Απο το ΦΟΠ Robotics Festival

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023
Απο το ΦΟΠ Robotics FestivalΒίντεο από την εκδήλωση του 1ου Φ.Ο.Π. ROBOTICS FESTIVAL, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα
εκδηλώσεων του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, με:

-ΕΚΘΕΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
-ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΛΗΣ -ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟRead More »
Απο το ΦΟΠ Robotics Festival Απο το ΦΟΠ Robotics Festival Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

Ανακοινώθηκε νέα παράταση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023
Ανακοινώθηκε νέα παράταση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»Παρατείνεται κατά 15 ημέρες η προθεσμία που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα η νέα προθεσμία που έχουν οι ωφελούμενοι είναι μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Παρατείνεται κατά 15 ημέρες το "Εξοικονομώ – Αυτονομώ"

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την παράταση, μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, της προθεσμίας που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ – Αυτονομώ"».
Read More »
Ανακοινώθηκε νέα παράταση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» Ανακοινώθηκε νέα παράταση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου


Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 19:30 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Τα θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Κατανομή πιστώσεως ποσού 23.900,00 € για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων

ΘΕΜΑ 2ο Έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων άθλησης για όλους-Προγραμματισμός πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού ΙΔΟΧ για την υλοποίησή τους την περίοδο 2023-2024

ΘΕΜΑ 3ο
Έγκριση θέσεων μαθητείας για το «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» περιόδου 2023-2024

ΘΕΜΑ 4ο Καθορισμός χώρου και ημερομηνίας για τη διεξαγωγή συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής

ΘΕΜΑ 5ο Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2023

ΘΕΜΑ 6ο Χορήγηση 3ης παράτασης του έργου : «KΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ 49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & του 1ου ΠΚΤNΜ του έργου: «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΠΑΝΤΟΡΡΟΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»

ΘΕΜΑ 8ο Kατάθεση πάγιας προκαταβολής κοινοτήτων σε λογαριασμό του Δήμου και ορισμός υπευθύνων κίνησης λογαριασμών

ΘΕΜΑ 9ο
Περί διαγραφής ή μη οφειλών

ΘΕΜΑ 10ο
Επί αιτήματος κατοίκων για έγκριση εργασιών εξωραϊσμού τοίχου αντιστήριξης εντός οριοθετημένου οικισμού Αμπελιάς Δ. Σουλίου

ΘΕΜΑ 11ο Παραχώρηση χώρων σε Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους για πραγματοποίηση εκδηλώσεων

ΘΕΜΑ 12ο Έγκριση καθιέρωσης 24ωρης λειτουργίας για το έτος 2023 της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σουλίου
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.. Χαρτογραφεί την χρήση ναρκωτικών.. Υποστήριξη σε 974 εξαρτημένους και γονείς

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023
ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.. Χαρτογραφεί την χρήση ναρκωτικών.. Υποστήριξη σε 974 εξαρτημένους και γονείςΤο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος αποτελεί ασπίδα στις εξαρτήσεις. Αποτελεί ελπίδα για ανθρώπους που δίνουν μάχη ζωής και το έργο του είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Είναι από τις περιπτώσεις όπου οι αριθμοί περνούν σε δεύτερη μοίρα. Αλλά είναι απαραίτητοι για να αποτυπώσουν με απόλυτη σαφήνεια την πραγματικότητα.

Στοιχεία λοιπόν παρουσίασε ο υπεύθυνος του προγράμματος Γιάννης Παπαχρήστος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ το 2022 υποστήριξε σε τρεις Περιφέρειες (Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων) 974 άτομα (γονείς και εξαρτημένοι).

Από αυτά οι 271 αφορούσαν σε χρήση ναρκωτικών, 98 αλκοόλ, 102 τζόγο/διαδίκτυο και 503 ήταν γονείς, αδέλφια, σύντροφοι.

Οι τρεις Κινητές Μονάδες στις τρεις Περιφέρειες πραγματοποίησαν 410 εξορμήσεις και ήρθαν σε επαφή με επιπλέον 249 εξαρτημένους και υλοποίησαν δράσεις ενημέρωσης και δικτύωσης σε 5455 άτομα.

