Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέταςΣυνελήφθη χθες (25-04-2021) το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Ιωαννιτών, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή τροχοφόρου.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο κατηγορούμενος προχθές (24-04-2021) αφαίρεσε από χωριό του Δήμου Ιωαννιτών δίκυκλη μοτοσικλέτα ενώ στη συνέχεια τη μετέφερε και την απόκρυψε σε στάβλο ιδιοκτησίας του.

Η κλεμμένη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πρόσκληση για φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
Θεσπρωτία: Πρόσκληση για φοίτηση στο Μουσικό ΣχολείοΜε αφορμή την επικείμενη ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Σχολείου (Γυμνάσιου) στον Δήμο Ηγουμενίτσας για το σχολικό έτος 2021-2022, καλούμε τους γονείς των μαθητών/τριών που φοιτούν στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου, Φιλιατών και Πάργας να εκδηλώσουν την πρόθεσή για εγγραφή του παιδιού/ών τους στο εν λόγω Σχολείο, το οποίο θα στεγαστεί στις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές του πρώην Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Μαζαρακιάς.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς, να αποστείλουν το συντομότερο, τα στοιχεία των μαθητών (Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, τάξη και σχολείο που φοιτούν, Τηλέφωνο Επικοινωνίας, e-mail), στο email (a_sxoliki@1345.syzefxis.gov.gr, mail@dide.thesp.sch.gr ) της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας και για περαιτέρω πληροφορίες να απευθύνονται στο τηλέφωνο 26653 61254, 2665023777.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Τι είναι το Μουσικό Γυμνάσιο;
Δημόσιο Γενικής Παιδείας Γυμνάσιο, ισότιμο με τα υπόλοιπα Δημόσια Γυμνάσια, όπου όπως σε όλα τα Γενικά Γυμνάσια της χώρας, διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Επιλογής. Η μόνη διαφορά είναι ότι διδάσκονται επιπλέον και μαθήματα Μουσικής Παιδείας (Μουσικών οργάνων, Μουσικών συνόλων και θεωρητικών μαθημάτων της Μουσικής).

2. Σκοπός
Η καλλιτεχνική και αισθητική καλλιέργεια των μαθητών μέσω της μουσικής παιδείας χωρίς υστέρηση της γενικής μόρφωσης. Έχει ανθρωπιστική κατεύθυνση και χρησιμοποιεί τη μουσική ως εκπαιδευτικό εργαλείο, για τη μαθησιακή, την κοινωνική, την ψυχική και την προσωπική ανάπτυξη των μαθητών.

3. Ειδικότερος σκοπός
Η προετοιμασία και κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής, ταυτόχρονα όμως τους προετοιμάζει και στο σύνολο της γενικής παιδείας, αν τελικά επιλέξουν άλλο τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης.

4. Χρειάζονται μουσικές γνώσεις για φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο;
Όχι. Για να γίνει δεκτός ένας μαθητής στο Μουσικό Σχολείο δεν είναι απαραίτητο να παίζει ένα μουσικό όργανο ή να γνωρίζει μουσική. Οι εισαγωγικές εξετάσεις ανιχνεύουν αν το παιδί διαθέτει μουσικές δεξιότητες και εμπειρίες.

5. Τί εννοούμε όταν λέμε μουσικές δεξιότητες;
Ρυθμική, φωνητική και ακουστική αντίληψη. Ο μαθητής τραγουδάει, χορεύει, ακούει μουσική. Μπορεί να συνοδεύσει το τραγούδι του και να επαναλάβει με παλαμάκια έναν ρυθμό.

6. Πώς μπορεί να εγγραφεί κάποιος στην Α’ τάξη του Μουσικού Σχολείου;
Με εισαγωγικές εξετάσεις, μουσικές δηλαδή δοκιμασίες που απευθύνονται στους υποψηφίους αποφοίτους της ΣΤ' Δημοτικού και διεξάγονται κάθε χρόνο συνήθως τον Ιούνιο.

7. Ποιες είναι οι εξετάσεις που χρειάζεται να δώσει ο υποψήφιος μαθητής της Α' Γυμνασίου;
Οι υποψήφιοι μαθητές αξιολογούνται σε απλά θέματα: Ρυθμός, Ακουστική ικανότητα, Φωνητική ικανότητα, Διάκριση ηχοχρωμάτων και προαιρετικά ένα Μουσικό Όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό).

8. Χρειάζεται ειδική προετοιμασία γι' αυτές τις εξετάσεις;
Το Μουσικό Σχολείο φροντίζει και γι' αυτό. Καλεί τους υποψήφιους μαθητές πριν τις εξετάσεις και τους προετοιμάζει στα αντικείμενα που πρόκειται να εξεταστούν.

9. Πόσο αδιάβλητες και αντικειμενικές είναι οι εξετάσεις;
Τα θέματα καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και έρχονται σφραγισμένα τις ημέρες των εξετάσεων, ενώ οι εξεταστές και οι επιτηρητές καθηγητές προέρχονται από μουσικά σχολεία άλλων περιοχών.

10. Αν σε κάποιον αρέσει η μουσική, αλλά δεν έχει μουσικές γνώσεις κι ούτε παίζει κάποιο όργανο, θα τα καταφέρει στο Μουσικό Σχολείο;
Ασφαλώς και θα τα καταφέρει. Αρκεί να του αρέσει η μουσική και να θέλει να μάθει.

