Νοσοκομεία στο κόκκινο - Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς της Ηπείρου

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Νοσοκομεία στο κόκκινο - Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς της ΗπείρουΜε μία ανακοίνωση- κραυγή αγωνίας οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ηπείρου τοποθετούνται στα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας, στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στις αναστολές εργασίες και στα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ήδη ο χώρος της υγείας βρίσκεται σε κινητοποιήσεις και οι υγειονομικοί δηλώνουν ότι δεν θα προχωρήσουν στην κατάθεση πιστοποιητικών εμβολιασμού στις 31 του μήνα.

Κάθε εργαζόμενος που μπορεί να τεθεί σε αναστολή αποτελεί πολύτιμη μονάδα για την λειτουργία των νοσοκομείων τα οποία βρίσκονται ούτως ή άλλως σε οριακή κατάσταση.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου σε δική της παρέμβαση επισημαίνει ότι «ο νόμος περί αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων έρχεται να τιμωρήσει μια μερίδα εργαζομένων άλλα έρχεται να τιμωρήσει και την άλλη μερίδα τους εμβολιασμένους οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα κενά, να διπλασιάσουν την εργασία τους να υποστούν μεγαλύτερη επιβάρυνση από τα προηγούμενα κύματα. Τα νοσοκομεία παρ’ όλες τις υποσχέσεις είναι ανοχύρωτα , υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ακόμη και ξαναρχόμαστε να συγχωνεύσουμε κλινικές , να ανοίξουμε εκ νέου τις μονάδες covid.

Τα χρόνια νοσήματα έχουν εκτιναχτεί στα ύψη, τα νοσοκομεία γεμίζουν καθημερινά στις εφημερίες με χρονίως πάσχοντες, παραμελημένους ασθενείς , ασθενείς που δεν μπορούν – δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα- να λύσουν το πρόβλημα υγείας τους. Η κατάσταση επιβαρύνεται καθώς τα περιφερικά νοσοκομεία λειτουργούν σήμερα ως Κέντρα Υγείας και δεν δύνανται να αντεπεξέλθουν στις σημερινές συγκυρίες».

Η ΕΙΝΗ εξαρχής τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας του μαζικού καθολικού εμβολιασμού των υγειονομικών αλλά και του γενικού πληθυσμού.

Ωστόσο η κυβέρνηση με το νόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών μεταθέτει την ευθύνη στους υγειονομικούς. Το εμβόλιο είναι ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης για αυτό και το μεγαλύτερο μέρος των υγειονομικών το έχει αποδεχθεί.

«Tα εμβόλια είναι αποδεδειγμένα επίτευγμα της επιστήμης για την μείωση και την εξάλειψη των λοιμωδών νοσημάτων. Είναι όπλο στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνδυασμό με όλα τα άλλα μέτρα πρόληψης και την αδήριτη ανάγκη ύπαρξης ενός αποκλειστικά δημόσιου και απολύτως δωρεάν, πλήρως αναπτυγμένου, στελεχωμένου και εξοπλισμένου δημόσιου συστήματος υγείας σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα του Πρωτοβάθμιου.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να τα διασφαλίσει αλλά αξιοποιεί την αναγκαιότητα του εμβολιασμού για να καλλιεργήσει «τον κοινωνικό αυτοματισμό», να στοχοποιήσει τους υγειονομικούς οι οποίοι 17 ολόκληρους μήνες δίνουν μάχη εκτεθειμένοι σε συνθήκες εντατικοποίησης και τραγικών ελλείψεων προσωπικού.

Την ίδια στιγμή που μας «κουνάει το δάκτυλο» και παρά τις προηγούμενες σχετικές επισημάνσεις μας, δεν υπάρχει ακόμα η παραμικρή ενημέρωση για το τι θα γίνει με την 3η (αναμνηστική ή boost) δόση εμβολίου για τους υγειονομικούς οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν εμβολιαστεί το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021.

Το ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά! Είμαστε υπέρ του αναγκαίου εμβολιασμού αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία αναστολή, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον εμβολιασμό.

