https://picasion.com/
https://picasion.com/

Στις 1 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει (;) η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Στις 1 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει (;) η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών


Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, κος Λεωνίδας Γρηγοράκος, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στις δομές υγείας της Ηπείρου και επισκέφτηκε τα Νοσοκομεία του Νομού.

Τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και το Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Φιλιατών. 
 
 
 
Στο Γ.Ν Φιλιατών ο κος Γρηγοράκος ξεναγήθηκε στην υπό κατασκευή πτέρυγα και δεσμεύτηκε για την παράδοση της στα τέλη Ιανουαρίου του 2015.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας χαρακτήρισε τις επισκέψεις στα Νοσοκομεία της Ηπείρου ως άκρως εποικοδομητικές, και από την πλευρά του διαβεβαίωσε, ότι στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας αποτελεί η απρόσκοπτη λειτουργία των δομών υγείας στην Ήπειρο.
Read More »
Στις 1 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει (;) η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών Στις 1 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει (;) η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 5η Νοεμβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 μ.μ. στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο: Έγκριση και διάθεση ψήφιση πιστώσεων λειτουργικών δαπανών Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2014.

Θέμα 2ο: Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2014.

Θέμα 3ο: Έκθεση εσόδων - εξόδων Γ' τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2014.

Θέμα 4ο : Άσκηση ή μη έφεσης και αίτησης αναστολής κατά της με αριθμό 39/2014 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 5ο : Άσκηση ή μη κύριας παρέμβασης.

Θέμα 6ο : Διορισμός δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Σ.Τ.Ε.

Θέμα 7ο : Επί αιτήματος κ. Ανδρέα Τσόγκα του Νικολάου - 1η Π.Ε. οδός 49 Μαρτύρων 28.

Θέμα 8ο : Παραλαβή οριστικής μελέτης με τίτλο: «Τοπογραφική αποτύπωση περιοχής Camping Δρεπάνου ».

Θέμα 9ο : Επανέλεγχος δικαιολογητικών του μειοδότη στο διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου με τίτλο: " ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΣΤΡΙΟΥ".

Θέμα 10ο : Έγκριση πρακτικού της δημοπρασίας για την επιλογή αναδόχου του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΩ ΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».

Θέμα 11ο: Έγκριση απόδοσης λογ/σμού εντάλματος προπληρωμής προνοιακού επιδόματος και απαλλαγή υπολόγου.

Θέμα 12ο: Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για την αντιμετώπιση δαπανών προνοιακού επιδόματος ένδειας και ορισμός υπολόγου.

Θέμα 13ο: Καθορισμός των όρων για τη μίσθωση κτιρίου για τις ανάγκες στέγασης της διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 14ο: Έγκριση ή μη της με αριθμό 1689/2014 απόφασης Δημάρχου.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Αύριο ο καθαρισμός του Σχολείου της Λαμπανίτσας

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Αύριο ο καθαρισμός του Σχολείου της Λαμπανίτσας


Από τα λόγια στις πράξεις, ένα διήμερο αφιερωμένο στην Λαμπανίτσα. Τη Κυριακή 2/11, το πρωί ανεβαίνουμε στο Χωριό για να αρχίσουμε τον καθαρισμό του Σχολείου.  
Ξέρουμε όλοι πως χρειάζονται πολλά για να έρθει σε μια ανεκτή κατάσταση ο χώρος αλλά αυτό το πρώτο βήμα θα είναι η απαρχή όλων των προσπαθειών που θα ακολουθήσουν.
 
Η συνάντηση αυτή, αν μη τι άλλο θα είναι και ένας τρόπος να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. 
Εκεί έξω στη αυλή του σχολείου, στη Λωρίδα ελπίζω να μαζευτούμε όσο γίνεται περισσότεροι Μεγάλοι, Νέοι, Παιδιά και τι καλύτερο …και ορισμένοι που πέρασαν τα πρώτα μαθητικά τους χρόνια σε αυτό το Σχολείο. 

Θα βρεθούμε εκεί πάνω για να έχουμε το δικαίωμα να λεγόμαστε Λαμπανιτσιώτες όχι με τα λόγια αλλά σηκώνοντας τα μανίκια, δουλεύοντας για το Χωριό. 

