ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Β. ΝΤΑΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018Η απόφαση του Κινήματος Αλλαγής να στηρίξει την υποψηφιότητά του Γιάννη Γόγολου για το Δήμο Ηγουμενίτσας, που ελήφθη μετά από πολυήμερη διαβούλευση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και του κλιμακίου που είχε την ευθύνη για το συντονισμό των ενεργειών μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, είναι απολύτως σεβαστή. Η απόφαση – που δεν ελήφθη «ελαφρά τη καρδία» όπως έδειξε και η καθυστέρηση – έχει ως βασικό στόχο τη συγκρότηση ενός συνθετικού και ισχυρού ψηφοδελτίου, στο οποίο θέση έχουν όλοι όσοι επιθυμούν την αλλαγή σελίδας για το Δήμο Ηγουμενίτσας, στις εκλογές της 19ης Μαΐου 2019.

Ο δημοκρατικός – προοδευτικός χώρος ενωμένος μπορεί να διεκδικήσει με προϋποθέσεις επικράτησης το Δήμο Ηγουμενίτσας, αρκεί στους επόμενους μήνες να διατυπωθεί ένα αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόγραμμα βασισμένο στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας και να διεξαχθεί ένας οργανωμένος αγώνας στη βάση του γόνιμου διαλόγου, που θα πείσει και τους πλέον επιφυλακτικούς ότι υπάρχει η ικανότητα, η γνώση και η εμπειρία για ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο και τους κατοίκους του. Ενώπιον αυτής της πρόκλησης και της ενωτικής πρόσκλησης του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνω τη συμμετοχή μου στον αγώνα, που θα οδηγήσει στη νίκη της παράταξης στο Δήμο Ηγουμενίτσας και θα θέσει τα θεμέλια για μελλοντικές επιτυχίες στις λοιπές εκλογικές αναμετρήσεις.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ήταν επιζήμια τόσο για την ενότητα του χώρου, όσο και για το κύριο ζητούμενο που είναι η επικράτηση στην συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, αλλά και στις υπόλοιπες παράλληλες μάχες. Μπροστά σε αυτή την επιδίωξη η όποια θεμιτή προσωπική φιλοδοξία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Ο χώρος μας και ιδιαίτερα στην Ηγουμενίτσα έχει άσχημο παρελθόν κατακερματισμού δυνάμεων, που οδήγησαν σε αποτυχίες, ενώ όταν επικρατούσε ενότητα η επιτυχία ήταν πάντα εξασφαλισμένη. Η περίπτωση των δημοτικών εκλογών του 2014 δεν είναι μακρινή και πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή, αν επιθυμούμε μια διαφορετική πορεία για τον Δήμο.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι το προηγηθέν χρονικό διάστημα εξέφρασαν ανιδιοτελώς, θετική άποψη για τη διεκδίκηση της υποστήριξης του Κινήματος Αλλαγής στην υποψηφιότητά μου και τους δηλώνω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας κοινής πορείας, που θα οδηγήσει σε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή για το καλό του τόπου και των κατοίκων του. Τους καλώ όλους να συμπορευθούν στην προσπάθεια για την αλλαγή στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Και επειδή όλοι μας οφείλουμε να πρεσβεύουμε κάτι νέο για την τοπική πολιτική σκηνή, ας θεωρηθεί ότι η κίνησή μου αυτή αποτελεί μια πρώτη αλλά σαφή ένδειξη της συμβολής μου στην προσπάθεια επικράτησης ορισμένων βασικών αρχών: της πρόταξης του γενικού από το ατομικό συμφέρον, της ομαδικής λειτουργίας και του έμπρακτου παραμερισμού παθογενειών του παρελθόντος, όπως αθέμιτες φιλοδοξίες και προσωπικοί εγωισμοί, που ελάχιστα ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία, η οποία στέκεται αμέτοχη και αμήχανη ενώπιον τέτοιων συζητήσεων. Οι κάτοικοι του Δήμου, περιμένουν συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, τις οποίες ο συνδυασμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μπορεί και πρέπει να διατυπώσει.

Καλή επιτυχία στον αγώνα μας, καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία για όλους.Read More »
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Β. ΝΤΑΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Β. ΝΤΑΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018

Read More »
Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

H ΔΑΣ Θεσπρωτιας, για τα αποτελέσματα εκλογών του υπηρεσιακού συμβουλίου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018Η ΔΑΣ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τα ψηφοδέλτιά της, εκλέγοντας εκπροσώπους της στα Υπηρεσιακά Συμβούλια εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας, αναδεικνύοντάς την μάλιστα σε 1η δύναμη.

Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μονίμων με ποσοστό 58% και μια έδρα και στους ΙΔΑΧ με 74% και δυο έδρες στις εκλογές που έγιναν την Τρίτη 18/12.

Οι αιρετοί που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων. Θα είναι στην κυριολεξία το μάτι και το αυτί των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ θα επικοινωνούν με τους εργαζόμενους πριν έλθουν τα αιτήματά τους προς συζήτηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Καλούμε και τους συναδέλφους να μας ενημερώνουν και αυτοί για τα αιτήματά τους, προκειμένου να μην μπλοκάρονται από τη Διοίκηση ή στην καλύτερη περίπτωση να φτάνουν με καθυστέρηση μηνών.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Γνωρίζεις ότι δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι στη Διοίκηση και ούτε λειτουργούμε ρουσφετολογικά. Γνωρίζεις ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνά από το χέρι μας, όμως θέλουμε ακόμη μία φορά να τονίσουμε ότι τα γενικότερα προβλήματα που μας βασανίζουν δεν κρίνονται ούτε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ούτε θα λυθούν από εκεί. Η υπεράσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα καλά οργανωμένο, μαζικό, ταξικά
προσανατολισμένο κίνημα.

Εκλέγονται :
Για τους μόνιμους Χαρά Μάντζιου
Για τους αορίστου : Υφαντής Σπύρος – Νικολάου Γιώργος


 
Read More »
H ΔΑΣ Θεσπρωτιας, για τα αποτελέσματα εκλογών του υπηρεσιακού συμβουλίου H ΔΑΣ Θεσπρωτιας, για τα αποτελέσματα εκλογών του υπηρεσιακού συμβουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Ευχές του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018


Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και το προσωπικό του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας σας εύχεται από καρδιάς Καλές Γιορτές με Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Πολλά Χαμόγελα, Δημιουργικότητα και Επιτυχίες. 


 
Read More »
Ευχές του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας Ευχές του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Σκορπιώνα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018

Read More »
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Σκορπιώνα Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Σκορπιώνα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Στον Εισαγγελέα οδηγούνται τα δύο άτομο που έκλεβαν εικόνες από ναούς

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018Η αναλυτική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δώδεκα κλεμμένες εικόνες και τη συνακόλουθη εξιχνίαση δύο υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές της Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες (18-12-2018), στην περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 64 και 65 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με την παράνομη κατοχή και απόκρυψη κλεμμένων εικόνων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα εικόνες, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν κλαπεί από τους δύο κατηγορούμενους το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα:

· οκτώ εικόνες, είχαν αφαιρεθεί κατά το χρονικό διάστημα από 11-11-2018 έως 09-12-2018, από το εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά στη Φροσύνη Θεσπρωτίας

· τέσσερις εικόνες, είχαν αφαιρεθεί βραδινές ώρες της 17/18-12-2018, από το εξωκκλήσι του Τιμίου Ιωάννη του Προδρόμου, στην περιοχή Γερακάρη Μαργαριτίου Θεσπρωτίας.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για την πλήρη διαλεύκανση του εύρους της δράσης τους.


Read More »
Θεσπρωτία: Στον Εισαγγελέα οδηγούνται τα δύο άτομο που έκλεβαν εικόνες από ναούς Θεσπρωτία: Στον Εισαγγελέα οδηγούνται τα δύο άτομο που έκλεβαν εικόνες από ναούς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Πρωτέα Ηγουμενίτσας προς τον Μάριο Κάτση

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018


Το Δ.Σ. του Πρωτέας Ηγουμενίτσας Στίβος και όλα τα μέλη του νοιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τον Βουλευτή νομού Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριο Κάτση, τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Δήμαρχο Λώλο Ιωάννη και όσους συνέβαλαν (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηγουμενίτσας και την Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της Γ.Γ.Α) για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας και την υλοποίηση του έργου . 

Ιδιαιτέρως θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Γ.Γ. του Υπ. Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό για την στήριξη του ερασιτεχνικού και κλασικού αθλητισμού με την υλοποίηση όπως του συγκεκριμένου έργου.


 
Read More »
Ευχαριστήριο του Πρωτέα Ηγουμενίτσας προς τον Μάριο Κάτση Ευχαριστήριο του Πρωτέα Ηγουμενίτσας προς τον Μάριο Κάτση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018


Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Την σύναξη των ιερέων προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσης π.Ελευθέριος Κωνσταντής.

