Θεσπρωτία: Άγιο είχε οδηγός νταλίκας που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού στην Εγνατία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017
 


 
Μετ' εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού προς την Ηγουμενίτσα, καθώς νωρίτερα, νταλίκα φορτωμένη με πέλετ,που κινούνταν προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξέφυγε από την πορεία της,με αποτέλεσμα να εκτραπεί,στην γέφυρα Κρυσταλοπηγής.
Ο 37χρονος Βούλγαρος οδηγός της νταλίκας,στάθηκε τυχερός,καθώς το βαρύ όχημα σταμάτησε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και δεν έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της Παραμυθιάς.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη γέφυρα,απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο,από την γέφυρα στην οποία είχαν βρει τραγικό θάνατο δυο οδηγοί,όταν οι νταλίκες τους είχαν πέσει στο κενό.


 
Read More »
Θεσπρωτία: Άγιο είχε οδηγός νταλίκας που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού στην Εγνατία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Θεσπρωτία: Άγιο είχε οδηγός νταλίκας που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού στην Εγνατία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017 Rating: 5

Ποταμός Αχέροντας: Τα νερά που γέννησαν τους μύθους

Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017
 


 
Γιος της Γης, ο μυθικός ποταμός Αχέροντας έκανε το μοιραίο λάθος ενώ εξελισσόταν η Τιτανομαχία να προσφέρει νερό στους Τιτάνες για να σβήσουν τη δίψα τους. 
Ο Δίας έγινε έξαλλος. 
Μαύρισε τα νερά του και τον καταδίκασε να γίνει για πάντα το όριο μεταξύ του κόσμου των ζωντανών και των νεκρών. 
Εκεί που ο Αχέροντας συναντούσε τον ποταμό των δακρύων, Κωκυτό, τοποθέτησε η λαϊκή φαντασία την είσοδο του υποχθόνιου κόσμου. 
Στην πύλη του στεκόταν ο φοβερός Κέρβερος, αδελφός της Λερναίας Υδρας και γιος της Εχιδνας.
Ο «σημερινός» Αχέροντας , είναι είναι ποταμός ο οποίος διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Οι πηγές του Αχέροντα είναι πολλές. Οι πρώτες πηγές του προέρχονται από τα χιόνια του όρους Τόμαρος στο Νομό Ιωαννίνων (μέγιστο υψόμετρο 1.986m), και οι άλλες πηγές του προέρχονται από τα όρη Σουλίου και τα όρη Παραμυθιάς Θεσπρωτίας. Σημαντικές πηγές είναι επίσης αυτές του χωριού Βουβοπόταμος Πρέβεζας κοντά στη Γλυκή Θεσπρωτίας. 
Ο Αχέρων εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, στο χωριό Αμμουδιά της Πρέβεζας, όπου σχηματίζει δέλτα, από το οποίο διαμορφώνονται τα δύο κύρια έλη της περιοχής, το έλος της Σπλάντζας και της Βαλανιδορράχης.
Σε ανασκαφές που άρχισαν το 1958 στον λόφο πάνω από τη συμβολή του ποταμού με τον Κωκυτό ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ελληνικό νεκρομαντείο...

Εδώ οι ζωντανοί έρχονταν σε επαφή με τους νεκρούς με διάφορες τελετουργίες και παρακάλια προς τους θεούς του Κάτω Κόσμου, αλλά και τους ίδιους τους νεκρούς. Νεκρομαντεία στον ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα υπήρχαν πολλά όπως του Ταίναρου, της Ερμιόνης, της Φιγαλείας, της Ιεράπολης στη Φρυγία και της Κύμης στην Κάτω Ιταλία. Απ’ όλα όμως το πιο αρχαίο, φημισμένο κι ονομαστό ήταν αυτό της Εφύρας στη γη της Θεσπρωτίας.

Προτού εισέλθουν στην ιερή αίθουσα μασούσαν σπόρους, φύλλα και κουκιά που προκαλούσαν ζάλη και οπτασίες, στα πλαίσια της στέρησης των αισθήσεων που επέβαλε η όλη διαδικασία. Με τέτοια κουκιά και σπόρους βρέθηκαν γεμάτα πιθάρια στο Νεκρομαντείο. Για τον εξαγνισμό του ιερού χώρου θυμιάτιζαν με καιόμενο θειάφι.

