https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,16€

ΙΧ έπεσε στον Αχέροντα

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015
ΙΧ έπεσε στον Αχέροντα
 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
 
Από θαύμα σώθηκε ο οδηγός ενός Ι.Χ. αγροτικού οχήματος που βρέθηκε στον ποταμό Αχέροντα στην Αμμουδιά το πρωί του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr το αυτοκίνητο κινούνταν στον δρόμο δίπλα από τις εκβολές του ποταμού.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη ταχύτητα του οχήματος, το οποίο ακολούθησε μια ξέφρενη πορεία, χτυπώντας αρχικά σε μια κολώνα φωτισμού και στην συνέχεια σε βάρκες που ήταν αραγμένες στο σημείο.

Το Ι.Χ. μαζί με τον οδηγό του βρέθηκε στο ποτάμι και άρχισε σιγά σιγά να βυθίζεται.

Ο κόσμος που έφτασε στο σημείο άρχισε να φωνάζει...

Ο οδηγός, αρχικά, προφανώς ζαλισμένος δεν κινούνταν, αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα κατάφερε να βγει από το όχημα και με την βοήθεια όσων προσέτρεξαν στο σημείο, πριν το αυτοκίνητο βυθιστεί εντελώς.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται γερανός προκειμένου να ανασύρει το όχημα που βρίσκεται στο βάθος του ποταμού κάτι το οποίο θα γίνει μάλλον αύριο.
Read More »
ΙΧ έπεσε στον Αχέροντα  ΙΧ έπεσε στον Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015 Rating: 5

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑΚαταδικάζουμε, απερίφραστα, την αναδίπλωση της κυβέρνησης στο θέμα της κυριακάτικης αργίας, δια στόματος του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη.

Ο κ. Σταθάκης, ο οποίος σε ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, είχε ξεκαθαρίσει ότι «τις Κυριακές, τα καταστήματα θα είναι κλειστά», το περασμένο Σάββατο, στη Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας (ΕΣΕΕ), αποκαλύφθηκε με το «επτά Κυριακές ανοιχτά», αποδεικνύοντας ότι οι περίφημες διακηρύξεις και δηλώσεις δεν ήταν παρά προεκλογικές υποσχέσεις και δεν υπάρχει καμία διαφορά με την προηγούμενη κυβέρνηση και τις δεσμεύσεις της, απέναντι στους δανειστές και τις πολυεθνικές.

Καταδικάζουμε, επίσης, τη συνενοχή του Προεδρείου και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΕΕ και της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπροσώπων που αποδέχτηκαν αυτή την εξέλιξη.

Καλούμε τους συναδέλφους που δεν έχουν εξαρτήσεις να επιμείνουν στο αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και την καθιέρωση εθνικού ωραρίου 48 ωρών δουλειάς την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά, υποχρεωτικό για όλους.
Read More »
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015 Rating: 5

Τραγική η κατάσταση στα «βραχάκια» στην παραλιακή Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015
Τραγική η κατάσταση στα «βραχάκια» στην παραλιακή Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)
Τραγική θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παραλιακή Ηγουμενίτσας στα λεγόμενα «βραχάκια». Κατά μήκος της παραλιακής όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο e-igoumenitsa.gr , σε πολλά σημεία εκεί που παλαιοτέρα υπήρχαν κάγκελα για την προστασία των πεζών, τώρα υπάρχει ένα επικίνδυνο κενό. Με την πάροδο του χρόνου και την ανύπαρκτη συντήρηση τους τα κάγκελα είτε έχουν σπάσει και πεταχτεί μέσα στην θάλασσα είτε είναι κομμένα και σκουριασμένα.


Από την άλλη η μικρή παιδική χαρά που βρίσκεται στον ίδιο χώρο δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση όπως θα δείτε σε φωτογραφίες που ανάρτησε στο Facebook η Pelorus. Σπασμένα ξύλα, τρύπες , σκουριασμένα σίδερα, καρφιά να προεξέχουν, σκουπίδια και πεταμένοι πάγκοι.

Το σημείο όπως καταλαβαίνετε είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ειδικότερα για τα μικρά παιδιά τα οποία συνεχώς βρίσκονται με τους γονείς στον χώρο αυτό , είτε για παιχνίδι στην μικρή παιδική χαρά, είτε ακόμα και τους θερινούς μήνες, στους υπαίθριους χώρους τους οποίους παραχωρεί ο δήμος στα café-bar της πόλης τα τελευταία δυο χρόνια.