11. Γιατί κάποιος μαθητής που ήδη έχει μουσικές γνώσεις και συνεχίζει να παρακολουθεί μουσικά μαθήματα, να έρθει στο Μουσικό Σχολείο;
Το Μουσικό Σχολείο προσφέρει μια σφαιρική και πολύπλευρη γνώση γύρω από τη μουσική. Ακόμη και αν ένα παιδί έχει μουσική παιδεία, στο Μουσικό Σχολείο θα έχει την ευκαιρία να μάθει, να δει και να ακούσει πολλά περισσότερα σε σχέση με τη μουσική.

12. Πόσο διευρυμένο είναι το ωράριο του Μουσικού Σχολείου;
Τα παιδιά απασχολούνται στο Μουσικό Σχολείο μία ή δύο διδακτικές ώρες την ημέρα περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία γενικής παιδείας. Όμως συμμετέχουν σε δραστηριότητες εποικοδομητικές και ευχάριστες που τους ξεκουράζουν. Το διδακτικό ημερήσιο πρόγραμμα αναπτύσσεται σε 8-9 ώρες διδασκαλίας (42 ώρες εβδομαδιαίως) με ένα διάλειμμα το μεσημέρι, όπου παρέχεται ένα γεύμα δωρεάν στους μαθητές.

13. Μεταφορά μαθητών προς/από το Μουσικό Σχολείο;
Δωρεάν μεταφορά από και προς την περιοχή κατοικίας με ειδικά μισθωμένα λεωφορεία ή ταξί με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας .

Το Μουσικό Σχολείο Ηγ/τσας θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και στο Τμήμα Ε΄ Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας. Τηλ. επικοινωνίας με την Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας 2665023777. E-mail: mail@dide.thesp.sch.gr
Read More »
Θεσπρωτία: Πρόσκληση για φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο Θεσπρωτία: Πρόσκληση για φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα στην Παραμυθιά

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα στην ΠαραμυθιάΑκόμα ένα βαρύ εργατικό «ατύχημα» ήρθε να προστεθεί στην ήδη μεγάλη λίστα που περιλαμβάνει εργαζόμενους που είτε έχουν χάσει τη ζωή τους η έχουν τραυματιστεί σοβαρά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτή τη φορά το εργατικό ατύχημα έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Απρίλη, κατά τη διάρκεια συντήρησης των μηχανημάτων σε λατομείο εξόρυξης αδρανών υλικών στην Ψάκα Παραμυθιάς, μπήκε σε λειτουργία ο ταινιοδρόμος του μηχανήματος με αποτέλεσμα ο συνάδελφος μας να χάσει το χέρι του.

Το ζήτημα αυτό δεν αποτελεί απλά ένα «ατύχημα» ή μια «κακιά στιγμή», αλλά είναι αποτέλεσμα της κατάστασης και των όρων εργασίας που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους. Η υπερεντατικοποίηση της εργασίας και οι ελλείψεις προσωπικού που καλύπτονται με τις υπερωρίες και τις κακοπληρωμένες μικρές και εποχιακές εργολαβίες, σε συνδυασμό με τη μη τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας.

Η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, οι επιπτώσεις από τις επαγγελματικές ασθένειες που στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας δεν καταγράφονται, είναι αποτέλεσμα του στόχου του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την μείωση του λειτουργικού κόστους.

Η υπάρχουσα σήμερα νομοθεσία για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων δεν εφαρμόζεται από την εργοδοσία και το αστικό κράτος μέσω των ελεγκτικών του μηχανισμών δεν ελέγχει την εφαρμογή της. Το παρατηρήσαμε έντονα τον τελευταίο χρόνο με τις συρροές κρουσμάτων κορονοϊού στις επιχειρήσεις.

Τα περισσότερα ατυχήματα είναι απόρροια της εντατικοποίησης της δουλειάς, της υπερεκμετάλλευσης, του άγχους, της αβεβαιότητας για το μέλλον, της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων και μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν όλες οι κυβερνήσεις.

Τα εργατικά συνδικάτα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις επιχειρήσεις

Το Μ-ΛΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους μπροστά στη Εργατική Πρωτομαγιά να οργανωθούν και να παλέψουμε συλλογικά για :
Ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.
Αποφασιστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.
Άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ
Ουσιαστική καταγραφή εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.
Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ και σε άλλους κλάδους και ειδικότητες (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) που δουλεύουν σε ομοιογενείς συνθήκες, ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Μείωση του χρόνου εργασίας για τα ΒΑΕ 6ωρο/5ήμερο/30ωρο και αύξηση των ημερών αδείας. Καθιέρωση επιδόματος Βαριάς Ανθυγιεινής Εργασίας.
Πλήρη κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο με ευθύνη του κράτους και αποκλειστική επιβάρυνση της εργοδοσίας.
Άμεση επίδοση ευθυνών στον εργοδότη για τα εργατικά ατυχήματα, κατάργηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τα εργατικά ατυχήματα που ρίχνει το βάρος στον εργαζόμενο.

o Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας και στις απλήρωτες υπερωρίες. Υποχρεωτική καταβολή άδειας για όλους τους εργαζόμενους μετά από υπερεργασία είτε από αλλεπάλληλες αλλαγές βάρδιας στην παραγωγή.

o Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους. Υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις.
Read More »
Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα στην Παραμυθιά Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