Το προφίλ των 271 άτομα για τα ναρκωτικά είναι ως εξής:

Άνδρες 88,5%, γυναίκες 11,5%. Μέση ηλικία προσέλευσης τα 34,3 έτη.

Συνθήκη διαβίωσης: με γονείς το 42,5%

Ξένη υπηκοότητα: το 9,7%

Εργασιακή κατάσταση: Σταθερή εργασία το 42,4% ,

Άνεργος το 32,9%

Εκπαιδευτικό επίπεδο: Απόφοιτοι Δημοτικού το 10,1%

Απόφοιτοι Γυμνασίου το 23,4%

Απόφοιτοι Λυκείου το 49,4%

Ουσία έναρξης χρήσης: Κάνναβη το 63,9%

Ηρωίνη το 4,7%

Κοκαΐνη το 2,4%

Κύρια ουσία κατάχρησης: Ηρωίνη 33,3%

Κοκαΐνη 4,6%

Χάπια 14,9%

Κάνναβη 34,5%

Τρόπος χρήσης κύριας ουσίας: Ένεση 18,5%

Μύτη 26,6%

Κάπνισμα 40,5%

Βρώση/πόση 14,5%

Τρόπος χρήσης ηρωίνης: Ένεση 39,7%

Μύτη 55%

Κάπνισμα 5,2%

Ψυχολογικά προβλήματα: το 32,7%

Προβλήματα σωματικής υγείας: το 34,5%

Νομικά θέματα: Καταδίκη το 51,8%

Φυλάκιση το 28,9%

Νομική εκκρεμότητα το 51,8%

Ενώ στις αρχές του 2020 οι 9 στους 10 που προσέγγισαν το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ανέφεραν ως κύριες ουσίες χρήσης την ηρωίνη και τα οπιοειδή, σήμερα η αναλογία είναι μόλις 1 στους 3. Έτσι το 2022 η κάνναβη και τα συνθετικά κανναβοειδή αναφέρονται ως κύρια ουσία χρήσης από το 34,5%, η ηρωίνη και τα οπιοειδή από το 33,3% και η χρήση χαπιών σε 14,9% από 1,8% που ήταν το 2013. Στους έφηβους που προσεγγίζουν το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ η κάνναβη κυριαρχεί ως βασική ουσία χρήσης καθώς αναφέρεται ως τέτοια από 8 στα 10 άτομα.

Ο κ. Παπαχρήστου τόνισε ότι στην περιοχή μας χρειάζεται να δείξουμε μετά από 16 χρόνια παρουσίας ότι ως κοινωνία διαθέτουμε την κεκτημένη εμπειρία και ωριμότητα ώστε να εστιάζουμε:

– Στην εξάρτηση και όχι στις ουσίες

-Στις αιτίες και όχι στα συμπτώματα

-Στη θεραπευτική υποστήριξη και όχι στην καταστολή

-Στα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι στις ηθικολογικές κρίσεις

-Στην αποδοχή και στην αλληλεγγύη και όχι στο στιγματισμό και στην περιθωριοποίηση

Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και προλαμβάνεται και θεραπεύεται για αυτό «πάμε μαζί» για δημόσιες, δωρεάν προσβάσιμες σε όλους και ποιοτικές υπηρεσίες, πρόληψη και θεραπεία που σέβονται τις ανάγκες τη φωνή και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών.

«πάμε μαζί» για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Η καμπάνια «πάμε μαζί» πλαισιώνεται από ανοιχτές εκδηλώσεις του Προγράμματος στις τρεις Περιφέρειες (Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων). Συγκεκριμένα έγιναν και γίνονται εκδηλώσεις σε Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κοζάνη, Γρεβενά, Φλώρινα, Καστοριά.
Read More »
ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.. Χαρτογραφεί την χρήση ναρκωτικών.. Υποστήριξη σε 974 εξαρτημένους και γονείς ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.. Χαρτογραφεί την χρήση ναρκωτικών.. Υποστήριξη σε 974 εξαρτημένους και γονείς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για τις εκλογές της 25ης ΙουνίουΟδηγό άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σε 20 ερωτήσεις - απαντήσεις, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

1. Πότε και για ποιες εκλογές ψηφίζουμε;
Οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα.