Το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή είναι δυστυχώς περίπλοκο.Κάποιος θα πει για τον ΟΛΗΓ, άλλος θα πει για τον Δήμο Ηγουμενίτσας μιας και αυτός νοικιάζει υπαίθριους χώρους σε καταστήματα και τέλος κάποιοι θα πουν για την κτηματική υπηρεσία. Αν κρίνουμε από το λιμανάκι Ηγουμενίτσας τότε σίγουρα κανένας δεν θέλει να ασχοληθεί και να αναλάβει ευθύνες.

Ερωτώνται λοιπόν, Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Ο.Λ.ΗΓ Α. Ε καθώς και η κτηματική, ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή και αν σκοπεύει να κάνει κάτι για την συντήρηση και ανάπλαση του χώρου. 

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο: e-igoumenitsa.gr
Read More »
Τραγική η κατάσταση στα «βραχάκια» στην παραλιακή Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Τραγική η κατάσταση στα «βραχάκια» στην παραλιακή Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015 Rating: 5

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού στον Δήμο Ηγουμενίτσας
 
 

Βασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τον «προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού»
 
Στον Δήμο μας την 01/01/2011 οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών μας, ήταν 238. Σήμερα είναι 177. Δηλαδή 61 η 25,6% λιγότεροι. Για να μην αναφερθούμε στις ελλείψεις από το 2000 με την εφαρμογή του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» στην πορεία προς ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου .
 
Με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών και τον κανονισμό προκύπτουν η ανάγκη για πρόσληψη 143 ακόμα εργαζομένων, από τους οποίους 89 στον τομέα της καθαριότητας.(τομέας που ιδιωτικοποιείται κομμάτι-κομμάτι)
 
Αντί αυτού ο Δήμαρχος εισηγείται την πρόσληψη 11 υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ (με κάλυψη από τον προϋπολογισμό του Δήμου) την στιγμή που ο Δήμος μας έχει ανάγκη κύρια από υπαλλήλους των κλάδων ΔΕ και ΥΕ (εργαζόμενοι στην καθαριότητα).
 
Η πρόταση του Δήμαρχου ακολουθεί τις οδηγίες του άρθρου 11 του ν. 3833/10. (εφαρμοστικού νόμου του Μνημονίου Ι) .
 
Ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι το Μνημόνιο τέλειωσε, αλλά οι εφαρμοστικοί νόμοι του ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Άρα το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά οι αντιλαϊκοί νόμοι ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και καλούμαστε να τους εφαρμόσουμε!!!
 
Δεν καταλαβαίνουμε από πηγάζει η αισιοδοξία του Δήμαρχου ότι η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει μέτρα υπέρ των Δήμων και κατά συνέπεια υπέρ των κατοίκων τους. Γιατί η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής.
 
Σας είναι γνωστές οι δηλώσεις Βαρουφάκη για κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους, το συζητήσαμε σε προηγούμενο Δ.Σ..
 
Σας θυμίζουμε την συμφωνία με το Euro group που προβλέπει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ,πρωτογενή πλεονάσματα, τήρηση των κανόνων της Ε.Ε. και των υποχρεώσεων για αποπληρωμή του χρέους. Κατά συνέπεια περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών
Σας θυμίζουμε τις κατευθύνσεις του υπουργείου για εφαρμογή των «μνημονιακών» νόμων 3833/10, 4093/2012, 4257/2014.
 
Από πού προκύπτει χαλάρωση και κατάργηση του παρατηρητήριου, όταν στην Ε.Ε. η εφαρμογή της συνθήκης «Ευρώπη 2020» προβλέπει παρατηρητήριο ελέγχου των προϋπολογισμών για όλα τα κράτη μέλη; Η Γαλλία που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα το ξέρετε ότι δεν έχει μνημόνιο.
 
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ό Ανδρέας Νταής λένε να μη βιαζόμαστε και συνιστούν αναμονή να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Η Λ.Σ. θυμίζει ότι η αναμονή στο ΠΑΣΟΚ κράτησε πάνω από 30 χρόνια και οδήγησε στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.
 
