Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2017 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017
Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη (41318/1942/10-05-2017 - ΑΔΑ: 6ΛΕ57Λ9-69Σ), καθορίστηκε η περίοδος συγκομιδής και μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων έτους 2017 στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με αυτή:

Επιτρέπεται στους κατόχους αγροτικών προϊόντων η αυθημερόν μεταφορά των προϊόντων τους από τους χώρους συλλογής (αγρούς) προς τα κέντρα συγκέντρωσης, τους χώρους αποθήκευσης ή τα εργοστάσια επεξεργασίας αυτών με χρήση φορτηγών Ι.Χ., ογκομετρικών οχημάτων μεταφοράς (σιλό) καθώς και μεταφοράς χύδην που συνοδεύουν θεριζοαλωνιστικές μηχανές κατά τις χρονικές περιόδους συγκομιδής τους, που καθορίζονται ως εξής:

Α) Για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων
Σιτηρά – Αραβόσιτος: 15/06/2017 – 15/12/2017

Β) Για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
Σιτηρά (Σιτάρι – Κριθάρι – Βρώμη κλπ), Λόλιο: 19/05/2017 – 30/07/2017
Τριφύλλι - Μηδική: 05/08/2017 – 30/09/2017
Αραβόσιτος: 28/08/2017 – 16/12/2017

Γ) Για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
Σιτηρά – Αραβόσιτος – Όσπρια: 01/07/2017 – 31/12/2017

Δ) Για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:
Σιτηρά (Σιτάρι – Βρώμη – Κριθάρι): 01/06/2017 – 10/07/2017
Τριφύλλι (σποροπαραγωγή): 10/09/2017 – 30/09/2017
Αραβόσιτος: 10/09/2017 – 10/10/2017

Οι κάτοχοι Αγροτικών Μηχανημάτων μεταφοράς αγροτικών προϊόντων (ΣΙΛΟ και ΧΥΔΗΝ) με πινακίδες Αγροτικού Μηχανήματος πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να θεωρήσουν τις άδειες κυκλοφορίας για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Για τη θεώρηση, είναι αναγκαία τα εξής:

- Άδεια Κυκλοφορίας του Μηχανήματος,

- Άδεια Κυκλοφορίας Θεριζοαλωνιστικής μηχανής που συνοδεύουν,

- Βεβαίωση καλής λειτουργίας από Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο (ΣΙΛΟ) ή Δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ (ΧΥΔΗΝ),

- Ηλεκτρονικό Παράβολο 10,00€ για Θεώρηση άδειας κυκλοφορίας Αγροτικού Μηχανήματος (ΚΩΔ.: 1430).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:

Α) Π.Ε. Ιωαννίνων: 2651364479 ή 2651364120 -κα Σταυράτη Αγγελική ή κα Μπάρκα Δήμητρα.

Β) Π.Ε. Άρτας: 2681364438 – κος Χουλιάρας Βασίλειος

Γ) Π.Ε. Θεσπρωτίας: 2665360150 – κος Μπάρμπας Αντώνιος

Δ) Π.Ε. Πρέβεζας: 2682028930 – κος Κονταξής Γεώργιος

Επίσης η απόφαση είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο (ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου: php.gov.gr) με τον προαναφερθέντα ΑΔΑ. 


 
Read More »
Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2017 στην Περιφέρεια Ηπείρου Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2017 στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας Ακτών «GO BLUE»

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Σχολική Επιτροπή Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» διοργανώνει:

Διαγωνισμό φωτογραφίας ακτών με θέμα: “Go blue”

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών Α’θμιας Εκπαίδευσης μέσα από την ανάδειξη του ευρύτερου περιβάλλοντος των ακτών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Βραβεύουμε:
 • Τη σύνθεση και σχέση με το ευρύτερο περιβάλλον των ακτών
 • Την εναλλακτική ματιά στην προσέγγιση του θέματος
 • Τον τρόπο αποτύπωσης
με δωρεά βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο που θα προκριθεί, ενώ σε όλα τα σχολεία θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.

Καταληκτική ημερομηνία παράδοσης δέκα (10) επιλεγμένων φωτογραφιών από κάθε συμμετέχουσα σχολική μονάδα είναι η Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017.

