https://picasion.com/
https://picasion.com/

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς συναντήθηκαν στη Βουλή με τον Βασίλη Γιόγιακα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς συναντήθηκαν στη Βουλή με τον Βασίλη Γιόγιακα

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον βουλευτή Θεσπρωτίας,Βασίλη Γιόγιακα, στη Βουλή.

Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους μαθητές της 6ης τάξης και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς από το Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς, που πραγματοποιούσαν επίσκεψη στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Αθήνα.

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, ο νεοεκλεγείς βουλευτής Θεσπρωτίας και οι μαθητές αντάλλαξαν ευχές και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για αρκετή ώρα για θέματα που αφορούν το σχολείο τους και την πρόοδο τους. 


Τα παιδιά συνεχάρησαν τον κ. Γιόγιακα για την πρόσφατη εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα, ενώ ο βουλευτής καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο Μέγαρο της Βουλής, τους μίλησε για την πολιτειακή ιστορία της χώρας και τον κοινοβουλευτισμό, αλλά και για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και τον ρόλο των βουλευτών. 


Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και στις παρουσιαζόμενες εκθέσεις. Ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής και για τις βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος. 


Τέλος οι μαθητές παρακολούθησαν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση της ολομέλειας.
Read More »
Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς συναντήθηκαν στη Βουλή με τον Βασίλη Γιόγιακα  Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς συναντήθηκαν στη Βουλή με τον Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

Ένοπλη ληστεία με λεία 2880 ευρώ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
Ένοπλη ληστεία με λεία 2880 ευρώΚαταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ότι σήμερα τα ξημερώματα (ώρα 02.20) στα Ιωάννινα, δύο άγνωστοι δράστες, προσέγγισαν δύο 32χρονους ημεδαπούς και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από τον έναν, ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.880) ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Read More »
Ένοπλη ληστεία με λεία 2880 ευρώ Ένοπλη ληστεία με λεία 2880 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

Κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο στην Παραμυθιά, των Δημάρχων που οι Δήμοι τους εναποθέτουν απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
Κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο στην Παραμυθιά, των Δημάρχων που οι Δήμοι τους εναποθέτουν απορρίμματα στο ΧΥΤΑ ΚαρβουναρίουΤην Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Σουλίου κ. Μπραΐμη -Μπότση Σταυρούλας, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο στην Παραμυθιά, των Δημάρχων που οι Δήμοι τους εναποθέτουν απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Θέμα της έκτακτης και κατεπείγουσας σύσκεψης, η αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης και η λήψη μέτρων για το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε για μια ακόμη φορά στη διαχείριση ομβρίων και στραγγισμάτων, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαϊλης Χρήστος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος Ιωάννης, ο Δήμαρχος Πάργας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) κ. Νάστας Αντώνιος, η Δήμαρχος Σουλίου κ. Μπραϊμη-Μπότση Σταυρούλα, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς. Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου κ. Αθανασίου Νικόλαος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Σουλίου κ. Φράγκος Θωμάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ κ. Ροπόκης Ευάγγελος και κ. Κατσιπανέλης Δημήτριος καθώς και ο κ. Ζώμπρας Άρης επιστημονικά υπεύθυνος στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Αρχικά έγινε εκτενής ενημέρωση των προβλημάτων που ενέκυψαν κατά τις έντονες βροχοπτώσεις στη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Μετά απο διαλογική συζήτηση οι Δήμαρχοι Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Φιλιατών και Σουλίου συναποφάσισαν και συνυπογράφουν τα ακόλουθα:

Τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και το ύψος της βροχόπτωσης ήταν ακραία και ανεξέλεγκτα προκαλώντας πρωτοφανείς καταστροφές σε όλη την Ήπειρο. Ανάμεσα σε αυτά και η δυσκολία ως αδυναμία διαχείρισης ομβρίων και στραγγισμάτων στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Διορθρωτικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου που αφορούσαν κατασκευαστικές ατέλειες του ΧΥΤΑ και προβλήματα κατά την λειτουργία του βελτίωσαν την κατάσταση αλλά δεν έλυσαν το πρόβλημα. Το ενδιαφέρον όμως για την προστασία του Περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία είναι αυτονόητο από όλους τους υπηρετούντες την τοπική αυτοδιοίκηση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο του Δήμου Σουλίου.