2. Με ποιο εκλογικό σύστημα ψηφίζουμε;
Οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, εν αντιθέσει με εκείνες της 21ης Μαΐου που διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

3. Η ψήφος είναι υποχρεωτική;
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική.

4 Ποιοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος;
Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους.

Επίσης οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών, λόγω μη συμπλήρωσης σε όλη την εφετειακή περιφέρεια του αριθμού των σαράντα (40) τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας βασικής εκλογικής περιφέρειας (άρθρο 96, παρ. 1 του π.δ. 26/2012).

5. Πώς θα μάθω πού ψηφίζω; Θα είναι το ίδιο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισα στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023;
Επειδή είναι πιθανό να υπάρξουν μεταβολές στα εκλογικά τμήματα, συνιστάται ισχυρά σε όλους τους εκλογείς να αναζητήσουν πού ψηφίζουν:

Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις»
Καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στους αριθμούς 213 136 1500 και 2131313800 καθημερινά από τις 08:00 έως 20:00. Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

Προσοχή: Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο www.ypes.gr «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

6. Με τι έγγραφα ψηφίζω; Τι κάνω αν έχω χάσει την αστυνομική μου ταυτότητα;
Μπορείτε να ψηφίσετε με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

7. Μπορώ να ψηφίσω με ψηφιακή ταυτότητα;
Ναι. Η αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από την εφαρμογή Gov.gr wallet.

Εκεί οι επιλογές είναι δυο:
α) Να πατήσει κανείς το κουμπί quick scan και να επιδείξει τον κωδικό QR στον δικαστικό αντιπρόσωπο,

β) Να πατήσει κανείς το κουμπί «Προβολή QR κωδικού» και μετά την επίδειξη του κωδικού QR στο δικαστικό αντιπρόσωπο να δώσει και τον πρόσθετο κωδικό που θα έχει λάβει μέσω της εφαρμογής.

Και οι δυο επιλογές είναι ισοδύναμες ως προς την εκλογική διαδικασία, με την πρώτη να θεωρείται ευκολότερη.

8. Είμαι ετεροδημότης. Μπορώ να ψηφίσω στον τόπο διαμονής μου;
Οι ετεροδημότες εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους, σε ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, όπως έχουν καθοριστεί. Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, μπορούν να ψηφίσουν στον Δήμο διαμονής τους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση στον αρμόδιο Δήμο και έχει διεκπεραιωθεί από αυτόν το αργότερο έως και την 30ή Απριλίου 2023. Αίτηση που δεν διεκπεραιώθηκε έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία, δε λαμβάνεται υπόψη για την επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογείς μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών θα ψηφίσουν, μέσω της ιστοσελίδας www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις».

9. Πώς ψηφίζω βουλευτές;
Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθούν με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης. Με αυτή τη διαδικασία, οι βουλευτές εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης τους στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας, η οποία καθορίζεται από τα εκάστοτε κομματικά επιτελεία. Ως εκ τούτου, ΔΕΝ βάζουμε σταυρό στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Εξάλλου, στα παραβάν των εκλογικών τμημάτων που θα δημιουργηθούν δεν θα υπάρχει στιλό.

10. Τα ψηφοδέλτια που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 παραμένουν σε ισχύ;
Όχι. Οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 θα διεξαχθούν με νέα ψηφοδέλτια, τα οποία θα τυπωθούν βάσει όσων ορίζει ο ισχύων νόμος. Ως εκ τούτου, ψηφοδέλτια που αφορούσαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και για οποιοδήποτε λόγο παρέμειναν στην κυριότητα των ψηφοφόρων καθίστανται άκυρα και δεν δύνανται να χρησιμοποιηθούν.

