Αλλοδαπός αποπειράθηκε να βιάσει 17χρονη

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018


Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένας αλλοδαπός ο οποίος αποπειράθηκε να βιάσει μία 17χρονη σε παραλιακή περιοχή της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλλοδαπός, που διαμένει καιρό στην ίδια περιοχή, κατάφερε να εισέλθει τη νύχτα στο σπίτι της νεαρής, η οποία αντιστάθηκε και έντρομη κάλεσε σε βοήθεια.

Ο αλλοδαπός έσπευσε να εξαφανιστεί και γείτονες προσέτρεξαν να βοηθήσουν το κορίτσι.

Αργότερα η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του αλλοδαπού ο οποίος με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές για ανάλογες πράξεις. Ωστόσο εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος


 
Read More »
Αλλοδαπός αποπειράθηκε να βιάσει 17χρονη Αλλοδαπός αποπειράθηκε να βιάσει 17χρονη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Στην Πάργα την Παρασκευή ο κ. Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018

Στην Πάργα θα βρεθούν την Παρασκευή 6 Ιουλίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτης Ράπτης.

Οι δύο άντρες θα εγκαινιάσουν στις 11.30 το πρωί, το νέο κτήριο που παραχώρησε ο Δήμος Πάργας και στο οποίο θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του Β' Λιμενικού Τμήματος Πάργας, το οποίο ανήκει διοικητικά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.Read More »
Στην Πάργα την Παρασκευή ο κ. Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης Στην Πάργα την Παρασκευή ο κ. Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Λειτουργία νέων γραφείων της κίνησης Καθαρός Καλαμάς

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018
Read More »
Λειτουργία νέων γραφείων της κίνησης Καθαρός Καλαμάς Λειτουργία νέων γραφείων της κίνησης Καθαρός Καλαμάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Στα Σύβοτα σήμερα το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018


Ανοιχτά των Συβότων βρίσκεται από τις 8 το πρωί σήμερα Τρίτη  το κρουαζιερόπλοιο «Seabourn Odyssey» της εταιρείας Seabourn

Το πλοίο θα παραμείνει στα Σύβοτα μέχρι τις 17:00 μ.μ..

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο πλοίο θα επιβαίνουν 450επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στα Σύβοτα με καϊκάκια. 

Προηγούμενος σταθμός του πλοίου το Κατάκολο  και επόμενος το Μπρίντεζι της ΙταλίαςRead More »
Στα Σύβοτα σήμερα το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey Στα Σύβοτα σήμερα το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΩΔΙΟΜΟΡΦΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΠΡΑΣΟΥΔΙ

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια καταμέτρηση των φωλιών των ερωδιόμορφων που φιλοξενεί η νήσος Πρασούδι, στο ΝΔ τμήμα του δέλτα Καλαμά. Πρόκειται για ένα μικρό νησί με χαμηλή μεσογειακή θαμνώδη βλάστηση, στο οποίο φωλιάζει ένας μεγάλος αριθμός ερωδιών όπως Λευκοτσικνιάδες (Egretta garzetta), γελαδάρηδες (Bubulcus ibis) και χαλκόκοτες (Plegadis falcinellus), οι οποίοι προστατεύονται από ευρωπαϊκά και εθνικά καθεστώτα προστασίας.
Η διαδικασία περιλαμβάνει άφιξη στη νήσο Πρασούδι δια της θαλάσσιας οδού μέσω φουσκωτού σκάφους του φορέα διαχείρισης και την καταμέτρηση φωλιών, νεοσσών και αυγών πάνω στα δέντρα που βρίσκονται κυρίως στην κεντρική πλευρά του νησιού. Για να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή όχληση των ερωδιών, μειώνοντας τον χρόνο παραμονής πάνω στο νησί, η μέτρηση γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες από τρεις ομάδες των 2 ατόμων, καταμετρώντας η κάθε μια, συγκεκριμένη πλευρά του νησιού.
Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας για την χαλκόκοτα στην Ευρώπη που ξεκίνησε φέτος, πραγματοποιήθηκαν δακτυλιώσεις νεοσσών Χαλκόκοτας στη νησίδα Πρασούδι (Ηγουμενίτσα) και το Δέλτα Αξιού σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας και Προστατευομένων περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, αντίστοιχα. Αν και κοσμοπολίτικο είδος η Χαλκόκοτα, ελάχιστα έχει μελετηθεί μέχρι τώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρησιμοποιήθηκαν τόσο μεταλλικά όσο και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα γι’ αυτό το είδος, έγχρωμα πλαστικά δακτυλίδια ελπίζοντας ότι με τον εντοπισμό τους, αργότερα, θα αποκαλυφθεί η μεταναστευτική διαδρομή και ο τόπος διαχείμασης τους. Οι χαλκόκοτες χαρακτηρίζονται από πολλούς ιδιαίτερα πουλιά μιας κι φημολογείται ότι αυτά είναι τα πουλιά που, σύμφωνα με το μύθο, έφεραν την καταστροφή γύρω από τη Λίμνη Στυμφαλία μέχρι να εξολοθρευθούν από τον Ηρακλή στον 6ο του άθλο!
Η δακτυλίωση των πουλιών πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη και συμμετοχή του προσωπικού των δύο Φορέων Διαχείρισης καθώς και των Ν. Μπούκα και Τ. Γαλάνη στο Πρασούδι. Συνολικά δακτυλιώθηκαν 12 νεοσσοί χαλκόκοτας με ταυτόχρονη δειγματοληψία αίματος και καταγραφή στοιχείων όπως, βάρος, μήκος και πλάτος ταρσού, μήκος φτερού κλπ.
Το σύνολο των φωλιών φέτος μειώθηκε στις 495 φωλιές στις οποίες 130 ανήκουν σε χαλκόκοτες, 296 σε λευκοτσικνιάδες και 69 σε γελαδάρηδες. Σε πολλές φωλιές υπήρχαν ακόμα αυγά ενώ σε άλλες νεοσσοί διαφόρων ηλικιακών ομάδων αλλά και νεαρά πουλιά που πετούσαν ήδη. Οι περισσότερες φωλιές (35) καταγράφηκαν σε ένα δέντρο και ανήκαν αποκλειστικά σε λευκοτσικνιάδες.
Η καταμέτρηση των φωλιών των ερωδιόμορφων πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Καλαμά- Αχέροντα- Κέρκυρας. Για το 2018 καταμετρήθηκαν συνολικά 98 δέντρα, κυρίως αγριελιές (Olea europaea). Στο γράφημα 1 απεικονίζεται η μικρή αύξηση στις φωλιές λευκοτσικνιάδων και μια μεγάλη μείωση στις φωλιές χαλκόκοτας και γελαδάρη. Συμπερασματικά στο γράφημα 2, όπου φαίνεται η ετήσια διακύμανση στο σύνολο των φωλιών από το 2012, φαίνεται ότι είχαμε μια μείωση 16% περίπου στο σύνολο των φωλιών για το 2018 (495) σε σχέση με τον συνολικό αριθμό το 2017 (590).

Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΩΔΙΟΜΟΡΦΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΠΡΑΣΟΥΔΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΩΔΙΟΜΟΡΦΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΠΡΑΣΟΥΔΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018

Τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό των επιπτώσεων στους παραγωγούς από τη μειωμένη παραγωγή και την ακαρπία στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών ζητεί με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βασίλης Γιόγιακας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρεται στη διαπίστωση του φαινομένου και στη Θεσπρωτία, μετά τη διενέργεια επιτόπων ελέγχων από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Φιλιατών. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Μειωμένη παραγωγή εσπεριδοειδών και μέτρα στήριξης των καλλιεργητών»

Μειωμένη παραγωγή και ακαρπία σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών διαπιστώθηκε και σε περιοχές της Θεσπρωτίας. Ύστερα από επιτόπιους ελέγχους του Γεωτεχνικού Τμήματος του Δήμου Φιλιατών στον κάμπο της Δημοτικής Ενότητας Σαγιάδας και της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατών εκτιμάται ότι η αναμενόμενη παραγωγή σε εσπεριδοειδή, κυρίως μανταρίνια και πορτοκάλια, θα είναι μειωμένη, από περίπου 50% έως και 100% σε αρκετές περιπτώσεις. Οι γεωπόνοι αποδίδουν το φαινόμενο στις υπερβολικές, ασυνήθιστης έντασης και διάρκειας βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς και στον πολύ ήπιο, από άποψη θερμοκρασίας, χειμώνα.

