Ορκωμοσία 22 νέων υπαλλήλων στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Ορκωμοσία 22 νέων υπαλλήλων στον Δήμο Ηγουμενίτσας 
 

Στο δυναμικό του Δήμου Ηγουμενίτσας εντάχθηκαν σήμερα, είκοσι δύο (22) υπάλληλοι για τη στελέχωση των ανταποδοτικών υπηρεσιών του, σύμφωνα με την υπ' αριθμ.3Κ/2018 προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος τέλεσε την ορκωμοσία των νέων υπαλλήλων του Δήμου και τους ευχήθηκε καλή αρχή και δύναμη στα νέα τους καθήκοντα εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ένταξή τους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και τη βεβαιότητα ότι με την εποικοδομητική εργασία τους θα συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Τέλος, τόνισε ότι τους θεωρεί πολύτιμους συνεργάτες στον καθημερινό αγώνα της Δημοτικής Αρχής για την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες και κυρίως στην οριστική επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας.

Read More »
Ορκωμοσία 22 νέων υπαλλήλων στον Δήμο Ηγουμενίτσας Ορκωμοσία 22 νέων υπαλλήλων στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Στον βαθμό του Υποναύαρχου προήχθη ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Στον βαθμό του Υποναύαρχου προήχθη ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος
 

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα, παρουσία του Α/ΓΕΝ Τσούνη, όπου και αποφασίστηκε η προαγωγή δύο νέων Υπαρχηγών.

Το Λιμενικό Σώμα υπό την προεδρία του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεδρίαση που έγινε στις 21/10/2019 προχώρησε σε κρίσεις και εξέλεξε τους δύο νέους υπαρχηγούς του.

Με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων του Σώματος πρώτος υπαρχηγός αναλαμβάνει ο Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Πουλής που προάγεται στον βαθμό του Αντιναυάρχου.

Επίσης τη θέση του δεύτερου υπαρχηγού αναλαμβάνει ο Υποναύαρχος Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος που προάγεται στον βαθμό του Αντιναυάρχου.

Αποστρατεύεται ο Αντιναύαρχος-νεότερος υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ιωάννης Αργυρίου.

Επίσης στον βαθμό του Υποναυάρχου προάγονται οι Αρχιπλοίαρχοι Βασίλειος Μάμμης, Δημήτριος Σούλος, Σπυρίδων Κοντομάρης και Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως διοικητής της 3ης ΠΕΔΙΛΣ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, με έδρα την Ηγουμενίτσα.

Επίσης οι Υποναύαρχοι Αναστάσιος Βαρελάς, Παναγιώτης Σπανός και Αγησίλαος Αναστασάκος προάγονται στον βαθμό του εν ενεργεία αντιναυάρχου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τίθενται εκτός οργανικών θέσεων για τριάντα ημέρες, λόγω επιλογής νεοτέρου τους ως νεότερου υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Read More »
Στον βαθμό του Υποναύαρχου προήχθη ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος Στον βαθμό του Υποναύαρχου προήχθη ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 32χρονου βραδινές ώρες στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Σύλληψη 32χρονου βραδινές ώρες στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες της Πέμπτης, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 32χρονου βραδινές ώρες στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 32χρονου βραδινές ώρες στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Βράβευση του Δημάρχου ηγουμενίτσας από τον αθλητικό σύλλογο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ»

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Βράβευση του Δημάρχου ηγουμενίτσας από τον αθλητικό σύλλογο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ»
 

Επίσκεψη και βράβευση από τον αθλητικό σύλλογο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» δέχτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος για την ευγενή υποστήριξη του 4ου αγώνα τριάθλου «IL PORTO TRIATHLON» που διεξήχθη με επιτυχία στην Ηγουμενίτσα.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με προτεραιότητα το αθλητικό γίγνεσθαι της περιοχής στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις, που προάγουν τις αξίες του αθλητισμού και ενισχύουν την τουριστική εικόνα της πόλης μας.
Read More »
Βράβευση του Δημάρχου ηγουμενίτσας από τον αθλητικό σύλλογο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» Βράβευση του Δημάρχου ηγουμενίτσας από τον αθλητικό σύλλογο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Σ. Μήτσης στο aftodioikisi.gr: Ένα μεγάλο έργο για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Σ. Μήτσης στο aftodioikisi.gr: Ένα μεγάλο έργο για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Ηγουμενίτσας
 

Προσφάτως, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» το έργο «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 310.000,00€. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ.Σωτήριος Μήτσης, μίλησε με αφορμή την ένταξη αυτού του σημαντικού έργου.

-Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκεκριμένο έργο

«Το έργο αφορά στην ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας. Ειδικότερα, η πράξη περιλαμβάνει το σύνολο του απαιτούμενου εξοπλισμού, λογισμικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών, μέσω των οποίων θα αναπτυχθεί μια ευρύτερη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα αποτελέσει το μέσο λήψης των δεδομένων κατανάλωσης ή όποιου άλλου συμβατού σήματος, καθώς και το μέσο επικοινωνίας με τους δημότες-καταναλωτές για θέματα που αφορούν στους λογαριασμούς ύδρευσης και όχι μόνο».

-Πώς θα γίνει αυτό στην πράξη;

«Το σύστημα απαρτίζεται από: Χίλιους (1.000) μετρητές κατανάλωσης ύδατος με ενσωματωμένο επικοινωνιακό εξοπλισμό. Ευρύτερη πλατφόρμα επικοινωνίας σταθερού δικτύου με τον απαιτούμενο αριθμό αναμεταδοτών και συγκεντρωτών που θα διασφαλίζουν την επικοινωνιακή αρτιότητα μεταξύ της ψηφιακής πλατφόρμας και των μετρητικών οργάνων. Λογισμικά εποπτικού ελέγχου, επεξεργασίας και διεπαφής μεταξύ της ψηφιακής πλατφόρμας και των δημοτών-καταναλωτών. Οι μετρητές θα τοποθετηθούν εντός φρεατίων ή σε συλλέκτες, στις υφιστάμενες υδατοπαροχές της επιλεγμένης ζώνης υδροδότησης».

-Νέα «βήματα» λοιπόν για τη ΔΕΥΑΗ

«Τα τελευταία χρόνια η ΔΕΥΑΗ καταγράφει με συνέπεια μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία προς τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και βέβαια στην ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων. Η βέλτιστη λειτουργία των υποδομών του δικτύου μας, με την ενσωμάτωση εξειδικευμένων συστημάτων, αποτελεί για εμάς απόλυτη προτεραιότητα που θα εξασφαλίσει αειφορία και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας».
Read More »
Σ. Μήτσης στο aftodioikisi.gr: Ένα μεγάλο έργο για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Ηγουμενίτσας  Σ. Μήτσης στο aftodioikisi.gr: Ένα μεγάλο έργο για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Σε Γεωργιάδη και Τσακίρη για ΒΙΟΠΑΘΕ, Εμπορευματικό, ΕΣΠΑ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Σε Γεωργιάδη και Τσακίρη για ΒΙΟΠΑΘΕ, Εμπορευματικό, ΕΣΠΑ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων


Το οικονομικό αντικείμενο και οι επενδύσεις στο Βιοτεχνικό Πάρκο, η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Διχωρικό Εμπορευματικό Κέντρο (ο φάκελος βρίσκεται προς έγκριση στο υπουργείο), η πορεία του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεών, ο αναπτυξιακός νόμος, και οι επενδύσεις που ειναι σε εξέλιξη άλλα και αναμένονται να ξεκινήσουν στην περιφέρεια Ηπείρου, ήταν το αντικείμενο των διαδοχικών συναντήσεων που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον υπουργο Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και η αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, εμπορίου και περιβάλλοντος Σταυρούλα Μπραΐμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση των διαδικασιών, τόσο για την ομαλή λειτουργία του ΒΙΟΠΑΘΕ όσο και για την απρόσκοπτη υλοποίηση του Εμπορευματικού Κέντρου, ενώ οσον αφορά το ΕΣΠΑ, ο Αδωνης Γεωργιάδης σημείωσε ότι εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου έχει ήδη εκπονηθεί ένα σχέδιο και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή ασκούνται πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για να κινηθούν τα προγράμματα.

Να σημειωθεί πως ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, αρμόδιος του νευραλγικού τομέα για τις Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, είναι γαμπρός στο Πολύδροσο Παραμυθιάς.

Εμπορευματικό Κέντρο

Πρόκειται για το 1ο Διχωρικό Επιχειρηματικό Πάρκο Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη χώρα, με βασικό πόλο ανάπτυξης τον λιμένα που, στην προοπτική του, εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις συνδυασμένων μεταφορών.

Ο Φορέας Υλοποίησης υποστηρίζεται επιχειρηματικά από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.), ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διοίκηση και την εκμετάλλευση των χώρων της Ζώνης Λιμένα. Το σύνολο των τεχνικών και οικονομικών μελετών έχει εκπονηθεί από τη Re.De-Plan Consultants που ασκεί τη διοίκηση του έργου και είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση.

Σύμφωνα με το τεχνικό και οικονομικό σχέδιο, το έργο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να φιλοξενήσει νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και διανομής αγαθών (logistics), που θα αναδείξουν τη νέα δυναμική του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Το Πάρκο αναπτύσσεται σε δύο θέσεις, η πρώτη εντός της λιμενικής ζώνης που θα χρησιμοποιείται ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης ασυνόδευτων φορτίων και η δεύτερη στην ενδοχώρα, στη θέση Γκρίκα, σε απόσταση 800 μέτρων από την Εγνατία Οδό.

