Ηγουμενίτσα: Λίγο περισσότερος έλεγχος για κράνη δεν θα έβλαπτε...

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

 
Έφτασε λοιπόν το καλοκαίρι και όσοι διαθέτουν μηχανάκια, τα έβγαλαν από το γκαράζ τους . 
Η Ηγουμενίτσα όμως διεκδικεί πανελλαδική πρωτιά στους ανθρώπους που δεν φοράνε κράνος. 
Αυτό μπορεί να φανεί με μια βόλτα στην πόλη μας παρατηρώντας τους ανθρώπους που οδηγούν μοτοσυκλέτες. 
 
Αυτό σε πόσο κίνδυνο μπορεί να βάζει όλους αυτούς τους ανθρώπους; 
Μεγάλο!! 
 
Το στενάχωρο της υποθέσεως είναι όταν συναντάμε γονείς που βάζουν τα παιδιά τους πάνω στις μοτοσυκλέτες τους, χωρίς προστασία. 
Αυτοί οι γονείς έχουν αναλογιστεί τι παράδειγμα δίνουν στα παιδιά τους; 
 
Καλά για δημόσια πρόσωπα, σχολές οδηγών, αστυνομικούς κτλ δεν θα το σχολιάσουμε. 
 
Στην Ελλάδα, από 1960-2010 είχαμε 140.000 νεκρούς, 350.000 ανάπηρους, 150.000 ζωντανούς – νεκρούς και 2.000.000 τραυματίες. 
 
Φανταστείτε σε μια πόλη σαν την Ηγουμενίτσα με πολύ μικρότερο ποσοστό κατοίκων πως θα είναι στατιστικά τα πράγματα. 
 
Το χειρότερο όμως είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των νεκρών αφορά ηλικίες 15-35. 
 
Σκοτώνονται και τραυματίζονται άνθρωποι στην πιο παραγωγική τους ηλικία. 
Στην ηλικία που και η χώρα μας και η πόλη μας, χρειάζεται παραγωγικούς ανθρώπους. 
Μήπως το κράνος να δίνεται δώρο με την αγορά της μοτοσυκλέτας; 
 
Ας μας πούνε και η τροχαία και η τροχαία λιμενικού αλλά και οι δημόσιοι άρχοντες τι μέτρα έχουν λάβει για την πόλη μας; 
 
Ευχόμαστε να μην αποδειχθούμε πάλι προφητικοί…. 
 
"Αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα στο δρόμο είναι ο πολιτισμός και η κουλτούρα ενός λαού. Δηλαδή αν θέλεις μέσα σε πέντε λεπτά να γράψεις κάτι για τον πολιτισμό μιας χώρας, πηγαίνεις στην πρωτεύουσα αυτής της χώρας και πιάνεις θέση σε κεντρικό σημείο. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τους κατατάσεις σε κάφρους ή σε πολιτισμένους. Στην Ελλάδα αυτό δεν χρειάζεται ούτε καν δευτερόλεπτο. Μπορείς επίσης να διαπιστώσεις και πόσο διεφθαρμένη είναι μια χώρα από το πως οδηγούν οι πολίτες της.  Ιαβέρης"
Read More »
Ηγουμενίτσα: Λίγο περισσότερος έλεγχος για κράνη δεν θα έβλαπτε... Ηγουμενίτσα: Λίγο περισσότερος έλεγχος για κράνη δεν θα έβλαπτε... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016 Rating: 5

Η κατασκήνωση Σαγιάδας στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

 
Την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2016 εξήντα δυο παιδιά από την κατασκήνωση Σαγιάδας, συνοδεία εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας, όπου έγινε ξενάγηση στην έκθεση, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με θέμα τις προστατευόμενες περιοχές των ποταμών Αχέροντα και Καλαμά και Έλους Καλοδικίου, πραγματοποιήθηκε παρατήρηση ορνιθοπανίδας με τα τηλεσκόπια και κιάλια του Φορέα και τους μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό.

Στο κέντρο παραβρέθηκε η Δ/ντρια Π.Ε. κα. Μαρίνα Μπέση, καθώς και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Απόστολος Κουρτίδης. 
 