Η εκτιμώμενη σοβαρή μείωση της παραγωγής αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το εισόδημα των παραγωγών, το οποίο ήδη έχει πληγεί από το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής και τις καθηλωμένες τιμές διάθεσης των προϊόντων τους. Οι επιπτώσεις θα πλήξουν την οικονομία ολόκληρων περιοχών στις οποίες η καλλιέργεια εσπεριδοειδών αποτελεί βασική οικονομική δραστηριότητα. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ε.Λ.Γ.Α.) κάποια πρωτοβουλία για αναπλήρωση μέρους του απολεσθέντος εισοδήματος των παραγωγών, όπως η ένταξη στο Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν, πότε και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για τον περιορισμό των επιπτώσεων στους παραγωγούς από τη μειωμένη παραγωγή και την ακαρπία στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών της φετινής περιόδου. 


 
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Φεστιβάλ Κέρκυρας Καλοκαίρι 2018

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018
Η θεατρική σκηνή στην Κέρκυρα ζωντανεύει ξανά ύστερα από δυο χρόνια χάρη στην πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων του χώρου της διαφήμισης και επικοινωνίας που δραστηριοποιούνται στο νησί. Με τη λειτουργία των δημοσίων χωρών υπό αμφισβήτηση στην έναρξη της τρίτης καλοκαιρινής σεζόν, η ομάδα του Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, ανέλαβε την ευθύνη και διοργάνωσε για το καλοκαίρι του 2018 την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, αλλά και μουσικά δρώμενα τα οποία πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους υπό την αιγίδα του φεστιβάλ.
Ο βασικός κορμός του Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται στον αύλειο χώρο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου με εναρκτήρια ημερομηνία -για τα θεατρικά- την 4η Ιουλίου ενώ παράλληλα, συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες παρουσιάζονται ήδη υπό την αιγίδα του φεστιβάλ σε επιλεγμένους χώρους του νησιού όπως το Pazuzu στην παραλία της Γλυφάδας ή το Ασκηταριό Νυμφών.

Η είσοδος για τα θεατρικά στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο βρίσκεται στην οδό Σταματίου Δεσύλλα και η ώρα έναρξης των παραστάσεων στις 21:00. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ Κέρκυρας είναι ο εναλλακτικός τρόπος διαφήμισης καθώς χρησιμοποιούνται ειδικά διαμορφωμένα ποδήλατα τα οποία αποτελούν τον καταλληλότερο τρόπο για διαφήμιση σε πόλεις ενταγμένες στους καταλόγους της UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα και τους κανονισμούς. Στα πλαίσια του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζονται τοπικές αλλά και αθηναϊκές παραγωγές και σας καλούμε να παρακολουθείτε από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ το πρόγραμμα καθώς το line up συνεχίζεται. www.festivalkerkyras.gr

24/6/2018 - Μιχάλης Xατζηγιάννης @ Pazuzu, Παραλία Γλυφάδας

4/7/2018 - Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Μαγικές Σβούρες @ Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος

5/7/2018 - Τα ραδίκια ανάποδα @ Κ.Γ.Σ.

8/7/2018 - Διονύσης Σχοινάς @ Pazuzu, παραλία Γλυφάδας

9 & 11/7/2018 - Grease, the musical @ Κ.Γ.Σ.

14/7/2018 – Peppa το γουρουνάκι @ Κ.Γ.Σ.

19/7/2018 - Κωνσταντίνος Αργυρός @ Club 54 Dreamy nights

21/7/2018 - Σάκης Ρουβάς @ Pazuzu, Παραλία Γλυφάδας

25/7/2018 - Peter Pan, @ Κ.Γ.Σ.

31/7/2018 - Ράφτης Κυριών @ Κ.Γ.Σ.

4/8/2018 - Αντώνης Ρέμος @ Club 54 Dreamy nights

9/8/2018 - Χένσελ και Γκρέτελ, Κάρμεν Ρουγκέρη @ Κ.Γ.Σ.

14/8/2018 - Πάνος Κιάμος @ Club 54 Dreamy nights

18/8/2018 - Παντελής Θαλασσινός @ Ασκηταριό Νυμφών

22/8/2018 - Οι πριγκίπισσες στο νησί των πειρατών, Θέατρο Του Βορρά & Kolossaion Productions @ Κ.Γ.Σ.

