Γράμμα στους Βουλευτές: Με την πώληση του λιμανιού πουλάμε όσα όνειρα κάναμε για το μέλλον αυτού του τόπου... - Του Βαγγέλη Γρ. Αθανασίου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020
Γράμμα στους Βουλευτές: Με την πώληση του λιμανιού πουλάμε όσα όνειρα κάναμε για το μέλλον αυτού του τόπου...  - Του Βαγγέλη Γρ. Αθανασίου


Αγαπητέ Βασίλη, αγαπητέ Μάριε,

Σταματήστε τους διαξιφισμούς για το λιμάνι και για το ποιος διαγωνισμός ή πιο μοντέλο ιδιωτικοποίησης του θα μας φέρει τα πιο πολλά...

Αλήθεια πιστεύετε ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού είτε για 40 είτε για 60 χρόνια θα φέρει χρήμα και ανάπτυξη στον τόπο ή απλά θα γεμίσει ξένες τσέπες;

Αν θα γεμίσει ξένες τσέπες, τότε πρέπει να κάνουμε κάτι γι'αυτό. Γιατί μαζί με το λιμάνι φεύγουν εμπορευματικό κέντρο, μαρίνες και καταφύγια. Εν ολίγης ολόκληρη η τουριστική υποδομή για να ακολουθήσει η Εγνατία που και αυτή την χρυσοπληρώνουμε.

Όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως πριν την κρίση, το λέω για σένα Μάριε που είσαι νεότερος, αυτά τα έργα θεωρούνταν το θεμέλιο της φερόμενης ανάπτυξης του τόπου. Ήρθε έπειτα η κρίση, βάλτωσε ο τόπος, θόλωσε το τοπίο και μάλλον κινδυνεύει να θολώσει και η συνολική αντίληψή μας.

Τώρα που αχνά, στα πλαίσια των οικονομικών δεικτών και λιγότερο στην πράξη, η χώρα δείχνει να συνέρχεται, εμείς θα ξεπουλήσουμε αυτή την προίκα έναντι πινακίου φακής; Για ποιό λόγο άραγε, επειδή κουραστήκαμε από τον δρόμο και κανείς δεν έχει το κουράγιο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά;

Είστε οι εκπρόσωποι του νομού στην Βουλή των Ελλήνων, είστε η φωνή των ανθρώπων του τόπου μας και όχι των κομμάτων με τα οποία πολιτευτήκατε...

Οπότε σταματήστε τους διαξιφισμούς και αναζητήστε λύσεις.

Το λιμάνι δεν γίνεται να περάσει σε ξένα χέρια, το έχουμε πληρώσει ακριβά, είναι κτήμα του Δήμου Ηγουμενίτσας, είναι κτήμα των Θεσπρωτών είναι κτήμα των Ηπειρωτών.

Δεν μπορούμε να δώσουμε το μέλλον και την τουριστική ανάπτυξη του νομού σε ιδιοτελή χέρια...

Δεν θα υποθηκεύσουμε το δικό μας μέλλον θυσιάζοντας στον βωμό της εκάστοτε κυβερνητικής και κομματικής ιδεοληψίας....

Είναι στο δικό σας χέρι να ενεργήσετε και να πράξετε αναλόγως, όπως είναι και στο χέρι της τοπικής κοινωνίας να αξιώσει αυτά που της αναλογούν.
Read More »
Γράμμα στους Βουλευτές: Με την πώληση του λιμανιού πουλάμε όσα όνειρα κάναμε για το μέλλον αυτού του τόπου... - Του Βαγγέλη Γρ. Αθανασίου Γράμμα στους Βουλευτές: Με την πώληση του λιμανιού πουλάμε όσα όνειρα κάναμε για το μέλλον αυτού του τόπου...  - Του Βαγγέλη Γρ. Αθανασίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Δώρης Δήμας: Ουαί υμίν …… βουλευτές υποκριτές …..οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο

Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020
Δώρης Δήμας: Ουαί υμίν …… βουλευτές υποκριτές …..οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο


Πριν μερικές μέρες επισκέφθηκε την περιοχή μας ο κ. Πλακιωτάκης με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό, αλλά αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προχωράει κανονικά και ότι η Ν.Δ. είναι πιο ικανή από τον ΣΥΡΙΖΑ για να το πραγματοποιήσει. Αυτό πυροδότησε μια σειρά δηλώσεων (δηλαδή σκυλοκαβγά) μεταξύ των δύο τοπικών βουλευτών. 

