων που υποβάλλονται είτε με άλλο τρόπο είτε το ηλεκτρονικό αρχείο που τα συνοδεύει δεν είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο, δεν εξετάζονται. 


 
Read More »
Διαγωνισμός 589.000€ για τις υπηρεσίες φύλαξης του λιμένα Ηγουμενίτσας Διαγωνισμός 589.000€ για τις υπηρεσίες φύλαξης του λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Tα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στα χωριά της Θεσπρωτίας, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της ενορίας Κεστρίνης

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Tα ήθη και τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας. 
Ο κεντρικός ομιλητής, λαογράφος-συγγραφέας Χρήστος Ευαγγέλου, περιέγραψε, μέσα από προσωπικά βιώματα, κάποια από τα έθιμα και αναφέρθηκε στην προέλευσή τους. 
Στην παρέμβασή της η θεολόγος και ποιήτρια Βασιλική Παππά, μετέφερε από τη λογοτεχνία καταγραφές για τη σημασία των εθίμων. 
Στον προλογικό του χαιρετισμό ο π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος) τόνισε μεταξύ άλλων ότι "τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα και κυρίως οι ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας, δείχνουν ότι ο Χριστός δεν είναι μια βαρετή ιδέα και μια άχρηστη ιδεολογία, αλλά ένα πρόσωπο, με το οποίο πρέπει να έχουμε, για το δικό μας καλό, σχέση μαζί του, που να φθάνει έως τον πνευματικό έρωτα". 
Το θείο πάθος οδηγεί στο θρίαμβο της Ανάστασης, στο θάνατο του θανάτου, τη νίκη της ζωής. 
Και γι' αυτό γιορτάζεται το Πάσχα τόσο καρδιακά. 
Τα πασχαλινά έθιμα του έχουν την δική τους σφραγίδα, αξία και ποικιλία. 
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης παρατηρεί: "Λαμπρή ανατέλλει δια τους κατοίκους των επαρχιών, των πόλεων, των κωμοπόλεων, των χωριών, όσον διασώζονται καθαρώτερον και εκδηλούνται εμφανέστερον τα ήθη κι έθιμα του εθνικού βίου. 
Εκεί αι γλυκύταται παραδόσεις, εκεί αι ελληνικώταται συνήθειαι". 
Τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα και οι ακολουθίες της Εκκλησίας, λειτουργούν ως ένα πνευματικό καρδιογράφημα, ως ένας άλλος καθρέφτης του βαθύτερου εαυτού μας. 


 
Read More »
Tα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στα χωριά της Θεσπρωτίας, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της ενορίας Κεστρίνης Tα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στα χωριά της Θεσπρωτίας, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της ενορίας Κεστρίνης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

15ο Preveza Jazz Festival

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Συμπληρώνονται φέτος 15 χρόνια Preveza Jazz Festival.
Από το μακρινό 2003 άλλαξαν πολλά. Χώροι, καλλιτέχνες, οργάνωση.

Το Festival δοκιμάστηκε και άντεξε. Με τη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας, των πρεσβειών, των χορηγών αλλά και των εθελοντών και φίλων της καλής μουσικής κατάφερε να είναι από τις μακροβιότερες και πιο αξιόλογες διεθνείς πολιτιστικές συναντήσεις.

Μόνιμα ανανεούμενο και απροσδόκητο όπως είναι η τζαζ και η δημιουργική μουσική.

Το φετινό Preveza Jazz Festival θα πραγματοποιηθεί στις 26, 27 και 28 Μαΐου 2017. Συμμετέχουν σημαντικοί μουσικοί από Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ελβετία, για πρώτη φορά Ιταλία και ελληνικές παρουσίες-έκπληξη. Ίσως το πιο ενδιαφέρον line up των τελευταίων χρόνων αντάξιο της 15χρονης πορείας του Φεστιβάλ της Δυτικής Ακτής.

Η παρουσία του Μουσικού Γυμνασίου έχει και αυτή το νόημά της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στον παραλιακό πεζόδρομο μπροστά στα δικαστήρια. Ώρα έναρξης: 21.00.

Ραντεβού, λοιπόν, και φέτος από τις 26 έως 28 Μαίου, για ένα τριήμερο γεμάτο καλή μουσική!

