ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟΩς ιατρικός σύλλογος την κρίσιμη αυτή στιγμή θεωρούμε σκόπιμο να παρέμβουμε και να εκφράσουμε την άποψη μας. 
Το τέλος της πανδημίας περνάει υποχρεωτικά μέσω του εμβολιασμού και αυτό πρέπει να είναι σαφές για όλους μας. 
Η πολυφωνία, η παραπληροφόρηση κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,η υπερβολική δημοσιότητα για εξαιρετικά σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων οδηγούν αρκετούς συμπολίτες μας στο δίλημμα αν πρέπει να εμβολιασθούν και ποιο εμβόλιο πρέπει να κάνουν. 
Χρέος μας είναι να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση καταθέτοντας την επιστημονική μας άποψη. 
Όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα έχουν ενδεχόμενες παρενέργειες ακόμη και τα πιο γνωστά αυτά που όλοι χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. 
Τα εμβόλια στην ιστορία της ιατρικής θεωρούνται και είναι τα πιο ασφαλή φαρμακευτικά σκευάσματα και το όφελος στην επιβίωση από την χορήγηση τους έχει αποδειχτεί διαχρονικά ήδη από την εποχή της ευλογιάς. 
Είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί μια σοβαρή παρενέργεια από τα εμβόλια κατά του SARS-COV-2 είναι πολύ πιο πιθανό να νοσήσει κανείς από covid 19 και σχεδόν σίγουρο ότι θα το μεταδώσει στις στενές του επαφές. 
Όλοι εμείς, λειτουργοί της υγείας, που φροντίσαμε εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους που νοσήσαν από covid-19, και για κάποιους από αυτούς παλέψαμε να τους κρατήσουμε στην ζωή και δεν τα καταφέραμε πάντα, έχουμε να σας μεταφέρουμε ένα μήνυμα: Εμβολιαστείτε με οποίο εμβόλιο είναι διαθέσιμο. 
Μόνον έτσι θα προστατεύσετε τους εαυτούς σας, τους συγγενείς σας, και τους συμπολίτες σας. 
Μόνον έτσι θα ξαναζήσουμε την ζωή όπως την ζούσαμε. 

 Για το Δ. Σ. του Ι.Σ.
O Πρόεδρος - Πέτρος Οικονομίδης
O Γεν Γραμματέας  - Νικόλαος Τάσιος
Read More »
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Επτά τελικά τα επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Επτά τελικά τα επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση για τον Οργανισμό Λιμένος ΗγουμενίτσαςΤο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση προεπέλεξε τα επενδυτικά σχήματα, τα οποία πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας "Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας" (ΟΛΗΓ ΑΕ).

Ειδικότερα, τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι εξής (με αλφαβητική σειρά):
 1. ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
 2. PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LTD
 3. QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
 4. ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ
 5. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V.- ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS
 6. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.
 7. ΟΛΘ ΑΕ

Τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα, αφού υπογράψουν τις σχετικές Συμβάσεις Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν τα τεύχη της Β’ φάσης του διαγωνισμού (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room), όπου θα έχουν αναρτηθεί στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με το περιουσιακό στοιχείο.
Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.
Read More »
Επτά τελικά τα επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Επτά τελικά τα επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Και νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 57 σε όλη την Ήπειρο

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Και νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία -  57 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 7
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 45
ΠΕ Πρέβεζας 3
Read More »
Και νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 57 σε όλη την Ήπειρο Και νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 57 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

76χρονος έχασε την μάχη με τον Covid-19

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
76χρονος έχασε την μάχη με τον Covid-19Ένας 76χρονος που είχε προσβληθεί από Covid-19 κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για το δεύτερο θύμα που θρηνεί το Δίστρατο το οποίο χτυπήθηκε από την πανδημία με δεκάδες κρούσματα το προηγούμενο διάστημα.

Τη ζωή της είχε χάσει πριν μερικές μέρες και μία 52χρονη από το ίδιο χωριό.