Όσον αφορά την αναστολή και πάλι των κανονικών αδειών δηλώνουμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου ο χρόνος ξεκούρασης και ιδιαίτερα σε όσους επί πάνω από ένα χρόνο δίνουν τη μάχη με τον covid και καλούνται να συνεχίσουν για μια χρονιά ακόμη να πραγματοποιούν τα ίδια. Αυτό ξεπερνά τις ανθρώπινες αντοχές και όπως έχουμε πει και στο παρελθόν οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν υπερεργασία και καθίστανται πολυεργασία. Αυτές οι αποφάσεις δυσκολεύουν περισσότερο το έργο μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Read More »
Νοσοκομεία στο κόκκινο - Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς της Ηπείρου Νοσοκομεία στο κόκκινο - Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Αυτοκίνητο “προσγειώθηκε” στην αυλή σπιτιού και έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Αυτοκίνητο “προσγειώθηκε” στην αυλή σπιτιού και έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ


Στην αυλή ενός σπιτιού, πάνω σε μια κολώνα της ΔΕΗ κατέληξε Ι.Χ όχημα που εξετράπη της πορείας του ενώ κινούνταν στην Ε.Ο Πρέβεζας – Φιλιππιάδας.


Το τροχαίο σημειώθηκε κατά την διάρκεια που την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πρέβεζας έπληξε σφοδρό καλοκαιρινό μπουρίνι και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους και ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά.Από το τροχαίο προκλήθηκε διακοπή ρεύματος στην περιοχή του Λούρου, ενώ στο σημείο βρέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας και η τροχαία.
Read More »
Αυτοκίνητο “προσγειώθηκε” στην αυλή σπιτιού και έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ Αυτοκίνητο “προσγειώθηκε” στην αυλή σπιτιού και έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Μία ακόμα ημέρα με πολλά κρούσματα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Μία ακόμα ημέρα με πολλά κρούσματα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 20
ΠΕ Θεσπρωτίας 15
ΠΕ Ιωαννίνων 12
ΠΕ Πρέβεζας 21


Read More »
Μία ακόμα ημέρα με πολλά κρούσματα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο Μία ακόμα ημέρα με πολλά κρούσματα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Λήξη συναγερμού στα Σύβοτα - Εντοπίστηκαν τα δύο άτομα

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021

 Λήξη συναγερμού στα Σύβοτα - Εντοπίστηκαν τα δύο άτομα

Καλά στην υγεία τους εντοπίστηκαν σε παραλία των Συβότων, οι δύο τουρίστες που επέβαιναν σε κανό και για τους οποίους είχε σημάνει συναγερμός στο λιμεναρχείο Συβότων το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι δύο άντρες, πατέρας και γιός, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Συβότων, από ιδιωτικό σκάφος το οποίο και τους εντόπισε.

Read More »
Λήξη συναγερμού στα Σύβοτα - Εντοπίστηκαν τα δύο άτομα  Λήξη συναγερμού στα Σύβοτα - Εντοπίστηκαν τα δύο άτομα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Ένα βήμα πριν το μίνι lockdow 11 περιοχές της χώρας - Ανάμεσά τους και η Θεσπρωτία

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Ένα βήμα πριν το μίνι lockdow 11 περιοχές της χώρας - Ανάμεσά τους και η Θεσπρωτία


Η ταχύτατη αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων σε συνδυασμό με το αποτύπωμα που αφήνει η σταδιακή επιστροφή των αδειούχων προκαλεί μεγάλη ανησυχία. 

O δείκτης θετικότητας ξεπερνά τα όρια επιφυλακής δηλαδή το 4%, σε μερικές περιοχές μάλιστα κατά πολύ όπως στη Νάξο (7,70%), στην Ικαρία (6,90%), στην Ηλεία (6,51%) και την Άνδρο (5,36%). ενώ στη Θεσπρωτία είναι (4,42%).