Πλύθηκε ο πεζόδρομος, επαναλειτουργούν οι δημόσιες τουαλέτες

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
Πλύθηκε ο πεζόδρομος, επαναλειτουργούν οι δημόσιες τουαλέτεςΗ Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 25 Απριλίου, πλύσιμο του πεζόδρομου της Γρ. Λαμπράκη, καθώς και των κάθετων σε αυτή οδών, Ελευθερίου Βενιζέλου και 23ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, με όλο το διαθέσιμο προσωπικό, πραγματοποιούνται εργασίες ελαιοχρωματισμού, κλαδέματος και κοπής χόρτων σε ολόκληρο τον Δήμο.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι εδώ και λίγες μέρες τέθηκαν και πάλι σε λειτουργία οι δημόσιες τουαλέτες της πλατείας Δημαρχείου. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα – Παρασκευή από τις 08:00 – 14:00.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι χρέος όλων μας να διατηρούμε καθαρούς τους δημόσιους χώρους, να τους προφυλάσσουμε από βανδαλισμούς, αλλά και να δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό στους υπαλλήλους καθαριότητας.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Χριστίνα Τζέλλου
Read More »
Πλύθηκε ο πεζόδρομος, επαναλειτουργούν οι δημόσιες τουαλέτες Πλύθηκε ο πεζόδρομος, επαναλειτουργούν οι δημόσιες τουαλέτες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

Και σήμερα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 16 σε όλη την Ήπειρο

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
Και σήμερα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 16 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 3
ΠΕ Ιωαννίνων 9
ΠΕ Πρέβεζας 2
Read More »
Και σήμερα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 16 σε όλη την Ήπειρο Και σήμερα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 16 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

ΚΚΕ (μ-λ): ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
ΚΚΕ (μ-λ): ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚΣυμπολίτες , εργαζόμενοι/νες
Τα σχέδια και η απόφαση της δημοτικής αρχής για μετατροπή της Παιδικής Χαράς της πόλης σε πάρκινγκ είναι εγκληματικά και δεν πρέπει να περάσουν!

Αποτελούν ευθεία επίθεση απέναντι στα παιδιά μας και στο δικαίωμά τους να έχουν ασφαλείς ελεύθερους χώρους να παίζουν, να χαίρονται, να συναντιούνται με τους φίλους τους.

Αποτελούν ευθεία επίθεση στις λαϊκές οικογένειες που αναζητούν προστατευμένους ανοιχτούς χώρους για να συνοδεύουν τα παιδιά τους, επιβλέποντάς τα και παίρνοντας μια ανάσα από την ασφυχτική καθημερινότητα.

Δε φτάνει που τα παιδιά μας στοιβάζονται σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια, σε απαράδεκτα νηπιαγωγεία κλουβιά – ισόγεια πολυκατοικιών με στενάχωρες αίθουσες και αυλές, δε φτάνει που καμιά συντήρηση δε γίνεται στους λιγοστούς ελεύθερους χώρους με αποτέλεσμα να παίζουν δίπλα σε κινδύνους, τώρα θέλουν να τους αρπάξουν και τη μοναδική Παιδική Χαρά!

Περισσεύει το θράσος στη δημοτική αρχή όταν επιχειρεί να κρύψει αυτά τα εκτρωματικά σχέδια πίσω από ωραίες λέξεις περί «ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και αναβάθμισης της αστικής κινητικότητας»!

Στην πραγματικότητα η μόνη έγνοια τους είναι να πέσει το χρήμα από τα ευρωπαϊκά ταμεία σχεδιάζοντας μια πόλη- τουριστικό πάροχο, τσιμεντοποιημένη και εντελώς αφιλόξενη για τους κατοίκους της.

Στην υπηρεσία των «μεγαλόπνοων» κυβερνητικών σχεδίων του ξεπουλήματος του λιμανιού και της παραλίας, των «επενδύσεων» που ευλογούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, της κατασκευής μαρίνας απέναντι ακριβώς από την Παιδική Χαρά και ό,τι άλλο ονομάζουν «ανάπτυξη» για να εξασφαλιστούν τα κέρδη για τους λίγους και να κάνουν αφόρητη τη ζωή για τους πολλούς.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια πρέπει να ορθώσουμε τείχος εναντίωσης!

Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, να υπερασπιστούμε την πόλη μας και τους ελεύθερους χώρους της. Αν περάσουν, τίποτα δε θα θυμίζει την πόλη που ξέρουμε.

Καμιά εμπιστοσύνη σε υποσχέσεις, καμιά αναμονή, καμιά υποχώρηση.

Η Παιδική Χαρά όχι μόνο πρέπει να παραμείνει στη θέση της αλλά να γίνει όμορφη, ασφαλής και λειτουργική. Μόνο ο αγώνας των ίδιων των πολιτών της Ηγουμενίτσας μπορεί να το διασφαλίσει!

Πρέπει να φτιαχτούν πλατιές, μαζικές και ενωτικές πρωτοβουλίες που θα κάνουν γνωστό το ζήτημα στο λαό της πόλης και θα οργανώσουν κινητοποιήσεις για την αποτροπή αυτών των σχεδίων.
Read More »
ΚΚΕ (μ-λ): ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΚΕ (μ-λ): ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

Η ΔΩΔΩΝΗ στραγγίζει τη ζωή και κρατάει πάντα το καλύτερο μέσω της νέας τηλεοπτικής της καμπάνιας

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
Η ΔΩΔΩΝΗ στραγγίζει τη ζωή και κρατάει πάντα το καλύτερο μέσω της νέας τηλεοπτικής της καμπάνιαςΣτο νέο σποτ πρωταγωνιστεί το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό και η Χριστίνα Φλαμπούρη, η μόνη Ελληνίδα που έχει κατακτήσει τις 7 κορυφές του κόσμου

Η νέα διαφημιστική καμπάνια της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ βρίσκεται ήδη στον αέρα, με στόχο να αναδείξει το κορυφαίο στραγγιστό της γιαούρτι και την ουσία της ζωής, προσκαλώντας μας να την στραγγίξουμε και να τη ζήσουμε στο έπακρο, απολαμβάνοντάς την κάθε στιγμή.