Παραθέτουμε μερικούς τίτλους από τα τοπικά ΜΜΕ.: 
Μάριος Κάτσης: Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε πανηγυρικά το ξεπούλημα του λιμανιού που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά. 
Βασίλης Γιόγιακας: «Σκέτο ψέμα τα περί “ξεπουλήματος”» 
Μάριος Κάτσης σε Πλακιωτάκη - Γιόγιακα: «Ξεπούλημα καραμπινάτο και με προίκα - Αναγκαίο μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού» 
Β. Γιόγιακας: «Φτηνή αντιπολίτευση» 

Πόσο όμως αυτές οι δηλώσεις τους απηχούν την πραγματικότητα; 
Δυστυχώς για αυτούς υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τους στόχους ,τις επιδιώξεις τους και τελικά την δημαγωγία τους. 
Το θέμα της εκποίησης του λιμανιού συζητήθηκε στις 25/02/2019 στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας με την παρουσία και των δύο βουλευτών με αφορμή το νόμο που είχε ψηφισθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί είχαν τοποθετηθεί και δύο βουλευτές. Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από τότε. Άρα δύσκολο να ξεχαστούν τα λεγόμενα τους. 

Σε ανακοίνωση της τότε (25/02/2019) η Λ.Σ. μεταξύ των άλλων ανέφερε: 
«………Θαυμάστε τους. Τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ικανός να ξεπουλήσει καλύτερα την δημόσια περιουσία!!! Ποιος υπηρετεί καλύτερα τους μονοπωλιακούς ομίλους!!!...........» 

Είναι υποκρισία και ντροπή να παρουσιάζονται σήμερα οι τοπικοί βουλευτές και τα κόμματα τους υπερασπιστές του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού. Πολύ περισσότερο να μας καλούν σε αγώνα για αυτό!!!! 

Δεν θα επαναλάβουμε τα της ανακοίνωσης μας και τις θέσεις τόσο της Λ.Σ. όσο και του ΚΚΕ που είναι γνωστές και ξεκάθαρες από το 2003 όταν το τότε Λιμενικό Ταμείο μετεξελίχθητε σε ΟΛΗΓ Α.Ε. με μια μόνο μετοχή που ανήκει στο δημόσιο. 

Θα πούμε μόνο ότι δυστυχώς επαληθευόμαστε για μια ακόμα φορά. 

Θα πούμε επίσης ότι την ώρα που οι δύο τοπικοί βουλευτές ..τσακώνονται…. για ξένο αχυρώνα, τρέχουν εξελίξεις στο λιμάνι: 
Έχει σταλεί στην διαβούλευση το σχέδιο της μαρίνας Ηγουμενίτσας που αποκλείει τους κατοίκους από το παραλιακό μέτωπο. 
Έχει εγκριθεί από το υπουργείο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αποθήκευση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο χώρο του λιμανιού , κοντά στο Λαδοχώρι. 
Η ΟΛΗΓ Α.Ε. προχωράει στην κατασκευή αναψυκτηρίων στο Δρέπανο που υποτίθεται ,με βάση και τις δηλώσεις του κ. υπουργού, ότι σύντομα θα δοθεί στον Δήμο. 

Για αυτά δεν υπάρχουν δηλώσεις ούτε καυγάς μεταξύ των τοπικών βουλευτών ,αλλά ούτε αντίδραση από την Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας. Αναρωτηθήκατε γιατί; 

Για αυτό άλλη μια φορά καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να ενημερωθούν για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας και αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. 

Τα λιμάνια και συνολικά οι υποδομές της χώρας, μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για το λαό, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας Υγείας, μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες του κέρδους των λίγων, αλλά για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. 

Οι εργαζόμενοι και ο λαός να αγνοήσουν την παραπληροφόρηση, να αντισταθούν και να οργανώσουν την πάλη τους για λιμάνια που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Ηγουμενίτσα 21/02/2019 
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας 
Δώρης Δήμας
Read More »
Δώρης Δήμας: Ουαί υμίν …… βουλευτές υποκριτές …..οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο Δώρης Δήμας: Ουαί υμίν …… βουλευτές υποκριτές …..οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Τσικνοπέμπτη στην Ηγουμενίτσα 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020
Τσικνοπέμπτη στην Ηγουμενίτσα 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Τσικνοπέμπτη στην Ηγουμενίτσα 2020 (ΒΙΝΤΕΟ) Τσικνοπέμπτη στην Ηγουμενίτσα 2020 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σκληρή επίθεση Γόγολου στον Σπύρο Κάτση

Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020
Ηγουμενίτσα: Σκληρή επίθεση Γόγολου στον Σπύρο Κάτση


Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης Αλλαγή Πορείας κύριος Κάτσης Σπύρος εγκάλεσε την παράταξη μας για το λόγο που επισκέφτηκε στις 02 Ιανουαρίου 2020 το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσας και γιατί δεν πήγαμε στο Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας να συμπαρασταθούμε στο προσωπικό του . 