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Υγείας με τους Διοικητές όλων των Υγειονομικών Περιφερειών με θέμα το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας με φόντο την τοποθέτηση σε καθεστώς αναστολής των υγειονομικών στις δημόσιες δομές υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση.

Ο προβληματισμός που επικρατεί για την αύξηση όλων των επιδημιολογικών δεικτών στη χώρα, αλλά και τους υψηλούς δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, είναι έντονος.
Read More »
Ένα βήμα πριν το μίνι lockdow 11 περιοχές της χώρας - Ανάμεσά τους και η Θεσπρωτία Ένα βήμα πριν το μίνι lockdow 11 περιοχές της χώρας - Ανάμεσά τους και η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Αναβάλλεται η σημερινή προβολή της ταινίας «Σκοτεινές Ψυχές / Anime nere» στο αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Αναβάλλεται η σημερινή προβολή της ταινίας «Σκοτεινές Ψυχές / Anime nere» στο αρχαιολογικό μουσείο ΗγουμενίτσαςΑναβολή της προβολής της πρώτης ταινίας του CINEPELAGOS - Νύχτες ιταλικού σινεμά

Λόγω μεγάλης πιθανότητας βροχόπτωσης αναβάλλεται η σημερινή (26-08-2021) προβολή της ταινίας «Σκοτεινές Ψυχές / Anime nere (Francesco Munzi, 2014)» του Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου “CINEPELAGOS - Νύχτες ιταλικού σινεμά”.
Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για την ημέρα προβολής.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Χριστίνα Τζέλλου
Read More »
Αναβάλλεται η σημερινή προβολή της ταινίας «Σκοτεινές Ψυχές / Anime nere» στο αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας Αναβάλλεται η σημερινή προβολή της ταινίας «Σκοτεινές Ψυχές / Anime nere» στο αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Ζημιές στη Πέρδικα προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Ζημιές στη Πέρδικα προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ξαφνικό μπουρίνι με σφοδρότατους ανέμους σάρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης την παραλιακή ζώνη της Θεσπρωτίας
Ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που στην κεντρική πλατεία της Πέρδικας, παρέσυρε τις καρέκλες και τα τραπέζια από τις παρακείμενες καφετέριες, προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές.
Οι ισχυροί άνεμοι και η δυνατή βροχή ευθύνονται και για την πτώση πολλών κλαδιών από δέντρα, που δημιούργησαν προβλήματα σε διάφορες περιοχές της παραλιακής ζώνης της Θεσπρωτίας.


Read More »
Ζημιές στη Πέρδικα προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι (+ΒΙΝΤΕΟ) Ζημιές στη Πέρδικα προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

ΤΩΡΑ: Αγνοείται κανό με δύο άτομα στα Σύβοτα

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021

ΤΩΡΑ: Αγνοείται κανό με δύο άτομα στα Σύβοτα

Επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού ενός κανό το οποίο είχαν νοικιάσει δύο άτομα, πατέρας και γιός, διεξάγει το λιμεναρχείο στην περιοχή των Συβότων, από τις 3.30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι δύο άντρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, είχαν νοικιάσει το κανό το πρωί της Πέμπτης και δεν επέστρεψαν στη βάση τους, παρά τη δυνατή βροχή και θαλασσοταραχή που επικρατεί στα παράλια της Θεσπρωτίας.

Στην έρευνα συμμετέχουν και ιδιωτικά σκάφη, τα οποία ερευνούν τις πολλές παραλίες της περιοχής, ελπίζοντας πως οι δύο τουρίστες θα έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο, σε μία από αυτές.

