Το Δικαστήριο ακύρωσε την πράξη καταλογισμού της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας κατά των εργαζομένων

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023
Το Δικαστήριο ακύρωσε την πράξη καταλογισμού της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας κατά των εργαζομένων


Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, κατόπιν της ανακοπής που άσκησαν εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας κατά της πράξης καταλογισμού εναντίον τους, για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών κατ’ εφαρμογή του Ν. 4354/2015 (ενιαίο μισθολόγιο), στην οποία είχε προβεί η Δημοτική Επιχείρηση. 
Ειδικότερα το Δικαστήριο, εξετάζοντας μόνο έναν από τους λόγους ανακοπής, ακύρωσε την πράξη καταλογισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας κατά των εργαζομένων, κρίνοντας πως δεν υφίσταται Υπουργική Απόφαση κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 123 του Ν. 4270/2014 που να ρυθμίζει την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από την εφαρμογή του Ν. 4354/2015 και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης δεν ακολούθησε νόμιμη διαδικασία καταλογισμού.

Σύμφωνα με δήλωση της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, κ Αικατερίνης Μονάχου «Μετά τον καταλογισμό εναντίον μας μεγάλων ποσών και την αποστολή αυτών προς είσπραξη στην Αρμόδια φορολογική Αρχή, οι εργαζόμενοι βιώνουμε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης. Η ακύρωση της πράξης του καταλογισμού από το Δικαστήριο είναι μία δικαίωση για τους εργαζόμενους, οι οποίοι εξ αρχής υποστηρίζαμε πως έχουν παραβιαστεί νόμιμα δικαιώματά μας και ότι ο καταλογισμός είναι παράνομος. Είναι μία μεγάλη νίκη των εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας και της Δικηγόρου μας Δήμητρας Κολιούση, η οποία έχει σταθεί, για πολλά χρόνια στο πλευρό του Σωματείου των Εργαζομένων και πίστεψε από την πρώτη στιγμή στα δίκαια αιτήματά μας αναλαμβάνοντας την δύσκολη υπόθεση, η οποία αποτελεί μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα.»

Η Δικηγόρος των εργαζομένων Δήμητρα Κολιούση δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η πράξη καταλογισμού εναντίον των εργαζομένων είναι πράξη ιδιαίτερης βαρύτητας, λόγω των συνεπειών που επιφέρει ο καταλογισμός στα έννομα συμφέροντα του εργαζομένου. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας καταλόγισε τόσο χωρίς να τηρήσει την νόμιμη διαδικασία, όσο και χωρίς να υπολογίσει σωστά τα ποσά που καταλόγισε στους εργαζόμενους. Είναι επιβεβλημένη η αποχή της Δημοτικής Επιχείρησης από την άσκηση ενδίκων μέσων και η αναμονή της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα δώσει τις κατευθύνσεις για τον καταλογισμό ή μη. Η βιασύνη της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας και ο μη νόμιμος καταλογισμός έχει επιφέρει σημαντική βλάβη στους εργαζόμενους, η οποία πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα»
Read More »
Το Δικαστήριο ακύρωσε την πράξη καταλογισμού της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας κατά των εργαζομένων Το Δικαστήριο ακύρωσε την πράξη καταλογισμού της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας κατά των εργαζομένων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Πλήθος κόσμου στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου Φιλιατών του ΚΚΠΠΗ.

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023
Πλήθος κόσμου στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου Φιλιατών του ΚΚΠΠΗ. 


