Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένων καθαριστριών στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας (Γηροκομείο), επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Η απόφαση της εργοδοσίας (ιδιωτική εταιρεία με την επωνυμία JCB security and facility Α.Ε.(My Services) με έδρα την Αθήνα) να προχωρήσει στην απόλυση της συναδέλφισσας (Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου), πάρθηκε επειδή η συναδέλφισσα πρωτοστάτησε στην διεκδίκηση των νόμιμων απολαβών τους με στόχο να τρομοκρατήσουν τις εργαζόμενες για να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας που έχει επιβάλλει η εταιρεία στα συνεργεία της σε όλη την χώρα, όπως έκανε και πριν λίγο καιρό στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Με την παρέμβαση μελών των Διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την αποφασιστικότητα και ενιαία στάση των εργαζομένων η αιφνιδιαστική αυτή προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό.

Την αυθαιρεσία και επιθετικότητα της εργοδοσία αποθρασύνει η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης που όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας ψηφίζοντας νόμους, όπως αυτόν που ετοιμάζεται να φέρει στην βουλή, στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις ομαδικές απολύσεις, την πλήρη κατάργηση των Σ.Σ.Ε. τον περιορισμό συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την απαγόρευση της απεργίας κ.λ.π.

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να οργανωθούν στα Σωματεία τους με ενότητα και συλλογικότητα να αντιπαλέψουν την επιθετικότητα και αυθαιρεσία των εργοδοτών και την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων.

Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. 


 
Read More »
Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017 Rating: 5

Εκδήλωση του Συλλόγου Τρίτεκνων Θεσπρωτίας στους Φιλιάτες

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017
Read More »
Εκδήλωση του Συλλόγου Τρίτεκνων Θεσπρωτίας στους Φιλιάτες Εκδήλωση του Συλλόγου Τρίτεκνων Θεσπρωτίας στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017 Rating: 5

Ραχούλι Παραμυθιάς: Ιατρική ημερίδα για το Πελματογράφημα με δωρεάν εξέταση

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:00, o ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΛΛΟΓΟΣ ΡΑΧΟΥΛΙΩΤΩΝ διοργανώνει ιατρική ημερίδα στο χώρο του δημοτικού σχολείου (έδρα συλλόγου) με θέμα:

"Τα οφέλη του Πελματογραφήματος."

Στα πλαίσια της ημερίδας, θα πραγματοποιηθει και δωρεάν εξέταση

Ομιλητές
Κυβράνογλου Ηλίας (Ορθοπεδικός)
Παππάς Νικόλαος (κατάστημα ορθοπεδικών στον πεζόδρομο Παραμυθιάς)


 
Read More »
Ραχούλι Παραμυθιάς: Ιατρική ημερίδα για το Πελματογράφημα με δωρεάν εξέταση Ραχούλι Παραμυθιάς: Ιατρική ημερίδα για το Πελματογράφημα με δωρεάν εξέταση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017 Rating: 5

Η βίωση του Ορθόδοξου Πάσχα ήταν το κεντρικό θέμα συνεδρίου της Μητροπόλεως Παραμυθίας...

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017
"Το Πάσχα είναι χαρά, είναι ζωή, είναι ανάσταση, είναι αναγέννηση, είναι απελευθέρωση", σημείωσε ο Μητροπολίτης
Παραμυθίας Τίτος, στην παρέμβασή του στο συνέδριο
κληρικών της Μητροπόλεως Παραμυθίας, που έγινε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017. Και πρόσθεσε: "Η χαρά, που προσφέρει ο Χριστός, αποτελεί βασικό στοιχείο στη ζωή κάθε αληθινού πιστού. Η αυθεντική χριστιανική σκέψη φέρνει τη σφραγίδα της χαρούμενης θεώρησης και αντιμετώπισης της ζωής. Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς το Πάσχα, η Λαμπρή μας, δημιουργεί ολοφάνερη χαρά, χαρά βαθιά, χαρά πλατιά, χαρά ασκίαστη, χαρά αγνή. Χαρά, που δε μοιάζει σε τίποτα με τις ψευτοχαρές του κόσμουτούτου, που κρύβουν μέσα τους τους σπόρους του πόνου.".