Έχει υποχρέωση ο Δήμος να ιεραρχεί τις ανάγκες και να διεκδικεί από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίηση τους. Αυτό πρέπει ισχύει για κάθε Δήμο και για κάθε κυβέρνηση. Άλλωστε υπάρχουν Δ.Σ. και Δήμαρχοι στην Ελλάδα που ήδη το έχουν κάνει αυτό, όπως της λ.χ. ο Δήμος της Πάτρας.
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει την Πρόταση του Δημάρχου για πρόσληψη 11 υπαλλήλων Π.Ε κα Τ.Ε. κατά εφαρμογή του ν. 3833/10.
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει την πρόταση για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου 5 μηνών ανταποδοτικού χαρακτήρα (άρθρο 10του ν. 4257/2014)
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ψηφίζει τις προσλήψεις ναυαγοσωστών γιατί πρόκειται για πραγματικά εποχιακό προσωπικό.
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» παίρνοντας υπόψη τις ανάγκες και το έργο που επιτελούν, ψηφίζει την ανανέωση των 12μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει στο Δ.Σ. να διεκδικήσει την πρόσληψη των 143 εργαζομένων όπως οι υπηρεσίες του Δήμου προτείνουν και ο κανονισμός προβλέπει. Τόσοι χρειάζονται για να λειτουργήσει ο Δήμος με στοιχειώδη επάρκεια για να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση την αναγκαία χρηματοδότηση. Να απευθυνθούμε με τα αιτήματα μας στα εργατικά συνδικάτα, στους συλλόγους, στους Μ.Φ. στα λαϊκά στρώματα του τόπου, να οργανώσουμε μέτωπο αγώνα και διεκδίκησης. Είναι ο μόνος δρόμος να εμποδίσουμε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πιστεύει ότι μόνο μέσα στον αγώνα μπορεί να υπάρξει αισιοδοξία, περηφάνια και αξιοπρέπεια.
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας
Read More »
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού στον Δήμο Ηγουμενίτσας Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν κρυμμένοι στους άξονες Φ/Γ οχήματος και συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


Επίσης, ένας 22χρονος (22) παράνομα εισελθών αλλοδαπός εντοπίστηκε, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε κρυμμένος εντός του φορτίου Φ/Γ οχήματος και συνελήφθη διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015 Rating: 5

Άσκηση της Πυροσβεστικής για σεισμό στο Β' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015

Άσκηση της Πυροσβεστικής για σεισμό στο Β' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας


Την Πέμπτη το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, πραγματοποίησε άσκηση με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων» η οποία έλαβε χώρα στο Β΄ Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας. 

Αντικείμενο του σεναρίου της άσκησης ήταν ο σεισμός, καταρρεύσεις κτηρίων και απεγκλωβισμός ανθρώπων. 

Στην άσκηση η Υπηρεσία συμμετείχε με 17 άνδρες και τρία (3) οχήματα. 

Επίσης συμμετείχε επανδρωμένο όχημα του ΕΚΑΒ.Η πραγματοποίηση της άσκησης σκοπό έχει την συμβολή και τη συνεργασία των υπηρεσιών σε πραγματικό συμβάν.

Την άσκηση παρακολούθησε το σύνολο των μαθητών του Β Δημοτικού σχολείου.
Read More »
Άσκηση της Πυροσβεστικής για σεισμό στο Β' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας  Άσκηση της Πυροσβεστικής για σεισμό στο Β' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015 Rating: 5

Μαργαρίτι: "Γνωρίζοντας τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας".

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015
Μαργαρίτι: "Γνωρίζοντας τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας"Το ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας και το Γυμνάσιο Μαργαριτίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, διοργάνωσαν, εκδήλωση-Ημέρα Σταδιοδρομίας, με θέμα: «Γνωρίζοντας τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 09:00΄π.μ. – 13:00΄ μ. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου/Λυκείου Μαργαριτίου

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλες τις σχολές των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι παρουσίασαν στους μαθητές, θέματα που αφορούν τον τρόπο εισαγωγής στις σχολές, την ακαδημαϊκή και τη στρατιωτική φοίτηση, καθώς και την πορεία τους μετά την αποφοίτηση από τις σχολές.
Read More »
Μαργαρίτι: "Γνωρίζοντας τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας". Μαργαρίτι: "Γνωρίζοντας τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας". Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015 Rating: 5

Ο Πρόεδρος του Γαρδικίου Φιλιατών στο STAR CHANNEL (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015
Ο Πρόεδρος του Γαρδικίου Φιλιατών στο STAR CHANNEL (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Ο Πρόεδρος του Γαρδικίου Φιλιατών στο STAR CHANNEL (ΒΙΝΤΕΟ) Ο Πρόεδρος του Γαρδικίου Φιλιατών στο STAR CHANNEL (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015 Rating: 5

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09:50 σήμερα το πρωί και έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία

Ο σεισμός είχε ένταση 3,4 βαθμούς στη κλίμακα Ρίχτερ και είχε επίκεντρο το χωριό Ψάκκα,  ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα
Read More »
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015 Rating: 5