Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Δονάτου

Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022
Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Δονάτου


Με την Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινά την Δευτέρα, κορυφώνεται η Ιερά Σαρακοστή με το πρόγραμμα των Iερών Aκολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, να έχει ως εξής:
Μεγάλη Δευτέρα, 7.30 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Νυμφίου.
Μεγάλη Τρίτη, 7.30 μ.μ. θα τελεστεί επίσης η Ακολουθία του Νυμφίου.
Μεγάλη Τετάρτη, 10:00 π.μ. θα τελεστεί προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και Ευχέλαιο. Στις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσει ο Όρθρος της Μεγ. Πέμπτης (Μυστικός Δείπνος).
Μεγάλη Πέμπτη, 7:00 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Στις 7:00 μ.μ. θα ψαλούν τα Δώδεκα Ευαγγέλια.
Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 8:30 π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία των Ωρών και στις 11:00 π.μ. θα γίνει η Αποκαθήλωση. Στις 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Επιτάφιος Θρήνος και στις 09:00 μ.μ. θα γίνει περιφορά του Επιτάφιου.
Μέγα Σάββατο, 7:00 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου, ενώ στις 11:00 μ.μ. θα ψαλούν τα προκαταρκτικά της Μεσονυκτίου Αναστάσεως. Στις 12:00 τα μεσάνυχτα θα γίνει η Τελετή της Αναστάσεως και θα ακολουθήσουν Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.
Κυριακή Πάσχα, 28 Απριλίου 10:00 π.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα (Εσπερινός της Αγάπης).
Read More »
Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Δονάτου Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Δονάτου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Προώθησαν τα τοπικά προϊόντα σε Βαρκελώνη και Βερολίνο

Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022
Προώθησαν τα τοπικά προϊόντα σε Βαρκελώνη και Βερολίνο


Tαυτόχρονη παρουσία σε δύο μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων είχε η Περιφέρεια Ηπείρου στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, που εντάσσονταν στο πρόγραμμα προώθησης των τοπικών προϊόντων σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Πρόκειται για τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Alimentaria που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη το διάστημα 4-7 Απριλίου 2022 και τη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica 2022, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-7 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Berlin ExpoCenter City του Βερολίνου.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στις δύο αποστολές της Περιφέρειας Ηπειρου, επέστρεψαν με «κέρδη» στις έδρες τους, καθώς στο σύνολό τους συνήψαν εμπορικές συμφωνίες διευρύνοντας το πελατολόγιό τους.

Ειδικότερα:
Η Περιφέρεια Ηπείρου «εκπροσωπήθηκε» με 6 επιχειρήσεις στη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica 2022.
Οι άνω των 2.000 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες και οι πάνω από 50.000 αγοραστές και εμπορικοί επισκέπτες από 110 χώρες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την Fruit Logistica ως την κορυφαία έκθεση για την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη.
Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτα Ναυρόζογλου. Ο κ. Ψαθάς με το πέρας της έκθεσης δήλωσε ότι «οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στην Ήπειρο και να δοκιμάσουν ηπειρώτικες γεύσεις από αγνά υλικά και προϊόντα.
Οι ηπειρώτικες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Έκθεση είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ένα απαιτητικό κοινό και μια δυναμική αγορά καταναλωτών. Η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει και προωθεί την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, με στόχο την ανάπτυξη της Ηπείρου και τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, ειδικότερα των νέων ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν. Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της παρουσίας μας στην Έκθεση».

Στη Βαρκελώνη
Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Alimentaria η Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσωπήθηκε με 10 επιχειρήσεις. Πρόκειται για την κορυφαία έκθεση της Ισπανίας στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εκθέτες από 52 χώρες και είχε 100.000 επισκέπτες από 149 χώρες.
Στο πλαίσιο της Alimentaria πραγματοποιήθηκε γαστρονομική εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν σπεσιαλιτέ του τόπου μας.
Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Καλούδης. Τον συντονισμό της συμμετοχής της Περιφέρειας είχε η Προϊσταμένη Προβολής & Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων κ. Σοφία Φούκη.
Read More »
Προώθησαν τα τοπικά προϊόντα σε Βαρκελώνη και Βερολίνο Προώθησαν τα τοπικά προϊόντα σε Βαρκελώνη και Βερολίνο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, όπως και στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, και καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας που επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων γιατί τόλμησαν να προβούν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας δίκαια αιτήματα τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, οι πρόσφατες μαζικές και ενωτικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας ενόχλησαν ορισμένους βαστάζους της Δημοτικής Αρχής και με την ανοχή αυτής, αν όχι την εντολή της, τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων και συκοφάντησης-τρομοκράτησης των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Με αφορμή την χρησιμοποίηση συμβολικά λίγων οχημάτων του Δήμου στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στοχοποιήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Σπύρος Υφαντής, με καταγγελία σε βάρος του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εν συνεχεία κλήση σε απολογία από την Δημοτική Αρχή μαζί και με άλλους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις.

