Καθαρίστηκε το ρέμα της Λάκκας από την Περιφέρεια (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020

 Καθαρίστηκε το ρέμα της Λάκκας από την Περιφέρεια (+ΒΙΝΤΕΟ)


Είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε τις υπηρεσίες του κράτους, να δρουν με βάση το ... καλύτερα προλαμβάνειν, παρά θεραπεύειν.

Έτσι, η Περιφέρεια Ηπείρου, ολοκλήρωσε αυτές τις ημέρες τον καθαρισμό του ρέματος στο χωριό Λάκκα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και δείχνει το πως θα έπρεπε να καθαρίζονται όλα τα ρέματα, τουλάχιστον μία φορά κάθε πέντε χρόνια.

Για τον καθαρισμό του ρέματος μίλησε στην κάμερα του thespro.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος ανέφερε πως υλοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Λάκκας αλλά και των περιοχών που διέρχεται το ρέμα πριν φτάσει στη θάλασσα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Τόνισε ταυτόχρονα την αναγκαιότητα κατασκευής μικρών φραγμάτων, τα οποία θα συγκρατούν τα φερτά υλικά αλλά και θα μειώνουν την ταχύτητα του νερού, ώστε να μην φτάνει με ορμή στα σπίτι της περιοχής.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Πιτούλη, καθώς και πλάνα από το ρέμα:


Read More »
Καθαρίστηκε το ρέμα της Λάκκας από την Περιφέρεια (+ΒΙΝΤΕΟ)  Καθαρίστηκε το ρέμα της Λάκκας από την Περιφέρεια (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Ο Βασίλης Γιόγιακας έχασε την ψυχραιμία του γιατί αποκαλύψαμε την απάτη του

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Μάριος Κάτσης: Ο Βασίλης Γιόγιακας έχασε την ψυχραιμία του γιατί αποκαλύψαμε την απάτη του

Ο κ. Γιόγιακας είχε την ευκαιρία να ανασκευάσει την αρχική του δήλωση με την οποία πανηγύριζε για την ένταξη 7 έργων στο νομό μας, τα οποία όμως ήταν ενταγμένα ήδη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προτίμησε να συνεχίσει τον ολισθηρό δρόμο της πολιτικής εξαπάτησης. 

Στην ανακοίνωσή του αναρωτήθηκε μάλιστα εάν εγώ είμαι άραγε τόσο αφελής, ώστε να πιστεύω πως θα έβγαινε να μιλήσει για έργα αν αυτά ήταν εξασφαλισμένα. Του απαντώ ευθέως και του λέω ότι ακριβώς αυτό έκανε. Μιλάει για έργα που ήταν ενταγμένα και 100% χρηματοδοτικά εξασφαλισμένα και είτε το γνωρίζει και ψεύδεται, είτε το αγνοεί και παίζει απλά την κασέτα του Υπουργού του κ. Θεοδωρικάκου. 

Και για να τελειώνει το καλαμπούρι ρωτάω το εξής, εφόσον τα έργα ο ΣΥΡΙΖΑ τα ενέταξε στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ χωρίς να έχει τους απαραίτητους πόρους, πως γίνεται στην απόφαση μεταφοράς του προηγούμενου προγράμματος στο νέο (ΑΔΑ: ΩΕΩΤ46ΜΤΛ6-ΕΥΤ / 18/6/2020 επισυνάπτεται στο τέλος), ο Υπουργός της ΝΔ να αναφέρει ότι εγκρίνει τη μεταφορά από το Πρόγραμμα Φιλόδημος I στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, 459 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.090.382.473,29€, ενώ παράλληλα αναφέρει πως δεν προκαλείται πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού;

Τα έργα του Φιλόδημος Ι και ΙΙ χρηματοδοτούνταν με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Μιλάμε για έργα υποδομών τα οποία αγκαλιάστηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Έργα συνολικής αξίας άνω των 2 δις ευρώ χωρίς μάλιστα να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων της χώρας. Πολλά ήδη κατασκευάστηκαν, κάποια κατασκευάζονται και άλλα εντάχθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και περιμένουν την υλοποίηση τους. 