Γι αυτό:

· Σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΦΟΔΣΑ της 2ης διαχειριστικής ενότητα θα μπορεί να γίνεται αναστολή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

· Να γίνεται μεταφορά ομβρίων και στραγγισμάτων στον πλησιέστερο βιολογικό με εντατικότερο ρυθμό.

· Να ανατεθεί μελέτη διαχείρισης των στραγγισμάτων με άμεση εφαρμογή απο το ΦΟΔΣΑ.

· Να οριστεί ομάδα επίβλεψης διαδημοτική.

· Να γίνει άμεσα παρέμβαση για νέο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων Ηπείρου.

· Να υλοποιηθούν όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά έργα για την εύρυθμη λειτουργία του.
Read More »
Κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο στην Παραμυθιά, των Δημάρχων που οι Δήμοι τους εναποθέτουν απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο στην Παραμυθιά, των Δημάρχων που οι Δήμοι τους εναποθέτουν απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

Καρναβάλι Πέρδικας 2015

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
Καρναβάλι Πέρδικας 2015Read More »
Καρναβάλι Πέρδικας 2015 Καρναβάλι Πέρδικας 2015 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

Επιβάτη του Norman Atlantic «δείχνει» το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε στην Κέρκυρα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
Επιβάτη του Norman Atlantic «δείχνει» το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε στην Κέρκυρα


Σε μια αγνοούμενη της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic ανήκει πιθανότατα το ακρωτηριασμένο πτώμα γυναίκας που βρέθηκε πριν από πέντε ημέρες σε νοτιοδυτική παραλία της Κέρκυρας, στη θέση Γαρδένο Βιταλάδων, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιατροδικαστή. Από τη σορό έλειπαν τα κάτω άκρα.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, που διενήργησε στο πτώμα ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, διαπιστώθηκε ότι αιτία θανάτου της άγνωστης γυναίκας ήταν ο πνιγμός και τα άκρα αποσπάσθηκαν μάλλον από σκυλόψαρα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αϊβατίδης, η εικόνα του πτώματος συνάδει χρονικά με το Norman Atlantic και ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να πρόκειται για κάποια αγνοούμενη από το ναυάγιο.

Τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν ότι πρόκειται για γυναίκα μετρίου αναστήματος, από 40 έως 50 χρόνων. Όπως σημείωσε ο κ. Αϊβατίδης, δείγμα οστού θα αποκαλύψει το DNA, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση της άτυχης γυναίκας.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα παραδοθεί στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απ΄ όπου θα αποσταλεί στις ιταλικές Αρχές, που διεξάγουν την έρευνα για το ναυάγιο.
Read More »
Επιβάτη του Norman Atlantic «δείχνει» το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε στην Κέρκυρα  Επιβάτη του Norman Atlantic «δείχνει» το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

Μέτρα για την ποιότητα του πόσιμου νερού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ζητά το Υπουργείο Υγείας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
Μέτρα για την ποιότητα του πόσιμου νερού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ζητά το Υπουργείο ΥγείαςTην λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού λόγων των έντονων καιρικών φαινομένων ζητά το Υπουργείο Δημόσιας Υγείαςμε κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε προς την Περιφέρεια Ηπείρου.Το έγγραφο κοινοποιείται προς τις τέσσερις Π.Ε Ενότητες ( Iωαννίνων, Άρτας Πρέβεζας και Θεσπρωτίας) καλώντας τους ΟΤΑ και τους φορείς Ύδρευσης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας να εφαρμόσουν πιστά την κείμενη νομοθεσία. Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων στην διάρκεια των οποίων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης μηχανικών βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και εισόδου σε αυτό ξένων υλών που θα μπορούσαν να..
υποβαθμίσουν την ποιότητα του νερού θα πρέπει να διενεργείται άμεσα υγειονομικός έλεγχος των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και να διερευνάται η πιθανότητα ή η δημιουργία οποιασδήποτε διαρροής θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην ποιότητα του πόσιμου νερού. Εφόσον διαπιστώνεται με συνεχείς ελέγχους ότι δεν υπάρχουν βλάβες στο δίκτυο θα πρέπει να υπεύθυνοι να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και οι δειγματοληπτικοί και εργαστηριακοί έλεγχοι να είναι συνεχείς και συστηματικοί. Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής συστήνει την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των πηγών ύδρευσης και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας από γειτονικές εστίες ρύπανσης και μόλυνσης, την συντήρηση των συστημάτων ύδρευσης, την υποχρεωτική απολύμανση που επιβάλλεται για υδρεύσεις που εξυπηρετούν οικισμούς άνω των 3.000 κατοίκων και να διερευνάται η αναγκαιότητα εφαρμογής απολύμανσης και σε υδρεύσεις που εξυπηρετούν μικρότερους οικισμούς καθώς και την διενέργεια δειγματοληπτικών και εργαστηριακών ελέγχων σε αντιπροσωπευτικά προκαθορισμένα σημεία ολόκληρου του δικτύου διανομής από την πηγή υδροληψίας μέχρι τη διάθεση στον καταναλωτή. Καταλήγοντας ο κ.Κουρουμπλής ζητά την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με το θέμα φορέων προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό η Δημόσια Υγεία.
Read More »
Μέτρα για την ποιότητα του πόσιμου νερού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ζητά το Υπουργείο Υγείας  Μέτρα για την ποιότητα του πόσιμου νερού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ζητά το Υπουργείο Υγείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
 