Ακολούθησε ενημέρωση των ιερέων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάνταν, και διανεμήθηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου που θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς τα Χριστούγεννα.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με σύντομο λόγο και με ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τους ιερείς για καλά Χριστούγεννα με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.


 
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας  Πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Τον υποψήφιο δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρουσιάζει την Παρασκευή το ΚΚΕ Παραμυθιάς

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018

Η Κομματική Οργάνωση Παραμυθιάς του ΚΚΕ σας καλεί στην ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση με θέμα:

«Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στις μάχες που έρχονται» την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη στις 8 μ.μ. στην κεντρική αίθουσα του Φ.Ο.Π.

Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Δώρης Δήμας, στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ θα γίνει παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις επερχόμενες τοπικές εκλογές για τον Δήμο Σουλίου.


 
Read More »
Τον υποψήφιο δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρουσιάζει την Παρασκευή το ΚΚΕ Παραμυθιάς  Τον υποψήφιο δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρουσιάζει την Παρασκευή το ΚΚΕ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Έρχονται οι 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και Ταμεία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018


Προσεχώς αναμένεται να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις που θα αφορά σε χρέη φορολογουμένων προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια ώρα, έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα ψηφιστεί η διάταξη για την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Οι διαβουλεύσεις του κυβερνητικού επιτελείου με τις Βρυξέλλες είναι συνεχείς προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη «φόρμουλα», έτσι ώστε στη ρύθμιση να εντάσσονται οι φορολογούμενοι που αφενός μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αφετέρου έχουν άμεση ανάγκη να ενταχθούν σε αυτή.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σύντομα, προκειμένου η ρύθμιση να «τρέξει» από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019.


Παράλληλα, επί τάπητος έχουν τεθεί κι άλλα σχέδια που αφορούν:

1. Στις 12 ή 24 δόσεις για χρέη στην εφορία. Μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων για την πάγια ρύθμιση. Έως σήμερα το ανώτερο πλαφόν είναι 24 δόσεις και αυτές μπορούν να τις αξιοποιήσουν φορολογούμενοι που απέκτησαν οφειλές λόγω έκτακτων αιτιών, όπως π.χ. ο φόρος κληρονομιάς.

Με τον νέο σχεδιασμό, στόχος είναι να αυξηθούν οι δόσεις σε 100 ή 120, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τον εξωδικαστικό. Ωστόσο, θα επιδιωχθεί να υπάρξουν κάποιες «ρήτρες» που θα αφορούν κυρίως στη συνέπεια που επιδεικνύουν οι φορολογούμενοι ως προς την καταβολή των δόσεων. Επιπλέον, οι θεσμοί επιδιώκουν να υπάρχει έλεγχος στη «συμπεριφορά» φορολογουμένων σε άλλες ρυθμίσεις στο παρελθόν, έτσι ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα ασυνέπειας στην τακτοποίηση των οφειλών. Επί της ουσίας, οι μικροοφειλέτες μάλλον θα απορρίπτονται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς θα επιβάλλεται πλαφόν ελάχιστης δόσης.

2. Σε χρέη προς τα Ταμεία. Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ1, προανήγγειλε ένα νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως είπε, αυτήν τη στιγμή το σχήμα που υπάρχει προκειμένου να μπορεί κάποιος να ρυθμίσει τις οφειλές του είναι αυτό του εξωδικαστικού συμβιβασμού, το οποίο έχει ειδικά χαρακτηριστικά, όταν κάποιος θέλει να τακτοποιήσει τα χρέη του προς το Δημόσιο. «Έχει μια πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία» διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που θέτουν οι επαγγελματίες είναι ότι θα πρέπει να είναι ενεργοί - να έχουν, δηλαδή, ανοιχτά βιβλία - για να μπορέσουν να μπουν στον εξωδικαστικό.

«Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί είναι ότι θα βγάλουμε ένα ξεχωριστό σχήμα για τις ασφαλιστικές οφειλές στους πρώτους μήνες του 2019. Θα υπάρξει, λοιπόν, ένα νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σίγουρα διακριτό, κι ένα αντίστοιχο για την εφορία» υπογράμμισε η κα Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για δύο πιο ευέλικτους μηχανισμούς. «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα σχήμα με έως και 120 δόσεις. Προφανώς, αν η οφειλή κάποιου είναι πολύ μικρή, θα μπορεί να τη ρυθμίζει και σε 30 δόσεις» εξήγησε.