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος-θεολόγος π. Ελευθέριος Κωνσταντής. Με σαφή λόγο, που είχε έντονο το στοιχείο του ορθού εκκλησιολογικού χαρακτήρα, χωρίς να είναι αποκομμένος από τη γνώση της καθημερινότητας, αντιπαρέβαλε την κοινωνική (κοσμικός εορτασμός) με την πνευματική (εκκλησιαστικός εορτασμός) διάσταση του Πάσχα. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το μήνυμα του σταυρωμένου και αναστημένου Χριστού, δίνει νόημα στην ανθρώπινη ζωή και υποδεικνύει στον άνθρωπο τον πραγματικό προορισμό του. Πάσχα δεν είναι η διασκέδαση, τα ψητά και οι εκδρομές, Πάσχα είναι να δει κανείς τον αναστημένο Χριστό μέσα στην καρδιά του. Αναστήθηκε ο Χριστός για να αναστηθούν και οι άνθρωποι. Αναστήθηκε ο Χριστός, για να αισθανθούμε την "ανάσα" των αναστημένων. Με το Χριστό, που είναι το ζωντανό Πάσχα, μπορούμε να βιώσουμε κι εμείς το Πάσχα, που είναι η μετάβαση από το θάνατο στη ζωή. Αποζητάμε ελπίδα, που μόνο ο Χριστός τη δίνει. Πρέπει να αντηχήσει ο κόσμος από την ελπίδα της Ανάστασης και το σπουδαιότερο να ζήσουμε όλοι από εδώ και εμπρός πάνω στις γραμμές της ζωής, που δίδαξε ο Χριστός.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος Βελισσάριος Σάντας αναφέρθηκε σε τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα αναπτύσσοντας και διαλογική συζήτηση με τους κληρικούς

Η Αξιωματικός της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας, η υπαστυνόμος Α΄ Ισιδώρα Γεροντιώτου, ενημέρωσε τους κληρικούς, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Ο σκοπός, να προφυλάξουν πιστούς στις ενορίες τους, προκειμένου να μην πέφτουν θύματα επιτήδειων απατεώνων. 


 
Read More »
Η βίωση του Ορθόδοξου Πάσχα ήταν το κεντρικό θέμα συνεδρίου της Μητροπόλεως Παραμυθίας...  Η βίωση του Ορθόδοξου Πάσχα ήταν το κεντρικό θέμα συνεδρίου της Μητροπόλεως Παραμυθίας... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017 Rating: 5

Πασχαλιάτικο εργαστήρι από Σύλλογο Γονέων και του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου σας προσκαλεί σε ένα πασχαλιάτικο εργαστήρι με θέμα:

«Φτιάχνουμε πασχαλιάτικες λαμπάδες με την τεχνική ντεκουπάζ»

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και ώρα 17:00 στον χώρο του σχολείου. Απαραίτητο υλικό είναι το κερί (κατά προτίμηση πλακέ), το οποίο θα πρέπει να το προμηθευτείτε οι ίδιοι. Προαιρετικά, μπορείτε να φέρετε και ένα πινέλο 12Ν.

Σας περιμένουμε να περάσουμε ένα όμορφο και δημιουργικό απόγευμα με τα παιδιά μας!!!


 
Read More »
Πασχαλιάτικο εργαστήρι από Σύλλογο Γονέων και του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου Πασχαλιάτικο εργαστήρι από Σύλλογο Γονέων και του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017 Rating: 5

Στην αιχμή του δόρατος η έρευνα, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες - Του Μάριου Κάτση

