Ηγουμενίτσα: Οδηγός τράκαρε με αγελάδα στην Πλαταριά

Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020
Ηγουμενίτσα: Οδηγός τράκαρε με αγελάδα στην Πλαταριά


Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα, το απόγευμα της Πέμπτης, στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, στο ύψος του γηπέδου της Πλαταριάς, όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αγελάδα που βρισκόταν εντός του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, στο ΙΧ επέβαινε ένα ζευγάρι, μαζί με το ανήλικο παιδί τους, οι οποίοι ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Ωστόσο το αυτοκίνητό τους, από τη σύγκρουση με την αγελάδα, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας. 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Οδηγός τράκαρε με αγελάδα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσα: Οδηγός τράκαρε με αγελάδα στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020 Rating: 5

ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020
ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ


Το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου του έτους 2019 σαν κεραυνός εν αιθρία, μεταδόθηκε η δυσάρεστη είδηση ότι ο πολύ αγαπητός σε όλους μας Χρήστο Στέφ. Ευαγγέλου μεταφέρθηκε επειγόντως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Φιλιατών, λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη.
Η δυσάρεστη αυτή είδηση συντάραξε κυριολεκτικά όχι μόνο την Πλαταριώτικη κοινότητα αλλά και όλους σχεδόν τους κατοίκους της περιοχής μαζί, καθώς και γενικότερα της Θεσπρωτίας αφού ήταν πανθεσπρωτικα γνωστός, είτε προσωπικά, είτε δια του θεσπρωτικού τύπου. 
Στις εφημερίδες μάλιστα "Τιτάνη" και "Θεσπρωτική" επί σειρά πολλών ετών και ανελλιπώς είχε το χώρο του αρθρογραφώντας στην Θεσπρωτική με το εβδομαδιαίο άρθρο "ΤΟ ΝΤΕΦΤΕΡΙ ΜΟΥ" κάθε Σαββατοκύριακο και στην Τιτάνη επίσης με το εβδομαδιαίο άρθρο "ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΜΟΥ" κάθε Τρίτη.
Στο Θεσπρωτικό τύπο έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και επί δεκαετίες μάλιστα, αναφερόμενος είτε σε προσωπικά του βιώματα, είτε σε ιστορίες από την ζωή και τις ασχολίες των συγχωριανών μας και των γονέων μας, καθώς και τη ζωή των γυμνασιακών του χρόνων και τη ζωή γενικά των συγχωριανών του. Ακόμα και με τους νεκρούς της Πλαταριάς έχει ασχοληθεί, καταγράφοντας με τη σειρά όλα τα μνήματα, τοπογραφώντας τα και φωτογραφίζοντας τους ενταφιασμένους νεκρούς μας.
Η προσφορά του πολύ αγαπητού μας φίλου και συγχωριανού μας Χρήστου, στην ιδιαίτερη κυρίως πατρίδα του Πλαταριά, την οποία με πολύ πάθος αγαπά και λατρεύει, είναι απερίγραπτα και αφάνταστα πολύ σπουδαία και μεγάλη.
Είχα την ευτυχία να τον γνωρίσω σε βάθος πριν από είκοσι (20) και πλέον χρόνια και γνωρίζοντας τον και εκτιμώντας τον να συνεργαστώ περισσότερο, νομίζω, από κάθε άλλον μαζί του και συνεργαζόμενος μαζί του να αντιληφθώ ότι ο άνθρωπος αυτός, κατέχεται από μεγάλο πάθος και από απέραντη αγάπη προς την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πλαταριά και προς τους συγχωριανούς του.
Η αγάπη του μάλιστα αυτή επεκτείνεται και ευρύτερα προς τη Θεσπρωτία και από την αγάπη αυτή ωθούμενος συνεχίζει επί δεκαετίες να προσφέρει πλούτο πνευματικό μεγάλο, εργαζόμενος νυχθημερόν και μη φειδόμενος κόπου και θυσίας, προσφέροντας ανελλιπώς και αγόγγυστα σπάνιες και πολύτιμες υπηρεσίες και υπερβολικά πολύ μεγάλο, τεράστιο πνευματικό πλούτο.
Στην πολυετή πολύτιμη και πολύπλευρη αυτή η προσφορά του, υπερβολικά μεγάλη, δυναμική και σιωπηρή - ταπεινή, υπήρξε η συμπαράσταση τις υπέροχης σεμνής και πολύ αγαπητής σε όλους σχεδόν τους Πλαταρίτες, συζύγου Ελένης η οποία, παρόλο που δεν κατάγεται από την Πλαταριά, ούτε μάλιστα και από την Ήπειρο ακόμη, εν τούτοις αγάπησε και αυτή την Πλαταριά με πολύ πάθος και με μεγαλοψυχία και συμπορεύτηκε με τον Χρήστο, προσφέροντας πολύτιμες και σπουδαίες υπηρεσίες στον τόπο μας και τόπο τους.
Η προσφορά του Χρήστου και της Ελένης είναι ανεκτίμητη και απερίγραπτα μεγάλη, τόσο μεγάλη και σπουδαία που για να καταγραφεί χρειάζεται και χρόνο πολύ και χώρο αρκετά μεγάλο.
Για την οικονομία λοιπόν χώρου και χρόνου αναφέρω ενδεικτικά τρία από τα πολυάριθμα και πολύτιμα έργα του:
1) την ίδρυση της βιβλιοθήκης Πλαταριάς, της σπουδαιότερα ίσως βιβλιοθήκης στην Θεσπρωτία
2) την ίδρυση Μουσείου
3) την έκθεση φωτογραφίας, την οποία κάθε έτος και κατά τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει, μοναδική και σπάνια ίσως σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.
Γι αυτό και η δυσάρεστη είδηση ότι ο Χρήστος μας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο και εν συνεχεία σε κέντρο αποκατάστασης στην Αθήνα, όπου και βρίσκεται ακόμη για πλήρη θεραπεία και αποκατάσταση, μας συγκλόνισε και μας ταρακούνησε κυριολεκτικά όλους όσους είτε προσωπικά τον γνωρίζαμε είτε ακόμη και από το Θεσπρωτικό τύπο παρακολουθούσαν το έργο και την σπουδαία προσφορά του.
Όλοι, λοιπόν, ενώνουμε την προσευχή μας προς τον Θεό και ευχόμαστε ολόψυχα να ξεπεραστεί σύντομα το πρόβλημα αυτό και να επανέλθει ο τόσο αγαπητός σε όλους μας Χρήστος υγιέστατος και ακμαιότατος, τόσο στην προσφιλή του οικογένεια όσο και στην πολυαγαπημένη του, τη λατρεμένη του Πλαταριά.