Ο κύριος Κάτσης είπε όπως μπορείτε να ακούσετε και στο επισυναπτόμενο βίντεο "Πήγατε να δείτε τους γερόντους; Αυτοί δεν καταλαβαίνουν έχουν άνοια". 

Κύριε Κάτση να σας υπενθυμίσουμε ότι και το 2019 επισκεφτήκαμε το θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων όπως και το 2020 . 

Να σας θυμίσουμε επίσης κύριε Κάτση ότι οι ηλικιωμένοι και όχι μόνο βρίσκονται εκεί για κάποιο λόγο, είτε τα συγγενικά τους πρόσωπα είναι μακριά, είτε δεν έχουν, είτε για πολλούς άλλους λόγους. 

Επίσης να σας κάνω γνωστό, γιατί προφανώς δεν το ξέρετε διότι δεν το επισκεφτήκατε για να το γνωρίζετε ότι δεν έχουν άνοια όπως είπατε. 

Κύριε Κάτση εμείς επιλέξαμε να πάμε να πούμε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε αυτούς τους ανθρώπους που πιθανόν σε κάποιους τροφίμους δεν θα πήγαινε κανείς να τους ευχηθεί. 

Κύριε Κάτση όσο αναφορά το Τ.Ε.Ι. έχετε την ευθύνη ως κόμμα για το κλείσιμο τους. 

Υ/Γ. Αφού επικαλείστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρήκαμε μια ανάρτηση σας, (βλεπ. Φωτογραφία) την εορταστική πρόσφατη περίοδο να κάνετε μεσημεριανή διάλεξη, θα μου πείτε τώρα που να βρείτε χρόνο για επισκέψεις σε Θεραπευτήρια και Τ.Ε.Ι. 

Κύριε Κάτση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την άποψη σας για τους "γερόντους με άνοια"; 
Κύριε Κάτση συνεχίστε να κάνετε διαλέξεις….. 
Κύριε Κάτση ως εκπαιδευτικός που είστε γνωρίζετε ότι στις 02 Ιανουάριου είναι ανοικτά ή κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα;


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σκληρή επίθεση Γόγολου στον Σπύρο Κάτση Ηγουμενίτσα: Σκληρή επίθεση Γόγολου στον Σπύρο Κάτση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας έκαναν μνημόσυνο για τους συναδέλφους τους, που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020
Οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας έκαναν μνημόσυνο για τους συναδέλφους τους, που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας
Το πρώτο ψυχοσάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας, όπως κάνουν κάθε χρόνο, τέλεσαν μνημόσυνο για τους συναδέλφους τους, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. 

Το μνημόσυνο εψάλη στο ναό Ευαγγγελίστριας Ηγουμενίτσας και παραβρέθηκαν εν ενεργεία και συνταξιούχοι αστυνομικοί.

Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία αυτή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας και σίγουρα οι ψυχές των νεκρών αστυνομικών θα νιώθουν ανάπαυση και γαλήνη, αφού δεν έχουν ξεχαστεί...

Read More »
Οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας έκαναν μνημόσυνο για τους συναδέλφους τους, που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας Οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας έκαναν μνημόσυνο για τους συναδέλφους τους, που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Ακόμα ένα χτύπημα στο εμπόριο ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν 2,4 κιλά ηρωίνη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020
Ακόμα ένα χτύπημα στο εμπόριο ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν 2,4 κιλά ηρωίνη (+ΒΙΝΤΕΟ)Η μεθοδική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, απέτρεψαν τη διάθεση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης σε ουσιοεξαρτημένα άτομα, συλλαμβάνοντας τρία άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών. 

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης χθες (21-02-2020) το μεσημέρι στην πόλη και σε χωριό της Άρτας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης – εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ομάδας ατόμων που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί και ταυτοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν αγροτεμάχιο στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, στο οποίο αποθήκευαν – απέκρυπταν ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους. 