11. Τι να κάνω αν δεν βρίσκω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους;
Αν δεν βρείτε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους απευθυνθείτε στο Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είστε εγγεγραμμένοι, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

12. Ανακάλυψα ότι είμαι διπλοεγγεγραμμένος. Τι κάνω;
Είστε εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων δήμων. Για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της νόμιμης εγγραφής σας η οποία εξακριβώνεται κατόπιν επικοινωνίας σας με τους οικείους δήμους. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε πως είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε ούτε και θα ψηφίσετε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών.

Ας μην ξεχνάμε ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.

13. Υπάρχουν διευκολύνσεις για ψηφοφόρους ΑμεΑ;
Οι ψηφοφόροι με αναπηρία ψηφίζουν κατ' απόλυτη προτεραιότητα. Επιπλέον προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα για τα εκλογικά τμήματα που δεν βρίσκονται σε ισόγειο όροφο και δεν πληρούν τα κριτήρια προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρία (Α.μεΑ.). Στον χώρο εντός του διαχωριστικού ψηφοφορίας για την επιλογή του ψηφοδελτίου, αποκλειστική πρόσβαση, εφόσον είναι αναγκαίο, εκτός από τον εκλογέα, έχουν: α) ο δικαστικός αντιπρόσωπος και β) τυχόν συνοδός του εκλογέα, με την ευθύνη και την παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος βοηθά στην έκφραση της επιθυμίας του εκλογέα με την απαιτούμενη διακριτικότητα και εχεμύθεια για την τήρηση της μυστικότητας της ψήφου. Στο κατάστημα ψηφοφορίας και στον χώρο υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας (οδηγών) ατόμων με αναπηρία.

14. Είμαι Έλληνας που διαμένει ή θα βρίσκεται στο εξωτερικό την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023. Μπορώ να ψηφίσω;
Οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους εφόσον η αίτηση για εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους έχει υποβληθεί στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών (https:/apodimoi.gov.gr) έως και την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023. Διευκρινίζεται πως για την έγκριση της αίτησης εφαρμόζονται τα κριτήρια όπως ορίζονται από τον ισχύοντα νόμο.

15. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα στο εξωτερικό, αλλά την 25η Ιουνίου 2023 θα βρίσκομαι στην Ελλάδα. Θα μπορέσω να ψηφίσω;
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για αναστολή της εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού ήταν η Παρασκευή 26 Μαΐου 2023. Οποιαδήποτε αίτηση υπεβλήθη μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα ληφθεί υπόψη για την επικείμενη εκλογική διαδικασία.

16. Σε ποια ηλικία αποκτάται το δικαίωμα της ψήφου;
Στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών. Άρα για τις Εκλογές του 2023, μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/2006 μέχρι και 31/12/2006.

17. Ποιοι στερούνται του δικαιώματος αυτού;
Όσοι διατελούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση. Όσοι το στερήθηκαν λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.

18. Τι να κάνω αν τα στοιχεία μου στους εκλογικούς καταλόγους είναι διαφορετικά από αυτά της ταυτότητάς μου;
Εξαρτάται από τις διαφορές. Αν είναι ουσιώδεις, μπορεί να απαιτηθεί να προμηθευτείτε από το δήμο σας πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. Καλό είναι να εφοδιαστείτε με αυτό έγκαιρα για να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες της τελευταίας στιγμής.

19. Πόσες ημέρες εκλογική άδεια δικαιούμαι, με βάση τη χιλιομετρική απόσταση της περιοχής όπου ψηφίζω;
Όσοι εργάζονται 5 ημέρες δικαιούνται:

Αυτοί που θα μετακινηθούν από 200-400 χλμ, 1 εργάσιμη ημέρα

Αυτοί που θα μετακινηθούν από 401 χλμ και άνω, 2 εργάσιμες ημέρες, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους

Όσοι εργάζονται 6 ημέρες δικαιούνται:

Αυτοί που θα μετακινηθούν από 100-200 χλμ, 1 εργάσιμη ημέρα

Αυτοί που θα μετακινηθούν από 201-400 χλμ, 2 εργάσιμες ημέρες

Αυτοί που θα μετακινηθούν από 401 χλμ και άνω, 3 εργάσιμες ημέρες

Και για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, όσοι μετακινηθούν σε νησιά για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση, ο αριθμός ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις 3 εργάσιμες ημέρες.