Πλήθος πιστών σήμερα στο παρεκκλήσι της προστασίας ανηλίκων του ΚΚΠΠΗ. 
Μετά από πολλά χρονιά ο ναός άνοιξε και υποδέχτηκε πιστούς και πολιτική ηγεσία. 
Σημαντικό το ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή γνώρισαν και υποδέχτηκαν τον κόσμο, συνομίλησαν αλλά και μίλησαν για τα μελλοντικά τους σχέδια. 
Συγχαρητήρια στον Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου άλλα και τα μελη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΚΠΠΗ που ετοίμασαν σήμερα αυτή την όμορφή αλληλεπιδραση.
Read More »
Πλήθος κόσμου στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου Φιλιατών του ΚΚΠΠΗ. Πλήθος κόσμου στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου Φιλιατών του ΚΚΠΠΗ. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023 Rating: 5

754.670€ στους Δήμους της Θεσπρωτίας από τους ΚΑΠ

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023
754.670€ στους Δήμους της Θεσπρωτίας από τους ΚΑΠ


Ξεκίνησε η απόδοση εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2023, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους – Α΄ κατανομή έτους 2023.

Κατανέμονται στους Δήμους της χώρας, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό 114.150.000,00€, το οποίο αποδίδεται ως πρώτη (Α΄) τακτική επιχορήγηση έτους 2023, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους

Στην Θεσπρωτία κατανέμονται συνολικά 754.670€ ως εξής:
Δήμος Σουλίου 143.355€
Δήμος Ηγουμενίτσας 456.015€
Δήμος Φιλιατών 155.300€
Read More »
754.670€ στους Δήμους της Θεσπρωτίας από τους ΚΑΠ 754.670€ στους Δήμους της Θεσπρωτίας από τους ΚΑΠ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Η εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης Σουλίου | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023
Η εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης Σουλίου | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου


Για την αρχή κάποια νούμερα. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2019 δήλωσαν συμμετοχή 5 παρατάξεις και την πρώτη κυριακή έλαβαν, Ν. Κατσιος 29,83 και 8 εδρες, Γ. Καραγιάννης 25,95 και 7 έδρες, Ν. Αθανασίου 22,08 και 6 έδρες, Ν. Γώγος16,06 και 4 εδρες, και Λαική συσπείρωση 6,03 και 2 έδρες. Την δεύτερη Κυριακή Δήμαρχος εξελέγη ο Γ.Καραγιάννης με 54,29%. Για την συγκρότηση Δημοτικής αρχής συνεργάστηκε με την παράταξη του Ν.Αθανασίου έχοντας μαζι 13 εδρες, ενω η αντιπολίτευση 14.
Και ενώ το πνεύμα του εκλογικού νόμου με το οποιο διεξηχθησαν οι εκλογές προωθούσε τις συνεργασίες ώστε το κάθε θέμα να ψάχνει ξεχωριστα την δική του πλειοψηφία στο συμβούλιο, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα την ακυβερνησία στις αποφάσεις, το ανέτρεψε δίνοντας το δικαίωμα ενισχυμένης αναλογική στην συγκρότηση της οικονομικής επιτροπής, και στην ποιότητα ζωής.
Ετσι οι δυο αυτές βασικές επιτροπές απο όπου περνάν όλα τα βασικά θεματα συγκροτήθηκαν στην βάση 5 -2. Αυτή η ουσιώδης αλλαγή μαζί με το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις έγιναν με τηλεδιάσκεψη και περιφοράς συνέβαλλαν ώστε το επίπεδο συμμετοχής και παρεμβάσεων των συμβούλων να μήν είναι στο καλύτερο επίπεδο, αφου ψηφιζόνταν και αποφάσεις που μειοψηφούσαν. Ηταν φανερό για όποιον παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις πως πολλοί σύμβουλοι είχαν χάσει κάθε ενδιαφέρον.
Ωστόσο τα θέματα και τα προβλήματα τού Δήμου μας ήταν εκεί, και προεκλογικά είχαν αναδειχθεί και χαρτογραφηθεί απο το σύνολο των παρατάξεων.

