Ηγουμενίτσα: Σήμερα η Ιερά Αγρυπνία Αποδόσεως του Πάσχα

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η Ιερά Αγρυπνία Αποδόσεως του Πάσχα


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η Ιερά Αγρυπνία Αποδόσεως του Πάσχα Ηγουμενίτσα: Σήμερα η Ιερά Αγρυπνία Αποδόσεως του Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Οριστικά στο «Φλωροβούνι» ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου - Που θα προσαιγιαλωθεί

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Θεσπρωτία: Οριστικά στο «Φλωροβούνι» ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου - Που θα προσαιγιαλωθείΜε απόφασή του που δημοσιεύτηκε σήμερα, το ΥΠΕΝ ορίζει την εγκατάσταση και διαδρομή του Χερσαίου Τμήματος μήκους 8,2km του Ελληνικού τμήματος του Yποθαλάσσιου Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης Ελλάδας-Ιταλίας (ΠΟΣΕΙΔΩΝ) από τις εγκαταστάσεις Μέτρησης και Συμπίεσης στη θέση «Φλωροβούνι» της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας μέχρι το σημείο προσαιγιάλωσης της θαλάσσιας όδευσης στη θέση «Ομπρέλα 2» της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, σε έκταση συνολικού εμβαδού 429.456 τ.μ. (ζώνη αποζημίωσης) και ειδικότερα σε έκταση συνολικού εμβαδού 283.120τ.μ. (ζώνη αποζημίωσης) στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και σε έκταση συνολικού εμβαδού 146.336τ.μ. (ζώνη αποζημίωσης) στην Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης.

Ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας – Ιταλίας ΠΟΣΕΙΔΩΝ αποτελείται από δύο τμήματα: το χερσαίο τμήμα μήκους περίπου 760 χλμ. που ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους και διασχίζοντας τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου, καταλήγει στις ακτές της Θεσπρωτίας, και το υποθαλάσσιο τμήμα του έργου, με μήκος περίπου 210 χλμ. το οποίο συνδέει τις Θεσπρωτικές ακτές με το Ότραντο της Ιταλίας και αναπτύσσεται από την ελληνική εταιρεία με την επωνυμία «Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδος – Ιταλίας ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.» (ΥΑΦΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ). Στην εν λόγω εταιρεία συμμετέχουν ισοµερώς η ΔΕΠΑ και η Ιταλική EDISON.

Ο αγωγός έχει σχεδιαστεί με αρχική δυναμικότητα 12 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου (φ.α.) ετησίως προς την Ιταλία, με δυνατότητα αναβάθμισης μέχρι και σε 20 δισ. κυβ. μέτρα φ.α. ετησίως, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα ελληνικά σύνορα. Ο αγωγός ΠΟΣΕΙΔΩΝ ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια στην ΕΕ επιτρέποντας τη διασύνδεσή της με πηγές αερίου της Κασπίας, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
Read More »
Θεσπρωτία: Οριστικά στο «Φλωροβούνι» ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου - Που θα προσαιγιαλωθεί Θεσπρωτία: Οριστικά στο «Φλωροβούνι» ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου - Που θα προσαιγιαλωθεί Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την απένταξη του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την απένταξη του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώθηκε από πρόσφατα δημοσιεύματα για την απένταξη του έργου AdriUp μέσω του οποίου προσδοκούσαμε την ενεργοποίηση της υλοποίησης του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας. 

Ένα έργο στο οποίο η τοπική κοινωνία στήριζε πολλές ελπίδες για την αύξηση της απασχόλησης και την ένταξη του Νομού μας στο Διεθνή διαμετακομιστικό χάρτη και για το οποίο υπήρξε μια πολυετής κινητοποίηση των φορέων του τόπου μας, αρχής γενομένης από το 1998 και την ένταξη του θέματος στην τοπική πραγματικότητα από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και τον αείμνηστο Πρόεδρο Βασίλειο Λώλο. 