Δε σκοπεύω να πέσω στο επίπεδο των χαρακτηρισμών του κ. Γιόγιακα. Του συνιστώ να απευθυνθεί στους Δημάρχους του νομού, που ανήκουν μάλιστα στον πολιτικό του χώρο για να του επιβεβαιώσουν την επιτυχία ή την αποτυχία του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Του συνιστώ επίσης να κάνει μια βόλτα στους τρεις Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας να δει με τα μάτια του τα «ανύπαρκτα έργα» της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ και μετά να αναλογιστεί πόσα νέα έργα έφερε η ΝΔ στον τόπο μας τον τελευταίο χρόνο. Άλλωστε η απάντησή του, αποτελεί αντιπερισπασμό για να αποφύγει τη δημόσια συζήτηση για το ξεπούλημα του λιμανιού με προίκα το μισό νομό και τις τεράστιες ευθύνες που έχει ο ίδιος. Το ότι κρύβεται από τα Δημοτικά Συμβούλια, απαξιώνοντας να ενημερώσει τους συμπολίτες αλλά και η αναντιστοιχία των δεσμεύσεών του με τις πράξεις του, το επιβεβαιώνουν περίτρανα.

Κατανοώ πλήρως τη δύσκολη θέση του αφού έπειτα από 13 μήνες στη διακυβέρνηση του νομού αντιλαμβάνεται πλέον ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ανυπόφορη τόσο για το νομό όσο και για τη ζωή των συμπολιτών μας. Δυστυχώς τα μόνα που ο ίδιος έχει να επιδείξει είναι τα έργα της περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποτυχίες του στο κλείσιμο του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα και το σχέδιο ξεπουλήματος του λιμανιού της πόλης. 

Τον προκαλώ λοιπόν ευθέως σε δημόσια αντιπαράθεση, να συζητήσουμε με επιχειρήματα για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και τους πολίτες, το λιμάνι, τα έργα, το Πανεπιστήμιο, τον τουρισμό, την δημόσια υγεία, τον πρωτογενή τομέα και ότι άλλο εκείνος επιθυμεί.

Φέτος εξάλλου δεν γίνονται και πανηγύρια, οπότε δεν έχει καμία δικαιολογία.

Υγ.: η απόφαση Θεοδωρικάκου για μεταφορά από Φιλόδημος σε Τρίτσης:


Read More »
Μάριος Κάτσης: Ο Βασίλης Γιόγιακας έχασε την ψυχραιμία του γιατί αποκαλύψαμε την απάτη του Μάριος Κάτσης: Ο Βασίλης Γιόγιακας έχασε την ψυχραιμία του γιατί αποκαλύψαμε την απάτη του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Στο σκοτάδι η ενημέρωση για το νέο κρούσμα κορωνοϊού

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Θεσπρωτία: Στο σκοτάδι η ενημέρωση για το νέο κρούσμα κορωνοϊού

Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα το συμπέρασμα είναι ότι ουδείς γνωρίζει τίποτα στην περιοχή για τα τρία νέα κρούσματα.

Δύο στα Γιάννινα κι ένα στην Θεσπρωτία.

Τα νοσοκομεία της περιοχής που αποστέλλουν δείγματα προς ανάλυση δεν έχουν λάβει θετική απάντηση το τελευταίο 24ωρο.

Όσο πιθανό είναι να χρεώνονται στα Γιάννινα τα δύο κρούσματα που ήρθαν από την Αλβανία τόσο είναι κι απίθανο, καθώς ανήκουν στην κατηγορία αυτών που προσέρχονται αυτοβούλως στα νοσοκομεία…

Για το κρούσμα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στη Θεσπρωτία, κανείς από τους υπεύθυνους δεν γνωρίζει το παραμικρό. 
Όσα δείγμα στάλθηκαν πάντως από το νοσοκομείο Φιλιατών έχουν επιστρέψει όλα αρνητικά.

Το πιθανότερο σενάριο είναι κάποιος Θεσπρωτός να μετέβη αυτοβούλως σε νοσοκομείο άλλης περιοχής της Ελλάδας και να έχει δηλώσει ως μόνιμη κατοικία τη Θεσπρωτία, όπως συνέβη και πριν 3 μήνες με το άτομο που επέστρεφε από την Ισπανία.

Ωστόσο θα πρέπει να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:
Έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του θετικού κρούσματος;
Είναι ενήμερη η αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας ώστε να ελέγξει το εάν τηρούνται οι κανόνες του κατ' οίκον περιορισμού των επαφών του θετικού κρούσματος;

Κάποιος  πρέπει να ενημερώσει υπεύθυνα τους κατοίκους της Θεσπρωτίας, οι οποίοι από το απόγευμα της Πέμπτης βρίσκονται σε ανησυχία. 
Και δικαιολογημένα...