Με πρωταγωνιστές το αγαπημένο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό και την Χριστίνα Φλαμπούρη, τη μόνη Ελληνίδα που κατέκτησε τις 7 κορυφές του κόσμου, το νέο διαφημιστικό σποτ εστιάζει στην πραγματική ουσία της ζωής η οποία κατακτάται μέσα από εκείνες τις εμπειρίες που κάνουν τον κάθε άνθρωπο ευτυχισμένο. Στο πλαίσιο αυτό, στο νέο διαφημιστικό της, η ΔΩΔΩΝΗ μας προσκαλεί να δοκιμάζουμε αλλά να γευόμαστε ότι ξυπνάει τη φύση μέσα σας, να κάνουμε φίλους αλλά να πορευόμαστε με τους καλύτερους, να ανακαλύπτουμε αλλά να κρατάμε όσα μιλούν στην καρδιά μας, να ταξιδεύουμε παντού αλλά να επιστρέφουμε εκεί που αισθανόμαστε σπίτι μας, στραγγίζοντας τη ζωή και κρατώντας πάντα το καλύτερο.

Η νέα διαφημιστική ταινία είναι εμπνευσμένη από την κορυφαία θέση που κατέχει σήμερα το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, ως ένα από τα κυρίαρχα σε πωλήσεις γιαούρτια στην ελληνική αγορά. Έτσι, με κοινό παρονομαστή την επιτυχία και την αγάπη για όλα όσα μας γεμίζουν, η ιστορία της ταινίας βασίζεται στα κοινά χαρακτηριστικά που έχει το μοναδικό αυτό γιαούρτι και η Χριστίνα Φλαμπούρη, η οποία κατακτά τους στόχους της και στραγγίζει τη ζωή, κρατώντας όλα αυτά που έχουν σημασία.

Mε σημείο εκκίνησης την Ήπειρο, το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό παράγεται μόνο από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών ως ιδανική, υγιεινή και νόστιμη επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, χάρη στη μοναδική υφή, την υψηλή ποιότητα και την πλούσια γεύση του.

Και αυτή η γεύση, η γεύση του γιαουρτιού ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, είναι αυτή που μπορεί να μας συντροφεύσει σε όλες εκείνες τις στιγμές που επιθυμούμε να απολαύσουμε ακόμη και τα πιο απλά πράγματα, κάνοντας τις ακόμη καλύτερες.

Η νέα διαφημιστική ταινία της ΔΩΔΩΝΗ δημιουργήθηκε από την BBDO, σε παραγωγή της STEFI.

Ανακαλύψτε και εσείς την πραγματική αξία του να στραγγίζουμε τη ζωή, με ένα κλικ εδώ.


Read More »
Η ΔΩΔΩΝΗ στραγγίζει τη ζωή και κρατάει πάντα το καλύτερο μέσω της νέας τηλεοπτικής της καμπάνιας Η ΔΩΔΩΝΗ στραγγίζει τη ζωή και κρατάει πάντα το καλύτερο μέσω της νέας τηλεοπτικής της καμπάνιας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, Πορεία προς την Ανάσταση - Tου Γεώργιου Ματρακούκα

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, Πορεία προς την Ανάσταση - Tου Γεώργιου ΜατρακούκαΜια μακρά περίοδος προετοιμασίας που άρχισε τρεις εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή, με την αρχή του Τριωδίου, μας οδήγησε με νηστεία και προσευχή, στην μεγάλη θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου μας στα ιεροσύλημα. «Ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα και ο Υιός του ανθρώπου παραδοθήσεται» (Ματθ. 20, 18). Τώρα πλέον «σιγησάτω πάσα σαρξ».

Το Σάββατο του Λαζάρου έληξε περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και με τον Εσπερινό της Κυριακής των Βαΐων, άρχεται η μεγάλη εβδομάδα, μια συμπόρευσή μαζί με τον Χριστό προς το Πάθος, έχοντας όμως μια ελπίδα ότι θα ακολουθήσει και η δική μας Ανάσταση. Πραγματικά Μεγάλη, όχι φυσικά σε διάρκεια, αλλά σε σπουδαιότητα για τη ζωή κάθε πιστού, ονομάστηκε Μεγάλη από τους πρώτους κιόλας χριστιανικούς αιώνες και όπως μας εξηγεί ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος, μεγάλα και κοσμοσωτήρια γεγονότα συνέβησαν στη διάρκειά της, τα άγια και άχραντα Πάθη, η θεόσωμη Ταφή και η ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου μας. Μια εβδομάδα που χαρακτηρίζονται από βαθειά κατάνυξη, έντονη συμμετοχή των πιστών και με υψηλής θεολογικής και ποιητικής αξίας κείμενα που μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να ζήσουμε κυριολεκτικά τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου «Συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν… ίνα και συζήσωμεν αυτώ…».