Read More »
ΤΩΡΑ: Αγνοείται κανό με δύο άτομα στα Σύβοτα ΤΩΡΑ: Αγνοείται κανό με δύο άτομα στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 30 Αυγούστου 2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30’ με τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Β’ τρίμηνο 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
7η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 246/2021 απόφασή της περί εξώδικου συμβιβασμού με Κωνσταντίνο ΝΙΚΟΥ του Ηλία λόγω εφαρμογής του σχεδίου πόλης Συβότων.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 111/2021 απόφασή της σχετικά με την αίτηση του Κωνσταντίνου Προκοπίου του Βασιλείου, για αποζημίωση σε γη στο Ο.Τ. 64 της 3ης Π.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 375/2021 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση της υπ’ αριθμ. 180/2021 απόφασης της ΔΕΥΑΗ με θέμα «Έγκριση Έκτακτου Ειδικού Τιμολογίου, για το 2ο τετράμηνο του 2021, για τμήμα της Κοινότητας Πέρδικας».
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΗ.

ΘΕΜΑ 7ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 18/2021 απόφασή της σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 4.064,89τ.μ. στην Κοινότητα Νέας Σελεύκειας, με σκοπό τη δημιουργία πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Έγκριση Κανονισμού Παραχώρησης Σχολικών χώρων.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τα έτη 2022 και 2023 στην επιτροπή εξέτασης αιτημάτων για την δραστηριοποίηση θαλασσίων μέσων αναψυχής και την έκδοση αδειών σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχύπλοων σκαφών, κατά μήκος των ακτών περιοχής δικαιοδοσίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τα έτη 2022 και 2023 στην επιτροπή χαρακτηρισμού παραλιών ως πολυσύχναστων χώρων για λήψη θαλάσσιων λουτρών, περιοχής δικαιοδοσίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τα έτη 2022 και 2023 στην επιτροπή ανέλκυσης Ναυαγίων πλοίων που ευρίσκονται σε περιοχή δικαιοδοσίας Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και εκτός ζώνης ευθύνης Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τα έτη 2022 και 2023 στην επιτροπή ανέλκυσης Ναυαγίων πλοίων που ευρίσκονται σε περιοχή δικαιοδοσίας και ζώνης ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Έγκριση αδελφοποίησης του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Δήμο Ύδρας.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα - Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν δύο διαδοχικές διαρρήξεις αποθηκών

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Εξιχνιάστηκαν δύο διαδοχικές διαρρήξεις αποθηκών Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων που έγιναν σε χωριό της Άρτας το βράδυ της 23-08-2021.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος εισήλθε διαδοχικά σε δύο αποθήκες, αφού πρώτα παραβίασε τις πόρτες τους, αφαιρώντας από τη μία από αυτές γεωργικά εργαλεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκαν δύο διαδοχικές διαρρήξεις αποθηκών Εξιχνιάστηκαν δύο διαδοχικές διαρρήξεις αποθηκών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο άτομα που μετέφεραν με αυτοκίνητο 5 αλλοδαπούς

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο άτομα που μετέφεραν με αυτοκίνητο 5 αλλοδαπούςΣυνελήφθησαν σήμερα (26-08-2021) μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό και συνοδηγό τους κατηγορούμενους. Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε να επιβαίνουν σε αυτό πέντε (5) αλλοδαποί, ένας εκ των οποίων βρέθηκε στο χώρο των αποσκευών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι (5) αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ οι δύο συλληφθέντες τούς είχαν παραλάβει από την περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας για να τους μεταφέρουν στο Πρακτορείο Κ.Τ.Ε.Λ. Ηγουμενίτσας, με σκοπό να επιβιβαστούν στη συνέχεια σε λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο άτομα που μετέφεραν με αυτοκίνητο 5 αλλοδαπούς Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο άτομα που μετέφεραν με αυτοκίνητο 5 αλλοδαπούς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Μάχη ακτοπλόων για τους λιμένες Ηγουμενίτσας, Πάτρας και Ηρακλείου

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Μάχη ακτοπλόων για τους λιμένες Ηγουμενίτσας, Πάτρας και ΗρακλείουΣτο παιχνίδι και μεγάλοι εγχώριοι και ξένοι όμιλοι