Πρόκειται για έκταση 500 στρ. περίπου, σε επαφή με το υφιστάμενο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟΠΑΘΕ), το οποίο και αποτελεί τμήμα του. Για την επένδυση, προϋπολογισμού 7,6 εκατ., προβλέπεται η κατασκευή όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, ενώ έχει σχεδιαστεί με όλες τις κατάλληλες τεχνικές υποδομές η σύνδεσή του με τη μελλοντική Σιδηροδρομική Εγνατία, στη θέση Κρυσταλλοπηγή.

Η επένδυση αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου πάρκου πολλαπλών δραστηριοτήτων με κέντρο τις επιχειρήσεις της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες κατά μήκος του θαλάσσιου διαδρόμου Αδριατικής – Ιονίου, μεταξύ των λιμένων της Τεργέστης, της Αγκόνα και της Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σε Γεωργιάδη και Τσακίρη για ΒΙΟΠΑΘΕ, Εμπορευματικό, ΕΣΠΑ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Σε Γεωργιάδη και Τσακίρη για ΒΙΟΠΑΘΕ, Εμπορευματικό, ΕΣΠΑ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μαθητές είναι αναγκασμένοι να αναπνέουν τους καπνούς των πλοίων (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Ηγουμενίτσα: Μαθητές είναι αναγκασμένοι να αναπνέουν τους καπνούς των πλοίων (+ΒΙΝΤΕΟ)


Δυστυχώς επανερχόμαστε για ακόμα μία φορά, στο θέμα των φουγάρων των καραβιών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο δεν φαίνεται να συγκινείται κανέναν από τους αρμόδιους φορείς και τους πολιτικούς της παριοχής.

Σε καθημερινή βάση οι καρκινογόνοι (;) καπνοί από τα φουγάρα των πλοίων, σκεπάζουν τον ουρανό της Ηγουμενίτσας .

Τα φουγάρα των καραβιών εκπέμπουν "δηλητήριο" λίγα μέτρα από μαθητές, αφού το λιμάνι της Ηγουμενίτσας γειτνιάζει με το 3ο Γυμνάσιο της πόλης.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κατέγραψε το πρωί της Παρασκευής, η κάμερα του thespro.gr

Θα καλέσουμε για ακόμα μία φορά, το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, τη Δημοτική Αρχή της πόλης, την Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας και τη διεύθυνση περιβάλλοντος, τον ιατρικό σύλλογο Θεσπρωτίας, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τον Σύλλογο Περιβάλλοντος του Νομού Θεσπρωτίας, καθώς και τον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, να τοποθετηθούν για το ευαίσθητο αυτό θέμα, που άπτεται της δημόσιας υγείας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Μαθητές είναι αναγκασμένοι να αναπνέουν τους καπνούς των πλοίων (+ΒΙΝΤΕΟ)  Ηγουμενίτσα: Μαθητές είναι αναγκασμένοι να αναπνέουν τους καπνούς των πλοίων (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus στην Π.Ε. Θεσπρωτίας 
 

Ενημερώνουμε τους καλλιεργητές ευπαθών ειδών (εσπεριδοειδών, αμπελιών, και άλλων καλλιεργούμενων και καλλωπιστικών φυτών) καθώς και όλους τους πιθανούς ενδιαφερόμενους/υπόχρεους ότι μετά από δειγματοληψίες της υπηρεσίας μας στα πλαίσια του προγράμματος επισκοπήσεων επιβλαβών οργανισμών καραντίνας (surveys), διαπιστώθηκε η παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus (μαύρος αλευρώδης) σε δείγματα φύλλων και καρπών εσπεριδοειδών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας. Οι προσβολές εντοπίστηκαν πέριξ του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και εντός του οικισμού Σαγιάδας

Το έντομο Aleurocanthus spiniferus κατάγεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Στην Ευρώπη εντοπίστηκε πρώτη φορά το 2008 στην περιοχή της Απούλιας της Ιταλίας

Ο Aleurocanthus spiniferus αποτελεί σημαντικό εχθρό των εσπεριδοειδών αλλά μπορεί να βρεθεί σε πάνω από 95 είδη φυτών. Μεταξύ των ειδών που προσβάλει, πέρα από τα εσπεριδοειδή, συγκαταλέγονται το αμπέλι, οι τριανταφυλλιές, η συκιά, η ροδιά, η μηλιά, η αχλαδιά, η μουριά, η δάφνη, ο κισσός, η ιτιά κλπ. ενώ εγκαθίσταται σε φυσική βλάστηση και σε αστικό πράσινο (πάρκα, ιδιωτικούς κήπους κ.λ.π.). 
 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:
Στο κάτω μέρος του φυλλώματος αναπτύσσονται πυκνές αποικίες προνυμφών του εντόμου. 
Τα ενήλικα παραμένουν στις ίδιες θέσεις και πετούν μόνο σε περίπτωση που ενοχληθούν. Τα φύλλα και τα φρούτα φέρουν κηλίδες μελιτωμάτων, στα οποία στην συνέχεια αναπτύσσεται ο μύκητας της καπνιάς. Οι εκτεταμένες προσβολές προσδίδει στα φυτά σχεδόν πλήρης μαύρη εικόνα.

