https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δείτε τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας του Ράδιο Ηγουμενίτσα για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Δείτε τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας του Ράδιο Ηγουμενίτσα για το δημοψήφισμα της Κυριακής


Διαδικτυακή έρευνα στους αναγνώστες του πραγματοποίησε το ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ . 
 
Η έρευνα ήταν ανοιχτή για ψηφοφορία από το βράδυ τις 29/6/2015 μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 03/07.
Ταυτότητα της έρευνας

Ψήφισαν σε αυτή 227 αναγνώστες, εκ των οποίων:

Ηλικιακά οι συμμετέχοντες ανήκουν στην μεγάλη πλειοψηφία τους στις «παραγωγικές ηλικίες» 25-64 ετών:
Πολιτικά, οι συμμετέχοντες προέρχονται (σύμφωνα με ότι δηλώνουν ότι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές του Ιανουαρίου) από:

Αποτελέσματα:
 
Σαφές προβάδισμα υπέρ του ΟΧΙ, αφού το 65,2% δηλώνει ότι στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα επιλέξει το ΟΧΙ.

Το 31,7% δηλώνει πως θα επιλέξει το ΝΑΙ

Το 1,8% επιλέγει να απέχει της διαδικασίας

Το 0,9% δεν έχει αποφασίσει ακόμα τη στάση θα τηρήσει, ενώ το 0,4% θα επιλέξει το ΆΚΥΡΟ
Ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά «κομματική προέλευση»

Με βάση όσα δηλώνουν ότι ψήφισαν στις εκλογές του Ιανουαρίου, οι ψηφοφόρο των κομμάτων κάνουν τις παρακάτω επιλογές:

ΣΥΡΙΖΑ

Η μεγάλη πλειοψηφία, το 81,7%, όσων δηλώνουν ότι είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι ψηφίζει ΟΧΙ

Το 14,9% δηλώνει ότι θα επιλέξει το ΝΑΙ

Το 1,1% επιλέγει την απάντηση Δε γνωρίζω/δεν απαντώ

Το 2,3% δηλώνει ότι θα απέχει


ΝΔ

Ένα μεγάλο ποσοστό, το 30,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ ψηφίζει ΟΧΙ, ενώ η πλειοψηφία, το 65,1% ψηφίζει ΝΑΙ

Κανείς εκ των ψηφοφόρων της ΝΔ δεν επιλέγει την απάντηση Δε γνωρίζω/δεν απαντώ.

Το 4,7% δηλώνει ότι θα απέχει


ΑΝΕΛ

Το 100% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ ψηφίζει ΟΧΙ


ΚΚΕ

Το 83,3% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ ψηφίζει ΟΧΙ

Το υπόλοιπο 16,7% θα ακολουθήσει την επίσημη κομματική γραμμή και θα ρίξει «άκυρο/άλλο» ψηφοδέλτιο στην κάλπη»


ΠΟΤΑΜΙ

Το 55,6% των ψηφοφόρων του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ψηφίζει ΝΑΙΙ

Το 33,3% ψηφίζει ΟΧΙ

Το 11,1% επιλέγει την απάντηση Δε γνωρίζω/δεν απαντώ

 
Χρυσή Αυγή

Το 62,5% των ψηφοφόρων της ΧΑ ψηφίζει ΟΧΙ

Το 37,5% ψηφίζει ΝΑΙ

 
ΠΑΣΟΚ

Το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει ΝΑΙ, ενώ το 41,7% ψηφίζει ΟΧΙ


ΑΛΛΟ

Από όσους ψήφισαν άλλα κόμματα στις εκλογές του Ιανουαρίου:

Το 73,7% ψηφίζει ΟΧΙ

Το 26,3% ψηφίζει ΝΑΙ


ΝΕΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ (εκλογείς που δεν ψήφισαν τον Ιανουάριο)

Το 69% ψηφίζει ΟΧΙ

Το 31% ψηφίζει ΝΑΙ

 
Τέλος το 100% αυτών που στις τελευταίες εκλογές επέλεξαν ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ, δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΟΧΙ(Σ.Σ.) Να επισημάνουμε ότι μια διαδικτυακή έρευνα καταγράφει την τάση των αναγνωστών μας που επέλεξαν να συμμετέχουν και ενδεχομένως αυτή να μη συμπίπτει με την τάση του γενικού πληθυσμού.
Δείτε τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας του Ράδιο Ηγουμενίτσα για το δημοψήφισμα της Κυριακής Δείτε τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας του Ράδιο Ηγουμενίτσα για το δημοψήφισμα της Κυριακής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Επεισόδια, ένταση και δακρυγόνα στην συγκέντρωση του "ΝΑΙ" στα Γιάννενα Επιτέθηκαν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και του έσκισαν το πουκάμισο (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Επεισόδια, ένταση και δακρυγόνα στην συγκέντρωση του "ΝΑΙ" στα Γιάννενα
Επιτέθηκαν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και του έσκισαν το πουκάμισο (+ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - EpirusPost


Η βία, τα επεισόδια, η ένταση και τα δακρυγόνα, επισκίασαν μία ειρηνική συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις οκτώ, όταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, στην είσοδο της Περιφέρειας δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών που ήταν συγκεντρωμένοι στο χώροι.

Το αρχικώς, φραστικό επεισόδιο, πήρε γρήγορα διαστάσεις. Οι νεαροί πέταξαν αυγά και γιαούρτια στον Περιφερειάρχη και στη συνέχεια του επιτέθηκαν χτυπώντας τον και σκίζοντας το πουκάμισο που φορούσε.

 
Κατόπιν εορτής έφτασε στο σημείο μικρή αστυνομική δύναμη. Οι άνδρες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν στην είσοδο της Περιφέρειας και σε απόσταση αναπνοής παρέμεναν οι νεαροί έχοντας συνεχείς διαπληκτισμούς και πετώντας κατά διαστήματα πέτρες και μπουκάλια με νερό.

 
Όταν η ένταση κορυφώθηκε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων, οι νεαροί κινήθηκαν προς την πλατεία όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας και ακολούθησε ένας νέος γύρος έντασης με συνεχείς διαπληκτισμούς ενώ το περίπτερο που είχε στηθεί από τους οπαδούς του «ναι» διαλύθηκε...

Ο κόσμος, μη αντέχοντας την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από τα δακρυγόνα άρχισε να κινείται προς κάθε κατεύθυνση...


Οι αστυνομικοί, μετά από αρκετή ώρα, απομάκρυναν τους νεαρούς και στις εννιάμισι το βράδυ περίπου, εκατοντάδες Γιαννιώτες επανήλθαν στην πλατεία για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Να πουν το ναι στην Ευρώπη και το ευρώ.


Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος άνοιξε τις ομιλίες, καταχειροκροτήθηκε, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που έχουν συγκροτήσει το μέτωπο του «ναι» και ο βουλευτής Κώστας Τασούλας.

Η βραδιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με πολύ ένταση... Αποτέλεσμα της έντασης και των μικροσυμπλοκών ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο αστυνομικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία έκανε προσαγωγή ενός ατόμου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους περισσότερους καυτηριάστηκε η στάση της αστυνομίας. Αυτό που τονίστηκε από πολλούς ήταν η παντελής απουσία της μέχρι και την στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη, ενώ στη συνέχεια από τον τρόπο με τον οποίο έδρασε κατάφερε να φέρει στον ίδιο χώρο, επί της κεντρικής πλατείας, τους συγκεντρωμένους πολίτες του «ναι» και τους νεαρούς που τους αποδοκίμαζαν πετώντας μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα.


