Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς, πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα (+ 3 ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι, στον δρόμο Ηγουμενίτσας - Πλαταριά, στο σημείο Γωνιά.

Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος ο οδηγός του μπλε οχήματος, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά, με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.


Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά οι οδηγοί των οχημάτων, ενώ τα οχήματα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.


Τα οχήματα απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα, από την οδική βοήθεια Μπότσαρης.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς, πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα (+ 3 ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς, πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα (+ 3 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Νέος Γενικός Γραμματέας της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» ο Θεσπρωτός Γιάννης Βέλλης

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018Ο Γιάννης Βέλλης, Ηπειρώτης δημοσιογράφος, φωτογράφος και λογοτέχνης, είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» για την χρονική περίοδο 2018-2020, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» (Π.Ε.Λ.) ιδρύθηκε το 1973. Είναι μία από τις πιο παλαιές και δραστήριες λογοτεχνικές ενώσεις της χώρας. Το δυναμικό της Π.Ε.Λ. αριθμεί πάνω από 500 μέλη, τα οποία έχουν πλούσιο πνευματικό και λογοτεχνικό έργο σε όλα τα είδη του λόγου (ποίηση, πεζογραφία κ.λπ.).
Επίσης θα συμμετέχει ως ιδρυτής της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ με σεβασμό στον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ και το έργο του» και ως εκπρόσωπος της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ», στις εκδηλώσεις του Δήμου Πρέβεζας για τα 90 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ποιητή Κώστα Καρυωτάκη στην πόλη της Πρέβεζας.

«Πάλι σε σκέφτομαι, όσο η λεμονιά αγκαλιάζει τους τοίχους και χαμογελά αισιόδοξα στον ήλιο/ να σβήνεις το τελευταίο σου τσιγάρο, χαράζοντας με μια κοφτή ματιά την καρδιά μου/ μετά να χάνεσαι με το ποδήλατο όπως ήρθες, γλυκιά και φωτεινή, στα αδιέξοδα του κόσμου/ αφήνοντας στον άνεμο μια φωνή χαδιάρικη να σβήνει τις σκιές, μαζί κι ένα μήνυμα/ οι ποιητές, οι γραφιάδες χαμένοι είναι, όταν πνίγονται σε συναισθήματα». 
Γιάννης Βέλλης - Who is Who
Γεννήθηκε στην Ήπειρο το 1967 (Κεραμίτσα Φιλιατών Θεσπρωτίας). Ηπειρώτης στην καταγωγή και από τους δύο γονείς (Οικογένειες Βέλλη & Πασχάλη). Από το 1982, ζει στον Περισσό και εργάζεται στη Νέα Ιωνία Αττικής. Δημοσιογράφος, φωτογράφος, συγγραφέας, ποιητής. Τακτικό μέλος και κριτής της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ». Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ», στην «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Σ.Ε.» 
Δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού. Με κοινωνικούς αγώνες από το 1988 μέχρι σήμερα. Μέλος αντιρατσιστικών οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων κοινωνικού χαρακτήρα. Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας, Σύνδεσμος & μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών πανελλαδικών και τοπικών Συλλόγων. 


Read More »
Νέος Γενικός Γραμματέας της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» ο Θεσπρωτός Γιάννης Βέλλης Νέος Γενικός Γραμματέας της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» ο Θεσπρωτός Γιάννης Βέλλης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Με μια λέξη "Στασιμότητα..." - Γράφει ο Νίκος Σπυρόπουλος

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018

Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Σουλίου μπορεί να περιγραφεί νομίζω με μία λέξη «ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ».

Ένας δήμος ιστορικός, μαρτυρικός, με φυσικές ομορφιές, ποτάμια, λίμνες, όρη,προστατευόμενες περιοχές Nature, γεωργοκτηνοτροφικός.

Έδρα του δήμου: Μαρτυρική Παραμυθιά

Εμπορικό και πρώην διοικητικό κέντρο. Ήταν διοικητικό κέντρο παροχής υπηρεσιών το οποίο έχει υποβαθμιστεί λόγω κλεισίματος-απομάκρυνσης πολλών υπηρεσιών ΙΚΑ, εφορίας, ειρηνοδικείου και μη δημιουργίας νέων όπως πολεοδομίας κλπ που προβλεπόταν στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Υλοποιείται αποχετευτικό του δήμου, έργο που μπορούσε να είχε τελειώσει στηνΜε προηγούμενη προγραμματική περίοδο κι αυτό λόγω ολιγωρίας στην διαχείριση του από την δημοτική αρχή.