Read More »
Η κατασκήνωση Σαγιάδας στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Η κατασκήνωση Σαγιάδας στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο CJ JEFF την Τετάρτη 13 Ιουλίου στο Social All Day Cafe Bar

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο CJ JEFF την Τετάρτη 13 Ιουλίου στο Social All Day Cafe Bar Ηγουμενίτσα: Ο CJ JEFF την Τετάρτη 13 Ιουλίου στο Social All Day Cafe Bar Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 11 Ιουλίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Προοπτική της Ανώτατης Εκπαίδευσης και του τμήματος ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, επί αιτήσεως Ηλία & Ιωάννας Τριανταφύλλου σχετικά με τον εξώδικο συμβιβασμό για καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης επί ιδιοκτησία τους στην Π.Ε. 1 Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Έγκριση κάλυψης ποσοστού 10% της επιχορήγησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τις σχολικές επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που αφορά την αμοιβή καθαριστριών για το σχολικό έτος 2015-2016.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (2μηνες), για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Έγκριση 2ου και τελικού ΑΠΕ του έργου “Βελτίωση Δασικών Αγροτικών Δρόμων» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση 2ου και τελικού ΑΠΕ και παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου “Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στο οδικό δίκτυο της ΔΚ Πέρδικας” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση 2ου και τελικού ΑΠΕ του έργου “Αποκατάσταση δρόμου στην κεντρική πλατεία Αρίλλα Πέρδικας» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής του έργου “Ύδρευση Νομού Θεσπρωτίας. Τμήματα υδαταγωγών Καρτερίου – Πλαταριάς- Συβότων” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Κατασκευή Δημαρχιακού Μεγάρου” του πρώην Δήμου Μαργαριτίου.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Τοπικό Σχέδιο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Έγκριση υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ» ΕΣΠΑ 2014-2020 για Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Έγκριση υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ» ΕΣΠΑ 2014-2020 για Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Έγκριση μετεγκατάστασης του ΚΔΑΠ (ΔΙΑΥΛΟΣ) Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Έγκριση μετεγκατάστασης του ΚΔΑΠ (ΑΡΙΩΝ) Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Ορισμός εκπροσώπων στην επιτροπή διαχείρισης προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 και του ΕΠΑΛΘ 2014-2020.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Υποβολή πρότασης ως Επικεφαλής Εταίρος στο πρόγραμμα INTERREG IPA II CROSS-BORDER COOPERATION PROGRAMME “GREECE – ALBANIA 2014-2020”.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Europe for Citizens” («Ευρώπη για τους Πολίτες») με τίτλο “Unity in diversity – an international debate about the solidarity of young Europeans” (acronym: JWR – Άξονας 2: Democratic engagement and civic participation). Επικεφαλής Εταίρος: Pila (Πολωνία)
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Έγκριση εξόδων κίνησης Δημάρχου και ψήφιση σχετικών πιστώσεων.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016 Rating: 5

Ο ελπιδοφόρος οδικός εμπορευματικός διάδρομος Ηγουμενίτσα – Βόλος

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016


Οι περιπέτειες στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε65 έχουν θέσει σε αμφισβήτηση την βιωσιμότητα του έργου. Με το άρθρο μας προσπαθούμε να δώσουμε ένα νέο ρόλο του συγκεκριμένου οδικού άξονα στο εγχώριο μεταφορικό σύστημα θεωρώντας τον Ε65 ως αναπόσπαστο μέρος της «Χερσαίας γέφυρας» (landbridge) μεταξύ των λιμένων Βόλου και Ηγουμενίτσας.