Ανέφερα διήμερο… λοιπόν λίγες ώρες πριν, Σαββάτο (1/11) το απόγευμα ελάτε συναντηθούμε ξανά στον Παραπόταμο φέρτε μαζί σας φωτογραφίες παλιά κείμενα αλλά κυρίως αναμνήσεις και την λαχτάρα μέσα από εικόνες διηγήσεις να ζωντανέψουμε το Xωριό, την Λαμπανίτσα. 


Συντονιστείτε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα του Σαββάτου 1/11 και την μετάβαση στο Χωριό, την Κυριακή 2/11.
Read More »
Αύριο ο καθαρισμός του Σχολείου της Λαμπανίτσας Αύριο ο καθαρισμός του Σχολείου της Λαμπανίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Το πολιτικό θρίλερ «Ο αγνοούμενος» του Κώστα Γαβρά, η ταινία της Κυριακής, από τους ΕΣΤΙΑΖΩΝΤΕΣ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Το πολιτικό θρίλερ «Ο αγνοούμενος» του Κώστα Γαβρά, η ταινία της Κυριακής, από τους ΕΣΤΙΑΖΩΝΤΕΣ στην Ηγουμενίτσα


«Ενα πολιτικό θρίλερ αμερικανικής παραγωγής (1982) είναι η ταινία «Ο αγνοούμενος», σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά. Διανθισμένο με στοιχεία δράματος, αριστοτεχνικά δομημένο και πέρα για πέρα αποτελεσματικό χάρη στη σκηνοθετική ματιά του δημιουργού της και την καθηλωτική ερμηνεία του Τζακ Λέμον. Ενας Αμερικανός, συντηρητικών πολιτικών πεποιθήσεων, αναζητά εναγωνίως μαζί με τη νύφη του, τον πολιτικό κρατούμενο γιο του, που βρίσκεται σε δικτατορική χώρα της Λατινικής Αμερικής. Απέναντί τους ένα τείχος απαγορεύσεων, απειλών και διγλωσσίας, που υψώνεται όχι μόνο από την πλευρά των δικτατόρων, αλλά και από τους ίδιους τους αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας.

Μια έξοχη ταινία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που κέρδισε Οσκαρ καλύτερου σεναρίου (Κ. Γαβράς, Ντόναλντ Στιούαρτ) και υποψηφιότητες για Οσκαρ καλύτερης ταινίας και Α' Ανδρικού Ρόλου (Τζακ Λέμον) καθώς και Α' Γυναικείου Ρόλου (Σίσι Σπέισεκ).

Υπόθεση:
Ο Τσαρλς Χόρμαν είναι Αμερικανός συγγραφέας και καρτουνίστας σε χώρα της Λατ. Αμερικής, μαζί με τη γυναίκα του Μπεθ και τους φίλους του. Όταν ξεσπά ένα δεξιό πραξικόπημα, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Οι προσπάθειες του πατέρα του να τον βρει οδηγούν σε περίεργες πολιτικές διασυνδέσεις και απογοητεύσεις.

Το Missing παρολίγο να στοιχίσει φυλάκιση στο σκηνοθέτη του. Αναφερόμενος ευθέως στο πραξικόπημα και τις βαρβαρότητες του Πινοσέτ στη Χιλή, ο Γαβράς επέλεξε να δώσει μια ανθρώπινη ιστορία στη δίνη αυτής της εκτροπής.»
http://antipera-oxthi-culture.blogspot.gr/2009/02/1983.html


Επιπλέον πληροφορίες για την ταινία μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.imdb.com/title/tt0084335/

http://cine.gr/film.asp?id=1969&page=1


Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=chLXsiIldCI
Πληροφορίες για τον σκηνοθέτη μπορείτε να βρείτε εδώ: tvxs.gr/news/sinema/kostas-gabras-politiki-kai-koinonikos-problimatismos-sti-megali-othoni
Read More »
Το πολιτικό θρίλερ «Ο αγνοούμενος» του Κώστα Γαβρά, η ταινία της Κυριακής, από τους ΕΣΤΙΑΖΩΝΤΕΣ στην Ηγουμενίτσα Το πολιτικό θρίλερ «Ο αγνοούμενος» του Κώστα Γαβρά, η ταινία της Κυριακής, από τους ΕΣΤΙΑΖΩΝΤΕΣ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Αλωνίζουν τα αιγοπρόβατα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες.