Ο φορέας μας το οραματίσθηκε ως έργο πνοής για την περιοχή μας, καθώς με την ίδρυση και λειτουργία του, και την φιλοξενία στους χώρους του πληθώρας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, θα έλυνε το πρόβλημα της ανεργίας, θα επέτρεπε την επιστροφή των ξενιτεμένων μας, και θα οδηγούσε την Θεσπρωτία στο μέλλον και στην ανάπτυξη καθιερώνοντάς την ως σημείο αναφοράς στα διεθνή διαμετακομιστικά δρώμενα. 

Ένα όραμα που γεννήθηκε το μακρινό 1998, σε μία πραγματικότητα που το λιμάνι ακόμη κατασκευάζονταν, με ανύπαρκτους διαμετακομιστικούς οδικούς άξονες και ουσιαστική γεωγραφική απομόνωση του νομού μας, ΑΛΛΑ με στόχους διαχρονικούς και πάντα επίκαιρους. 

Για αυτούς τους στόχους και για αυτές τις ελπίδες και προοπτικές αυτό το έργο ΔΕΝ πρέπει να σταματήσει. 

Είναι το αναγκαίο έργο υποδομής, που σε συνδυασμό και συμπληρωματικά με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ και το νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας θα μεταφέρει την Θεσπρωτία στην νέα εποχή και θα προσφέρει στην περιοχή μας ένα ακόμη δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης, των Μεταφορών. 

Καλούμε κάθε εμπλεκόμενο φορέα και φορέα άσκησης δημόσιας εξουσίας, να θέσει ως ΑΜΕΣΟ και αδιαπραγμάτευτο στόχο του την επανένταξη του έργου σε τροχιά υλοποίησης, μέσω οποιουδήποτε χρηματοδοτικού εργαλείου θα διασφαλίσει την ομαλή υλοποίησή του και ταυτόχρονα τα συμφέροντα του Θεσπρωτικού αλλά και ευρύτερα Ηπειρωτικού λαού. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Read More »
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την απένταξη του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την απένταξη του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Kotsis Travel - Κινούμαστε με ασφάλεια

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Kotsis Travel - Κινούμαστε με ασφάλεια


Read More »
Kotsis Travel - Κινούμαστε με ασφάλεια Kotsis Travel - Κινούμαστε με ασφάλεια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα με τραυματισμό μοτοσικλετιστή (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα με τραυματισμό μοτοσικλετιστή (+ΦΩΤΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 11 το πρωί της Τρίτης, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων στο Μαυρούδι, στο ύψος του σούπερ μάρκετ lidl.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thespro.gr, το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, όταν οδηγός ΙΧ, έκλεισε το δρόμο σε διερχόμενο μηχανάκι, ο οδηγός του οποίου δεν κατάφερε να το αποφύγει, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά στο κάτω άκρο ο οδηγός της μηχανής, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ενώ τα δύο οχήματα απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα από την οδική βοήθεια Μπότσαρης.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα με τραυματισμό μοτοσικλετιστή (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα με τραυματισμό μοτοσικλετιστή (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Γαλαξιακός Αρίλλας

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Θεσπρωτία: Γαλαξιακός Αρίλλας


Οι τελευταίες μέρες παρουσιάζουν κρυστάλλινες νύχτες με διαυγείς νυχτερινούς ουρανούς ακόμα και σε μέρη που τεχνικά φαίνεται αδύνατη η αποτύπωση της γαλαξιακής οδού, κυρίως λόγω φωτορύπανσης. 
Ένα από αυτά τα μέρη είναι και το γραφικό λιμανάκι του Αρίλλα,στη Πέρδικα Θεσπρωτίας, στο οποίο "χρώσταγα" μία νυχτερινή λήψη σαν την υποφαινόμενη. 
Πρόκειται για τοπίο αγαπημένο και φαντάζει γαλήνιο και μυστηριακό κατά της 2:15 που είναι και η ώρα λήψης του πανοράματος. Enjoy!

Read More »
Θεσπρωτία: Γαλαξιακός Αρίλλας Θεσπρωτία: Γαλαξιακός Αρίλλας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας προς ΟΛΗΓ

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Ευχαριστήριο Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας προς ΟΛΗΓ


Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας θα ήθελε να εκφράσει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας και ιδιαιτέρως στην Πρόεδρο κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Αθανάσιο Πορφύρη για την μεγάλη τους συμβολή στο έργο του Ε.Ε.Σ. 