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017Είναι λογικό η επικαιρότητα να περιστρέφεται γύρω από το κλείσιμο της αξιολόγησης, και ο Δημόσιος διάλογος να επικεντρώνεται στο σήμερα και το αύριο της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση έχει ρίξει το βάρος στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την πολυετή κρίση, ενώ παράλληλα εργάζεται άκοπα ώστε να ανακουφίσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Όμως πέρα από την μείζονα αυτή προσπάθεια, παράλληλα, σχεδιάζονται και υλοποιούνται οι δράσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου προς την εξωστρέφεια. Στοχεύουμε να περάσουμε από τον «τουρισμό και την οικοδομή» που ήταν οι ατμομηχανές του παρελθόντος, στα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, στο διαμετακομιστικό εμπόριο και στην καινοτομία υψηλής ειδίκευσης. Στην αιχμή του δόρατος τοποθετούνται εκ των πραγμάτων οι τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Η χρόνια ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού, και ο αποσπασματικός χαρακτήρας των όποιων προσπαθειών του παρελθόντος, μας έχει οδηγήσει στη δυσμενή θέση που βρισκόμαστε σήμερα. Δυστυχώς η χώρα μας, παρά το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διαθέτει με την δεξαμενή νέων και πολύ καλά καταρτισμένων επιστημόνων, βρίσκεται πολύ πίσω σε επιδόσεις σε αυτούς τους τομείς, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καθήλωση στην 26η θέση στην ΕΕ στο Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2017 (Digital Economy and Society Index-DESI2017).


Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο των παραπάνω κλάδων για την ανάπτυξη και το πέρασμα στην νέα εποχή, προχώρησε στη σύσταση του νέου Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενώ ενίσχυσε με αυτόνομο Υπουργείο το ρόλο της Έρευνας και της Καινοτομίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Από τις δύο αυτές δομές, ήδη έχουμε τους πρώτους νομοθετικούς ¨καρπούς¨. Τόσο ο ν.4386/2016 για την Έρευνα, όσο και ο ν.4429/2016 για την ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, αποτελούν τομές, και στοχεύουν στην ανάπτυξη και την προαγωγή της επιστήμης, μέσω γενναίας και διαφανούς χρηματοδότησης με διάφορα εργαλεία, καθώς και στην ανάσχεση της φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και την επιστροφή τους στη χώρα μας.

Το πώς αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση τους τομείς υψηλής εξειδίκευσης, φαίνεται από τη συζήτηση και τα σχόλια της, για την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων είναι φυσιολογικό να μιλάμε για διαστημικές εφαρμογές;

Όχι μόνο είναι φυσιολογικό, είναι επιβεβλημένο. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να παραιτείται οικειοθελώς από τα δικαιώματα της στο διαστημικό φάσμα ενώ διαθέτει μια ισχυρή ερευνητική-ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και εταιρείες διαστημικής βιομηχανίας με μεγάλες προοπτικές. Ούτε είναι δυνατόν να είμαστε από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δεν διαθέτουν οργανισμό που να συντονίζει και να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά δικαιώματα από την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (ESA) στον οποίο συμμετέχουμε με χρηματοδότηση.

Όσον αφορά την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων νέας γενιάς, δυστυχώς και εδώ βρισκόμαστε πολύ πίσω. Τα παρακάτω στοιχεία είναι ενδεικτικά, για να αντιληφθούμε τη σημασία των νέων δικτύων για την εθνική οικονομία.

Για κάθε 10% αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας σε μια χώρα δημιουργείται αύξηση του Α.Ε.Π. κατά 1%. Για κάθε διπλασιασμό της ταχύτητας της ευρυζωνικότητας παρατηρείτε αύξηση του Α.Ε.Π. κατά 0,3% ενώ για κάθε 1000 νέες ευρυζωνικές συνδέσεις δημιουργούνται 80 νέες θέσεις εργασίας ενώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο κλάδος συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας με 4%.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ψήφισε στη Βουλή με ευρεία συναίνεση το νομοσχέδιο για τη μείωση του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών ανοίγοντας τον δρόμο για επενδύσεις με τελικό στόχο τα δίκτυα να φτάσουν εκεί που δεν θα πήγαιναν ποτέ με βάση την εμπορική σκοπιμότητα. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο τομέας των νέων τεχνολογιών μπορεί να βοηθήσει να υπερβούμε και διαχωριστικές γραμμές και να μειώσουμε τις ανισότητες.

