Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για το θάνατο του Κώστα Μπατσή

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για το θάνατο του Κώστα ΜπατσήΗ Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του αγαπημένου μας Κώστα Μπατσή, του γνήσιου αυτού Ηπειρώτη που όλη του η ζωή περιστρέφεται σε μια και μοναδική λέξη: ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ της ΠΣΕ, χοροδιδάσκαλος, με μόνιμη παρουσία στα γραφεία της ΠΣΕ. Ηθικός, γλυκύς, σωστός, ντόμπρος, ασίκης, λεβέντης, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
Κώστας Μπατσής του Νικολάου και της Ευαγγελίας, το γένος Παπανικολάου, με σταθερές και ακλόνητες καταβολές στην Εθνική Αντίσταση. 
Ακούραστος εργάτης της Παράδοσης και του Λαϊκού μας Πολιτισμού! Ήταν η προσωποποίηση του "Σκληρού Δίσκου" στον οποίο ενταμιεύονταν και προβάλλονταν τόσο το κάλλος της Ηπειρώτικης φύσης όσο και η αγέρωχη ψυχή των Ηπειρωτών, με τους αγώνες και τις αγωνίες τους, με τη λεβεντιά και την υπερηφάνειά τους για την κοινωνική τους προσφορά. Από την Πλατανούσσα, που αγναντεύει όλο το Τζουμέρκο και προσηλιάζεται στο Ξηροβούνι. 
Μαθήτευσε κοντά στο δάσκαλό τον Γιώργο Χουσιάδη στο θέατρο της Δόρας Στράτου και με χορό και με τραγούδι σφυρηλάτησε το ανυποχώρητο της προσφοράς του για την παράδοση. Τη γνήσια, την αληθινή, την ατόφια. Την ηπειρώτικη παράδοση. Και σαν δημιούργησε τα Ορφικά Μπαλέτα όργωσε όλους τους τόπους κι όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μεταφέροντας την ελληνική παράδοση στα πέρατα της Οικουμένης και μεταλαμπαδεύοντας το νόημα και τον καημό της ελληνικής ψυχής. 
Χρόνια ολόκληρα δίδαξε χιλιάδες ηπειρωτόπουλα τους χορούς και τα τραγούδια μας. Με ανιδιοτέλεια πολύ υπομονή και περισσότερη αγάπη. Τα έμαθε να σέβονται και να τηρούν τις παραδόσεις μας να αγαπούν τους συλλόγους τους και να πηγαίνουν, όσο γίνεται περισσότερο, στα χωριά τους.
Βραβεύτηκε από πλείστους. Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Καισαριανής, ΕΡΤ, Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. 
Το μεγαλύτερο όμως βραβείο το έπαιρνε σε καθημερινή βάση από όλους τους Ηπειρώτες. 
Ο σεβασμός και η μνήμη μας «άκαυτη βάτος». 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Read More »
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για το θάνατο του Κώστα Μπατσή Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για το θάνατο του Κώστα Μπατσή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ Αγαπητοί Γονείς,
Σας γνωρίζουμε ότι από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και κάθε Κυριακή και από ώρας 4ης μ.μ. έως 5ης μ.μ. λειτουργεί Κατηχητικό Σχολείο για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στον Ιερό Ναό Γενέσιον Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Νέας Σελευκείας Ηγουμενίτσης.
Το Κατηχητικό Σχολείο συμπληρώνει το έργο του Σχολείου, δίνει άριστη ψυχική τροφή στα παιδιά μας, τα οδηγεί σε τίμιους δρόμους, τα μαθαίνει να σέβονται και ν' αγαπούν, δυναμώνει την πίστη τους και την ηθική τους, αναπτύσσει και στερεώνει τις αρετές και τα προτερήματα τους, τα εφοδιάζει με όπλα που θα τα αναδείξουν νικητές στις μάχες της ζωής.
Γι’ αυτό αγαπητοί Γονείς σας προσκαλούμε να στείλετε τα παιδιά σας στο Κατηχητικό Σχολείο για να τα καμαρώσετε αργότερα ανθρώπους σωστούς και χρήσιμους στην κοινωνία.
***
Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής
Στον ενοριακό μας Κύκλο γίνεται ανάπτυξη, ερμηνεία και απλούστευση των μεγάλων αληθειών της Αγίας Γραφής, που αφορούν στη ζωή και τη σωτηρία κάθε πιστού. Γι’ αυτό και χρέος όλων μας είναι να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη δωρεά του θείου λόγου, που πλούσια μας προσφέρεται, να είμαστε όχι μόνο «ακροατές» αλλά και «ποιητές» του ευαγγελικού λόγου, θεμελιώνοντας τη ζωή μας στις αιώνες αλήθειες του Κυρίου μας, όπου συναντούμε το μοναδικό και αυθεντικό πρότυπο ολοκληρωμένης ζωής.
Η Ενοριακή Σύναξη Μελέτης Αγίας Γραφής πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη (από τα μέσα Οκτωβρίου έως τέλη Μαΐου) και από ώρας 6ης μ.μ. έως 7ης μ.μ., με ολιγοήμερες παύσεις λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Δεκτοί όλοι οι Ενορίτες και γενικά οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Πιστοί.
***
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ: Κάθε Σάββατο στις 7:30 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Εφημέριο - Πνευματικό του Ιερού Ναού, Ιερέα π. Ευστάθιο Καλταπανίδη, τηλ.: 694 80 35 246.
Εκ του Ιερού Ναού Γενέσιον Αγίου Ιωάννου Προδρόμου 
Νέας Σελευκείας Ηγουμενίτσης
Read More »
ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο από το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, προς το δικηγόρο Θωμά Οικονόμου

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Ευχαριστήριο από το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, προς το δικηγόρο Θωμά ΟικονόμουΤο προσωπικό του Κ. Υ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ευχαριστεί τον γνωστό δικηγόρο κ. Οικονόμου Θωμά για την ευγενική προσφορά του σε αναλώσιμα υπολογιστών . 
Ο ανωτέρω συμπολίτης μας και στο παρελθόν έχει δείξει εμπράκτως την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του προς την υπηρεσία μας & τον ευχαριστούμε θερμά για άλλη μία φορά. 

Ο συντονιστής
Χρήστος Ρίζος
Read More »
Ευχαριστήριο από το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, προς το δικηγόρο Θωμά Οικονόμου Ευχαριστήριο από το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, προς το δικηγόρο Θωμά Οικονόμου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις από την ΔΕΗ

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις από την ΔΕΗΕκπτωτικό πακέτο για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές καθώς και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ.

«Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Στάσσης.

Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου ισχύουν τα εξής:
-Δωρεάν πάγιο για όλους,
-Επιπλέον Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες,
-Έκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh,
-Διπλασιασμός της έκπτωσης στους πελάτες e-bill, που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ.