Παρακολουθήστε τα νέα του Preveza Jazz Festival στις παρακάτω διευθύνσεις

http://prevezajazzfestival.wix.com/home

https://www.facebook.com/Preveza-Jazz-Festival-160243430704437/ 


 
Read More »
15ο Preveza Jazz Festival 15ο Preveza Jazz Festival Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις - Εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Ηπείρου και διαρρήξεις (ριφιφί) σε κοσμηματοπωλεία στην Αττική.

Πρωινές ώρες της 4-4-2017, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Πατήσια, Κολωνός, Πετρούπολη και κέντρο πόλης) για την αποδόμηση της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν εννέα (9) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά), εκ των οποίων οκτώ (8) είναι υπήκοοι Ρουμανίας, πέντε (5) άνδρες και τρεις (3) γυναίκες, ηλικίας από 31 έως 63 ετών και ένας 54χρονος ημεδαπός.

Επίσης ταυτοποιήθηκαν, τρία (3) επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επίσης υπήκοοι Ρουμανίας, εκ των οποίων δύο (2) αναζητούνται και ο έτερος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφίες, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων καθώς και στο ενεχυροδανειστήριο του ημεδαπού συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
 • Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο ΑΚ-47 KALASNIKOV με γεμιστήρα πλήρη με είκοσι εννιά-29- φυσίγγια
 • Ένα (1) περίστροφο
 • Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα
 • Τέσσερα (4) πιστόλια αερίου κρότου και επτά (7) σπρέι πιπεριού
 • Οκτώ (8) συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους άνω των -12- κιλών
 • Διαρρηκτικά εργαλεία για την κοπή χρηματοκιβωτίων αποτελούμενα από μπουκάλες οξυγόνου με τις κατάλληλες συνδεσμολογίες
 • Πέντε (5) τηλεοράσεις
 • Είκοσι (20) πίνακες ζωγραφικής διαφόρων δημιουργών
 • Έξι (6) θρησκευτικές εικόνες διαφόρων παραστάσεων
 • Σετ από επάργυρα- επιχρυσωμένα μαχαιροπίρουνα και διακοσμητικά
 • Επτά (7) φορητοί υπολογιστές, tablet και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και δεκάδες κάρτες κινητών
 • Πολλά ειδικά διαμορφωμένα διαρρηκτικά εργαλεία- passé partout για παραβίαση κλειδαριών
 • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα σετ με χημικές ουσίες ελέγχου καθαρότητας χρυσού και ένα χημικό καθαριστικό κοσμημάτων
 • Πλήθος κοσμημάτων, (σταυροί, δακτυλίδια, σκουλαρίκια, καρφίτσες, αλυσίδες), δεκάδες ρολόγια, χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού κλπ κοσμήματα, τιμαλφή και πέτρες κοσμημάτων
 • Εργαλεία για την τήξη χρυσού
 • Πλήθος πλαστών εγγράφων
 • Πλήθος καρτών κοσμηματοπωλείων και ενεχυροδανειστηρίων καθώς και έγγραφα με ιδιόχειρές σημειώσεις περί της διάθεσης των χρημάτων που αποκόμιζαν από την δραστηριότητα τους
 • Πλήθος αποδείξεων εξώνησης κοσμημάτων σε ενεχυροδανειστήρια και χειρόγραφες σημειώσεις
 • Διάφορα ελληνικά διαβατήρια των οποίων ερευνάται η προέλευση, διάφορα πλαστά Ρουμανικά έγγραφα στα οποία ήταν επικολλημένες φωτογραφίες ίδιων ατόμων με διαφορετικά στοιχεία και πλήθος από πιστωτικές κάρτες
 • Κενές υπεύθυνες δηλώσεις που φέρουν εμφανώς πλαστά εντυπώματα σφραγίδων γνησίου υπογραφής και στρογγυλής σφραγίδας
 • Αποδείξεις αποστολής εμβασμάτων προς διάφορες περιοχές της Ελλάδος και της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, κτλ) συνολικού ποσού άνω των 11.000 ευρώ
 • Πλήθος αποδείξεων αποστολής αντικειμένων μέσω ΕΛ.ΤΑ. προς διάφορους προορισμούς παγκοσμίως (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Εκουαδόρ, Ινδία, Πορτογαλία, κ.λπ.)
 • Χαρτονομίσματα Αυστραλίας, λίρες Αγγλίας κλπ χαρτονομίσματα
 • Πέντε (5) αυτοκίνητα και δύο (2) μοτοσυκλέτες.