Μια δύσκολη παρτίδα σκάκι επί του ελληνικού λιμενικού συστήματος με φόντο το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων των περιφερειακών λιμανιών παίζουν ελληνικά και ξένα επενδυτικά κεφάλαια. Αν εξαιρεθούν οι λιμένες Αλεξανδρούπολης και Καβάλας –για τους οποίους το αμερικανικό ενδιαφέρον είναι τόσο ισχυρό ώστε πιθανότατα θα καταλήξουν μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία είτε στην Quintana Infrastructure είτε στην International Port Investments, χωρίς να αποκλείονται πάντως και εκπλήξεις–, το «τρίγωνο» Ηγουμενίτσα – Πάτρα – Ηράκλειο φαίνεται πως εξελίσσεται σε πεδίο εντονότατου ανταγωνισμού μεταξύ των ελληνικών ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων (Attica συμμετοχών, ΑΝΕΚ) και του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι. Ο τελευταίος ελέγχοντας τις Μινωικές Γραμμές επιδιώκει να αποκτήσει λιμενικό προγεφύρωμα στις γραμμές της Αδριατικής και της Κρήτης.
Παράλληλα, όμως, για την Ηγουμενίτσα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από τον όμιλο Ιβάν Σαββίδη διά του ΟΛΘ, ο οποίος στο πλαίσιο των υπό διαμόρφωση ισορροπιών ενδέχεται να εμφανιστεί και μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών για το λιμάνι του Ηρακλείου.

Στη σκακιέρα βρίσκεται και το λιμάνι της Πάτρας, ο διαγωνισμός για το οποίο όμως ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Με απλά λόγια, οι Ελληνες ακτοπλόοι θέλουν οπωσδήποτε ένα από τα δύο λιμάνια της Αδριατικής, είτε της Ηγουμενίτσας είτε της Πάτρας, και γι’ αυτό αναμένεται να πιέσουν τον ιταλικό όμιλο στο Ηράκλειο. Ο ιταλικός όμιλος ενδιαφέρεται και για τα δύο που βρίσκονται σε διαγωνισμό και ενδεχομένως θα ενδιαφερόταν και για το τρίτο της Πάτρας, όπου όμως ανακύπτει ζήτημα ανταγωνισμού εάν αποκτήσει την Ηγουμενίτσα.

Σε αυτή τη «διάταξη δυνάμεων» έρχεται να προστεθεί ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, που θεωρεί την Ηγουμενίτσα φυσικό χώρο στρατηγικής επέκτασής του αλλά και ανάπτυξης της δραστηριότητας της επιβατηγού ναυτιλίας. Στο Ηράκλειο όμως αναμένεται να υπάρξουν και άλλοι ισχυροί ενδιαφερόμενοι μεταξύ των οποίων η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία είναι στο σχήμα που αναπτύσσει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι Ηρακλείου, αλλά και μεγάλες ξένες εταιρείες κρουαζιέρας και άλλοι.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτιμάται πως δεσμευτικές προσφορές αλλά και ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας θα υπάρξουν μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει και ο λιμένας Ηγουμενίτσας. Εν τω μεταξύ, στις 17 Σεπτεμβρίου έχει προσδιορισθεί (έπειτα από παράταση) η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον λιμένα Ηρακλείου. Να σημειωθεί πως στα σκαριά βρίσκεται και η προετοιμασία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Ο ακριβής χρονισμός των προθεσμιών για όλα τα λιμάνια και ενδεχόμενες μεμονωμένες περιπτώσεις παρατάσεων θα εξαρτηθούν από την ευόδωση των προσπαθειών των υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων να ολοκληρώσουν το έργο που τους αναλογεί αναφορικά με την οριστικοποίηση των συμβάσεων παραχώρησης, εξηγούν οι επαΐοντες.

Οσον αφορά τους συμμετέχοντες στη διαδικασία επενδυτές η κατάσταση έχει, προσώρας, ως εξής: για το 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης έχουν προκριθεί η Quintana Infrastructure & Development, η κοινοπραξία της Cameron με την Goldair Cargo και την Bollore Africa Logistics, η κοινοπραξία της International Port Investments Alexandroupolis (η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Black Summit Financial Group, Euroports και EFA Group) και ο ΟΛΘ.