Το 167 π.Χ. το Νεκρομαντείο δέχεται σφοδρή επίθεση από τους Ρωμαίου. Οι μάντεις και το προσωπικό του ιερού μανταλώνουν τις πόρτες και αντιστέκονται. Ο εχθρός βάζει σε ενέργεια τις πολιορκητικές μηχανές και οι τοίχοι σπάζουν. Ο,τι γλιτώνει από τους καταπέλτες παραδίδεται στην πυρά.
Το κάψιμο του Νεκρομαντείου από τους Ρωμαίους και το θάψιμο των ερειπίων του ίσως και να έσωσε το μοναδικό αυτό μνημείο της αρχαιότητας από την ολοκληρωτική καταστροφή. 
Οι γεροντότεροι στο Μεσοπόταμο θυμούνται ότι σαν παιδιά κατρακυλούσαν λιθάρια από τον λόφο ενώ θυμούνται και κάποιους Ιταλούς που το 1914 ανέβηκαν στον λόφο φόρτωσαν δεκαπέντε άλογα και αναχώρησαν ανενόχλητοι για την πατρίδα τους. 
Το 1958 ύστερα από τις επίμονες προσπάθειες του Σπύρου Μουσελίμη, επιμελητή αρχαιοτήτων, λογοτέχνη και ακούραστου ερευνητή της θεσπρωτικής γης αρχίζουν ανασκαφές στον λόφο του Αγιου Γιάννη του Πρόδρομου από τον Σωτήρη Δάκαρη (1916-1996), πανεπιστημιακό καθηγητή και πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συνεχίζονται μέχρι και το 1964, που αποκαλύπτεται ολόκληρος ο χώρος του Νεκρομαντείου, των διαδρόμων, του δωματίου και του περιβόλου.
Από το χωριό Γλυκή (περίπου 20 χλμ. από τις εκβολές) ξεκινά το μονοπάτι που διασχίζει το περίφημο φαράγγι του Αχέροντα. 
Η Σκάλα της Τζαβέλαινας ανηφορίζει στα στενά και το αχολόγημα του ποταμού γίνεται όλο και εντονότερο. 
Το δυσπρόσιτο ανάγλυφο της περιοχής των Στενών του Αχέροντα, η τραχύτητα των γύρω βουνών, η πλούσια βλάστηση και τα καθαρά και ορμητικά νερά του ποταμού συνθέτουν ένα τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς. 
Σε αρκετά τμήματα εκεί που η ροή του το καλοκαίρι είναι ομαλή, σχηματίζονται νερόλακκοι και μικρές λίμνες, τόποι ιδανικοί για τη διαβίωση πολλών αμφιβίων και ψαριών. 
Σε άλλες πλευρές, ο ποταμός κυλά ορμητικά μέσα από κατακόρυφους και ψηλούς βράχους. 
Κάποιες φορές το ύψος τους ξεπερνά κατά πολύ τα 100 μέτρα, ενώ το πλάτος του ποταμού στα σημεία αυτά φτάνει τα δύο μέτρα.
Στις βραχώδεις πλαγιές των Στενών του Αχέροντα φωλιάζουν πολλά είδη αρπακτικών πουλιών, όπως γερακίνες, ξεφτέρια, βραχοκιρκίνεζα, ασπροπάρηδες και φιδαετοί. 
Μεγάλα θηλαστικά, όπως λύκοι και αγριογούρουνα, αναζητούν τροφή και καταφύγιο στις δασωμένες πλαγιές του φαραγγιού, ενώ άλλα θηλαστικά της περιοχής των Στενών είναι η αλεπού, ο ασβός, το πετροκούναβο, η νυφίτσα, η αγριόγατα και ο δασοποντικός. 
Στα νερά του ποταμού ζει η βίδρα, ένα σπάνιο υδρόβιο θηλαστικό που ζει μόνο σε καθαρά νερά με πλούσια παρόχθια βλάστηση. 
Τέλος, στα νερά του Αχέροντα αναπαράγονται περισσότερα από εννέα είδη ψαριών, ένα από τα οποία είναι ο περίφημος αχερωνογοβιός, ένα ενδημικό είδος που πήρε το όνομα του ποταμού.Με πενήντα λεπτά πορεία φτάνω στη γέφυρα του Ντάλα. 
Ασπρα βράχια σκαλισμένα από τον χρόνο και το νερό. 
Το μονοπάτι διακόπτεται από το Τσαγγαριώτικο ρέμα. Από εδώ, μία ώρα ανηφορική διαδρομή οδηγεί στο ιστορικό χωριό Σαμονίβα, στο Μέσα Σούλι.