Συγχρόνως χάθηκε και έργο πεζοδρόμησης .

Εγκαταλείφθηκε ή έμεινε στις προθέσεις η μελέτη του ιστορικού κέντρου Παραμυθιάς.Απομάκρυνση νεκροταφείου και ανάδειξη της εκκλησίας Παναγίας, ώστε να δημιουργηθεί μια πολιτιστική-τουριστική διαδρομή στην πόλη : εκκλησία Παναγίας, βυζαντινά λουτρά, σχολείο Βούλγαρη, ιστορικό κέντρο, ιστορικό αρχείο, ρολόι, Κούλια, κατασκηνώσεις, κάστρο, Φωτική.

Δημοτικό Σχολείο δωρεά Βούλγαρη μία λέξη εγκατάλειψη.

Σχέδιο πόλης: δεν έγινε ακόμη η τροποποίηση του ΓΠΣ/2007 σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις παλαιότερων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχει προχωρήσει η πολεοδόμηση και πράξη εφαρμογής.

Πρόταση: στο ΓΠΣ/2007 Παραμυθιάς έχει ενταχθεί τμήμα στην περιοχή του Δημοτικού σχολείου πάνω από το ΚΕΓΕ στο οποίο μπορεί να γίνει τοπικό ρυμοτομικό και διανομή οικοπέδων σε νέους της περιοχή του Δήμου Σουλίου.

Ιστορική έδρα του δήμου: Σούλι

Έχει πλήρως εγκαταλειφθεί και ο ιστορικός χώρος και τα χωριά.

Μόνο μετά από παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας , κατά την επίσκεψη του στις εορτές του Σουλίου, έχουν εξαγγελθεί δύο έργα: αναστήλωση οικίας Μπούση και προστασία ιστορικών πηγαδιών, αποπεράτωση δρόμου Ελευθεροχώρι-Κουκλί. Μύλοι Σουλίου εγκατάλειψη –κίνδυνος κατάρρευσης (ευθύνες εκκλησιαστικό συμβούλιο Αγίου Δονάτου-Δήμος Σουλίου).

Ιστορική έδρα του δήμου: Σούλι Έχει πλήρως εγκαταλειφτεί και ο ιστορικός χώρος και τα χωριά. Μόνο μετά από παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας , κατά την επίσκεψη του στις εορτές του Σουλίου, έχουν εξαγγελθεί δύο έργα: αναστήλωση οικίας Μπούση και προστασία ιστορικών πηγαδιών, αποπεράτωση δρόμου Ελευθεροχώρι-Κουκλί. Μύλοι Σουλίου εγκατάλειψη –κίνδυνος κατάρρευσης (ευθύνες εκκλησιαστικό συμβούλιο Αγίου Δονάτου-Δήμος Σουλίου).

Επαρχιακός δρόμος Γλυκή-Σούλι απαιτείται άμεση συντήρηση για να μη καταστραφεί και επεμβάσεις σε διάφορα σημεία. Προτάσεις:
1. αποκατάσταση μύλων Σουλίου(συνεργασία Εκκλησιαστικού συμβουλίου-Δήμου)
2. κατασκευή της κατεστραμμένης πέτρινης γέφυρας στο ρέμα Ντάλλα στο μονοπάτι για το Σούλι (μια ωραία φωτογραφία υπάρχει στον τουριστικό οδηγό του Δήμου Σουλίου)
3. συντήρηση –επεμβάσεις στον επαρχιακό δρόμο Γλυκή –Σούλι (αρμοδιότητα Περιφέρεια Ηπείρου).


 
Read More »
Δήμος Σουλίου: Με μια λέξη "Στασιμότητα..." - Γράφει ο Νίκος Σπυρόπουλος Δήμος Σουλίου: Με μια λέξη "Στασιμότητα..." - Γράφει ο Νίκος Σπυρόπουλος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Με επιτυχία η ομιλία με θέμα "Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση : τι μπορώ να κάνω ως γονιός;"

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018


Πραγματοποιήθηκε χθές στην Παραμυθιά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΚΑΡΚΑΜΙΤΣΙ ομιλία με θέμα "Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση : τι μπορώ να κάνω ως γονιός;". 
 