Επεισόδια, ένταση και δακρυγόνα στην συγκέντρωση του "ΝΑΙ" στα Γιάννενα Επιτέθηκαν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και του έσκισαν το πουκάμισο (+ΦΩΤΟ)  Επεισόδια, ένταση και δακρυγόνα στην συγκέντρωση του "ΝΑΙ" στα Γιάννενα Επιτέθηκαν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και του έσκισαν το πουκάμισο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Δείτε φωτογραφίες από τις σημερινές εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα Οι συγκεντρώσεις των "ΝΑΙ" & των "ΟΧΙ", του "ΚΚΕ ΜΛ" και της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ"

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Δείτε φωτογραφίες από τις σημερινές εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα
Οι συγκεντρώσεις των "ΝΑΙ" & των "ΟΧΙ", του "ΚΚΕ ΜΛ" και της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ"Υποστηρικτές του ΟΧΙ
 
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗΑΝΤΑΡΣΥΑΚΚΕ ΜΛΔείτε φωτογραφίες από τις σημερινές εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα Οι συγκεντρώσεις των "ΝΑΙ" & των "ΟΧΙ", του "ΚΚΕ ΜΛ" και της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" Δείτε φωτογραφίες από τις σημερινές εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα  Οι συγκεντρώσεις των "ΝΑΙ" & των "ΟΧΙ", του "ΚΚΕ ΜΛ" και της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Πάρτε μέρος στο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Πάρτε μέρος στο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για το δημοψήφισμα της ΚυριακήςΠάρτε μέρος στο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για το δημοψήφισμα της Κυριακής Πάρτε μέρος στο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για το δημοψήφισμα της Κυριακής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΛΛΑ-ΜΠΟΤΣΑΡΗ: "Απορρίψετε με την ψήφο σας, κάθε συνέχεια των Μνημονίων"

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΛΛΑ-ΜΠΟΤΣΑΡΗ: "Απορρίψετε με την ψήφο σας, κάθε συνέχεια των Μνημονίων"


Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
την ερχόμενη Κυριακή καλείστε να απορρίψετε τα ψευδή διλλήματα που θέλουν οι ανθελληνικές δυνάμεις να πιστέψουμε, απειλώντας μας έσωθεν και έξωθεν της χώρας, ότι με την ψήφο σας δήθεν κρίνεται η παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η επιλογή μας για ευρώ ή δραχμή, με τα όποια κακά συνεπακόλουθα.
Ακόμη καλείστε να απορρίψετε με την ψήφο σας, κάθε συνέχεια των Μνημονίων που υπέγραψαν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οδήγησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες στην απόλυτη οικονομική καταστροφή και να ενδυναμώσετε μια νέα προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης, δίνοντάς της ένα μεγάλο ποσοστό άρνησης ψηφίζοντας ΟΧΙ στα μέτρα που πρότειναν και προτείνουν οι δανειστές, οι οποίοι, νομίζοντας ότι η χώρα κυβερνάται από τους προηγούμενους «φίλους» τους, προβαίνουν σε απαράδεκτες απειλές, υποδείξεις και παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας μας, με τηλεοπτικά διαγγέλματα, τόσο από τον γνωστό «φιλέλληνα» Ζ. Κ. Γιούνκερ και από την γερμανική καγκελαρία, καθώς και από τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, του Ντάϊσελμπλουμ και άλλους ξένους ηγέτες και κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα.
Μην παρασυρθείτε από την τρομοκρατία των κλειστών τραπεζών, που οι δανειστές έκλεισαν, ούτε από τα αδιάκοπα «τρομοκρατικά» διαφημιστικά σποτς, που απλόχερα προσφέρουν τα διαπλεκόμενα συστημικά ΜΜΕ, στις δυνάμεις που επιθυμούν την αέναη συνέχεια υποδούλωσης του ελληνικού λαού και της ίδιας της χώρας μας.
Γνωρίζουμε όλοι τις αβάσταχτες δυσκολίες που περάσαμε τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια και τις άδικες θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός.
Γνωρίζουμε επίσης όλοι, ότι το «φάρμακο» που μας πρόσφεραν οι σωτήρες μας, αντί να θεραπεύσουν τον «ασθενή» κόντεψαν να τον στείλουν στον τάφο.
Τώρα, οι σωτήρες μας εξακολουθούν να επιμένουν να πάρουμε, όχι μόνον το ίδιο φάρμακο, αλλά διπλάσια και τριπλάσια δόση, για να σωθούμε.
Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος, που η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα, προκειμένου να ξεφύγει η χώρα από τον αφανισμό και την οικονομική καταστροφή, που φαίνεται να της ετοιμάζουν.
Σας καλώ λοιπόν, όλες και όλους, την Κυριακή 5 Ιουλίου, να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες, προκειμένου να δώσουμε μαζί, μια ηχηρή απάντηση σε αυτούς που πίστεψαν, ότι επειδή είναι ισχυρότεροι και περισσότεροι, τον αριθμό, θα καταφέρουν να σβήσουν από τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη την Ελλάδα, μια χώρα, που σε παρόμοιες καταστάσεις και με ενωμένο τον λαό της, πάντα νικά!!!
ΟΧΙ λοιπόν, διότι το χρεωστάμε στην ιστορία μας, σ' εμάς και στα παιδιά μας.
Καλό βόλι.
Ειρήνη Μπάλλα-Μπότσαρη
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Θεσπρωτίας
ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΛΛΑ-ΜΠΟΤΣΑΡΗ: "Απορρίψετε με την ψήφο σας, κάθε συνέχεια των Μνημονίων"  ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΛΛΑ-ΜΠΟΤΣΑΡΗ: "Απορρίψετε με την ψήφο σας, κάθε συνέχεια των Μνημονίων" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός για τη προμήθεια πλαστικών κάδων απορριμμάτων και χειραμαξίων οδοκαθαριστών

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός για τη προμήθεια πλαστικών κάδων απορριμμάτων και χειραμαξίων οδοκαθαριστών

 
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας έχοντας υπόψη:
Το Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α’ 85/11-4-2012) «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση»,
Το Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Το Π.Δ. 113/2010 (ΦΕΚ 194 Α’/22-11-2010) «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους Διατάκτες»
Τις διατάξεις του Ν. 2286/1995 (ΦΕΚ 19/Α’/1995) «Περί προμηθειών του Δημοσίου Τομέα και ρύθμιση συναφών θεμάτων»
Τον Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/Α’/8.6.2006) άρθρα 93, 186,199, 201 & 224 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων»
Τις διατάξεις του Ν. 11389/1993 - ΕΚΠΟΤΑ περί προμηθειών των Ο.Τ.Α.,
Τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2015.
Την αριθ. 185/2015 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία διατέθηκε και ψηφίστηκε πίστωση στον Κ.Α. 20.6662.13.
Την ανάληψη υποχρέωσης στον ως άνω κωδικό,