Read More »
Θεσπρωτία: Στο σκοτάδι η ενημέρωση για το νέο κρούσμα κορωνοϊού Θεσπρωτία: Στο σκοτάδι η ενημέρωση για το νέο κρούσμα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία για ΑΟΖ

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία για ΑΟΖ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετέβη σήμερα στο Κάιρο, όπου είχε συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry), ενώ λίγο μετά τις 17:00 ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση της μεταξύ τους Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Η ανακοίνωση έγινε από τον εκπρόσωπο του Αιγυπτιακού Υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος έγραψε στοTwitter: “Μέρος της τελετής για τη συμφωνία οριοθέτησης Αποκλειστική Οικονομικής Ζώνης ανάμεσα στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου και την Δημοκρατία της Ελλάδας”.

Ο χάρτης της συμφωνίας:


Στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι Ελλάδα και Αίγυπτος συνδέονται με μία φιλία που ξεπερνά τα 3.000 χρόνια και πως η σημερινή ημέρα αντανακλά της συνεχιζόμενης συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη. Τόνισε δε πως η συμφωνία είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Ο Σούκρι δήλωσε ότι η συμφωνία «επιτρέπει τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Ελλάδα να προχωρήσουν, μεγιστοποιώντας το όφελος των διαθέσιμων πόρων στην ΑΟΖ για καθεμία από αυτές». «Η συμφωνία ανοίγει νέους ορίζοντες για περαιτέρω περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία» συμπλήρωσε, τονίζοντας η σχέση με την Ελλάδα είναι «παλιά και πολύ σημαντική για την Αίγυπτο».

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ ανέφερε: «Υπογράψαμε συμφωνία με την Ελλάδα για τον καθορισμό της ΑΟΖ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας». «Η σχέση μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και για την αντιμετώπιση ανεύθυνων πολιτικών για την υποστήριξη της τρομοκρατίας, εκτός από την παρέκκλιση από τα θεμέλια του διεθνούς δικαίου».


Νίκος Δένδιας: Ιστορική η σημερινή ημέρα
Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Νίκος Δένδιας «γιατί πριν από λίγο υπογράψαμε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών μας», κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.
«Η σημερινή μας συμφωνία επιβεβαιώνει και κατοχυρώνει το δικαίωμα και την επήρεια των νησιών μας σε υφαλοκρηπίδα και σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» τόνισε ο κ. Δένδιας και έστειλε το μήνυμα ότι από σήμερα οι σχέσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου περνούν σε μια νέα φάση στενότερων επαφών.
Αναδεικνύοντας τη σημασία της συμφωνίας, ο κ. Δένδιας τη χαρακτήρισε υποδειγματική και σημαντική για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και αμοιβαία επωφελής, αλλά κυρίως δίκαιη.
Περαιτέρω υπογράμμισε πως η συμφωνία έχει συναφθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και πως σέβεται τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. «Σέβεται επίσης τις σχέσεις καλής γειτονίας. Συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ασφάλεια στην περιοχή μας. Επιλύει μια χρονίζουσα εκκρεμότητα. Είναι μια συμφωνία μεταξύ δύο φιλικών, γειτονικών χωρών που σέβονται την ιστορία τους» προσέθεσε.
Επισήμανε πως η συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου είναι το απολύτως αντίθετο του παράνομου, άκυρου και νομικά ανυπόστατου μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Τρίπολης και διαμήνυσε ότι μετά την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας μας, το ανύπαρκτο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης έχει καταλήξει εκεί όπου ανήκει από την πρώτη στιγμή, στον κάλαθο των αχρήστων.
Επίσης, διαμήνυσε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συνεχίζει να κινείται με την ίδια αποφασιστικότητα, με στόχο τις οριοθετήσεις και με τις υπόλοιπες συνορεύουσες χώρες, στο πλαίσιο όμως πάντοτε του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Ειδικότερα, τόνισε πως η Ελλάδα καλεί όποια άλλη χώρα της περιοχής το επιθυμεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της σημερινής συμφωνίας και της αντίστοιχης με την Ιταλία.

Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συμφωνία αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική διευθέτησης διμερών εκκρεμοτήτων, οικοδόμησης συμμαχιών με τρίτους με τρόπο που προωθεί τα εθνικά συμφέροντα, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «είναι μια ισορροπημένη συμφωνία. Είναι απολύτως σύμφωνη με το δίκαιο της θάλασσας όπως έχει εφαρμοσθεί σε πρακτική και σε νομολογία. Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η πάγια θέση μας ότι τα νησιά έχουν κυριαρχικά δικαιώματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Κατοχυρώνεται η επήρεια των νησιών μας σε θαλάσσιες ζώνες. Στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, βασικά κριτήρια αποτέλεσαν οι πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας και κυρίως το δικαίωμα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες
«Το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση είναι πως η Ελλάδα δεν κάνει παράνομες συμφωνίες, ούτε εξαναγκάζει άλλες χώρες σε λεόντειες συμφωνίες. Διαπραγματεύεται και προβαίνει σε οριοθετήσεις με βάση το δίκαιο της θάλασσας και η ορθότητα της πολιτικής μας έναντι παράνομων ενεργειών, όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, αποδεικνύεται από το ότι το Κάιρο οριοθέτησε με την Ελλάδα, παρά τις μάταιες προσπάθειες της Τουρκίας να πλειοδοτήσει προσφέροντας στην Αίγυπτο μεγαλύτερη ΑΟΖ», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Υπενθυμίζεται πως οι δύο πλευρές διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να μεταβαίνει στα μέσα Ιουνίου στο Κάιρο προκειμένου να επιταχυνθούν οι συζητήσεις για οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ). Σκοπός της ελληνικής πλευράς να ακυρωθεί στην πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας με την οποία ρυθμίστηκε μια εκκρεμότητα 43 ετών με την υπογραφή οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών και δη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα στις δύο χώρες. Πρακτικά, στις 9 Ιουνίου υπεγράφη η επέκταση της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα του 1977, στη θαλάσσια στήλη ύδατος από τον βυθό έως την επιφάνεια του Ιονίου πελάγους.
Με την κίνηση αυτή αποστέλλεται ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα για τη διπλωματική θέση της Ελλάδας, αλλά και την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει με βάση τη διεθνή νομιμότητα.
Read More »
Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία για ΑΟΖ Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία για ΑΟΖ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Ένα κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Ένα κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Τρία κρούσματα στην Ήπειρο περιλαμβάνονται στα στοιχεία για την γεωγραφική κατανομή των 153 σημερινών κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Τα δύο κρούσματα είναι στο Νομό Ιωαννίνων και ένα στο Νομό Θεσπρωτίας. Σε τοπικό επίπεδο δεν έχει γίνει η παραμικρή ανακοίνωση ούτε έχει δοθεί κανένα στοιχείο σχετικά με την επιβεβαίωση των νέων κρουσμάτων.

Ο χάρτης των κρουσμάτων αναλυτικά όπως ανακοινώθηκε:

Έντεκα (11) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– επτά (7) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
– σαράντα (40) κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,
– τριάντα οκτώ (38) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
– δύο (2) στην Π.Ε. Αργολίδας,
– δύο (2) στην Π.Ε. Αχαΐας,
– τέσσερα (4) στην Π.Ε. Έβρου, *όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη*,
– τρία (3) στην Π.Ε. Ηλείας,
– ένα (1) στην Π.Ε. Θεσπρωτίας,
– δύο (2) στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
– δύο (2) στην Π.Ε. Καβάλας,
– τρία (3) στην Π.Ε. Κέρκυρας,
– ένα (1) στην Π.Ε. Κιλκίς,
– ένα (1) στην Π.Ε. Κοζάνης,
-τρία (3) στην Π.Ε. Κορινθίας,
– εννέα (9) στην Π.Ε. Κυκλάδων, από τα οποία *τα οκτώ (8) αφορούν σε συρροή σε χώρο εστίασης*,
– δεκατέσσερα (14) στην Π.Ε. Λάρισας,
– δύο (2) στην Π.Ε. Μαγνησίας, *και τα δύο από το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου*,
– τρία (3) στην Π.Ε. Πέλλας,
– ένα (1) στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
– τρία (3) στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
– ένα (1) στην Π.Ε. Χανίων.
Read More »
Ένα κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Ένα κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Συβότων, εντόπισαν πρωινές ώρες χθες, ιστιοφόρο σκάφος με όνομα ''NELIE'' σημαίας ΗΠΑ με έξι επιβαίνοντες, να έχει προσαράξει εντός του διαύλου μεταξύ νήσου Αγίου Νικολάου Συβότων και Ηπειρωτικών Ακτών, έχοντας πάρει κλίση.
Άμεσα,ξεκίνησαν ενέργειες ρυμούλκησης υπό δυσμενής καιρικές συνθήκες από το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ''ΙΩΑΝΝΑ΄΄ ΝΠ 222 στο οποίο επέβαιναν τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ στη συνέχεια προσέγγισε έτερο σκάφος με όνομα ''ΣΟΦΗ'' ΛΗ 555, το οποίο με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αποκόλλησε το ''NELIE'' και το ρυμούλκησε σε ασφαλές αγκυροβόλιο.
Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''NELIE'' μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Read More »
Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Πωλείται βίλα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Πωλείται βίλα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Πωλείται βίλα 145τ.μ. με 40 τ.μ. μπαλκόνια, μαγαζί 90 τ.μ., ημιυπόγειο 90 τ.μ. ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και αισθητικής.