 

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή επιμόρφωση των μελών του και των Λογιστών – Φοροτεχνικών, διοργανώνει στην Ηγουμενίτσας, δωρεάν σεμινάριο με θέματα:

• Τα Ε.Λ.Π. με τον ΚΦΑΣ από την πρακτική ματιά που ενδιαφέρει τον Λογιστή – Φοροτεχνικό. Πίνακες παραδείγματα.
• Επιλογή Πρακτικών θεμάτων Φορολογίας Εισοδήματος από το νέο φορολογικό τοπίο με τον ΚΦΕ-Ν. 4172/2013 όπως ισχύει από 1-1-2014 με χρηστικούς πίνακες.
• Το φορολογικό τοπίο στα πρατήρια υγρών καυσίμων με το σύστημα ...

εισροών – εκροών.
• Τι ισχύει για τους αγρότες κανονικού και ειδικού καθεστώτος.

Ηγουμενίτσα: Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 09:30 – 14:30
Αίθουσα ΤΕΙ Ηπείρου, Ηγουμενίτσα
Εισηγητής: Γιώργος Χριστόπουλος
Read More »
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

Τσικνοπέμπτη 12 Φλεβάρη ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Στοργή

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
Τσικνοπέμπτη 12 Φλεβάρη ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Στοργή

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τον ετήσιο χορό του Συλλόγου Στοργή. 
Σας περιμένουμε όλους την Τσικνοπέμπτη 12 Φλεβάρη στο κέντρο Αμφιθέατρο! 
Ώρα έναρξης 20:00μμ.
Read More »
Τσικνοπέμπτη 12 Φλεβάρη ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Στοργή Τσικνοπέμπτη 12 Φλεβάρη ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Στοργή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Δημαρχείου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Δημαρχείου


Όλη η πόλη μια παρέα!

Τσικνίσματα με ...μπριζολάκια - Κέφι με μάγο και κλόουν - Ξεφάντωμα με μουσική και χορό - Ζωγραφική προσώπου - Δημιουργικά παιχνίδια
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ, ΧΟΡΟΣ, ΦΩΤΙΑ & ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ, ΧΟΡΟΣ, ΦΩΤΙΑ & ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ


Read More »
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ, ΧΟΡΟΣ, ΦΩΤΙΑ & ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ, ΧΟΡΟΣ, ΦΩΤΙΑ & ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ


Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο. 
Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. 
Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει το ίδιο όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη.

Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις προηγμένες χώρες, το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75%.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.


Με την αφορμή αυτή, μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα με πρωτοβουλία της «Φλόγας» Ηπείρου & του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας.

350 περίπου παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νόμου Θεσπρωτίας , με τη καθοδήγηση των δασκάλων τους, θα τρέξουν και φέτος για Πέμπτη χρονιά με τα ποδήλατα τους, το γύρο της πόλης ,για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη το χτύπο της καρδιάς δεκάδων παιδιών με καρκίνο ,που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο. 
 Η ποδηλατοδρομία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα με την έννοια της αθλητικής διάστασης, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες είναι ήδη νικητές στην καρδιά μας. 
Φέτος συμμετέχει και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Θεσπρωτίας θέλοντας να μεταφέρει κι αυτός το μήνυμα των παιδιών με καρκίνο. 
Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου από την πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας. 
Διασχίζουμε την οδό Κύπρου ως το ύψος της Δαγκλή, διασχίζοντας την οδό Δαγκλή φτάνουμε στην παραλιακή και έναντι της καφετέριας Dali, διασχίζουμε την παραλιακή ως το ύψος της Εμπορικής Τράπεζας και διαμέσου της οδού 8ης Δεκεμβρίου, κατευθυνόμαστε προς το σημείο τερματισμού, που είναι η πλατεία Δημαρχείου.