Αποφασίζει
Τη διεξαγωγή της διαδικασίας της απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια είκοσι πέντε (25) πλαστικών κάδων απορριμμάτων, χωρητικότητας 240 λίτρων και πέντε (5) χειραμαξίων καθαριότητας οδοκαθαριστών για τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ανακοινώνει τη διενέργεια Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με κατάθεση σφραγισμένων προσφορών και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για την προμήθεια των κάτωθι ειδών, συνολικού προϋπολογισμού δύο χιλιάδων διακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ και πενήντα λεπτών (2.275,50€) συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ:
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΠαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους, όπως υποβάλλουν σφραγισμένες προσφορές, μέχρι την Τετάρτη 08-07-2015 και ώρα μέχρι 14:00 , στο Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, 2ος όροφος, τμήμα προμηθειών). Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει σε δημόσια συνεδρίαση για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφοράς ήτοι την Τετάρτη 08-07-2015 και ώρα 14:05. Οι προσφορές θα είναι σύμφωνες με την τεχνική περιγραφή η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. Δικαίωμα Συμμετοχής Δικαίωμα συμμετοχής για την υποβολή προσφοράς έχουν όσοι νόμιμα ασκούν την ανωτέρω δραστηριότητα και είναι εγγεγραμμένοι στο Επιμελητήριο με τον αντίστοιχο κωδικό επαγγέλματος.
Δικαιολογητικά Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά:
Α. Υπεύθυνη δήλωση του διαγωνιζόμενου ότι έλαβε πλήρη γνώση των όρων της παρούσας πρόσκλησης και τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.
Β. Υπεύθυνη Δήλωση ότι είναι ενήμεροι ως προς τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και ότι δεν έχουν καταδικαστεί για αδικήματα, δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση ή άλλη ανάλογη κατάσταση.
Γ. Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι τα προς προμήθεια είδη είναι σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του Παραρτήματος Α’.
Έκδοση τιμολογίων - Τρόπος πληρωμής
Το τιμολόγιο θα εκδοθεί μετά την οριστική παραλαβή των ειδών. Η πληρωμή της αξίας των ειδών, θα γίνει μετά την έκδοση τιμολογίου, τη σύνταξη πρωτοκόλλου παραλαβής των ειδών και την έκδοση χρηματικού εντάλματος κι όχι πέρα των δύο μηνών. Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις σχετικά με τους όρους της πρόσκλησης παρέχονται από το τμήμα προμηθειών του Δήμου Ηγουμενίτσας (κα Ειρήνη Γρίβα, τηλ. 2665 361 213).Η παρούσα πρόσκληση θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» , στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας. 
Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός για τη προμήθεια πλαστικών κάδων απορριμμάτων και χειραμαξίων οδοκαθαριστών Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός για τη προμήθεια πλαστικών κάδων απορριμμάτων και χειραμαξίων οδοκαθαριστών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Τον σταμάτησαν στο δρόμο και του έκλεψαν το τρακτέρ Συνελήφθη ο ένας δράστης αναζητούνται άλλοι δύο

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Τον σταμάτησαν στο δρόμο και του έκλεψαν το τρακτέρ
Συνελήφθη ο ένας δράστης αναζητούνται άλλοι δύο


Εξιχνιάσθηκε , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, περίπτωση ληστείας σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε χθες (02-07-2015) το απόγευμα, στο Λούρο Πρέβεζας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 22χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου και δύο ακόμη ημεδαπών, ηλικίας 20 και 24 ετών που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα , όπως καταγγέλθηκε, χθες το απόγευμα στο 24ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων (ύψος Λούρου Πρέβεζας), οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν με αυτοκίνητα 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος επέβαινε σε γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) και στη συνέχεια με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν το τρακτέρ και το κινητό του τηλέφωνο.

Ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις, ο ελκυστήρας εντοπίστηκε σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Λούρου και αφού κατασχέθηκε, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Τον σταμάτησαν στο δρόμο και του έκλεψαν το τρακτέρ Συνελήφθη ο ένας δράστης αναζητούνται άλλοι δύο Τον σταμάτησαν στο δρόμο και του έκλεψαν το τρακτέρ Συνελήφθη ο ένας δράστης αναζητούνται άλλοι δύο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Οι υποστηρικτές του ΝΑΙ και του ΟΧΙ

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Οι υποστηρικτές του ΝΑΙ και του ΟΧΙ
 
 
 Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών προσδιορίζονται οι επιτροπές οι οποίες υποστηρίζουν το «ναι» και το «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Την Επιτροπή Υποστήριξης του ΝΑΙ συγκροτούν οι εξής φορείς και ενώσεις πολιτών: 
∆ικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Εθνικό Συµβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ), Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελληνική Συνοµοσπονδία Εµπορίου και Επιχειρηµατικότητας (ΕΣΕΕ), Εµπορικός Σύλλογος Αθηνών, Εµπορικός Σύλλογος Ρόδου, Ένωση ασκούµενων και νέων δικηγόρων Αθηνών, Ένωση γυναικών Κρήτης, Ένωση Ελλήνων νοµικών e-ΘΕΜΙΣ, Ένωση προσώπων «Ανεξάρτητη πρόταση», Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο κοινωνικών και αναπτυξιακών µελετών, Κεντρική Ένωση ∆ήµων Ελλάδας (ΚΕ∆Ε), Κίνηση «∆υναµική Ελλάδα», Κίνηση «Νέοι µεταρρυθµιστές», Κίνηση «Πολιτεία 2012», Κίνηση «Πρωτοβουλία Β», Κίνηση πολιτών «Άλµα Ανάπτυξης», Οικονοµικό Επιµελητήριο της Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων, Πανελλήνιος σύνδεσµος Εξαγωγέων, ΠΑΣΕΓΕΣ, Συλλογική κίνηση πολιτών «Μένουµε Ευρώπη», Σύνδεσµος γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, Σύνδεσµος Ελληνικών Βιοµηχανιών Τροφίµων, Σύνδεσµος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Σύνδεσµος Επιχειρήσεων και Βιοµηχανιών (ΣΕΒ), Σύνδεσµος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και ετοίµου ενδύµατος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), Συνοµοσπονδία Επαγγελµατικών Βιοτεχνών Εµπόρων Ελλάδας. (Επισηµαίνεται ότι για µέρος από αυτούς τους φορείς εκκρεµούν προς κατάθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών και ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης αποφάσεις των αρµοδίων οργάνων τους σχετικά µε τη δήλωσή τους υπέρ συγκεκριµένης Επιτροπής).

Την ανωτέρω Επιτροπή υποστηρίζουν τα πολιτικά κόµµατα: Ν∆, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ∆ΗΜΑΡ, ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!, ΚΙΝΗΜΑ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, κατά δήλωσή τους στην ειδική ∆ιακοµµατική Επιτροπή στην συνεδρίαση της 30ης/6/2015ή εντός των προθεσµιών που τέθηκαν σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 1 της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Επιτροπή Υποστήριξης του ΟΧΙ δεν θα συγκροτηθεί, µετά από δήλωση στις 29-6-2015 του Γραµµατέα της ΚΕ του Συνασπισµού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ως του µεγαλύτερου κοινοβουλευτικά πολιτικά κόµµατος που υποστηρίζει την επιλογή του ΟΧΙ.

Την επιλογή του ΟΧΙ στο σχέδιο συµφωνίας των τριών θεσµών υποστηρίζουν τα πολιτικά κόµµατα: ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ), Χρυσή Αυγή, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόµµα Ελλάδας, Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) και Κόµµα ΛΕΥΚΟ κατά δήλωσή τους στην ειδική ∆ιακοµµατική Επιτροπή στην συνεδρίαση της 30ης/6/2015.

