Ηγουμενίτσα: Νεαρός με μηχανάκι έσπασε το χέρι του μετά από επίθεση αγέλης αδέσποτων σκυλιών

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
Ηγουμενίτσα: Νεαρός με μηχανάκι έσπασε το χέρι του μετά από επίθεση αγέλης αδέσποτων σκυλιών 



Το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, σε όλο το Δήμο Ηγουμενίτσας και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, με την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας να αδυνατεί να δώσει κάποια λύση.

Τα αδέσποτα σκυλιά έχουν κατακλύσει ολόκληρο τον Δήμο, με πολλά από αυτά να έχουν επιθετική συμπεριφορά, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν επιτεθεί και έχουν δαγκώσει, ακόμα και μικρά παιδιά.

Τελευταίο παράδειγμα εχτές το βράδυ, όταν επιτέθηκαν σε μηχανάκι, στο Καστρί Ηγουμενίτσας.

Ο άτυχος οδηγός, στην προσπάθειά του να αποφύγει σκυλιά που κυνηγούσαν τη μηχανή του, έχασε τον έλεγχό της και έπεσε στο οδόστρωμα.

Αποτέλεσμα;

Να σπάσει το χέρι του στο ύψος του αγκώνα.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφού πολλά αδέσποτα κινούνται σε όλη τη πόλη, ακόμα και μέσα στις παιδικές χαρές.

Πρέπει η Δημοτική Αρχή να βρει άμεσα μια νόμιμη λύση στο πρόβλημα, πριν θρηνήσουμε κάποιο θύμα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Νεαρός με μηχανάκι έσπασε το χέρι του μετά από επίθεση αγέλης αδέσποτων σκυλιών Ηγουμενίτσα: Νεαρός με μηχανάκι έσπασε το χέρι του μετά από επίθεση αγέλης αδέσποτων σκυλιών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Ένας Θεσπρωτός στο τιμόνι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
Ένας Θεσπρωτός στο τιμόνι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος


Πρόσω ολοταχώς για εκλογές η ΠΟΕΠΛΣ μετά την αποχώρηση του μέχρι πρότινος προέδρου της Γιώργου Δριβάκου κατόπιν της πρότασης μομφής που κατατέθηκε σε βάρος του, την πρώτη κιόλας ημέρα των εργασιών του συνεδρίου της Ομοσπονδίας που έγινε στο Αίγιο ( 8-10 Μαίου) και διακόπηκε μάλιστα μόλις ξεκίνησε για το λόγο αυτό.

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κατηγορήθηκε για συνδικαλιστικά ατοπήματα κατά τη διάρκεια της θητείας το και πλέον η Ομοσπονδία οδηγείται σε εκλογές σε άμεσο χρονικό διάστημα όπως ορίζει το καταστατικό και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Γι’ αυτό σκοπό ορίστηκε 19μελής προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές.

Το τιμόνι της ΠΟΕΠΛΣ, καθώς τυγχάνει της κοινής αποδοχής στη μεγαλύτερη μάζα των μελών της ΠΟΕΠΛΣ αλλά και των αντιπροσώπων της , αναλαμβάνει προσωρινά ο Θεσπρωτός Πρόεδρος της ΕΠΛΣ ΒΔ Ελλάδος και Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Δροσόπουλος Αλέκος

Το προσωρινό διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι:
1. Παναγιώτης Τσιάνος
2. Αθανάσιος Τσατσουλής
3. Αθανάσιος Μπερτσιάς
4. Κωνσταντίνος Κυράνης
5. Αλέξανδρος Δροσόπουλος
6. Σαράντος Καμβύσης
7. Μιχαήλ Βορριάς
8. Ευστάθιος Σαμαράς
9. Μιχαήλ Κωστάκης
10. Βασίλειος Τσιάπλιας
11. Αθανάσιος Ζησίδης
12. Θωμάς Τσιονάκας
13. Γεώργιος Σφακιανάκης
14. Χρήστος Τριαντάφυλλος
15. Χρήστος Πασχαλάκης
16. Μιχαήλ Βασιλάκης
17. Ευθύμιος Μπατσομίτης
18. Γεώργιος Σακαγιάννης
19. Ιωάννης Κοριζης 
Το παραπάνω Δ.Σ. θα συγκληθεί σε σώμα τις επόμενες μέρες και σκοπό θα έχει να οδηγήσει την ΠΟΕΠΛΣ σε αρχαιρεσίες.
Read More »
Ένας Θεσπρωτός στο τιμόνι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ένας Θεσπρωτός στο τιμόνι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα για τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου στο νομό Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
Ερώτηση Γιόγιακα για τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου στο νομό Θεσπρωτίας


Οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων που καλούνται να επιλύσουν σε πολλές περιπτώσεις μόνοι τους και χωρίς την οφειλόμενη συνδρομή της Πολιτείας.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζονται στο ζήτημα των εξισωτικών αποζημιώσεων που αφορούν στην παροχή ενίσχυσης προς τους αγρότες των μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση των προβλημάτων που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους. Να σημειωθεί ότι τα ποσά που οφείλονται από τα έτη 2013 – 2014 είναι σε εκκρεμότητα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, που νοικιάζουν έναν βοσκότοπο να βρίσκονται στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να λαμβάνουν μέρος σε δημοπρασίες καταβάλλοντας ιδιαίτερα υψηλά ποσά με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Γι’ αυτό, κρίνεται σκόπιμο να γίνουν το συντομότερο δημοπρασίες για εκτάσεις βουνών που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους μετακινούμενες κτηνοτρόφους και μ’ αυτό τον τρόπο να τους διατίθεται ένας μόνιμος βοσκότοπος για τα κοπάδια τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να αποδοθούν ως βοσκοτόπια και βουνά με δενδρώδη βλάστηση καθώς είναι μεταξύ εκείνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βόσκηση.