Μετά από έρευνα στο ανωτέρω αγροτεμάχιο, βρέθηκαν κρυμμένες, σε δύο διαφορετικά σημεία και εντός παλαιών τσιμεντένιων αγωγών νερού, (9) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (2) κιλών και (402) γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. 

Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
· -2- οχήματα, 
· χρηματικό ποσό -700- ευρώ 
· -4- κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Ακόμα ένα χτύπημα στο εμπόριο ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν 2,4 κιλά ηρωίνη (+ΒΙΝΤΕΟ) Ακόμα ένα χτύπημα στο εμπόριο ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν 2,4 κιλά ηρωίνη (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Ψηφιακές περιηγήσεις στον αρχαίο κόσμο της Ηπείρου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020


Οι νέες τεχνολογίες μπαίνουν στην υπηρεσία της ιστορίας, του πολιτισμού και του τουρισμού και οι ψηφιακές υπηρεσίες έρχονται να αναδείξουν τις Πολιτιστικές Διαδρομές της Ηπείρου. Με προϋπολογισμό 355 χιλιάδων ευρώ θα υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη ψηφιακή ξενάγηση στα πέντε αρχαία θέατρα της Ηπείρου, που αποτελούν τον κορμό της καινοτόμας και ολοκληρωμένης παρέμβασης των «Πολιτιστικών Διαδρομών». Ήδη στα θέατρα αυτά –Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων- πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Τώρα στόχος είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 να αποτελούν και μία ψηφιακή διαδρομή!

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα, προσαρμοσμένο στις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, που σκοπό έχει να προβάλλει τον πολιτισμό και να ενισχύσει την τουριστική κίνηση.