ΔΙΑΣΠΟΡΑ:
Τα ενήλικα έντομα πετούν μόνο σε κοντινές αποστάσεις με την βοήθεια του ανέμου και μόνο όταν ενοχληθούν. Η διασπορά σε μεγάλες αποστάσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με μεταφορά προσβεβλημένου φυτικού υλικού (φυτά προς φύτευση, μέρη φυτών, καρποί) είτε με την προσκόλληση ενήλικων εντόμων πάνω σε ανθρώπους, φορτία, οχήματα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ
1.Προσβάλλει μεγάλο εύρος φυτών (ξενιστών) .
2.Απουσία αποτελεσματικών φυσικών εχθρών στην Ευρώπη.
3.Μη αποτελεσματική καταπολέμηση με κλασσικά εντομοκτόνα.
4.Μείωση και υποβάθμιση της παραγωγής των εσπεριδοειδών.
5.Καταστροφή του νεαρού φυλλώματος και εξασθένηση των δένδρων.

7. ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
1.Χρήση υγιούς πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού.
2.Αποφυγή μετακίνησης μολυσμένου φυτικού υλικού (φυτωριακό υλικό, φύλλα, καρπούς, άνθη από μολυσμένα δένδρα).
3.Κλάδεμα και καύση προσβεβλημένων κλαδιών.
4.Συστηματικό έλεγχο των καλλιεργειών για τη διαπίστωση τυχόν συμπτωμάτων και άμεση ενημέρωση των αρμόδιων φυτοϋγειονομικών υπηρεσιών (ΔΑΟΚ και ΠΚΠΦΠ&ΦΕ) σε περίπτωση εντοπισμού τους.
5.Επεμβάσεις με ήπια προς τα ωφέλιμα έντομα φυτοπροστατευτικά προϊόντα στα αρχικά στάδια της προβολής καθώς και κατά τη χειμερινή περίοδο έως την άνοιξη πριν την εμφάνιση των ενηλίκων. (Πηγή: Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων )

Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus στην Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Το Poseidon Med II φέρνει το LNG στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Το Poseidon Med II φέρνει το LNG στην Ηγουμενίτσα
 
 

Το δρόμο για τη δυναμική είσοδο και επέκταση του LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) στη Ναυτιλία της Ανατολικής Μεσογείου, άνοιξε το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Poseidon Med II, σε μόλις τέσσερα χρόνια λειτουργίας του.

Το LNG είναι ένα από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα, που η χρήση του εξαλείφει τις εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων και ενώσεων θείου (μείωση έως 100% συγκριτικά με τα συμβατικά καύσιμα) και μειώνει ουσιαστικά εκείνες του οξειδίου του αζώτου (έως 90%) και του διοξειδίου του άνθρακα (έως 20%).

Το νέο καύσιμο έχει ήδη εξαπλωθεί στις θαλάσσιες μεταφορές της Βόρειας Ευρώπης, αλλά και νοτιότερα στη Δυτική Μεσόγειο, και η ζήτησή του διευρύνεται συνεχώς, με υποδομές διάθεσης να σχεδιάζονται σε δέκα ακόμη ευρωπαϊκούς λιμένες.
 
Το Poseidon Med II προετοιμάζει την Ανατολική Μεσόγειο για τη χρήση του LNG

Το Poseidon Med II έφερε το LNG στην Ανατολική Μεσόγειο εδραιώνοντας μία βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα για τη διάθεσή του. Δικό του έργο είναι οι μελέτες για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών ανεφοδιασμού πλοίων σε έξι λιμένες της Ανατολικής Μεσογείου (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός, και Βενετία).

Ειδικά μάλιστα, για τους λιμένες του Πειραιά και του Ηρακλείου έχουν ολοκληρωθεί και υποβληθεί για έγκριση τα νέα Master Plans με τα οποία προσδιορίζονται επακριβώς οι χώροι ανεφοδιασμού των πλοίων με LNG. Για τους λιμένες της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από την αρμόδια αρχή («ΕΣΑΛ»), τόσο τα Master Plans όσο και οι συνοδές προμελέτες ασφάλειας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και τροφοδοσίας LNG.