Ομιλήτρια ήταν η κα Κων/ να Ζιάγκου , ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ.
 
Ένα ευαίσθητο θέμα που ενδιαφέρει γονείς , εκπαιδευτικούς αλλά και όποιον φροντίζει παιδιά κινητοποίησε το ενδιαφέρον του κοινού που έθεςε ερωτήσεις, προβληματισμούς και απορίες. 
 
Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι σημαντική στην υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. 
Και μπορεί πολλές φορές να μας δημιουργεί αμηχανία ή δυσκολία ,ωστόσο η έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση και η εκπαίδευση των ενηλίκων είναι η καλύτερη μορφή πρόληψης για κάθε δυσλειτουργική συμπεριφορά.
 
Η ομιλία είναι η πρώτη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης με το νεοσύστατο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σουλίου στα πλαίσια της δικτύωσης και των δυο φορέων με την ευρύτερη κοινότητα. Η αρχή έγινε και ελπίζουμε να συνδιοργανώσουμε ανάλογες δράσεις στο μέλλον. Παράλληλα ο σύλλογος γονέων του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς συνέβαλλε σημαντικά στην διοργάνωση της ομιλίας ενημερώνοντας τους γονείς. 
 
Ευχαριστούμε όλους και όλες που συμμετείχαν με ζωηρό ενδιαφέρον, την Δήμαρχο Παραμυθιάς κυρία Σταυρούλα Μπραίμη και το μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης κύριο Δημήτρη Λώλο που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Για το ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης
Η Πρόεδρος
Αλέκα Κοτσώνη
Read More »
Με επιτυχία η ομιλία με θέμα "Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση : τι μπορώ να κάνω ως γονιός;" Με επιτυχία η ομιλία με θέμα "Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση : τι μπορώ να κάνω ως γονιός;" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι είναι επισκέψιμοι και τα ωράρια λειτουργίας τους

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι από το Σάββατο, 19.05.2018, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο 8.00-20.00 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας). 

Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε (15΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Επιπλέον, οι αρχαιολογικοί χώροι αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας θα είναι επισκέψιμοι για το κοινό σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα ωραρίου.


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΩΡΑΡΙΟ Παρατηρήσεις
Αρχαιολογικός Χώρος Δυμοκάστρου  Ελεύθερη είσοδος 
Αρχαιολογικό Πάρκο Ουζντίνας   Ελεύθερη είσοδος 
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 08.00-20.00 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή 08.00-15.00 
Κούλια Παραμυθιάς  Επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦΑ Θεσπρωτίας στο τηλ. 26650.29177 
Αρχαιολογικός Χώρος Γιτάνων Επισκέψιμος κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦΑ Θεσπρωτίας στο τηλ. 26650.29177 
Αρχαιολογικός Χώρος Πύργου Ραγίου ΚΛΕΙΣΤΟΣ
Αρχαιολογικός Χώρος Ντόλιανης ΚΛΕΙΣΤΟΣ
Read More »
Θεσπρωτία: Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι είναι επισκέψιμοι και τα ωράρια λειτουργίας τους Θεσπρωτία: Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι είναι επισκέψιμοι και τα ωράρια λειτουργίας τους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018Έναρξη υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

Η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών – νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ. για τη σχολική χρονιά 2018-2019, θα γίνει από την Δευτέρα 14-05-2018 έως και την Παρασκευή 25-05-2018.

Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών(προνήπια)

Η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο λειτουργίας των Σταθμών ξεκινά την 6:45 π.μ και τελειώνει στις 16:00 μ,μ,
Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους, για τις θερινές διακοπές τον μήνα Αύγουστο και α) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου, β) από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.
Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.
Η φιλοξενία των βρεφών- νηπίων είναι δωρεάν.

Οι γονείς – κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων για να υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από την 9.00 π.μ. μέχρι 14.00 μ.μ.