 
Read More »
Έρχονται οι 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και Ταμεία Έρχονται οι 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και Ταμεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 28χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018
Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Σύλληψη 28χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 28χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Την Πέμπτη το Χριστουγεννιάτικο bazaar του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018

Read More »
Την Πέμπτη το Χριστουγεννιάτικο bazaar του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς  Την Πέμπτη το Χριστουγεννιάτικο bazaar του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» χρηματοδοτεί με 5,6 εκ. ευρώ τη λειτουργία 11 Τοπικών Ομάδων Υγείας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη δόθηκε από την Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 στη δημοσιότητα η πρόσκληση για την «Παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Περιφέρεια Ηπείρου».
Η πρόσκληση – συνολικής δημόσιας δαπάνης 5.606.895 ευρώ – αφορά στη σταδιακή χρηματοδότηση των ΤΟΜΥ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας προβλέπει, για την Περιφέρεια Ηπείρου τη λειτουργία 11 ΤΟΜΥ με φορέα λειτουργίας την 6η Υ.Π.Ε.. Μετά την έναρξη πιλοτικής λειτουργίας των ΤΟΜΥ, προβλέπεται η ένταξη πράξεων χρηματοδότησής τους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020.

Η διάρκεια χρηματοδότησης λειτουργίας κάθε ΤΟΜΥ από το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 προβλέπεται για 3 έτη, με ημερομηνία έναρξης τις 15/1/2019.

Ειδικότητες και αριθμός μελών ΤΟΜΥ:
· Οικογενειακοί Ιατροί/Παθολόγοι: από 11 ως 44
· Οικογενειακοί Παιδίατροι: έως 11
· Νοσηλευτές: 22
· Επισκέπτες Υγείας: 22
· Κοινωνικοί Λειτουργοί: 11
· Διοικητικό Προσωπικό: 22

Σύνολο Προσωπικού για 11 ΤΟΜΥ: από 33 ως 132 (ανά ΤΟΜΥ ο ελάχιστος αριθμός μελών είναι 3 άτομα και ο μέγιστος 12 άτομα).


Read More »
Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» χρηματοδοτεί με 5,6 εκ. ευρώ τη λειτουργία 11 Τοπικών Ομάδων Υγείας Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» χρηματοδοτεί με 5,6 εκ. ευρώ τη λειτουργία 11 Τοπικών Ομάδων Υγείας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Το Δωδεκαήμερο της εκκλησιάς και της παράδοσης στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018

Το Δωδεκαήμερο και στη Θεσπρωτία έχει ξεχωριστή σημασία. Δωδεκαήμερο ονομάζεται η περίοδος των 12 ημερών και νυχτών, από την παραμονή των Χριστουγέννων, έως το πρωί του Αγιασμού, στις 6 του Ιανουαρίου. 
 Τρεις μεγάλες γιορτές γιορτάζονται αυτές τις ημέρες. 
Τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. 
Το Δωδεκαήμερο με τις πολλές γιορτές, το καλό και πλούσιο φαγοπότι, τα γλέντια και τα γιορτάσια, που σχετικά έχουν ατονήσει, αλλά δεν έχουν ακόμη εντελώς σβήσει στη Θεσπρωτία, ήταν μια όαση μέσα στο χρόνο. Και κοινωνικά και θρησκευτικά, γιατί έδινε την ευκαιρία ανανέωσης. 
 Μια όαση, που η ανθρώπινη ψυχή πρέπει να σταματήσει, να ξεκουραστεί και με ξανανιωμένες τις δυνάμεις να ξαναρχίσει πάλι τον κύκλο της ζωής με μεγαλύτερη όρεξη και μεγαλύτερο θάρρος και ελπίδα για το μέλλον. 
Τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί η περίοδος του Δωδεκαημέρου με τα κάλαντα, που έλκουν την καταγωγή τους από παρόμοια αρχαία τραγούδια του αγερμού και της ειρεσιώνης και είχαν κοσμικό χαρακτήρα. 
Η Εκκλησία κατά τους Βυζαντινούς χρόνους απέτρεπε αυτό το έθιμο ως ειδωλολατρικό και το είχε καταδικάσει με απόφαση της ΣΤ' Οικουμενικής Συνόδου το 680 μ.Χ. 
Με την πάροδο του χρόνου τα Κάλαντα απέκτησαν θρησκευτικό περιεχόμενο, ανάλογο με την κάθε γιορτή. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πολυάριθμες παραλλαγές καλάντων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. 
Σχεδόν κάθε περιοχή, πολλές φορές και κάθε χωριό έχει τα δικά του, ξεχωριστά κάλαντα. 
Οι στίχοι διαμορφώνονται ανάλογα με τις διαλέκτους και τα ιδιώματα της κάθε περιοχής και η μουσική ανάλογα με την παράδοση του κάθε τόπου.Δ ιατηρούνται μέχρι τις μέρες μας στη Θεσπρωτία και άλλα ήθη και έθιμα, που συνδυάζονται με γλέντι και χορό. Θαυμαστό είναι το γεγονός πως οι εκκλησιαστικές γιορτές καλλιεργούν πολιτισμικά και λαογραφικά έθιμα. 
Η περίοδος του Δωδεκαημέρου έχει πλείστους συμβολισμούς και μαρτυρεί την ορθόδοξη παράδοση μας. 