Ο κ. Στάσσης ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών μας θα γίνεται δωρεάν σε ένα νέο νούμερο το 800-900-1000. Επιπλέον, 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα λειτουργούν από σήμερα με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.

«Αν πριν ένα χρόνο έλεγε κάποιος ότι σήμερα μια σειρά από συναλλαγές θα γίνονταν από το τηλεφωνικό κέντρο ή μέσω τσατ, οι περισσότεροι θα δυσπιστούσαν. Το ίδιο θα δυσπιστούσαν αν τους λέγαμε ότι πολλά καταστήματα θα λειτουργούν και απόγευμα και πολλές συναλλαγές θα γίνονταν με ραντεβού. Κι όμως, τα κάναμε πράξη», ανέφερε ο επικεφαλής της επιχείρησης. Αναφερόμενος στο επιχειρηματικό πλάνο, τόνισε ότι στόχος, είναι το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, από 2% σήμερα να φτάσει κοντά στο 20% το 2024.
Read More »
Δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις από την ΔΕΗ Δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις από την ΔΕΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

ΕΟΦ: Αποσύρει αντισηπτικό τζελ χεριών

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
ΕΟΦ: Αποσύρει αντισηπτικό τζελ χεριώνΤην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος «Sanergel-Αντισηπτικό gel χεριών», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Το προϊόν διατίθεται ως βιοκτόνο, χωρίς να έχει την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία ThraCo IKE οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά.
Read More »
ΕΟΦ: Αποσύρει αντισηπτικό τζελ χεριών ΕΟΦ: Αποσύρει αντισηπτικό τζελ χεριών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

12 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
12 νέα κρούσματα στην ΉπειροΣήμερα, 6/10/2020, δηλώθηκαν 399 επιπλέον κρούσματα. Από τα 359 εγχώρια κρούσματα, τα 55 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 συνδέονται με δράσεις τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικότερα:
 • 33 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
 • 7 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
 • 213 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 15 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 9 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
 • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
 • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
 • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ευβοίας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων το 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
 • 2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων το 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
 • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
 • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
 • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων τα 3 προέρχονται από ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
 • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
 • 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές
 • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
 • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με συρροή στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στο Καρατεπέ
 • 19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
12 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 12 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Επιπλέον πιστοποιητικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτημάτων του Δήμου

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Ηγουμενίτσα: Επιπλέον πιστοποιητικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτημάτων του Δήμου Εμπλουτίζεται με νέα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις η πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών (https://eservices.igoumenitsa.gr/) για τους πολίτες. Ειδικότερα οι πολίτες θα μπορούν εφεξής, χωρίς να επισκέπτονται κάποια υπηρεσία του Δήμου, να αιτούνται και να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τα ακόλουθα πιστοποιητικά: 
· Πιστοποιητικό Εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων 
· Ληξιαρχική Πράξη Συμφώνου Συμβίωσης 
· Ληξιαρχική Πράξη Γάμου 
· Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης 
· Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου 

Θυμίζουμε ότι οι πολίτες μέχρι σήμερα μπορούσαν να λαμβάνουν, μέσω του συστήματος: 
· Πιστοποιητικό Γέννησης 
· Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης 
· Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (ημεδαπών και αλλοδαπών) 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενος στις επιταγές του ψηφιακού μετασχηματισμού της αυτοδιοίκησης, καθώς και στις άμεσες ανάγκες κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω πανδημίας, ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, όπου οι πολίτες θα δύνανται να υποβάλουν τα αιτήματά τους στον Δήμο, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία. 

Μέσα από τη νέα αυτή πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν να αιτούνται, να λαμβάνουν πρωτόκολλο στην αίτησή τους, να παρακολουθούν την πορεία των αιτημάτων τους, καθώς και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, τα αιτηθέντα πιστοποιητικά. 

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται με τους κωδικούς TAXISNET. 

Σταδιακά θα προστίθενται και νέες κατηγορίες αιτήσεων, καθώς και επιπλέον λειτουργίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Επιπλέον πιστοποιητικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσα: Επιπλέον πιστοποιητικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτημάτων του Δήμου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Η κατασκευή νέων κυκλικών κόμβων και έργα αποκατάστασης προωθούνται με αποφάσεις της Ο.Ε.

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Η κατασκευή νέων κυκλικών κόμβων και έργα αποκατάστασης προωθούνται με αποφάσεις της Ο.Ε. Η κατασκευή νέων κυκλικών κόμβων σε σημεία του Εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και επιβατών, η επέκταση του Ε.Ε.Λ. Νεοχωρίου Δήμου Νικ. Σκουφά, έργα αποκατάστασης και συντήρησης υποδομών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες κ.α., περιλαμβάνονται στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε σήμερα με την Προεδρία του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη. 

Αναλυτικά: 

Κυκλικοί κόμβοι- βελτιώσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο 

Η Οικ. Επιτροπή έλαβε τις εξής αποφάσεις για έργα στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο: 

· Κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τα έργα: 
«Συντήρηση - βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας - Όρια Νομού», προϋπολογισμού 200.000 €. Ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ. 
 «Κατασκευή πεζοδρομίων από Ιωάννινα – Αεροδρόμιο – Άγιο Ιωάννη στον αριστερό κλάδο της Ε.Ο. 20», προϋπολογισμού 260.000€. Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.. 

· Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου: «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Γέφυρας Καλογήρου – Πρέβεζας (θέση Λιμποχωβίτη Ζέφυρος)», προϋπολογισμού 545.000 €. Ανάδοχος: Γ. Μυριούνης. 

· Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου: «Κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας στη διασταύρωση προς Τ.Κ. Νεοκαισάρειας», προϋπολογισμού 1.026.000 ευρώ. 

Επίσης μεταξύ άλλων έλαβε τις εξής – κατά Περιφερειακή Ενότητα – αποφάσεις: 

Π.Ε. Ιωαννίνων 
Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα: 
· «Αποκατάσταση σύνδεσης διακλάδωσης δρόμου Ζωτικό – Μπεστιά με Κάτω Ζωτικό», προϋπολογισμού 140.000 €. Ανάδοχος: Κ. Δημήτριος – Α. Φάης. 
· «Άμεση βελτίωση στην οδό προς Ι.Μ. Στομίου ανάντη της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κονίτσης για την οδική ασφάλεια της εθνικής οδού», προϋπολογισμού € 110.000. Ανάδοχος: Γ. Ντάφλης. 

Αναδείχτηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι των έργων: 
· «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Βασιλική Ιωαννίνων επί της επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 351.800. Ανάδοχος: Κ. Γκεσούλης. 
· «Αποκατάσταση βλαβών και βελτίωση οδικής λειτουργίας υφιστάμενων γεφυρών της Π.Ε. Ιωαννίνων – Διαπλάτυνση γέφυρας Πραμάντων», προϋπολογισμού € 115.000. Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.. 
· «Αποκατάσταση οδού προς αρχαιολογικό χώρο Καστρίτσας (Α’ φάση)», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ανάδοχος: Π. Ντούλιας. 
· «Επισκευή Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου χαράδρας Βίκου Ζαγορίου» προϋπολογισμού € 80.000. Ανάδοχος: Κ. Συγκούνας ΕΔΕ. 

Π.Ε. Άρτας: 
· Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί των έργων: 
«Αποκατάσταση οδού Ρετσιανά – Καστανιά και διακλάδωση προς Ελάτη», προϋπολογισμού 650.000 €. Ανάδοχος: Δημήτριος Φούκας. 
«Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Μεσούντας», προϋπολογισμού € 62.000. Ανάδοχος: ΤΕΚΑΤ Ο.Ε.. 

· Αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι των έργων: 
«Βελτίωση βατότητας οδικού δικτύου Κουκουλιών ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΕΚΑΤ Ο.Ε.. 
«Βελτίωση – προστασία πρανών – στηθαία ασφαλείας της ε.ο. 18 στο τμήμα Κρυονέρι - Βαθύκαμπος», προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος: Λ. Βερλεκης & ΣΙΑ Ο.Ε.. 

· Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Επέκταση Ε.Ε.Λ. (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων) Νεοχωρίου (3η γραμμή) με προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας του Δήμου Νικ. Σκουφά», προϋπολογισμού 1.130.000 €. 

Π.Ε. Θεσπρωτίας 
· Κατακυρώθηκε το έργο: «Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας- Σήμανση στο οδικό δίκτυο ευθύνης Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 85.000 €. Ανάδοχος: Γ. Οικονόμου. 
· Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Επείγουσες εργασίες διαμόρφωσης εισόδου στο ΣΜΑ Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 74.400 

Π.Ε. Πρέβεζας: 
· Κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση βατότητας και καθαρισμός τεχνικών οδού στις 10η και 13η επαρχιακές οδούς της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 73.160 €. Ανάδοχος: Δ. Φατουρος ΕΔΕ. 
· Εγκρίθηκε η επαναδημοπράτηση του έργου «Κατασκευή τεχνικών και διαβάσεων επί ρεμάτων στην περιοχή Κοτσανόπουλου», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος.
Read More »
Η κατασκευή νέων κυκλικών κόμβων και έργα αποκατάστασης προωθούνται με αποφάσεις της Ο.Ε. Η κατασκευή νέων κυκλικών κόμβων και έργα αποκατάστασης προωθούνται με αποφάσεις της Ο.Ε. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Κορωνοϊός: 399 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020

 Κορωνοϊός: 399 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Σήμερα ανακοινώνουμε 399 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

3122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Κορωνοϊός: 399 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο Κορωνοϊός: 399 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 9.000.000€ για τη διευθέτηση του ρέματος "Γκούρας"

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Ηγουμενίτσα: 9.000.000€ για τη διευθέτηση του ρέματος "Γκούρας"Στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 εντάχθηκαν αντιπλημμυρικά έργα στα ρέματα Γκούρας Δ. Ηγουμενίτσας, Τούση Δ. Πάργας και Τύργιας Δ. Ζηρού 

Τρία έργα – συνολικού προϋπολογισμού 12.675.090 ευρώ - εντάσσονται στην πρόσκληση «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε πεδινές – μη δασικές περιοχές ΙΙ» της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. 

Πρόκειται για τις πράξεις:

«Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας», προϋπολογισμού 8.903.531,75 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Ηγουμενίτσας. 
Το έργο περιλαμβάνει τη διευθέτηση οριοθετημένου τμήματος του ρέματος Γκούρας, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης οικισμού Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε μήκος 1.738 μ. 

«Κατασκευή έργων διευθέτησης ρέματος στο Δήμο Πάργας (ρέμα Τούση)», προϋπολογισμού 2.437.569,58 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Π.Ε. Πρέβεζας (Δ/νση Τεχνικών Έργων) 
Η πράξη περιλαμβάνει έργα διευθέτησης οριοθετημένου τμήματος του ρέματος της Πάργας (ρέμα Τούση) που βρίσκεται στη θέση Βάλτος του δήμου Πάργας του νομού Πρέβεζας. Οι εργασίες αφορούν τμήμα του ρέματος, μήκους 1.253μ από τις εκβολές (γραμμή αιγιαλού). 

«Διευθέτηση – οριοθέτηση ρεμάτων στον οικισμό Τύργιας Τ.Κ. Κρανέας Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού 1.333.988,86 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Ζηρού. 
Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η διευθέτηση δύο οριοθετημένων τμημάτων υδατορεμάτων εντός του οικισμού Τύργιας της Τ.Κ. Κρανέας του Δήμου Ζηρού, προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα υπερχείλησης και εκδήλωσης πλημμύρας σε παρακείμενες ιδιοκτησίες και τοπικές οδούς.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 9.000.000€ για τη διευθέτηση του ρέματος "Γκούρας" Ηγουμενίτσα: 9.000.000€ για τη διευθέτηση του ρέματος "Γκούρας" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Τουρκία, Κίνα, Ρωσία, ένα βήμα πιο κοντά στη πρόκληση ρήγματος στο ΝΑΤΟ - Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΑΣ*

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Τουρκία, Κίνα, Ρωσία, ένα βήμα πιο κοντά στη πρόκληση ρήγματος στο ΝΑΤΟ - Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΑΣ*Η Τουρκία με τις κινήσεις της στην Μέση Ανατολή, το Αιγαίο, τη Ν.Α Μεσόγειο και τη Λιβύη αναζητεί την στήριξη της Ρωσίας σε επίπεδο εξοπλισμών και της Κίνας σε οικονομική βοήθεια με σκοπό να αναδειχθεί περιφεριειακή δύναμη στην Ν. Α. Μεσόγειο, περιορίζοντας έτσι τις φιλοδοξίες της Γαλλίας στην ευρύτερη περιοχή άλλα και προσδοκώντας να κάνει την Ευρώπη πιο εξαρτώμενη από την επικείμενη κυριαρχία της Τουρκίας στο τομέα της ενέργειας αλλά και να αποδιοργανώσει το εσωτερικό της Ευρώπης με τον έλεγχο εισροής κύματος μεταναστών προς τη Δύση.