25/8/2018 – Μέλισσες @ Pazuzu, Παραλία Γλυφάδας 17:00

25/8/2018-Ηλίας Βρεττός @ Club 54 Dreamy nights, 23:00

Η επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κέρκυρας για το καλοκαίρι του 2018 είναι www.festivalkerkyras.gr και η προπώληση των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα www.ticketbox.gr. 
 
Μείνετε συντονισμένοι.

Read More »
Φεστιβάλ Κέρκυρας Καλοκαίρι 2018 Φεστιβάλ Κέρκυρας Καλοκαίρι 2018 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Οι Δήμοι μπλοκάρουν τις επιστροφές φόρου

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εκατοντάδες φορολογουμένους οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκαν την Εφορία τους προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για να εισπράξουν την επιστροφή του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Χωρίς να έχουν καμία φορολογική εκκρεμότητα, διαπίστωσαν ότι ο ΑΦΜ τους είχε «κλειδώσει», με αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει η επιστροφή του φόρου.

Οπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», Το ίδιο συνέβη και σε όσους ζήτησαν να λάβουν φορολογική ενημερότητα. Ηταν αδύνατον. Τι έχει συμβεί; Οι δήμοι, μέσω της Εφορίας, έχουν δεσμεύσει τους ΑΦΜ των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές κυρίως από απλήρωτες κλήσεις ή ανεξόφλητους λογαριασμούς ύδρευσης και δημοτικά τέλη. Μάλιστα, πολλοί πληροφορήθηκαν από τον υπάλληλο της ΔΟΥ ότι χρωστούν στον δήμο, καθώς δεν είχαν λάβει ποτέ κάποια ειδοποίηση.

Παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποστέλλονται ειδοποιητήρια στους οφειλέτες πριν ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δεν λείπουν τα φαινόμενα – συνήθως λόγω αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας – όπου τα ραβασάκια δεν φτάνουν στον προορισμό τους.

Ετσι, οι φορολογούμενοι πληροφορούνται κατόπιν εορτής ότι ο ΑΦΜ τους έχει μπλοκάρει για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας και την επιστροφή φόρου.


 
Read More »
Οι Δήμοι μπλοκάρουν τις επιστροφές φόρου Οι Δήμοι μπλοκάρουν τις επιστροφές φόρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018


Η Διοίκηση του ΕΚΘ, παίρνοντας σοβαρά υπόψη της, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και την υλοποίηση σειράς επενδυτικών σχεδίων στην Ήπειρο, που αφορούν την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου, την κατασκευή μονάδων βιοαερίου και αιολικών πάρκων στην περιοχή μας, καλεί τα Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, τους μαζικούς φορείς του νομού, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και όλους τους εργαζόμενους σε σύσκεψη την Τετάρτη 4 Ιουλίου και ώρα 20.00 στο ΠΑΝΘΕΟΝ με θέμα:

-Η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης και οι αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τον φτωχόκοσμο του τόπου μας.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή, ως Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, θέλουμε να τοποθετηθούμε υπεύθυνα μπροστά σ΄ αυτές τις εξελίξεις και να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τόσο στην αποκάλυψη της αλήθειας, όσο κυρίως στην ανάγκη συντονισμού και μαζικοποίησης των δικαιολογημένων λαϊκών αντιδράσεων, με κριτήριο πάντα τα συλλογικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού συνολικά.


Read More »
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήριο Μπραΐμη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του σχολείου Bvlgari

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018


Το κτίριο του πρώην σχολείου Βούλγαρη στην Παραμυθιά, είναι μέρος της ιστορίας της πόλης και άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτή.

Ήρθε η ώρα μετά από προσπάθειες χρόνων, καθυστερήσεις και δυστοκίες για την επαναχρησιμοποίησή του.

Με την ευκαιρία της ένταξής του στο Πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 αισθάνομαι την ανάγκη θερμά να ευχαριστήσω φορείς και πρόσωπα που συνέβαλαν σε αυτή την τόσο σημαντική επιτυχία.

Είναι εμφανές ότι με στοχευμένες ενέργειες και με την συνεργασία όλων έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα .

Ευχαριστώ λοιπόν τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής κα. Ευγενία Φωτονιάτα, τον Τοπικό Βουλευτή κ. Κάτση Μάριο, το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειο Μιχελάκη, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Λώλο Ιωάννη καθώς επίσης και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Επίσης τη ΜΟΔ Α.Ε και τους συμβατικούς ανάδοχους - αρχιτέκτονες μελετητές της μελέτης για το Σχολείο Βούλγαρη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Τέλος, ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Σουλίου και ιδιαίτερα τις τεχνικές υπηρεσίες που εργάστηκαν με μεράκι ώστε να κατατεθεί η συγκεκριμένη πρόταση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου που ομόφωνα και άμεσα πέρασε τις απαραίτητες αποφάσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι είναι απόλυτα σίγουρο ότι οι ευχές όλων των δημοτών δημιούργησαν ούριο άνεμο στο ταξίδι της πρότασης .

Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο και έχουμε δρόμο ακόμη, η αρχή όμως έγινε και είναι σίγουρο ότι θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


 
Read More »
Ευχαριστήριο Μπραΐμη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του σχολείου Bvlgari Ευχαριστήριο Μπραΐμη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του σχολείου Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων Vespa στην Ηγουμενίτσα, 23-26 Αυγούστου 2018

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018


Φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα μια σημαντική εκδήλωση.

Πρόκειται για την 32η Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων Vespa όπου θα συμμετέχουν εκατοντάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Την εκδήλωση αυτή έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η τοπική Λέσχη φίλων Vespa της Ηγουμενίτσας - “Vespa Club Igoumenitsa”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23-26 Αυγούστου 2018 στον χώρο του Camping Δρεπάνου.

Αναμένεται η προσέλευση εκατοντάδων φίλων της Vespa απ’ όλες τις Λέσχες της Ελλάδας, ενώ έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και φίλοι της Vespa από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Θα είναι ένα πραγματικά σημαντικό event για όλη την περιοχή της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου γενικότερα.

Θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων όπως συναυλίες, καλλιστεία Vespa, οργανωμένες πορείες, κοντινές διαδρομές και άλλες εκδηλώσεις που πρόκειται να προβάλουν τον τόπο μας και να αποτελέσουν διαφήμιση για την περιοχή.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Καλοκαιριού που θα πραγματοποιηθούν στον Νομό Θεσπρωτίας και αξίζει να υποστηριχθεί απ’ όλους τους φορείς και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Για να δείτε το αναλυτικό πλάνο Χορηγιών της εκδήλωσης – ζητήστε το στο email: vespa.club.igoumenitsa@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη σελίδα Facebook του Vespa Club Igoumenitsa εδώ: https://www.facebook.com/vespa.club.igoumenitsa/


Read More »
Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων Vespa στην Ηγουμενίτσα, 23-26 Αυγούστου 2018 Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων Vespa στην Ηγουμενίτσα, 23-26 Αυγούστου 2018 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου είχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πρέβεζας, Άρτας και Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκαν την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηπείρου, κ. Ιωάννης Μπούρης (Επιμελητήριο Πρέβεζας), κ. Ιωάννης Γκολομάζος (Επιμελητήριο Άρτας) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Επιμελητηρίων Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Πάσχο (Επιμελητήριο Θεσπρωτίας), στα πλαίσια των θεσμικών επαφών του νεοσύστατου Οργάνου, του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου, που αποστολή έχει τον συντονισμό των δράσεων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης αφού καλωσόρισε τους Προέδρους των Επιμελητηρίων και άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους, τόνισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι στη διάθεση των Επιμελητηρίων για οποιαδήποτε αξιοποίηση ευκαιριών προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων της περιοχής.


 
Read More »
Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου είχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πρέβεζας, Άρτας και Θεσπρωτίας  Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου είχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πρέβεζας, Άρτας και Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σεμινάριο Ψηφιακών Δεξιοτήτων Grow Greek Tourism Online της Google στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, αλλά και για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, ενισχύοντας τη διαδικτυακή τους παρουσία όλο το χρόνο.

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στις 6:00-7:30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (Συνεδριακό Κέντρο, πλαϊνή είσοδος, Αγίων Αποστόλων 55, Ηγουμενίτσα) με θέμα: «Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις», το οποίο συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Ηπείρου και την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google.

Εγγραφείτε στο g.co/greektourism/epirus

Μέσα από το σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για επιτυχημένα παραδείγματα ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς και για τη χρήση βασικών διαδικτυακών εργαλείων για την προώθηση της επιχείρησής τους όλο το χρόνο, όπως η διαμόρφωση μίας ιστοσελίδας φιλικής προς όλες τις συσκευές, η παρουσία τους σε ψηφιακούς τοπικούς καταλόγους, η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κλπ.