«Φλόγα» τμήμα Ηπείρου Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Γρηγορίου Λαμπράκη 6 Ηγουμενίτσα 46100

Πληροφορίες : Κα Ελευθερία Κώτσιου Τηλ. 26650 22019-23280 
Read More »
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

O OAEE N. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
O OAEE N. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣΣυγχαίρει θερμά τους δύο επιτυχόντες Βουλευτές στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, κ. Βασίλη Γιόγιακα και κ. Μάριο Κάτση. 
 
Έδωσαν έναν τίμιο και επιτυχημένο αγώνα και καταξιώθηκαν από τον Θεσπρωτικό λαό.
 
Ευχόμαστε να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και των ελπίδων των ανθρώπων που τους τίμησαν, τα άνεργα παιδιά μας και τα τιμημένα γηρατειά.
 
Εμείς θα τους στηρίζουμε πάντα.
Ο πρόεδρος Μητσέλος Σωτήριος
Ο γραμματέας Κακούρης Δημήτριος
Ο ταμίας Πετσίνης Δημήτριος
Read More »
O OAEE N. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ O OAEE N. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

ΟΙ «ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
ΟΙ «ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣΟι Μανούλες Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην αποκριάτικη παρέλαση που θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα, 21/2/2015, στην παραλία Ηγουμενίτσας.
Ελάτε με τα παιδάκια σας για να καταφέρουμε να ξαναζωντανέψουμε το θεσμό των Απόκρεων στην πόλη μας, και να δώσουμε στα παιδάκια μας τις πιο όμορφες παιδικές αναμνήσεις.
Το θέμα μας; Αγγελάκια – διαβολάκια! Η επιλογή δική σας!
Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, παρακαλούνται να δηλώσουν όνομα, αριθμό παιδικών και τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Οι μανούλες μπορούν να προμηθευτούν μόνες τους ...

τα αξεσουάρ, ή να συμμετέχουν στη μαζική παραγγελία μας.
(Η τιμή για τη μαζική παραγγελία στα διαβολάκια είναι 2 ευρώ. Τα φτερά αγγέλου στα 6 ευρώ. Φωτοστέφανο 3 ευρώ)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γιούλη Τάμπα 6942482270
Χριστίνα Φίλιου 6946434903
Read More »
ΟΙ «ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΙ «ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

Την Κυριακή τελικά η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
Την Κυριακή τελικά η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου
 
 

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος η Διοικητική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου με την ευκαιρία του Νέου Έτους, στην Παραμυθιά, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ του Δ. Σουλίου, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 1100.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Την Κυριακή τελικά η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου Την Κυριακή τελικά η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου
 
 

Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 18:00, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με 20 θέματα στην ημερήσιας διάταξη:
 
ΘΕΜΑ 1ο: Ασφάλιση οχημάτων Δήμου.
 
ΘΕΜΑ 2ο: Κατανομή πίστωσης 35.551,05 ΕΥΡΩ για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
 
ΘΕΜΑ 3ο: Έκτακτη επιχορήγηση Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών.
 
ΘΕΜΑ 4ο: Έκθεση εσόδων – εξόδων Δ΄ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικ. Έτους 2014.
 
ΘΕΜΑ 5ο: Απευθείας ανάθεση προμηθειών ( είδη παντοπωλείου & είδη γαλακτοπωλείου) για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και για τις ανάγκες προσωπικού του Δήμου.

ΘΕΜΑ 6ο: Εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων για ανέγερση πρόχειρων σταυλικών εγκαταστάσεων ( βάσει του Ν. 3463/2006).

ΘΕΜΑ 7ο: Εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην Τοπική Κοινότητα Αμπελιάς του Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 8ο: A) Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών, για προμήθειες του ΕΚΠΟΤΑ που συσχετίζονται με υλικά - εξοπλισμό ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, υλικών αντλιοστασίων και αντλιών. Β)Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών, για προμήθειες του ΕΚΠΟΤΑ που συσχετίζονται με υλικά- εξοπλισμό πρασίνου, ειδών καθαριότητας, ξυλείας, οικοδομικών υλικών, ηλεκτρολογικού υλικού και λαμπτήρων.Γ)Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών, για προμήθειες του ΕΚΠΟΤΑ που συσχετίζονται με την προμήθεια υγρών καυσίμων. Δ)Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών, για προμήθειες του ΕΚΠΟΤΑ ( όλες οι προμήθειες εκτός από τις προαναφερόμενες).