Η στήριξη σας στον Ερυθρό Σταυρό επιβεβαιώνει τη συνεχή και διαχρονική συμβολή σας στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων ενώ παράλληλα επιβραβεύει το έργο των στελεχών και των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που αγωνίζονται για την επίλυση των σύγχρονων ανθρωπιστικών προβλημάτων της εποχής μας. 

Η συμπαράσταση και συναντίληψη του αισθήματος προσφοράς προς τον συνάνθρωπο από μέρους σας , μας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε και να ανταποκριθούμε στο δύσκολο κοινωφελές μας έργο. 

Σας ευχαριστούμε θερμά κι ευελπιστούμε, ότι η πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια σας θα βρει και άλλους μιμητές, καθόσον οι ανάγκες του Οργανισμού μας την τρέχουσα χρονική περίοδο είναι αρκετά μεγάλες.
Read More »
Ευχαριστήριο Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας προς ΟΛΗΓ Ευχαριστήριο Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας προς ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας


Υπογράφεται σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για 36.500 άνεργους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέσα στον Ιούνιο τα εν λόγω προγράμματα θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ και στο τέλος του ίδιου μήνα όσοι επιλεγούν θα βρεθούν στις θέσεις τους.

Οι θέσεις αφορούν κυρίως σε Κοινωφελείς Οργανισμούς δήμων, σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και ένας ορισμένος αριθμός θα συνδράμει και στο κοινωνικό έργο των Μητροπόλεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι την άδεια ειδικού σκοπού τη δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με παιδιά έως 15 ετών, τα οποία λόγω των ρυθμίσεων που ισχύουν δεν μπορούν να πάνε κάθε μέρα στο σχολείο.

Πρόσθεσε ότι λόγω της μη λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη δυνατότητα για γονείς παιδιών κάτω των 15 ετών να φεύγουν νωρίτερα από την εργασία τους για να μπορούν να τα παραλάβουν από το σχολείο.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα υπάρξει μέριμνα για τις καλοκαιρινές άδειες σε όσους γονείς έχουν εξαντλήσει τις ημέρες που δικαιούνται, στο πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού.
Read More »
Σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας Σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εν όψει της επαναλειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κι έχοντας ως βασικό μέλημα τη διευκόλυνση της επανεκκίνησης των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, δίνει προτεραιότητα στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων δημοτικών υπηρεσιών, προκειμένου να στηριχτούν οι εν λόγω επιχειρήσεις σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. 

Κύριος στόχος μας είναι η επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να συμβάλει τα μέγιστα στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και στη διατήρηση σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας. 

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και σύμφωνα με το άρθρο 65 του Νόμου 4688/2020 κάνουμε γνωστά τα εξής: 
Δικαίωμα ατελούς παραχώρησης πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν Άδεια Χρήσης Κοινόχρηστου Χώρου, κατόπιν αιτήσεώς τους και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται δικαιώματα έτερων δικαιούμενων της χρήσης αυτού. 
Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στο e-mail: emdra@igoumenitsa.gr, με συνημμένα 1)Δημοτική Ενημερότητα και 2)Σκαρίφημα με τον αιτούμενο κοινόχρηστο χώρο. 

Διευκρινίζουμε πως η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων θα γίνει με γνώμονα την τόνωση των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, με σεβασμό όμως αυστηρά και απαρέγκλιτα στην καθημερινότητα και τις ανάγκες των λοιπών καταστημάτων λιανικού εμπορίου καθώς και την ασφαλή μετακίνηση των δημοτών και ιδιαίτερα όσων έχουν αυξημένες ανάγκες (άτομα ΑμΕΑ, γονείς με καρότσια κλπ.), καθώς και την προσβασιμότητα οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, πυροσβεστικά οχήματα κ.α.).
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων Δήμος Ηγουμενίτσας: Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Ζωντανή συζήτηση Βαρουφάκη, με τους φίλους του Μέρα25 στην Ήπειρο

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Ζωντανή συζήτηση Βαρουφάκη, με τους φίλους του Μέρα25 στην Ήπειρο 


Στο ΜέΡΑ25 Μένουμε μαζί!

