12 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020
12 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, από τα 1.251 κρούσματα που ανιχνεύτηκαν στη χώρα σε 24 ώρες, τα 243 ανιχνεύτηκαν στην Θεσσαλονίκη, τα 250 στην Αττική και 102 στο Κιλκίς. 

Αναλυτικότερα:

- 20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 250 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
- 243 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 16 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
- 18 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 27 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
- 17 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
- 39 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
- 36 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
- 30 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 102 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
- 27 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
- 61 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου
- 28 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
- 36 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
- 27 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
- 36 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
- 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
- 16 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
- 22 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
- 42 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου 7 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Read More »
12 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 12 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020 Rating: 5

Μέχρι 9 άτομα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020
Μέχρι 9 άτομα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζιΤην αποφυγή των συναθροίσεων ακόμα και κατά τον οικογενειακό εορτασμό των Χριστουγέννων, έθεσε ως προτεραιότητα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Για το λόγο αυτό όπως έκανε γνωστό, στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα πρέπει να βρίσκονται το πολύ μέχρι εννέα άτομα.

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όλοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια», είπε και συνέχισε: «Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει ότι στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και τα στηρίζει για την απώλεια εισοδήματος την οποία υφίστανται και υπογράμμισε ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει. «Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση των 120 δόσεων. Είναι βέβαιο όμως ότι με όλες τις ενέργειες τις οποίες έχουμε κάνει έχουμε αποτρέψει τα χρέη του παρελθόντος να γίνουν χιονοστιβάδα που θα πλήξει τους πολίτες» πρόσθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τέλος εβδομάδας οι ανακοινώσεις για εκκλησίες, λιανεμπόριο και κομμωτήρια

«Η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός είναι θέματα τα οποία μας απασχολούν» τόνισε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας ότι σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία που περιλαμβάνει από νυχτερινή διασκέδαση μέχρι τα σινεμά δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021. «Υπάρχει μια συζήτηση που θα απασχολήσει και την επιτροπή των ειδικών και την κυβέρνηση για το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Επομένως μαζί με τις ανακοινώσεις για τις εκκλησίες το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια θα έχουμε νεότερα, γι' αυτό το θέμα που διακρίνει κάποιους τομείς του πολιτισμού, προς το τέλος της εβδομάδας, ώστε αν υπάρχει το περιθώριο από το επιδημιολογικό φορτίο να ανοίξουν και αυτά» είπε.

Ισχύει η αποστολή sms

Ξεκαθάρισε ότι τα sms θα συνεχίσουν να ισχύουν γιατί είναι πάρα πολλοί οι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας οι οποίοι θα μείνουν κλειστοί.

Για το ενδεχόμενο να ξανακλείσουμε τα καταστήματα αν υπάρχει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «το σχέδιο μας είναι δυναμικό, εδώ και 10 μήνες, πάντα λαμβάνουμε υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και προσαρμόζουμε ανάλογα την στρατηγική μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μπορέσει το σύστημα υγείας να αντέξει την πίεση από αυτό τον αόρατο και ύπουλο εχθρό».

«Είναι δυναμική η προσαρμογή του σχεδίου μας και ελπίζουμε με την τήρηση των μέτρων και εφόσον είμαστε συνεπείς και δεν εφησυχάζουμε να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο και να μην χρειάζεται τέτοιου είδους εξέλιξη στο μέλλον» πρόσθεσε.
Read More »
Μέχρι 9 άτομα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι Μέχρι 9 άτομα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020 Rating: 5

1.251 νέα κρούσματα - 89 νέοι θάνατοι και 600 διασωληνωμένοι

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020
1.251 νέα κρούσματα - 89 νέοι θάνατοι και 600 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου:
Σήμερα ανακοινώνουμε 1251 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116721, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.
5007 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 31293 (26.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 668 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3092 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1237 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
1.251 νέα κρούσματα - 89 νέοι θάνατοι και 600 διασωληνωμένοι 1.251 νέα κρούσματα - 89 νέοι θάνατοι και 600 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020 Rating: 5

Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου - Κλειστά τα σχολεία, η εστίαση και η ψυχαγωγία

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020
Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου - Κλειστά τα σχολεία, η εστίαση και η ψυχαγωγίαΤον «οδικό χάρτη» για μια «σταδιακή και ασφαλή» επιστροφή στην καθημερινότητα έδωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σημειώνοντας πως η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά τη μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε:

Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 και να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

Μέχρι το πρωί (06:00) της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ).