Β. Ν. Σ. Ηγουμενίτσας Π. Αθηναγόρα 33, Ηγουμενίτσα, Τηλ. 2665028549

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν προσωρινοί Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής για βρέφη από 8 μηνών έως και 17 μηνών, από 18 μηνών έως και 30 μηνών και από 31 μηνών έως την προσχολική ηλικία (προνήπια)

Μέσα σε διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών οι δικαιούχοι, δύνανται να υποβάλλουν ενστάσεις στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς.

Οι τελικοί πίνακες επιλογής θα αναρτηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης καθορίζονται από την υπ’ αριθμ. 1325/33/08-05-2018 Απόφαση του Δ.Σ. ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην διεύθυνση


Read More »
Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Δωρεά της εταιρείας ΙΛΥΔΑ ΑΕ στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας συστήματος μηχανογράφησης και διαχείρισης φαρμακείου

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρεία ΙΛΥΔΑ ΑΕ και τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Ανυφαντάκη Βασίλη καθώς προσέφερε δωρεάν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα DIOSCOURIDES, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις ανάγκες ενός φαρμακείου, καθώς επίσης και τον αντιπρόσωπο στα Ιωάννινα κ. Τούσια Μιχάλη για την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση του προγράμματος.

Το DIOSCOURIDES είναι ένα ολοκληρωμένο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του κλάδου των φαρμακείων και μπορεί να καλύψει από απλές μηχανοργανωτικές απαιτήσεις μέχρι αυτές που αποσκοπούν στον πλήρη εκσυγχρονισμό και διαμόρφωση ενός πρότυπου τρόπου λειτουργίας και οργάνωσης.

Read More »
Δωρεά της εταιρείας ΙΛΥΔΑ ΑΕ στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας συστήματος μηχανογράφησης και διαχείρισης φαρμακείου Δωρεά της εταιρείας ΙΛΥΔΑ ΑΕ στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας συστήματος μηχανογράφησης και διαχείρισης φαρμακείου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Κακαρδίτσα

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018

 
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει την εξ' αναβολής εξόρμηση στην Κακαρδίτσα την Κυριακή 20/5/2018 στα Αθαμανικά όρη, με στόχο την κορυφή Κακαρδίτσα 2429μ.

1η ΠΟΡΕΙΑ : Ματσούκι - στάνες - Ματσούκι
ΒΔ : 2
Ώρες Πορείας : 6-7
Υψομετρική διαφορά: 800μ
Απόσταση: 10χλμ

2η ΠΟΡΕΙΑ : Ματσούκι - στάνες - Κορυφή Κακαρδίτσα 2429μ.
ΒΔ : 3
Ώρες Πορείας : 8-9
Υψομετρική διαφορά; 1400μ.
Απόσταση: 14χλμ

ΑΡΧΗΓΟΣ : Σπύρος Σίμος

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2 λίτρα, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Αναχώρηση στις 6.00πμ από το Πάνθεον.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6942691974
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.
Read More »
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Κακαρδίτσα Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Κακαρδίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Παραμυθιά: Την Κυριακή ο απογευματινός καφές της "Φλόγας" για την "Μητέρα"

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018


Read More »
Παραμυθιά: Την Κυριακή ο απογευματινός καφές της "Φλόγας" για την "Μητέρα" Παραμυθιά: Την Κυριακή ο απογευματινός καφές της "Φλόγας" για την "Μητέρα" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Αγκαλιά με την ερήμωση τα Μουργκανοχώρια