Μέσω του συγκεκριμένου έργου θα γίνει:
Παραγωγή διαδικτυακών και επιτόπιων ψηφιακών ξεναγήσεων επαυξημένης πραγματικότητας για τα 5 Αρχαία Θέατρα της Πολιτιστικής Διαδρομής, για χρήση από έξυπνες φορητές συσκευές που θα εκμεταλλεύονται τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τους. Η λειτουργία των επιτόπιων ξεναγήσεων θα προϋποθέτει τη φυσική παρουσία του χρήστη στο χώρο των μνημείων. Η ξενάγηση θα μπορεί να είναι καθοδηγούμενη ή ελεύθερη και η ροή της θα εξαρτάται από την θέση του επισκέπτη και το σημείο ενδιαφέροντος που αναγνωρίζεται από την εικόνα της κάμερας της συσκευής. Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις θα λειτουργούν χωρίς να προϋποθέτουν τη φυσική παρουσία του χρήστη στο χώρο του μνημείου και ενσωματώνοντας περιορισμένο περιεχόμενο, θα αποτελούν μια πρώτη ελκυστική παρουσίαση των μνημείων με περιορισμένο περιεχόμενο. Η παρουσίαση του περιεχομένου των επιτόπιων ψηφιακών ξεναγήσεων θα γίνεται μέσω 4 μοντέλων ψηφιακών ξεναγών (πχ αρχαιολόγος, ιέρεια, ηθοποιός, φύλακας) που θα δίνουν τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικού ύφους και περιεχομένου ξενάγησης και θα ενσωματώνουν στοιχεία διαδραστικότητας στην ξενάγηση. Το προγραμματιστικό περιβάλλον ανάπτυξης των ξεναγήσεων θα διατεθεί με άδεια χρήσης για την ενημέρωση του περιεχομένου των ξεναγήσεων καθώς και την ανάπτυξη νέων. Θα περιλαμβάνει εύχρηστο εργαλείο που θα επιτρέπει, ειδικά η ενημέρωση του περιεχομένου των ξεναγήσεων να γίνεται με την συμπλήρωση πεδίων, χωρίς να απαιτείται η συγγραφή κώδικα.
Παραγωγή ψηφιακής ξενάγησης για το σύνολο της διαδρομής, βάση της θέσης του χρήστη, με παράλληλη προσαρμοσμένη απεικόνιση σημείων ενδιαφέροντος στο χάρτη. Η ψηφιακή ξενάγηση θα είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες της περιοχής για χρήση από έξυπνη φορητή συσκευή και θα υποστηρίζει την ξενάγηση στην Πολιτιστική Διαδρομή, προβάλλοντας οπτικό περιεχόμενο και αναπαράγοντας αφηγήσεις για τα Σημεία Ενδιαφέροντος από τα οποία διέρχεται ή πλησιάζει ο επισκέπτης.
Ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας διάθεσης περιεχομένου ψηφιακής προβολής της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου και λοιπών Σημείων Ενδιαφέροντος πέριξ της διαδρομής αυτής. Το υλικό που θα φιλοξενείται θα είναι τεκμηριωμένο, με γεωγραφική αναφορά και σαφώς προσδιορισμένα πνευματικά δικαιώματα. Η πλατφόρμα, λειτουργώντας ως πάροχος περιεχομένου, θα υλοποιεί διαδικτυακές προγραμματιστικές διεπαφές (Web API’s) και διεπαφές χρήστη που θα επιτρέπουν την πρόσβαση στο διαθέσιμο περιεχόμενο από επισκέπτες του ιστοχώρου ή από άλλες εφαρμογές, με βάση ευρέως διαδεδομένα ανοιχτά πρότυπα διάθεσης δεδομένων ηλεκτρονικών αποθετηρίων και γεωχωρικών συστημάτων. Επιπλέον, θα ενσωματώνει εργαλεία δημιουργίας και παρουσίασης προτεινόμενων τουριστικών διαδρομών, παρουσίασης εναλλακτικών τρόπων πρόσβασης στα σημεία ενδιαφέροντος και ενδεικτικούς χρόνους μετάβασης, ηλεκτρονικό ημερολόγιο εκδηλώσεων, καθώς και εργαλεία στατιστικής ανάλυσης και έρευνας επισκεψιμότητας.
Ανάπτυξη περιορισμένου πρόσθετου ψηφιακού πολυμεσικού περιεχομένου για τις ανάγκες των ψηφιακών ξεναγήσεων (ηχητικές αφηγήσεις, φωτογραφήσεις, εναέριες βιντεοσκοπήσεις, πανοράματα 360, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις κτλ). Το έργο πλαισιώνεται από υποστηρικτικές υπηρεσίες για την επιμέλεια του υλικού των ξεναγήσεων και τον έλεγχο του παραγόμενου ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσίες τεκμηρίωσης, παραγωγής και μετάφρασης κειμένων σχετικά με τα σημεία ενδιαφέροντος της Πολιτιστικής Διαδρομής. Οι ψηφιακές εφαρμογές θα φιλοξενηθούν στις δημόσιες υποδομές νέφους του G-Cloud.
Read More »
Ψηφιακές περιηγήσεις στον αρχαίο κόσμο της Ηπείρου Ψηφιακές περιηγήσεις στον αρχαίο κόσμο της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Επίδομα μειονεκτικών περιοχών: Αρχίζει η καταβολή

Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020
Επίδομα μειονεκτικών περιοχών: Αρχίζει η καταβολή


Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία 4.000 δικαιούχων.

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρει πως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος και πρόσθεσε πως η προηγουμένη κυβέρνηση καθυστέρησε δύο χρόνια την καταβολή του.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της κ. Μιχαηλίδου:

Με αφορμή την καταβολή επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών μετά από 2 χρόνια, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προηγουμένη κυβέρνηση καθυστέρησε 2 ολόκληρα χρόνια την καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, επιδεικνύοντας παροιμιώδη αναλγησία απέναντι στους κατοίκους των πλέον δυσπρόσιτων και ευάλωτων γεωγραφικών περιοχών της χώρας μας. Ειδικότερα, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία ουδέποτε εξέδωσε την προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα όριζε τις διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος για 4.000 συμπολίτες μας.

Λόγω της ανάγκης να δεσμευτεί το ποσό για την καταβολή του επιδόματος από τον προϋπολογισμό του 2020, έγιναν από τη πλευρά μας όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην αρχή του χρόνου και πλέον ξεκινά η καταβολή του επιδόματος.

Η κυβέρνησή μας φροντίζει όχι μόνο την πληρωμή του επιδόματος - και για τα 2 τελευταία έτη που μέχρι τώρα είχε αμεληθεί - αλλά και για τη δίκαιη χορήγηση του επιδόματος. Με σχετική διάταξη που ψηφίστηκε στο Ν.4659/2020 για το επίδομα γέννησης θεσπίζεται το αφορολόγητο του επιδόματος με αναδρομική ισχύ από το 2018, καθώς και το ακατάσχετο από το 2020. Με τον τρόπο αυτό αίρεται ο παραλογισμός που ίσχυε ως τώρα, δηλαδή από τη μια πλευρά το κράτος να αναγνωρίζει ότι οι κοινωνικές ομάδες που βιώνουν τις δυσμενείς συνθήκες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έχουν ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης λόγω πρόσθετων εξόδων διαβίωσης και από την άλλη να το φορολογεί ή να το κατάσχει».