ΘΕΜΑ 9ο: Υποβολή τροποποίησης σχεδίου πόλεως Γαρδικίου ( απόφ. 4/2015 Ε.Π.Ζ.).

ΘΕΜΑ 10ο: Καθορισμός κέντρου οικισμού για την εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ 6/23-12-82 στις Τοπικές Κοινότητες, Αυλοτόπου, Τσαγγαρίου, Φροσύνης και Σαμονίδας, Δημοτικής Ενότητας Σουλίου. ( απόφ. 5/2015 Ε.Π.Ζ.).

ΘΕΜΑ 11ο: Σύναψη Σύμβασης Συνεργασίας με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων, Φωτοκύκλωση Α.Ε., με σκοπό τη διαχείριση Αποβλήτων, λαμπτήρων, φωτιστικών. ( απόφ. 6/2015 Ε.Π.Ζ.).

ΘΕΜΑ 12ο: Χορήγηση 1ης παράτασης της μελέτης: *Κτηματογράφηση και τροποποίηση του υπάρχοντος σχεδίου πόλεως στην περιοχή διανομής οικοπέδων πρόνοιας Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 13ο: Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: *ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ *.

ΘΕΜΑ 14ο: Α)Έγκριση μελέτης *Προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος-ψυχρής ασφάλτου*. Β)Επιλογή τρόπου ανάθεσης έτοιμου σκυροδέματος-ψυχρής ασφάλτου.

ΘΕΜΑ 15ο: Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου *Ενίσχυση ύδρευσης Τ.Κ. Γαρδικίου-Τ.Κ. Χόικας-Τ.Κ. Γλυκής Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 16ο: Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης ΔΕ Παραμυθιάς.

ΘΕΜΑ 17ο: Λήψη απόφασης επί αιτήματος εταιρείας ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΥ- ΑΦΟΙ ΣΙΩΧΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε για την έκδοση άδειας εκμετάλευσης κοιτάσματος αργίλου επί δημοτικής έκτασης στη θέση *ΦΤΕΡΗ* Τ.Κ. Γαρδικίου ΔΕ Αχέροντα Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση μελέτης * Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Τ.Κ Καρβουναρίου*.

ΘΕΜΑ 19ο: Ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο των υπηρεσιών: Καθαρισμός γραφείων ( νέου & παλαιού Δημαρχείου).

ΘΕΜΑ 20ο: Θέση σε κοινή χρήση – έγκριση κανονιστικής απόφασης για την κοινή χρήση του υπ΄ αριθμ. 21 τεμαχίου αγροκτήματος Γλυκής στις όχθες του ποταμού Αχέροντα και κανονισμού λειτουργίας ( απόφ. 7/2015 Ε.Π.Ζ.).
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

60% επιδότηση από το LEADER για περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
60% επιδότηση από το LEADER για περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας

 
 
Προκηρύχθηκε το «ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013»- (ΠΑΑ)».Οι Περιοχές Εγκαταστάσης των Επενδύσεων πρέπει να είναι:
Νομός Ιωαννίνων: Δήμος Ιωαννιτών (μόνο το Δ.Δ. Μαρμάρων) Δήμος Ανατολής (για το Δ.Δ. Ανατολής εντός είναι η εκτός σχεδίου περιοχή) Δήμος Κόνιτσας, Δήμος Μαστοροχωρίων Δήμος Μπιζανίου, Δήμος Παμβώτιδος, Δήμος Περάματος (εκτός του Δ.Δ. Περάματος) Κοινότητα Αετομηλίτσας Κοινότητα Φούρκας Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων
Νομός Θεσπρωτίας: Δήμος Ηγουμενίτσας (εκτός του Δ.Δ. Ηγουμενίτσας) Δήμος Παραποτάμου Δήμος Συβότων Κοινότητα Πέρδικας
 
Οι Επενδυτικές Προτάσεις πρέπει να αφορούν:
Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων
- L123β: Αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων
- L311-1 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης
-L311-2 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής
- L311-4 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (π.χ. εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας)
- L311-5 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων
- L311-6 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών
-L311-7 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση
-L312-1 Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων
-L312-2 Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών
-L312-3 Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση
- L313-5: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης
-L313-6: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής
-L313-7: Ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί γραφείων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού
- L313-8: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας)
Χρονοδιάγραμμα:
Η Επένδυση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως 31.12.2015 πράγμα που σημαίνει αφενός ωριμότητα της επένδυσης και αφετέρου διαθεσιμότητα μετρητών !
 