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018


Ελάχιστοι άνθρωποι. Σιωπή "νεκροταφείου". Λιγοστά, πλέον, κοπάδια ζώων. Εγκαταλελειμμένα χωριά μέσα σε μια πανέμορφη φύση. 
Οι κάτοικοι, που έχουν απομείνει, και οι οποίοι λιγοστεύουν χρόνο με το χρόνο, ενώ η επιστροφή νέων μένει όνειρο μακρινό, συνήθισαν στην εγκατάλειψη. 
«Τόσα χρόνια που είμαι εδώ, έχω κάμει μονάχα τρεις γάμους», λέει ο συμπαθέστατος ιερέας του Βαβουρίου π. Προκόπιος Αλιγιάννης, ο οποίος εξυπηρετεί και άλλα τέσσερα χωριά της περιοχής. Αν δεν ήταν και οι Αλβανοί εργάτες, τότε θα μιλούσαμε για την τέλεια ερήμωση. 
Μόνο τον Αύγουστο, για μερικές ημέρες, παίρνει η περιοχή ένα χρώμα ζωντάνιας. 
Αλλά και αυτό, ξεθωριάζει γρήγορα. 
Δεν μπορεί να γίνει τίποτε, ώστε να αναστραφεί η κατάσταση; 
Μπορεί... 
Φαίνεται πως η δημιουργία υποδομών για την προσέλκυση ορισμένων μορφών εναλλακτικού τουρισμού αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση των χωριών της περιοχής. 
Η «πρώτη ύλη» για κάτι τέτοιο δεν λείπει: το βουνό το ίδιο, πρώτα απ' όλα, που με τις κορυφές του που φτάνουν τα 1806 μ., αλλά και την ιστορία του, αναμφίβολα θα αποτελούσε πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες.
Οι μυρωδιές από τα δεκάδες αρωματικά φυτά, όπως και οι παλαιοί αμπελώνες, δείχνουν καθαρά ότι η περιοχή αποτελεί ένα ανεκτίμητο οικολογικό κεφάλαιο, που με τον κατάλληλο σχεδιασμό θα μπορούσε να δώσει ζωή ακόμη και σε παραγωγικές/μεταποιητικές δραστηριότητες. 
Οι ιστορικές μονές, τα πέτρινα γεφύρια, τα φαράγγια, όλα τόποι μοναδικής ομορφιάς, μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά, ενώ τα μαγευτικά μονοπάτια, από περάσματα των Αλβανών, μπορούν εύκολα να αποτελέσουν ελκυστικές πεζοπορικές διαδρομές, να καθαριστούν και να σημανθούν.


 
Read More »
Αγκαλιά με την ερήμωση τα Μουργκανοχώρια Αγκαλιά με την ερήμωση τα Μουργκανοχώρια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 53χρονος με 9 δενδρύλλια κάνναβης και 296,9 γρ. κάνναβης

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018


Συνελήφθη, χθες (14-05-2018) τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Άρτας – Φιλιππιάδας (περιοχή Γέφυρα Καλογήρου), από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 53χρονος δράστης και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν κρυμμένες στο θόλο του οχήματος, δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (3,9) γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 53χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

· σε αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (293) γραμμαρίων,

· στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, (9) δενδρύλλια κάνναβης σε πρώιμη ανάπτυξη, φυτεμένα σε γλάστρες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.


Read More »
Συνελήφθη 53χρονος με 9 δενδρύλλια κάνναβης και 296,9 γρ. κάνναβης Συνελήφθη 53χρονος με 9 δενδρύλλια κάνναβης και 296,9 γρ. κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Γιατροί της 8ης Ταξιαρχίας κοντά στους ακρίτες της Σαγιάδας

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και κοινωνικής προσφοράς του Στρατού, με έμφαση σε δράσεις που άπτονται θεμάτων υγείας, ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές, ειδικευμένο προσωπικό της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας θα πραγματοποιήσει ιατρική επίσκεψη κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί επίδειξη και στη συνέχεια πρακτική εξάσκηση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση προπλασμάτων, ενώ παράλληλα σε κινητή ιατρική μονάδα (ασθενοφόρο) θα υφίσταται δυνατότητα βασικής ιατρικής εξέτασης και παροχής συμβουλών.

Με την παραπάνω δράση ευελπιστούμε στην παροχή βασικών γνώσεων επί της ΚΑΡΠΑ, απευθυνόμενοι σε όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα στους νέους.

Η επίσκεψη του-ιατρικού κλιμακίου με επικεφαλή τον Λοχαγό Ιατρό Καρδιολόγο) Μάριο Κολιό, έχει προγραμματισθεί να γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Σαγιάδας την Τρίτη 15 Μαΐου (10:00 - 12:00)


 
Read More »
Γιατροί της 8ης Ταξιαρχίας κοντά στους ακρίτες της Σαγιάδας Γιατροί της 8ης Ταξιαρχίας κοντά στους ακρίτες της Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Παρουσίαση κατασκευής ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου (καρτ) στο 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018Εκδήλωση του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού από το Τμήμα Γ' Ηλεκτρολόγων του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 11.00.
 
