Ο Αντώνης Μπέζας για τη μνήμη των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018
(Η φωτογραφία είναι από την ανακομιδή των λειψάνων των 49 Προκρίτων)
Ο ισχυρισμός της αλβανικής πλευράς στη μυστική διαπραγμάτευση με τον κ. Κοτζιά που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο, ότι με τους ναζί συνεργάστηκαν μόνο ορισμένοι εκπρόσωποι της τσάμικης κοινότητας και επομένως «η συνεργασία αυτή αποτελεί θέμα ατομικής ευθύνης και δεν μπορεί να ποινικοποιείται συνολικά η στάση μιας έντιμης κοινότητας», είναι ιστορικά λανθασμένος.

Η οργανωμένη σφαγή των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς την 29-9-1943 και τα γεγονότα εκείνων των ημερών, αποτελούν την πιο τρανταχτή απόδειξη. Αλλά και από τη μελέτη των γερμανικών στρατιωτικών αρχείων και των εκθέσεων προς τις ελληνικές αρχές, προκύπτει ότι η κινητοποίηση της τσάμικης κοινότητας υπέρ των κατοχικών δυνάμεων υπήρξε γενικευμένη καθώς σχηματίσθηκαν ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακής στο πλευρό του γερμανικού και ιταλικού στρατού και οργανώθηκε Αλβανική Φασιστική Νεολαία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με διάταγμα της φασιστικής Ιταλίας, οι αδελφοί Νουρή και Μαζάρ Ντίνο από την Παραμυθιά, διορίστηκαν, ο μεν πρώτος ύπατος αρμοστής Θεσπρωτίας και ο δεύτερος συνταγματάρχης της τσάμικης πολιτοφυλακής «Μιλίτσια», ενώ αργότερα δημιούργησαν ένα είδος τοπικής κυβέρνησης, την οργάνωση «Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως», γνωστή ως «KSILIA».

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς, την ώρα που το αποκαλούμενο «Κόμμα των Τσάμηδων» επιχειρεί πολιτικό εκβιασμό μέσω της συνεργασίας του με το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας με στόχο να επιβάλλει τη δική του ατζέντα στις συνομιλίες με την Ελλάδα, έχει κατά τη γνώμη μου έναν ιδιαίτερο συμβολισμό!
Αντώνης Ε. ΜπέζαςRead More »
Ο Αντώνης Μπέζας για τη μνήμη των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς Ο Αντώνης Μπέζας για τη μνήμη των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Με δυνατές συγκινήσεις και με την παρουσία του ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τους 49 Πρόκριτους

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018


Κορυφώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο σημείο εκτέλεσης, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους 49 Προκρίτους της Παραμυθιάς που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα και τους μουσουλμάνους Τσάμηδες, σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του, έστειλε ηχηρά μηνύματα στην γείτονα Αλβανία, με αφορμή και την συμμετοχή των Τσάμηδων, στην εκτέλεση των 49, άλλα και σε άλλες βιαιοπραγίες της ευρύτερης περιοχής (δείτε εδώ περισσότερα)

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν:

Η υφυπουργός προστασίας του πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενιτσας, Φιλιατών, Πάργας και Καλαβρύτων, Σταυρούλα Μπραΐμη, Γιάννης Λώλος, Σπύρος Παππάς, Αντώνης Νάστας και Γεώργιος Λαζουράς αντίστοιχα, ο διοικητής της 8ης ταξιαρχίας Συνταγματαρχης Γεώργιος Διβάρης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός δευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ντόντης, ο διοικητής του 628 ταγματος πεζικού Αντισυνταγματάρχης Χρήστος Καράτζης, ο λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Αντιπλοίαρχος Αντώνης Μάζης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος Λεωνίδας Γκιόκας, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς Αστυνόμος Χρήστος Γρίβας, ο προϊστάμενος της πυροσβεστικής Παραμυθιάς Πυραγός Ευάγγελος Μπέλλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, κ.κ Τίτος.