Ενδεικτικά:
1. Η ολοκλήρωση του αποχετευτικού στην Παραμυθιά,
2. Η μη λειτουργεία του ΒΙΟΠΑΘΕ
3. Δημογραφικό πρόβλημα με γήρανση και μείωση του πληθυσμού, με την μεγαλύτερησε αυτή του μαθητικού πληθυσμού.
4. Προβλήματα στην λειτουργεία του ΤΟΕΒ στον κάμπο και ταυτόχρονη μείωση του ζωικού κεφαλαίου στα ορεινά.
5. Η άμμεση υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος απο την ασθένεια των πλατάνων και η άμμεση φύτευση άλλων δεντρων.
6. Υλοποίηση του σχεδίου για ανάδειξη του ιστορικού κέντρου Παραμυθιάς, που έχει εκπονηθεί απο την αρχιτέκτονα Β. Παρόλα.

Οσο και αν μοιάζει παράδοξο, σχεδόν κανενα απο αυτα τα θέματα δεν άνοιξε και δεν συζητήθηκε διεξοδικά.

Στα θετικά στα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής πρέπει να καταλογισθούν:
1. Η προσπάθεια εκπόνησης μελέτης ”Τοπικό Πολεοδομικό σχέδιο όλου του Δήμου Σουλίου” με τεράστια σημασία για την ανάπτυξη του τόπου,
2. Βελτίωση του κλειστού γυμναστηρίου Παραμυθιάς με το προγραμμα Φιλόδημος,
3. Η καλή λειτουργεία του Κοινωνικου παντοπωλείου, με μεγάλη αυξηση των εθελοντικών προσφορών απο επιχειρήσεις και κατοίκους,
4. Η ενίσχυση πολιτιστικών φορέων ΘΕΑΤΟ, ΦΟΠ, με αποτέλεσμα να εχουν πολύ αξιόλογη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας.

Στα αρνητικά, στα 6 παραπάνω βασικά θέματα που έμειναν εκτός, θα προσθεταμε την αύξηση, με το καλημέρα, των ανταποδοτικών τελών κατά 60%, τις πολλές απευθείας αναθέσεις, και την μη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
Ο Δήμαρχος Γ. Καραγιάννης ξεκίνησε σαν σεμνό ”καλό παιδί,” και ολοκληρόνωντας την θητεία του σίγουρα κερδίζει και τον τίτλο του εντιμου και εργατικού. Η όποια άλλη κριτική του γίνει σε θέματα οραματισμού, επιτελικότητας πρόσταγμα προτεραιοτήτων, θα πρέπει να συνεκτιμήσει την προηγούμενη απειρία ως προς τα αυτοδιοικητικά.
Απο τους αντιδημάρχους ξεχωρίζει με διαφορά ο Φ. Μπέλος που έχει κερδίσει, όχι άδικα τον τίτλο του ”Γκρίζου καρδινάλιου” του Δήμου. Ειναι αυτός που εισηγήθηκε τα περισσότερα θέματα στο Δ. συμβούλιο και δέχθηκε τις περισσότερες κριτικές, και είναι ίσως και ο μοναδικός που έχει ανα πασα στιγμη την μεγάλη εικόνα λειτουργείας του Δήμου, και την διαχείρηση της καθημερινότητας. Ο μεγάλος του εχθρός, ο εκρηκτικός συγκρουσιακός χαρακτήρας του. Αλλος αντιδήμαρχος που τα πάει καλά είναι ο Γ. Ντάγκας που απο όταν ανέλαβε καθήκοντα έφερε σίγουρα εναν άλλον αέρα στον τομέα του, μένει όμως να επιμείνει και στην ουσία των θεμάτων ωστε να εχει πιο πολλά πρακτικά αποτελέσματα. Ο Α. Γκεγκας σαν αντιδήμαρχος Δ.Δ Αχέροντα, αθόρυβα και μεθοδικά τα έχει πολύ καλά στην περιοχή, δίνοντας άμμεσες πρακτικές λυσεις στα προβλήματα των κατοίκων.
Απο τους αρχηγούς των παρατάξεων ο Ν. Κατσιος είχε σίγουρα στο Δ.Σ τον ποιο συγκροτημένο και ποιοτικό λόγο, είχε συνεχή παρουσία και έδωσε χώρο και λόγο στους συμβούλους της παράταξης. Στα μείον, δεν ανέδειξε και δεν δημοσιοποίησε τις πολλές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του ωστε να γίνουν ευρεία γνωστές. Επίσης, λόγο προσόντων, θα μπορούσε να επιβάλει ποιο πολές φορές την δική του ατζέντα σε θεματα στο ΔΣ.
Ο Ν. Γώγος αφότου βρήκε τα πατήματα σαν αρχηγός παράταξης είχε πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις, και σίγουρα τις πιο προωθημένες στα επι συζήτηση θέματα. Στην ουσία δίδαξε, επικοδομητική αντιπολίτευση.
Η ΛΣ σε σχέση με την μικρή της δύναμη, είχε χάριν του Ηλία Κουτσή, δυναμική και μαχητική παρουσία, αλλά πάντα προβλέψιμη.