Ο 76χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τις 13 Απριλίου και παρά την μεγάλη προσπάθεια των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.Read More »
76χρονος έχασε την μάχη με τον Covid-19 76χρονος έχασε την μάχη με τον Covid-19 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κοινότητα Γραικοχωρίου

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κοινότητα ΓραικοχωρίουΓια την ομαλή εκτέλεση των εργασιών κατασκευής πεζοδρομίων στο Γραικοχώρι που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων και Χώρων Πρασίνου στον οικισμό Γραικοχωρίου” και για την εύρυθμη και ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων, από σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
 • μονοδρόμηση της οδού 4ης Φεβρουαρίου, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου (στο ύψος της Ρ.Γ. του Ο.Τ.21), ως το ύψος της οδού Οδυσσέα Ελύτη (άνοδος)
 • μονοδρόμηση της οδού Γεωργίου Δήμου, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου (στο ύψος της Ρ.Γ. του Ο.Τ.11), ως το ύψος της οδού Γεωργίου Σεφέρη (κάθοδος)
 • πεζοδρόμηση της οδού Δημοκρατίας μεταξύ των οδών Γεωργίου Δήμου και 4ης Φεβρουαρίου (μεταξύ των Ο.Τ. 13 & 14).
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κοινότητα Γραικοχωρίου Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κοινότητα Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Μητσοτάκης: Πέντε νέες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Μητσοτάκης: Πέντε νέες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσειςΠέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Πρόκειται για μέτρα-«καταλύτες» για την οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα πρόκειται για τα εξής μέτρα:
1. Μειώνεται από φέτος, σε μόνιμη βάση, για όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55%. Έτσι ανατρέπονται οι αυξήσεις της προκαταβολής φόρου που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.
2. Μειώνεται, σε μόνιμη βάση, για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 80% από το 2022. Ειδικά για φέτος, αυτή μειώνεται ακόμα περισσότερο, στο 70%.
3. Μειώνεται, σε μόνιμη βάση, από το 2022 (φορολογικό έτος 2021), ο συντελεστής φόρου όλων των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, από το 24% στο 22%, δηλαδή σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, που ήταν στο 28%. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε, πέρυσι, η μεγάλη μείωση στον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα από το 22% στο 9%.
4. Επεκτείνεται η μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και το 2022.
5. Επεκτείνεται η αναστολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και το 2022.

Παραδείγματα
* Επιχείρηση-νομικό πρόσωπο που θα εμφανίσει για πρώτη φορά 10.000 ευρώ κέρδη το φορολογικό έτος 2021 θα πλήρωνε το 2022 φόρο 24% και επιπλέον προκαταβολή φόρου 24%, δηλαδή συνολική επιβάρυνση 48% ή 4.800 ευρώ.
Με τη νέα ρύθμιση θα πληρώσει φόρο 22% και προκαταβολή φόρου 17,6% (22%*80%), δηλαδή συνολική επιβάρυνση 39,6% ή 3.960 ευρώ.
Συνεπώς, το όφελος για την επιχείρηση ανέρχεται σε 840 ευρώ.
* Φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα και εμφανίζει για πρώτη φορά καθαρό εισόδημα 10.000 ευρώ, θα πλήρωνε φόρο 900 ευρώ (9%) και προκαταβολή φόρου άλλα 900 ευρώ (9%), δηλαδή σύνολο 1.800 ευρώ.
Με τη νέα ρύθμιση θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ (9%) και προκαταβολή φόρου 495 ευρώ (9%*55%), σύνολο 1.395 ευρώ. Συνεπώς, το όφελος για το φυσικό πρόσωπο ανέρχεται στα 405 ευρώ.