Επίσης παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες σχετικά με το τι θα συμβεί με τις εκκλησίες, καθώς και τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

«Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από την εφαρμογή του δεύτερου καθολικού lockdown» επισήμανε τονίζοντας ότι «και στη χώρα μας, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βοήθησε στην τιθάσευση αρχικά και στην πτώση των κρουσμάτων στη συνέχεια. Όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή».

Υπογράμμισε ότι είναι πιο αργή απ' όσο αναμενόταν «εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας μετά από δέκα μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορωνοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20%, ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια».

Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των κρουσμάτων. Επίσης οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κενών απλών κλινών Covid-19.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε επταήμερη κυλιόμενη βάση σε 1.609 κρούσματα έναντι 2.352 κρουσμάτων στο διάστημα 5 έως 11 Νοεμβρίου, της πρώτης δηλαδή εβδομάδας του δεύτερου lockdown, και έναντι 2.674 κρουσμάτων στο διάστημα 12 έως 18 Νοεμβρίου, οπότε και σημειώθηκε ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων. Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4.008 ανθρώπους έναντι 4.079 στις 20 Νοεμβρίου, ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών του δείκτη εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί στις 343 έναντι 447 την ίδια ημερομηνία, με τις εισαγωγές να είναι ισοσκελισμένες με τα εξιτήρια».

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε, «με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων συνανθρώπων μας και κατειλημμένων κλινών ΜΕΘ, εξακολουθεί να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ και οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και να σώσουν ζωές».

Περνώντας στη συνέχεια σε θέματα που αφορούν στον τομέα της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

«Η Ελλάδα δεν είναι πια ουραγός στην Ευρωζώνη. Η κυβέρνηση δρομολόγησε και συνεχίζει εν μέσω πανδημίας ένα τολμηρό μεταρρυθμιστικό έργο που βελτιώνει το επενδυτικό περιβάλλον και οδηγεί στην αναμόρφωση της οικονομίας και της χώρας γενικότερα.

Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία μας, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από τις αποδόσεις για τους τίτλους κάθε διάρκειας που κινούνται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Και την ίδια ώρα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ξένες επενδύσεις που θα δώσουν στη χώρα νέα δυναμική και νέες, καλύτερα αμειβόμενες, θέσεις εργασίας. Χαρακτηριστικά γεγονότα αποτελούν οι επενδύσεις της Microsoft, το έργο της Volkswagen στην Αστυπάλαια και η επέκταση των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, η χώρα αποκτά οικονομική δύναμη πυρός για τα επόμενα χρόνια καθώς μπορεί να αντλήσει 32 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και επιπλέον 40 δισεκατομμύρια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Και οι πόροι αυτοί θα συμβάλουν άμεσα και αποτελεσματικά όχι μόνο στην ταχεία και δυναμική ανάκαμψη αλλά και την ουσιαστική αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το Ταμείο μάς δίνει τη δυνατότητα να εντάξουμε έργα και επενδύσεις που έχουν γίνει από τον Φεβρουάριο του 2020.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ για το 3ο τρίμηνο αναδεικνύουν τόσο τη δυναμική που είχε αναπτύξει η ελληνική οικονομία πριν την υγειονομική κρίση, όσο και τις αντοχές της κατά τη διάρκεια της κρίσης. Συγκεκριμένα, το 2019, η ελληνική οικονομία παρουσίασε υψηλότερη μεγέθυνση (+1,9%) από το 2018, σημειώνοντας, μάλιστα, για πρώτη φορά από το 2007, μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κάτι που συνεχίστηκε και το 2020, με ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο (+0,4%), και όχι ύφεση (-0,5%), όπως ήταν οι εκτιμήσεις.

Η ελληνική οικονομία, όμως, δείχνει και αντοχές, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία για το 2ο και το 3ο τρίμηνο όταν -κόντρα στις προβλέψεις των καταστροφολόγων- συγκράτησε την ύφεση κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2020 σε μονοψήφιο ποσοστό.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται για όσο διάστημα απαιτηθεί, και μέσα στο 2021. Έχει ήδη προβλέψει για τον σκοπό αυτό 7 δισ. ευρώ και στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη».
Read More »
Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου - Κλειστά τα σχολεία, η εστίαση και η ψυχαγωγία Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου - Κλειστά τα σχολεία, η εστίαση και η ψυχαγωγία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στην εφορία οφειλές ύδρευσης, των πρώην ΤΕΙ & Κέντρου Υγείας, ύψους 250.000€