Με βάση την ανάλυση εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος (SWOT) στόχοι της ποιοτικής μας έρευνας είναι α)η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και των δυνατοτήτων της ανάπτυξης του εμπορευματικού διαδρόμου και β)τα προβλήματα και οι απειλές του προτεινόμενου διαδρόμου

Αρχικά δίνουμε τον ορισμό της χερσαίας γέφυρας .Σύμφωνα με τον Lun «χερσαία γέφυρα» είναι «η σύνδεση δυο θαλάσσιων λιμένων με ένα σύστημα χερσαίας μεταφοράς. Βασικό χαρακτηριστικά μιας χερσαίας γέφυρας είναι η υψηλή προτεραιότητα δηλαδή τα φορτηγά οχήματα και οι συρμοί (αν πρόκειται για σιδηροδρομική «χερσαία γέφυρα») κινούνται ταχύτερα από τους υπόλοιπους χρήστες της μεταφορικής υποδομής, αποτελώντας και στοιχείο ελκυστικότητας μιας «χερσαίας γέφυρας».

Σε σχέση με τον προτεινόμενο διάδρομο Βόλου Ηγουμενίτσας, αυτός θα ξεκινά την διαδρομή του από το εμπορευματικό λιμάνι του Βόλου και με κατεύθυνση νοτιοδυτική θα ακολουθεί σε όλη την χάραξη τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Ε65.
Στα γεωγραφικά όρια του νομού Γρεβενών θα διασταυρώνεται με τον οδικό άξονα της Εγνατίας οδού μέχρι την κατάληξη του στο εμπορευματικό λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τα Πλεονεκτήματα (Strengths) της «χερσαίας γέφυρας » ΒΟΛΟΥ –ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Σε σχέση με τα πλεονεκτήματα του διαδρόμου εστιάσουμε στην γεωγραφική θέση των δύο λιμανιών. Ειδικότερα, ο Βόλος είναι ο κοντινότερος ευρωπαϊκός λιμένας από τον κύριο εξαγωγικό λιμένα της Τουρκίας αυτόν της Σμύρνης.

Το αστικό συγκρότημα της Σμύρνης αλλά και η ευρύτερη περιοχή των μικρασιατικών παραλιών αποτελούν μια συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομικά, εμπορικά και βιομηχανικά γεωγραφική περιοχή που αναζητεί τόσο νέους τρόπους – πύλες εισαγωγής ευρωπαϊκών εμπορευμάτων.

Στο άλλο άκρο του διαδρόμου, στην Ηγουμενίτσα καταλήγει ο οδικός άξονας της Εγνατίας Οδού που αποτελεί μια οδική χερσαία γέφυρα μεταξύ λιμένων του Ιονίου (Ηγουμενίτσα) και του Θρακικού Πελάγους (Αλεξανδρούπολη) αλλά και των βαλκανικών λιμένων της Μαύρης Θάλασσας (Burgas).

Το συγκεκριμένο λιμάνι έχει καταλάβει τον ρόλο της πύλης εμπορευματικών ροών στην βαλκανική ενδοχώρα σε μία ενδοχώρα που, είναι λιγότερο βιομηχανικά ανεπτυγμένη από άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες, αλλά με πολλές προοπτικές ανάπτυξης.

Πέρα από την γεωγραφική θέση και οι λιμενικές υποδομές των δύο λιμανιών αποτελούν πλεονέκτημα του νέου διαδρόμου. Το λιμάνι του Βόλου διαθέτει γερανογέφυρες φορτοεκφόρτωσης Ε/Κ καθώς και σ/δ σύνδεση με το ελληνικό δίκτυο ενώ η Ηγουμενίτσα με την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης και επέκτασης θα συγκαταλέγεται στα πλέον σύγχρονα και μεγάλα ελληνικά λιμάνια. Ενδεικτικό της σημασίας του κύριου θαλάσσιου λιμένα της Ηπείρου είναι η επιλογή εγκατάστασης μεταμορφωτικού κόμβου φορτηγών οχημάτων με προορισμό τις βαλκανικές χώρες από την εταιρία Grimaldi

Οι αδυναμίες (Weaknesses) «χερσαίας γέφυρας» ΒΟΛΟΥ –ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Βασικό μειονέκτημα των δυο λιμένων και κατ΄ επέκταση του εμπορευματικού διαδρόμου είναι έλλειψη δεικτών αποδοτικότητας και δεικτών μέτρησης του βαθμού σύνδεσης των λιμένων με την ενδοχώρα. Ως αποτέλεσμα δημιουργούνται σοβαρά εμπόδια στην διαδικασία λήψης επιχειρησιακών αποφάσεων των λιμενικών διοικήσεων, τόσο για τα μερίδια αγοράς των συγκεκριμένων λιμένων στο συνολικό μεταφορικό έργο στην Ελλάδα όσο και για την χάραξη της ενδεικνυόμενης μελλοντικής επιχειρηματικής στρατηγικής,