Οι όροι και οι λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας blueflag.igoumenitsa.gr, ενώ η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή τους. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας Ακτών «GO BLUE» Ηγουμενίτσα: Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας Ακτών «GO BLUE» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Σουλίου στο κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς (+FVTO)

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017


Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 το δημοτικό σχολείο Σουλίου επισκέφθηκε το κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς, όπου οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση και να ενημερωθούν για τα Στενά και το Δέλτα του ποταμού Αχέροντα. Επίσης τα παιδιά παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ που αφορούσε της προστατευόμενες περιοχές των ποταμών Αχέροντα - Καλαμά και του Έλους Καλοδικίου. Τέλος τους μοιράστηκε το παιδικό τεύχος "Platalea".
Read More »
Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Σουλίου στο κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς (+FVTO) Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Σουλίου στο κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς (+FVTO) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος με δύο κλεμμένα ΙΧ (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017


Ένας 38χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας για κλοπή.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου στον ανωτέρω ως οδηγό Φ/Γ οχήματος μετά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επί του ρυμουλκούμενου δύο (02) Ι.Χ. οχήματα τα οποία είναι καταχωρημένα ως κλαπέντα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τα ανωτέρω Ι.Χ. οχήματα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος με δύο κλεμμένα ΙΧ (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος με δύο κλεμμένα ΙΧ (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

Γνωριμία με την «Ανεμότρυπα» των Πραμάντων

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 
Μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Βαγγέλη Γιωτόπουλου, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων φέρνει κοντά στους Γιαννιώτες το Σπήλαιο «Ανεμότρυπα», στην έκθεση που πραγματοποιείται από 15 έως 21 Μαΐου, στον εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής» (παλιά Σφαγεία). 
Η φωτογραφική έκθεση εγκαινιάζεται τη Δευτέρα, στις 8 το βράδυ, και στόχο έχει να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του Σπηλαίου, δίνοντας το έναυσμα να το επισκεφτούν, όσοι μέχρι σήμερα δεν το έχουν κάνει. 
Το Σπήλαιο «Ανεμότρυπα» βρίσκεται τρία μόλις χιλιόμετρα από τα Πράμαντα, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Μοναδικά σμιλευμένοι χρωματιστοί σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου, που έχουν σχηματιστεί με την πάροδο των χρόνων, συνθέτουν ένα ονειρικό περιβάλλον φανταστικών προσώπων και αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων. 
Ήδη, η έκθεση έχει παρουσιαστεί σε άλλες πόλεις της Ηπείρου με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης και σε συνεργασία με την επιτροπή Τουριστικής Προβολής του δήμου Βορείων Τζουμέρκων.


 
Read More »
Γνωριμία με την «Ανεμότρυπα» των Πραμάντων Γνωριμία με την «Ανεμότρυπα» των Πραμάντων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 52χρονου ημεδαπού, για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ηχορύπανση)

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017Συνελήφθη, σήμερα (13-05-2017) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 52χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου. 


 
Read More »
Σύλληψη 52χρονου ημεδαπού, για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ηχορύπανση) Σύλληψη 52χρονου ημεδαπού, για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ηχορύπανση) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;

Τεράστιο ζήτημα πολιτικό και ηθικό εγείρεται από την απίστευτη καταγγελία δημόσιων εκπαιδευτικών που μόλις έφτασε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας και ταυτόχρονα ένα πελώριο ερωτηματικό για το τι πράττει η Πολιτεία προκειμένου να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης από τα νύχια των επιτήδειων.

Σύμφωνα με την καταγγελία των δημόσιων συναδέλφων που έχει κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Παιδείας, μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Ηπείρου που φέτος λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας έχει επιλεγεί από τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, την ώρα που οι μαθητές του, λόγω μη αδειοδότησης του εκπαιδευτηρίου, δεν έχουν καν δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτές.

Οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, διότι η προκλητική απόφαση επιλογής ενός παράνομου ιδιωτικού σχολείου ως εξεταστικού κέντρου όχι μόνο τορπιλίζει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά θέτει τεράστιο ζήτημα ισονομίας ανάμεσα στους μαθητές και πριμοδοτεί παράνομα τα ιδιωτικά σχολεία και τους μαθητές τους.

Δυστυχώς οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας όχι μόνο αδυνατούν να ελέγξουν την καλπάζουσα ανομία και ασυδοσία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά την ενισχύουν με τέτοιες ενέργειες. Η δυνατότητα των ιδιωτικών σχολείων να εκδίδουν ισότιμους τίτλους με αυτούς των δημόσιων χωρίς ουσιαστική κρατική εποπτεία γεννά «σημαδεμένες» εξετάσεις, ακόμα και σε επίπεδο πανελλαδικών όπως αποδεικνύεται από τη σημερινή καταγγελία, καθώς και παράνομους τίτλους σπουδών. Κύρια θύματα το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και, κυρίως, εκατομμύρια μαθητές που προέρχονται από τις τάξεις των μη προνομιούχων, των εξαθλιωμένων από τις ακραίες πολιτικές της λιτότητας, οι οποίοι θα βλέπουν όσους μπορούν να πληρώνουν να καταλαμβάνουν τις θέσεις τους στην ανώτατη εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

Από τη στιγμή που οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας δεν δείχνουν την πρόθεση να ασχοληθούν με το τεράστιο αυτό ζήτημα, η ΟΙΕΛΕ προσφεύγει σήμερα κιόλας στην Εισαγγελία Ιωαννίνων για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 


 
Read More »
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για ηχορύπανση

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017Συνελήφθη, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 59χρονος Έλληνας, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί ζωντανή μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου και τροποποιώντας τους όρους της άδειας λειτουργίας του καταστήματος


Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για ηχορύπανση Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

Εξαρθρώθηκε επταμελής σπείρα που δρούσε σε πολλές περιοχές της Ηπείρου (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και κλοπών - διαρρήξεων σε περιοχές των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.

Η αποδόμηση της εγκληματικής σπείρας, είναι αποτέλεσμα συνδυαστικής αξιολόγησης – αξιοποίησης των στοιχείων και δεδομένων και αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας και του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, προχθές (11-05-2017) το πρωί στο Λούρο και την Πέτρα Πρέβεζας, καθώς και στη Φιλοθέη Άρτας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν συνολικά επτά ημεδαποί, ηλικίας 23, 21, 19, 34, 19, 23 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απόπειρα εκβίασης, εμπρησμό, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί μία υπόθεση ληστείας, εννέα υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια και καταστήματα, μία υπόθεση κλοπής και εμπρησμού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και μία υπόθεση απόπειρας εκβίασης.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα ήταν δομημένη με τη μορφή οργάνωσης «οικογενειακού σχήματος» και τα μέλη της, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, εξασφάλιση οχήματος προσέγγισης - διαφυγής των υποψήφιων «στόχων», οργάνωση προπαρασκευαστικών ενεργειών, άμεση μεταπώληση κλοπιμαίων), ενέχονται στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:
 • Τα ξημερώματα της 28-03-2017 στο Λούρο Πρέβεζας, λήστεψαν με τη χρήση σωματικής βίας πεζή ημεδαπή, αφαιρώντας την τσάντα της που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα,
 • Την 3/4-02-2017, αφού αφαίρεσαν από τους Πλησιούς Άρτας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο Λούρο Πρέβεζας και παραβίασαν σούπερ μάρκετ, αφαιρώντας χρηματικό ποσό και δελτία τυχερού παιγνίου. Επιπλέον και προκειμένου να εξαλείψουν ίχνη και στοιχεία που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψή τους, πυρπόλησαν στην περιοχή της Στεφάνης Πρέβεζας το κλεμμένο όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.
 • Τα ξημερώματα της 21-01-2017 στο Λούρο Πρέβεζας, διέρρηξαν το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ), με σκοπό να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του υποκαταστήματος,
 • Το βράδυ της 06-05-2017 στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, απαίτησαν εκβιαστικά από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος να τους καταβάλει σε εβδομαδιαία βάση χρηματικό ποσό για να αποτρέψουν υποτιθέμενη βλάβη στην επιχείρησή του, απειλώντας τη σωματική του ακεραιότητα, πλην όμως ο ιδιοκτήτης δεν ενέδωσε στην ψυχολογική πίεση που υπέστη,
 • Το βράδυ της 08-04-2017 στο Πέτα Άρτας, διέρρηξαν σπίτι απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα,
 • Το απόγευμα της 11-04-2017 στον Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσό κόσμημα και προσωπικά έγγραφα,
 • Το απόγευμα της 14-04-2017 στην Πέτρα Πρέβεζας, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσά κοσμήματα,
 • Το βράδυ της 27-04-2017 στην Ελεούσα Άρτας, διέρρηξαν σπίτι απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα,
 • Το βράδυ της 21-04-2017 στην Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, διέρρηξαν μονοκατοικία, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι και
 • Την 15/16-04-2017 στον Ανθότοπο Άρτας, διέρρηξαν δύο μονοκατοικίες, χωρίς όμως να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
 • πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών και άλλων τιμαλφών,
 • δύο πιστόλια με γεμιστήρες,
 • πιστόλι αερίου,
 • κυνηγετικό όπλο,
 • τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων,
 • δεκαέξι χρυσές λίρες,
 • δύο μέσα ενδοεπικοινωνίας (ασύρματοι),
 • τρία γκλοπ,
 • ζευγάρι πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος και μία πινακίδα κυκλοφορίας, για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια,
 • δύο ζυγαριές ακριβείας,
 • τρεις φωτογραφικές μηχανές,
 • φορητός υπολογιστής,
 • ηλεκτρικό κατσαβίδι,
 • το χρηματικό ποσό των (960) ευρώ, ως προερχόμενο από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης,
 • δέκα φυσίγγια
 • πέντε βιβλιάρια ταμιευτηρίου διαφόρων πιστωτικών ιδρυμάτων και
 • κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση και η σύνθεση της οργάνωσης και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 