Στην εκδήλωση για γίνει παρουσίαση κατασκευής ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου (καρτ).Read More »
Παρουσίαση κατασκευής ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου (καρτ) στο 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας Παρουσίαση κατασκευής ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου (καρτ) στο 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Ο Βασίλης Κουρνέτας στο Τουρνουά του Ερμη Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018


Ανάμεσα σε πάνω απο 500 αθλητές ακαδημιών volley, απο Γιάννενα, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Θεσπρωτία και Άρτα βρέθηκε ο Βασίλης Κουρνέτας, την Κυριακή 13/5, στο κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας, μετά απο πρόσκληση της Διοικησης του Ερμή Ηγουμενίτσας.

Ο πρόεδρος Άγγελος Μπάντιος και το Δ.Σ. του Ερμή Ηγουμενίτσας εκτός απο τον Βασίλη Κουρνέτα οπου ήταν και ο επίτημος προσκεκλημένος του Τουρνουά mini Volley Cyclon-Petrol Savas Thomazos, τίμησε και τον Χρύσανθο Κυριαζή και την Βασιλική Παπάζογλου για την προσφορά τους στο αθλημα της Πετοσφαίρισης.
 
O Ερμής Ηγουμενίτσας ευχαριστεί όλους τους αθλητές, προπονητές, γονείς , τους εθελοντές, τον κ. Σάββα Θωμάζο, τους τοπικούς φορείς , όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που στήριξαν αυτη την μεγαλειώδη γιορτή για το ελληνικό volley.

Ραντεβού στο επόμενο Cyclon-Petrol mini Volley by Savas Thomazos.


 
Read More »
Ο Βασίλης Κουρνέτας στο Τουρνουά του Ερμη Ηγουμενίτσας Ο Βασίλης Κουρνέτας στο Τουρνουά του Ερμη Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο «Marella Celebration» με 1723 επιβάτες

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018Στην Ηγουμενίτσας βρίσκεται από τις 8:00, το κρουαζιερόπλοιο «Marella Celebration», σημαία Μάλτας. 
Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τις 19:00 μ.μ..

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο πλοίο θα επιβαίνουν 1723 επιβάτες. 
Προηγούμενος σταθμός του το Αργοστόλι και επόμενος το Κότορ.


Read More »
Στην Ηγουμενίτσα βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο «Marella Celebration» με 1723 επιβάτες Στην Ηγουμενίτσα βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο «Marella Celebration» με 1723 επιβάτες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Το 1ο ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ παρουσιάζει τις ΤΡΩΑΔΕΣ

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018

Το 1ο ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ παρουσιάζει τις ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη και το διαχρονικό θέμα της αναπάντεχης αλλαγής και της δυστυχίας που φέρνει στη ζωή του ανθρώπου η αγριότητα του πολέμου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30 μ.μ.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ Δ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Σκηνοθεσία: Άννα Ρεντζεπέρη

Οι γυναίκες της Τροίας σέρνονται σκλάβες στην Ελλάδα από τους νικητές του Τρωικού πολέμου, τους Αχαιούς. Η Εκάβη, η Ανδρομάχη, η Κασσάνδρα πρέπει να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και το χαμένο πια βασίλειό τους. Είναι ολομόναχες και δυστυχισμένες καθώς οι άνδρες τους, τα αδέρφια, τα παιδιά τους, έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο.

Στο έργο αυτό ο Ευριπίδης υπογραμμίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι σε περίοδο πολέμου η ανθρώπινη ζωή παύει να είναι η υπέρτατη αξία και ότι διαπράττονται ανόσιες πράξεις από τους νικητές λόγω της αλαζονείας τους. Έτσι ένας νέος κύκλος αίματος πάντα ξεκινά.

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής
Ευάγγελος Χίσσας


Read More »
Το 1ο ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ παρουσιάζει τις ΤΡΩΑΔΕΣ Το 1ο ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ παρουσιάζει τις ΤΡΩΑΔΕΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

4 συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 43, 32, 18 και 46 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και έγγραφα τα οποία άνηκαν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
4 συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα 4 συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 15, 2018 Rating: 5

Σελίδες