Για τον υπό παραχώρηση προβλήτα (Φίλιππος Β΄) του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, στη β΄ φάση πέρασαν η Quintana, η Ενωση Εταιρειών Imerys, Goldair και IMG, η International Port Investments Kavala (Black Summit – EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και ο ΟΛΘ.

Για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας προκρίθηκαν η Attica A.E. Συμμετοχών, η Portek International, η Quintana, η Αιγαίον Οϊλ, η κοινοπραξία της Archirodon με την ANEK και την Trident Hellas, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed με τις Μινωικές Γραμμές και ο ΟΛΘ.

Παράλληλα, για την εξαγορά του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκπνέει στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ φέρονται να ενδιαφέρονται δυνητικά ξένες εταιρείες κρουαζιέρας, ο ελληνικός όμιλος ΑΒΙΑΡΕΠΣ, συμφερόντων του ομίλου Γ. Γρύλου, ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι, η Attica A.E. Συμμετοχών, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο ΟΛΘ.

Read More »
Μάχη ακτοπλόων για τους λιμένες Ηγουμενίτσας, Πάτρας και Ηρακλείου Μάχη ακτοπλόων για τους λιμένες Ηγουμενίτσας, Πάτρας και Ηρακλείου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Στο MEGA η οδηγός που τράκαρε με αγελάδα στην Εγνατία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Στο MEGA η οδηγός που τράκαρε με αγελάδα στην Εγνατία (+ΒΙΝΤΕΟ)Είναι σοκαρισμένη. Το τροχαίο που είχε η Αγγελική Σταμάτη τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό της πάνω σε μια αγελάδα που βρισκόταν στη μέση της Εγνατίας Οδού, της έχει γίνει εφιάλτης.

«Είδα ένα μαύρο πράγμα, ξαφνικά στη μέση του δρόμου… Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία… εύχομαι να μην το ζήσει κανένας. Έτρεμα ολόκληρη… ήμουν πολύ τρομαγμένη εκείνη τη στιγμή… ήμουν σε άλλο κόσμο».

Ισχυρίζεται ότι πήγαινε με 85χλμ. την ώρα, όταν σ’ ένα σκοτεινό σημείο στο ύψος της Παραμυθιάς, είδε ξαφνικά μπροστά της το μεγαλόσωμο ζώο.

«Ξαφνικά βλέπω στην άκρη του δρόμου μια αγελάδα ξαπλωμένη, η μισή στην άκρη και η μισή στη μέση και βλέπω ξαφνικά μπροστά μου τη δεύτερη, μέσα στη μέση του δρόμου, όρθια.

«Σταμάτησε η καρδιά μου εκείνη την στιγμή, τελευταία στιγμή που την είδα, στρίβω το τιμόνι αριστερά αλλά δυστυχώς, δεν την απέφυγα. Χτυπάει πάνω στο αυτοκίνητο μπροστά και στο πλάι».

Σμπαραλιασμένο το αυτοκίνητο
Το αυτοκίνητό της έχει καταστραφεί. Το μετέφεραν σε μια μάντρα αυτοκινήτων σμπαραλιασμένο. Χτυπήματα παντού. Μπροστά και σε όλη την πλαϊνή πλευρά. Η φωνή της 30χρονης κομμώτριας, τρέμει. Έχει να κοιμηθεί μέρες. Κάθε φορά που κλείνει τα μάτια της, επαναλαμβάνεται η εικόνα του τροχαίου.

«Με λίγη δυσκολία μεταφέρθηκα λίγο πιο πάνω γιατί ήταν φωτιζόμενο το σημείο για να μην προκαλέσω κι εγώ άλλο τροχαίο. Εκεί έβαλα τις φωνές γιατί τρόμαξα. Δύο αυτοκίνητα που πέρασαν απλά κορνάριζαν. Λογικά θα νόμιζαν ότι η αγελάδα ήταν απλά ξαπλωμένη και όχι… γιατί μετά μου είπαν ότι ψόφησε.