Με πληροφορίες απο ΕΘΝΟΣ και wikipedia


 
Read More »
Ποταμός Αχέροντας: Τα νερά που γέννησαν τους μύθους Ποταμός Αχέροντας: Τα νερά που γέννησαν τους μύθους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017 Rating: 5

Πολυχώρος - All day café restaurant "MAROKEN" στη παραλία Πλαταριάς

Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017
Πολυχώρος - All day café restaurant "MAROKEN" στη παραλία Πλαταριάς

 
Σε μια ιδανική τοποθεσία, στην παραλία της Πλαταριάς o σύγχρονος πολυχώρος του Maroken , αποτελεί το ιδανικό σημείο, για να "αποδράσετε" απο την ζέστη του καλοκαιριού. 
 
Το Maroken είναι ένα θαυμάσιο εστιατόριο όπου παράλληλα μπορείτε να διοργανώσετε τη γαμήλια δεξίωσή σας, το τραπέζι για τη βάπτιση του παιδιού σας ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική εκδήλωση (όπως η συνεστίαση ή ο ετήσιος χορός συλλόγου). 
 
Βρίσκεται στην παραλία της Πλαταριάς ανάμεσα στην Ηγουμενίτσα και τα Συβοτα με μοναδική θέα στον κόλπο της Πλαταρίας το Ιόνιο Πέλαγος και την Κέρκυρα. 
Διαθέτοντας αίθουσα δυναμικότητας 400 ατόμων, μπορεί να φιλοξενήσει και να εξυπηρετήσει όλους όσοι επιλέγουν το χώρο του για διασκέδαση και φαγητό, αλλά και για τη διοργάνωση οποιασδήποτε κοινωνικής εκδήλωσης, όπως γάμο, βάπτιση ή συνεστίαση συλλόγων. 
 
Ο πολυχώρος περιλαμβάνει το all day café restaurant και την αίθουσα κοινωνικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων . 
Η πρόσβαση στο Maroken είναι εύκολη , ενώ υπάρχει ιδιόκτητο, ελεύθερο parking, μπροστά απο το κατάστημα.
Read More »
Πολυχώρος - All day café restaurant "MAROKEN" στη παραλία Πλαταριάς Πολυχώρος - All day café restaurant "MAROKEN" στη παραλία Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017 Rating: 5

Το φορολογικό προφίλ στην Ήπειρο.. Ποια είναι τα εισοδήματα ανά νομό

Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017Το εισόδημα συρρικνώθηκε και μεγάλη μερίδα νοικοκυριών ζει με λιγότερα από δέκα χιλιάδες ετησίως... Στα χρόνια των Μνημονίων οι «φτωχοί» αυξήθηκαν, η μεσαία τάξη λύγισε υπό το βάρος της υπερφορολόγησης, των μεγάλων περικοπών στις αποδοχές και την έκρηξη της ανεργίας, ενώ μειώθηκε κατά 36% ο αριθμός των νοικοκυριών που δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ τον χρόνο.

Τα στοιχεία για το περιουσιακό προφίλ των Ελλήνων -όσα τουλάχιστον δηλώνονται στη φορολογικές Αρχές- προκύπτουν από την επεξεργασία κωδικό προς κωδικό των 6.194.233 φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2016 (εισοδήματα 2015) από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, οι φορολογικές δηλώσεις αποκαλύπτουν τα εξής:

4.121.215 νοικοκυριά δηλώνουν ότι διαμένουν σε κύρια ιδιόκτητη, μισθωμένη ή παραχωρούμενη κατοικία. Από τα νοικοκυριά αυτά 1.248.789 κατοικούν σε σπίτι που εκμισθώνουν ή τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν και σχεδόν 1 εκατ. οικογένειες ή για την ακρίβεια 999.485 διαμένουν σε μονοκατοικία.

Στο Νομό Ιωαννίνων οι φορολογούμενοι ανέρχονται στις 89.326. Το μέσο δηλωθέν εισόδημα φτάνει στις 11.785 ευρώ και ο μέσος φόρος που καταβάλλεται ανέρχεται στα 1.081 ευρώ.

Στο Νομό Άρτας το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί φτάνει στις 39.198 και το μέσο εισόδημα είναι στις 10.074 ευρώ ενώ ο μέσος φόρος ανέρχεται στα 791 ευρώ.

Στο Νομό Θεσπρωτίας οι φορολογούμενοι ανέρχονται στις 25.867 και το μέσο δηλωθέν εισόδημα στις 9.334 ευρώ. Ο μέσος φόρος είναι ο χαμηλότερος στην Ήπειρο και φτάνει στα 789 ευρώ.