Το Κοµµουνιστικό Κόµµα Ελλάδος (ΚΚΕ) κατά δήλωσή του στηρίζει το ΑΚΥΡΟ καθώς διαφωνεί και µε τις δύο προταθείσες επιλογές.
Οι υποστηρικτές του ΝΑΙ και του ΟΧΙ Οι υποστηρικτές του ΝΑΙ και του ΟΧΙ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο με σταυρό θα είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο με σταυρό θα είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο


Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να πάνε στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν «Ναι» ή «Οχι» στο δημοψήφισμα που διενεργεί η κυβέρνηση. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Ποια ψηφοδέλτια θα είναι έγκυρα

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, για να είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο οι πολίτες θα πρέπει να σημειώσουν έναν σταυρό εντός του τετραγώνου που βρίσκεται κάτω από την απάντηση «Ναι (εγκρίνεται)» ή «Οχι (δεν εγκρίνεται)».

Κάθε άλλο σύμβολο καθιστά το ψηφοδέλτιο άκυρο. Εγκυρα είναι και τα ψηφοδέλτια στα οποία ο σταυρός έχει σημειωθεί εκατέρωθεν της προτιμώμενης απάντησης.

Σε ποια εκλογικά τμήματα ψηφίζουμε

Οι πολίτες ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών του Ιανουαρίου. 
Για την ανεύρεση του εκλογικού τμήματος λειτουργεί το «Μάθε πού ψηφίζεις» στην ιστοσελίδα www.ypes.gr, στο «Εκλογές», και το τηλεφωνικό κέντρο 213-1361500 (σήμερα και αύριο 8.00-21.00 και Κυριακή 7.00-19.00).

Τι ισχύει για τους ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως τις 30 Απριλίου 2015. Σε Αττική, Πειραιά, Θεσσαλονίκη πρέπει να αναζητήσουν το εκλογικό τμήμα που αντιστοιχεί στο επώνυμό τους. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ψηφίζουν στο τελευταίο τμήμα του εκλογικού διαμερίσματος του τόπου διαμονής τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο με σταυρό θα είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο  ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο με σταυρό θα είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Γιάννης Μιττάκος: Γιατί λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Γιάννης Μιττάκος: Γιατί λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη

 
 
Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες,

τα τελευταία χρόνια άκουγα συνεχώς σε κάθε εκλογική μάχη, το πόσο σημαντική θα ήταν η απόφαση που θα καλούμασταν να πάρουμε. Θεωρώ πλέον, με απόλυτη βεβαιότητα, ότι αυτή η στιγμή ήρθε και η απόφαση που θα κληθούμε να πάρουμε δεν έχει να κάνει με την επιλογή προσώπων για την διακυβέρνηση της χώρας, αυτό άλλωστε το αποφάνθηκαν οι πολίτες αρκετά πρόσφατα.

Η επιλογή που θα κληθούμε να πάρουμε στις 5 Ιουλίου έχει να κάνει με το μέλλον της. Τα δημοψηφίσματα πρέπει να γίνονται ή να επαναπαυόμαστε στο γεγονός ότι εφόσον ψηφίσαμε έχουμε κάνει το χρέος μας; Σαφώς ΝΑΙ, πέρα από την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας το δημοψήφισμα σημαίνει ενεργός πολίτης στην λήψη των αποφάσεων για την διακυβέρνηση μιας χώρας .

Το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου έπρεπε να γίνει τώρα; Αυτό το δημοψήφισμα κατά την ταπεινή μου άποψη δεν έπρεπε να γίνει τώρα. Η κυβέρνηση όντας ταραγμένη μεταφέρει την ταραχή της και τις ευθύνες της στους πολίτες. Διενεργεί ένα δημοψήφισμα το οποίο είναι θολό, πολωτικό και άρα διχαστικό. Θολό γιατί το ερώτημα είναι αόριστο, γίνεται υπό απίστευτη πίεση στους πολίτες με αποτέλεσμα πολλοί να πάρουν μια απόφαση με βάση το συναίσθημα και όχι την λογική.

Δυστυχώς όμως το συναίσθημα που επικρατεί είναι η αγανάκτηση και καταλαβαίνουμε όλοι τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση έχει διχάσει όλη την χώρα την ίδια ώρα που εκείνη, βάλει κατά οποιουδήποτε φέρει αντίθετη άποψη-θέση από εκείνη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες άλλωστε τροποποίησε με ΠΝΠ τους κανόνες του παιχνιδιού ενώ ακόμη και το ίδιο το ψηφοδέλτιο είναι θαύμα που εμφανίζει το ΝΑΙ ως επιλογή.

Τα μνημόνια είναι λύση; Σε καμία περίπτωση! Τα μνημόνια δεν είναι λύση, είναι μια συνταγή που απέτυχε επειδή τα συστατικά του περιλάμβαναν μόνο λιτότητα, αλλά και επειδή εφαρμόστηκε από το παλιό πολιτικό σύστημα που έχει τεράστια ευθύνη για την πολιτική κατάσταση της χώρας. Αυτό τι σημαίνει όμως φίλοι μου ότι πρέπει να αυτοκτονήσουμε απειλώντας ότι με τα συντρίμμια μας θα βλάψουμε τους άλλους; Χρησιμοποίησα λίγο πριν την λέξη ‘θολό’ για να περιγράψω το δημοψήφισμα.

Θολό γιατί ενώ επιφανειακά η κυβέρνηση επιμένει ότι αφορά τους όρους της δανειακής σύμβασης, όλη η υφήλιος αναφέρει ότι η διακύβευση του δημοψηφίσματος είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Ευρώ και την Ευρώπη. Ήδη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στέλεχος του Σύριζα, ομολογεί τον πραγματικό λόγο που η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για την διεξαγωγή αυτού του δημοψηφίσματος και δεν είναι άλλος από την πολιτική του επιβίωση. Επίσης στελέχη των ΑΝΕΛ όσο και του Σύριζα ήδη έχουν ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ.

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν πρέπει να αποφασίσει εάν θα λειτουργήσει για το καλό της χώρας η των συνιστωσών του. Γι αυτό λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο Ευρώ, ΝΑΙ για μια πραγματική διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους, αποκλείοντας έτσι την καταστροφή και την διεθνή απομόνωση. Τέλος κλείνοντας, θέλω να πω ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους μας και εύχομαι πραγματικά το μήνυμα του να είναι ξεκάθαρο. Εμπειρογνώμονας στον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 
Μιττάκος Ιωάννης
Ιχθυολόγος Τ.Ε M.Sc του Ποταμιού
Γιάννης Μιττάκος: Γιατί λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη Γιάννης Μιττάκος: Γιατί λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας ΟΧΙ στο κλίμα διχασμού

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας
ΟΧΙ στο κλίμα διχασμού


Του Γιάννη Στάθη


Η πολιτική αβεβαιότητα βυθίζει αδιάκοπα την οικονομία σε βαθιά ύφεση και πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού .

Μια ενδεχόμενη άτακτη απομάκρυνση της χώρας μας από τον πυρήνα της Ευρώπης θα είχε άμεσα καταστροφικές οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και γεωπολιτικές συνέπειες. Oι επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας με έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, θα είναι πολύ βαρύτερες από τις οποιεσδήποτε συνέπειες ενός επώδυνου συμβιβασμού.

Μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε κατά πάσα πιθανότατα και σε πορεία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση , με επιπτώσεις ανυπολόγιστες για την εθνική ασφάλεια και τη δημοκρατική σταθερότητα της χώρας. Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει στον πυρήνα της ΕΕ που είναι η ευρωζώνη.

Η καταστροφή που θα έχει αφήσει πίσω της, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν ολοκληρώσει τον διαφαινόμενο σύντομο κύκλο της θα είναι τεράστια. Σε αντίθεση με όσα διαβεβαίωναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τα capital controls επεβλήθησαν και οι τράπεζες έκλεισαν και οι ουρές στα σούπερ μάρκετ και στα πρατήρια καυσίμων δημιουργήθηκαν . Εικόνες τριτοκοσμικές με πλήρη ευθύνη δυστυχώς της Ελληνικής κυβέρνησης…

Οι τράπεζες κατά την εκτίμηση μας , αποκλείεται να επιστρέψουν σε κάποια υποτυπώδη κανονικότητα πριν περάσουν αρκετοί μήνες. Για να επιστρέψουν σε πλήρη λειτουργία θα απαιτηθούν αρκετά χρόνια, τεράστια κεφαλαιακή ενίσχυση, πολύ υπομονή και τιτάνια προσπάθεια..

Η επικείμενη και δεδομένη κατάρρευση των κρατικών εσόδων λόγω της παύσης κάθε οικονομικής δραστηριότητας , θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία σε διακοπή καταβολής μισθών και συντάξεων . Οι συντάξεις που καταβάλλονται αυτήν την περίοδο είναι μάλλον οι τελευταίες…

Είτε το αποτέλεσμα είναι ΝΑΙ είτε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ,η πλήρης διάλυση της οικονομίας και η άρνηση των ξένων να συνομιλήσουν ή να συμφωνήσουν οτιδήποτε με τους κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη, πολύ σύντομα , κατά την εκτίμησή μας , θα οδηγήσει σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με άλλο πρόσωπο επικεφαλής. Πιθανό αλλά με τεράστιες επιπτώσεις είναι επίσης και η προοπτική να προκηρυχτούν εθνικές εκλογές μέσα στο καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση η ζημιά που θα έχει υποστεί η ελληνική οικονομία είναι ανυπολόγιστη και μη αναστρέψιμη.

Ακόμη κι αν κανείς δεχθεί αυτό που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ότι δηλαδή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα το αξιοποιήσει με στόχο την καλύτερη διαπραγμάτευση, αυτό μάλλον φαίνεται να μην είναι εφικτό. Αν οι Ευρωπαίοι θεωρήσουν το ΟΧΙ ως άρνηση της Ελλάδας στην Ευρώπη, τότε η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή από την πορεία προς την έξοδο ή την ολοκληρωτική υποταγή.

Το δημοψήφισμα είναι μια μεγάλη παγίδα. Στην παγίδα αυτή έχει ήδη πέσει μέσα η ίδια η κυβέρνηση. Το χειρότερο είναι ότι στην παγίδα αυτή έχει πέσει μέσα και η χώρα.

*Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν μονοσήμαντα την επίρριψη της ευθύνης αποκλειστικά στην κυβέρνηση με ταυτόχρονη απαλλαγή από τις ευθύνες όλων όσων οδήγησαν την χώρα στην σημερινή τραγική κατάσταση αποτέλεσμα των ατυχέστατων , άστοχων και ερασιτεχνικών πολιτικών δεν σημαίνει ότι «ξεπλένονται» και «σβήνουν» όλα τα λάθη οι παραλείψεις και οι σκοπιμότητες των προηγούμενων κυβερνήσεων καθώς και των Ευρωπαίων οι οποίοι με τη σειρά τους έδειξαν μοναδική ανεπάρκεια στην διαχείριση της Ελληνικής κρίσης. Το ΝΑΙ δεν είναι σε καμία περίπτωση νίκη και άφεση αμαρτιών όλων όσων εκείνων που κατέστρεψαν τη χώρα.. Θα είναι νίκη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας .

Γνωρίζω καλά τον θυμό των συμπολιτών μου για τις τράπεζες , τις επιθέσεις των εισπρακτικών εταιρειών , τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, τα εξώδικα ,τους εκβιασμούς , την άγρια φορολογία ,τον ΕΝΦΙΑ , τις ληξιπροθεσμες όφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία , τις κατασχέσεις λογαριασμών ,τους εκφοβισμούς ,τις αυτοκτονίες ,τους βολεμένους υποκριτές , τα ενεχυροδανειστήρια , την ανασφάλεια , την αβεβαιότητα ,την ταπείνωση…

Ας είναι η Δευτέρα ένα νέο ξεκίνημα , μια νέα προσπάθεια , μέσα στην Ευρώπη , μέσα στο Ευρώ, χωρίς διχόνοια , χωρίς διχασμό και χωρίς όλους αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα μας..Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι νίκη της Ελλάδας.Τι απομένει; Στο δημοψήφισμα της Κυριακής να κάνουμε την αναγκαστικά σωστή επιλογή η οποία θα ακυρώσει το σενάριο καταστροφής . Η αυτονόητη απάντησή μας στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι: ΝΑΙ.
ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας ΟΧΙ στο κλίμα διχασμού ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας ΟΧΙ στο κλίμα διχασμού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5
Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Όλες οι λεπτομέρειες για το δημοψήφισμα
Πως και που ψηφίζεις, πως θα μετακινηθείς 

 
Την Κυριακή 5 Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα παίρνοντας θέση επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση.

Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα, την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.

Εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχουν οι ομογενείς. Για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr). Εναλλακτικά, σχετικές πληροφορίες παρέχει το ίδιο υπουργείο στο τηλέφωνο 213 1361500 έως το κλείσιμο της κάλπης.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου. Για τον περιορισμό των εξόδων, εν μέσω μάλιστα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, δωρεάν θα είναι το Σαββατοκύριακο η διέλευση από τα διόδια των αυτοκινητόδρομων (και της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου), όπως και την Κυριακή στην Αττική Οδό. Επίσης, εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων τους παρέχουν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και η Aegean Airlines.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αποδεκτά είναι και τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατήρια που έχει λήξει η ισχύς του.

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, όπως αυτοί οριστικοποιήθηκαν μετά τη Β΄ αναθεώρηση έτους 2015 και περιλαμβάνουν όλες τις μεταβολές που συντελέστηκαν μέχρι και την 30η Απριλίου 2015. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν και οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και καταστάσεις για ορισμένες κατηγορίες εκλογέων (στρατιωτικών, ναυτικών, και ανδρών φρουράς εκλογικών τμημάτων, καθώς και κρατουμένων στα καταστήματα κράτησης).

Εκλογείς που, χωρίς να έχουν αποστερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν περιλαμβάνονται για οποιαδήποτε άλλη αιτία στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου στα δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Οι πολίτες µε αναπηρία ή σωματική αδυναμία ψηφίζουν πάντοτε µε απόλυτη προτεραιότητα, ενώ οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής διευκολύνουν την προσέλευση και αποχώρησή τους.