Mε 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, τζάκι, ηλιακό, μπόιλερ, αυτόνομη θέρμανση με πανοραμική θέα τα βουνά και την πόλη των Φιλιατών, απόσταση απο θάλασσα 17 χλμ.


Διαθέτει κήπο και parking σε ιδανική θέση. Στο κέντρο των Φιλιατών. 

Η πόλη των Φιλιατών 3000 κατοίκων βρίσκεται σε ένα καταπράσινο οροπέδιο σε υψόμετρο 222 μ. με ιδανικό κλίμα χειμώνα καλοκαίρι χωρίς υγρασία. Σε απόσταση 8 χιλ. είναι η πανέμορφη παραλία δρεπάνου. Σε 8 χιλ. το ψαροχώρι Σαγιάδα. Η πόλη βρίσκεται σε κομβικό σημείο, σε 1 μισή ώρα με καράβι πας στο νησί Κέρκυρα. Σε 1 ώρα οδικός σε όλες τις παραλίες του Ιονίου μέχρι το πανέμορφο νησί Λευκάδα. Απέναντι από το νησί Σκορπιό ή στην ορεινή πόλη των Ιωαννίνων. Ιδανικός συνδυασμός βουνό με θάλασσα. Το σπίτι βρίσκεται στη καρδιά της πόλης σε ιδανική θέση με θεα τα βουνά και την πόλη των Φιλιατών. 


Η πόλη διαθέτει Νοσοκομείο, Δημαρχείο, μπαρ, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, τράπεζες κ.λ.π.. Η πόλη των Φιλιατών προσφέρονται για χειμερινές διακοπές, κυνήγι, πεζοπορία, ποδήλατο κ.λ.π. και καλοκαιρινές κολύμπι, ψάρεμα. 


Αξιοθέατα στην περιοχή, 
Στο Δήμο Φιλιατών βρίσκετε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγιας Γηρομερείου, η αρχαία πόλης Τιτανη, ο πανέμορφος ποταμός Καλαμάς. 
Τρόποι πρόσβασης: από Θεσσαλονίκη οδικός μέσο Εγνατίας οδού ή από το νησί Κέρκυρα με καράβι. 


ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
6932813646
Read More »
Πωλείται βίλα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας Πωλείται βίλα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται επαγγελματίας οδηγός

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Ηγουμενίτσα: Ζητείται επαγγελματίας οδηγός


Ζητείται επαγγελματίας οδηγός με εμπειρία και δίπλωμα 5ης κατηγορίας για εργασία εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας. 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2665029403 (8:00 - 16:00), 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται επαγγελματίας οδηγός Ηγουμενίτσα: Ζητείται επαγγελματίας οδηγός Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Εικόνες εγκατάλειψης στο κτήριο του πρώην δήμου Σαγιάδας

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Εικόνες εγκατάλειψης στο κτήριο του πρώην δήμου Σαγιάδας