Στην Κύπρο, το Poseidon Med II, σχεδιάζει την κατασκευή θέσης (permanent berth) για την πρόσδεση των πλοίων που θα ανεφοδιάζονται με LNG, στην ΒΔ πλευρά του υπό υλοποίηση γεφυρώματος (Jetty) για τη μόνιμη πρόσδεση Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης LNG (FSRU) στο λιμένα της Λεμεσού (Τερματικό 2 – Βασιλικό), ενώ παράλληλα, σχεδιάζει και μια σειρά από πρόσθετες υποστηρικτικές υποδομές για την πληρέστερη αξιοποίησή της.
Read More »
Το Poseidon Med II φέρνει το LNG στην Ηγουμενίτσα Το Poseidon Med II φέρνει το LNG στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Ερώτηση Κάτση για προσλήψεις ιατρών σε δημόσιες δομές υγείας στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Ερώτηση Κάτση για προσλήψεις ιατρών σε δημόσιες δομές υγείας στη Θεσπρωτία 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Προσλήψεις ιατρών σε δημόσιες δομές υγείας στη Θεσπρωτία»

Τα τελευταία 4 χρόνια έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από την Πολιτεία για να αντιστραφεί η μακροχρόνια κατά το παρελθόν πορεία υποβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας στη χώρα μας. Προκηρύχτηκαν νέες θέσεις ιατρών, μόνιμων και επικουρικών, καθώς και νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, με μέριμνα στην παροχή κινήτρων για στελέχωση δομών σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές, με στόχο την ανάσχεση του «αποψιλωμένου» από προσωπικό δημοσίου συστήματος υγείας. Ακυρώθηκε η πολιτική των κυβερνήσεων μέχρι το 2014 για κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας και αντίθετα άνοιξαν νέες δομές, αναβαθμίστηκε ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, εξορθολογίστηκε η πολιτική για το φάρμακο και αυξήθηκαν οι προϋπολογισμοί.
Στη Θεσπρωτία η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε μια τελείως διαφορετική κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας από αυτή που παρέλαβε το 2015. Αναθεωρήθηκε ο οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών με αύξηση της δυναμικότητας σε κλίνες από 90 σε 120, αύξηση των οργανικών θέσεων σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό κατά 15 θέσεις, αύξηση των οργανικών θέσεων σε μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κατά 30 θέσεις, καθώς και αύξηση της ετήσιας δαπάνης κατά 856,500€. Επαναλειτούργησε η οφθαλμολογική κλινική και μεταφέρθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού από τα απαράδεκτα λυόμενα που βρισκόταν, στη σύγχρονη ανακαινισμένη «παλιά» πτέρυγα. Άνοιξε και λειτουργεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στην Ηγουμενίτσα, έργο εμβληματικό για την ακριτική και τουριστική αυτή περιοχή που «λίμναζε» σχεδόν δυο δεκαετίες. Μεταφέρθηκε σε κατάλληλο δημόσιο κτίριο του ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας. Παραλήφθηκαν δυο (2) καινούργια και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα. Προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί για νέο αξονικό και μαγνητικό τομογράφο (για πρώτη φορά στη Θεσπρωτία), υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης, υπερηχοκαρδιογράφο, ενώ εγκρίθηκε η εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος παραγωγής ιατρικού οξυγόνου.
Για την ορθή λειτουργία των υφιστάμενων και των νέων δομών, καθώς και την παροχή όσο το δυνατόν ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας, από το 2016 έχουν προκηρυχτεί συνολικά είκοσι τρεις (23) θέσεις μόνιμων ιατρών ειδικοτήτων, από το Υπουργείο Υγείας. Με την Αρ. Πρωτ. Γ4α/Γ.Π./21989/16-03-2018 προκηρύχθηκαν δεκαέξι (16) θέσεις μονίμων ιατρών ειδικοτήτων, πέντε (5) με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για στελέχωση του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας. Με την Γ4α/Γ.Π.95170/14-12-2018 (10255/19-12-2018 προκήρυξη της 6ης Υ.Π.Ε.) προκηρύχθηκαν δύο (2) θέσεις μονίμων ιατρών ειδικοτήτων για το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Με την Γ4α/Γ.Π./22556/22-03-2019 προκηρύχθηκαν ακόμα δύο (2) θέσεις μονίμων ιατρών ειδικοτήτων, εκ των οποίων η μία (1) για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας. Με την Γ4α/Γ.Π.36305/17-05-2019 προκηρύχθηκαν ακόμα τρεις (3) θέσεις μονίμων ιατρών ειδικοτήτων.
Μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προσλήψεις ιατρών των παραπάνω προκηρύξεων.
Επειδή έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών υγείας τα τελευταία χρόνια και είναι άμεση η ανάγκη στελέχωσής τους.
Επειδή οι πέντε (5) προσλήψεις ιατρών με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας.
Επειδή η Θεσπρωτία, ως ακριτική και τουριστική περιοχή, χρειάζεται την ιδιαίτερη μέριμνα της Πολιτείας για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και ποιοτικότερη παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες και δεν πρέπει να ανακοπεί η πορεία ανάπτυξης του δημόσιου συστήματος υγείας που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για πόσες από τις θέσεις μονίμων ιατρών ειδικοτήτων που αναφέρονται στις παραπάνω προκηρύξεις, εκκρεμούν η οριστικοποίηση αποτελεσμάτων επιλογής, οι προσλήψεις και οι τοποθετήσεις;
2. Πότε θα προσληφθεί και θα τοποθετηθεί το σύνολο των μονίμων ιατρών ειδικοτήτων των προαναφερθέντων προκηρύξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη;
3. Προτίθεται να δημοσιεύσει νέες προκηρύξεις θέσεων μονίμων ιατρών για τις δημόσιες δομές υγείας της χώρας; Η Θεσπρωτία θα συμπεριλαμβάνεται σε ενδεχόμενες προκηρύξεις;