Η φωνή της 30χρονης κομμώτριας, τρέμει όταν περιγράφει στην κάμερα του LIVE NEWS τα όσα έζησε. Σε βάρος του κτηνοτρόφου και ιδιοκτήτη της αγελάδας, που έφτασε και εκείνος στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα, ασκήθηκε δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική κυκλοφορία.

«Ξέρω ότι τον συλλάβανε απλά εγώ δεν ήμουν εκεί γιατί ήρθε το ασθενοφόρο και με πήρε και με πήγε στο νοσοκομείο. Είχα ενόχληση στη μέση μου από το τράνταγμα που ήταν μεγάλο, μου κάνανε τις απαραίτητες εξετάσεις…».

Η 30χρονη είναι αποφασισμένη να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου και μάλιστα λέει, ότι κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγός έρχεται αντιμέτωπος με ανεπιτήρητα ζώα στη μέση του δρόμου.

Read More »
Στο MEGA η οδηγός που τράκαρε με αγελάδα στην Εγνατία (+ΒΙΝΤΕΟ) Στο MEGA η οδηγός που τράκαρε με αγελάδα στην Εγνατία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Όμιλος Οικονομικοπολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Νομού Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
Όμιλος Οικονομικοπολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Νομού ΘεσπρωτίαςΣας καλούμε στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου, η οποία θα γίνει στην Ηγουμενίτσα ( στο κέντρο “NAVAL” - 1ο χλμ Ηγ/τσας – Δρεπάνου) στις 29 Αυγούστου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ..

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σκοπός του Ομίλου είναι η δημιουργία ενός ελεύθερου και αδέσμευτου βήματος προβληματισμού για τη μελέτη και αντιμετώπιση των οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, εθνικών και πολιτισμικών προβλημάτων και τη διαμόρφωση προτάσεων καθώς και για την κατά το δυνατόν ευρύτερη διάδοση και μεγαλύτερη ανάπτυξη αυτού του προβληματισμού, στα πλαίσια του αναφαίρετου δικαιώματος ελευθερίας γνώμης και έκφρασης κάθε ανθρώπου, το οποίο προστατεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα της χώρας μας καθώς και από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Για την επίτευξη των σκοπών του ο Όμιλος μπορεί να συγκροτεί επιτροπές ή ομάδες εργασίας από μέλη του ή άλλους πολίτες, να αναθέτει μελέτες σε ομάδες ή πρόσωπα, να συνεργάζεται με άλλες επιστημονικές ομάδες ή σωματεία, να εκδίδει περιοδικά και κάθε φύσεως έντυπα, να παράγει ενημερωτικό και επιμορφωτικό έντυπο ή ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό υλικό, να οργανώνει δημόσιες εκδηλώσεις με τη μορφή διαλέξεων, συζητήσεων ή συνεδρίων και γενικά να αναλαμβάνει και να αναπτύσσει μόνος ή σε συνεργασία με άλλους κάθε πρωτοβουλία που εξυπηρετεί τους σκοπούς του.

Η υλοποίηση των σκοπών του μπορεί να επιτευχθεί και με διαδικτυακές δράσεις.
Read More »
Όμιλος Οικονομικοπολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Νομού Θεσπρωτίας Όμιλος Οικονομικοπολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

6 θετικά rapid tests σε Φιλιάτι και Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021
6 θετικά rapid tests σε Φιλιάτι και ΗγουμενίτσαΤην Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκαν 154 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 36.341 rapid test και ανευρέθηκαν 667 θετικά (1.84%). Από τις 667 περιπτώσεις, οι 309 αφορούν άνδρες και οι 358 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 33.64 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
91 rapid test με 2 θετικά (2.2%) αφορούν σε 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 60 έτη

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
276 rapid test με 4 θετικά (1.45%) αφορούν σε 1 άνδρα και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη
Read More »
6 θετικά rapid tests σε Φιλιάτι και Ηγουμενίτσα 6 θετικά rapid tests σε Φιλιάτι και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021 Rating: 5

Σελίδες