Οι εκλογείς θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια. Στο πρώτο αναγράφεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος που είναι: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»). Παραπλεύρως, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μία εκ των απαντήσεων: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ. Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Το δεύτερο ψηφοδέλτιο είναι το λευκό, ενώ ως τέτοιο θα λογίζεται και το πρώτο ψηφοδέλτιο εάν δεν φέρει σταυρό.

Για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος. Η συγκέντρωση και η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με τη συνδρομή της SingularLogic, ενώ για την αμεσότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών τμημάτων. Λόγω της απλούστερης διαδικασίας σε σχέση με τις εκλογές, το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα είναι γνωστό μία με δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης δηλαδή περί τις 8 - 9 το βράδυ.
Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

70χρονος ακρωτηριάστηκε σε ατύχημα με τρακτέρ

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
70χρονος ακρωτηριάστηκε σε ατύχημα με τρακτέρ


Φρικτό ατύχημα είχε ένας 70χρονος στον Άγιο Κωνσταντίνο της Χρυσοβίτσας. 
 
Ο ηλικιωμένος έκανε αγροτικές εργασίες με το τρακτέρ το οποίο στο πίσω μέρος έφερε και κόφτη.

Σε ένα σημείο το τρακτέρ εξετράπη με αποτέλεσμα ο 70χρονος να βρεθεί κάτω από το βαρύ όχημα και να υποστεί βαρύ ακρωτηριασμό στο ένα χέρι και το πόδι. 
 
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας όπως και ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
70χρονος ακρωτηριάστηκε σε ατύχημα με τρακτέρ  70χρονος ακρωτηριάστηκε σε ατύχημα με τρακτέρ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συνέλαβαν αστυνομικούς για διακίνηση ναρκωτικών

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συνέλαβαν αστυνομικούς για διακίνηση ναρκωτικών
 
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες, μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Ηπείρου. 
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,έχουν ήδη γίνει συλλήψεις,μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί,οι οποίοι υπηρετούν στο Δελβινάκι και την Κόνιτσα!!!
 
Ήδη,μετά από υπόδειξη μια γυναίκας η οποία συμμετείχε στο κύκλωμα, κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, που είχαν κρύψει οι αστυνομικοί στην περιοχή  της Αρίστης Ζαγορίου!
 
Στα Γιάννενα, μετά από τις συλλήψεις των αστυνομικών, τις οποίες πραγματοποίησαν οι συνάδελφοι τους, από την δίωξη ναρκωτικών Ιωαννίνων, βρίσκεται και κλιμάκιο της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας από την Θεσσαλονίκη,και σε λίγες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις....
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συνέλαβαν αστυνομικούς για διακίνηση ναρκωτικών  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συνέλαβαν αστυνομικούς για διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ S/M ΞΕΝΟΣ Α.Ε. ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ S/M ΞΕΝΟΣ Α.Ε.
ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Τελικά υπάρχουν στην πόλη της Ηγουμενίτσας και καλοί εργοδότες , όπως οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ΞΕΝΟΣ Α.Ε., που θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

Συγκεκριμένα, μέσα στη κοινωνοοικονομική δίνη που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών, η συγκεκριμένη επιχείρηση εξόφλησε όλους τους εργαζομένους στην αλυσίδα των καταστημάτων ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ!!!

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους, που βρήκαν την ευκαιρία, με πρόσχημα το τραπεζικό, να αφήσουν τις οικογένειες των εργαζομένων απλήρωτες, οδηγώντας τες σε απελπισία.

Η ιδιοκτησία και το στελεχιακό δυναμικό αξίζουν των θερμότερων συγχαρητηρίων, με την ευχή να τους μιμηθούν κι άλλοι.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ S/M ΞΕΝΟΣ Α.Ε. ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ S/M ΞΕΝΟΣ Α.Ε. ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Τεράστιες ουρές και σήμερα στις τράπεζες της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Τεράστιες ουρές και σήμερα στις τράπεζες της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)Από πολύ νωρίς το πρωί και σήμερα, για 3η ημέρα, οι συνταξιούχοι της Θεσπρωτίας σχημάτισαν ουρές έξω από τις τράπεζες προκειμένου να πάρουν τα 180 ή τα 60 ευρώ από την σύνταξή τους.

Πολλοί απ’ αυτούς βρέθηκαν εκεί, όπως μας είπαν, ακόμη και από τις πέντε τα ξημερώματα, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα εξυπηρετηθούν.
Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι τραβηγμένη στις 7.30 σήμερα το πρωί, έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ηγουμενίτσα.

Οι συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται και από το αλαλούμ που επικρατεί σχετικά με την αλφαβητική σειρά προτεραιότητας, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες στιγμές μικροέντασης, τόσο για τη σειρά προτεραιότητας, όσο και γιατί κάποιοι διαφώνησαν μεταξύ τους σχετικά με το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ» του προσεχούς δημοψηφίσματος.
Τεράστιες ουρές και σήμερα στις τράπεζες της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Τεράστιες ουρές και σήμερα στις τράπεζες της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ: ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΩ «ΟΧΙ»

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ: ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΩ «ΟΧΙ»


Φίλες και φίλοι

Την Κυριακή 5 Ιουλίου έχουμε δημοψήφισμα.
Οφείλω σαν νέος άνθρωπος ,
Να καταθέσω ελεύθερα την άποψή μου,
Να μη κρύβομαι, ελπίζοντας άλλοι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά,
Να είμαι στην πρώτη γραμμή και όχι στο απυρόβλητο που σου προσφέρει η "αφωνία" .
Οφείλω να είμαι παντός καιρού !
 
Την Κυριακή ψηφίζω ΟΧΙ
Για τους 1.500.000 ανέργων στην πλειοψηφία νέων ανθρώπων
Για τις 450.000 κλειστές μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Για τους 220.000 επιστήμονες που κατέφυγαν στο εξωτερικό
Για τις ατέλειωτες ουρές στα συσσίτια
Για τους χιλιάδες άστεγους
Για τις 10.000 αυτοκτονίες
 
Την Κυριακή ψηφίζω ΟΧΙ
Για τους Τραπεζίτες
Για τους Εργολάβους
Για τους Καναλάρχες
Για τις απόψεις των επιμορφωμένων από το Δ.Ν.Τ. Δημοσιογράφων
Για τις παρελάσεις από τα Κανάλια προσωπικοτήτων, που δεν αντέχουν τον εξευτελισμό της ανάληψης μόνο 60 Ευρώ από τα ΑΤΜ, μη γνωρίζοντας τάχα ότι το 85% των Ελλήνων δεν έχει εισόδημα 1.800 μηνιαίως. Ότι το 60% από αυτούς ζει με 650 Ευρώ και το 25% κάτω από τα 350;
Για τους βρικόλακες της πολιτικής, που ανερυθρίαστα κινδυνολογούν χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ή συγγνώμης για τα δεινά που συσσώρευσαν στη χώρα.

Δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ
Δεν εξαρτώμαι και δεν προσδοκώ από κανένα κομματικό μηχανισμό
Με ενδιαφέρει η ΕΛΠΙΔΑ
Με ενδιαφέρει η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας
Με ενδιαφέρει η ανάπτυξη μέσα στο Ευρώ
Με ενδιαφέρει η Ευρώπη, η δημοκρατία και η κοινωνική αλληλεγγύη των λαών της
Με ενδιαφέρει το Παρών και το Μελών των παιδιών μας

Γι αυτό τη Κυριακή ψηφίζω Ο Χ Ι
 
 
Γιάννης Γόγολος
Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ: ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΩ «ΟΧΙ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ: ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΩ «ΟΧΙ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Δήλωση του βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα για δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Δήλωση του βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα για δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου


Αγαπητοί φίλοι, σας απευθύνω αυτό το μήνυμα και σας καλώ την Κυριακή να ψηφίσουμε ΝΑΙ.