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Αλωνίζουν τα αιγοπρόβατα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες.
 
 
Μπορεί να υποτίθεται πως είναι περιφραγμένη η αρχαία Ελέα, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τα συμπαθέστατα κατά τ’ άλλα αιγοπρόβατα να εισβάλουν και να αλωνίζουν στο σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες μας δείχνουν ένα μόνο μέρος του μεγάλου κοπαδιού, την ώρα που απολαμβάνει την «ξενάγηση» την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, στην άλλοτε πρωτεύουσα του κοινού των Θεσπρωτών. 
 

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην paramythia-online.gr περιπατητές της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ελέας που ανήκει στην μέχρι πρότινος ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία έχει και την ευθύνη για την λειτουργία του, έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια με την εξαιρετικά σημαντική εργασία της αρχαιολόγου Κασσιανής Λάζαρη, ωστόσο οι εικόνες αυτές προκαλούν προβληματισμό. 


Υπενθυμίζουμε πως μόλις εχτές, ανέλαβε προϊστάμενος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ο Γιάννης Χουλιάρας.
Read More »
Αλωνίζουν τα αιγοπρόβατα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Αλωνίζουν τα αιγοπρόβατα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μετέφερε σε ειδική κρύπτη 6 παράνομους μετανάστες (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Ηγουμενίτσα: Μετέφερε σε ειδική κρύπτη 6 παράνομους μετανάστες (+ΦΩΤΟ)
 

Ένας 49χρονος διακινητής και έξι (06) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. 


Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος αλλοδαπός οδηγός του μετέφερε κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και συγκεκριμένα στο χώρο πάνω από την καμπίνα του, έξι (06) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό. 


 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μετέφερε σε ειδική κρύπτη 6 παράνομους μετανάστες (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Μετέφερε σε ειδική κρύπτη 6 παράνομους μετανάστες (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία αύριο Κυριακή στην Γλυκή

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Εθελοντική αιμοδοσία αύριο Κυριακή στην Γλυκή


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυκής - Ποταμιάς σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, 10:00 πμ - 13:00 μμ. στο Τουριστικό Περίπτερο Γλυκής.

Τι είναι η αιμοδοσία; Γιατί θεωρείται τόσο σημαντικό να δίνει κάποιος αίμα;
Φυσιολογικά το σώμα μας φτιάχνει εύκολα όλο το αίμα που χρειαζόμαστε. Όμως ατυχήματα ή νοσήματα μπορούν να μας κάνουν να χρειαστούμε περισσότερο αίμα από όσο το σώμα μας μπορεί να παράγει. Τα χαμηλά επίπεδα αίματος μπορεί να είναι επικίνδυνα και να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά, ακόμη και θάνατο εάν το χαμένο αίμα δεν αντικατασταθεί γρήγορα. Σε αυτές τις περιπτώσεις εξαρτόμαστε από το αίμα που δίνουν οι υγιείς αιμοδότες.

Εθελοντική αιμοδοσία: Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται. Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την αιμοδοσία;
Κάποιοι, όμως, διστάζουν να δώσουν αίμα και κύριες αιτίες για αυτό είναι ο αδικαιολόγητος φόβος, η προκατάληψη και η άγνοια. Γιατί: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη μετάδοση νοσημάτων μέσω της αιμοδοσίας, καθώς όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης και ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη. Επομένως, κάθε φόβος για τη μετάδοση ασθένειας είναι αβάσιμος και παράλογος. Είναι φυσικά απαραίτητο να απαντήσετε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας και να μην προσπαθείτε να αποκρύψετε πληροφορίες από τον γιατρό. Η αιμοδοσία , διαρκεί μόνο 10΄, γίνεται ανώδυνα και εκτελείται από καταρτισμένο προσωπικό.