Οι ευκαιρίες (Opportunities) «χερσαίας γέφυρας» ΒΟΛΟΥ –ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Οι ευκαιρίες για τον νέο διάδρομο περιλαμβάνονται στους άξονες της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και στις δυνατότητες χρηματοδότησης. Στον πρώτο άξονα, οι ευκαιρίες συνδέονται με τις προοπτικές ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέσω της ανάπτυξης συστάδων εφοδιαστικής (logistics clusters) εντός των θαλάσσιων λιμανιών.

Επιπλέον πηγή ευκαιριών είναι και η εμφάνιση του network effect δηλαδή η ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας μέσω δικτύων επιχειρήσεων η οποία θα αυξήσει έτι περαιτέρω την ελκυστικότητα της συγκεκριμένης «χερσαίας γέφυρας» με προφανή οφέλη στις τοπικές οικονομίες, Τέλος, σημαντικές ευκαιρίες θα προκύψουν από την δυνατότητα χρηματοδότησης επενδύσεων σε υποδομές όπως η ολοκλήρωση της κατασκευής του Ε65 ή η κατασκευή ενός ενδοχώριου εμπορευματικού τερματικού σταθμού μέσω του ευρωπαϊκών προγραμμάτων Marco Polo και Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (πακέτο Juncker).

Οι απειλές (Threats) «χερσαίας γέφυρας» ΒΟΛΟΥ –ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Οι απειλές του εξεταζόμενου διαδρόμου είναι δύο κατηγοριών : ο ανταγωνισμός και η γεωπολιτική αστάθεια. Οι πηγές του ανταγωνισμού προέρχονται από την ανάπτυξη της οδικής χερσαίας γέφυρας Πάτρας Λαυρίου η οποία ενώνει το Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος. Επιπλέον η περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει βασική πύλη τουρκικών εξαγωγών προς την Ευρώπη. Η δεύτερη απειλή αφορά την εύθραυστη πολιτική ισορροπία στην Τουρκία η οποία εντείνεται με την αύξηση των προσφυγικών ροών από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Είναι προφανές ότι η πολιτική αστάθεια στην Τουρκία μειώνει τον ρυθμό οικονομικής δραστηριότητας στην γείτονα χώρα.

Εν κατακλείδι , η νέα οπτική της σημασίας του αυτοκινητοδρόμου Ε65 τεκμηριώνεται από τις ελπιδοφόρες οικονομικές προοπτικές της τουρκικής οικονομίας αλλά και των βαλκανικών οικονομιών. Για την αξιοποίηση των παραπάνω προοπτικών , η γεωγραφική θέση και οι υποδομές των λιμένων Βόλου, Ηγουμενίτσας αποτελούν βασικό πλεονέκτημα ενώ η έλλειψη επικοινωνίας με τα λιμάνια- άκρα του διαδρόμου αποτελεί βασική αδυναμία Οι απειλές του ανταγωνισμού και της γεωπολιτικής αστάθειας μοχλεύονται με τις ευκαιρίες της ανάπτυξης logistics clusters και την δυνατότητα χρηματοδότησης έργων στον διάδρομο.

 
Dr Βρυσαγώτης Βασίλειος
Διδάκτορας Εφοδιαστικής
Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (Θήβα) 
 
 
Αποκλειστικό άρθρο στο ypodomes.com 
Read More »
Ο ελπιδοφόρος οδικός εμπορευματικός διάδρομος Ηγουμενίτσα – Βόλος Ο ελπιδοφόρος οδικός εμπορευματικός διάδρομος Ηγουμενίτσα – Βόλος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016 Rating: 5

Ιδρύει κόμμα ο Χάρης Θεοχάρης - Μαζί του ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016Ο Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε και επίσημα την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης, η οποία θα τοποθετείται στο χώρο του προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού χώρου και δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό.