Ειδικότερα και όπως προκύπτει από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τετραετίας, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε οικίες και σε κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως του κέντρου των Αθηνών αλλά και της Περιφέρειας. Επιπλέον δραστηριοποιούντο στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων με σκοπό την ελεύθερη μετακίνησή τους στην επικράτεια της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.

Η εγκληματική αυτή οργάνωση διέθετε χαρακτηριστικά που διακρίνουν όλες τις καλά δομημένες και ιδιαίτερα δραστήριες εγκληματικές οργανώσεις, στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων "DRAGETA" και "KAMORA", με κύριο χαρακτηριστικό την οικογενειακή συνοχή και διασύνδεση της. Τα μέλη της διατηρούσαν μεταξύ τους οικογενειακούς δεσμούς οι οποίοι μεταφράζονταν σε απόλυτη πίστη και προσήλωση στις αρχές της οργάνωσης και στην προστασία των μελών της και οδηγούσαν στην ολοκληρωτική υποταγή του μέλους στους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτοί οι δεσμοί επέτρεπαν στα μέλη να εμπιστεύονται το ένα το άλλο και την ίδια στιγμή ελαχιστοποιούσαν κατά πολύ την πιθανότητα αστυνομικής διείσδυσης στην ομάδα.

Διέπρατταν τις αξιόποινες πράξεις με διαφορετική σύνθεση, αλλά πάντα και υποχρεωτικά με την αυτοπρόσωπη παρουσία των αρχηγικών μελών (του 36χρονου και του 44χρονου υπηκόων Ρουμανίας κατηγορουμένων), οι οποίοι κατά κύριο λόγο προέβαιναν στην κατόπτευση - επιλογή των στόχων καθώς και στην περαιτέρω διάθεση των αφαιρεθέντων αντικειμένων (κοσμημάτων και τιμαλφών), εξασφαλίζοντας τα οικονομικά οφέλη της οργάνωσης.

Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης ήταν καταχωρημένα σε στοιχεία είτε συγγενικών τους προσώπων είτε άλλων, με σκοπό σε περίπτωση που κάποιο από τα Ι.Χ.Ε. γινόταν αντιληπτό κατά τη διάπραξη αξιόποινης πράξης, να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις ανακριτικές αρχές.

Η οργάνωση για την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία της είχε εντάξει στο δυναμικό της έμπειρα μέλη, ειδικευμένα σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες, τα οποία περιστασιακά συμβούλευαν και συνεργαζόταν με την ομάδα για τον καλύτερο σχεδιασμό και εκτέλεση των εγκληματικών πράξεων.

Έναν τέτοιο ρόλο εντός της οργάνωσης κατείχε ο 63χρονος, υπήκοος Ρουμανίας συλληφθείς, ο οποίος ειδικευόταν στις διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων και αποτελούσε το πιο έμπειρο μέλος της οργάνωσης με δεκάδες διαρρήξεις, ληστείες και ένοπλες συμπλοκές το ενεργητικό του. Ο 63χρονος λόγω της πολυετούς εγκληματικής του δραστηριότητας, της εμπειρίας του και των διασυνδέσεων που κατείχε, είχε την δυνατότητα να συνομιλεί με άτομα εντός και εκτός φυλακής και να λαμβάνει πληροφορίες για διάφορoυς στόχους μεγάλης αξίας, λειτουργώντας έτσι ως συνδετικός κρίκος της ομάδας με έτερες εγκληματικές οργανώσεις για περιπτώσεις κοινών δράσεων.

Στην εγκληματική οργάνωση, οι γυναίκες - μέλη είχαν επίσης κεντρικό ρόλο. Ο 44χρονος που συνήθως κανόνιζε την σύνθεση της ομάδας, συμπεριλάμβανε σχεδόν πάντα την 31χρονη, υπήκοο Ρουμανίας, συλληφθείσα, υπολογίζοντας στην ιδιαίτερη ικανότητά της στις διαρρήξεις, η οποία επίσης εκτελούσε και χρέη τσιλιαδόρου.