Δείτε στο βίντεο της paramythia-online.gr που ακολουθεί, τι συνέβη το πρωί του Σαββάτου, στην Παραμυθιά


 
Read More »
Με δυνατές συγκινήσεις και με την παρουσία του ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τους 49 Πρόκριτους Με δυνατές συγκινήσεις και με την παρουσία του ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τους 49 Πρόκριτους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Παράταση εγγραφών σπουδαστών Δ.ΙΕΚ για το έτος 2018-2019

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018


Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η δυνατότητα εγγραφών καταρτιζομένων μέχρι και τη Δευτέρα 01/10/2018 και ώρα 21:00,στις παρακάτω ειδικότητες:

1. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
2. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
3. ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ
4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Η διαδικασία της εγγραφής πραγματοποιείται στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας.

Ωράριο λειτουργίας: 11:00-19:00Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26650 26987


 
Read More »
Παράταση εγγραφών σπουδαστών Δ.ΙΕΚ για το έτος 2018-2019 Παράταση εγγραφών σπουδαστών Δ.ΙΕΚ για το έτος 2018-2019 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τους "Τσάμηδες"

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018


Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Οι Θεσπρωτοί αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση, που λαμπρύνετε με την παρουσία σας την επέτειο μνήμης για την εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς από τους Γερμανούς κατακτητές και τους συνεργάτες τους Μουσουλμάνους Τσάμηδες. Ιστορικά είναι η δεύτερη φορά, που συμβαίνει αυτό με ανώτατο πολιτειακό παράγοντα (είχε παραβρεθεί και ο προκάτοχός σας Κάρολος Παπούλιας) και φανερώνεται η πατριωτική ευαισθησία σας.
Είναι, λοιπόν, μια επιβεβαίωση η επίσκεψή σας στην Παραμυθιά, για την εκδήλωση τιμής προς τα θύματα των Γερμανών κατακτητών και των Μουσουλμάνων Τσάμηδων, ότι η πολιτεία δεν ξεχνά τις ωμότητές τους και τις αποτρόπαιες πράξεις τους. Παράλληλα στέλνεται το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, μέσα σε πνεύμα αλληλοσεβασμού.
Αλλά είναι και μια ευκαιρία η επίσκεψή σας στην Παραμυθιά να ξαναθυμηθούμε, όχι γα να μισήσουμε, αλλά για να διδαχθούμε, ότι υπήρξε έντονη προπαγάνδα από Αλβανικής πλευράς τα χρόνια του Μεσοπολέμου για τους δήθεν «αλύτρωτους αδελφούς» στη Θεσπρωτία, ενώ στις ημέρες μας εθνικιστικοί κύκλοι, επιδιώκουν εντελώς αβάσιμα να θέσουν προς συζήτηση το ανύπαρκτο "Τσάμικο" θέμα.
Οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας πολλές φορές, εκείνα τα χρόνια, οργανωμένα απέκρουσαν την ειλικρινή προσπάθεια του Χριστιανικού πληθυσμού για γλωσσική, κοινωνική και πολιτισμική ένταξη τους.
Αποτελούσαν μειοψηφία του συνολικού πληθυσμού του νομού. Αυτό δεν τους εμπόδισε από τα τέλη του 1940 ως τα μέσα περίπου του 1944, σε συνεργασία με τους κατακτητές, να προβούν σε μια σειρά από εγκλήματα σε βάρος του Χριστιανικού πληθυσμού της Θεσπρωτίας, με σκοπό την προσάρτησή της στην Αλβανία. Πρόκειται ουσιαστικά για μια εθνοκάθαρση, που, ευτυχώς, δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί.
Ήδη από τον Ιούλιο του 1941, στην Ηγουμενίτσα, την Παραμυθιά και τους Φιλιάτες, οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες ζητούσαν από τους Χριστιανούς της Θεσπρωτίας να τους δίνουν το 1/3 της παραγωγής τους, κάτι για το οποίο υπήρξε έντονη αντίδραση και αυτή η προσπάθεια απέτυχε, ενώ στην περιοχή του Μαργαριτίου καρποφόρησε.
Από επίσημες εκθέσεις, προκύπτει ότι το 1941 δολοφονήθηκαν από τους Τσάμηδες στη Θεσπρωτία 283 Έλληνες Χριστιανοί. Το 1942, δολοφονήθηκαν 438 Χριστιανοί, ανάμεσά τους και ο αναπληρωτής νομάρχης Γεώργιος Βασιλάκος, 7 χωριά λεηλατήθηκαν και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν. Το 1943, σημαδεύτηκε από τα εγκλήματα στην περιοχή του Φαναρίου και τη δολοφονία 49 προκρίτων της Παραμυθιάς. Κατά τις επιχειρήσεις του Φεβρουαρίου 1944, 25.000 σπίτια πυρπολήθηκαν και 100.000 πολίτες έμειναν άστεγοι.
Από το 1945 ως και το 1947, καταδικάστηκαν ερήμην 1701 Μουσουλμάνοι Τσάμηδες. Οι 911 (ποσοστό 53,6%) σε θάνατο, 489 (ποσοστό 28,7%) σε ισόβια και 301 (ποσοστό 17,7%) σε φυλάκιση. Η ακίνητη περιουσία τους, απαλλοτριώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο. Η αγροτική τους περιουσία παραχωρήθηκε σε ακτήμονες, ενώ η αστική τους εκποιήθηκε απευθείας ή με δημοπρασίες σε άστεγους.
Σήμερα, που ο Αλβανικός αλυτρωτισμός είναι σε έξαρση, πρόσφατα, μεταξύ άλλων, πέτρα από τους Φιλιάτες τοποθετήθηκε στην ανακαινισμένη κεντρική πλατεία των Τιράνων, για να συμβολίζει την "σκλαβωνμένη Τσαμουριά" είναι ανάγκη να τονισθεί η λανθάνουσα κατάσταση των ακραίων διεκδικήσεων και να αναδειχθεί ότι, μακριά από τις σκιές του παρελθόντος, χωρίς να εγείρονται αστήρικτες απαιτήσεις, μπορούν οι δύο λαοί, ο Αλβανικός και ο Ελληνικός, που έχουν πολλά κοινά και ενωτικά στοιχεία, να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας.