Και το όνομα αυτού Δημοκρατική Ευθύνη. 
 
Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού ανακοίνωσε την ίδρυση της νέας πολιτικής κίνησης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, επιβεβαιώνοντας πως ένα από τα πρόσωπα που θα είναι μαζί του στο νέο κόμμα θα είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος.
Read More »
Ιδρύει κόμμα ο Χάρης Θεοχάρης - Μαζί του ο Αλέκος Παπαδόπουλος Ιδρύει κόμμα ο Χάρης Θεοχάρης - Μαζί του ο Αλέκος Παπαδόπουλος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016 Rating: 5

Eλληνοαλβανικό παραδοσιακό μουσικό αντάμωμα στο Γηρομέρι Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016Eλληνοαλβανικό παραδοσιακό μουσικό αντάμωμα έγινε στο Γηρομέρι Φιλιατών, δίνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ενωτικός παράγοντας σε κάθε εποχή. 
Το συγκρότημα "Sketer Beu" από την Κορυτσά (με τρία κλαρίνα, βιολιά και λαούτα) και το συγκρότημα του Γιαννιώτη Βασίλη Παπαγεωργίου (συμμετείχε και ο Φιλιαταίος κλαρινίστας Βασίλης Σκεύης) με τραγουδιστή τον Κώστα Τζίμα, ερμήνευσαν μοιρολόγια, παλαιά χορευτικά τραγούδια της τάβλας και διάφορα άλλα δημοτικά τραγούδια. 
Οι παραδοσιακοί ήχοι κυριάρχησαν και έστειλαν μήνυμα συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς. 
Χορευτικά απέδωσαν αριστοτεχνικά παλιούς αξέχαστους χορούς. 
Ωστόσο όσοι παραβρέθηκαν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση δεν γέμισαν μόνο από ακούσματα και θεάματα, αλλά και από γεύσεις. 
Γηρομερίτικες πίτες απο τις γυναίκες του χωριού, γιδα βραστή και σκοτομπρίαμο, χάρισαν μοναδικές γαστρικές απολαύσεις... 
Τέτοιες πρωτοβουλίες (η συγκεκριμένη ανήκει στους Παναγιώτη Τζοβάρα και Τάκη Πάντο) αποτελούν ένα βήμα για ανάδειξη ιδιαίτερων στοιχείων στην ελληνοαλβανική μεθόριο. 
 
Read More »
Eλληνοαλβανικό παραδοσιακό μουσικό αντάμωμα στο Γηρομέρι Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Eλληνοαλβανικό παραδοσιακό μουσικό αντάμωμα στο Γηρομέρι Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Γεωργίας στην Ηγουμενίτσα, κατηγορούμενος για ψευδή ανώμοτι κατάθεση και καταδικαστική απόφαση για κλοπή

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

Συνελήφθη, χθες (06-07-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 39χρονος υπήκοος Γεωργίας, για ψευδή ανώμοτι κατάθεση και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση και μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αναλυτικότερα, κατά τη διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ο 39χρονος αλλοδαπός δήλωσε αρχικά ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Στη συνέχεια, από τον έλεγχο των πραγματικών του στοιχείων, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης ενός έτους για κλοπή. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Γεωργίας στην Ηγουμενίτσα, κατηγορούμενος για ψευδή ανώμοτι κατάθεση και καταδικαστική απόφαση για κλοπή Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Γεωργίας στην Ηγουμενίτσα, κατηγορούμενος για ψευδή ανώμοτι κατάθεση και καταδικαστική απόφαση για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016 Rating: 5

Ο πίνακας κατάταξης για την πρόσληψη υπαλλήλων στον Δήμο Φιλιατών

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016


Πατώντας στο παρακάτω συνημμένο αρχείο, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα της ανακοίνωσης ΣΟΧ 2/2016 του Δήμου Φιλιατών, για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (8 μηνών) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Φιλιατών

Ο πίνακας κατάταξης, αναρτήθηκε σήμερα 6/7/2016 στον πίνακα ανακοινώσεων στο Δημαρχείο Φιλιατών (Ελευθερίου Βενιζέλου 8-Φιλιάτες) .