Κυριακή των Βαΐων:
Μια είσοδος θριαμβευτική, ο λαός των Ιεροσολύμων υποδέχεται το Χριστό, ένα πλήθος έκπληκτο από το θαύμα της ανάστασης του Λαζάρου, φωνάζει, επευφημεί, κουνά στα χέρια του κλαδιά ελιών και «Βάϊα φοινίκων» κραυγάζοντας, «Ὡσαννά εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου, ὁ Βασιλεύς τοῦ Ἰσραήλ». Ο Χριστός καθισμένος επί πώλου όνου, και τα μικρά παιδιά κουνούν τα βάγια των φοινίκων, «Ἐκ στόματος νηπίων καὶ θηλαζόντων κατηρτίσω αἶνον».
Κι εμείς αυτή τη μέρα σε ανάμνηση εκείνης της υποδοχής κρατάμε κλαδιά δάφνης υποδεχόμενοι τον Κύριο όχι σαν ένα κοσμικό βασιλιά, όπως τον φαντάζονταν οι Ιουδαίοι, αλλά σαν αιώνιο, πνευματικό βασιλιά. Η είσοδος, όμως, του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα ήταν και η αρχή της πορείας Του προς το Πάθος. Ήδη οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι είχαν αποφασίσει τη θανάτωσή Του και ο Ιούδας την προδοσία. Γι’ αυτό και η Κυριακή των Βαΐων είναι ταυτόχρονα και η έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ας αφήσουμε τις βιοτικές μέριμνες, τα πάθη μας και την αγωνία για το μέλλον, με την ψυχή και καρδιά μας ας ακούσουμε τα νήπια που καταρτίζουν αίνο προς το Θεό και ας αφήσουμε την παιδικότητα και την αθωότητα πού ο καθένας μας κρύβει μέσα του, να βγει στην επιφάνεια.

Κυριακή Βαΐων απόγευμα ο όρθρος της Μ. Δευτέρας
Η Εκκλησία στολίζεται πένθιμα, οι ιερείς φορούν σκουρόχρωμα άμφια ενδεικτικά πένθους, μπροστά στην Ωραία Πύλη τοποθετείται η εικόνα του Νυμφίου στην οποία ο Χριστός φέρει ακάνθινο στεφάνι «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός.»
Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αγ. Ιωσήφ του παγκάλου, γιου του πατριάρχη Ιακώβ. Ο Ιωσήφ θεωρείται τύπος του Χριστού για τα παθήματα, την αρετή του, την πραότητα και την ανεξικακία του. Και ο Κύριος φθονήθηκε από τους αρχιερείς, τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους και αφού υπέφερε πολλά για τη σωτηρία μας δοξάστηκε με την Ανάστασή Του. Επίσης τη Μ. Δευτέρα τελείται ανάμνηση της ξηρανθείσας συκής. Το Ευαγγέλιο του Όρθρου της Μ. Δευτέρας αφηγείται όχι μόνο το επεισόδιο της συκής αλλά και τις παραβολές των δύο γιων (Ματθ. 21, 28-32) και των κακών γεωργών (Ματθ. 21, 33-46) μέσο των οποίων ο Κύριος προείπε την απόρριψη Του ισραηλιτικό λαό. Οι παραβολές αυτές ελέχθησαν την ημέρα μετά την Κυριακή των Βαΐων και γι’ αυτό η Εκκλησία όρισε να διαβάζονται την Μ. Δευτέρα.

Μ. Δευτέρα απόγευμα ο όρθρος της Μ. Τρίτης
Η ανάμνηση της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου (Ματθ. 25, 1 – 13). Η Εκκλησία μας καλεί να είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατώντας τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιο Νυμφίο, τον Κύριό μας ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία. Όμως οι ύμνοι της ημέρας αναφέρονται και στην παραβολή των ταλάντων (Ματθ. 25, 14–30) καθώς και στη μέλλουσα κρίση (Ματθ. 25, 31 – 46). Οι τρεις αυτές παραβολές αποτελούν μέρος μιας μεγάλης διδασκαλίας που έκανε ο Χριστός κατ’ ιδίαν στους μαθητές Του στο Όρος των Ελαίων λίγες μέρες πριν από το Πάθος Του. Σ’ αυτή την ομιλία περιλαμβάνονται σπουδαίες και βαρυσήμαντες προβλέψεις για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και τη συντέλεια του κόσμου. Ο Κύριος τόνισε ακόμα πως πρέπει να ήμαστε πάντα έτοιμοι να Τον υποδεχτούμε γιατί θα έρθει σε άγνωστο χρόνο.
«Τον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ….»

Μ. Τρίτη απόγευμα ο όρθρος της Μ. Τετάρτης
Το συναξάρι της Μ. Τετάρτης αναφέρει ως θέμα την άλειψη του Κυρίου με μύρο από μια γυναίκα πόρνη, γεγονός που συνέβη λίγο πριν από το πάθος Του. Η υμνογραφική παράδοση συγκρίνει την μετάνοια της πόρνης με το φοβερό ολίσθημα του Ιούδα και παραλληλίζει τις δύο ψυχικές καταστάσεις. Η πόρνη ελευθερώνεται από την αμαρτία και μετανοεί, ενώ ο Ιούδας αιχμαλωτίζεται από τη φιλαργυρία και αποχωρίζεται απ’ το Θεό. Η υμνολογία της ημέρας μας φέρνει στη μνήμη μας και τη σύγκλιση του Συνεδρίου, το οποίο και αποφάσισε τη σύλληψη και την καταδίκη του Κυρίου.