Προχωράμε δυναμικά, αλλά με τις αναγκαίες προσαρμογές που επιτάσσει η έκτακτη συνθήκη που βιώνουμε. Κρατάμε την επαφή μας, χάρη στο διαδίκτυο!

Την Πέμπτη 28 Μαϊου, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης συζητάει και απαντάει διαδικτυακά (μέσω ZOOM) στα μέλη και τους φίλους του Μέρα25 στην Ήπειρο από τις 21:00 έως 23:00.

Επειδή όμως στο ΜέΡΑ25 πιστεύουμε στις ανοιχτές διαδικασίες, η συζήτηση θα μεταδοθεί σε live streaming και θα είναι προσβάσιμη απ’ όλους στο κανάλι του ΜέΡΑ25 στο Youtube!

Τα μέλη του ΜέΡΑ25 της Θεσπρωτίας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους της Προσωρινής Συντονιστικής τους Επιτροπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: thesprotia@mera25.gr
Read More »
Ζωντανή συζήτηση Βαρουφάκη, με τους φίλους του Μέρα25 στην Ήπειρο Ζωντανή συζήτηση Βαρουφάκη, με τους φίλους του Μέρα25 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για το άνοιγμα των σχολείων

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για το άνοιγμα των σχολείων


Προς :την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας
κοινοποίηση: κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, 
Δημοτικούς Συμβούλους
ΜΜΕ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε Παιδείας,

Με έγγραφη ερώτηση μας στις 03/05/2020 ζητήσαμε να παρθούν μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων του δήμου μας. Η απάντηση σας ήταν ότι η πιθανότητα να ανοίξουνε όλα τα σχολεία είναι μικρή. Οπότε «βολεύτηκε» η κατάσταση της καθαριότητας με την μεταφορά των καθαριστριών από τα Δημοτικά στα Λύκεια. Είχαμε επιμείνει τότε ότι «Τα σχολεία πρέπει να είναι έτοιμα και ικανά να δεχθούν και να προστατεύσουν το σύνολο των μαθητών και του προσωπικού». Άλλωστε ο Σεπτέμβρης δεν είναι μακριά. Επαληθευτήκαμε. Με απόφαση της κυβέρνησης ανοίγουν από 01/06/2020 όλα τα σχολειά. Άρα επείγει να ληφθούν μέτρα. Είχαμε αναφέρει κατά την συζήτηση ότι γνωρίζουμε πως δεν στην αρμοδιότητα του δήμου πολλά από αυτά τα ζητήματα. Αλλά ο δήμος έχει υποχρέωση να αγωνισθεί για αυτά. Σε σχέση με τις καθαρίστριες φέραμε το θέμα και στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά από την παρέμβαση του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας. Αναφέραμε στην ερώτηση «Γνωρίζετε το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων. Προφανώς ΟΛΕΣ αυτές οι εργασίες δεν μπορεί να γίνονται μόνο το απόγευμα μετά το πέρας των μαθημάτων. Άρα μπαίνει άμεσα το ζήτημα της μονιμοποίησης του υπάρχοντος προσωπικού. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα φτάσει όποτε θα χρειαστεί και πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού καθαριότητας.»

Τώρα που ανοίγουν όλα τα σχολεία και το προσωπικό σίγουρα δεν φτάνει, τι μέτρα έχετε πάρει και τι προτίθεστε να κάνετε για να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας; Ο τομέας της καθαριότητας που ανήκει στις αρμοδιότητες του δήμου. Το πρόβλημα όμως λύνεται με κυβερνητική απόφαση. Θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση την λύση του προβλήματος;

Επίσης είχαμε αναφερθεί για τα νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε νοικιαζόμενες αίθουσες, κατασκευασμένες για καταστήματα, με μεγάλο αριθμό παιδιών και με αυλές τους ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών. Γνωστή η κατάσταση ,υπάρχει ανάγκη αιθουσών. Τι μέτρα θα πάρετε για αυτό; Γνωρίζουμε ότι τα κτήρια δεν κατασκευάζονται σε μία μέρα, ωστόσο υπάρχει το οικόπεδο που δώρισε συμπολίτης μας για αυτόν τον σκοπό που μένει ανεκμετάλλευτο χρόνια τώρα. Υπάρχει και το κτήριο που στεγάζονταν το Κέντρο Υγείας. Θα μπορούσε αυτό να αξιοποιηθεί;