Υπάρχουν οφέλη από την αιμοδοσία;
Συσσωρευμένα δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας έχουν τεκμηριώσει την ωφελιμότητα της ελεγχόμενης αφαίμαξης, σχεδόν σίγουρα, μέσω της μείωσης του εφεδρικού σιδήρου ο οποίος σαν οξειδωτικός παράγοντας συμμετέχει και είναι ο κύριος υπεύθυνος σε διαδικασίες όπως η γήρανση, η αρτηριοσκλήρυνση και η ογκογένεση. Τουλάχιστον προσωρινά, η αφαίμαξη βελτιώνει την ρεολογία του αίματος, δηλαδή το αίμα κυκλοφορεί ευκολότερα με λιγότερη “κούραση” της καρδιάς και λιγότερη επιβάρυνση και φθορά των αγγείων. Η κατάσταση της υγείας του αιμοδότη εξετάζεται σχολαστικά. Ο υποψήφιος υποβάλλεται σε πλήρη ιατρικό έλεγχο που περιλαμβάνει τη λήψη του ιστορικού, την μέτρηση του αιματοκρίτη, της αρτηριακής πίεσης, των σφυγμών. Αν κριθεί ότι δεν είναι ασφαλές για την υγεία του να δώσει αίμα, δε θα μπορέσει να αιμοδοτήσει εκείνη τη μέρα. Το αίμα ελέγχεται σχολαστικά για διάφορα νοσήματα που μεταδίδονται με το αίμα. Από μία μονάδα αίματος παρασκευάζονται προϊόντα που μεταγγίζονται επιλεκτικά σε ασθενείς που δεν έχουν ανάγκη ολικού αίματος, αλλά κάποιων συστατικών. Κάθε αιμοληψία ολικού αίματος διαχωρίζεται στα 4 κύρια συστατικά: Ερυθρά αιμοσφαίρια, Αιμοπετάλια, Λευκά αιμοσφαίρια, Πλάσμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν αναλόγως και την περίπτωση παραπάνω από ένας άνθρωποι.
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία αύριο Κυριακή στην Γλυκή Εθελοντική αιμοδοσία αύριο Κυριακή στην Γλυκή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

H Γ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
H Γ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/10/2014 η προγραμματισμένη Γ.Σ των συλλόγων γονέων-κηδεμόνων, μαθητικών συμβουλίων και της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας με παρουσία των αντιδημάρχων παιδείας από τους δήμους Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς.
Στη συνέλευση παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς από Γυμνάσια και Λύκεια του νομού και μαθητές από σχολεία Β/θμιας του νομού. Η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη, κυρίως επειδή δε λειτούργησε αποτελεσματικά η ενημέρωση.
Αφού ζητήθηκε από τους αντιδημάρχους ενημέρωση για τις αρμοδιότητές τους, ακολούθησε συζήτηση όπου για άλλη μια φορά αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τη μαθητική κοινότητα και εκφράστηκε από όλους η διάθεση περαιτέρω δράσης και διεκδίκησης λύσεων.
Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ΓΣ σε κάθε σύλλογο γονέων ξεχωριστά αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε σχολείου, αλλά και το πρόγραμμα δράσης που αποφάσισε η παρούσα ΓΣ.
Συμπληρώθηκε η συντονιστική ομάδα και με εκπροσώπους από άλλα σχολεία.
Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων το αμέσως επόμενο διάστημα με σταθμό την 17η Νοέμβρη και την επέτειο του Πολυτεχνείου (εκδήλωση για το Νέο Λύκειο, στήριξη στις δράσεις που θα αποφασίσουν τα μαθητικά συμβούλια, πανθεσπρωτική κινητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών)
Για τη ΓΣ
Η συντονιστική ομάδα
ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι γονείς και κηδεμόνες των Γυμνασίων και Λυκείων της Θεσπρωτίας

- Δηλώνουμε τη συνολική αντίθεσή μας στο νόμο για το Νέο Λύκειο και όσα αυτός συνεπάγεται για τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους

-Απαιτούμε την ακύρωσή του και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σ' αυτή την κατεύθυνση

- Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα προσφέρει ολόπλευρη, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς απορριπτικούς εξεταστικούς φραγμούς , χωρίς ανώφελη εντατικοποίηση και φροντιστήρια, μακριά από όλα τα ήδη δοκιμασμένα και ξοφλημένα εκπαιδευτικά συστήματα του παρελθόντος

Απαιτούμε

* την άμεση κάλυψη όλων των κενών και ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία χωρίς διακρίσεις

* την άμεση επίλυση των κτιριακών προβλημάτων και της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων(παλαιότητα κτιρίων, τουαλέτες, αύλιοι χώροι κλπ)

* τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ

*άμεση επαναλειτουργία, επέκταση και αναβάθμιση των υποστηρικτικών δομών( ενισχυτική διδασκαλία, παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης)

- Δεσμευόμαστε να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα συζήτηση για το ποιο είναι το σχολείο που θέλουμε
Read More »
H Γ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ H Γ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Αύριο ο δημόσιος Θηλασμός 2014 στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Αύριο ο δημόσιος Θηλασμός 2014 στην Ηγουμενίτσα


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 5ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 54 πόλεις της Ελλάδας!