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές του φθινοπώρου και οι διεργασίες παρασκηνιακά η μη έχουν ήδη ξεκινήσει, υπάρχουν δύο παράμετροι που θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Η μια είναι πως όπως και νάχει οι βουλευτικές εκλογές θα προηγηθούν των δημοτικών, και η άλλη, Δήμαρχος μπορεί να εκλεγεί απο την πρώτη κυριακή με 43%. Η πρώτη εχει να κάνει με το θέμα των συμπράξεων και συμμαχιών. Αν έχει επιτευχθεί συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ είναι φυσικό να υπάρχει κοινη κάθοδος και στις Δημοτικές. Αν αντιθετα ναυαγήσει, το θεμα συνεργασιών δυσκολεύει. Η άλλη αφορά το πόσα σχήματα θα κατέβουν. Οπως και νάχει η παράταξη του Γ. Καραγιαννη θεωρείται δεδομένη απο κοινού με αυτή του Ν.Αθανασίου.
Ωστόσο εδώ θα προκύψουν δύο θέματα. Το ενα αφορά τους Γ.Ντάγκα και Ν. Αθανασίου που σαν πρωτοκλασάτα στελέχη της τοπικής ΝΔ θα πρέπει λογικά να λογοδοτήσουν στην παράταξη, και το πολιτικό τους μέλλον σε αυτή θα έχει θέματα. Το άλλο έχει να κάνει με τον προβληματισμό κάποιων στελεχών στον τοπικό Συριζα, πως στην περίπτωση συνεργασίας με τον τωρινό Δήμαρχο πρέπει να σφιχτοαγγαλιαστείς και με το σκληρο Δεξιό κομάτι.
Σίγουρη είναι και η συμμετοχή της παράταξης του Ν. Κάτσιου. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για θέματα ενότητας της Δεξιάς παράταξης στον μικρό μας Δημο το τοπίο δεν άλλαξε ουσιαστικά αφου ο μικροκομματισμός επικράτησε και πάλι. Ετσι απο ότι φαίνεται θα έχει την στήριξη του Πιτούλη αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει αυτή του βουλευτή, Ετσι σαν επικεφαλής είναι αναγκασμένος να ψαξει συμμαχίες σε προσωπικότητες και απο άλλους χώρους, μόνο που αυτές πρέπει να έχουν μεγάλο ειδικό βάρος ακόμη και σε βαθμό να αλλάξουν την φυσιογνωμία της παραταξής του. Εμπειρος πολιτικά ο ίδιος γνωρίζει πως είναι καταδικασμένος να παρουσιάσει συνδυασμό νίκης, αφού μια δευτερη ήττα θα ήταν καταστροφική για την όποια πολιτική καριέρα. Μεγάλο στοίχημα και καθόλου ευκολο εγχείρημα.
Η περίπτωση του Ν. Γωγου είναι διαφορετική, και πιο εύκολη. Καθώς ο Σύριζα έχει ξεκαθαρίσει πως αυτή την φορά θα στηρίξει συνδυασμούς που έχουν προοπτική νίκης και στην βάση κεντροαριστερής συγκρότησης δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να κάνει ηρεμα την ερευνά του, αν το πολιτικό κλίμα σηκώνει συμμετοχή και τρίτου συνδυασμού, και τι κατέυθυνση θα πάρουν οι κεντρικές πολιτικές εξελίξεις που έτσι και αλλιώς θα είναι καταλυτικές για τις όποιες διεργασίες και συνεργασίες. Πολύ περισσότερο με την μετατροπή του νομού σε μονοεδρική, όπου η πολιτική πόλωση θα οξυνθεί και στο παιγνίδι των συμμαχιών, λογικό είναι,να μπουν και άλλοι παράμετροι.
Read More »
Η εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης Σουλίου | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου Η εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης Σουλίου | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023 Rating: 5

ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο | Μία υπόθεση από το παρελθόν

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023
ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο | Μία υπόθεση από το παρελθόν


Η απουσία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στην Ήπειρο είναι ένα θέμα που έρχεται από το παρελθόν. Και από το μακρινό και από το πιο κοντινό..
Απασχολεί την δημοσιότητα κάθε φορά που ανακύπτει πρόβλημα ή ανάγκη διακομιδής κάποιου παιδιού είτε στην Πάτρα είτε στην Αθήνα.
Όμως ποτέ δεν αποτέλεσε προτεραιότητα για τους φορείς και τις αρχές της Ηπείρου παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες που έγιναν κυρίως από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Η 4η πτέρυγα στο Πανεπιστημιακό είχε δημιουργήσει προσδοκίες για την λειτουργία μιας τέτοιας Μονάδας. Για πρώτη φορά υπήρχε πρόβλεψη για την δημιουργία πολύ μικρού αριθμού κλινών. Ακολούθησε όμως η πανδημία και πολλά πράγματα στο χώρο της υγείας πάγωσαν.
Το αίτημα ωστόσο θα πρέπει να επανέλθει και να ικανοποιηθεί από την στιγμή μάλιστα που το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εξυπηρετεί περιστατικά από μία πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή. Και για να λυθεί απαιτεί η ανάλογη πολιτική βούληση από το Υπουργείο Υγείας αφού μια τέτοια μονάδα πέρα από τις υποδομές απαιτεί και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Read More »
ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο | Μία υπόθεση από το παρελθόν ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο | Μία υπόθεση από το παρελθόν Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ΧΥΤΑ της Ηπείρου

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023
Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ΧΥΤΑ της Ηπείρου


Οι περιπέτειες της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ήπειρο δεν έχουν τέλος. Σε όσα είναι ήδη γνωστά έρχεται να προστεθεί μία ακόμη εξέλιξη, σοβαρή που μπορεί να έχει και σημαντικές συνέπειες.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost, τις τελευταίες ημέρες από ομάδα πολιτών, έγινε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την λειτουργία των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Στην καταγγελία αναφέρεται αυτό που είναι σε όλους γνωστό… Ότι ένας τουλάχιστον ΧΥΤΑ, αυτός της Βλαχέρνας, εξακολουθεί να δέχεται απορρίμματα χωρίς να έχει προηγηθεί επεξεργασία.

Σημειώνεται ότι η επέκταση των ΧΥΤΑ της Ηπείρου και η μετατροπή τους σε ΧΥΤΥ είναι έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και οφείλει να υπακούει στους κανόνες ένταξης.

Τι μπορεί να σημάνει η καταγγελία; Στο πρώτο που μπορεί να οδηγήσει είναι στην έρευνα, χωρίς κανείς να γνωρίζει τους ρυθμούς που αυτή θα κινηθεί.