Η Τουρκία μέχρι τώρα λόγω της Γεωστρατηγικής της θέσης, είχε πολλούς υποστηρικτές από την Ευρώπη και την Αμερική.
Όμως η αναβίωση μαξιμαλιστικών ιδεών, για μια ανερχόμενη περιφερειακή δύναμη στα πρότυπα της αλλοτε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του καθεστώτος του Ερντογάν, απομακρύνουν όλο και περισσότερο τους υποστηρικτές της Τουρκίας στη Δύση.
Ενώ απομακρύνεται από τις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, πλησιάζει Κίνα και Ρωσία ζητώντας να βρει στήριξη στα σχέδιά της.
Τα συναλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας συρρικνώνονται τα τελευταία 2 χρόνια και το εμπορικό έλλειμμα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Το νόμισμα υποτιμάτε συνεχώς και τα εισοδήματα των πολιτών συρικνώνονται συνεχώς..
Οπότε η μόνη ελπίδα της είναι πλέον η Κίνα.
Η επέκταση της Κίνας στην Δυτική Ασία, βρίσκει έδαφος προσφέροντας σωτηρία στον Ερντογάν.
Από το 2017 οι 2 χώρες έχουν υπογράψει 10 διμερείς συμφωνίες συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων που αφορούν την υγεία και την πυρηνική ενέργεια.
Η Κίνα αποτελεί πλέον τον δεύτερο μεγαλύτερο εταίρο εισαγωγών της Τουρκίας μετά τη Ρωσία.

Η αξία της τουρκικής λίρας έχασε περισσότερο από 45% τα τελευταία 3 έτη και η Εμπορική Κρατική Τράπεζα παρείχε στην τουρκική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δάνεια ύψους 4 δις δολαρίων για έργα στον τομέα της ενεργειας και των μεταφορών.
Το Πεκίνο επέτρεψε στις τουρκικές εταιρείες να χρησιμοποιούν το γουάν για εμπορικές συναλλαγές δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στην κινεζική ρευστότητα.
Το μερίδιο του κρατικού κινέζικου κολοσσού HUAWEI που θεωρείται απειλή για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ, αυξήθηκε το 2020 στο 32% στην Τουρκία.
Η ΖΤΕ αυξήθηκε στο 45% που είναι και η βασική κατασκευάστρια των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια.
Είναι φανερό πλέον πως οι συνεχώς στενότεροι δεσμοί με Ρωσία και Κίνα και οι επιδιώξεις της Τουρκίας
να δρομολογηθεί ως μεγάλη περιφερειακή δύναμη στην Ν. Ανατολική Μεσόγειο, ελέγχοντας τα ενεργειακά αποθέματα της λεκάνης της Μεσογείου και ο έλεγχος πρόσβασης των Στενών των Δαρδανελίων, προβληματίζουν τη Δύση.

Η ανασφάλεια του ΝΑΤΟ κορυφώνεται με την έλλειψη εμπιστοσύνης αλλά και ασφάλειας της πιο σημαντικής βάσης των ΗΠΑ στα ανατολικά της Τουρκίας το Ίντσιρλικ, βάζοντας σε σκέψεις τις ΗΠΑ για μεταφορά σε πιο αξιόπιστο εταείρο της, την Ελλάδα.
Μια βάση που φιλοξενεί απο τη δεκαετία του 60 τουλάχιστον 50 πυρηνικές κεφαλές.
Οι συγκρούσεις στα Ανατολικά με την συμμετοχή της Τουρκίας στην πολεμική διένεξη Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν κάνει την περιοχή ασταθή θέτοντας σε κύνδυνο την ασφάλεια της πιο σπουδαίας Αμερικανικής Βάσης στην περιοχή.

Αν προστεθεί και ο ακραίος ιδεολογικός και θρησκευτικός προσανατολισμός της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα με τις κινήσεις μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί από σύμβολο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και Σύμβολο του Χριστιανισμού, είναι ευκρινές πως οδηγεί τη Δύση να παίρνει αποστάσεις από την Τουρκία.

Κίνα και Ρωσία γνωρίζοντας τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας απλώνουν χέρι βοήθειας με σκοπό να έρθουν πιο κοντά στη Δύση και να προκαλέσουν ένα σοβαρό ρήγμα στο ΝΑΤΟ και μια αποδιοργάνωση στο εσωτερικό της Ευρώπης, μέσω των μεταναστευτικών ροών και το στραγγαλισμό στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου.

*Ο Γιάννης Τσίνας κατάγεται απο την Σέλιανη του νομού Θεσπρωτίας .Είναι απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με διεθνή εκπαίδευση, διακρίσεις και βραβεύσεις. Υπήρξε στρατιωτικός διπλωμάτης στην πρεσβεία της Ουάσινγκτον, υπεύθυνος στο γραφείο Προμηθειών Άμυνας και σε θέματα εκπαίδευσης αξιωματικών στις ΗΠΑ.

Read More »
Τουρκία, Κίνα, Ρωσία, ένα βήμα πιο κοντά στη πρόκληση ρήγματος στο ΝΑΤΟ - Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΑΣ* Τουρκία, Κίνα, Ρωσία, ένα βήμα πιο κοντά στη πρόκληση ρήγματος στο ΝΑΤΟ - Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΑΣ* Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Φυσικές καταστροφές ή εγκληματικές ευθύνες; - Γράφει ο Παύλος Αλεξίου

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Φυσικές καταστροφές ή εγκληματικές ευθύνες;  - Γράφει ο Παύλος Αλεξίου Οι τέσσερις θάνατοι πολιτών και τα τεράστια προβλήματα από τις ζημιές σε υποδομές και περιουσίες στη Θεσσαλία από την πρόσφατη καταιγίδα, ανέδειξαν για άλλη μια φορά την εγκληματική αδιαφορία και την γύμνια του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του. 

Και το έγκλημα συνίσταται στο γεγονός ότι η αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική προστασία, είναι εντελώς ανύπαρκτη, επειδή προτεραιότητα του αστικού κράτους και όλων των κυβερνήσεών του δεν είναι οι λαϊκές ανάγκες αλλά τα κέρδη του κεφαλαίου. Οι καταστροφές δεν είναι «φυσικές», αλλά οφείλονται στο κλείσιμο ρεμάτων και των φυσικών τους δρόμων, ως αποτέλεσμα της τσιμεντοποίησης, στον μη καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων, στην τερατώδη και άναρχη δόμηση των μεγάλων αστικών κέντρων, στη μη ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών στις ορεινές περιοχές, με τα απαιτούμενα δασοτεχνικά έργα ορεινής υδάτινης οικονομίας - διευθέτησης των χειμάρρων, με αντιδιαβρωτικά έργα και ανασχετικά φράγματα, στις πυρκαγιές που έγιναν και στις αναδασώσεις που … δεν έγιναν, στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών με τις επετειακές συνεδριάσεις επιτροπών, στο ότι δεν υπάρχει καμία πρόληψη και καμιά ετοιμότητα. 