Μ. Τετάρτη απόγευμα ο όρθρος της Μ. Πέμπτης
Τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης είναι κατά σειρά τα εξής: 1. Ο Ιερός Νιπτήρας, δηλ. το πλύσιμο των ποδιών των Αποστόλων από τον ίδιο τον Κύριο. 2. Ο Μυστικός Δείπνος, δηλ. η παράδοση του μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας από το Χριστό. 3. Η «υπερφυής προσευχή», δηλ. η αγωνιώδης προσευχή του Κυρίου στη Γεσθημανή πριν τη σύλληψή Του. 4. Η προδοσία του Ιούδα.
Ηχούν και σήμερα, απελπιστικά χωρίς αντίκρισμα οι φράσεις, «ουκ ήλθον διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι», «ο μείζων εν υμίν γενέσθω ως ο νεώτερος, και ο ηγούμενος ως ο διακονών». Όσοι έχουν μάθει να εξουσιάζουν, παραδίδουν με πολλή δυσκολία την εξουσία, δεν μπορούν να διανοηθούν ότι πρώτιστο χρέος του ηγέτη είναι να αγαπά, να προσφέρει και να διακονεί.
Αυτό είναι το ήθος και η πρόταση της Εκκλησίας στον κόσμο μας. Διακονείς όταν συγχωρείς, διακονείς όταν αναλώνεσαι ακούγοντας τους καημούς του άλλου, διακονείς όταν το εγώ σου, τη νίκη σου, τον θρίαμβό σου, τον μεταμορφώνεις σε θρίαμβο των πολλών, σε παραίτηση από την ατομική σου αυτάρκεια, την ατομική σου ευτυχία, την ατομική σου δόξα!

Μ. Πέμπτη απόγευμα ο όρθρος της Μ. Παρασκευής
Η Μεγάλη Παρασκευή είναι αναμφίβολα η ιερότερη και σεβασμιότερη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Γιατί κατ αυτήν τιμάμε τα φρικτά και σωτήρια πάθη τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η ημέρα αυτή μάς υπενθυμίζει όλα, όσα προς Χάρη μας υπέμεινε ο Κύριος, όπως τα απαριθμεί ο Συναξαριστής: «τούς εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τις ύβρεις, τούς γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τούς ήλους, την λόγχην· και προ πάντων τον σταυρόν και τον θάνατον». Γίνεται επίσης μνεία τού ευγνώμονος Ληστού, ο οποίος για την μετάνοιά του «πρώτος παραδείσου πύλας ανοίξας εισήλθεν».
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ακολουθίας είναι η ανάγνωση 12 Ευαγγελίων. Το πρώτο περιλαμβάνει τις υποθήκες του Χριστού προς τους μαθητές και την αρχιερατική προσευχή Του, ενώ υπόλοιπα Ευαγγέλια εξιστορούν τη σύλληψη, τη δίκη, τα πάθη, το σταυρικό θάνατο, την ταφή του Κυρίου καθώς και την ασφάλιση του τάφου με τη βοήθεια της κουστωδίας. Μετά την ανάγνωση του πέμπτου Ευαγγελίου γίνεται η λιτάνευση του Εσταυρωμένου, η τοποθέτηση Του στο μέσο του Ναού καθώς ο χορός ψάλλει αργά και κατανυκτικά: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι τήν γην κρεμάσας…».

Μ. Παρασκευή απόγευμα ο όρθρος του Μ. Σαββάτου
Την ημέρα αυτή εορτάζουμε «την θεόσωμον ταφήν και την εις άδου κάθοδον» του Κυρίου. Ο Χριστός αναπαύεται μέσα στον τάφο, όπως «αναπαύθηκε» όταν πρωτοδημιούργησε τον κόσμο την έβδομη μέρα. Όμως αναπαύεται ως θεάνθρωπος. Πνευματικά ο ίδιος μεταβαίνει στον Άδη και συνεχίζει το σωτηριώδες έργο του. Η κάθοδος αυτή ήταν το τελειωτικό χτύπημα κατά του θανάτου. «Τοῦτο γὰρ ἐστι τὸ εὐλογημένον Σάββατον, αὕτη ἐστὶν ἡ τῆς καταπαύσεως ἡμέρα, ἐν ᾗ κατέπαυσεν ἀπὸ πάντων τῶν ἔργων αὐτοῦ, ὁ μονογενὴς Υἱὸς τοῦ Θεοῦ, τῇ σαρκὶ σαββατίσας».

Μ. Σάββατο βράδυ ο όρθρος της Κυριακής του Πάσχα
Η ακολουθία της Αναστάσεως όπου θα ακουστεί ο μέγας και θριαμβευτικός παιάνας της εκκλησίας, το «Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος». Η αρχή μιας νέας ζωής, η εορτή των εορτών και πανήγυρις πανηγύρεων. Είναι η νέκρωση του θανάτου, ο Άδης επικράνθη καθώς Ανέστη Χριστός και πάλιν και πολλάκις Ανέστη.

Πάσχα είναι η γεύση της Βασιλείας του Θεού, η φωνή του Ουρανού που έρχεται μέσα μας, όταν μεταλαμβάνουμε, για λίγο έστω, η ψυχή μας μεταμορφώνεται, ηρεμεί, νιώθει κάτι από την συγγνώμη και την αγάπη που ανατέλλει μέσα από τον Τάφο.
Πάσχα είναι η αλλαγή της ζωής μας, η ανάστασή μας από τα πάθη και τις κακίες που μας έχουν κυριεύσει.
Πάσχα είναι η συντριβή του έσχατου εχθρού της ανθρώπινης φύσης, που είναι ο θάνατος: Θανάτω θάνατον πατήσας...
Πάσχα δεν μπορεί να νοηθεί μακριά από την Εκκλησία.