Κατά των πινάκων επιτρέπεται η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, η οποία αρχίζει από τις 7/7/2016 και αποστέλλεται απευθείας στο ΑΣΕΠ.

Συνημμένα:
Πίνακας Κατάταξης
Read More »
Ο πίνακας κατάταξης για την πρόσληψη υπαλλήλων στον Δήμο Φιλιατών Ο πίνακας κατάταξης για την πρόσληψη υπαλλήλων στον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

 
Συνεδριάζει στην Παραμυθιά τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 20:00, το δημοτικο συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη:

 • ΘΕΜΑ 1ο: Αποδοχή δωρεάς ιδρύματος Β. Μελά.
 • ΘΕΜΑ 2ο: Αποδοχή δωρεάς, τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου, οικ. έτους 2016.
 • ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση της αριθμ. 242/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, περί: *Καθορισμός ετήσιας επιχορήγησης Νομικών Προσώπων του Δήμου, για το έτος 2016*.-
 • ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πληρωθέντων δαπανών από την πάγια προκαταβολή Δήμου Σουλίου.
 • ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ *ΑΡΩΓΗ*, έτους 2015.
 • ΘΕΜΑ 6ο: «Έγκριση και λήψη απόφασης για την Συμμετοχή του Δήμου Σουλίου ως Συμπράττοντα/Εποπτεύοντα Φορέα στο Εταιρικό Κοινωνικό Σχήμα (Σύμπραξη) με την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ (ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3), ως Δικαιούχο για την υλοποίηση του Έργου (Πράξης) με τίτλο Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου Δήμου Σουλίου.
 • ΘΕΜΑ 7ο: Λύση σύμβασης μεταξύ κ. Μπάλλα Νικόλαου του Περικλή και του Δήμου Σουλίου.
 • ΘΕΜΑ 8ο: ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ (ΔΕ Αχέροντα Δ.Ε Σουλίου.
 • ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση -παραλαβή της μελέτης:ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.
 • ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση -παραλαβή της μελέτης: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
 • ΘΕΜΑ 11ο: Α) Έγκριση της μελέτης: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ & Β) ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ, ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ , ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 14 – ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ – ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ.
 • ΘΕΜΑ 12ο: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ Δ.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.
 • ΘΕΜΑ 13ο: Χορήγηση 5ης παράτασης του έργου: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ.
 • ΘΕΜΑ 14ο: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΝΕΡΑΪΔΑΣ.
 • ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & του 1ου ΠΚΤΝΜ του έργου: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ.
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016 Rating: 5

Τα οργανικά κενά του ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

τα οργανικά κενά του ΠΥΣΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ όπως αυτά αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση είναι τα παρακάτω:

ΠΕ01 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ =1
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ=1
ΠΕ02 1ο ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ=1
ΠΕΟ3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ=1
ΠΕ03 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ=1
ΠΕ04.01, ΠΕ04.02,04,05(ενοποιημένη ειδικότητα) ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ
ΠΕ04.04 ΓΕΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ= 1
ΠΕ04.04 ΓΕΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ=1
ΠΕ04.04 1ο ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ=1
ΠΕ06 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ=1
ΠΕ08 1ο ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ=1
ΠΕ10 1ο ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ=1
ΠΕ12,14,17,18 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ=1
ΠΕ18.33 ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ=1
ΠΕ18.33 1ο ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ=1
ΤΕ01.19 1ο ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ =1

Οι αιτήσεις γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 11/7 /2016 και ώρα 12.μμ. Μπορούν να σταλούν και ηλεκτρονικά στο φάξ 2665023777

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

ικανοποιήθηκε πολύ μικρός αριθμός μεταθέσεων και υπάρχει μεγάλη αγωνία για τις αποσπάσεις.Με τη νέα σχολική χρονιά αρκετοί συνάδελφοι για να συμπληρώσουν ωράριο θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε πολλά σχολεία.Να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Νικολάου Βασιλική, 
αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Τα οργανικά κενά του ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας Τα οργανικά κενά του ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016 Rating: 5

Σελίδες