Χρέη τσιλιαδόρου επίσης, εκτελούσε και η 36χρονη κατηγορούμενη , ενώ συχνά η ίδια εμφανιζόταν στα ραντεβού που κανόνιζε ο 36χρονος για να διαθέσουν προς πώληση τις κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο ρόλος του 45χρονου κατηγορούμενου ήταν να ασχολείται με την πώληση στο παράνομο εμπόριο των κλεμμένων αντικειμένων, με αγγελίες που αναρτούσε σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Για την δράση τους επέλεγαν περιοχές πολύ συχνά κατά τις ημέρες που λειτουργούσε η λαϊκή αγορά. Για να μεταβαίνουν στην περιοχή χρησιμοποιούσαν πάντα τα πολυτελή αυτοκίνητα τους στα οποία απέκρυπταν τα απαραίτητα για την επίτευξη τους σκοπού τους διαρρηκτικά εργαλεία.

Άλλοτε εντόπιζαν άτομα που είχαν την εικόνα εύπορου και τα έθεταν σε παρακολούθηση και άλλες φορές στόχοι ήταν ηλικιωμένα άτομα.

Επίσης σε άλλες περιπτώσεις επέλεγαν και παρακολουθούσαν τουλάχιστον για εικοσιτετράωρο, πολυκατοικίες, κυρίως με κριτήριο την εικόνα που παρουσίαζαν (αν είναι περιποιημένες, αν είναι νέες κατασκευές κλπ.) θεωρώντας ότι σε αυτές διαμένουν άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Εισέρχονταν σε πολυκατοικίες με την πρόφαση ότι είναι διανομείς διαφημιστικών φυλλαδίων, έχοντας τυπώσει για το σκοπό αυτό, δικά τους διαφημιστικά φυλλάδια και επαγγελματικές κάρτες.

Αποκρύπτοντο σε τυφλά σημεία των κλιμακοστασίων, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τους ενοίκους και παρακολουθούσαν τις κινήσεις μέσα στην πολυκατοικία. Έλεγχαν όλα τα διαμερίσματα κάθε ορόφου παρατηρώντας τις κλειδαριές τους, και μόλις εντόπιζαν κάποια κλειδαριά την οποία μπορούσαν να ανοίξουν με τα εργαλεία τα οποία είχαν στην διάθεσή τους, ξεκινούσαν την διαδικασία του μαρκαρίσματος της οικίας προκειμένου να σιγουρευτούν για την παρουσία ή μη των ενοίκων εντός αυτής.

Το μαρκάρισμα της οικίας-στόχου το πραγματοποιούσαν αποκλειστικά και μόνο με δύο τρόπους. Είτε σημάδευαν με διάφορα γράμματα το ματάκι της κάθε πόρτας, είτε τοποθετούσαν ανάμεσα στην πόρτα και στο κούφωμα των διαμερισμάτων, σημάδια μη ορατά από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Αυτή η μέθοδος επαναλαμβανόταν όχι μόνο σε πολλά διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας αλλά και σε μεγάλο αριθμό πολυκατοικιών της ιδίας περιοχής. Όταν κατέληγαν σε ασφαλές για αυτούς συμπέρασμα περί του στόχου που θα έπλητταν και αφού βεβαιώνονταν για την απουσία του ενοίκου, χτυπούσαν το κουδούνι της οικίας κάνοντας την τελευταία τους επιβεβαίωση και εν συνεχεία επιχειρούσαν τη διάνοιξη της πόρτας με χρήση των ειδικών διαρρηκτικών εργαλείων που διέθεταν

Τα μέλη της ομάδας βιντεοσκοπούσαν και φωτογράφιζαν τις πόρτες και τις εισόδους των πολυκατοικιών, προκειμένου να μελετήσουν τον τύπο της κλειδαριάς που διέθετε η κάθε πόρτα ώστε να επιλέξουν τα κατάλληλα εργαλεία για να ελαχιστοποιούν κάθε φορά τον χρόνο εισόδου σε κάθε οικία. δημιουργώντας έτσι ένα ιδιότυπο αρχείο οικιών προς διάρρηξη

Όταν τα μέλη της οργάνωσης, αποφάσιζαν να προχωρήσουν στην διάρρηξη των οικιών, τουλάχιστον δύο μέλη επιτηρούσαν εξωτερικά την οικία και ένα εξ αυτών (το αρχηγικό) μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο με τα άτομα που ενεργούσαν εντός των οικιών, προκειμένου να τα συμβουλεύουν για το ποια αντικείμενα θα πρέπει να αφαιρέσουν και να συντονίζουν τις ενέργειες τους.