Οι περιοχές παρέμβασης είναι οι παρακάτω:
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Δήμος Ηγουμενίτσας
Αγίας Μαρίνης
Αγίου Βλασίου
Γραικοχωρίου
Καστρίου
Κρυόβρυσης
Λαδοχωρίου
Μαυρουδίου
Νέας Σελευκείας
Δήμος Παραποτάμου
Παραποτάμου
Γεροπλάτανος
Δρίμιτσας
Κορίτιανης
Δήμος Συβοτων
Πλαταριάς
Αργυροτόπου
Συβότων
Φασκομηλιάς
Κοινότητα Πέρδικας
Πέρδικας
Read More »
60% επιδότηση από το LEADER για περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας  60% επιδότηση από το LEADER για περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

«Η τρυφερή σου μολότωφ» για δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
«Η τρυφερή σου μολότωφ» για δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα


To Politheatro παρουσιάζει το έργο του Γκουστάβο Οτ
‘Η τρυφερή σου μολότωφ’
σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου, με τους Όλγα Παππά και Θοδωρή Γκόγκο.
Η παράσταση που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στα Ιωάννινα ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα για δύο μόνο παραστάσεις!
Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 9.15μμ στον Αρλεκίνο (Κουγγίου – Κιάφας 22) στην Ηγουμενίτσα.
Το βραβευμένο με το διεθνές βραβείο Ricardo Lopez Aranda (Ισπανια, 2003) επέλεξε

να παρουσιάσει αυτή τη σαιζόν ο επαγγελματικός θίασος του Politheatro.
Πρόκειται για μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στα όρια κωμωδίας και δράματος.
Ένα θεατρικό έργο που μιλά για τη σύγχρονη πραγματικότητα, την αποξένωση, την αγωνία για επιτυχία και καταξίωση, τον έρποντα φασισμό, την υποκρισία στις ανθρώπινες σχέσεις, την τυραννία του χρήματος, το φάντασμα της βίας, την άγνοια, το φόβο και την έλλειψη ταυτότητας.
Ο Γκουστάβο Οτ με όπλο του την ειρωνία και το χιούμορ μιλά για όλα, μέσα από ένα έργο το οποίο τον ώθησε σε μια νέα εποχή δραματουργικής γραφής.

Τι ακριβώς είναι ‘Η τρυφερή σου μολότωφ’;
 
Είναι ένα ‘κοκτέιλ’ θεμάτων με συνεχείς ανατροπές που πρόκειται να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή!
Πόσο αντέχεις να μάθεις αυτό που σου κρύβει ο άλλος , αλλά και κατά πόσο μπορείς να ξεχωρίσεις το ίδιο το ψέμα απ’την αλήθεια, όταν το παρελθόν σου χτυπά ξαφνικά την πόρτα κάνοντας το παρόν σου να καταρρέει ;

Ένα επιτυχημένο ζευγάρι, ένα καταχωνιασμένο παρελθόν, ένα κλωνισμένο παρόν και ένα επίπλαστο μέλλον.
Έτσι είναι ‘Η τρυφερή σου μολότωφ’. Ένα παιχνίδι κατόπτρων όπου ο θεατής βλέπει σιγά σιγά να εμφανίζεται στη σκηνή και το δικό του πρόσωπο.
Αυτό είναι το μήνυμα!

