https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 227.844 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015
ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 227.844 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2015


Ευχαριστούμε συλλογικά και μεμονωμένα, κάθε έναν και κάθε μία, από τους 227.844 αναγνώστες, που επιλέξατε το 2015 να ενημερωθείτε από τις σελίδες του Ράδιο Ηγουμενίτσα.

Σας ευχαριστούμε και σας υποσχόμαστε, πως και το 2016 θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε, αξιόπιστα, αντικειμενικά, άμεσα και αδέσμευτα για όλα τα καλά και τα στραβά της περιοχής μας.

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και ευτυχία.


Read More »
ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 227.844 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 227.844 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2015 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015 Rating: 5

Ανασκόπηση ειδήσεων της Θεσπρωτίας το 2015

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015
Ανασκόπηση ειδήσεων της Θεσπρωτίας το 2015


O Βαγγέλης Αναστασίου και ο Κώστας Τσώνης σχολιάζουν το 2015 στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου

Read More »
Ανασκόπηση ειδήσεων της Θεσπρωτίας το 2015 Ανασκόπηση ειδήσεων της Θεσπρωτίας το 2015 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ


Το είχαμε αναδείξει από την αρχή της διαχείρισης.
 
Είχαμε προειδοποιήσει.
 
Με αγωνία επιδιώξαμε να προλάβουμε και να προστατέψουμε.
 
Δυστυχώς αγνοηθήκαμε, κυρίως γιατί οι υπεύθυνοι έχουν καταβληθεί από διάφορα σύνδρομα, γιατί απλά δεν αντέχουν στην συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση των ΜΜΕ στην κριτική.
 
Είναι πρόκληση, λοιπόν, για τους πολίτες και κατοίκους του Δήμου της Ηγουμενίτσας, η Δημοτική Αρχή, να αναγγείλει τη λήξη της σύμβασης με τον εργολάβο της συγκέντρωσης και μεταφοράς των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών και μάλιστα βελούδινα, δηλαδή με κοινή συναίνεση.
 
Όταν μάλιστα η ομολογία πως οι κάτοικοι, μέσω του Δήμου, θα επιβαρυνθούν βαριά οικονομικά, επειδή την εργασία αυτή θα την διεκπεραιώσει ο Δήμος.
 
Χωρίς μάλιστα να διαθέτει τα απαιτούμενα μέσα και υποδομές.
 
Είναι ποινικά κολάσιμη η απόφαση αυτή, αν – και έτσι είναι – η λύση της σύμβασης έγινε με πρόταση του εργολάβου, επειδή δεν του επιτράπηκε, λόγω ελέγχου...

Τοπικών ΜΜΕ, να υλοποιεί το πρόγραμμα, παράνομα και καταχρηστικά, με την μη προβλεπόμενη βοήθεια του Δήμου, σε μέσα και προσωπικό.
 
Και αυτό γιατί, στις περιπτώσεις αυτές, οι σχετικοί νόμοι προβλέπουν «ρήτρες» οικονομικές κυρίως, μα και ποινικές.
 
Αν, λοιπόν, η βελούδινη αυτή λύση δεν προέβλεψε «ρήτρα» η υπόθεση «μυρίζει» για μια ακόμη φορά.
 
Χρέος, λοιπόν, της Δημοτικής Αρχής, πριν (και) η υπόθεση αυτή καταλήξει στα Δικαστήρια, να προβεί στην ενημέρωση του κοινού, όπως είναι υποχρεωμένη. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015 Rating: 5

Χάθηκε άλογο στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015
Χάθηκε άλογο στην Ηγουμενίτσα


Χάθηκε στην περιοχή Καταβόθρας - Ελευθερίου το άλογο της φωτογραφίας.
 
Είναι αρκετά μεγαλόσωμο, με αλυσίδα στο λαιμό και ακούει στο όνομα Σαμ
 
Παρακαλείται οποίος έχει δει κάτι, να επικοινωνήσει στο τηλ 6979308597
Read More »
Χάθηκε άλογο στην Ηγουμενίτσα Χάθηκε άλογο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Ο Γύρος της Πόλης μας με τρενάκι»

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015
Ηγουμενίτσα: «Ο Γύρος της Πόλης μας με τρενάκι»


Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. και ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους μικρούς μας φίλους ότι και σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2015 από τις 10:00-15:00 θα βρίσκεται στη πλατεία Δημαρχείου το τρενάκι και θα κάνει το δρομολόγιο το γύρο της πόλης το οποίο είναι προσφορά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων.