Η συγκεκριμένη ομάδα από την εγκληματική της δραστηριότητα είχε ως λεία κυρίως χρήματα, χρυσαφικά και ρολόγια, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδειχνε και στην αφαίρεση φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεοράσεων.

Τα κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα ζύγιζαν και τα ξεχώριζαν ανάλογα με τα καράτια και τα διέθεταν όσο πιο σύντομα μπορούσαν σε ενεχυροδανειστήρια, ένα εκ των οποίων και του 54χρονου ημεδαπού συλληφθέντα.

Πέραν από τις οργανωμένες διαρρήξεις σε οικίες, οι δράστες διέπρατταν και ληστείες σε οικίες, τις οποίες επέλεγαν και κατόπτευαν με τον ίδιο ως άνω περιγραφόμενο τρόπο. Εκεί άλλαζαν τον τρόπο δράσης τους αφού τους ενδιέφερε τα θύματα τους να βρίσκονται εντός των οικιών, προκειμένου να τους αναγκάσουν χρησιμοποιώντας βία να τους αποκαλύψουν τις κρυψώνες που εναπόθεταν τα αντικείμενα αξίας. Επέλεγαν συνήθως ηλικιωμένους, εισέρχονταν στις οικίες τους και αφού τους ακινητοποιούσαν, χρησιμοποιώντας σωματική βία, τους εξανάγκαζαν να τους υποδείξουν τα σημεία που έκρυβαν τα χρήματα και τα τιμαλφή. Στη συνέχεια τους έδεναν και ερευνούσαν ανενόχλητοι τους χώρους. Δεν δίσταζαν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν και σωματική βία, χτυπώντας τους ηλικιωμένους στο σώμα και στο κεφάλι.

Επιπρόσθετα, η δράση της οργάνωσης επεκτείνονταν και στις διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων και των χρηματοκιβωτίων τους με χρήση οξυγόνου. Συγκεκριμένα αφού επέλεγαν τον στόχο και τον κατόπτευαν, σχεδίαζαν τον τρόπο εισόδου και αφού προμηθεύονταν τα κατάλληλα εργαλεία, εισέρχονταν στα κοσμηματοπωλεία τις ώρες που αυτά δεν λειτουργούσαν και ο 63χρονος "ειδικός", χρησιμοποιώντας οξυγόνο, διερρήγνυε τα χρηματοκιβώτια που ήταν μέσα σε αυτά.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι σε όλα τα στάδια των εν γένει δραστηριοτήτων τους, ελάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, σκούπιζαν τις επιφάνειες με τις οποίες είχαν έρθει σε επαφή, ώστε να μην βρεθούν δακτυλικά τους αποτυπώματα, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών (κάρτες του κιλού) ώστε να ελαχιστοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο κάθε κίνδυνο αποκάλυψης, εντοπισμού και σύλληψής τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν ταυτοποιηθεί είκοσι δύο (22) περιπτώσεις εκ των οποίων:
 • Δεκαεπτά (17) διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας
 • Τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων στην Ήπειρο ( δύο στα Ιωάννινα και μία στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης)
 • Μία (1) διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Αθήνα
 • Μία (1) ληστεία σε οικία στην Αθήνα

Θεωρείται βέβαιο ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει δεκάδες ακόμη κλοπές και ληστείες.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατ' επανάληψη για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του 45χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Χανίων για σωματεμπορία και Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Ρουμανικές Αρχές για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας και την αναγνώριση και απόδοση στους παθόντες ιδιοκτήτες του συνόλου των κατασχεθέντων αντικειμένων, καθώς και τον εντοπισμό και άλλων αγνώστων μελών της εγκληματικής οργάνωσης. 