 
Read More »
Εξαρθρώθηκε επταμελής σπείρα που δρούσε σε πολλές περιοχές της Ηπείρου (+ΦΩΤΟ) Εξαρθρώθηκε επταμελής σπείρα που δρούσε σε πολλές περιοχές της Ηπείρου (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

Επίσκεψη φοιτητών 3ου έτους τμήματος βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017
Στις 10/05/2017 φοιτητές του Tμήματος Bιολογικών Eφαρμογών και Tεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας όπου ξεναγήθηκαν στον χώρο της έκθεσης, παρατήρησαν την ορνιθοπανίδα του Δέλτα Καλαμά και παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ που αφορούσε τις προστατευόμενες περιοχές ευθύνης του Φορέα.
 
Επίσης υλοποιήθηκαν εργασίες πεδίου (μεθοδολογίες μελέτης υδάτινου περιβάλλοντος) στο πλαίσιο του μαθήματος της υδροβιολογίας. Σύνολο φοιτητών: 50. 

Read More »
Επίσκεψη φοιτητών 3ου έτους τμήματος βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Επίσκεψη φοιτητών 3ου έτους τμήματος βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (15-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.

Τρίτη (16-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Τετάρτη (17-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (18-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα

Παρασκευή (19-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Σάββατο (20-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά. 