 
Read More »
Το Δωδεκαήμερο της εκκλησιάς και της παράδοσης στη Θεσπρωτία Το Δωδεκαήμερο της εκκλησιάς και της παράδοσης στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χριστός Γεννάται - Χαρά στον κόσμο

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018


- Ομιλία από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γηρομερίου
Αρχιμανδρίτη ΜΕΘΟΔΙΟ ΝΤΕΛΗ

- Ύμνους των Χριστουγέννων και Παραδοσιακά Κάλαντα-
από την Βυζαντινή Χορωδία του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας, υπό την Διδασκαλία του Πρωτοψάλτη Αναστάσιου Δηλαβέρη .

-Χριστουγεννιάτικη μουσική πανδαισία Θα χαρίσει στο κοινό με τους ήχους της η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Χριστός Γεννάται - Χαρά στον κόσμο Ηγουμενίτσα: Χριστός Γεννάται - Χαρά στον κόσμο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας για τα αποτελέσματα εκλογών για το υπηρεσιακό συμβούλιο

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2018 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ", Παράταξης που πρόσκειται στη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Εκλέχθηκαν:
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ :1Τακτικό μέλος και 1 Αναπληρωματικό στους μονίμους με 79 ψήφους,
ΔΑΣ ΟΤΑ : 1Τακτικό μέλος και 1 Αναπληρωματικό.

Οι Συνάδελφοι που εκλέγονται είναι:
ΘΩΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Μάκης) 26 ψήφοι,
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΠΑΣ 22 ψήφοι.

Στους Υπαλλήλους με σχέση Ι.Δ.Α.Χ. οι στηριζόμενοι Μεμονωμένοι Υποψήφιοι πήραν 18 ψήφους, επί συνόλου Έγκυρων Ψηφοδελτίων 94 (8 Άκυρα).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους, που είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή Εκπροσώπων με το ψηφοδέλτιο μας ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες ανεξάρτητα τί επέλεξαν να στηρίξουν.

Ευχαριστούμε επίσης τους συναδέλφους των εφορευτικών επιτροπών που είχαν το βάρος της διεξαγωγής των εκλογών, μια διαδικασία που κύλισε ομαλά, γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Δεσμευόμαστε πως στο πλαίσιο της λειτουργίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποί μας θα λειτουργήσουν προς όφελος του συνόλου των εργαζομένων του Δήμου, ελέγχοντας τις αποφάσεις της Διοίκησης και περιορίζοντας τις όποιες «εξωθεσμικές» παρεμβάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα που τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθούν να εξετάσουν και να αποφανθούν.

Προσωπικά θα ήθελα να Ευχαριστήσω όλους τους Υποψηφίους της Παράταξής μας που έδωσαν Ευγενικό Αγώνα και πιστεύω ότι όλοι μαζί δίνουμε την Υπόσχεση πως θα πορευτούμε και στο εξής Ενωμένοι!

Τέλος ένα μεγάλο Ευχαριστώ στον Αν. Γ.Γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιάννη Τσούνη, που παρευρέθηκε και μας στήριξε στον Αγώνα μας!
Είναι τιμή μας που η Ομοσπονδία ξαναβρέθηκε στον τόπο μας και προσδοκούμε στενή Συνεργασία, Ενημέρωση και Κοινούς Αγώνες!

Σας Ευχαριστούμε πολύ!!!
Η Συντονιστική Επιτροπή της Παράταξης.


 
Read More »
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας για τα αποτελέσματα εκλογών για το υπηρεσιακό συμβούλιο Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας για τα αποτελέσματα εκλογών για το υπηρεσιακό συμβούλιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018


Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα όπου χιλιάδες μαθητές θα κάνουν το πρώτο μεγάλο διάλλειμα από τις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Η διακοπή φυσικά γίνεται για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων».Read More »
Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Σελίδες