Για την Θεσπρωτία τη διοργάνωση έχει αναλάβει φέτος η ομάδα:
Θεσπρωτία: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας


και σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στη Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!
 
Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!
 
Σκοπός της εκδήλωσης - γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η εξοικείωση εκ νέου της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού. Στις ομάδες μας, μητέρες από όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό) βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Εμείς οι γυναίκες - μητέρες συμφωνήσαμε με ένα προφορικό ηθικό «συμβόλαιο» να στηρίζουμε η μια την άλλη, να μοιραζόμαστε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα προβλήματά μας, να διαδώσουμε την πληροφορία, καθώς και να δείξουμε στις υπόλοιπες γυναίκες, τον τρόπο να αναζητούν τη γνώση και τη σωστή ενημέρωση, να διεκδικούν και να προσφέρουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και τις ίδιες.

Οι εθελοντικές ομάδες υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια!!!! Φέτος ήρθε η σειρά μας να μπούμε σε αυτό το δίκτυο ομάδων και να συνεισφέρουμε στο έργο αυτό, μιας και με μεγάλη μας ευχαρίστηση είδαμε ότι η μητέρες που θέλουν να θηλάσουν σε τούτον τον μικρό τόπο είναι πολλές. Όλες μαζί πρέπει να στηρίξουμε τη προσπάθεια αυτή, για να πάρει ο μητρικός θηλασμός την θέση που του αξίζει και να μην είναι κάτι που προκαλεί.
 
Στην ομάδα μας, υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες γυναίκες, και είναι στη διάθεση των μαμάδων αυτών, που μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού, για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους, κι έχουν ενστερνιστεί πλήρως την άποψη ότι ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: Ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με το θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Θηλασμός : Οφέλη για μια ΖΩΗ».
Read More »
Αύριο ο δημόσιος Θηλασμός 2014 στην Ηγουμενίτσα Αύριο ο δημόσιος Θηλασμός 2014 στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Τοποθέτηση του Περ. Συμβούλου Αλκιβιάδη Λάμπρου για την αγροτική πολιτική

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Τοποθέτηση του Περ. Συμβούλου Αλκιβιάδη Λάμπρου για την αγροτική πολιτική


Η κατάσταση στον αγροτικό τομέα της Χώρας μας είναι όντως δύσκολη και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην κακή οικονομική κατάσταση της Χώρας, αλλά και στις διεθνής συνθήκες.

Πράγματι το αγροτικό εισόδημα έχει πληγεί, κυρίως τα τελευταία χρόνια και αυτό που οφείλουμε εμείς σαν Περιφέρεια είναι με παρεμβάσεις μας και προτάσεις μας να δώσουμε μια ώθηση στην Ανάπτυξη στην ύπαιθρο και στην αγροτική οικονομία.

Η διάθεση του ακτινιδίου άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα και έχει ομαλή ροή και σχετικά καλές τιμές (0,35-0,40 λεπτά το κιλό) και παρά το εμπάργκο της Ρωσίας οι Έλληνες εξαγωγείς έχουν βρει τον δρόμο προς διάθεση του προϊόντος μέσω τρίτων Χωρών και κυρίως της Τουρκίας.

Στα δε εσπεριδοειδή η σεζόν ξεκινά σε λίγο, η παραγωγή στην Θεσπρωτία εκτιμάται ότι θα είναι περίπου στα 60 εκατομμύρια κιλά. Σύμφωνα με παραγωγούς και εμπόρους, δεν αναμένεται σημαντική αλλαγή στη διάθεση του προϊόντος αφού οι ποσότητες που πήγαιναν Ρωσία κυρίως "Κλημεντίνης" ήταν μικρές