Κλείνοντας ας θυμηθούμε τα λόγια του πατρός Μωυσέως του Αγιορείτου:
«Πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή, να ‘σαι μόνος σαν το Χριστό προσμένοντας το τελευταίο καρφί, το ξύδι, τη λόγχη. Τις ζαριές ν’ ακούς ατάραχα στο μοίρασμα των υπαρχόντων σου, τις βλαστήμιες, τις προκλήσεις, την αδιαφορία. Πριν την Παρασκευή δεν έρχεται η Κυριακή, τότε λησμονάς τα μαρτύρια των δρόμων της Μεγάλης Παρασκευής της ζωής μας. Μην ξαφνιαστείς, μη φοβηθείς στ’ απρόσμενο σουρούπωμα. Οι μπόρες του ουρανού δε στερεύουν. Η ξαστεριά θα ’ρθει το Σαββατόβραδο. Τότε λησμονάς τα μαρτύρια των δρόμων της μεγάλης Παρασκευής της ζωής μας».

«Χριστός εγερθείς εκ νεκρών απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο. Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας. Αμήν»

Καλό Πάσχα, καλή πορεία προ της Ανάσταση !
Read More »
Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, Πορεία προς την Ανάσταση - Tου Γεώργιου Ματρακούκα Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, Πορεία προς την Ανάσταση - Tου Γεώργιου Ματρακούκα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τον ακρωτηριασμό του 46χρονου

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τον ακρωτηριασμό του 46χρονουΣυναδέλφισσες – Συνάδελφοι, μόλις λίγες μέρες μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα στην Κοζάνη που είχε ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε δυο συναδέλφους οικοδόμους, σημειώθηκε εργατικό ατύχημα αυτή τη φορά στο νομό μας.
Το νέο εργατικό ατύχημα έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Απρίλη, όταν κατά τη διάρκεια συντήρησης των μηχανημάτων σε λατομείο εξόρυξης αδρανών υλικών στην Ψάκα Παραμυθιάς, μπήκε σε λειτουργία ο ταινιοδρόμος του μηχανήματος με αποτέλεσμα ο συνάδελφος μας να χάσει το χέρι του.
Τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο και στην οικογένεια του και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.
Όμως για το ατύχημα δεν φταίει ούτε η «κακιά στιγμή» ούτε η κακιά τύχη. Είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης των ουσιαστικών και αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και της εντατικοποίησης της εργασίας, που οδηγεί σ’ αυτά τα εργατικά εγκλήματα και αυξάνει τη λίστα των εργατών που χάνουν τη ζωή τους η σακατεύονται στο βωμό του κέρδους.
Είναι το κυνήγι του κέρδους που οδηγεί στη μη λήψη και τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων για να προχωράνε τα έργα της εργοδοσίας απρόσκοπτα.
Οι ευθύνες τόσο των εργοδοτών, όσο και της κυβέρνησης είναι τεράστιες.
Την ίδια ώρα, που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου, η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει νόμο για την κατάργηση του 8ωρου και την επιβολή 10ωρης εργασίας, χωρίς επιπλέον αμοιβή για τους εργαζόμενους.
Αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων, φτιάχνει πλαίσιο που θα χειροτερεύει και θα αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια της ζωής μας, για να καρπώνονται μεγαλύτερα κέρδη οι εργοδότες.
Κράτος και εργοδότες έχουν τσαλαπατήσει τα όποια πρωτόκολλα προστασίας της ζωής μας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ανύπαρκτα, ελάχιστοι έως καθόλου είναι οι έλεγχοι για πιστοποιήσεις ασφάλειας στα τεχνικά έργα, ανύπαρκτος ο ελεγκτικός μηχανισμός. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας υποστελεχωμένο. Ειδικά στο Νομό μας δεν υπάρχει καν επόπτης εργασίας εδώ και χρόνια με ευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Απαιτούμε τώρα να επαναλειτουργήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο νόμο μας στελεχωμένο με όλο το απαραίτητο υπαλληλικό προσωπικό που χρειάζεται για να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στους χώρους εργασίας.
Απαιτούμε να παρθούν μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τόσο στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, όσο και συνολικά σε όλους τους χώρους δουλειάς στο νομό μας, με ευθύνη του υπουργείου εργασίας και της κυβέρνησης.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, για να μην θρηνούμε κάθε εβδομάδα συναδέλφους, για να γυρνάμε σπίτι μας υγιείς και αρτιμελείς πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Να οργανωθούμε στα σωματεία μας, συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αναγκαία για την προστασία της ζωής μας.
Σε κάθε εργοτάξιο του νομού μας οι οικοδόμοι και όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας στα χέρια μας, συγκροτώντας Σωματειακές επιτροπές για τα δικαιώματα μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
25/4/2021
Read More »
Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τον ακρωτηριασμό του 46χρονου Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τον ακρωτηριασμό του 46χρονου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

4 θετικά από τα rapid test στην Ηγουμενίτσα - Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
4 θετικά από τα rapid test στην Ηγουμενίτσα - Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού, συνεχίζουν τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 σε πεζούς.
Τα τεστ θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου έως και τη Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου, 10:00 έως 14:00, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Ηγουμενίτσα.
Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Τέλος, γνωστοποιούμε ότι την εβδομάδα 19-23 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν 340 rapid test και βρέθηκαν 4 θετικά.
* Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών τα τεστ θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