Πλαταριά 15 Ιανουαρίου 2020
Δήμας Γρήγορης 
Συνταξιούχος δάσκαλος
Read More »
ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Δίκη Ντουμάζιου: Την ενοχή του πρώην Δημάρχου Φιλιατών ζήτησε ο εισαγγελέας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020
Δίκη Ντουμάζιου: Την ενοχή του πρώην Δημάρχου Φιλιατών ζήτησε ο εισαγγελέας


Με την εισαγγελική πρόταση για ενοχή και των δύο κατηγορουμένων, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ, η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας, για την υπόθεση του ελλείματος του 1,7 εκ. στο Δήμο Φιλιατών, που έχει καταλογιστεί σε βάρος του πρώην Δημάρχου Μηνά Ντουμάζιου και της τότε ταμία του Δήμου.

Το κατηγορητήριο που βαρύνει τον πρώην δήμαρχο Φιλιατών και την πρώην ταμία του Δήμου είναι κακουργηματικής μορφής:
- Υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ' εξακολούθηση.
- Απιστία στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ".

Τα ευρήματα των Eλεγκτών Δημόσιας Διοίκησης παρουσίασε η ελεγκτής κα Καραχρήστρου, που είχε διενεργήσει τον έλεγχο, ενώ επί της διαδικασίας που πρέπει να τηρούν οι ταμειακές υπηρεσίες κλήθηκε να καταθέσει ο νυν προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φιλιατών Ευάγγελος Θεοδώρου.

Μάρτυρες υπερασπίσεως κατέθεσαν οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Λάγγαρη και Παρασκευάς Βλάχος, ο υπάλληλος του Δήμου Ιωάννης Κρομμύδας οι οποίοι κατέθεσαν επί του καλού χαρακτήρα του πρ. Δημάρχου Μηνά Ντουμάζιου.

Ο κατηγορούμενος πρ. Δήμαρχος προσκόμισε έγγραφο με 800 περίπου υπογραφές Δημοτών των Φιλιατών που μαρτυρούν τον καλό του χαρακτήρα τόσο ως Δημάρχου όσο και ως ιατρού, ενώ στην απολογία του, δήλωσε πως δεν είχε καμιά εμπλοκή στα οικονομικά του Δήμου, καθώς τις αρμοδιότητες αυτές ασκούσαν οι – εδώ και χρόνια αποβιώσαντες – αντιδήμαρχοί του. 

Το δικαστήριο θα συνέλθει εκ νέου αύριο Παρασκευή για την ανακοίνωση της απόφασης του επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων και ακολούθως – εφ’ όσον κριθούν ένοχοι θα συνεδριάσει για τον καθορισμό ποινής.