Κυριότερος παράγοντας στη διάθεση με την τιμή είναι οι καιρικές συνθήκες. Αυτά έχω να πω προς το παρόν. Σύντομα, σε συνεργασία που έχω με αγρότες της Ηπείρου και όχι μόνο θα σας καταθέσω προτάσεις για μια σύγχρονη ευέλικτη και ποιοτική Αγροτική οικονομία στην Ήπειρο. Εκείνο που είναι μονόδρομος είναι να αναδείξουμε, να τυποποιήσουμε τα τοπικά προϊόντα μας με ποιότητα και αξιοπιστία στην αγορά. Αυτό μόνο είναι το συγκριτικά πλεονέκτημα μας στην μαζική παραγωγή της
Read More »
Τοποθέτηση του Περ. Συμβούλου Αλκιβιάδη Λάμπρου για την αγροτική πολιτική Τοποθέτηση του Περ. Συμβούλου Αλκιβιάδη Λάμπρου για την αγροτική πολιτική Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/483285_450341651692935_652976477_n.jpg

Σας υπενθυμίζουμε, εν’ όψει της Κυριακής 2 Νοεμβρίου, ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έχει πάρει ΠΑΓΙΑ απόφαση, με απόλυτη πλειοψηφία το 2013, να προτείνει στα καταστήματα να παραμένουν όλες τις Κυριακές του έτους κλειστά, εκτός από αυτή που ορίζεται στο χριστουγεννιάτικο ωράριο.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Read More »
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Φωτογράφηση μόδας με παιδιά με αναπηρία

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Ηγουμενίτσα: Φωτογράφηση μόδας με παιδιά με αναπηρία
 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας "ΣΤΟΡΓΗ",καλεί τα μέλη του τα οποία έχουν καταστήματα ανδρικής - γυναικείας ένδυσης καθώς και τα καταστήματα με παπούτσια και αξεσουάρ να συμμετέχουν δανείζοντας προϊόντα τους για μια φωτογράφηση μόδας που θα πραγματοποιηθεί με παιδιά με αναπηρία.

Το τελικό αποτέλεσμα της φωτογράφησης θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί της 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Σκοπός αυτής της φωτογράφησης είναι πρώτα απ' όλα η χαρά των παιδιών που θα συμμετάσχουν.
 
Ο Σύλλογος "Στοργή" από το 1993 που συστάθηκε έως και σήμερα παλεύει για την κοινωνικοποίηση και ομαλή ένταξη των παιδιών μας στην κοινωνία. Και ευτυχώς με όλους εσάς δίπλα μας, αρωγούς τόσα χρόνια έχουμε καταφέρει πολλά.

Επίσης καλείστε να παραχωρήσετε για μια ημέρα τις βιτρίνες των καταστημάτων σας (ανεξαρτήτου εμπορεύματος) προκείμενου να στολιστούν με βασικό θέμα την αναπηρία για τον εορτασμό της 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία.

Ελπίζουμε και αυτήν τη φορά να σταθείτε δίπλα μας, ενισχύοντας το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει.

Για περισσότερες πληροφορίες :
Νίκου Σοφία (Γραμματέας Συλλόγου Στοργής) : 6972 956902
Σκεύης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου) : 6974 122306
Read More »
Ηγουμενίτσα: Φωτογράφηση μόδας με παιδιά με αναπηρία Ηγουμενίτσα: Φωτογράφηση μόδας με παιδιά με αναπηρία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο Σουλίου

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο Σουλίου


Με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους μπορούν οι πολίτες να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο Σουλίου, σύμφωνα με το Ν. 4257/2014 (ΦΕΚ 93/14-04-2014) και μετά την πρόσφατη ψήφιση και δημοσίευση του Ν.4304 Αρ.24 (ΦΕΚ 234/23-10-2014)

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως εξής:

Α) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009.
Β) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από 1.1.2010 μπορούν να ρυθμίζονται ως ακολούθως: Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων ή Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
γ) Για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
δ) Για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
ε) Για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκατό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών έως 30.10.2014, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας, ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες που τις επιβαρύνουν μέχρι την ημερομηνία αυτή, χωρίς δικαίωμα του οφειλέτη να ζητήσει την εξαίρεση μέρους αυτών.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στο Δήμο το αργότερο έως τις 30.11.2014 . Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2666360109-108-134 (Τσιρώνη Βαρβάρα – Πάσχος Γεώργιος- Φωτίου Γρηγόριος).
Read More »
Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο Σουλίου Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου ο Γιάννης Λώλος

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου ο Γιάννης Λώλος

 
 
Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου,μετά από πολλές περιπέτειες εκλέχτηκε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας και Γραμματέας ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας.
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή συμπληρώνεται με τον Στάθη Γιαννούλη, δήμαρχο Νικολάου Σκουφά και τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο.
 
