Γνωρίζει και κρύβει τη σύμβαση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας το ΔΣ της ΟΛΗΓ;

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Γνωρίζει και κρύβει τη σύμβαση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας το ΔΣ της ΟΛΗΓ;


Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΗΓ ΑΕ, σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, αποφάσισε την χορήγηση άδειας υπογραφής της τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης της εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο, στον διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Πορφύρη. (Δείτε Εδώ)
Σύμφωνα με όσα δηλώνουν τα μέλη του ΔΣ, το πολυσέλιδο κείμενο ουδέποτε έφτασε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το κείμενο της σύμβασης είναι στα χέρια της διοίκησης. 
Ένα κείμενο 300 περίπου σελίδων, το οποίο την ίδια ημέρα Δευτέρα 27 Μαρτίου, αφού έφτασε στα γραφεία της ΟΛΗΓ, εκτυπώθηκε, υπογράφτηκε και μονογράφτηκαν οι σελίδες του, από τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Αμέσως μετά (άλλες μαρτυρίες λένε πριν) το πολυσέλιδο κείμενο της σύμβασης, στάλθηκε με οδηγό και αυτοκίνητο της ΟΛΗΓ, στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα. (Δείτε εδώ)

Επομένως, έστω και ένας από τη διοίκηση ή το εκτελεστικό όργανο που είναι ο διευθύνων σύμβουλος, γνωρίζουν το περιεχόμενο της σύμβασης και λογικά πρέπει να έχουν αντίγραφό της.
Και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν τη δίνουν στη δημοσιότητα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς, όπως οι δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Εγώ στη θέση τους, εάν πράγματι η σύμβαση είναι τόσο συμφέρουσα για την τοπική κοινωνία, όσο διατυμπανίζουν ο κυβερνητικός βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Υπουργός Ναυτιλίας μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ, θα την είχα κάνει φέιγ βολάν και θα την είχα θυροκολλήσει σε κεντρικά σημεία της Ηγουμενίτσας και των Φιλιατών.
Αυτή η μυστικοπάθεια θα πρέπει να ανησυχήσει και να προβληματίσει όλους μας και κυρίως αυτούς που διαχειρίζονται το μέλλον του τόπου μας.
Read More »
Γνωρίζει και κρύβει τη σύμβαση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας το ΔΣ της ΟΛΗΓ; Γνωρίζει και κρύβει τη σύμβαση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας το ΔΣ της ΟΛΗΓ; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 28-3-2023 η 11η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας, με τη συνδρομή του τμήματος αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Ι. - Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Η αιμοδοσία έγινε στην αίθουσα δημοτικού συμβούλιου Ηγουμενίτσας και αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι θέλησαν να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος του συλλόγου μας .
Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας.
Ευχαριστούμε τους αιμοδότες μας για την προσέλευσή τους καθώς και τη μονάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για την άψογη συνεργασία.
Διευκρινίζεται ότι ο καθένας μπορεί οποτεδήποτε να προσφέρει αίμα και να καταχωρήσει την αιμοδοσία του στην Τράπεζα του Συλλόγου.
Η αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, με την αιμοδοσία δίνουμε ζωή σε αυτούς που την έχουν ανάγκη
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Συνήγορος του Πολίτη: Κανένα βήμα βελτίωσης των κρατητηρίων του λιμενικού στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Συνήγορος του Πολίτη: Κανένα βήμα βελτίωσης των κρατητηρίων του λιμενικού στην Ηγουμενίτσα


Ο επικεφαλής της Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, παρέδωσε την έκθεση του 2022 στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Στις 200 περίπου σελίδες της έκθεσης, περιλαμβάνονται αναφοράς στα κρατητήρια του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
"Σε αυτοψία στο χώρο κράτησης του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση πως οι συνθήκες παραμένουν όπως ακριβώς είχαν επισημανθεί προ πενταετίας, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι επρόκειτο να υπάρξει βελτίωση".