Σας καλώ να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο κοινό νόμισμα που μας κρατά θωρακισμένους από τις συνεχείς υποτιμήσεις του εθνικού νομίσματος.

Σας υπενθυμίζω ότι το ΝΑΙ, σημαίνει χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, για τη στήριξη δομών, την ενίσχυση των αγροτών μέσω των επιδοτήσεων και τη χρηματοδότηση έργων που θα δώσουν δουλειά.

Σας προτείνω να επιλέξουμε το ΝΑΙ, γιατί οφείλουμε να δηλώσουμε ότι το σπίτι μας είναι η Ευρώπη.
Δήλωση του βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα για δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου Δήλωση του βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα για δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καταγγελία αναγνώστη Το ανάλγητο πρόσωπο του S/M Μαρινόπουλος

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία αναγνώστη
Το ανάλγητο πρόσωπο του S/M Μαρινόπουλος


Η ανησυχία και ο προβληματισμός των τελευταίων ημερών, με τις τράπεζες να είναι κλειστές και όσοι έχουν μερικά χρήματα σε αυτές, να μην μπορούν να βγάλουν από τα μηχανήματα ΑΤΜ, πάνω από 50€ (σχεδόν όλα τα ΑΤΜ στην Ηγουμενίτσα έχουν στερέψει από την Τρίτη από 20ευρα) φέρνουν πολλούς από εμάς αντιμέτωπους με κάθε είδους προβλήματα κυρίως από ανασφάλεια.

Πόσο μάλλον όταν έχεις να θρέψεις ένα νεογέννητο μωράκι, μόλις 20 ημερών.

Έτσι και συμπολίτης μας, γονέας νεογέννητου κοριτσιού 20 ημερών, ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος και πληρώνεται αναγκαστικά μέσω λογαριασμού τραπέζης, αφού κατάφερε σε δύο ημέρες να συγκεντρώσει, το "αστρονομικό" ποσό των 120€, η πρώτη του σκέψη ήταν να αγοράσει τα απαραίτητα για να θρέψει το παιδί του.

Έτσι, μη γνωρίζοντας για πόσες ημέρες θα μπορεί να βγάζει χρήματα από την τράπεζα (τις πρώτες ώρες κανείς μας δεν γνώριζε πως και για πόσο θα λειτουργούσε ο περιορισμός στις αναλήψεις), την Τρίτη το πρωί, μετέβη σε 2 σούπερ μάρκετ της πόλης μας καθώς και σε 3 φαρμακεία για να αγοράσει το βρεφικό γάλα frisolac 800 γραμμαρίων, καταφέρνοντας να αγοράσει 6 κουτιά, καταβάλλοντας όλο το ποσό που είχε στη διάθεσή του, δηλαδή 126€.

Ένα κουτί αγόρασε στο S/M  Μασούτης, τρία στο S/M Μαρινόπουλος και από ένα, στα τρία φαρμακεία.

Όντας η πρώτη φορά που θα τάιζε το κοριτσάκι του το συγκεκριμένο γάλα, δεν γνώριζε πως ο οργανισμός της μικρής είχε αλλεργία σε αυτό. 
Μετά από επίσκεψη στον παιδίατρό του, το απόγευμα της ίδιας ημέρας,  τον συμβούλευσε να αγοράσει αντιαλλεργικό γάλα.

Μη έχοντας πλέον άλλα χρήματα, επισκέφθηκε και πάλι την επομένη, την Τετάρτη το πρωί, τα προαναφερθέντα καταστήματα και φαρμακεία, ζητώντας να γίνει αντικατάσταση στα κουτιά βρεφικού γάλατος που είχε αγοράσει, με το αντιαλλεργικό που τον συμβούλευσε ο παιδίατρός του. 

Όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά, αφού και τα δύο φαρμακεία (το ένα κουτί από το τρίτο φαρμακείο δεν μπορούσε να το αντικαταστήσει αφού η συσκευασία είχε ανοιχτεί) αλλά και το S/M Μασούτης αντικατέστησαν το γάλα, ως όφειλαν και ως επιβάλει η απλή λογική και ανθρωπιά.

Όταν όμως επισκέφθηκε το S/M Μαρινόπουλος, απ' όπου είχε αγοράσει τις τρεις συσκευασίες, έκπληκτος ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του καταστήματος, πως η πολιτική της εταιρίας, δεν επιτρέπει να κάνει κάτι τέτοιο.
Υπενθυμίζουμε πως ο συμπολίτης μας δεν ζητούσε να του επιστραφούν χρήματα, αλλά να αγοράσει τρεις συσκευασίας, ισόποσου κόστους, αντιαλλεργικό γάλα.

Μάταια προσπάθησε να πείσει τον υπεύθυνο του Super Market και ενοχλημένος, αποχώρησε άπραγος.
Στην επικοινωνία που είχε μαζί μας, μας δήλωσε πως αποφάσισε να προβεί στη καταγγελία στα ΜΜΕ, θέλοντας να δείξει το ανάλγητο πρόσωπο της συγκεκριμένης εταιρίας, και όχι του υπεύθυνου του καταστήματος της Ηγουμενίτσας, ειδικά αυτές τις ημέρες που όλοι μας περνάμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία ανασφάλειας.

"Σαν νέος γονέας, που θέλω να ατενίζω το μέλλον της οικογένειάς μου με αισιοδοξία, περίμενα οι δυσκολίες που ζούμε όλοι μας ανεξαιρέτως, πως θα μας έκαναν να σκεφτόμαστε λίγο πιο ανθρώπινα και συμπονετικά. Δυστυχώς διαψεύστηκα και αντί τα προβλήματα να μας φέρνουν πιο κοντά, η ματαιόδοξες εποχές που ζούμε, που όλα μετριούνται σε χρηματική αξία, μας κάνουν όλο και να απομακρυνόμαστε και να προσπερνάμε τις ανθρώπινες αξίες μας"
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία αναγνώστη Το ανάλγητο πρόσωπο του S/M Μαρινόπουλος Ηγουμενίτσα: Καταγγελία αναγνώστη  Το ανάλγητο πρόσωπο του S/M Μαρινόπουλος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ σήμερα το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ σήμερα το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα


Την Παρασκευή 3/7 20:00 στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα, ενώνουμε τις φωνές μας, για να στείλουμε ένα μεγάλο και ηχηρό «όχι»

Την Κυριακή 5/7/15
 
Ψηφίζω: ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών και σε συμφωνίες που εξαθλιώνουν την κοινωνία.
ΟΧΙ στους εκβιασμούς και το φόβο.
ΟΧΙ στη διαιώνιση της λιτότητας και των μνημονίων.
ΟΧΙ στην υποταγή.
 
Συγκέντρωση υπεράσπισης της Αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας και της Ζωής.
Συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ σήμερα το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ σήμερα το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Υποχρεώσεις των κατααστημάτων κατά την Τραπεζική Αργία

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Υποχρεώσεις των κατααστημάτων κατά την Τραπεζική Αργία


Ενημερώνουμε του συναδέλφους ότι σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015

«Κατά την τραπεζική αργία δύνανται να πραγματοποιούνται:

1. Συναλλαγές άνευ περιορισμών, πέραν αυτών που ίσχυαν πριν την έκδοση της παρούσας με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.