Για να μπορέσουμε όμως να απαντήσουμε στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, χρειάζεται να εντείνουμε την προσπάθεια μας σε πεδία όπου έως σήμερα ήταν ανεκμετάλλευτα. Η προσπάθεια αυτή δεν θα τελεσφορήσει εάν γίνει ερήμην της κοινωνίας. Νιώθω την ανάγκη, ως μέλος της γενιάς των νέων επιστημόνων αλλά και ως βουλευτής, να απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα σε όλη την ερευνητική και επιχειρηματική και συνεργατική κοινότητα των νέων επιστημόνων να συμβάλλουν με ιδέες και προτάσεις το κυβερνητικό έργο, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, για το τι πρέπει να κάνουμε στους κλάδους που δραστηριοποιούνται και κατέχουν καλύτερα από τον καθένα, ώστε να μείνουν και να δημιουργήσουν στη χώρα, ώστε να ατενίσουμε ξανά το μέλλον με αισιοδοξία.

Επιμέλεια: Στέλλα Κεμανετζή - insider.gr


 
Read More »
Στην αιχμή του δόρατος η έρευνα, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες - Του Μάριου Κάτση Στην αιχμή του δόρατος η έρευνα, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες - Του Μάριου Κάτση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του Δ.ΙΕΚ Φιλιατών

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017Το Δ.Ι.ΕΚ. Βοηθών Νοσηλευτών Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις Γ.Ν. Φιλιατών, σε μια προσπάθεια συνεχούς αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και απόκτησης γνώσεων από εξειδικευμένους επιστήμονες, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» την Πέμπτη 23/3/2017.

Ευχαριστούμε θερμά την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου, κα Ζιάγκου Κων/να, ψυχολόγο, η οποία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο ανέπτυξε «βιωματικό εργαστήρι» με τους καταρτιζόμενούς μας βοηθώντας τους να αναπτύξουν ιδιαίτερες δεξιότητες και στάσεις απέναντι σε κάθε μορφή εξάρτησης και διαφορετικότητας, στοχεύοντας πρωτίστως στην εξάλειψη του στίγματος, αλλά και σε εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης.

Ευελπιστούμε σε συνέχεια και ανάπτυξη της συνεργασίας μας, διότι από μέρους μας υπάρχει η διάθεση ώστε το Δ.Ι.ΕΚ. Γ.Ν. Φιλιατών λόγω και συνάφειας της ειδικότητας την οποία λειτουργεί να έχει παρουσία σε δρώμενα της περιοχής μας.


Η Δ/ντρια του Δ.Ι.ΕΚ.
Γκόγκου Χρυσούλα 


 
Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή του Δ.ΙΕΚ Φιλιατών Ευχαριστήρια επιστολή του Δ.ΙΕΚ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017 Rating: 5

Φωτιά πριν λίγο σε παράνομη χωματερή στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017


 
Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν λίγο, σε οικόπεδο που έχει μετατραπεί σε άτυπη χωματερή, στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας. 
Επί τόπου έσπευσαν 2 οχήματα με 4 άντρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι προσπαθούν να σβήσουν την εστία της φωτιάς.

Στο συγκεκριμένο σημείο, άγνωστοι πετάνε διάφορα αντικείμενα και σκουπίδια με αποτέλεσμα τα πλαστικά που σιγοκαίνε να δυσκολεύουν την κατάσβεση της φωτιάς.

 
Η περιοχή είναι γνωστή στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, παρά ταύτα κανείς δεν μερίμνησε να απομακρύνει τα σκουπίδια και τα μπάζα, που αποτελούνται από παλιά λάστιχα μέχρι και πλάκες αμιάντου.

 

Και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της περιοχής. 


Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως στο ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει και πάλι φωτιά σε πλαστικά και λάστιχα στις 13 Σεπτεμβρίου 2016, και πως το συγκεκριμένο οικόπεδο, προορίζεται για την κατασκευή του Green Point.Read More »
Φωτιά πριν λίγο σε παράνομη χωματερή στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Φωτιά πριν λίγο σε παράνομη χωματερή στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017 Rating: 5

ΚΚΕ & KNE Παραμυθιάς: Προβολή ντοκιμαντέρ "100 Χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη"

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017
Read More »
ΚΚΕ & KNE Παραμυθιάς: Προβολή ντοκιμαντέρ "100 Χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη" ΚΚΕ & KNE Παραμυθιάς: Προβολή ντοκιμαντέρ "100 Χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017 Rating: 5

Σελίδες