Επί 5 έτη δηλαδή, δεν έχει γίνει ούτε μισό βήμα, ώστε να γίνουν ανθρώπινα τα κρατητήρια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εκθέτοντας όλους τους "υπεύθυνους".
Read More »
Συνήγορος του Πολίτη: Κανένα βήμα βελτίωσης των κρατητηρίων του λιμενικού στην Ηγουμενίτσα Συνήγορος του Πολίτη: Κανένα βήμα βελτίωσης των κρατητηρίων του λιμενικού στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας


Οι υπογραφές «τέλους» δεν σταματάνε τον αγώνα για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Τις συνέπειες από την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στον όμιλο Γκριμάλντι έναντι 84,17 εκ. ευρώ θα τις βρουν μπροστά τους οι εργαζόμενοι, οι αυταπασχολούμενοι, η εργατική λαϊκή οικογένεια. Όπως οι πολιτικές της "απελευθέρωσης" των μεταφορών στην ακτοπλοΐα, όσο και στο σιδηρόδρομο, οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, στο «Εξπρές Σάμινα» με 81 νεκρούς και στη θαλάσσια περιοχή μας στο «Νorman Atlantic» και το «Εuroferry Olympia» του ομίλου Grimaldi με δεκάδες νεκρούς, στην απώλεια ζωής ενός λιμενεργάτη μαζί με τα άλλα εργατικά ατυχήματα στο λιμάνι του Πειραιά που παραδόθηκε στο κρατικό κινέζικο όμιλο την Cosco. Έτσι και η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους αυταπασχολούμενους και άλλα λαϊκά στρώματα.
Δεν πρόκειται για ανθρώπινα λάθη. Είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη και το αστικό κράτος που την υπηρετεί βάζοντας την ασφάλεια των επιβατών, τις ζωές και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Είναι πρόκληση οι δηλώσεις του υφυπουργού Ναυτιλίας για «νέες θέσεις εργασίας» όταν με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχουν επιβληθεί σχέσεις εργασίας "Μεσαίωνα".
Όσο για τα οφέλη που θα έχει η τοπική κοινωνία και οι επιχειρήσεις των αυτοαπασχολούμενων η πείρα από αντίστοιχες ιδιωτικοποιήσεις μας λέει ότι δεν θα υπάρξουν για την μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό που θα γίνει είναι να συγκεντρωθεί η τουριστική και εμπορική πίτα για να αυξηθούν τα κέρδη του επενδυτή. Ήδη τέτοια σχέδια δρομολογούνται με την παράδοση 6000 τ.μ. για εμπορική χρήση, με τη δημιουργία μαρίνας σε βάρος του ελεύθερου για τον λαό παραλιακού μετώπου. Σχέδια που θα οδηγήσουν στην καταστροφή εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους και θα αποκλείσουν τη δωρεάν πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής. Το τσάκισμα των μισθών, η εντατικοποίηση, τα ωράρια λάστιχο, η ανεργία και η ανέχεια όταν η σεζόν τελειώνει θα συμπληρώσουν την εικόνα του τουριστικού «θαύματος» όπως συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Η δε παράδοση των αλιευτικών καταφυγίων σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους αλιείς. Ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «χερσαίας ζώνης».
Το Εργατικό Κέντρο από την πρώτη στιγμή μέσα στο κατακαλόκαιρο οργάνωσε κινητοποιήσεις ενάντια την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Ο αγώνας ενάντια στην πολιτική του κέρδους δεν σταματάει με τις υπογραφές «τέλους» που έπεσαν. Αντίθετα συνεχίζεται γιατί εμπνεόμαστε από τα συνθήματα των κινητοποιήσεων που πυροδότησε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη στην Ηγουμενίτσα και σε όλη την Ελλάδα. Από τον όρκο που έχει δοθεί στους δολοφονημένους των Τεμπών, των θυμάτων από τα εγκλήματα της εργοδοσίας και τους κράτους στους χώρους δουλειάς... "κανένα έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή".
Καλούμε το λαό της Ηγουμενίτσας να δυναμώσει το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα με τη μαζική του συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, άλλους μαζικούς φορείς για να διεκδικήσουμε σύγχρονες φθηνές ασφαλείς μεταφορές, μόνιμη και σταθερή δουλειά, συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αναβάθμιση του δικαιώματος της αναψυχής, ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και τους ελεύθερους χώρους, καμία επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους, ακύρωση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), λιμάνι Ειρήνης και Φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Όλοι στην πλατιά σύσκεψη που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας
την ΠΕΜΠΤΗ 30/3/2023 στο ΠΑΝΘΕΟΝ στις 8:30μμ.
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Ζητούνται καμαριέρες και νυχτερινός φύλακας

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Ζητούνται καμαριέρες και νυχτερινός φύλακας


Σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας ζητούνται καμαριέρες και νυχτερινός φύλακας για την θερινή σεζόν 2023.
Πλήρης ασφάλιση.