Είναι προφανές πώς η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να σπιλώσει τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, να υπονομεύσει τους αγώνες των εργαζομένων για να μπορέσει χωρίς σοβαρά εμπόδια να εφαρμόσει το σχέδιο που υπαγορεύεται από την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα για εκχώρηση Αρμοδιοτήτων και Υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα. Γνωστό το σχέδιο και ο τρόπος για την εφαρμογή του. Έχουν όμως, γνώση οι... Φύλακες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζοντας τη στήριξη της στο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας τονίζει πώς οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται ούτε ποτέ θα σταματήσουν να διεκδικούν τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων και η υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας τα περίεργα τερτίπια της και τις απεργοσπαστικές της επιδιώξεις και ας ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου από το να... κυνηγάει τους εργαζόμενους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Read More »
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Μ. Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022
Συνεδριάζει τη Μ. Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 18 Απριλίου 2022, ημέρα Μ.Δευτέρα και ώρα 19:00’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018, τις σχετικές Εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ (μεικτή συνεδρίαση - δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη εργαζομένων.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Παροχή γνώμης επί του σχεδίου Κανονισμού Τιμολόγησης και του σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος του Α.Σ.Δ.Σ.Α.Π. Περιφέρειας Ηπείρου οικονομικού έτους 2022.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εξέταση αιτήματος Προέδρου του Ιδρύματος «Ηλία Ι. Σάρρα» κ. Ιωάννη Η. Σάρρα και λήψη σχετικής απόφασης.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Κατ’ εξαίρεση διάθεση οχημάτων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Παροχή γνώμης επί της Μ.Π.Ε. για το έργο «Κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και των συνοδών του έργου, με ονομασία «ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΑ», συνολικής ισχύος 50 MW, στη θέση «Μουντζούρα» Κοινότητας Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας και στην Κοινότητα Αμπελιάς της ΔΕ Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.
-Εισηγήτρια: Τσώτου-Νικολάου Βασιλική – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Τροποποίηση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
-Εισηγήτρια: Τσώτου-Νικολάου Βασιλική – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την παραχώρηση κατά χρήση έκτασης εμβαδού 1.266,36 τ.μ. του αγροκτήματος Συβότων, για κοινωνικό σκοπό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. β του Ν.4061/2012.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Αναμόρφωση (3η) προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2022.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Κήρυξη έκπτωτου του Τζίμα Σπυρίδωνα και κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της εκμίσθωσης έκτασης δημοτικής έκτασης εμβαδού Ε=5.987,42τ.μ. από το με αριθμό διανομής 425 τεμάχιο Αγροκτήματος Πλαταριάς έτους 1960 στην Τ.Κ. Πλαταριάς της Δ.Ε. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας, για ανέγερση Σταβλικών Εγκαταστάσεων, λόγω μη σύναψης και υπογραφής συμβολαιογραφικού συμφωνητικού.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Κατ’ αρχήν απόφαση επί της αιτήσεως της “Καραφέρη Μαρία και ΣΙΑ ΕΕ” – εκμισθώτρια καταστήματος “Κεντρικό Δρεπάνου” , για κατασκευή πισίνας στο εκμισθωθέν ακίνητο.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Αποδοχή παραίτησης μελών Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ» και αντικατάστασή τους.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Αποδοχή παραίτησης μέλους Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και αντικατάστασή του.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει τη Μ. Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Μ. Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022
Το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας που θα συμμετέχει στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα: "Η καθαρή ενέργεια στη μάχη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής". Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Σκοπός του project ήταν η κατασκευή ενός αυτόνομου μίνι μετεωρολογικού σταθμού με δυνατότητες μέτρησης ατμοσφαιρικής πίεσης, θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας. Η τροφοδοσία του σταθμού γίνεται μέσω μπαταρίας 12V, η οποία φορτίζεται μέσω ηλιακού πανέλ.
Στόχος: Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου μας και η βιωματική επαφή τους με συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η ομάδα μαθητών που συμμετέχει στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό είναι με αλφαβητική σειρά:
1. Γιώτης Σταύρος
2. Καρρά Ανδρομάχη
3. Κούτσικος Αθανάσιος
4 Μητσιώνης Μάξιμος
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές που εργάστηκαν για αρκετό χρονικό διάστημα, τα απογεύματα, στο εργαστήριο Πληροφορικής του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα για μια ακόμη φορά, τον κ Νούση Βασίλειο, υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Θεσπρωτίας για την αστείρευτη υπομονή του στην επιστημονική καθοδήγηση των μαθητών μας.
Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία.
Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:
Read More »
Το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Ξεκινά στην Ήπειρο η ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας

Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022
Ξεκινά στην Ήπειρο η ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας


Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της «εναέριας ρίψης – διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση κόκκινων αλεπούδων έναντι του ιού της Λύσσας» από τις 14/04/2022έως και 17/04/2022, θα πραγματοποιούνται ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων και σε περιοχές της Ηπείρου.