Ακόμη και αυτή η βιαιότητα, η πύκνωση και η ένταση των καιρικών φαινομένων, οφείλονται σε ανθρωπογενείς παράγοντες, που έχουν να κάνουν με το είδος και τον τρόπο της ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης καπιταλιστικής, που έχει σαν στόχο το κέρδος και που καταστρέφει το άνθρωπο και το περιβάλλον, που την υπηρετούν κυβέρνηση, μεγαλοεργολάβοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με συνενόχους Δημάρχους και Περιφερειάρχες. 

Είναι γνωστό άλλωστε ότι στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα δεν υπάρχουν τέτοια έργα και η ΕΕ, η κυβέρνηση και η Αυτοδιοίκηση ελάχιστους πόρους διαθέτουν για τέτοιου είδους έργα, γιατί αυτά δεν είναι πελατειακά και δεν έχουν υψηλή κερδοφορία, αφού η ίδια η φύση τους δεν αφήνει περιθώριο στις εταιρείες που τα κατασκευάζουν να τα «λειτουργούν» κιόλας, να εισπράττουν δηλαδή για δεκαετίες ανταποδοτικά τέλη χρήσης. Από την άλλη μεριά, το κέρδος για τα έργα αυτά, για διάφορους λόγους, δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για το μεγάλο κεφάλαιο. Απεναντίας προωθούνται οι «Αστικές Αναπλάσεις», που είναι το «αγαπημένο παιδί» όλων των αιρετών, ακριβώς γιατί πίσω τους κρύβονται μικρότερα ή μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα και ρουσφέτια. 

Όμως το κράτος, πέρα από ανέτοιμο και ανεύθυνο, αποδείχτηκε ανύπαρκτο στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φονικής καταστροφής, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, ΕΜΑΚ, δημοτικών συνεργείων κλπ. Τα τεράστια προβλήματα από τις ζημιές σε υποδομές και περιουσίες στη Θεσσαλία ανέδειξαν την γύμνια των υπηρεσιών Περιφέρειας - Δήμων στο να λάβουν στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. 

Τι άλλο να πει κανείς όταν μετά από δέκα πέντε και πλέον μέρες από την πλημμύρα, η Περιφερειακή Αρχή ούτε καν έχει οργανώσει τις διαδικασίες, που έχει υπ’ ευθύνη της, της καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου των εργαζομένων «στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας συγκρότησε οχτώ Επιτροπές Καταγραφής & Αποτίμησης Ζημιών, αλλά δεν τους εξασφάλισε ούτε υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τις αυτοψίες τους, ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας. Οχτώ Επιτροπές χωρίς μέσα, για 3.000 αιτήσεις!!! σημαίνει, ότι όλα θα προχωρούν με ρυθμό χελώνας, ότι θα υπάρξουν τραγικές καθυστερήσεις στις σχετικές αποζημιώσεις, ότι κινδυνεύουν οι πληγείσες επιχειρήσεις να μην πάρουν ούτε αυτά τα ελάχιστα προβλεπόμενα ποσά». 

Την ίδια ώρα κυβέρνηση, Δήμοι και Περιφέρεια μεταθέτουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για την κατάσταση. Και σε αυτή την περίπτωση, πρωθυπουργός, κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν εθιμοτυπικά την περιοχή για να τάξουν λίγες μερίδες φαγητού, τα γνωστά πενιχρά επιδόματα, που συνήθως καθυστερούν και να υποσχεθούν έργα που … δεν θα γίνουν. Μήπως έγιναν άραγε τα έργα που είχαν υποσχεθεί στην Μάνδρα; Όχι βέβαια. Γι αυτό οι κάτοικοι της Καρδίτσας τους αποδοκίμασαν, χαλώντας τους το επικοινωνιακό «σόου» και υποχρεώνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να αφήσουν ελεύθερους τους πολίτες που είχαν αρχικά προσαχθεί. 

Όλοι αυτοί επικαλούνται τους όρους «θεομηνία», «ακραία καιρικά φαινόμενα», «κλιματική αλλαγή», «ανθρώπινη παρέμβαση», «γραφειοκρατία», για να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες και να συγκαλύψουν τις δικές τους διαχρονικές ευθύνες. Όμως δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να επικαλούμαστε την οργή του θεού, όταν οι επιστήμες έχουν εξελιχτεί τόσο πολύ, όταν η ανάπτυξη της παραγωγής και της τεχνολογίας έχει κάνει γιγαντιαία βήματα στο δρόμο της μελέτης, της ερμηνείας, της πρόβλεψης και τελικά της αντιμετώπισης των φυσικών φαινομένων. 

Σε κάθε τέτοια περίπτωση η Πολιτική Προστασία με βάση την πρόγνωση, που γίνεται πλέον αρκετές μέρες πριν, το μόνο που κάνει είναι να «κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», χωρίς όμως τα απαραίτητα μέτρα, για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του. Και αντί γι αυτό, «πετάνε το μπαλάκι» στους πολίτες με ένα ακόμη «κήρυγμα» περί ατομικής ευθύνης»! Γιατί τι άλλο σημαίνουν οι οδηγίες της ΓΓΠΠ ενόψει τέτοιου φαινομένου: «Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους», δηλαδή να βρουν λύση οι ίδιοι, για το τι θα κάνουν, πού θα μείνουν, αφού πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους!. 

Η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης φάνηκε και από το γεγονός ότι και στην Καρδίτσα και στο Μάτι και στη Μάνδρα δεν εφαρμόστηκε κανένα σχέδιο εκκένωσης και διάσωσης από το κράτος και ούτε τις ώρες της καταστροφής μπόρεσε στοιχειωδώς να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός. 

«Ατομική ευθύνη» λοιπόν παντού. «Ατομική ευθύνη» η προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, «ατομική ευθύνη» το εάν θα υπάρχει καθαρίστρια στο σχολείο, «ατομική ευθύνη» εάν ο γερανός τσακίσει το κεφάλι του εργάτη στη ΛΑΡΚΟ, «ατομική ευθύνη» εάν βρουν τραγικό θάνατο δεκάδες άνθρωποι στη Μάνδρα, στο Μάτι, στην Εύβοια ή στην Καρδίτσα. 