Στη σημερινή τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του οργάνου δεν έδωσαν και πάλι το παρόν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Read More »
Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου ο Γιάννης Λώλος  Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου ο Γιάννης Λώλος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

ΟΦΑΕ: Αυτά είναι τα προβληματικά οδικά δίκτυα στην Ήπειρο

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
ΟΦΑΕ: Αυτά είναι τα προβληματικά οδικά δίκτυα στην Ήπειρο

 
Μακροσκελή έκθεση με την οποία καταδεικνύει τα προβλήματα των οδικών δικτύων στην Ελλάδα απέστειλε στα υπουργεία Μεταφορών και Ανάπτυξης και στην Εuropean Association of Tolled Motorways, Bridges and Tunnel Concessionaires, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ).
Στην έκθεσή της, η ΟΦΑΕ επισημαίνει τα 6 προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου στη χώρα μας, στα οποία η διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη και οδηγεί συχνά σε ατυχήματα, ενώ υπογραμμίζει τα 11 κυριότερα χαρακτηριστικά, ατέλειες ή παραλείψεις, των εν λόγω αξόνων που δυσχεραίνουν την κατάσταση.
 
Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρουν, δημιουργείται η ανάγκη για τη βελτίωση του συνόλου των οδικών αξόνων στην Ηπείρου, και πιο συγκεκριμένα των ακολούθων:

Μέτσοβο- Λάρισα
Χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου δρόμου είναι οι απότομες στροφές, η στενότητα και η κλίση του εδάφους, όπως επίσης και οι έντονες αυλακώσεις στο οδόστρωμα. 
Οι πολλές αριστερές στροφές που υπάρχουν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, καθώς το οδικό αυτό δίκτυο αποτελεί σημείο διέλευσης βαρέων οχημάτων, λόγω της μεγάλης εισροής και εκροής εμπορευμάτων από και προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 
Ο δρόμος θεωρείται στενός σε πολλά τμήματα σε σχέση με τον κυκλοφοριακό φόρτο που συνεχώς αυξάνεται, έχει απότομες κλίσεις τόσο σε στροφές όσο σε ανηφόρες και κατηφόρες, που έχουν ως συνέπεια την κακή εκτίμηση από πλευράς οδηγών της ταχύτητας που πρέπει να αναπτύξουν. 
Επιπλέον, ο φωτισμός σε πολλά σημεία δεν είναι επαρκής. 
Τα τεχνικά έργα που έχουν λάβει μέρος είναι ελάχιστα και με μικρή διατομή. 
Είναι αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να δημιουργηθεί ένας ασφαλής αυτοκινητόδρομος που θα μπορεί να διευκολύνει τον μεγάλο αριθμό οχημάτων που διέρχονται από αυτόν και να εξυπηρετήσει τους αυτοκινητιστές που μετακινούν εμπορεύματα από και προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Αντίρριο- Ιωάννινα
Το οδικό αυτό δίκτυο είναι σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ευρώπης. 
Πρόκειται για εθνικό οδικό δίκτυο με μεγάλη κυκλοφορία και ιδιαίτερα επικίνδυνο. 
Την επικινδυνότητα συνθέτουν, μεταξύ άλλων, η έλλειψη ολοκληρωμένων κόμβων, σωστού φωτισμού, κατάλληλης οδοσήμανσης, καθώς και φθαρμένου και με πολλές λακκούβες ασφαλτοτάπητα. 
Στα πιο πολλά σημεία του ο δρόμος αυτός είναι ιδιαίτερα στενός, ενώ η ελεύθερη πρόσβαση των αγροτικών αυτοκινήτων από τους γύρω οικισμούς είναι συνηθισμένο φαινόμενο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, θέτοντας σε πολύ μεγάλο κίνδυνο όποιον τον διασχίζει. 
Τέλος, η εναλλαγή τμημάτων κλειστού αυτοκινητοδρόμου και κακής κατάστασης εθνικής οδού και άρα η έντονη εναλλαγή της ταχύτητας των οχημάτων αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα κινδύνου. Βασική απόδειξη για την ακαταλληλότητα του δρόμου αυτού αποτελεί ο αριθμός των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα. 
Το αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων είχε επίσης ως αποτέλεσμα τη μεγάλη φθορά, σε πολλά τμήματα του συγκεκριμένου άξονα, τα οποία κρίνεται απαραίτητο να ανακατασκευαστούν, όπως επίσης και το σύνολο της Ιόνιας οδού, ώστε να δημιουργηθεί ένας αυτοκινητόδρομος ο οποίος από τη μία πλευρά να βγάλει από τη σημερινή απομόνωση τη Δυτική Ελλάδα και από την άλλη καταστήσει εφικτή και εύκολη τη σύνδεση της χώρας μας με την Αλβανία. 
Ταυτόχρονα, όλα τα παραπάνω απαιτούνται προκειμένου να αξιοποιηθεί η πλήρως η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η σύνδεση με την Κορίνθου-Πατρών, και άρα η σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με την Πελοπόννησο.
Read More »
ΟΦΑΕ: Αυτά είναι τα προβληματικά οδικά δίκτυα στην Ήπειρο  ΟΦΑΕ: Αυτά είναι τα προβληματικά οδικά δίκτυα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