Το κόστος για το 2021
Το δημοσιονομικό κόστος των τριών πρώτων μέτρων, τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς, ανέρχεται σε περίπου 900 εκατ. ευρώ για το 2021 και υπολογίζεται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ για καθένα από τα επόμενα χρόνια, ποσό το οποίο, ωστόσο, αναμένεται να αντισταθμιστεί από τη βελτίωση των προοπτικών ανάκαμψης της οικονομίας.
Το δημοσιονομικό κόστος των δύο τελευταίων μέτρων είναι περίπου 1,6 δισ. ευρώ για το 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρωθυπουργού:
Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σταθερή της προτεραιότητα είναι η μείωση της φορολογίας πριν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτήν. Και πρώτο μέλημά μας μετά την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης είναι η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας και γι’ αυτό τον σκοπό ανακοινώνουμε σήμερα πέντε μέτρα τα οποία θα αποτελέσουν την βάση, το θεμέλιο, για την αποφασιστική επάνοδο. Και θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις οι οποίες σημείωσαν ζημίες μέσα στην πανδημία να μπορέσουν να γυρίσουν και πάλι σε θετικό πρόσημο.
Παράλληλα αποτελούν μέτρα τα οποία θα παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία, αλλά θα αυξήσουν σημαντικά και τις προοπτικές μιας δυναμικής ανάκαμψης αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα:
Μειώνεται από φέτος -αλλά πια σε μόνιμη βάση- για όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55%. Έτσι ανατρέπονται οι αυξήσεις της προκαταβολής φόρου που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Δεύτερον, μειώνεται -πάλι σε μόνιμη βάση- για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 80% από το ΄22. Ειδικά για φέτος όμως μειώνεται ακόμα περισσότερο, στο 70%.
Τρίτον, μειώνεται σε μόνιμη βάση από το 2022, για το φορολογικό έτος δηλαδή του ΄21, ο συντελεστής φόρων όλων των νομικών προσώπων και όλων των νομικών οντοτήτων από το 24% στο 22%. Δηλαδή σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, που θυμίζω ήταν στο 28%. Υπενθυμίζω ότι προηγήθηκε, πέρυσι, η μεγάλη μείωση στον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, από το 22% στο 9%.
Τέταρτον, επεκτείνεται η μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και για το 2022.
Πέμπτον, επεκτείνεται -μπορούμε πια να το επιβεβαιώσουμε και επίσημα- η αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το έτος 2022.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

5 μέτρα-«γέφυρα»

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:
Η κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της, έχει θέσει ως μία από τις βασικές προτεραιότητές της στο οικονομικό πεδίο τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Μειώσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων και στην τόνωση της κοινωνικής συνοχής, αποτελώντας παράγοντα-«κλειδί» για την επίτευξη υψηλών, βιώσιμων και χωρίς αποκλεισμούς ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης.
Έτσι, πριν από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, εφαρμόσαμε μια σειρά από μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ ακόμα και μέσα στη δίνη της πανδημίας συνεχίσαμε την πολιτική αυτή, στο μέτρο του δυνατού, προχωρώντας σε σημαντικές, πρόσθετες, προσωρινές μειώσεις.
Παράλληλα, δεσμευτήκαμε ότι μόλις κοπάσει η «τρικυμία» του κορωνοϊού, θα επιστρέψουμε στην ορθή δημοσιονομική πολιτική των μόνιμων μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μονιμοποιώντας ορισμένες από τις προσωρινές μειώσεις ή υλοποιώντας άλλες.
Σήμερα, με γνώμονα την ανάγκη να δώσουμε ώθηση στην επανεκκίνηση και στην ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης, κάνουμε πράξη τη δέσμευση αυτή.
Προχωράμε στην υλοποίηση 5 μέτρων-«γέφυρα» προς τη μετά κορωνοϊό εποχή, μέσω των οποίων παρέχουμε, πρόσθετη, σημαντική στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε αυτές να ανασυνταχθούν μετά τη δοκιμασία της πανδημίας και να τονωθεί η ρευστότητά τους.
Read More »
Μητσοτάκης: Πέντε νέες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις Μητσοτάκης: Πέντε νέες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις - Πότε τελειώνουν τα μαθήματα

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις - Πότε τελειώνουν τα μαθήματαΔεν θα γίνουν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Η κα. Κεραμέως ανακοίνωσε, επίσης, την παράταση του σχολικού έτους για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά έως τις 25 Ιουνίου και για τα γυμνάσια και τα λύκεια έως τις 11 Ιουνίου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές όλων των βαθμίδων.
Αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα που έδωσαν τα self tests για τον κορωνοϊό, η υπουργός Παιδείας είπε ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον περιορισμό της διασποράς και συμπλήρωσε ότι οι μαθητές που θα επιστρέψουν στις 10 Μαΐου θα πρέπει να κάνουν και αυτοί δύο τεστ, ακριβώς όπως και τα παιδιά της Γ’ Λυκείου. Η υποχρέωση ισχύει και για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.Read More »
Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις - Πότε τελειώνουν τα μαθήματα Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις - Πότε τελειώνουν τα μαθήματα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας μετά από αίτημα της αντιπολίτευσηςΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 26 Απριλίου 2021 ημέρα Μ.Δευτέρα και ώρα 14:00’ με το παρακάτω θέμα:

ΘΕΜΑ
Επί αιτήματος Δημοτικών Συμβούλων για επανεξέταση σχετικά με την υλοποίηση του έργου: «Παρεμβάσεις Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Κοινοχρήστων Χώρων – Ανάπτυξη Δικτύων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητές: α) Γόγολος Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής
της παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

β) Δημητρίου Θωμάς – Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής
της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Read More »
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Δωρεά από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Φιλιατών

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Δωρεά από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου ΦιλιατώνΟ Δήμος Φιλιατών ευχαριστεί την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας για τη μεγάλη προσφορά της σε ψάρια καθώς και τη συνεχή στήριξη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας.

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας συμβάλλοντας ενεργά στο έργο στήριξης των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας θα προσφέρει σε σταθερή μηνιαία βάση φρέσκα ψάρια.
Read More »
Δωρεά από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Φιλιατών Δωρεά από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Ευχές Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για το Άγιο Πάσχα!

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021

Ευχές Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για το Άγιο Πάσχα!Read More »
Ευχές Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για το Άγιο Πάσχα! Ευχές Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για το Άγιο Πάσχα! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Άνοιξε η πλατφόρμα για όλους τους εκπαιδευτικούς

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Άνοιξε η πλατφόρμα για όλους τους εκπαιδευτικούςΆνοιξε η πλατφόρμα για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Την ανακοίνωση έκανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπουργός καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να μπουν στο emvolio.gov.gr και να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμών. Αναλυτικότερα η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως αναφέρει:

«Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για όσους εκπαιδευτικούς μας δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί. Η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο είναι καθοριστική για την περαιτέρω προστασία της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Θωρακίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, τις οικογένειες όλων, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ασφαλείς».

Σημειώνεται πως σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιών από 55 έως 59 ετών.
Read More »
Άνοιξε η πλατφόρμα για όλους τους εκπαιδευτικούς Άνοιξε η πλατφόρμα για όλους τους εκπαιδευτικούς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας δύο παράτυπων μεταναστών

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Συνελήφθη ημεδαπός για μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας δύο παράτυπων μεταναστώνΣυνελήφθη χθες (21-04-2021) το απόγευμα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο παράτυπων μεταναστών και απειλή.
Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, με το οποίο όπως διαπιστώθηκε προωθούσε στην ενδοχώρα δύο αλλοδαπούς, που στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη Χώρα.
Επίσης, συνελήφθησαν οι παραπάνω αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών καθώς και για παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Κατασχέθηκαν:
το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά,
το χρηματικό ποσό των -1.200- ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του οδηγού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας δύο παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη ημεδαπός για μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας δύο παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Αμυράς: Δεν θα κινδυνεύσουν ιδιοκτησίες από τους δασικούς χάρτες

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Αμυράς: Δεν θα κινδυνεύσουν ιδιοκτησίες από τους δασικούς χάρτες«Καμία ιδιοκτησία δεν πρόκειται να κινδυνεύσει και κανένας πολίτης δε θα ταλαιπωρηθεί. Η δημόσια διοίκηση θα αναδιαμορφώσει τους δασικούς χάρτες κατά τόπους με “λεπτοβελονιά”, λαμβάνοντας υπ’ όψιν μετρήσιμα στοιχεία και τηρώντας απαρέγκλιτα τις επιταγές του Συντάγματος», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, από τη Λευκάδα και το Μεγανήσι, όπου παρουσίασε, την Τρίτη, αναλυτικά το κυβερνητικό σχέδιο για τους δασικούς χάρτες, σε διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε στο δημαρχείο Μεγανησίου και στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αντίστοιχα, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με τους κατά τόπους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, όπου εντοπίζονται τα σημαντικότερα ζητήματα αναφορικά με την ανάρτησή τους.