Οι φωτογραφίες είναι από το δημαρχείο του πρώην δήμου Σαγιάδας.
Η Ελληνική σημαία είναι διαλυμένη και ο πίνακας ανακοινώσεων, με σπασμένο τζάμι, κρέμεται πάνω από το παγκάκι στο οποίο μπορεί να κάθεται κάποιος αμέριμνος και το τζάμι το σπασμένο να του πέσει επάνω και να τον τραυματίσει!!!!
Άραγε ο δήμαρχος Φιλιατών ενδιαφέρεται για τη Σαγιάδα και το Ασπροκκλήσι ή μετά την απομάκρυνση από το ταμείο (βλέπε εκλογές) κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται; 

Αναγνώστης
Read More »
Εικόνες εγκατάλειψης στο κτήριο του πρώην δήμου Σαγιάδας Εικόνες εγκατάλειψης στο κτήριο του πρώην δήμου Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Καραγιάννη Γιόγιακα

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Καραγιάννη Γιόγιακα

Τα ανοιχτα θέματα του δήμου Σουλίου ηταν το αντικείμενο συνάντησης του δημαρχου Γιάννη Καραγιάννη και του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιογιακα που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Παραμυθιας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι οικονομικών & τεχνικων υπηρεσιών και διοικητικών υπηρεσιών, Φάνης Μπέλλος και Φωτης Δημητρίου καθως και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι “ορφανές” θεσεις προσωπικού στο οργανόγραμμα του δήμου, τα προγράμματα χρηματοδότησής, τα εν εξελίξει καθως και τα προγραμματισμένα έργα.

Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή του βουλευτή Θεσπρωτίας στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίλυση θεμάτων οπως η αποκατάσταση του δημοτικού σχολείου Γλυκής .
Read More »
Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Καραγιάννη Γιόγιακα Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Καραγιάννη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Ψήφισμα του ΔΣ Φιλιατών για το τελωνείο Μαυροματίου

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Ψήφισμα του ΔΣ Φιλιατών για το τελωνείο Μαυροματίου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών ενώνει τη φωνή του, με τους φορείς της Θεσπρωτίας και διαμαρτύρεται έντονα για το κλείσιμο του τελωνείου στο Μαυρομάτι. 
Το τελωνείο Μαυροματίου αποτελεί μια σημαντική πύλη εισόδου – εξόδου με τη Νότια Αλβανία και το σφράγισμά του έχει επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία, αφού εμποδίζεται η διέλευση των ανθρώπων και των εμπορευμάτων. 
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τους λόγους που ελήφθη η απόφαση του κλεισίματος , όταν στα άλλα τελωνεία Κακκαβιάς και Κρυσταλλοπηγής η διέλευση γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς υγειονομικούς ελέγχους. 
Ζητάμε την άμεση λήψη απόφασης για λειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου με την ταυτόχρονη παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ που θα εκτελούν τους ενδεδειγμένους ελέγχους για την παρεμπόδιση της μετάδοσης του Κορωνοϊου. 
Με αυτό τον τρόπο και την υγεία προασπίζουμε και την οικονομία εξυπηρετούμε. 
 Το παρόν Ψήφισμα να αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία. 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
 ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ
Read More »
Ψήφισμα του ΔΣ Φιλιατών για το τελωνείο Μαυροματίου Ψήφισμα του ΔΣ Φιλιατών για το τελωνείο Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Αντίθετο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην πώληση του λιμανιού

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Αντίθετο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην πώληση του λιμανιού


Μετά τη προκήρυξη διαγωνισμού για την πώληση του λιμένα Ηγουμενίτσας, θέτουμε υπόψη σας την θέση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, του κύριου Φορέα εκπροσώπησης της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, επί του θέματος. 
 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διαφωνεί με την πώληση του Λιμένα Ηγουμενίτσας θεωρώντας ότι, και κερδοφόρο οργανισμό για το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί, και σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο, στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, επιτελεί με την τρέχουσα μορφή του και λειτουργία του. 
 Εάν όμως πρέπει, λόγω νομικών κλπ δεσμεύσεων, να εκμισθωθεί τότε η εκμίσθωση θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο τα τμήματα που αφορούν λιμενικές εγκαταστάσεις, απολύτως απαραίτητες για την λειτουργία του λιμανιού. 
Πριν την εκμίσθωση θα πρέπει να αποδοθούν στο Δήμο η χερσαία ζώνη, το παλιό λιμάνι, το παρκινγκ και να αναθεωρηθούν οι χάρτες παραχώρησης σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα. 
Ο ανάδοχος θα πρέπει να αναλάβει ρητή δέσμευση με σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δύο πολύ σημαντικών έργων υποδομής για την Θεσπρωτία, της μαρίνας Ηγουμενίτσας και του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, όπως έχουν σχεδιασθεί και δρομολογηθεί, χωρίς εκπτώσεις ποιοτικές και ποσοτικές, με πλήρη δικαιώματα στο ελληνικό δημόσιο και στην τοπική κοινωνία. 
 Αυτό το τρίπτυχο κε Υπουργέ, πιστεύουμε ότι όχι μόνο εκφράζει απόλυτα την θέληση της τοπικής και Ηπειρωτικής γενικά επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά συμπτύσσει παράλληλα και τις θέσεις όλων των κοινωνικών εταίρων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου, και σας καλούμε να το λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας, καθώς ουσιαστικά θα κρίνει την επόμενη ημέρα (του ιδιώτη) στο πανηπειρωτικό Λιμάνι μας. 