Read More »
Ηγουμενίτσα: «Ο Γύρος της Πόλης μας με τρενάκι» Ηγουμενίτσα: «Ο Γύρος της Πόλης μας με τρενάκι» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αποχαιρετούμε το 2015 μουσικά, στο Passepartout

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015
Ηγουμενίτσα: Αποχαιρετούμε το 2015 μουσικά, στο Passepartout


Read More »
Ηγουμενίτσα: Αποχαιρετούμε το 2015 μουσικά, στο Passepartout Ηγουμενίτσα: Αποχαιρετούμε το 2015 μουσικά, στο Passepartout Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015 Rating: 5

Όπλα και πυρομαχικά από την Αλβανία στις αποθήκες των τζιχαντιστών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015

Όπλα και πυρομαχικά από την Αλβανία στις αποθήκες των τζιχαντιστών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πυρομαχικά και οπλισμός από την Αλβανία, αποκαλύφθηκε στα οπλοστάσια του ISIS, Τα όπλα εντοπίστηκαν στην περιοχή Ντάες που εγκαταλείφθηκε από τους τρομοκράτες και η σχετική αποκάλυψη έγινε μετά από έρευνα διεθνούς οργάνωσης που έχει έδρα το Λονδίνο και αντικείμενο τη διερεύνηση συγκρούσεων ανά τον κόσμο.

Στο θέμα αναφέρεται εκτενώς το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης της Αλβανίας.

Πρόκειται άλλωστε για έναν ακόμη κρίκο που συνδέει τη γείτονα χώρα με τους τζιχαντιστές.

Το 2014 και ύστερα από αίτημα του ΝΑΤΟ, η Αλβανία είχε στείλει όπλα στο Ιράκ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο κατά των ακραίων ισλαμιστών. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα, θεωρούνται παλιότερα και μάλλον προήλθαν από παράνομη διακίνηση που έγινε από την Αλβανία προς την Συρία.
Πριν από έναν μήνα περίπου, η Αλβανική αστυνομία είχε προχωρήσει στην σύλληψη οκτώ ατόμων, μελών κυκλώματος που διακινούσε όπλα προς τη Συρία.

Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί όπλα διαφόρων τύπων, πυρομαχικά και χιλιάδες σφαίρες.

Μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας αναφέρονταν ότι οι οκτώ αποτελούσαν μέλη διεθνούς κυκλώματος που τροφοδοτούσε με όπλα τους ισλαμιστές της ISIS.

Δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου ανέφεραν ότι μέρος των όπλων διακινείτο προς την Ελλάδα και στη συνέχεια στη Συρία, καθώς και ότι ένα μέλος της σπείρας, έχει συλληφθεί και καταδικαστεί στην χώρα μας για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία.

Στον 39χρονο, μάλιστα, αποδόθηκε κεντρικός ρόλος στη δράση της σπείρας, καθώς ήταν αυτός που εντόπιζε τα όπλα, που στη συνέχεια διακινούσε το κύκλωμα.

Η Αλβανική αστυνομία καταζητούσε άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, φέρεται να τροφοδοτούσε το κύκλωμα με πυρομαχικά που αφαιρούσε από τις αποθήκες της Αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση της Αλβανικής Αστυνομίας και τη σύλληψη των οκτώ.
 
Read More »
Όπλα και πυρομαχικά από την Αλβανία στις αποθήκες των τζιχαντιστών (+ΒΙΝΤΕΟ)  Όπλα και πυρομαχικά από την Αλβανία στις αποθήκες των τζιχαντιστών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ο Μιχάλης Πασιάκος στην ΕΡΤ για τα οθωμανικά φορολογικά κατάστιχα του 16ου και 17ου αιώνα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015
Θεσπρωτία: Ο Μιχάλης Πασιάκος στην ΕΡΤ για τα οθωμανικά φορολογικά κατάστιχα του 16ου και 17ου αιώνα


Κατέφθασε στην Θεσπρωτία ο δίσκος με τα ψηφιακά αντίγραφα των οθωμανικών φορολογικών κατάστιχων του 16ου και 17ου αιώνα.

Έγινε το πρώτο απαραίτητο βήμα για να φωτιστεί η μεταβυζαντινή ιστορία της περιοχής μας με στοιχεία, μακριά από μυθοπλασίες και παραδοσιακές προσεγγίσεις. 
350 φύλλα, πλήρη ονομάτων των αρχηγών των οικογενειών ανά χωριό, στοιχείων παραγωγής και φορολογίας αλλά και ιστορικών αναφορών.

Οι Βλαχωρίτες γνώρισαν ήδη τους 13 παλιούς του 1551....

Πεδίο λαμπρό και για το ΚΙΜΕΘΕ να συμβάλλει να αξιοποιηθούν τάχιστα τα στοιχεία για όλη την Θεσπρωτία.
Read More »
Θεσπρωτία: Ο Μιχάλης Πασιάκος στην ΕΡΤ για τα οθωμανικά φορολογικά κατάστιχα του 16ου και 17ου αιώνα Θεσπρωτία: Ο Μιχάλης Πασιάκος στην ΕΡΤ για τα οθωμανικά φορολογικά κατάστιχα του 16ου και 17ου αιώνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015 Rating: 5