 
Read More »
Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τους "Τσάμηδες" Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τους "Τσάμηδες" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Με λαμπρότητα η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Δονάτου, σε ανάμνηση της ανακομιδής του (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018

Την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού γιόρτασε το βράδυ της Παρασκευής η Παραμυθιά.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ Τίτου καθώς και στην λιτάνευση του ιερού Λειψάνου που ακoλούθησε, το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν:

Οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτιας Θωμάς Πιτούλης, η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Αντιγόνη Φίλη, οι Δήμαρχοι Σουλίου, Φιλιατών και Καλαβρύτων, Σταυρούλα Μπραΐμη, Σπύρος Παππάς και Γεώργιος Λαζουράς αντίστοιχα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκολας Κάτσιος, Δημήτρης Τατσης και Αλκιβιάδης Λάμπρου, ο διοικητής του 628 ταγματος πεζικού Αντισυνταγματάρχης Κολιός Βασίλειος, ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος Λεωνίδας Γκιόκας, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς Αστυνόμος Χρήστος Γρίβας, ο προϊστάμενος της πυροσβεστικής Παραμυθιάς Επιπυραγός Ευάγγελος Μπέλλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος πιστών.

Δειτε στο βιντεο που ακολουθεί, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τον εορτασμό της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Δονάτου


 
 
Read More »
Με λαμπρότητα η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Δονάτου, σε ανάμνηση της ανακομιδής του (+ΒΙΝΤΕΟ)  Με λαμπρότητα η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Δονάτου, σε ανάμνηση της ανακομιδής του (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018


Συνάδελφοι Συνταξιούχοι

Η κυβέρνηση συνεχίζει την σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων με την περικοπή «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις από 01/01/2019, όπως έχει αποφασισθεί με τον νόμο Κατρούγκαλου. Με τις «διαρροές» και τις αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις γύρω από την εφαρμογή ή μη αυτής της περικοπής, που η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει, καλλιεργεί τον εφησυχασμό έχοντας κατά νου τις εκλογές.

Εμείς οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να μείνουμε θεατές σε αυτό το άθλιο παιχνίδι. Απορρίπτουμε την ψεύτικη προπαγάνδα τις κυβέρνησης. Όπως επίσης δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από όλη αυτήν τη σκιαμαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κ.λπ., μεταξύ των δυνάμεων δηλαδή που διακρίθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο σφαγιασμό των συντάξεων και στο άγριο «τσεκούρωμα».

Οι συνταξιούχοι δεν ζητάμε χάρες, ούτε ελεημοσύνες από την κυβέρνηση. Εμείς με τις εισφορές μας κτίσαμε τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά που διαχρονικά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις λεηλάτησαν.