Που μπορεί να καταλήξει; Ακόμη και στην απένταξη των έργων και την επιστροφή των χρημάτων τα οποία για τους τρεις ΧΥΤΑ της Ηπείρου ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.
Read More »
Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ΧΥΤΑ της Ηπείρου Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ΧΥΤΑ της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Vakantiebeurs” στην Ουτρέχτη

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Vakantiebeurs” στην Ουτρέχτη


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού VAKANTIEBEURS, στην Ουτρέχτη, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, εκπροσωπούμενος από τον αναπληρωτή προϊστάμενο του αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Παντελή Δ. Καραπιπέρη και την υπάλληλο του Γραφείου Προγραμματισμού, κα Γεωργία Κ. Ράπτη.

Στην έκθεση, ο Δήμος Ηγουμενίτσας είχε παρουσία με περίπτερο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “SMARTiMONY” που υλοποιεί ως εταίρος στο Πρόγραμμα Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020. Στόχος του έργου είναι η προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της διασυνοριακής περιοχής.


Καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ήταν πολλοί οι Ολλανδοί που θέλησαν να έχουν πληροφορίες για την περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, ως μελλοντικός προορισμός των διακοπών τους. Επίσης το περίπτερο επισκέφθηκαν και επισκέπτες και εκπρόσωποι άλλων χωρών και τουριστικοί πράκτορες.

Με την έκθεση VAKANTIEBEURS, η οποία προσελκύει περισσότερους από 100.000 χιλιάδες επισκέπτες κάθε φορά, ανοίγει ένας μεγάλος κύκλος συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στα μεγάλα διεθνή ραντεβού της τουριστικής βιομηχανίας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διατήρηση και η περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής δυναμικής της περιοχής μας, που το 2022 υπερέβη κάθε προηγούμενο ρεκόρ αφίξεων.
Read More »
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Vakantiebeurs” στην Ουτρέχτη Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Vakantiebeurs” στην Ουτρέχτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού που οδηγούσε μεθυσμένος

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023
Σύλληψη ημεδαπού που οδηγούσε μεθυσμένος


Συνελήφθη χθες (16-01-2023) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού που οδηγούσε μεθυσμένος Σύλληψη ημεδαπού που οδηγούσε μεθυσμένος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για τις δηλώσεις Βορίδη

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023
Ο Γιάννης Γόγολος για τις δηλώσεις ΒορίδηΕκφράζω κατηγορηματικά την αντίθεσή μου, στο ύφος και την ουσία των δηλώσεων του υπουργού εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, προς τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης .

Είπε ο κ. υπουργός «… Αν διαπιστώσω από την εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβολίσου της Επικρατίας, δυσλειτουργίες στους Δήμους και στις Περιφέρειες, εξαιτίας της συμπεριφοράς των αντιπολιτεύσεων, τότε θα ξανανομοθετήσω και θα επαναφέρω τις αρμοδιότητες στις επιτροπές ποιότητας ζωής και Οικονομικών που γυρίζω τώρα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια…»

Θυμίζω, ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι αποτέλεσμα δικής τους νομοθέτησης μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και αφορούσε τον τρόπο σύνθεσης των υπαρχουσών επιτροπών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλουν και είναι αυτονόητη η εφαρμογή στην υπάρχουσα νομοθεσία και φυσικά της αποφάσεις του ΣτΕ

Προς ποιόν απευθύνονται λοιπόν οι απειλές;

Οι αιρετοί δεν φοβούνται ούτε εκβιάζονται.

Οι εκλογές ως κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας, εκφράζουν τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, στην οποία οφείλεται σεβασμός. Η αναλογικότητα στη σύνθεση των επιτροπών των Δήμων και των Περιφερειών αποτελεί μια έκφρασή του σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία.

Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του κ. Βορίδη, δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση και πιστεύω ότι οι αιρετοί με αίσθημα ευθύνης, δεν θα τις ακολουθήσουν.

Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για τις δηλώσεις Βορίδη Ο Γιάννης Γόγολος για τις δηλώσεις Βορίδη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Σελίδες