20. Πώς ψηφίζουμε
Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας - ένας ή σε ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα, είτε σε φυσική, είτε σε ψηφιακή μορφή ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και υποψηφίων.

Εκλογείς που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.

Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη: α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα (διαγώνια διαγράμμιση) ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος ή αν ο φάκελος δεν φέρει τη σφραγίδα και τη μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου και β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).

Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.
Read More »
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023
Συνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός


Συνελήφθη χθες (22-6-2023) το απόγευμα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου προέκυψε ότι εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς
 Πλημμελειοδικείου Ακράτας με ποινή φυλάκισης 9 μηνών για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Read More »
Συνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός Συνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πάτρα για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023
Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πάτρα
για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμούΗ πόλη της Πάτρας ήταν μετά τη Λάρισα, ο επόμενος σταθμός προβολής του τουριστικού προορισμού «Ήπειρος», στο πλαίσιο των δράσεων του έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Η «τουριστική αγορά» της Δυτικής Ελλάδος είναι μια από τις προτεραιότητες των επιχειρηματιών της Ηπείρου για τουρισμό όλο το χρόνο καθώς ήδη η περιφέρεια μας αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για σχολικές εκδρομές, για εορταστικά τριήμερα, αλλά και για καλοκαιρινές διακοπές. Στην αύξηση της επισκεψιμότητας ανάμεσα στις δύο περιφέρειες συμβάλει η γρήγορη πλέον οδική πρόσβαση μέσω της Ιόνιας οδού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας και απευθυνόταν στα ταξιδιωτικά γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στους Συλλόγους και Φορείς που εδρεύουν στην Πάτρα.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας ήταν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγνή Νάκου, η οποία μετέφερε στους προσκεκλημένους τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν σύντομα την Ήπειρο, για να γνωρίσουν την Ηπειρωτική φύση, τα αξιοθέατα, τα μνημεία, τον πολιτισμό, αλλά και τους ανθρώπους της.

«Τα τελευταία χρόνια- ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Νάκου- όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες, Έλληνες αλλά και ξένοι, που αναζητούν κάτι έξω από τα συνηθισμένα, ανακαλύπτουν τις κρυμμένες ομορφιές της περιοχής μας, που πραγματικά εκπλήσσουν πολλούς επισκέπτες. Η Ήπειρος έχει τις δικές της όμορφες και καθαρές παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μνημεία, ενώ σε μικρές αποστάσεις μπορεί ο καθένας να μεταβεί από τη θάλασσα σε ορεινά τοπία της Πίνδου, σε παραδοσιακά πέτρινα κτίρια, να χαρεί ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον που συνυπάρχει αρμονικά με τον κατά τόπους ιδιαίτερο λαϊκό πολιτισμό των κατοίκων της. Η Ήπειρος είναι πραγματικά ένας προορισμός για όλες τις εποχές».

Στοχευμένη παρουσίαση της Ηπείρου έκανε η Διευθύντρια Τουρισμού Ηπείρου κα Ιουλία Μαρκούλα, παρουσιάζοντας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό κάθε γωνιά της Ηπείρου, προτείνοντας πακέτα διαδρομών για city break, τριήμερα και πενθήμερα, για τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος ως προορισμός διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλογου Πάτρας κος Χάιδας Αλέξανδρος, ο οποίος συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας η Ήπειρος βρίσκεται παντού και τέτοιες εκδηλώσεις μόνο όφελος μπορεί να προφέρουν στις δυο περιοχές.