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020
Ηγουμενίτσα: Στην εφορία οφειλές ύδρευσης, των πρώην ΤΕΙ & Κέντρου Υγείας, ύψους 250.000€Οφειλές για λογαριασμούς ύδρευσης που υπερβαίνουν τις 250.000 ευρώ, βεβαίωσε, σε βάρος δύο δημόσιων φορέων, στην Εφορία, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε οφειλές από τα τέλη του 2017, ποσά που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ και την 6η ΥΠΕ (Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας) του οποίου οι οφειλές έρχονται από τα τέλη του 2015 και υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.

Το γεγονός, προκάλεσε την αντίδραση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία με ψήφισμά της δημοσιοποιήσε τη βεβαίωση των οφειλών του Πανεπιστημίου, σημειώνοντας:
«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην υπ. αριθ. 1098/1-12-2020 Συνεδρία της εκφράζει την έκπληξή της για τη σπουδή που επέδειξε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας να προχωρήσει στον καταλογισμό στην Εφορία οφειλών προηγούμενων ετών, από Τμήματα του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, χωρίς καμία προειδοποίηση ή πρόταση διακανονισμού, κάνοντας δύσκολη τη λειτουργία του Ιδρύματος, στην πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο λόγω της πανδημίας COVID-19.
Η Σύγκλητος εκφράζει την ανησυχία της για την αρνητική αυτή εξέλιξη που πλήττει το κύρος του Πανεπιστημίου και διαταράσσει τις σχέσεις του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία».
Read More »
Ηγουμενίτσα: Στην εφορία οφειλές ύδρευσης, των πρώην ΤΕΙ & Κέντρου Υγείας, ύψους 250.000€ Ηγουμενίτσα: Στην εφορία οφειλές ύδρευσης, των πρώην ΤΕΙ & Κέντρου Υγείας, ύψους 250.000€ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020 Rating: 5

Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για πρόσβαση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020
Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για πρόσβαση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου ΗγουμενίτσαςΕντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» το έργο με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 103.000,00€ (74.400€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και 28.600€ με ιδίους πόρους του Δήμου). 

Το έργο αφορά σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στοχεύει στο να γίνουν τα σχολικά κτίρια φιλικά και προσβάσιμα στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η είσοδος από τις ράμπες θα πραγματοποιείται με τη μέγιστη δυνατή άνεση και ασφάλεια, ενώ οι χώροι υγιεινής θα επιτρέπουν στα ΑμεΑ είσοδο, κίνηση, περιστροφή, καθώς και εύκολη χρήση τους. 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στέκεται έμπρακτα δίπλα στις σχολικές κοινότητες, επενδύοντας σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για μαθητές και μαθήτριες. Με την κατάθεση ώριμων φακέλων, συνεχίζει να εκμεταλλεύεται κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για έργα που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη βελτίωση των υποδομών στις σχολικές μονάδες του και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.
Read More »
Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για πρόσβαση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για πρόσβαση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020 Rating: 5

Το BBC στα ελληνοαλβανικά σύνορα και τους δρόμους των ναρκωτικών

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020
Το BBC στα ελληνοαλβανικά σύνορα και τους δρόμους των ναρκωτικώνΈνα εκτενές αφιέρωμα «στη μεγάλη διαδρομή κάνναβης της Ευρώπης που δεν πρόκειται να κλείσει» φιλοξενεί το BBC το οποίο βρέθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα, συνομίλησε με Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ιωαννίνων αλλά και με χασισοκαλλιεργητές στην Αλβανία.

«Το χωριό Χαραυγή είναι στα σύνορα όμως δεν υπάρχει συρματόπλεγμα ή άλλο εμπόδιο που σηματοδοτεί στην συνοριακή γραμμή» σημειώνεται.

Ο Λάμπρος Τσουμάνης, αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων που έχει θητεύσει στη Δίωξη Ναρκωτικών αναφέρει ότι οι Αλβανοί συχνά μεταφέρουν με τα πόδια ποσότητες τις κάνναβης. Κρύβουν τα ναρκωτικά σε προκαθορισμένα σημεία και από κει τα παραλαμβάνει μέλη κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στο αφιέρωμα ένας μεγαλοκαλλιεργητής κάνναβης από την περιοχή της Αυλώνας μιλά για τον τρόπο διακίνησης, ο οποίος δεν απέχει πολύ από αυτό που γνωρίζουμε χρόνια: Μεταφορά με τα πόδια ή μουλάρια σε προκαθορισμένα σημεία κοντά στα σύνορα και παραλαβή από κυκλώματα στη χώρα μας.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι μέσα από το αφιέρωμα του BBC αναλύονται πτυχές της πολιτικής Ράμα, μιας πολιτικής που παρά τις υποσχέσεις προς τους Ευρωπαίους δεν κατάφερε να περιορίσει την καλλιέργεια κάνναβης.