Επικοινωνία στο info@primavista.gr
Viber +30 690 612 9732 (μόνο μήνυμα)
Read More »
Ζητούνται καμαριέρες και νυχτερινός φύλακας Ζητούνται καμαριέρες και νυχτερινός φύλακας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Ο Γιάννης Καλπούζος στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Ο Γιάννης Καλπούζος στην Ηγουμενίτσα


Το Βιβλιοπωλείο ΜΗΤΣΕΛΟΥ και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου «Καλντερίμι 99 χρόνια στη Σαλονίκη» που θα γίνει την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 19:30 στο Πολιτιστικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Read More »
Ο Γιάννης Καλπούζος στην Ηγουμενίτσα Ο Γιάννης Καλπούζος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο από την πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Ευχαριστήριο από την πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας, ευχαριστούν τους συνδιοργανωτές Πολιτιστικούς Συλλόγους που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην Πλατεία Δημαρχείου, αμέσως μετά την παρέλαση, έπειτα από αποχή δύο ετών λόγω του covid-19.
Ευχόμαστε του χρόνου με υγεία να είμαστε πάλι όλοι εκεί και να τιμούμε την πατρίδα μας και τους αγωνιστές που πολέμησαν για την ελευθερία της.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζειμπέκογλου
Read More »
Ευχαριστήριο από την πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας Ευχαριστήριο από την πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Νεκρό αδέσποτο από φόλα στη Φασκομηλιά Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Νεκρό αδέσποτο από φόλα στη Φασκομηλιά Ηγουμενίτσας


Στο χωριό Φασκομηλιά Ηγουμενίτσας άγνωστος σκόρπισε φόλες, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ένα αδέσποτο σκυλί (στειρωμένο, εμβολιασμένο και φιλικό), σύμφωνα με την καταγγελία της Φιλοζωικής δράσης εθελοντών Ν.Θεσπρωτίας.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να συνεισφέρουν στην επίλυση του περιστατικού και να αναφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των υπευθύνων.


Read More »
Νεκρό αδέσποτο από φόλα στη Φασκομηλιά Ηγουμενίτσας Νεκρό αδέσποτο από φόλα στη Φασκομηλιά Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Από σήμερα η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Από σήμερα η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, θα διανείμει ΤΡΟΦΙΜA (ΝΩΠΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ ) σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων ετών 2018– 2019, με κωδικό MIS: 5029413» , στην αποθήκη του προγράμματος, πρώην Κέντρο Υγείας (από την είσοδο του ΜΑΣΟΥΤΗ), από την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/03/2023 έως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/03/2023 και ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει :
· να προσκομίσουν υποχρεωτικά Α.Μ.Κ.Α. και αστυνομική ταυτότητα.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.

Πληροφορίες
Κα Μπούτα Χριστίνα
Τηλέφωνο : 2665021003

Read More »
Από σήμερα η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Δήμο Ηγουμενίτσας Από σήμερα η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Ο Χρήστος Κάτσιος ο 3ος υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Ο Χρήστος Κάτσιος ο 3ος υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία


Με τον Χρήστο Κάτσιο κλείνει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες. 
Ο Χρήστος Κάτσιος με καταγωγή από την Αγία Κυριακή (Πόποβο) Παραμυθιάς, μετά από επικοινωνία που είχε με την Χαριλάου Τρικούπη και την Ν.Ε. Θεσπρωτίας, αποδέχτηκε την πρόταση για την υποψηφιότητα του και έτσι το ψηφοδέλτιο θα απαρτίζεται από τα εξής πρόσωπα: Κάτσιος Χρήστος Μέμμου Αγγελική Τάτση Μάγδα 

Ο Χρήστος Κάτσιος δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην εμπορία αυτοκινήτων και στον τουρισμό, εχει διατελέσει επι 12 χρόνια στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ενώ εχει εκλεγεί 3 φορές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία εχει υπηρετήσει επι 13 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος και αντιδήμαρχος (σήμερα ως προσωρινός επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης) του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ο Χρήστος Κάτσιος ο 3ος υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία Ο Χρήστος Κάτσιος ο 3ος υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου προήχθη ο Παύλος Τιφτικίδης

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου προήχθη ο Παύλος Τιφτικίδης