Μετά την παρουσίαση, οι συμμετέχοντες ταξιδιωτικοί πράκτορες, Σύλλογοι και Φορείς δικτυώθηκαν με τους εκπροσώπους από την Ήπειρο κατά τη διάρκεια του Ηπειρώτικου cocktail που προσφέρθηκε. Ιδιαίτερα σημαντική και θερμή ήταν η υποστήριξη και παρουσία στην εκδήλωση, των Ηπειρωτών που διαμένουν στην Πάτρα και των ΜΜΕ της Πάτρας που κάλυψαν την εκδήλωση.Read More »
Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πάτρα για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πάτρα για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο «Ηπειροσουλιώτες στο Αγρίνιο»

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο «Ηπειροσουλιώτες στο ΑγρίνιοΜόλις κυκλοφόρησε (20 Ιουνίου 2023) από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ το νέο βιβλίο του Νικολάου Θεοδ. Μήτση με τίτλο: «Ηπειροσουλιώτες στο Αγρίνιο (1823-1845) Επίκοιση στο Βραχώρι, στη Ναύπακτο και στο Ξηρόμερο».

Πρόκειται για το δωδέκατο (12ο) στη σειρά μέχρι στιγμής βιβλίο που έχει γράψει ο Ξηρομερίτης ιστορικός – ερευνητής Νικόλαος Θεοδ. Μήτσης και αφορά την περιπλάνηση των Ηπειροσουλιωτών από αρχές του 1823 που πρωτοήρθαν στη Δυτική Ελλάδα ως την τελική εγκατάστασή τους στην Αιτωλοακαρνανία στα 1845 και ιδιαίτερα στο Αγρίνιο, στη Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι, αλλά και στο Ξηρόμερο.

Αυτό το πόνημα εντάσσεται στην κατηγορία της τοπικής εργογραφίας, πηγές και μελέτες της ελληνικής ιστορίας και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της, καθότι φέρνει στο φως της δημοσιότητας γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στην περιπλάνηση των ανέστιων Σουλιωτών, οι οποίοι είχαν εκπατριστεί στις 15/28 Δεκεμβρίου 1803 για την Κέρκυρα.

Κατά την επανάσταση του 1821 και κυρίως μετά το 1828 παρουσιάζονται μετακινήσεις άμαχων ελληνικών πληθυσμών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας ( Θρακομακεδόνες, Ηπειρώτες, Θεσσαλοί, Κρήτες, βλάχοι, νησιώτες, Σαρακατσάνοι, Καραγκούνηδες, μικροί πληθυσμοί από Σέρβους, Βούλγαρους κ.ά ), με τελικό προορισμό την ενδοχώρα της Ρούμελης, των Κυκλάδων, αλλά και της Πελο­ποννήσου.

Δραματικές υπήρξαν επίσης και οι μετοική­σεις των Σουλιωτών που εκπατρίστηκαν ολοκληρωτικά για την Κέρκυρα, έμειναν εκεί επί δεκαεπτά χρόνια και γύρισαν στο Σούλι (το 1820), φιλώντας τα πάτρια χώματά τους και δα­κρυρροώντας τα έραναν με αναφιλητά, αλλά και με πόνο ψυχής.

Έφυγαν ξανά οι Σουλιώτες από την πατρίδα τους και για πάντα τέλος Αυγούστου του 1822, υφιστάμενοι ανείπωτη ταλαιπωρία, περιπλανώμενοι από τόπο σε τό­πο όπως: Κεφαλλονιά – Λευκάδα (Κάλαμος -Επισκοπή- Καστός- Με­γανήσι) Αιτωλοακαρνανία (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Βόνιτσα και Ξηρόμερο), γενόμενοι πολλές φορές βορρά υποσχέσεων από την επίσημη διοίκηση για εποίκηση και μόνιμη εγκατάστασή τους σε ελληνικό έδαφος, στην αρχή για το Νεόκαστρο Πυλίας Μεσσηνίας, ακολούθως για το Ζαπά­ντι Αγρινίου, μετά για το Λάλα Ηλείας, την Επίδαυρο Αργο­λίδας και τέλος ξανά – ως Ηπειροσουλιώτες πλέον – στο Ζαπάντι Αγρινίου, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο και γενικότερα στη Βόνιτσα και στο Ξηρόμερο.

Ως γείτονες με την Αιτωλοακαρνανία, οι Ηπειροσουλιώτες προτίμησαν να κατοικήσουν σε αυτή την περιοχή καικυρίως στο εύφορο Αγρίνιο (Βραχώρι), καθώς και στα χωριά και στις επαρχίες πέριξ αυτού, με την ελπίδα της επιστρο­φής τους κάποια στιγμή στην πραγματική ποθητή πα­τρίδα τους, το Σούλι της Θεσπρωτίας.