Read More »
4 θετικά από τα rapid test στην Ηγουμενίτσα - Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα 4 θετικά από τα rapid test στην Ηγουμενίτσα - Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

ΤΟ PARKING ΤΟΥΣ - Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
ΤΟ PARKING ΤΟΥΣ - Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑΕδώ και δεκαετίες η μεγάλη παιδική χαρά είναι τόπος όπου πολλοί και πολλές από εμάς μεγαλώσαμε, γνωριστήκαμε, παίξαμε, χτίσαμε αναμνήσεις. Για τους λόγους αυτούς, αλλά και γιατί είναι βασικό κομμάτι των ελάχιστων δημόσιων χώρων της πόλης, αποτελεί λαϊκή περιουσία και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Εμείς, πρωτοβουλία κατοίκων της Ηγουμενίτσας, τασσόμαστε ενάντια στην απόφαση της δημοτικής αρχής να μετατρέψει την παιδική χαρά σε parking, ενάντια στην τσιμεντοποίηση και στη μετέπειτα εμπορευματοποίησή της. Δε μπορεί ερήμην μας η δημοτική αρχή να αρπάξει έναν από τους ελάχιστους δημόσιους χώρους, σε μια πόλη δίχως εναλλακτικές διεξόδους αναψυχής, προκειμένου να τον παραδώσει στα χέρια μιας ευρύτερης πολιτικής που παραμερίζει τους κατοίκους. Μιας πολιτικής που εργαλειοποιεί τα δημόσια αγαθά και το περιβάλλον με στόχο την κερδοφορία για το ιδιωτικό κεφάλαιο στο όνομα μιας «ανάπτυξης» που δεν απευθύνεται στην ποιότητα της καθημερινής ζωής όλων εμάς που επιλέγουμε να ζούμε εδώ.

Δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης από μεριάς μας για την παραχώρηση της παιδικής χαράς και τη μετατροπή της σε parking.

Θεωρούμε εμπαιγμό και παραπλάνηση το πρόσχημα της δημοτικής αρχής για μετατόπιση της υπάρχουσας παιδικής χαράς επί του παραλιακού μετώπου, στη θέση του παλιού PARK, καθώς γνωρίζουμε ότι ο δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία στο χώρο αυτό. Η παραλιακή ζώνη, βρίσκεται για την ώρα υπό την αποκλειστική διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Γνωρίζοντας ότι ο ΟΛΗΓ θα παραχωρηθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο, δε μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι αυτό θα συμπαρασύρει και την εν λόγω περιοχή.

Στην περαιτέρω παραπλάνησή μας, ότι σε parking θα μετατραπεί εν τέλει μόνο ένα τμήμα της παιδικής χαράς, και συγκεκριμένα αυτό που δε διαθέτει παιχνίδια και ψηλό πράσινο, απαντάμε επίσης ότι στεκόμαστε ενάντια και σε αυτήν την πρακτική. Η παιδική χαρά είναι στο σύνολό της ένας ελεύθερος χώρος παιχνιδιού και βόλτας για τους κατοίκους της πόλης και αν επιθυμούμε οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτόν, θα ήταν μόνο για τη βελτίωσή του.


Απαιτούμε η δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόφαση για μετατροπή της παιδικής χαράς σε parking. Θεωρούμε την απόφαση αυτή, επίθεση στους κατοίκους και κυρίως στα παιδιά της πόλης, για τα οποία δεν υπάρχουν άλλες παιδικές χαρές πέραν αυτής δίπλα στο λιμανάκι της πόλης που ήδη έχει σμικρυνθεί. 
Δε θα ανεχτούμε την υποβάθμιση και την κλοπή των χώρων που ανήκουν σε όλες και όλους μας.
Θέλουμε για την παιδική χαρά, ενίσχυση του πρασίνου με δεντροφυτεύσεις, εμπλουτισμό των παιχνιδιών και επισκευή των εγκαταστάσεών της που έχουν εγκαταλειφθεί, και θέτουν σε κίνδυνο τους χρήστες του χώρου, παιδιά και μεγάλους. Δεν εμπιστευόμαστε κανένα πλάνο ανάπλασης που ξεριζώνει πλατάνια, όπως έκανε στην παλιότερη παιδική, που τσιμεντοποιεί την πλατεία δημαρχείου με το πρόσχημα ενός υπόγειου parking που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, υποβαθμίζοντας την ποιότητα του χώρου και μεριμνώντας μόνο για τραπεζοκαθίσματα. 
Τη στιγμή που και οι υπόλοιποι δημόσιοι χώροι παρουσιάζουν μια εικόνα εγκατάλειψης από μεριάς του δήμου, που τους εργαλειοποιεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτικών επιχειρήσεων, εμείς θέτουμε τα προτάγματά μας και για αυτούς. Αντιστρέφουμε από τα κάτω το δημόσιο λόγο για τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της πόλης μας, και διεκδικούμε την αναβάθμιση της ποιότητάς τους, ξεκινώντας με την υπεράσπιση της παιδικής χαράς.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣRead More »
ΤΟ PARKING ΤΟΥΣ - Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΤΟ PARKING ΤΟΥΣ - Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

52 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021
52 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκαςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (25-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (52) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(41) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 14 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(11) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 1 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
52 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας 52 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

Σελίδες