Οι ερωτών βουλευτές

Κάτσης Μάριος
Read More »
Ερώτηση Κάτση για προσλήψεις ιατρών σε δημόσιες δομές υγείας στη Θεσπρωτία Ερώτηση Κάτση για προσλήψεις ιατρών σε δημόσιες δομές υγείας στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Τέσσερα ντοκιμαντέρ για τα ελληνικά βουνά

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Τέσσερα ντοκιμαντέρ για τα ελληνικά βουνά 
 
 
 
Η Frozen Ambrosia παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό, τέσσερα ολοκαίνουρια ντοκιμαντέρ γυρισμένα στα Ελληνικά βουνά.

Η μεγάλη κινηματογραφική περιοδεία έχει συμπεριλάβει στους σταθμούς της τα Ιωάννινα, όπου για μια ακόμη φορά, με την υποστήριξη της Fifth Element Adventure Store, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 20:00μ.μ. ,θα προσφέρει ένα μοναδικό κινηματογραφικό θέαμα στο κοινό της Ηπείρου, στο "ODEON PARALIMNIO"

Λίγα λόγια για τα ντοκιμαντέρ:

Crete Arising: Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, μας κάνει περιήγηση στην ,όχι και τόσο γνωστή, ιστορία χειμερινού σκι της Κρήτης. Το ντοκιμαντέρ «Crete Arising», είναι μια συμπαραγωγή με την COSMOTE TV και θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο 2019 στο COSMOTE HISTORY HD.

Οι Άγγελοι της Ήρας: Τρεις νέες γυναίκες μας εμπνέουν με τον τρόπο ζωής τους κάνοντας ορειβατικό σκι σε όλη την Ελλάδα.

Wonderlust Ski/Bike Trip: Δύο φίλοι ταξιδεύουν με τα ποδήλατα τους από την Αθήνα στον Γράμμο της Βόρειας Ελλάδας με απώτερο σκοπό να κάνουν σκι σε όλες τις μεγάλες κορυφές του βουνού.

Ασταμάτητος: Ένας ογδονταεπτάχρονος παλιός σκιέρ, από τους πρώτους στην Ελλάδα, δοκιμάζει για πρώτη φορά το ορειβατικό σκι.

Το ντοκιμαντέρ «Crete Arising» εκτός από τις προβολές στην Ελλάδα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις όπως: Τhe Mountain Film festival in Graz, Austria, the Berg Film festival in Tegernsee, Germany, the Dutch Mountain Film Festival, και το Mendi Film Festival in Bilbao, Spain.

Εκτός όμως από τα 4 καινούρια ντοκυμαντέρ της Frozen Ambrosia, την ίδια μέρα, θα γίνει και η premium προβολή του "Women's Skimo Project-Greece". Η σπουδαία αθλήτρια και παγκόσμια πρωταθλήτρια ορειβατικού σκι, Laetitia Roux και η συναθλήτρια της Tanya Naville, (Οutdoor and Winter Sports Community Manager ) , επισκέφθηκαν πριν 2 χρόνια το Anilio Adventure Park, στο πλαίσιο υλοποίησης του “women’s skimo project”. Μιας ταινίας, η οποία γυρίστηκε σε 3 διαφορετικές χώρες (Ισλανδία, Γαλλία, Ελλάδα), με πρωταγωνίστριες 3 γυναίκες που, σε κάθε μία από αυτές τις χώρες, ασχολούνται με χειμερινά sport. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι δυο αθλήτριες φιλοξενήθηκαν από την Μάρα Καλογήρου, η οποία τις ξενάγησε σε μοναδικής ομορφιάς ορεινούς προορισμούς της περιοχής (Σμόλικα, Ανήλιο Μετσόβου, Τύμφη, Ζαγόρι) με στόχο να δουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η Ηπειρος στην ανάπτυξη χειμερινών δραστηριοτήτων και αθλημάτων. Η Laetitia και η Tanya, εντυπωσιάστηκαν από το χειμερινό χιονισμένο τοπίο και οι εικόνες που κατέγραψαν και παρουσιάζονται στην ταινία αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο της ορεινής Ηπείρου.