Ο εμβολιασμός δε θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες. Ωστόσο υπάρχει περίπτωση εμβόλια να πέσουν, να παρασυρθούν ή να μεταφερθούν από ζώα στα όρια κατοικημένης περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς :

ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ:

Δεν πρέπει να το ακουμπήσει κανείς με γυμνά χέρια και να ενημερώσει άμεσα την Τοπική Κτηνιατρική Υπηρεσία. Αν χρειαστεί να απομακρυνθεί από το σημείο που βρέθηκε, αυτό πρέπει να γίνει με γάντι ή πλαστική σακούλα. Θα πρέπει επίσης να μεταφερθεί στις κτηνιατρικές υπηρεσίες ή να τοποθετηθεί σε μια λιγότερη πολυσύχναστη περιοχή ώστε να μην έρθει σε επαφή με ανθρώπους.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ – ΔΟΛΩΜΑ :

Πιθανός κίνδυνος έκθεσης στον εξασθενημένο ιό του εμβολίου υπάρχει για τον άνθρωπο μόνο όταν το υγρό περιεχόμενο της κάψουλας στο εσωτερικό του δολώματος έρχεται σε επαφή με ανοιχτές πληγές, μη επουλωμένα τραύματα ή βλεννογόνο (μάτια , στόμα).

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να γίνεται πλύση με άφθονο νερό και σαπούνι της περιοχής του δέρματος που ήρθε σε επαφή με το εμβόλιο-δόλωμα. Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά, μπορεί να χρησιμοποιείται αλκοολούχο (οινόπνευμα) ή ιωδιούχο διάλυμα (ιώδιο) και θα πρέπει να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια σε Μονάδα Υγείας.

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΥΛΟΣ (ΚΥΝΗΓΟΥ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ Η ΑΛΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ) ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ:

ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει να το απομακρύνει αλλά να προτρέψει το σκύλο να το αφήσει. Εάν ο σκύλος καταπιεί το δόλωμα ή υπάρχει υποψία ότι το προσέλαβε, ο ιδιοκτήτης και τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το ζώο (σάλιο ή σημεία του σώματός του που ενδεχόμενα έχει γλείψει όπως τρίχωμα, περιοχές γύρω από το στόμα, κ.τ.λ.), με γυμνά χέρια, για τουλάχιστον μία ημέρα.
Read More »
Ξεκινά στην Ήπειρο η ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας Ξεκινά στην Ήπειρο η ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Δωρεά από το "Βοήθεια στο Σπίτι Σαγιάδας" στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022
Δωρεά από το "Βοήθεια στο Σπίτι Σαγιάδας" στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Βοήθεια Στο Σπίτι Σαγιάδας για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 .
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσας
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Read More »
Δωρεά από το "Βοήθεια στο Σπίτι Σαγιάδας" στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το "Βοήθεια στο Σπίτι Σαγιάδας" στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Η άφιξη του πελαργού στην έξοδο Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022
Η άφιξη του πελαργού στην έξοδο Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού (+ΒΙΝΤΕΟ)


Έχει φωτογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί όταν έρχεται, όταν ζευγαρώνει και γεννάει τα αυγά του, όταν μαθαίνει τα μικρά του να πετάνε, όταν αναχωρεί για το μεγάλο ταξίδι και όλα αυτά επί σειρά ετών.

Την άφιξη του πελαργού στην διάσημη πλέον φωλιά στην Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς κατέγραψε η Εγνατία Οδός με τις κάμερες που έχει εγκατεστημένες και μοιράζεται με το διαδικτυακό κοινό.

Ο συγκεκριμένος πελαργός έχει «υιοθετηθεί» από την Εγνατία και αποτελεί το έμβλημα για τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Η φωλιά είναι από τις πιο πολυφωτογραφημένες και όχι άδικα! Το εντυπωσιακό είναι ότι οι πελαργοί κάθε χρόνο επιστρέφουν στις ίδιες φωλιές.


Read More »
Η άφιξη του πελαργού στην έξοδο Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού (+ΒΙΝΤΕΟ) Η άφιξη του πελαργού στην έξοδο Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Σελίδες