Η πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google πραγματοποιεί τόσο κατ' ιδίαν συναντήσεις, όσο και ομαδικά σεμινάρια σε ψηφιακές δεξιότητες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας των επιχειρήσεων της περιοχής όλο το χρόνο. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα.

Η Μαρία Φουντά, Διευθύντρια Marketing της Google Ελλάδας ανέφερε σε ομιλία της ότι «Οι αναζητήσεις των χρηστών του διαδικτύου για την Ήπειρο αυξάνονται συνεχώς, αποδεικνύοντας τη δυναμική που έχει η Περιφέρεια στον Ελληνικό τουριστικό χάρτη. Σκοπός του προγράμματός μας είναι να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική προσεγγίζοντας όχι μόνο τις αμιγώς τουριστικές αλλά και κάθε επιχείρηση που προσφέρει στην εμπειρία του επισκέπτη . Εστιάζουμε τις ενέργειές μας στην υποστήριξη των επιχειρηματιών της Ηπείρου προσφέροντας τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου για την προσέλκυση επισκεπτών όλο τον χρόνο».

Χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη παρακολουθήσει εκπαίδευση στα πλαίσια του προγράμματος Grow Greek Tourism Online, κι ένα ποσοστό 67% αυτών είδαν συγκεκριμένα εμπορικά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις τους που τα αποδίδουν στην εκπαίδευση που είχαν.

Εάν ενδιαφέρεστε κι εσείς να μάθετε πώς μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και τα δωρεάν εργαλεία που είναι διαθέσιμα, δηλώστε συμμετοχή στο g.co/greektourism/epirus, καθώς λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το g.co/greektourism ή στείλτε μας e-mail στο epirus@ggto.gr


 
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σεμινάριο Ψηφιακών Δεξιοτήτων Grow Greek Tourism Online της Google στην Ηγουμενίτσα Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σεμινάριο Ψηφιακών Δεξιοτήτων Grow Greek Tourism Online της Google στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Δημοτική βραδιά από τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018
Read More »
Δημοτική βραδιά από τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου Δημοτική βραδιά από τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Οι Rebellions στο “Κεντρικόν” στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018
Read More »
Οι Rebellions στο “Κεντρικόν” στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Οι Rebellions στο “Κεντρικόν” στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018