Λίγα λόγια για τον Γκουστάβο Οτ
Γεννήθηκε στη Βενεζουέλα (Καράκας, 1963). Άρχισε να γράφει για το θέατρο από τα φοιτητικά του χρόνια και σπούδασε τη θεατρική γραφή στο Λονδίνο με δασκάλους όπως ο Χάρολντ Πίντερ. Έχει γράψει συνολικά 33 θεατρικά έργα ενώ παραστάσεις των έργων του ανεβαίνουν με επιτυχία σε πολλές χώρες της Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας. Το 1992 ίδρυσε στο Καράκας το θέατρο San Martin του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης μέχρι σήμερα. Ένα από τα χαρακτηριστικά του θεάτρου του Οτ είναι η έκπληξη που επιφυλάσσει το τέλος. «Οι τελευταίες σελίδες δεν είναι οι τελευταίες στιγμές, αντιθέτως είναι όλες οι στιγμές μαζί. Η ένταση στις τελευταίες σελίδες μιας αγάπης, μιας πρόκλησης, μιας φιλίας. Αλλά ταυτόχρονα και οι τελευταίες σελίδες της αξιοπρέπειας ή της βίας, οι τελευταίες σελίδες της τυχαιότητας.»
Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα εξής βραβεία: Διεθνές Βραβείο Δραματουργίας Tirso de Molina (Ισπανία, 1998) Διεθνές Βραβείο Ricardo López Aranda (Ισπανία, 2003) Β΄Βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό Σύγχρονης Δημιουργίας και Ανανεωτικής Δραματουργίας του ΙNΑΕΜ στο Καράκας το 2006Β΄ Βραβείο Δραματουργίας του Torreperogil (Ισπανία, 2007) Το 2002-2003 επελέγη ως συμμετέχων στο πρόγραμμα “New Works Now!” του Public Theater της Νέας Υόρκηςκαθώς επίσης και στο Πρόγραμμα Δραματουργίας La Mousson d' été στη Γαλλία και La Mousson à Paris στην Κομεντί Φρανσαίζ.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος
Μετάφραση: Σταμάτης Πολενάκης
Μουσική επιμέλεια: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Σχεδιασμός & Εκτέλεση Φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος
Φωτογραφίες : Χρήστος Γκλίβας
Σχεδιασμός αφίσας: Σοφία Στεφανίδη
Γραφιστικά: Μιχάλης Διαμάντης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Στα ηχογραφημένα κομμάτια ακούγονται οι φωνές των: Βαγγέλης Αθανασίου, Abdo Khasan, Σεμέλη Παπαοικονόμου, Δημήτρης Κάλλος, Βαιος Πανουργιάς

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Όλγα Παππά
Θοδωρής Γκόγκος

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
¬Συνέντευξη του σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόγκου στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κάπο για το ένθετο Πολιτιστικές διαδρομές Ηπείρου που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Νέοι Αγώνες
http://www.neoiagones.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5516:politheatro-q---q&catid=25:2013-01-06-15-46-54&Itemid=70
¬Κριτική του δημοσιογράφου Γιώργου Τσαντίκου στην εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών
http://www.agon.gr/news/120/ARTICLE/28046/2014-11-27.html


Δείτε τα teaser trailer της παράστασης στους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.youtube.com/watch?v=QBNMQlNjx9k
https://www.youtube.com/watch?v=QBNMQlNjx9k
https://www.youtube.com/watch?v=Qg4dUhZZjsY

Χορηγοί: Δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, Νέοι Αγώνες Ηπείρου , decade clothes, rozalin lingerie, ioannina24.gr, spoudazwgiannena

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 14 & την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 9.15μμ στον Αρλεκίνο (Κουγγίου – Κιάφας 22)
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2665027827-6979575599
e-mail : politheatro2@gmail.com
http://www.politheatro.blogspot.com
Read More »
«Η τρυφερή σου μολότωφ» για δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα «Η τρυφερή σου μολότωφ» για δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5

Η νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015
Η νέα Ιστοσελίδα του Δήμου ΗγουμενίτσαςΗ νέα Δημοτική Αρχή σεβόμενη τις δεσμεύσεις της, προχώρησε άμεσα στη δημιουργία νέας επίσημης ιστοσελίδας για το Δήμο Ηγουμενίτσας και η κατασκευή της δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στους δημότες. 
 
Η νέα ιστοσελίδα έχει ήδη αναρτηθεί στην διεύθυνση www.igoumenitsa.gr και παρέχει ολοκληρωμένες και επικαιροποιημένες πληροφορίες. 
 
Απουσιάζουν κάποια κείμενα τα οποία θα προστεθούν το επόμενο διάστημα όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος τους.

Παράλληλα για την καλύτερη προώθηση του Δήμου αλλά και την ενημέρωση των δημοτών, έχουμε δημιουργήσει και σελίδα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook (https://www.facebook.com/digoumenitsa)
Read More »
Η νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας Η νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1