Και είναι σκανδαλωδώς προκλητικό το «ξέπλυμα» της κυβέρνησης και το πέπλο σιωπής για την συγκάλυψη ή την αποποίηση ευθυνών, που γίνεται απ΄ όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, που γι΄ αυτό το σκοπό η κυβέρνηση τα «μπούκωσε» με δεκάδες εκατομμύρια. 

Ούτε τέλος είναι ίδιες για όλους οι επιπτώσεις των φαινομένων αυτών, αφού η εκδήλωση των φυσικών φαινομένων μπορεί να μην είναι «ταξική», είναι όμως ιδιαίτερα «ταξικές» οι επιπτώσεις τους, αφού τις υφίστανται ιδιαίτερα οι υποβαθμισμένες λαϊκές συνοικίες, τα φτωχά χωριά και τα λαϊκά στρώματα. 

Και στη Θεσπρωτία είχαμε παλιότερα πλημμυρικά φαινόμενα σε ρέματα και χειμάρους της περιοχής (Ν. Σελεύκεια, Λαδοχώρι, Κωκκυτός, Κρυσταλλοπηγή, Παγκράτι, Καραβοστάσι κλπ.), για τα οποία πρέπει γίνουν κατάλληλα έργα, να καθαρίζονται και να λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα. 

Εμείς, μαζί με τους φτωχούς, εργαζόμενους της Καρδίτσας, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, εκείνο που πρέπει να απαιτήσουμε, είναι άμεσα και γενναία μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων, με αποζημιώσεις των ζημιών στο ακέραιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις, έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, δασοτεχνικά, αντιδιαβρωτικά, διευθέτησης και καθαρισμού των ρεμάτων, δρόμους, σχολεία, νοσοκομεία κλπ., μέσα από ένα εκτεταμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, άμεση ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών με προσωπικό και μέσα, για να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή όλων των ζημιών. Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, δεν θα’ ναι «ξέφραγο αμπέλι» και «φτερό στον άνεμο», στο έλεος του καιρού ή καλύτερα στο έλεος μιας ασύδοτης και αντιλαϊκής πολιτικής.
Read More »
Φυσικές καταστροφές ή εγκληματικές ευθύνες; - Γράφει ο Παύλος Αλεξίου Φυσικές καταστροφές ή εγκληματικές ευθύνες; - Γράφει ο Παύλος Αλεξίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Ανταπάντηση Γόγολου στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Ανταπάντηση Γόγολου στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας


Η μπάλα στην εξέδρα και για την ταμπακέρα …κουβέντα από τον κ. Λώλο! 

Τα ερωτήματα που είχαν υποβληθεί από την παράταξη μας προς τον κ. Λώλο ήταν σαφή : 

Γιατί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Σεπτεμβρίου μας είπατε ψευδώς, ότι η διαδικασία της ΕΔΕ συνεχίζεται, αφού με υπογραφή σας είχαν επιδοθεί οι ποινές στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ σε προηγούμενο χρονικό διάστημα ; 

Τί είδους έγγραφα ήταν εντός του φακέλου; 

Ποιός και τί κρύβεται πίσω από την υπόθεση της απώλειας δημοσίου εγγράφου από το Δημαρχείο ; 

Η προσπάθεια, του κ. Λώλου και των εμμίσθων συνεργατών του στην απάντηση που δημοσιεύτηκε, ήταν να γίνει «μετάθεση του σημαντικού θέματος» κάνοντας μου προσωπικές επιθέσεις για να χαθεί η ουσία. 

Για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς θα απαντήσουμε άμεσα. 

Μένουμε στην ουσία λοιπόν. 

Και η ουσία είναι πως στη μακροσκελή του ανακοίνωση, δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του είχαμε υποβάλλει. 

Δεν του ζητήσαμε να μας πει στοιχεία από τα απόρρητα αρχεία του Foreign Office 

Σήμερα τα επαναλαμβάνουμε μη τυχόν και δεν τα κατάλαβε, όπως πολλές φορές συμβαίνει με τον κ. Λώλο : 

Γιατί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Σεπτεμβρίου μας είπατε ψευδώς, ότι η διαδικασία της ΕΔΕ συνεχίζεται, αφού με υπογραφή σας είχαν επιδοθεί οι ποινές στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους στις 14 Σεπτεμβρίου, με την ολοκλήρωση της ΕΔ σε προηγούμενο χρονικό διάστημα; 

“Τί είδους έγγραφα ήταν εντός του φακέλου; 

Ποιός και τί κρύβεται πίσω από την υπόθεση της απώλειας δημοσίου εγγράφου από το Δημαρχείο 

Υ.Γ. Υπόσχομαι, να γίνει εκ μέρους μου, μια εξαρχής επιμελής ανάγνωση της Πολιτείας του Πλάτωνα. Μέχρι τότε καλούμε τον κ. Λώλο και τους έμμισθους συνεργάτες του, να αναγνώσουν με επιμέλεια την Αλληγορία του σπηλαίου της Πολιτείας του Πλάτωνα. Θα αναγνωρίσουν πολλές φορές τα πρόσωπά τους. 
Γιάννης Κ. Γόγολος
Διαβάστε επίσης:
Read More »
Ανταπάντηση Γόγολου στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ανταπάντηση Γόγολου στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Πανδαισία τριάθλου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Πανδαισία τριάθλου στην Ηγουμενίτσα Με έντονο συναγωνισμό και συναρπαστικές μονομαχίες ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι (04/10) το 5ο il porto triathlon, που διοργάνωσαν από κοινού η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ο δήμος Ηγουμενίτσας, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας. 
Εκατόν εβδομήντα δύο αθλητές και αθλήτριες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες , υπερέβαλαν εαυτόν για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Βέβαια, φέτος, μπορεί να μην πήραν το χειροκρότημα του κόσμου, καθώς λόγω του COVID 19 δεν υπήρχαν θεατές στο Δρέπανο, ωστόσο έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση και το στίβο των αγώνων.
Στο Ολυμπιακό (1500 μ. κολύμπι, 40 χλμ ποδήλατο, 10 χλμ τρέξιμο) νικητές στους άνδρες αναδείχτηκαν οι: Παναγιώτης Πολύζος, Χρήστος Γείτονας και Αλέξανδρος Αργύρης. Στις γυναίκες πρώτευσε η Στεφανία Πολυχρονιάδη και ακολούθησαν οι Αναστασία Τσουρουκτζή και Ευστρατία Παπαδοπούλου. 
Στο σπριντ (750 μ. κολύμπι 20 χλμ ποδήλατο, 5 χλμ τρέξιμο) νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Γαρέφης με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Τουσέ και τρίτο τον Γιάννη Καμαρινό. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Ελισάβετ Παντζαρτζίδου πήρε την πρώτη θέση, η Βίκυ Δεληγιώργη τη δεύτερη και η Κατερίνα Πολίτη την τρίτη. 
Στο σούπερ σπριντ πρώτευσε ο Σπύρος Καρβούνης και ακολούθησαν οι Θάνος Κασάπης και Δημήτρης Πάνου. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Κορίνα Ζαρίνα, τη δεύτερη η Βιβή Θωμάκου και την τρίτη η Αθηνά Κουρκουτίδου. 

Ενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση εμφανίστηκαν μετά το τέλος του αγώνα οι αθλητές και οι αθλήτριες. «Φέτος ήταν πιο ωραία η διαδρομή, μακριά από τον κόσμο. Ήταν πολύ ωραία διοργάνωση. Κάθε χρόνο και καλύτερη. Ελπίζω να γίνει ένας θεσμός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια», δήλωσε Παναγιώτης Πολύζος. 

«Ήταν ένας αγώνας που ήθελε στρατηγική και διαχείριση. Είμαι ευτυχισμένος που τα κατάφερα στον τόπο μου, όντας Αρτινός και Ηπειρώτης. Η διοργάνωση ήταν άψογη», τόνισε ο Χρήστος Γείτονας. 

«Ήταν πρώτη μου φορά στην Ηγουμενίτσα , και στο ολυμπιακό. Ήταν πάρα πολύ ωραία διαδρομή, δεν το περίμενα τόσο όμορφο. Όλα ήταν άψογα, η σηματοδότηση, οι γραμμές, οι εθελοντές τα πάντα», είπε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Αργύρης. 

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πιο πολύ χρόνο να προπονηθούμε στην καραντίνα. Το ότι κατάφεραν οι διοργανωτές να κάνουν αυτόν τον τέλειο αγώνα ήταν ότι καλύτερο για μας. Φέτος ήταν ο τρίτος αγώνας που πήρα μέρος και ήταν ο καλύτερος», ανέφερε η Στεφανία Πολυχρονιάδη. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Νίκος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του ανέβασε ψηλά τον πήχη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά τους τελευταίους μήνες για να στεφθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη διοργάνωση, με δεδομένο ότι είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο λόγω του COVID-19. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Από αύριο το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στον επόμενο αγώνα και θα προσπαθήσουμε να τον διοργανώσουμε ακόμα καλύτερα. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στο να στεφθεί με επιτυχία και η φετινή διοργάνωση»

Στις φωτογραφίες είναι οι τρεις πρώτοι στους άνδρες και στις γυναίκες.
Read More »
Πανδαισία τριάθλου στην Ηγουμενίτσα Πανδαισία τριάθλου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα7 Οκτώβρη: Στη φυλακή για πάντα οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής! 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 06/10 στις 6:30 μμ στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας. 

Επτά χρόνια από τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και η δίκη των δολοφόνων του, φυσικών και ηθικών αυτουργών, φτάνει επιτέλους στην ολοκλήρωσή της. 

Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Μια απόφαση που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στη χώρας μας. 

Με την κινητοποίησή μας όλον αυτόν τον καιρό και την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης παλεύουμε: 

- Για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι νεοναζί, σαν αυτό που είναι, σαν εγκληματική οργάνωση και να μην περάσει το συγχωροχάρτι που προκλητικά εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας παρά το βάρος του συντριπτικού αποδεικτικού υλικού και παρά το γεγονός ότι στην συνείδηση του λαού μας έχουν για πάντα καταδικαστεί, για την στυγερή δολοφονία του Παύλου και του Λουκμάν, για την εγκληματική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους αιγύπτιους αλλιεργάτες στη Ζώνη του Περάματος, για τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες. 

- Για να βρουν τιμωρηθούν για τα απεχθή εγκλήματα που σχεδίασαν κεντρικά και εκτέλεσαν με εντολές του ιεραρχικού παραστρατιωτικού μηχανισμού τους και να μην τους δοθεί καμιά νέα περίοδος ασυλίας από τους μηχανισμούς του κράτους για να συνεχίσουν την δολοφονική δράση τους. 

- Για να διαλυθεί επιτέλους η ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παρίστανε το πολιτικό κόμμα και να μην της αποδοθεί επιπλέον και η κρατική χρηματοδότηση που αποφάσισε να παρακρατήσει η Βουλή, δίνοντας ξανά στη φασιστική συμμορία την δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί και ν’ ανοίξει νέα γραφεία-ορμητήρια. 

Η αντιφασιστική έκρηξη λαού και νεολαίας που προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου ανέκοψε την πορεία της Χρυσής Αυγής και ανάγκασε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει στο δικαστήριο την υπόθεση, σε μια δίκη που θέλησαν να σύρεται για χρόνια. 

Σήμερα η ακροδεξιά και οι φασιστικές συμμορίες επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν. 

Ελλάδα και Τουρκία κλιμακώνουν τον πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό τους για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών και του κεφαλαίου χύνοντας το εθνικιστικό τους δηλητήριο στους λαούς. Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις "επιχειρήσεις σκούπα" και τις παράνομες απελάσεις – "επαναπροωθήσεις" μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, ανοίγουν το δρόμο για επιθέσεις φασιστικών συμμοριών, συχνά με την κάλυψη της ίδιας της αστυνομίας και του λιμενικού, από τη Λέσβο και τον Έβρο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας και το Τυμπάκι στη Κρήτη. Το έδαφος είναι στρωμένο από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα τεράστιο δεσμωτήριο για χιλιάδες πρόσφυγες. Φοράνε την μάσκα του «αγανακτισμένου πολίτη ή γονιού», μιλώντας για τη «συνωμοσία του κορονοϊού», διαδίδοντας σκοταδιστικές αντιλήψεις που τελικά βγάζουν λάδι την κυβέρνηση και το σύστημα που έχουν ξεθεμελιώσει τη δημόσια υγεία και την δημόσια παιδεία. 

Θέλουν, για μια ακόμα φορά, να αναδειχθούν σε «σιδερένια χείρα» του συστήματος για το κτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της Αριστεράς, της νεολαίας, των προσφύγων και μεταναστών. Γιατί αυτός είναι ο φασισμός! Το βαθύ χέρι του κράτους και του καπιταλισμού. 

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε αυτή την νέα επιχείρηση ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών, τους οποίους αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού και του εθνικισμού για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας. 

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή! 

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ.. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!! 

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη στην ΗγουμενίτσαΑγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

503 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
503 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο


 
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. 