Η δίκη αυτή αφορά στο ταμειακό έλλειμμα του 1,7 εκ ευρώ που έχει ήδη καταλογιστεί από το συνολικό ταμειακό έλλειμμα των 4,6 εκ. του Δήμου Φιλιατών. 
Τα υπόλοιπα, 2,9 εκ. ευρώ, δεν έχουν μέχρι σήμερα, 10 χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του πρ. Δημάρχου και 8 από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, καταλογιστεί.
Read More »
Δίκη Ντουμάζιου: Την ενοχή του πρώην Δημάρχου Φιλιατών ζήτησε ο εισαγγελέας Δίκη Ντουμάζιου: Την ενοχή του πρώην Δημάρχου Φιλιατών ζήτησε ο εισαγγελέας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Σύλληψη ενός 28χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020
Σύλληψη ενός 28χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου στη χώρα, ενώ υπήρχε επίσης εις βάρος του καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη ενός 28χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 28χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Τελευταία ημέρα αιτήσεων για 3 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020
Τελευταία ημέρα αιτήσεων για 3 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών στο πλαίσιο του υποέργου 02 «Αρχαιολογικές σωστικές εργασίες» της ενταγμένης στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» πράξης «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου – Β΄ Φάση (ολοκλήρωση)», για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως 30.06.2020, και εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη του υποέργου με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως τη λήξη του υποέργου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Κύπρου 68 – 461 00 Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας υπόψιν κας Γεωργίας Βασιλείου (τηλ. επικοινωνίας: 26650.29177/8), εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών που αρχίζει από την επομένη εργάσιμη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόμβο (ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και του ΥΠ.ΠΟ.Α. (http://www.culture.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (από 10.01.2020 έως 16.01.2020).

Read More »
Τελευταία ημέρα αιτήσεων για 3 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Τελευταία ημέρα αιτήσεων για 3 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Αντιπολεμική - αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020
Αντιπολεμική - αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα


Ανακοίνωση - Κάλεσμα σε αντιπολεμική - αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 17/1, ώρα 6.00μμ, στον Πεζόδρομο

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου :
• Βομβαρδισμός του αεροδρομίου της Βαγδάτης και δολοφονία ιρανού στρατιωτικού αξιωματούχου από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές.
• Απάντηση του Ιράν με πυραύλους σε αμερικάνικες βάσεις στο Ιράκ, απαράδεκτη κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους και προειδοποίηση για νέες επιθέσεις. 
• Με διάγγελμα του ο Τράμπ εξάγγειλε νέες «ισχυρές» κυρώσεις στο Ιράν, ακόμη και επιθέσεις σε πολιτιστικά μνημεία και ζήτησε μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
• Τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και η Ρωσία, μεθοδεύουν το πως θα παρέμβουν για τα δικά τους ιμπεριαλιστικά σχέδια. 
• Τουρκολιβυκή συμφωνία για τον καθορισμό ΑΟΖ μέσα στα ελληνικά νησιά (Κρήτη, Ρόδο κλπ.) και ένταση του εμφυλίου στη Λιβύη.
• Εσπευσμένη Υπογραφή της αμερικανόπνευστης συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τον ενεργειακό αγωγό «East Med», με τον σφαγέα του Παλαιστινιακού λαού, που χαιρέτισε αμέσως την δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ στο Ιραν.
• Με την επίσκεψη στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε πως παραχωρεί τα πάντα για να γίνει η χώρα μέρος των πολιτικοστρατωτικών σχεδίων και της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ, ενώ ανανεώνουν τη συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις, οι οποίες αναβαθμίζονται και επεκτείνονται.
• Οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις αυτές αυξάνουν τα κύματα και τους πνιγμούς των προσφύγων στον Έβρο και στη Μεσόγειο. Έτσι και δίπλα μας, στους Παξούς, είχαμε μια τέτοια τραγωδία.

Οι εξελίξεις αυτές περιπλέκουν ακόμα περισσότερο το κουβάρι των ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και αρχουσών τάξεων σε Μέση Ανατολή - Ανατολική Μεσόγειο και οι κίνδυνοι για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής δυναμώνουν.

Αποτελεί επιτακτικό καθήκον η ανάπτυξη ενός μαζικού αντιπολεμικού- αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος του λαού μας, που θα εναντιώνεται στα φιλοπόλεμα, ιμπεριαλιστικά σχέδια και θα προβάλει τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών της περιοχής, ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς :

• ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! 

• ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ 

• ΕΞΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ - ΒΑΣΕΙΣ - ΝΑΤΟ - ΕΕ 

• ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

• ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Πρωτοβουλία ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο</
Read More »
Αντιπολεμική - αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Αντιπολεμική - αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Υπογράφηκε η κατασκευή και εγκατάσταση 4 έξυπνων στάσεων λεωφορείων στον ΟΛΗΓ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020
Ηγουμενίτσα: Υπογράφηκε η κατασκευή και εγκατάσταση 4 έξυπνων στάσεων λεωφορείων στον ΟΛΗΓΟι έξυπνες στάσεις διαθέτουν πλήρη ενεργειακή αυτονομία με χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα φόρτισης κινητών συσκευών, διασύνδεσης σε wifi hotspot και παροχής περιβαλλοντικών πληροφοριών καθώς διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα αισθητήρων.

Επιπρόσθετα διαθέτουν IP pinhole κάμερα για βιντεοσκόπηση του χώρου για λόγους ασφαλείας, ενώ είναι απόλυτα επεκτάσιμες με δυνατότητα προσθήκης περαιτέρω εξοπλισμού μελλοντικά.

Η έξυπνη στάση coreBUSS4 είναι προϊόν ελληνικής κατασκευής της ελληνικής εταιρείας Core Solutions με άμεση δυνατότητα επισκευής και ανταλλακτικών, εενώ τηρούνται αυστηρά οι προδιαγραφές του ΟΑΣΑ.

Η επίσημη παρουσίαση τους θα γίνει στην έκθεση “Verde.tec”, στις 20 - 22 Mαρτίου, στο MEC Παιανίας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Υπογράφηκε η κατασκευή και εγκατάσταση 4 έξυπνων στάσεων λεωφορείων στον ΟΛΗΓ Ηγουμενίτσα: Υπογράφηκε η κατασκευή και εγκατάσταση 4 έξυπνων στάσεων λεωφορείων στον ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Ερώτηση Κάτση για την εκχώρηση ολόκληρου του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στη ΔΕΠΑ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020
Ερώτηση Κάτση για την εκχώρηση ολόκληρου του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στη ΔΕΠΑ


Τα σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με το δημόσιο συμφέρον που γεννά η απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση, με ταχείες μάλιστα διαδικασίες, ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει το δημόσιο στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, επισημαίνουν σαράντα έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης, με ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Η Νέα Δημοκρατία, με τον πρόσφατο νόμο που έφερε στη Βουλή (4643/2019), ακυρώνει όλα όσα κατάφερε να κερδίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, και προχωράει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Εμπορίας και των Υποδομών της ΔΕΠΑ, χωρίς αυτό να προκύπτει από καμία δανειακή σύμβαση, πρόγραμμα, οδηγία ή άλλη υποχρέωση της χώρας μας.

Ερωτήματα δημιουργεί επιπλέον, η ταχύτητα με την οποία προχωράει η εν λόγω ιδιωτικοποίηση. Έξι μόλις μέρες μετά τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών (9.12.2019).

Σύμφωνα με την δημοσιευθείσα πρόσκληση ενδιαφέροντος εκχωρείται το σύνολο του δικτύου φυσικού αερίου σε έναν ιδιώτη, καθώς θα εισαχθεί στην πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών και το ποσοστό 35% που κατέχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Μέτοχος της εταιρείας ΕΛΠΕ είναι το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 35,5%. Από την απόφαση αυτή απουσιάζει οποιαδήποτε αιτιολόγηση εκ μέρους του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για τη σκοπιμότητα της εν λόγω Απόφασης.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι Υπουργοί, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, ερωτώνται για τη σκοπιμότητα εκχώρησης ολόκληρου του ποσοστού του δημοσίου στη ΔΕΠΑ Υποδομών, το όφελος για τους Έλληνες πολίτες και το δημόσιο, καθώς και για τον τρόπο διασφάλισης της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια με βάση τις ανάγκες των πολιτών και όχι του κέρδους κάποιου ιδιώτη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που δικαιολογούν τη σκοπιμότητα της πώλησης του ποσοστού του δημοσίου στη ΔΕΠΑ Υποδομών, το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των Ελληνικών Πετρελαίων, η εισήγηση και η τεχνοοικονομική μελέτη, καθώς και η μελέτη ωφελειών του δημοσίου που παραδόθηκαν στους εκπροσώπους του Ελληνικού Δημοσίου που μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΛΠΕ στην οποία στηρίχτηκε η συμφωνία τους στην πώληση ολόκληρου του ποσοστού των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Υποδομών.
Read More »
Ερώτηση Κάτση για την εκχώρηση ολόκληρου του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στη ΔΕΠΑ Ερώτηση Κάτση για την εκχώρηση ολόκληρου του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στη ΔΕΠΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Σύλληψη 23χρονου και 26χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020
Σύλληψη 23χρονου και 26χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 23χρονου και 26χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 23χρονου και 26χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Σελίδες