Πληρώσαμε με βάση τους δικούς τους νόμους ,για αξιοπρεπείς συντάξεις , υγεία και πρόνοια. Και αυτά δεν τα απεμπολούμε.

Για αυτό με κριτήριο την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας θα ενισχύσουμε την πάλη για κατάργηση ολόκληρου του άθλιου αντιασφαλιστικού καθεστώτος.

Σας καλούμε την Πέμπτη 04/10/2018 και ώρα 11 το πρωί, στα γραφεία του Συλλόγου μας στο Φιλιάτι (στο παλιό Δημαρχείο)

Για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και να οργανώσουμε την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που προγραμμάτισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων για το επόμενο διάστημα, πιο μαζικά ,πιο δυναμικά , πιο αποφασιστικά και μέχρι να δικαιωθούμε. Γιατί για μας είναι αγώνας όχι μόνο δικαίωσης αλλά και επιβίωσης.


Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Το ενδιαφέρον μου για το Νοσοκομείο Φιλιατών και οι διαβεβαιώσεις του κ. Δερδεμέζη - Δήλωση, επιστολή του Πέτρου Μίντζα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018


Ύστερα από τη διεξοδική ενημέρωση που μου παρείχε πρόσφατα ο Διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπύρος Δερδεμέζης, διαπίστωσα την πραγματική εικόνα της λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος που δεν είναι αυτή η οποία αποτυπώνεται στα κείμενά μου, που δημοσιεύτηκαν στις 17.03.2017, στις 30.05.2017, στις 08.09.2017 και στις 13.09.2017 στον ιστότοπο «Thespro.gr».

Με την καλή πίστη , που από την αρχή είχα, αποδέχτηκα τις διευκρινίσεις του κ. Σπύρου Δερδεμέζη, αναγνωρίζοντας ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της Θεσπρωτίας βαίνουν διαρκώς βελτιούμενες τα τελευταία χρόνια και, παρά την πολύχρονη οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα μας, ο ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός αναβαθμίζεται και η ποιότητα της περίθαλψης που παρέχει το Νοσοκομείο βελτιώνεται.

Κατόπιν τούτου, δεν έχω δυσκολία να αναγνωρίσω ότι τα στοιχεία τα οποία άντλησα από καταγγελίες εργαζομένων στο Νοσοκομείο και από τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο περί προμήθειας από το νοσοκομείο κινέζικου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού με αδιαφανείς διαδικασίες, δεν επιβεβαιώθηκαν από όσα μου ετέθησαν υπόψη εκ μέρους της Διοίκησης.

Από νεότερη, εξάλλου, έρευνα που έκανα προέκυψε ότι ο εξοπλισμός που προμηθεύτηκε το νοσοκομείο τα τελευταία (τουλάχιστον) τρία χρόνια προέρχεται, στην πλειονότητά του, από ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρίες εγνωσμένου κύρους, καθώς και ότι η διαδικασία προμήθειας από χρηματικές δωρεές ιδιώτη, έγινε από εκπρόσωπο της οικογένειας του δωρητή.

Ως εκ τούτου, όσα περί του αντιθέτου κυκλοφορούσαν στο νοσοκομείο και μου καταγγέλθηκαν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι, ενδεχομένως , προϊόν κακής πληροφόρησης, γεγονός για το οποίο εκφράζω τη λύπη μου.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσα τον κ. Διοικητή του νοσοκομείου ότι τα δημοσιεύματά μου δεν έκρυβαν κανενός είδους σκοπιμότητα και δεν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση να θίξω την τιμή και την υπόληψή του, ενώ του εξέφρασα τον σεβασμό μου στην επιστημονική επάρκεια και στην ικανότητα διοίκησης που έδειξε τα πέντε χρόνια που προΐσταται του Νοσοκομείου. Πολύ περισσότερο, ξεκαθάρισα ότι δεν είχα πρόθεση να αμφισβητήσω την υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία των υπηρεσιών που προσφέρει το άξιο –ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό- προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών, όπως γνωρίζω από πρώτο χέρι , καθώς έχω υπάρξει νοσηλευόμενός του και έχω πολλές φορές επαινέσει δημοσίως.