 
Read More »
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις - Εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις - Εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Ενιαία προβολή της Ηπείρου σε Γερμανούς και Απόδημους στο Ντύσσελντορφ

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Στο Griechenland Festival που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, με πρωτοβουλία του εκεί Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας το πρόγραμμά της για στοχευμένες και συνδυασμένες παρουσίες σε μεγάλες αγορές του Εξωτερικού.

Το Griechenland Festival, διήρκεσε τρεις ημέρες και πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία (Δημαρχείου) του Ντύσσελντορφ. Το επισκέφθηκαν χιλιάδες γερμανοί πολίτες, αλλά και απόδημοι, καθώς εκεί διαβιεί η μεγαλύτερη κοινότητα των Ελλήνων στην Ευρώπη που αριθμεί 140.000 άτομα!

Η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν έντονη και εστιάστηκε στην προώθηση των περιφερειακών της ενοτήτων ως ενιαίου τουριστικού προορισμού, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε ειδική ενότητα στο Φεστιβάλ για τις δυνατότητες που παρέχει η Ήπειρος για τουρισμό στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Στη διάρκειά του οι Ηπειρώτες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας, είχαν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους και να έχουν συναντήσεις για σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Τις θερμές του ευχαριστίες για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο Festival εξέφρασε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, στον Εκτελεστικό Γραμματέα Δημήτρη Σιώλο και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας Βασίλη Ψαθά ο οποίος υπογράμμισε ότι σκοπός του είναι να καθιερωθεί αυτό στη συνείδηση των Γερμανών, αλλά και των Απόδημων Ελλήνων, προς όφελος και των Περιφερειών που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Οι κ.κ. Ψαθάς και Σιώλος είχαν επίσης συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, ο οποίος και τέλεσε Δοξολογία προ της έναρξης των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και με στελέχη της Ηπειρωτικής αποδημίας.

Σε ειδική ενότητα του Φεστιβάλ, από την υπάλληλο - συντονίστρια της αποστολής κ. Σοφία Φούκη, έγινε παρουσίαση των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους στο Griechenland Festival, μέσω της Περιφέρειας ήταν οι εξής:

1. Μέλι - "Σπίτι της μέλισσας" 2. Ούζο Ρούμπου 3. Παραδοσιακά ζυμαρικά "Μονολίθι" 4. Μέλι- "Ηπειρωτική Γη" 5. Ελαιόλαδο Biogreen-oil 6. Billa Ionio 7. Luxury Apartments Villa Sioutis. 


 
Read More »
Ενιαία προβολή της Ηπείρου σε Γερμανούς και Απόδημους στο Ντύσσελντορφ Ενιαία προβολή της Ηπείρου σε Γερμανούς και Απόδημους στο Ντύσσελντορφ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο CJ JEFF w/ BOK την Τρίτη 11 Απριλίου στο Social All Day Cafe Bar

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο CJ JEFF w/ BOK την Τρίτη 11 Απριλίου στο Social All Day Cafe Bar Ηγουμενίτσα: Ο CJ JEFF w/ BOK την Τρίτη 11 Απριλίου στο Social All Day Cafe Bar Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Νέο στρώμα για άλμα εις ύψος στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017


Το νέο στρώμα για άλμα εις ύψος τοποθετήθηκε εχτές το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας . Μια επένδυση και περιουσία για τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου ΓΣ ΠΡΩΤΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ .
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Πρωτέα για την συνεισφορά τους καθώς και τους χορηγούς (ΟΛΗΓ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , ΠΑΚΠΠΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ,CUCLON ΘΩΜΑΖΟΣ , ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ , ΣΚΑΛΩΜΑ Α.Ε) που όλοι μαζί, με την συμβολή τους, κατάφεραν να πραγματοποιηθεί η αγορά του στρώματος .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία MICROSPORT και στον Νίκο Παπακωνσταντίνου και Χρήστο Αγγελόπουλο.


Read More »
Νέο στρώμα για άλμα εις ύψος στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας Νέο στρώμα για άλμα εις ύψος στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 33χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 09, 2017Ένας 33χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 33χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Σύλληψη 33χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Σελίδες