Αυτή η περιπλάνηση των Ηπειροσουλιωτών στις αρχές του 1823 και η τελική εγκατάσταση-εποίκηση τους στην Αι­τωλοακαρνανία στα 1845 εξετάζεται μέσα από πρωτογενείς ιστορικές πηγές των Γενικών Αρχείων του Κράτους, των Αρχείων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, καθώς και από μελέτες επι­φανών ιστορικών του 19ου αιώνα με αδιάσειστα ιστορικά ντοκουμέντα συνοδευόμενα με πληθώρα πρωτοτύπων εγγράφων σε φωτογραφίες από τα Γ.Α.Κ.

Τα με επιμονή και υπομονή ανέκδοτα ιστορικά στοιχεία συλλέχθηκαν με πολυετή έρευνα και κόπο, καταγράφηκαν και παρουσιάζονται από τον καταγόμενο εξ Αρχοντοχωρίου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας ιστορικό ερευνητή Νικόλαο Θεοδ. Μήτση.

Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ , Μαντζάρου 9 / Τ. Κ 10672 Αθήνα, τηλέφωνο 2103626348 , 6976334493 / email: info@herodotos.net ,καθώς και με παραγγελία απ΄ όλα τα επώνυμα βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της Ελλάδος γενικότερα.


Read More »
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο «Ηπειροσουλιώτες στο Αγρίνιο» Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο «Ηπειροσουλιώτες στο Αγρίνιο» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

Ο Δήμος για τη δημιουργία τοιχογραφίας στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023
Ο Δήμος για τη δημιουργία τοιχογραφίας στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη δημιουργία τοιχογραφίας με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, τοποθετώντας την Ηγουμενίτσα στον παγκόσμιο χάρτη της μεγαλύτερης κοινότητας Δημόσιας Τέχνης Street Art Cities (https://streetartcities.com/).


Το έργο με τίτλο “Odysseus’ quest” (Η αναζήτηση του Οδυσσέα) φιλοτεχνήθηκε από τον διακεκριμένο εικαστικό Leonidas Giannakopoulos και βρίσκεται στον τοίχο της πολυκατοικίας που εφάπτεται με το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.
Πρόκειται για μια εικαστική αναφορά που συνδυάζει το φυσικό τοπίο του Δήμου Ηγουμενίτσας και τον μύθο του πολύπαθου και πολυμήχανου Οδυσσέα. Η σύνθεση του έργου αναπαριστά το πνεύμα του θρυλικού ήρωα, που αναδύεται μέσα από το άνθος των νουφάρων του έλους Καλοδικίου, φέροντας το κουπί που συμβολίζει, σύμφωνα με τον μύθο, τον ερχομό του στη Θεσπρωτίδα. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει την κεντρική ιδέα του Ομηρικού έπους, που είναι η αιώνια αναζήτηση του ανθρώπου για τη γη της επαγγελίας, ως τρόπος σκέψης και βούλησης μέσα από τη διαδρομή του ταξιδιού.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής:
«Ομορφαίνουμε το κέντρο της πόλης μας με μια συμβολική τοιχογραφία με αναφορές στη μυθολογία και στο φυσικό περιβάλλον του Δήμου μας.
Η Δημόσια Τέχνη έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει σημεία του αστικού ιστού και να καλλιεργεί ένα αίσθημα καλαισθησίας, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και στη διαμόρφωση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης. Για το λόγο αυτό υλοποιήσαμε τη συγκεκριμένη εικαστική παρέμβαση, η οποία χαρίζει ομορφιά στο αστικό μας τοπίο και αναδεικνύει την πολιτιστική μας ταυτότητα.
Συγχαίρω και ευχαριστώ τον εικαστικό Λεωνίδα Γιαννακόπουλο, ο οποίος κατάφερε να μας παραδώσει ένα εξαιρετικό έργο που εύχομαι όλοι να το αγκαλιάσουν με αγάπη και σεβασμό».