Οπως τόνισε ο υφυπουργός: «η Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψα ύστερα από την ομόφωνη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών για τους ασπάλαθους, λύνει πολλά και σημαντικά προβλήματα σε όλη τη χώρα. Σε μια Ελλάδα που πέρασε από μια δεκαετή κρίση θέλουμε να στρέψουμε τον Έλληνα στη γη του και όχι να τον αποξενώσουμε από αυτή».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, τα ζητήματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις -και είναι κοινά για τα δύο νησιά του Ιονίου- αφορούσαν τους δασωμένους αγρούς, στο ιδιάζον ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιόνιων Νησιών λόγω Ενετοκρατίας και στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός για την εξαίρεση των ασπαλάθων και της φρυγανώδους βλάστησης.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ανέφερε: «Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να προχωρήσει η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση για την οριστική τακτοποίηση των ιδιοκτησιών αλλά και γιατί προβλέπεται από την κοινοτική οδηγία. Στο ΥΠΕΝ έχουμε δρομολογήσει και αυτοψίες, δεν θα εξετάσουμε τα ζητήματα μόνο επί χάρτου».

Ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ, Αθανάσιος Καββαδάς, τόνισε: «Ένα σπουδαίο βήμα έγινε. Οι ασφαλαχτοί, όπως λέγονται στη Λευκάδα, αποχαρακτηρίστηκαν χάρη στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος προσωπικά, έχει ενσκήψει ουσιαστικά στο ζήτημα των δασικών χαρτών».

Ενώ, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, δήλωσε: «Θα περάσουμε αυτή την περιπέτεια, θα συνεργαστούμε και θα φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η διαφάνεια και η τακτοποίηση των περιουσιών».
Read More »
Αμυράς: Δεν θα κινδυνεύσουν ιδιοκτησίες από τους δασικούς χάρτες Αμυράς: Δεν θα κινδυνεύσουν ιδιοκτησίες από τους δασικούς χάρτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

65 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
65 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνησηΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (21-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (65) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(57) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
17 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(8) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
3 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
65 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση 65 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί στο ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι"

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί στο ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι"Έχοντας στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., πραγματοποίησε την Δευτέρα 19 Απριλίου τη δεύτερη δόση εμβολιασμού στους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι".

Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους τον υπεύθυνο ιατρό του ΕΟΔΥ, καθώς και τον συντονιστή του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας κ. Κωνσταντίνο Θωμαδάκη για τη διάθεση του ιατρού κ. Κωνσταντίνου Κοτζαπαναγιώτου, ο οποίος συνέβαλε στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Νοιαζόμαστε!
Προστατευόμαστε!
Εμβολιαζόμαστε!

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Βασιλική Τσώτου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί στο ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι" Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί στο ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΝΕΡΑ ... ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΊΔΙΑ ... Του Άλκη Φάτσιου

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΝΕΡΑ ... ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΊΔΙΑ ... Του Άλκη ΦάτσιουΕίχα την ευκαιρία και παλαιότερα να παραθέσω τις απόψεις μου, αλλά η μαύρη επέτειος το καλεί και πάλι...21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967, και στη χώρα μας , επιβάλλεται στρατιωτική Δικτατορία , με εμπνευστές το ΝΑΤΟ και φυσικά τους Αμερικανούς , μόνιμα αφεντικά , και με πρόθυμους συνεργάτες , και φυσικά επίορκους για μια ακόμη φορά , τους Αξιωματικούς του Στρατού, και τα Σώματα Ασφαλείας ( με ελάχιστες εξαιρέσεις). 
Τα αποτελέσματα γνωστά: Κατάργηση όλων των ελευθεριών , όλων των δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών, φυλακίσεις , βασανιστήρια , εξορίες , εκτοπίσεις και φυσικά εκτελέσεις , πάντα δημοκρατικών πολιτών. Φυσικά παράλληλα γεννήθηκε και ένα ρωμαλέο κίνημα Αντίστασης. Δυστυχώς (όπως πάντοτε συμβαίνει...) υπήρχε και η συνεργασία ή έστω και η σιωπηρά αποδοχή, μίας ισχυρής, ποσοτικά, μερίδας πολιτών (μάλλον υπηκόων...) σε όλη την επικράτεια!!!
Επίσης , δεν μπορούμε νά ξεχάσουμε , ότι η δικτατορία εκείνη , δεν ήταν μόνο η χαρά του χουντικού φασίστα , αλλά ήταν και η χαρά τού ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ, του ΧΑΦΙΕ (επίσημου και ανεπισημο) , ένα είδος ΣΙΧΑΜΕΡΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ που διαβιοι πάντα καί παντού (και φυσικά και στην πόλη μας), γλύφοντας ξεδιαντροπα , κάθε μορφή εξουσίας, οιουδήποτε χρώματος, προκειμένου το άθλιο σαρκιο τους ,να ωφελείται με οποιοδήποτε κέρδος , αξιώματα κ. λ. π. χωρίς ίχνος ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑΣ χωρίς ίχνος Τσίπας....
Παράλληλα , το σιχαμερό αυτό είδος , επεδείκνυε ανέκαθεν, μία επιλεκτική μορφή ζωοφιλιας , δηλαδή "αγάπη"και "ενδιαφέρον"για ένα μόνο ζώο , τον ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ......
Η μαύρη και μακριά νύχτα της Δικτατορίας , κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια . 