Ηγουμενίτσα 25/05/2020
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας 
Δώρης Δήμας

Υ.Γ.
Κατά τα άλλα, ισχύουν τα όσα γράφουμε στην πρώτη μας επιστολή
Read More »
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για το άνοιγμα των σχολείων Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για το άνοιγμα των σχολείων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ Η ΜΑΡΙΑ, με την Μαρία Σολωμού

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ Η ΜΑΡΙΑ, με την Μαρία ΣολωμούΗ Μαρία Σολωμού έχει ένα ταλέντο. Να λύνει όλα τα θέματα. Βάλτε της δύσκολα λοιπόν εάν είστε έτοιμοι να αντέξετε τις αλήθειες της.

Episode 12 | Φίλοι, εραστές, ή και τα δύο;
Episode Summary: Υπάρχει έρωτας μεταξύ φίλων και τι γίνεται αν είναι μονομερής; Σ΄αυτό συμβουλεύει μια 23χρονη η Μαρία Σολωμού, που δεν καψουρεύτηκε ποτέ κολλητό της. Και στενοχωριέται μ’ ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί ένα 18χρονο κορίτσι, τη βουλιμική διαταραχή - την στέλνει επειγόντως σε ειδικό για να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά της προβλήματα.

Read More »
ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ Η ΜΑΡΙΑ, με την Μαρία Σολωμού ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ Η ΜΑΡΙΑ, με την Μαρία Σολωμού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

«Ο χορός του λύκου», το νέο τραγούδι του Κώστα Αντύπα

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
«Ο χορός του λύκου», το νέο τραγούδι του Κώστα Αντύπα Νέο τραγούδι για τον τραγουδοποιό Κώστα Αντύπα... εν μέσω καραντίνας, η δημιουργία έδωσε τη λύση απέναντι στο «μούδιασμα» της εποχής. 
Ο χορός του λύκου με ροκ ύφος μας θυμίζει πως οι φόβοι και οι ανασφάλειες που κρύβονται στις σκέψεις μας ζωντανεύουν μόνο όταν εμείς οι ίδιοι τους δίνουμε σάρκα και οστά... στο χέρι μας είναι να κοιτάξουμε κατάματα το λύκο που κρύβουμε μέσα μας και να μετουσιώσουμε το φόβο σε δύναμη… 

Ένα πρότζεκτ που δουλευόταν για μήνες «κλείδωσε» στο διάστημα του lockdown και βρήκε το δρόμο του προς το μουσικό κοινό μέσα από το κανάλι του Κώστα στο youtube. Μουσική που υπογράφει ο ίδιος και στίχοι που δημιουργήθηκαν μέσα από τη συνεργασία του με μία νέα στιχουργό, την Λίντα Κάουφμαν, πλαισιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μανταλιά και το τελικό αποτέλεσμα τους δικαιώνει όλους. 