Συνάδελφοι
Προσπαθώ μέσω των τοπικών ΜΜΕ να επικοινωνήσω μαζί σας, επειδή ο κ. Υφαντής, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, που έχουμε δηλώσει στις αιτήσεις εγγραφής στο Σύλλογο και τα χρησιμοποιεί μόνο αυτός, κατ επιλογή του και κρίση του, προκειμένου να σχηματίζει ¨μυστικές ομάδες¨ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να επικοινωνεί μαζί σας.
Σε πρόσφατη δημόσια ανακοίνωσή του, στρέφεται, για άλλη μια φορά, κατά συναδέλφου, δημοσιοποιώντας προσωπικές κομματικές δραστηριότητες, καθώς και υπηρεσιακές ενέργειες, οι οποίες, κατά την άποψή μου, δεν θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται.
Είμαι από αυτούς που έχουν δεχτεί την μήνιν του, χρήζοντάς με οπαδό της ¨Χρυσής Αυγής¨, που πληρώνομαι με διπλό μισθό, προκειμένου να διαλύσω το Σύλλογο και δεν έχει επιτρέψει τη συμμετοχή μου σε ενημερωτική συγκέντρωση των εργαζομένων σχετικά με την Αξιολόγηση με το ¨έτσι θέλω εγώ¨.
Στην πρόσφατη Δημόσια ανακοίνωσή του, κατά της συναδέλφου, την χρήζει οπαδό του ΠΑΣΟΚ, που και αυτή έχει στόχο τη διάλυση του ¨αγωνιστικού Συλλόγου¨ που προεδρεύει. Αναφέρεται στους αγώνες που έχει κάνει εναντίον της σε συνεργασία με τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, χωρίς να μας λέει όμως ποιον έχουν δικαιώσει νομικά οι Ανώτερες Ελεγκτικές Υπηρεσίες.Οι υπόλοιποι συνάδελφοι που απαρτίζουν το ΔΣ, Μαλαγκάρας Στέργιος, Νάτσης Δημήτριος, Νικολάου Γιώργος, Αλέκα Χρήστου, Σταύρος Μπασιαράς και Κατερίνα Στεργίου ενστερνίζονται, συνυπογράφουν και συμβαδίζουν με τις απόψεις του Προέδρου; Συμφωνούν ότι ο αγωνιστικός Σύλλογος που διοικούν είναι φερέφωνο και υποχείριο του ΠΑΜΕ και κατ’ επέκταση του ΚΚΕ και είναι σωστό να στρέφεται ενάντια σε συναδέλφους; Αυτός είναι ο ρόλος του Πρωτοβάθμιου Σωματείου;
Που είναι το ¨αριστερό¨ δίκιο όταν για όλα τα χρόνια της προεδρίας του στο Σύλλογο ανέχονται, Νομικό Πρόσωπο των Δήμων Θεσπρωτίας να λειτουργεί χωρίς τοποθετημένο από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Προϊστάμενο Διευθυντή, αλλά με διορισμένο - φυτεμένο από τη Διοίκηση, επειδή είναι φίλα προσκείμενος στο καθεστώς;
Που είναι το ¨αριστερό¨ δίκιο όταν ο Σύλλογος δεν παίρνει θέση για εργαζόμενες καθαρίστριες που πέραν των καθηκόντων τους , καλύπτουν υποχρεώσεις Ιδιωτών ¨υψηλά αμειβομένων¨ από τον υπόχρεο Δήμο;
Που είναι το ¨αριστερό¨ δίκιο όταν ανέχονται συμβάσεις με εργαζόμενους ΥΕ για καθαριότητα να έχουν μετατραπεί σε ¨Υπάλληλοι γραφείου¨, επειδή είναι μέλη του στη ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ που έχει σχηματίσει στο φέισμπουκ και τη διαχειρίζεται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου, προκριμένου να διαδίδει τα μανιφέστα του;
Που είναι η ¨αριστερή¨ νομιμότητα της Γραμματείας του Συλλόγου, όταν, ούτε μια ανακοίνωση δεν έχει αναρτηθεί στα γραφεία που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο Σύλλογο (χρησιμοποιούνται μόνο για αναρτήσεις αφισών του ΠΑΜΕ), δεν απαντά σε καμιά αίτηση ενδιαφερομένου για οποιοδήποτε θέμα , δεν μας έχει δώσει ακόμα τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου από τον Δεκέμβριο 2017 (7-8 μήνες) παρά την έγγραφη αίτησή μας από τον Ιανουάριο.

Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι για την ¨Αριστερά¨ να δημοσιοποιούνται από τα μέλη του Δ.Σ. υπηρεσιακές καταστάσεις συναδέλφων υπαλλήλων και ποιοι είναι οι Διοικητικοί υπάλληλοι που διέρρευσαν απόρρητους φακέλους συναδέλφων, σχετικά με την Αξιολόγηση και βαθμολόγησή τους. Μήπως ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου θα πρέπει να διερευνήσει το θέμα και να καταλογίσει ευθύνες;
Η πρότασή μου για επίλυση όλων αυτών των αντεγκλήσεων είναι η άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και όχι καταφυγή του Προέδρου στα ΜΜΕ, προκειμένου να καλύψει τα επαναλαμβανόμενα ¨φάουλ¨ του στη διαχείριση σημαντικών θεμάτων των συναδέλφων.
Ο λαός της Θεσπρωτίας έχει σχηματισμένη γνώμη με ποιους υπαλλήλους συναλλάσσεται και εξυπηρετείται άμεσα. Τέτοιου τύπου δημοσιεύματα όχι μόνο δεν αμαυρώνουν το κύρος και την προσωπικότητα των συκοφαντημένων αλλά προκαλούν τον γέλωτα και τη λύπηση για τους συντάσσοντες την συκοφαντία.

ΧΑΛΜΑΝΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας
Read More »
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Πέντε συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας στην πύλη και εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας διαπιστώθηκε ότι Ι.Χ.Ε με οδηγό και συνοδηγό δύο αλλοδαπούς ηλικίας 34 και 37 ετών μετέφεραν από κοινού τους τρεις υπολοίπους οι οποίοι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


 
Read More »
Πέντε συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Πέντε συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018 Rating: 5

Σελίδες