Το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών χορηγείται μια φορά το χρόνο και το ποσό ξεκινάει από τα 300 ευρώ και φτάνει τα 600 ευρώ. Το επίδομα δίνεται από τον ΟΠΕΚΑ στους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών, στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων για τη στήριξη οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Σημειώνεται ότι η καταβολή του επιδόματος είχε σταματήσει το 2017.
Read More »
Επίδομα μειονεκτικών περιοχών: Αρχίζει η καταβολή Επίδομα μειονεκτικών περιοχών: Αρχίζει η καταβολή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Σύλληψη μιας 25χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020
Σύλληψη μιας 25χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μιας 25χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη μιας 25χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη μιας 25χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Δικαίωση των αγώνων της ένωσής μας το επίδομα παραμεθορίου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020
Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Δικαίωση των αγώνων της ένωσής μας το επίδομα παραμεθορίου


Την 15 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Ένωσης μας στην Ηγουμενίτσα συνάντηση μελών του Δ.Σ. με τον Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη.

Ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης μας με τον κ.Υπουργό ήταν η δικαίωση του χρόνιου αιτήματος και πάγιας διεκδίκησης της Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. που αφορά την καταβολή του Επιδόματος Παραμεθορίου αρχής γινομένης από τους Λ/Σ Σαγιάδας και Οθωνών.Του υπενθυμίσαμε όμως ότι θεωρούμε άδικη την μη καταβολή του στα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στους Νομούς Θεσπρωτίας και Κέρκυρας (ενώ υπόλοιπες κατηγορίες υπαλλήλων το λαμβάνουν) ζητώντας την επέκταση του.

Εκφράσαμε την ικανοποίηση μας στον Υπουργό για τις ευνοϊκές διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο όπως:
- Την χορήγηση επιδόματος Παραμεθορίου στους Λ/Σ Σαγιάδας και Οθωνούς. 
- Αύξηση των οργανικών θέσεων. 
- Την κάλυψη στεγαστικών αναγκών Στελεχών και Υπηρεσιών Λ.Σ. 
- Έκδοση Κανονισμών σχετικά με οπλισμό – εκπαίδευση προσωπικού κ.α. 

Εκφράσαμε όμως την ανησυχία μας για τα άρθρα περί μεταθέσεων και τις αντιρρήσεις μας όσον αφορά το άρθρο 26 του νομοσχεδίου όπου αναφέρεται στο 24μηνο και προτείναμε ανεξαρτήτου υπηρεσίας που υπηρετεί το κάθε Στέλεχος, να υπάρξει πρόβλεψη και προτεραιότητα σε αυτά τα Στελέχη που υπηρετούν πολλά χρόνια εκτός τόπου συμφερόντων τους.

Συζητήσαμε την αύξηση των οργανικών θέσεων στις Λιμενικές Αρχές της Ένωσης μας δίνοντας περισσότερη έμφαση στα Λιμεναρχεία Λευκάδας και Πρέβεζας.

Επίσης συζητήθηκε το χρόνιο πρόβλημα της Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης καθώς και όλα τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τα Στελέχη της Ένωσης μας.

Από την πλευράς μας εκφράσαμε στον κ.Υπουργό την ικανοποίηση μας να συμπεριλάβει στο Σ/Ν την καταβολή του Επιδόματος Παραμεθορίου στους Λ/Σ Σαγιάδας και Οθωνών βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την περαιτέρω επέκταση του.

Ο Υπουργός αφού αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς μας, δεσμεύτηκε ότι θα είναι σύμμαχος και αρωγός στα δίκαια αιτήματα μας.

Τέλος ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι ως Ένωση δεν επαναπαυόμαστε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας ,πάντα με γνώμονα το συμφέρον των Συναδέλφων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Read More »
Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Δικαίωση των αγώνων της ένωσής μας το επίδομα παραμεθορίου Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Δικαίωση των αγώνων της ένωσής μας το επίδομα παραμεθορίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά

Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά
 

Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Σελίδες