Συνελήφθησαν συνολικά (503) άτομα και ειδικότερα: 
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -296- (εκ των οποίων -6- διακινητές) 
Για ανθρωποκτονία: -1- 
Για εγκληματική οργάνωση: -2- 
Για ληστεία: -3- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -25- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -11- 
Για κλοπές - διαρρήξεις: -14- 
Για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών: -37- 
Για εξύβριση, απειλή, σωματικές βλάβες: -30- 
Για ενδοοικογενειακή βία: -12- 
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -13- 
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας: -9- 
Για απείθεια και αντίσταση: -5- 
Πλαστογραφία / ψευδής ανωμοτί κατάθεση/ ψευδής καταμήνυση: -12- 
Απόπειρα βιασμού και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -2- 
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -31- 

Εξιχνιάστηκαν: 
Μία (1) υπόθεση ανθρωποκτονίας (τελεσμένη και σε απόπειρα) 
Μία (1) υπόθεση ληστείας 
Είκοσι μία (21) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων 
Δεκατέσσερις (14) υποθέσεις ναρκωτικών 
Τέσσερις (4) υποθέσεις απάτης 
Έντεκα (11) υποθέσεις περί όπλων 
Τέσσερις (4) υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών 

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -56- κιλά και -744,31- γραμμάρια 
Ηρωίνη: -1,41- γραμμάρια 
Δενδρύλλια κάνναβης: -46- 
Ναρκωτικά χάπια: -27- 
Κυνηγετικά όπλα: -4- 
Πιστόλια: -1- 
Χειροβομβίδες: -1- 
Φυσίγγια: -16- 
Χρηματικό ποσό: - 2357,15- ευρώ 
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -2- 

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις: 

· Την 04-09-2020 συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα, για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών, εκ των οποίων ο ένας δραπέτης φυλακών. Συγκεκριμένα, είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης -7- ετών και -3- μηνών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διακεκριμένη κλοπή, απόδραση κρατουμένου και παραβάσεις περί αλλοδαπών. 

· Την 12-09-2020 συνελήφθη στη Ρόδο ημεδαπός, που κατείχε προς περαιτέρω διάθεση πλήθος διαφόρων αντικειμένων σημαντικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας. 

· Την 13-09-2020 συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας δύο ημεδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο -56- κιλά και -900- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. 

· Την 21-09-2020 συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας ημεδαπός, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, ο δράστης την 19-09-2020 σε χωριό της Πρέβεζας πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε δύο ημεδαπούς, εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του. 

· Την 22-09-2020 συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία αλλοδαπής το προηγούμενο απόγευμα προσπάθησε με την απειλή μαχαιριού να προβεί σε γενετήσια πράξη μαζί της, ενώ επιπλέον της προκάλεσε απλές σωματικές βλάβες. 

· Την 23-09-2020 συνελήφθησαν στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας τρεις ημεδαποί οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαπράξει ληστεία στα Μάρμαρα Ιωαννίνων. Ειδικότερα διέρρηξαν την πόρτα εισόδου κατοικίας, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά. Έγιναν όμως αντιληπτοί από ένοικο του σπιτιού κατά την επιστροφή του σε αυτό, εναντίον του οποίου μεταχειρίστηκαν βία προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. 

· Την 25-09-2020 συνελήφθη στα Ιωάννινα ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ραδιοσταθμών. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα και εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνίας. 

· Την 27-09-2020 συνελήφθησαν στα Ιωάννινα δύο μέλη κυκλώματος διευκόλυνσης μεταφοράς και εξόδου από την ελληνική επικράτεια παράτυπων μεταναστών. Ως προς το ρόλο των δύο συλληφθέντων αυτοί παραλάμβαναν από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων στα Ιωάννινα παράτυπους μετανάστες και τους μετέφεραν σε κατάλυμα που τους είχε εξασφαλίσει το κύκλωμα έως ότου μεταφερθούν στα ελληνοαλβανικά σύνορα και προωθηθούν στο αλβανικό έδαφος. 

· Την 28-09-2020 συνελήφθησαν στα Ιωάννινα δύο ανήλικοι ημεδαποί, οι οποίοι είχαν διαπράξει πέντε διαρρήξεις – κλοπές, τελεσμένες και σε απόπειρα, από σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ στο πλαίσιο ερευνών κατασχέθηκε πιστόλι και -13- φυσίγγια, ιδιοκτησίας ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή. 

· Συνελήφθησαν συνολικά 3 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οικοδόμηση).
Read More »
503 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο 503 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Απάντηση δημάρχου σε Γόγολο για τον φάκελο του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Απάντηση δημάρχου σε Γόγολο για τον φάκελο του ΚΕΠ ΗγουμενίτσαςΣε συνέχεια της ανακοίνωσης που έδωσε στην δημοσιότητα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ένα ζήτημα που ακολουθεί την θεσμοθετημένη διοικητική και ποινική διαδικασία. 

Σχετικά λοιπόν με την υπόθεση του απολεσθέντος φακέλου των ΚΕΠ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αν και χρόνια «αυτοδιοικητικός», όπως αυτοαποκαλείται, αγνοεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Τόση άγνοια δεν συγχωρείται, πολλώ δε μάλλον, όταν ακολουθώντας την γνωστή πια, οδό παραπληροφόρησης, στοχοποιεί και εργαλειοποιεί την εν εξελίξει διαδικασία, ωθώντας σε παραγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων και τελικά σε πλάνη. 

Η Δημοτική Αρχή, από την έναρξη αυτής της δύσκολης διαδικασίας, επέλεξε και συνεχίζει να επιλέγει τον σεβασμό στη νομιμότητα και στο απόρρητο μέχρι την ολοκλήρωση κάθε ελεγκτικής διαδικασίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο και ως απάντηση στους ανοίκειους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του Δημάρχου, ξεκαθαρίζουμε ότι η μορφή της διοίκησης που έχουμε επιλέξει δεν επιτρέπει τον αναίτιο διασυρμό των υπαλλήλων, ούτε δίνει θέση σε καιροσκόπους, λαϊκιστές, εμμονικούς και πολιτικούς οπορτουνιστές. 

Τέλος, καλούμε τον κ. Γόγολο και τους συνεργάτες του, εφόσον τελευταίως αρέσκονται σε ρήσεις, να αναγνώσουν με επιμέλεια την «Πολιτεία» του Πλάτωνα.
Read More »
Απάντηση δημάρχου σε Γόγολο για τον φάκελο του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας Απάντηση δημάρχου σε Γόγολο για τον φάκελο του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 3 μετανάστες

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 3 μετανάστεςΣτη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 52, 31, 22 και 32 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας λιμένα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου, τους τρεις (03) έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, ενώ για τον 22χρονο και τον 32χρονο υπήρχαν καταχωρήσεις με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 3 μετανάστες Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 3 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020 Rating: 5

Σελίδες