1. Την 27-03-2023 συνεκλήθη το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2023 υπό την προεδρία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
α) Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού κρίθηκαν συνολικά για το έτος 2023:Σαράντα έξι (46) Πλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)
Δύο (02) Πλοίαρχοι Υγειονομικοί
Τέσσερις (04) Πλοίαρχοι Τεχνικοί
Είκοσι οκτώ (28) Αντιπλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)
Δεκαέξι (16) Αντιπλοίαρχοι Τεχνικοί
Τριάντα οκτώ (38) Πλωτάρχες (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)
Τρεις (03) Πλωτάρχες Υγειονομικοί
β) Δύο (02) Πλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) εξαιρέθηκαν από την κρίση για το εν λόγω έτος.

2. Εκ του συνόλου των ανωτέρω κριθέντων:
α) Σαράντα τέσσερις (44) Πλοίαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) κρίθηκαν ως «Προακτέοι» και οι κάτωθι τέσσερις (04) αρχαιότεροι εξ αυτών:Μυτιληναίος Ιωάννης του Νικολάου (Α.Μ. 923)
Κοντορουχάς Χρήστος του Νικολάου (Α.Μ. 936)
Δελής Ιωάννης του Κωνσταντίνου (Α.Μ. 937)
Τιφτικίδης Παύλος του Γεωργίου (Α.Μ. 940)
προάγονται στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς κάλυψη αντίστοιχων κενών οργανικών θέσεων.
β) Δύο (02) Πλοίαρχοι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υγειονομικοί κρίθηκαν ως «Προακτέοι».
γ) Τέσσερις (04) Πλοίαρχοι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Τεχνικοί κρίθηκαν ως «Προακτέοι».
δ) Είκοσι επτά (27) Αντιπλοίαρχοι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) κρίθηκαν ως «Προακτέοι».
ε) Δεκαέξι (16) Αντιπλοίαρχοι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Τεχνικοί κρίθηκαν ως «Προακτέοι».
στ) Τριάντα οκτώ (38) Πλωτάρχες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) κρίθηκαν ως «Προακτέοι».
ζ) Δύο (02) Πλωτάρχες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υγειονομικοί κρίθηκαν ως «Προακτέοι».
Read More »
Στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου προήχθη ο Παύλος Τιφτικίδης Στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου προήχθη ο Παύλος Τιφτικίδης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Από τα Χανιά στη γραμμή της Ηγουμενίτσα - Brindisi το “Κύδων Παλάς”

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Από τα Χανιά στη γραμμή της Ηγουμενίτσα - Brindisi το “Κύδων Παλάς”


Πλώρη για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πρόκειται να βάλει μέσα στις επόμενες ώρες το KYDON PALACE, προκειμένου να ξεκινήσει τα δρομολόγια του στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Brindisi.
Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων, το πλοίο θα πραγματοποιήσει το πρώτο του δρομολόγιο την Παρασκευή 31/3
Read More »
Από τα Χανιά στη γραμμή της Ηγουμενίτσα - Brindisi το “Κύδων Παλάς” Από τα Χανιά στη γραμμή της Ηγουμενίτσα - Brindisi το “Κύδων Παλάς” Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Στην κορυφή Δοκίμι ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Στην κορυφή Δοκίμι ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας


=
Την Κυριακή 2/04/2023 ο ΕΟΣΗ θα εξορμήσει στην κορυφή Δοκίμι με αφετηρία το Ανήλιο Μετσόβου.
Θα πραγματοποιηθούν δυο πορείες, διάρκειας 4-5 ωρών η πρώτη με αρχηγό τον κ. Βασίλη Τσώλη , εύκολη και χωρίς απαιτήσεις και η δεύτερη πορεία με στόχο τη κορυφή Δοκίμι, διάρκειας έξι ωρών περίπου.
Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο.
Δηλώσεις συμμετοχής αυστηρά ως την Παρασκευή το βράδυ στα τηλέφωνα: 6975101087 (Τσώλης Βασίλης ) και 6976438074 (Ξυθάλης Χρήστος)
Αναχώρηση από το Πάνθεον στις 07.30.
Εξοπλισμός χειμερινός
Read More »
Στην κορυφή Δοκίμι ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στην κορυφή Δοκίμι ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Σύλληψη 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023
Σύλληψη 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκε να προσπαθεί να κρυφτεί εντός Φ/Γ οχήματος, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Read More »
Σύλληψη 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023 Rating: 5

Σελίδες