Η ετήσια έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ναρκωτικά χαρακτήρισε την Αλβανία ως «βάση για διακρατικά δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος που εμπλέκονται στην εμπορία ναρκωτικών σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής», τονίζεται χαρακτηριστικά και επισημαίνεται ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί άμεσα.
Read More »
Το BBC στα ελληνοαλβανικά σύνορα και τους δρόμους των ναρκωτικών Το BBC στα ελληνοαλβανικά σύνορα και τους δρόμους των ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020 Rating: 5

Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020
Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου ΗγουμενίτσαςΚαλείστε να συμμετάσχετε σε διά περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου 2020 ημέρα Παρασκευή, από ώρα 12:00΄ έως 14:00’ για διατύπωση γνώμης στα παρακάτω θέματα : 
1ο ΘΕΜΑ : 
Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2021 Δήμου Ηγουμενίτσας. 
2ο ΘΕΜΑ : 
Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2021 Δήμου Ηγουμενίτσας. 

· Η συνεδρίαση γίνεται δια περιφοράς για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19, σύμφωνα με την με αρ. 426 Α.Π.77233/13.11.2020 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (Οργάνωση και λειτουργία των Δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας). 
· Έως την Παρασκευή 11/12 ώρα 14:00’ περιμένουμε απάντηση με e-mail στο οποίο θα μας γνωρίζετε εάν συμφωνείτε ή διαφωνείτε για κάθε θέμα ξεχωριστά και σε περίπτωση διαφωνίας θα μας στείλετε κείμενο με τις παρατηρήσεις σας, για να τις καταχωρήσουμε στο Πρακτικό (το e-mail μπορείτε να το στείλετε και τις προηγούμενες ημέρες). 
· Εάν δεν είναι εφικτή η αποστολή e-mail μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 από ώρα 12:00΄ έως 14:00’ για διατύπωση της γνώμης σας. (τηλ. 2665361140 Γ. Κατσιμάνης)
Read More »
Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Σουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020
Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Σουλίου  για το τεχνικό πρόγραμμαΣυνεδριάζει δια περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου mail: ds@paramythia.gr ή μέσω ΦΑΞ : 2666360118) η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Σουλίου στις 08 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 έως 14.00, για διατύπωση γνώμης στο κατωτέρω θέμα ημερησίας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: «Γνωμοδότηση στο δημοτικό συμβούλιο για το τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2021».
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί δια περιφοράς την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα ( Τετάρτη 09 /12/2020 και ίδια ώρα 12.00 έως 14.00 ), οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία (άρθρο 76 Ν. 3852/2010 όπως έχει αντικατασταθεί με το άρθρο 78 του Ν. 4555/2018)
Read More »
Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Σουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Σουλίου  για το τεχνικό πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020
Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο ΦιλιατώνΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 7 Δεκεμβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00’ με τα παρακάτω θέματα: 

1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος 2021. 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

2. Λήψη απόφασης σχετικά με τη χρησιμοποίηση ποσοστού έως 50% του συνολικού ποσού της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( ΣΑΤΑ) , για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών . 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

3. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 111/2020 απόφασης Δ.Σ. με θέμα : Επιβολή Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού και καθορισμός του ύψους συντελεστή αυτού για το έτος 2021. 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία 

4. Επιβολή Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού και καθορισμός του ύψους συντελεστή αυτού για το έτος 2021. 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία 

5. Εκμίσθωση μέσω δημοπρασίας Δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Χαραυγής του Δήμου Φιλιατών για την ίδρυση και λειτουργία καταστήματος κοινού υγειονομικού ενδιαφέροντος . 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Πανταζάκος Μιχαήλ 

6. Απευθείας ανάθεση εκμίσθωσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Κοινότητα Κυπαρίσσου λόγω άγονης δημοπράτησης. 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Πανταζάκος Μιχαήλ
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020 Rating: 5

Σελίδες