Επίσης διαβεβαίωσα τον κ. Δερδεμέζη ότι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία έτσι ώστε σε τυχόν μελλοντικές δημοσιεύσεις μου σχετικά με το Νοσοκομείο Φιλιατών να καταχωρείται και η άποψη της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Κατέστησα, επίσης σαφές στον κ. Διοικητή , ότι μοναδικό κίνητρό μου για τη δημοσιότητα , που στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, έχω δώσει διαχρονικά στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Φιλιατών, με το οποίο είμαι συναισθηματικά δεμένος, είναι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η άδολη αγάπη που τρέφω για την πονεμένη και παραμελημένη Θεσπρωτία και τους ανθρώπους της.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία 
Ηγουμενίτσα 28 Σεπτεμβρίου 2018 
Πέτρος Θεολ. Μίντζας

Read More »
Το ενδιαφέρον μου για το Νοσοκομείο Φιλιατών και οι διαβεβαιώσεις του κ. Δερδεμέζη - Δήλωση, επιστολή του Πέτρου Μίντζα Το ενδιαφέρον μου για το Νοσοκομείο Φιλιατών και οι διαβεβαιώσεις του κ. Δερδεμέζη - Δήλωση, επιστολή του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Εκτός κυκλώνα Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος και Δυτική Μακεδονία

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018


Νέα δεδομένα προκύπτουν για την εξέλιξη του κυκλώνα που αναμένεται τις επόμενες ώρες και έχει σημάνει συναγερμό στον κρατικό μηχανισμό, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ, τις οποίες έθεσε στη διάθεση όλων των φορέων, κατά την ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη και παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία, οι μοναδικές περιοχές της χώρας που δεν θα επηρεάσει ο κυκλώνας, θα είναι το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, ενώ θα επηρεαστούν το Βόρειο Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, που αρχικά φαινόταν οτι δεν κινδύνευαν.

Στην Αττική το κύμα της κακοκαιρίας, με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, αναμένεται σήμερα Σάββατο μετά το μεσημέρι.

Οι διαφοροποιήσεις στις προβλέψεις διαμορφώνουν και τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού, που βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και θα υπάρξουν μετακινήσεις δυνάμεων απο την Πυροσβεστική, με την συνδρομή της ΕΥΔΑΠ, των Περιφερειών και όλων των φορέων και υπηρεσιών, στις περιοχές που αναμένεται οτι θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

Η αναλυτική παρουσίαση των μέτρων έγινε την Παρασκευή το βράδυ στη σύσκεψη στην Πυροσβεστική, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων και των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν.

Σε ότι αφορά την πορεία του κυκλώνα, προβλέπεται ότι, από την νύχτα μέχρι το Σάββατο το πρωί το βαρομετρικό χαμηλό θα ξεκινήσει από το Νότιο Ιόνιο, με ανέμους 9-10 μποφόρ και ισχυρές βροχές, αλλά κυρίως στην θάλασσα και στην συνέχεια θα επεκταθεί στην Δυτική Πελοπόννησο.

Στη συνέχεια θα κινηθεί προς την Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, ενώ η πιο δύσκολη κατάσταση αναμένεται στα Κύθηρα.

Ταυτόχρονα, το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και αργότερα στην Αττική. Τα ξημερώματα της Κυριακής θα κατευθυνθεί στο Βόρειο Αιγαίο, τη Μακεδονία και την Θράκη.

Λεπτομέρειες για τα σημεία και τις ώρες που πρόκειται να εκδηλωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, θα ανακοινώνονται συνεχώς απο την ΕΜΥ, ενώ οι νεότερες προβλέψεις θα υπάρξουν κατα πάσα πιθανότητα σήμερα το πρωί.


 
Read More »
Εκτός κυκλώνα Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος και Δυτική Μακεδονία Εκτός κυκλώνα Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος και Δυτική Μακεδονία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Ολοκληρώνεται το ορεινό καταφύγιο της Ελαταριάς

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018


Ήρθε η στιγμή που ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην ανακατασκευή του σχολείου ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση των κουφωμάτων !

Το ΔΣ του συλλόγου με μεγάλη χαρά κ συγκίνηση εκφράζει ενα τεράστιο » ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ » στον Δήμο Σουλίου κ ιδιαίτερα στην Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη – Μποτση που από την πρώτη στιγμή πίστεψε στο όνειρο μας !

Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο της Τ. Κ. Χρήστο Αθανασίου για τον «αγώνα» που πραγματικά έχει κάνει σε όλο αυτό το εγχείρημα !

Προχωράμε παρακάτω….οι εργασίες είναι ακόμη πολλές …ελπίζουμε αυτός ο χώρος στο μέλλον να προσφέρει πολλά για όλους όσους αγαπούν την φύση κ την ιστορία του τόπουRead More »
Ολοκληρώνεται το ορεινό καταφύγιο της Ελαταριάς Ολοκληρώνεται το ορεινό καταφύγιο της Ελαταριάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τον 13ο και 14ο μισθό

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας πραγματοποίησε συναντήσεις στις 11/9/2018 και στις 18/9/2018 με τoν Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους του Δήμου Ηγουμενίτσας και του νομικού προσώπου ΠΑΚΠΠΟ και συγκεκριμένα για τον 13ο -14ο μισθό και για το αν η διοίκηση θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους στο ΠΑΚΠΠΟ. Να τονίσουμε ότι υπάρχει προθεσμία έως 3 Οκτωβρίου .

Στις συναντήσεις, του επισημάναμε ότι βάση του άρθρου 54 / Ν. 4447/2016, ο δήμος έχει δικαίωμα να αποδεχθεί την απόφαση και να μην ασκήσει έφεση. Επίσης αρκετοί δήμοι στην Ελλάδα δεν άσκησαν έφεση κατά των εργαζομένων και βρήκαν τρόπο ώστε να τους δοθούν ανάλογα τα ποσά . Από τις συναντήσεις δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις από τον δήμαρχο στον σύλλογο μας.

Στις 24/9/2018 ο σύλλογος με νέα παρέμβαση έθεσε εκ νέου το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο αυτή την φορά. Ο δήμαρχος στην τοποθέτηση του είπε ότι ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει εφάπαξ αυτά τα ποσά και είναι στις προθέσεις του να μην ασκήσει έφεση αλλά και να υπάρξει μια λύση εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ως σύλλογος θα περιμένουμε την επίσημη πρόταση της διοίκησης ώστε αυτή να κατατεθεί στους εργαζόμενους και αυτοί να αποφασίσουν.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Όσον αφορά τώρα τα τελευταία δημοσιεύματα λάσπης και συκοφαντίας, δεν μας ξαφνιάζουν εφόσον είναι συνήθης τακτική του εκπροσώπου τύπου της ανεξάρτητης κίνησης εργαζομένων Βαγγέλη Χαλμαντζή. Οι ανακοινώσεις του λαγού της εργοδοσίας πριν βγουν περνούν από έγκριση από γραφείο του πρώτου ορόφου του δημαρχείου Ηγουμενίτσας. Παλιά τους τέχνη κόσκινο το ρουφιανιλίκι .Ο συγκεκριμένος ¨συνάδελφος¨ μαζί με την ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων έχουν πάρει εργολαβία τη διάσπαση των εργαζομένων, οδηγώντας τους σε λάθος συμπεράσματα, παραπλανώντας τους και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα. Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να βγάλουν από την δύσκολη θέση την δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας .

Ας αναρωτηθούμε συνάδελφοι πως βρέθηκε στα χέρια τους έγγραφο με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία και ανάρτησαν δημόσια στο διαδίκτυο;

Ποιος νομίζετε συνάδελφοι επωφελείται, από όλο αυτό το κατιναριό που διοχετεύεται στον τύπο εδώ και μεγάλο διάστημα ;

Τι είναι προς όφελος συνάδελφοι των εργαζομένων αλήθεια; Ο Δήμος-διοίκηση του ΠΑΚΠΠΟ να ασκήσει έφεση;

Τελικά το άγχος τους δεν είναι η δικαίωση των εργαζομένων αλλά η πρεμούρα τους για τις επερχόμενες εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου

Συνάδελφοι , θα το επαναλάβουμε μέχρι να το καταλάβουν όλοι. Ο Σύλλογός μας κάνει προσεκτικές κινήσεις προς το συμφέρον των εργαζομένων, θέλοντας να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τα μέλη του, αποφεύγοντας σπασμωδικές κινήσεις.


Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τον 13ο και 14ο μισθό Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τον 13ο και 14ο μισθό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 26χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018
Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 26χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 26χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Σελίδες