Ευχαριστούμε τον φωτογράφο Γιώργο Μαλαμίδη για την εθελοντική προσφορά του στη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της τοιχογραφίας μας.

Read More »
Ο Δήμος για τη δημιουργία τοιχογραφίας στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Ο Δήμος για τη δημιουργία τοιχογραφίας στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

"It's a Blast Party" σήμερα το βράδυ στο SABBIA στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023
"It's a Blast Party" σήμερα το βράδυ στο SABBIA στην ΗγουμενίτσαRead More »
"It's a Blast Party" σήμερα το βράδυ στο SABBIA στην Ηγουμενίτσα "It's a Blast Party" σήμερα το βράδυ στο SABBIA στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

Crystal Taste Award και Χρυσά Αστέρια για αγαπημένα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023
Crystal Taste Award και Χρυσά Αστέρια για αγαπημένα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ


Για ακόμα μια χρονιά αγαπημένα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ διακρίθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού Superior Taste Awards, του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης, ενός κορυφαίου ανεξάρτητου οργανισμού για την προώθηση και αναγνώριση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης.

Με την ανώτατη διάκριση γεύσης (3 χρυσά αστέρια) και με βαθμολογία πάνω από 90% διακρίθηκαν η Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ και το DODONI Authentic Greek Yogurt 2%, το οποίο έλαβε συμπληρωματικά και το Crystal Taste Award καθώς απέσπασε για 3η συνεχόμενη χρονιά 3 χρυσά αστέρια, αντικατοπτρίζοντας την συνεχής επιδίωξη της ΔΩΔΩΝΗ για αριστεία και την ικανότητά της να προσφέρει με συνέπεια μια απαράμιλλη γευστική εμπειρία.

Επιπλέον, με την ανώτατη διάκριση των 2 αστεριών, ξεχώρισαν αγαπημένα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ όπως το Γαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ, το ΔΩΔΩΝΗ πρόβειο γιαούρτι και η διαχρονική ΔΩΔΩΝΗ Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π.

Μετρώντας περισσότερες από 70 εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις και βραβεία από το 2015
μέχρι σήμερα, που επιβραβεύουν την αφοσίωση της εταιρείας στην παραγωγή εξαίρετης ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων, την δυναμική επιχειρηματική της ανάπτυξη, αλλά και
την επιτυχημένη επικοινωνιακή της στρατηγική, η ΔΩΔΩΝΗ παραμένει πιστή στις αξίες και στη
δέσμευσή της να μεταφέρει τη γεύση του καλού στο τραπέζι των Ελλήνων και διεθνών καταναλωτών

Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης, CEO της ΔΩΔΩΝΗ δήλωσε σχετικά με τις νέες βραβεύσεις: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τις διακρίσεις που λάβαμε από έναν τόσο καταξιωμένο θεσμό όπως τα Superior Taste Awards καθώς αποτελούν απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσης όλης της οικογένειας της ΔΩΔΩΝΗ για κάθε ένα προϊόν που παράγουμε. Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τα υψηλότερα πρότυπα γεύσης, ποιότητας και παράδοσης, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μας απολαμβάνουν τις καλύτερες ελληνικές γαλακτοκομικές απολαύσεις σε κάθε άκρη της γης!».


Λίγα λόγια για τη ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 1963. Μετρώντας 60 χρόνια αυθεντικής παράδοσης και ιστορίας, η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά, τυροκομικά προϊόντα και φυτικά προϊόντα. Για τα γαλακτοκομικά, χρησιμοποιεί 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο χιλιάδων Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά και εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου, η ΔΩΔΩΝΗ παράγει περισσότερα από 100 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/Στοιχεία επικοινωνίας:

V+O Communication: Mυρτώ Σκαμπαρδώνη, email: msk@vando.gr, τηλ. 210 7249000

ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε: Γιάννης Κεϊσογλου, Εκπρόσωπος Τύπου, email: press@dodoni.eu, τηλ. 26510 89700
Read More »
Crystal Taste Award και Χρυσά Αστέρια για αγαπημένα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ Crystal Taste Award και Χρυσά Αστέρια για αγαπημένα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

Σελίδες