Ο Κώστας Αντύπας γεννήθηκε και ζει στην Πρέβεζα. Με δύο προσωπικούς δίσκους και τραγούδια που διαθέτει μέσω του καναλιού του στο youtube, έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό με το οποίο φροντίζει να επικοινωνεί κι από κοντά μέσα από τις ζωντανές του εμφανίσεις Στη μουσική του διαδρομή έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής (Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώτα Νέγκα, Νίνα Λοτσάρη, Μαρίνα Σκιαδαρέση, Ερωφίλη). Read More »
«Ο χορός του λύκου», το νέο τραγούδι του Κώστα Αντύπα «Ο χορός του λύκου», το νέο τραγούδι του Κώστα Αντύπα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Ενισχύσεις για τους μικρομεσαίους ιχθυοκαλλιεργητές ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Ενισχύσεις για τους μικρομεσαίους ιχθυοκαλλιεργητές ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας Την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με τον κανόνα de minimis ζήτησαν ο Βασίλης Γιόγιακας και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΜΙ) σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και την αρμόδια Υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή.
Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων ιχθυοκαλλιεργητικών επιχειρήσεων κ.κ. Γιάννης Χεκίμογλου, Τάσος Ραφτόπουλος και Νίκος Αναγνόπουλος ανέλυσαν τις επιπτώσεις της μειωμένης ζήτησης λόγω της πανδημίας δίνοντας έμφαση στο κόστος που συνεπάγεται η διατήρηση και η συντήρηση των αυξημένων αδιάθετων αποθεμάτων. Ζήτησαν δε για λόγους ταχύτητας η σχεδιαζόμενη αρχική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου να δοθεί ως κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis), αίτημα για το οποίο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναμένεται να τοποθετηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Read More »
Ενισχύσεις για τους μικρομεσαίους ιχθυοκαλλιεργητές ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας Ενισχύσεις για τους μικρομεσαίους ιχθυοκαλλιεργητές ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Διακομιδή 53χρονου και 94χρονης, από Παξούς στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Διακομιδή 53χρονου και 94χρονης, από Παξούς στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-53χρονου και 94χρονης, από το λιμένα Παξών στο λιμένα Ηγουμενίτσας με το ιδιωτικό σκάφος ''ΕΑΡ-Σ'' Σ.Κέρκυρας 2062.
Read More »
Διακομιδή 53χρονου και 94χρονης, από Παξούς στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 53χρονου και 94χρονης, από Παξούς στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπέιρου

Τρίτη, Μαΐου 26, 2020
Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπέιρου


Πέρασαν 2,5 μήνες από την αναφορά προς τη διοίκηση συμβάματος συναδέλφου, και μάλιστα του μοναδικού επεμβατικού Ακτινολόγου, στο ΠΓΝΙ για απόπειρα παρακώλυσης ιατρικής επεμβατικής πράξης, από τον υπεύθυνο των Τεχνολόγων του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος και πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων στο ΠΓΝΙ. 

Τα αναφερόμενα δείχνουν, ότι κάποιοι, ως μη όφειλαν, λειτουργούν στη λογική του Τσάρου, όμως το να παρακωλύεται κάθε ιατρική δεοντολογία και ηθική στο νοσοκομείο από αναρμόδιους και να παρεμποδίζεται η ασφαλής επιτέλεση των ιατρικών καθηκόντων δεν αποτελεί τιμή για το ΠΓΝΙ και τη διοίκησή του, που προς το παρόν κωφεύει ή κάνει την πάπια.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ότι μετά από τόσο καιρό η διοίκηση δεν αποφασίζει τη διενέργεια ΕΔΕ για να αποδοθούν τα δίκαια. Πιέζεται ή όχι και για το χατίρι ποιών(;) πρέπει η ίδια να πάρει θέση και μάλιστα σύντομα.

Αποτελεί εμπαιγμό των ευσυνείδητα εργαζόμενων συναδέλφων η σιωπή ή ταύτιση με πρακτικές της λειτουργίας ενός τμήματος με αφέντες και δούλους και κάθε καθυστέρηση σημαίνει ανοχή και σύμπλευση. Μας είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργεί μέσα από τα απογευματινά ιατρεία σαν μοχλός εσόδων για το ΠΓΝΙ, αλλά φυσικά με το αζημίωτο για κάποιους που το λειτουργούν.

Ωστόσο, η λειτουργία αυτή παρεμποδίζει τη γρήγορη και αποτελεσματική διεκπεραίωση αναγκαίων διαγνωστικών ελέγχων των υπόλοιπων νοσηλευόμενων ασθενών και τις καθυστερήσεις στον προγραμματισμό των απαραίτητων εξετάσεων. 
Έχει αναφερθεί και παρατηρηθεί ότι το συγκεκριμένο Τμήμα λειτουργεί … κεκλεισμένων θυρών, γεγονός που προσβάλλει και τους συναδέλφους που απευθύνονται στο Τμήμα, μα πάνω από όλα τα δικαιώματα στην υγεία των ασθενών. 

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους συναδέλφους στα νοσοκομεία πολύ περισσότερο εκείνων που όντας μοναδικοί στο νοσοκομείο έχουν για χρόνια στηρίξει τη λειτουργία του θυσιάζοντας χρόνο από τη ζωή τους.
Read More »
Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπέιρου Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπέιρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5

Σελίδες