Και ερχόμαστε στο ΣΗΜΕΡΑ. 
Σήμερα λοιπόν , η χώρα διαθέτει μια Κυβέρνηση (πέρα από τα άλλα τραγικά για την κοινωνία πολιτικά χαρακτηριστικά της ) η οποία χρησιμοποιεί , πρακτικές και πολιτικές,(κυρίως πολιτικές) όμοιες με αυτές του Απριλιανου και Φασιστικού καθεστώτος , με τον ΜΑΝΔΎΑ φυσικα του ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ...
Σε αυτή την κυβέρνηση , σε αυτή την παράταξη σε επίπεδο στελεχών , η πλειοψηφία τους είναι σαφώς ΑΚΡΟΔΕΞΙΆΣ (δηλ. ΦΑΣΙΣΤΙΚΉΣ ) ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ , και τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά , είναι βέβαιο ότι δεν μιλάμε για ΑΠΌΝΕΡΑ ή ΣΤΑΓΟΝΊΔΙΑ , αλλά μιλάμε για την ΟΥΣΊΑ , για το ΚΎΤΤΑΡΟ αυτής της κυβέρνησης , αυτής της παράταξης ... Το λαό μας , την κοινωνία γενικότερα περιμένουν πολλά δεινά , αν τους αφήσουμε , αν τους ανεχθούμε , για πολύ χρόνο ακόμα ... Πρέπει ν'αντιδρασουμε με όλους τους τρόπους πριν είναι ΑΡΓΆ , αργά για όλους μας ...
Με την ευκαιρία της " ΕΠΕΤΕΊΟΥ " εύχομαι
" ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ " στον κ. ΒΟΡΊΔΗ , στον κ. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗ , στον κα ΜΙΧΑΗΛΊΔΟΥ , στον κ. ΠΛΕΎΡΗ , στον κ. ΜΠΟΓΔΆΝΟ , στον κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗ και τόσους - τόσους άλλους και βέβαια " ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ " στον κ. ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ , που με τόση αγάπη και με τόση καλοσύνη , τιμάει με τόσα αξιώματα τους παραπάνω και αποδεικνύει περίτρανα , την αλήθεια , τόσον της αρχαίας ρήσης << Όμοιος ομοιω αεί πελαζει >> , όσον και αυτής της νεότερης << δείξε μου τους φίλους σου και τους συνεργάτες σου , για να σου πω ποιός είσαι >> ....

ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
δικηγόρος
ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑ 21/4/21
Read More »
ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΝΕΡΑ ... ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΊΔΙΑ ... Του Άλκη Φάτσιου ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΝΕΡΑ ... ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΊΔΙΑ ... Του Άλκη Φάτσιου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο ΗπείρουΤη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 και ώρα 13.00, συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
 • Επικύρωση πρακτικών – αποφάσεων 4ης/2-4-2021 τακτικής, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασης Π.Σ.
 • Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Α΄ τρίμηνο του 2021
 • Επικαιροποίηση (τροποποίηση-συμπλήρωση) κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακινήτων, που απαιτούνται για το έργο «Σύνδεση λιμένα Ηγουμενίτσας-Εγνατία οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας)».
 • Λήψη απόφασης επί αιτήματος ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, με έδρα το Δήμο Ζίτσας και του Δήμου Ζίτσας, για μερική τροποποίηση της ισχύουσας απόφασης του Π.Σ., όσον αφορά στον καθορισμό των εδρών ΤΑΞΙ (ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ)
 • Μετατροπή της «ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 • Ανανέωση θητείας των μελών του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Ηπείρου
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021 Rating: 5

Σελίδες