Οι προβολές των ταινιών στα Ιωάννινα θα γίνουν στις 20:00 και στις 21:30. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ και περιλαμβάνει την προβολή των 5 ταινιών.

Προπώληση εισιτηρίων, γίνεται στο κατάστημα της "Fifth Element".
Read More »
Τέσσερα ντοκιμαντέρ για τα ελληνικά βουνά Τέσσερα ντοκιμαντέρ για τα ελληνικά βουνά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Οι μεταβάσεις στη ζωή των παιδιών και ο ρόλος της οικογένειας, των εκπαιδευτικών και των ποιμένων της Εκκλησίας στην πρόοδό τους - Της Βασιλικής Β.Παππά*

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Οι μεταβάσεις στη ζωή των παιδιών και ο ρόλος της οικογένειας, των εκπαιδευτικών και των ποιμένων της Εκκλησίας στην πρόοδό τους - Της Βασιλικής Β.Παππά* 
 

H ζωή μας δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Κατά τη διάρκεια της, βιώνουμε διάφορες μεταβάσεις. Σε αυτό το ταξίδι εμπεριέχονται ευχάριστες και δυσάρεστες περίοδοι. Μετάβαση είναι το «πέρασμα» από μια γνωστή κατάσταση σε μια άλλη, άγνωστη σε μας. Οι μεταβάσεις κατηγοριοποιούνται σε κανονικές και μη κανονικές. Οι κανονικές μεταβάσεις αφορούν αναμενόμενες αλλαγές, είτε για το άτομο (π.χ. αναπτυξιακές μεταβάσεις, όπως η εφηβεία) είτε για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων (π.χ. το πέρασμα από τον γάμο στη γονικότητα). Οι μη κανονικές μεταβάσεις προκαλούν άγχος, επειδή δεν είναι αναμενόμενες (πόλεμος, ανεργία, σοβαρή ασθένεια, απώλεια αγαπημένου προσώπου). Οι μεταβάσεις μπορεί να αφορούν την προσωπική, εκπαιδευτική, κοινωνική ή επαγγελματική μας ζωή, όπως π.χ. είναι η μετάβαση από το Δημοτικό σχολείο στο Γυμνάσιο, η μετεγκατάσταση σε άλλη πόλη ή χώρα, η μετάβαση από την παιδική στην εφηβική ηλικία, η μετάβαση από το σχολείο στην αγορά εργασίας κτλ.

Ως εκ τούτου, κάθε αλλαγή που ζούμε πυροδοτεί συναισθήματα. Συναισθήματα για όσα αφήνουμε πίσω μας και για όσα πρόκειται να συναντήσουμε. Τα συναισθήματα που συνήθως συνοδεύουν τις διάφορες καταστάσεις μετάβασης μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με την προσωπικότητα του ανθρώπου, το είδος της μετάβασης, τις προηγούμενες εμπειρίες του. Επίσης, τα συναισθήματα που νιώθει κανείς μπροστά στην αλλαγή μπορεί να διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν η μετάβαση ήταν επιθυμητή ή ανεπιθύμητη.

Για να διανύσει κανείς με σύνεση και ωριμότητα τα διάφορα μεταβατικά στάδια στις σπουδές, στην εργασία, στην προσωπική του ζωή είναι σκόπιμο να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για αυτά και να έχει αναπτύξει κάποιες δεξιότητες όπως αυτές της ευελιξίας, της λήψης αποφάσεων, της αναζήτησης και της κριτικής ανάγνωσης των πληροφοριών. Κατάλληλη προετοιμασία για τις διάφορες αλλαγές σημαίνει, πάνω από όλα, γνωρίζω και κατανοώ όσα συμβαίνουν γύρω μου και μέσα μου» υιοθετώντας μια κριτική στάση, ώστε να μην προσαρμόζομαι παθητικά και άκριτα στις διάφορες καταστάσεις, αλλά να τις διερευνώ και να δρω έτσι ώστε να τις μεταβάλλω ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους μου. Μόνον έτσι οι διάφορες μεταβάσεις μετατρέπονται σε ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη, εξέλιξη και, συνακόλουθα για κοινωνική πρόοδο.

Ιδιαίτερη θα λέγαμε είναι η μετάβαση αυτή που καλείται να αντιμετωπίσει ένα παιδί που πάει για πρώτη φορά στο σχολείο. Χαρακτηριστικό αυτής της φάσης, είναι το άγχος τόσο του παιδιού όσο και των κηδεμόνων του. Η καθημερινότητά τους αλλάζει καθώς δεν αποτελούν πια το μοναδικό περιβάλλον του παιδιού το οποίο αρχίζει να μεγαλώνει και να ανοίγει τα φτερά του. Όλη αυτή η φάση είναι κατά κάποιο τρόπο και μια διαδικασία «απογαλακτισμού» του γονέα από το παιδί.