Στο Νομό Πρέβεζας υποβάλλονται 33.565 φορολογικές δηλώσεις και το μέσο εισόδημα που δηλώνεται είναι 9.775 ευρώ. Ο φόρος που καταβάλλεται ανέρχεται στα 825 ευρώ.


 
Read More »
Το φορολογικό προφίλ στην Ήπειρο.. Ποια είναι τα εισοδήματα ανά νομό  Το φορολογικό προφίλ στην Ήπειρο.. Ποια είναι τα εισοδήματα ανά νομό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διοργάνωση κύκλου μαθημάτων θεατρικής έκφρασης

Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017
Το Δημοτικό Πειραματικό Θέατρο Ηγουμενίτσας (ΔΗ.ΠΕΙ.Θ.Η) διοργανώνει κύκλο μαθημάτων θεατρικής έκφρασης (16 ωρών) για άτομα ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

Στόχος είναι οι μαθητές να έλθουν σε μία πρώτη επαφή με την τέχνη του Θεάτρου.

Ο κύκλος μαθημάτων θα περιλαμβάνει σωματικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό , εκφορά λόγου, ρυθμική αγωγή .

Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Σάββατο (12:00 – 14:00) από 06/05/2017 έως 24/06/2017 στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕΙ.Θ.Η (κτιριακό συγκρότημα Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας).

Την διδασκαλία θα υποστηρίξουν οι εκπαιδευτές:

Αθανασίου Δημήτριος, Ηθοποιός
Παπαεμμανουήλ Χάρης, Θεατρολόγος

Δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία του ΔΗ.ΠΕΙ.Θ.Η. και στα τηλέφωνα 2665360019 & 2665026987.

Τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Διοργάνωση κύκλου μαθημάτων θεατρικής έκφρασης Ηγουμενίτσα: Διοργάνωση κύκλου μαθημάτων θεατρικής έκφρασης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017 Rating: 5

Γρηγόρης Πηλείδης: Ένας σεμνός Θεσπρωτός μουσικός, που πρόσφερε πολλά και αξίζει πολλά...

Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017Ο Γρηγόρης Πηλείδης, που γεννήθηκε στο Καστρί Ηγουμενίτσας και ζει στην Ηγουμενίτσα, είναι ένας σεμνός μουσικός, που πρόσφερε πολλά και αξίζει πολλά... 
Με καλές μουσικές σπουδές, χρόνια διηύθυνε τη φιλαρμονική μπάντα του δήμου Ηγουμενίτσας. 
Η καλλιτεχνική του παρουσία και απόδοση είναι μορφή παιδείας, δεν είναι επαγγελματισμός. 

Η μουσική του αγωγή είναι πολύ σημαντική, γιατί δίνει ιδιαίτερη σημασία στις ανθρώπινες αξίες. 
Χρειαζόμαστε σήμερα την ακτινοβολία της ευγενικής και ανυπόκριτης προσωπικότητας του ΓρηγόρηΠηλείδη, που δεν κινείται μόνο προς τις υψηλές σφαίρες του ανθρώπινου βίου, αλλά μπορεί να αντέξει και στα μικρά της καθημερινής ζωής. 
Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι η μουσική του κατάρτιση έχει πνευματικό και ηθικό σκελετό, έτοιμους για γόνιμη σκέψη και ποιοτική δράση. 
Το όραμά του για τους νέους του τόπου μας είναι να ομιλούν με άνεση τη γλώσσα της μουσικής της καρδιάς τους και να χαίρονται ανακαινισμένη την ανθρωπιά τους. 


 
Read More »
Γρηγόρης Πηλείδης: Ένας σεμνός Θεσπρωτός μουσικός, που πρόσφερε πολλά και αξίζει πολλά... Γρηγόρης Πηλείδης: Ένας σεμνός Θεσπρωτός μουσικός, που πρόσφερε πολλά και αξίζει πολλά... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017 Rating: 5

Δύο Υπουργοί την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017Η ευρύτερη περιοχή Αδριατικής- Ιονίου και η ανάπτυξη ενός Σχεδίου Δράσης αναφορικά με τις Θαλάσσιες Μεταφορές και τις Διατροπικές Συνδέσεις με την Ενδοχώρα, δίνουν μια νέα δυναμική και δημιουργούν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο συνεργασίας για τους Λιμένες και την Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την εν θέματι ημερίδα θεωρώντας αναγκαία και επιβεβλημένη την ανάπτυξη και ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, τόσο από τη πλευρά της Λιμενικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, όσο και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, επικεντρώνοντας σε θέματα που αφορούν στην προσφορά κοινών αποτελεσματικών και ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους χρήστες εκ μέρους των Λιμένων, σε συνάρτηση με την οργάνωση και προώθηση μιας βιώσιμης και αποτελεσματικότερης Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου. Η ημερίδα εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για τη Στρατηγική της Ε.Ε. για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR).

Θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου 2017 στο Ξενοδοχείο AGELIKA PALLAS με ώρα έναρξης 8:30 π.μ..

Την ημερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλ. Χαρίτσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) κ. Κορκολής Παναγιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Χ. Λαμπρίδης και ο Πρόεδρος της Rete Autostrade Mediterranee κ. An. Cancian. Οι Πρόεδροι Λιμένων από Ελληνικής πλευράς, λιμένα Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Πάτρας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, και από Ιταλικής πλευράς, οι Πρόεδροι των Λιμένων Βενετίας, Μπάρι, Ανκόνα και Τεργέστη, καθώς και έγκριτοι ομιλητές από τον χώρο των μεταφορών.

Η θεματολογία της ημερίδας θα στρέφεται γύρω από θέματα που αφορούν τις Πολυτροπικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική Αλυσίδα, τη Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων, καθώς και τα χρηματοδοτικά Εργαλεία για το Λιμενικό Σύστημα –Logistics.

Μετά το τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των λιμένων Αδριατικής – Ιονίου – Εγνατίας. Η θεματολογία θα σχετίζεται με τον καθορισμό και προγραμματισμό προτεραιοτήτων, οργάνωση και συντονισμός δραστηριοτήτων των Λιμένων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


 
Read More »
Δύο Υπουργοί την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Δύο Υπουργοί την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017 Rating: 5

Χωρίς νευρολόγο εδώ και μια δεκαπενταετία περίπου το νοσοκομείο Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017 
Χωρίς νευρολόγο παραμένει εδώ και μια δεκαπενταετία περίπου το νοσοκομείο Φιλιατών, ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες! 
Μάλιστα πολλοί ασθενείς στην περιοχή, κυρίως πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας (να σημειωθεί πως η Θεσπρωτία είναι η δεύτερη, αναλογικά με τον πληθυσμό της, στην Ελλάδα περιοχή με τους πιο πολλούς πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας), δεν έχουν κάλυψη από ιατρό-νευρολόγο του δημόσιου συστήματος υγείας και αναγκάζονται να μετακινούνται στα νοσοκομεία Ιωαννίνων, όπου τα ραντεβού κλίνονται με καθυστέρηση, λόγω φόρτου εργασίας. 
Εφόσον υπήρχε νευρολόγος στο νοσοκομείο Φιλιατών, θα πρέπει να επαναπροσληφθεί γιατρός αυτής της ειδικότητας. 


 
Read More »
Χωρίς νευρολόγο εδώ και μια δεκαπενταετία περίπου το νοσοκομείο Φιλιατών  Χωρίς νευρολόγο εδώ και μια δεκαπενταετία περίπου το νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017 Rating: 5

Ντοκιμαντέρ: Άγιος Δονάτος ο Θαυματουργός. Ο Βίος, τα Θαύματα και το Ιερό Λείψανο

Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα ντοκιμαντέρ για τον Βίο, τα Θαύματα και το ιερό Λείψανο του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού.

Η πνευματική του καλλιέργεια, η επιρροή στο λαό, η ασκητική του, οι περιπέτεις του Ιερού Σκηνώματος, οι εκκλησίες για την χάρη του, τα τοπωνύμια και πολλά άλλα στο διάρκειας 45 λεπτών βίντεο της paramythia-online.gr.

Παρουσιάζουν:

Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής - Ηγούμενος Ιεράς Μονής Γηρομερίου
Κώστας Γεωργίου, Δικηγόρος – Διευθυντής (χοράρχης) Βυζαντινής Χορωδίας
Ευάγγελος Φιλίππου, Θεολόγος – Πρώην Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Παραμυθιάς
Δημήτριος Φώτσης, Εκπαιδευτικός

Ψέλνει, η Βυζαντινή Χορωδία Παραμυθιάς


Read More »
Ντοκιμαντέρ: Άγιος Δονάτος ο Θαυματουργός. Ο Βίος, τα Θαύματα και το Ιερό Λείψανο  Ντοκιμαντέρ: Άγιος Δονάτος ο Θαυματουργός. Ο Βίος, τα Θαύματα και το Ιερό Λείψανο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017 Rating: 5

Σελίδες