2. Πληρωμές με τη χρήση προπληρωμένων καρτών αποκλειστικά έως του ποσού που εμφανιζόταν ως υπόλοιπο πριν από την έναρξη της τραπεζικής αργίας.

3. Συναλλαγές από απόσταση (ηλεκτρονικής τραπεζικής − Web Banking − ή συναλλαγές διά της τηλεφωνίας), για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΝΠ της 30ης Ιουνίου 2015:

«Όποιος, κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, αρνείται την πληρωμή με τα μέσα που προβλέπονται στις παραπάνω περιπτώσεις τιμωρείται, κατά τις διατάξεις των άρθρων 288 παρ. 1και 452 του Ποινικού Κώδικα, και των διατάξεων του άρθρου 13α του Ν. 2251/1994 (Α΄ 191), του άρθρου 18α Ν. 146/1914 (Α΄ 21), και του άρθρου 19 Ν. 4177/2013 (Α΄ 173), όπως ισχύουν».

Αυτό πρακτικά σημαίνει για τα μέλη μας ότι είναι υποχρεωμένα στις συναλλαγές με τους καταναλωτές να δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και παράλληλα και οι προμηθευτές τους είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τα δικά τους ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, προκειμένου να αναπληρώσουν τις προμήθειές τους. 
 
Σε περίπτωση που το αρνηθούν, οι κυρώσεις είναι πλέον ποινικές και απειλούνται με φυλάκιση, χρηματικό πρόστιμο και διοικητικές ποινές όπως διοικητικά πρόστιμα και κλείσιμο επιχείρησης.
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Υποχρεώσεις των κατααστημάτων κατά την Τραπεζική Αργία Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Υποχρεώσεις των κατααστημάτων κατά την Τραπεζική Αργία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

26χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο με ΙΧ

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
26χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο με ΙΧ

Σήμερα (03-07-2015) μετά τα μεσάνυχτα, στο 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
26χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο με ΙΧ 26χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο με ΙΧ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

HMS REGULUS: Το Ναυάγιο των Συβότων Ένας Θησαυρός ξεχασμένος εδώ και 70 χρόνια (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015
HMS REGULUS: Το Ναυάγιο των Συβότων
Ένας Θησαυρός ξεχασμένος εδώ και 70 χρόνια (+ΒΙΝΤΕΟ)
Με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πελόρους στις 5 Ιουνίου με θέμα το «Καταδυτικό Πάρκο» στην περιοχή των Συβότων, ήρθε στην επιφάνεια και το γνωστό / άγνωστο (στο ευρύ κοινό) ναυάγιο, ανοιχτά των Συβότων, για το οποίο πολύ λίγοι γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. 
Το ναυάγιο αφορά το ναρκαλιευτικό HMS Regulus του Βρετανικού Βασιλικού ναυτικού. 
Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω αναλυτικά την ιστορία του, αλλά και τον άνθρωπο που ευθύνεται για την ανακάλυψη του.
Το HMS REGULUS

Μέρος του συμμαχικού 8ου στόλου, είχε ξεκινήσει τις επιχειρήσεις στα νερά της Μεσογείου από τον Νοέμβριο του 1944 και έχοντας ολοκληρώσει όλες τις ασκήσεις επιτυχώς, τον Ιανουάριο του 1945 με προπορευόμενο το ναρκαλιευτικό HMS Regulus ως Σκάφος Διοίκησης αναλαμβάνει το έργο της εύρεσης και περισυλλογής ναρκών στο ναρκοθετημένο Νότιο στενό της Κέρκυρας, ανοιχτά των Θεσπρωτικών ακτών. 
Μοναδικός σκοπός τους η αποκατάσταση της ναυσιπλοïας και η σύνδεση με το έως τότε αποκλεισμένο νησί των Φαιάκων.

Το HMS REGULUS (κλάσης Algerine 1944) ναυπηγημένο στον Καναδά με κυβερνήτη τον Roger W. D. Thomson ηγείται της αποστολής. 
Στα σινιάλα του πλοίου το λατινικό motto “In primus pro patria” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "πρώτα από όλα η πατρίδα".

Την 12η Ιανουαρίου και πλέοντας με προσωπικό ασφαλείας, μετά τις 13:30 και έχοντας εντοπίσει και εξουδετερώσει πλήθος ναρκών, ο πλοίαρχος του HMS Regulus νομίζοντας ότι πλέει σε ασφαλή ύδατα, προσκρούει με την προπέλα σε νάρκη, με αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια της πρόωσης του πλοίου και την ακινητοποίηση του με κλίση 11 μοιρών. 
Το HMS Regulus την ώρα της βύθισής του

Από την έκρηξη, τραυματίζεται θανάσιμα μόνο ο θερμαστής Robert Smith ο οποίος βρισκόταν στον χώρο του μηχανοστασίου κατά την πρόσκρουση.
Το μικρότερο ναρκαλιευτικό ΒΥΜS 2026 προσεγγίζει πρώτο στο σημείο και από κοινού αποφασίζεται και ξεκινά η ρυμούλκηση του Regulus. 
Η πρυμναία όμως κατακάθιση του πλοίου και η αυξανόμενη κλίση του πλοίου αναγκάζει τον πλοίαρχο να δώσει διαταγή εγκατάλειψης. 
Τα σχοινιά ρυμούλκησης λύνονται και το HMS Regulus εγκαταλείπεται. 
Η κλίση πλέον φτάνει τις 70 μοίρες και ύστερα από λίγη ώρα η πρύμνη του ακουμπά στον βυθό, σε βάθος 64ων μέτρων.
Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΖΗΚΑΣ


58 χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2003 ο καπετάν Ζήκας από την Ηγουμενίτσα λαμβάνει μια τυχαία, περίεργη απεικόνιση στο όργανο του σκάφους του και παρότι δύσκολο για εκείνη την εποχή αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για πλοίο. 

Ειδοποιεί την Λιμενική Αρχή και αφού τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες ύστερα από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2004 με πρωτοβουλία του καπετάν Ζήκα, εκδίδεται η απαραίτητη άδεια κατάδυσης. 
Η UFR team ηγούμενη από τον Βασίλη Μεντόγιαννη, καταδύεται στο μέχρι τότε άγνωστο ναυάγιο. 
Ύστερα από μία εβδομάδα καταδύσεων, εργασιών επιφανείας και επίπονης προσπάθειας λόγω θολότητας, καιρού, ρευμάτων και βάθους, o Βασίλης Μεντόγιαννης τραβά τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο και ταυτοποιεί κατόπιν μελετών που ακολούθησαν το ναυάγιο του HMS Regulus. 
 

Περισσότερες πληροφορίες: www.wreckdiving.gr/wreck/regulus
hellenicmarines.files.wordpress.com/
HMS REGULUS: Το Ναυάγιο των Συβότων Ένας Θησαυρός ξεχασμένος εδώ και 70 χρόνια (+ΒΙΝΤΕΟ) HMS REGULUS: Το Ναυάγιο των Συβότων  Ένας Θησαυρός ξεχασμένος εδώ και 70 χρόνια (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5