 Με εκτίμηση 
 Ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
 Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Αντίθετο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην πώληση του λιμανιού Αντίθετο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην πώληση του λιμανιού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Τι συμβαίνει στον Αχέροντα;

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Τι συμβαίνει στον Αχέροντα; 

Λιγο πριν αρχισει μια προβληματικη οπως φαινοταν σεζόν χαιρετησαμε ολοι μια αρκετα ελπιδοφορα επιχειρηματικη κινηση,μια συμπραξη επιχειρηματιων εναλλακτικων δραστηριοτητων στις οχθες του ποταμου Αχεροντα.
Οι επιχειρηματιες αυτοι εκαναν ενα τεραστιο αλμα να γεφυρωσουν ολα αυτα που τους χωριζαν και να σταθουν σε αυτα που τους ενωνουν.
Το κυριοτερο απο αυτα ειναι η προσφορα υψηλου επιπεδου υπηρεσιων και η αναδειξη του κάλους του Αχεροντα.
Ενος ποταμου που ενδείκνυται για πληθώρα δραστηριοτητων, παντα με σεβασμό και προστασια του φυσικου περιβαλλοντος.
Και ενω οι ανθρωποι αυτοι καταφεραν να συγκερασουν τα συμφεροντα τους ο Δημος αποδεικνύεται λιγος και ανετοιμος να τους προστατευσει.
Οι υπηρεσιες μεταθετουν τις ευθυνες και οι επιχειρηματιες της κοινοπραξιας καλουνται να πληρωσουν για τη χρηση του χωρου που ανηκει στο Δημο ενω υπαρχουν αλλοι που κανουν χρηση εντελως δωρεαν.
Ο Δημος ο οποιος παρουσιαστηκε ως ο εμπνευστης του ολου εγχειρήματος (δικαιως η αδικως, δεν ξερει κανεις) ηταν και ο πρωτος που το καταδικασε ανήμπορος να το διαχειριστει!!!
Και για μια ακομη χρονια μενουμε θεατες σε διενέξεις,προσαγωγές και ενα κακο εαυτό του προϊόντος που προσφέρει ο ποταμός μας.
Και αφου ο Δημος γνωριζε οτι δεν έχει πληρη δικαιοδοσία στον ποταμο πως προχωρησε στην κανονιστικη που διεπει τις ενεργειες που θα πραγματοποιουνται και τον τροπο λειτουργιας τους?
Γιατι επισης δεν ηρθε σε επικοινωνια με τον ετερο σε δικαιοδοσια Δημο Παργας που και εκει δραστηριοποιουνται αντιστοιχοι επιχειρηματιες?
Δεν εφτασαν 100 μερες να αλλαξει ο Δημος μας αλλα χρειαστηκαν μολις λιγες ωρες για να χειροτερέψει μια ήδη προβληματική κατάσταση.

Αναγνώστης
Read More »
Τι συμβαίνει στον Αχέροντα; Τι συμβαίνει στον Αχέροντα; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Ο Δώρης Δήμας στην ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την δημοπράτηση της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020
Ο Δώρης Δήμας στην ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την δημοπράτηση της ΟΛΗΓ Α.Ε.


Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ηγουμενίτσας Δώρης Δήμας στην ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. 
Συνέντευξη στην  Βάσω Γκόρου για την δημοπράτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Read More »
Ο Δώρης Δήμας στην ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την δημοπράτηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. Ο Δώρης Δήμας στην ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την δημοπράτηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Σελίδες