12 συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
12 συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα


Δύο (02) διακινητές και έξι (06) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στη πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Ειδικότερα, ύστερα από διενεργούμενο έλεγχο σε φορτηγό όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο), διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος αλλοδαπός οδηγός του και ο 26χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, μετέφεραν στο χώρο πάνω από την καμπίνα του τράκτορα, τους ανωτέρω μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα.

Επίσης, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα καθ’ υπόδειξη του συνοδηγού, τέσσερις (04) αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν εντός του φορτίου του οχήματος, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
12 συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα 12 συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

1,5 εκατ. πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Ηπείρου

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
1,5 εκατ. πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Ηπείρου

http://rodosalarm.gr/wp-content/uploads/2014/10/epixeiriseis_prostima.jpg

Στο ενάμισι εκατομμύριο περίπου ανέρχονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επιχειρήσεις της Ηπείρου, οι οποίες απασχολούσαν εργαζόμενους τους οποίους δεν είχαν ασφαλίσει.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και σύμφωνα με αυτά, τον τελευταίο χρόνο έγιναν έλεγχοι σε 1.730 επιχειρήσεις στην Ήπειρο. Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 112 που βρέθηκαν να απασχολούν παράνομα προσωπικό. Ο αριθμός των ανασφάλιστων έφτανε στους 141.

Στην Άρτα ελέγχθηκαν 173 επιχειρήσεις και βρέθηκαν οκτώ αδήλωτοι εργαζόμενοι, στην Θεσπρωτία έγιναν έλεγχοι σε 139 επιχειρήσεις και βρέθηκαν 28 αδήλωτοι εργαζόμενοι, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έγιναν έλεγχοι σε 1.097 επιχειρήσεις και βρέθηκαν 62 εργαζόμενοι αδήλωτοι και τέλος στην Πρέβεζα έγιναν έλεγχοι σε 321 επιχειρήσεις και βρέθηκαν 43 εργαζόμενοι αδήλωτοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, στο δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Ηπείρου έγιναν 346 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 41 επιχειρήσεις οι οποίες είχαν αδήλωτους 54 εργαζόμενους.

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανέρχονται στις 572 χιλιάδες ευρώ.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων του Υπουργείου σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι παραβάσεις εργοδοτών για αδήλωτη εργασία, κατά τους θερινούς μήνες.

Αντίστοιχα, πολλαπλασιάστηκαν με γεωμετρική πρόοδο και τα πρόστιμα που επέβαλαν ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας, καθώς οι κυρώσεις επιβάλλονται άμεσα, επιτόπια από τους ελεγκτές και φθάνουν τα 10.500 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο.
Read More »
1,5 εκατ. πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Ηπείρου  1,5 εκατ. πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) Guns N' Roses - November Rain

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)
Guns N' Roses - November Rain 
 
Read More »
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) Guns N' Roses - November Rain Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)  Guns N' Roses - November Rain Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Σαν σήμερα 1 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014
Σαν σήμερα 1 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Σαν σήμερα 1 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Σαν σήμερα 1 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5