Όπως παρατηρεί η γνωστή ψυχαναλύτρια Melanie Klein, το σχολείο θεωρείται ως ο πρώτος χώρος δοκιμασίας, που βρίσκεται έξω από το προστατευτικό πλαίσιο της οικογένειας. Για το λόγο αυτό, πολλά παιδιά εκδηλώνουν τον πρώτο καιρό της φοίτησής τους στο σχολείο συμπτώματα ανησυχίας και ταραχής, όπως βούρκωμα ματιών και κλάματα, νευρικά τικ, νευρομυϊκή υπερένταση, σημάδια άγχους στο πρόσωπο, αποφυγή άλλων παιδιών, κι άλλα παρόμοια. Καθώς, όμως, οι μικροί μαθητές προσαρμόζονται στο νέο τους περιβάλλον, τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν, συνήθως μέχρι το τέλος της τέταρτης εβδομάδας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Μετάβαση επίσης, καλείται να αντιμετωπίσει και ο μαθητής από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί κάτι παραπάνω από αλλαγή τάξης. Είναι μια μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική, από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία, από το γνώριμο στο άγνωστο, από την υπακοή στην αναζήτηση.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση χαρακτηρίζεται από την παροχή γενικών γνώσεων, ενώ η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση χαρακτηρίζεται από τη διαφοροποίηση των μαθημάτων. Η μετάβαση των 12χρονων έχει επιπτώσεις στη σχολική τους πορεία ενώ για το 10% αυτής της ηλικιακής ομάδας η αλλαγή σχολείου αποτελεί τραυματική εμπειρία και πολλά απ΄ αυτά τα παιδιά παρουσιάζουν προβλήματα που συνεχίζονται και στις υπόλοιπες τάξεις.

Γι’ αυτό τα εμπλεκόμενα μέρη στην ανατροφή του μαθητή – γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και οι πνευματικοί τους – οφείλουν να συντρέξουν ώστε η ενσωμάτωση να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται.

Πιο συγκεκριμένα μπορούμε να πούμε ότι:

Οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί με τους πνευματικούς πατέρες των παιδιών οφείλουν να παρακολουθούν τα βήματά τους και να συζητούν μαζί τους. Ακόμη οφείλουν να ανακαλύψουν τρόπους που θα τα βοηθήσουν να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους. Αυτό θα επιτευχθεί με καλή συνεργασία όλων των πλευρών. Η αναγκαιότητα της συστηματικής γονεϊκής εμπλοκής τόσο στο σχολείο όσο και στις συναντήσεις των κατηχητικών συνίσταται. Οι γονείς οφείλουν να υποστηρίζουν το έργο τους, βοηθώντας τους μέσα από τακτικές συναντήσεις ώστε κι εκείνοι με τη σειρά τους να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τις προσωπικές ανάγκες των παιδιών τους.

Πολλές έρευνες έχουν καταδείξει ότι οι μαθητές με χαμηλή σχολική επίδοση προέρχονται, κατά κανόνα, από οικογένειες όπου οι γονείς χρησιμοποιούν αυστηρές μεθόδους πειθαρχίας, είναι απορριπτικοί, έχουν αρνητική στάση απέναντι στο εκπαιδευτικό προσωπικό, επιρρίπτουν την ευθύνη για την αποτυχία αποκλειστικά στα παιδιά παραγνωρίζοντας το δικό τους ρόλο ενώ δεν εμπλέκονται με την σχολική ζωή του παιδιού τους.

Στον αντίποδα, μαθητές με υψηλή σχολική επίδοση προέρχονται από υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον όπου οι γονείς τους έχουν τακτική επικοινωνία με το σχολείο και τους δασκάλους τους, εμπιστεύονται την κρίση τους, έχουν ενεργό συμμετοχή στην καθημερινότητα του παιδιού και διατηρούν, ως οικογένεια, μεγάλη συνοχή.



* Η Βασιλική Β. Παππά γεννήθηκε στα Τρίκαλα και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Θεολογία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Βελιγραδίου και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκκλησιαστική Ιστορία, στην Χριστιανική Ηθική και στην Κοινωνιολογία του Χριστιανισμού. Από το 2003 δημοσιογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά και από το 2017 διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό cultmagz.com

Read More »
Οι μεταβάσεις στη ζωή των παιδιών και ο ρόλος της οικογένειας, των εκπαιδευτικών και των ποιμένων της Εκκλησίας στην πρόοδό τους - Της Βασιλικής Β.Παππά* Οι μεταβάσεις στη ζωή των παιδιών και ο ρόλος της οικογένειας, των εκπαιδευτικών και των ποιμένων της Εκκλησίας στην πρόοδό τους - Της Βασιλικής Β.Παππά* Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019
Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


 
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, καθώς και ότι υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου της σε έδαφος SCHENGEN.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 22χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Σελίδες