 
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2017" ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Ο Φορέας  Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών  Αχέροντα και Καλαμά πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00πμ, στη Λιμνοθάλασσα Δρεπάνου,  οικότοπος προτεραιότητας NATURA2000 ιδιαίτερου φυσικού κάλους και σημασίας για τα μεταναστευτικά πουλιά που διαβιούν και τρέφονται σε αυτήν. Η εκδήλωση περιελάμβανε προφορική παρουσίαση της κατάστασης των απειλούμενων μεταναστευτικών πουλιών της περιοχής μας αλλά και παρατήρηση της υφιστάμενης ορνιθοπανίδας της λιμνοθάλασσας Δρεπάνου με τα τηλεσκόπια και τα κιάλια του Φορέα Διαχείρισης, ολοκληρώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο μια βιωματική δράση για μικρούς μαθητές δημοτικού.
 Η Παγκόσμια Ημέρα μεταναστευτικών πουλιών έχει θέμα τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη για την άγρια ζωή και τους ανθρώπους», και αναδεικνύει την αλληλεξάρτηση των ανθρώπων και της φύσης, και ειδικότερα τους ανθρώπους και τα μεταναστευτικά ζώα - κυρίως πουλιά, καθώς μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη και, συνεπώς, τους ίδιους περιορισμένους πόρους. Η εκστρατεία του 2017 στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη για μια βιώσιμη διαχείριση των φυσικών μας πόρων, αποδεικνύοντας ότι η διατήρηση των πτηνών είναι επίσης ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Την λιμνοθάλασσα Δρεπάνου επισκέφτηκαν τα παιδιά Α' και Β' τάξης του Α' Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών με συνοδεία από τις δασκάλες τους, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με φωτογραφικό υλικό για τον σημαντικό ρόλο της προστατευόμενης περιοχής για τα μεταναστευτικά πουλιά που διέρχονται για τροφή και ξεκούραση, αλλά και να παρατηρήσουν μέσα από το τηλεσκόπιο του Φορέα Διαχείρισης την ορνιθοπανίδα της ευρύτερης περιοχής.
Στο τέλος διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις προστατευόμενες περιοχές αλλά και η παιδική έκδοση του μηνιαίου newsletter που εκδίδει ο Φορέας Διαχείρισης.
Read More »
"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2017" ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ (+ΦΩΤΟ) "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2017" ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Κύπρου στην Ηγουμενίτσα όταν μοτοσικλέτα που οδηγούσε νεαρός συγκρούστηκε με IX που οδηγούσε γυναίκα οδηγός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του νεαρού οδηγού της μοτοσικλέτας, ευτυχώς ελαφρά, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

"Διατροφή και Άσκηση" - Βιωματική ημερίδα για γονείς στο Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017Μια βιωματική ημερίδα για όλους τους γονείς της πόλης με θέμα: "Διατροφή & Άσκηση" διοργανώνει η δασκάλα Σισμανίδου Βάσω της Β' τάξης του Α' Δημοτικού Δημοτικού Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο ανάλογου προγράμματος που υλοποιεί με τους μαθητές της τη φετινή χρονιά!!!

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι:

α) Χριστίνα Γκάνια αρχαιολόγος ΕΦΑ Θεσπρωτίας.
"Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα"

β) Χριστίνα Καραμπίνα διαιτολόγος - διατροφολόγος.
"Πώς κάνουμε πράξη τη μεσογειακή διατροφή".

γ) Άννα Παπαγιάννη ψυχολόγος ΚΠ "Αριάδνη"
"Διατροφικές διαταραχές - Ο ρόλος της οικογένειας"

δ) Δημήτριος Θωμάζος γυμναστής-συγγραφέας .
"Σχέση διατροφής και άσκησης" !!

Τι ρόλο παίζει η σωστή διατροφή και η άσκηση στην ανάπτυξη του παιδιού ;
Πώς θα κάνουμε πράξη τη μεσογειακή διατροφή ;
Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις θα απαντηθούν στη αυριανή ημερίδα !!!


 

Read More »
"Διατροφή και Άσκηση" - Βιωματική ημερίδα για γονείς στο Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας "Διατροφή και Άσκηση" - Βιωματική ημερίδα για γονείς στο Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας: Παρουσία του Χαρ. Αθανασίου πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη ΝΟΣ (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μαΐου 13, 2017


Όλα τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα συζητήθηκαν σήμερα στην σημερινή διευρυμένη συνέλευση της ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας με προσκεκλημένο και κύριο ομιλητή τον βουλευτή Λέσβου και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου!!!

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν όλα τα πολιτικά στελέχη καθώς και πολλά μέλη της παράταξης !!!
 
 
 Read More »
ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας: Παρουσία του Χαρ. Αθανασίου πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη ΝΟΣ (+ΦΩΤΟ) ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας: Παρουσία του Χαρ. Αθανασίου πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη ΝΟΣ (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 Rating: 5

Σελίδες