Σ’ ό,τι αφορά την κατανομή των βοσκοτόπων υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω του ρυθμιστικού ρόλου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (Π.Ε.Κ.) και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.) καθώς υπάρχουν περιοχές, όπως η Θεσπρωτία όπου η Π.Ε.Κ. και ο Σ.Ε.Κ. δεν εκπροσωπούνται. Θεωρούμε ως επικρατέστερη λύση την εκπροσώπηση ανά νομό από τους κατά τόπους κτηνοτροφικούς συλλόγους.

Η Πολιτεία οφείλει επίσης να μεριμνήσει για την αποπληρωμή των κτηνοτρόφων:

- Για τις καθυστερήσεις στις εξοφλήσεις της ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2014.

- Σ’ ό,τι αφορά τα υπόλοιπα των εξισωτικών αποζημιώσεων των ετών 2013-2014.

- Την επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου και Φ.Π.Α.

- Την αποπληρωμή των κτηνοτρόφων και γεωργών που επένδυσαν στη βιολογική κτηνοτροφία και γεωργία καθώς και στους κτηνοτρόφους που έχουν επενδύσει σε αυτόχθονες φυλές.

Είναι αναγκαίο επίσης μέσω του ΕΛΓΑ να δικαιολογούνται απώλειες ζωικού κεφαλαίου και από άλλες αιτίες καθώς οι αποζημιώσεις που αποδίδονται στους κτηνοτρόφους είναι ιδιαίτερα χαμηλές αναλογικά με τις εισφορές που καταβάλλουν. Τέλος, την ευθύνη για την καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου πρέπει να έχει ο κτηνίατρος εκτροφής.


Κατόπιν τω παραπάνω:

- Θα επιλύσετε άμεσα το πρόβλημα των βοσκοτόπων των μετακινούμενων κτηνοτρόφων με τους τρόπους που σας περιγράψαμε και με τους οποίους συμφωνούν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων;

- Θα προχωρήσετε στη δημοπράτηση βοσκοτόπων σε βουνά ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος;

- Θα αποδώσετε στους δικαιούχους τις εξισωτικές αποζημιώσεις, που εκκρεμούν για τα έτη 2013 – 2014;

- Θα φροντίσετε έτσι ώστε ο κτηνίατρος εκτροφής να έχει και την ευθύνη για την καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου;
Ο ερωτών βουλευτής
Βασίλειος Γιόγιακας
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου στο νομό Θεσπρωτίας Ερώτηση Γιόγιακα για τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου στο νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Επίσκεψη Κάτση στην πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
Επίσκεψη Κάτση στην πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας


Επίσκεψη πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 14.5.2015, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάριος Κάτσης (Ν. Θεσπρωτίας) στην πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ύστερα από πρόσκληση του πρέσβη Farid Fernández και του γραμματέα Ernesto Bordier.

Ο κ. Μεικόπουλος ως πρόεδρος της επιτροπής φιλίας Ελλάδος-Βενεζουέλας της Βουλής της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, αποτίμησε την δράση της επιτροπής και τόνισε τη σημασία της συνέχισης της σύσφιξης των σχέσεων φιλίας και αμοιβαίας συνεργασίας των δύο χωρών.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και οι δυο βουλευτές μετέφεραν την εμπειρία από τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης να εξέλθει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Τέλος, στη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη να επανασυσταθεί η επιτροπή φιλίας και στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο καθώς και οι δυο πλευρές διαπίστωσαν την αναγκαιότητα για περεταίρω συνεργασία των δυο χωρών και κοινοβουλίων.
Read More »
Επίσκεψη Κάτση στην πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Επίσκεψη Κάτση στην πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



Είναι γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμίδων, αλλά κυρίως οι Αυτοδιοικητικοί της παρούσας περιόδου, βαδίζουν τον πραγματικό Γολγοθά.
Είναι γεγονός ότι τα σουβλερά και σε πολλές περιπτώσεις δηλητηριώδη οικονομικά και εν γένει δημοσιονομικά προβλήματα, είναι τα αγκάθια αυτού του Γολγοθά.
Όμως από το σημείο αυτό, μέχρι το γεγονός ότι ουδείς εξαναγκάστηκε να καθήσει στην αυτοδιοικητική πολυθρόνα της εξουσίας… υπάρχει απόσταση.
Ήταν προσωπική επιλογή του καθενός, που επιδόθηκαν σε σκληρούς αγώνες, για την επιτυχή έκβαση του προεκλογικού τους αγώνα. Φαίνεται πως η «δόξα» σαγηνεύει και στις δύσκολες μέρες που ζει η χώρα.
Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν ακούσαμε, από όλη την Επικράτεια, να έμεινε απλήρωτος, έστω και ένας Περιφερειάρχης, ένας Δήμαρχος, ένας Αντιπεριφερειάρχης, ένας Αντδήμαρχος, ένας Πρόεδρος, ένας μεγαλόμισθος μετακλητός σύμβουλος ή συνεργάτης (εσωτερικός ή εξωτερικός).
Έχουμε όμως ακούσει , για πάρα πολλές Αυτοδιοικητικές μονάδες, να μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Αφορμή του παρόντος σχολίου είναι, όμως, οι παρατηρήσεις για τον τρόπο δράσης των τριών Δημάρχων μας.
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε το «δημαρχοκεντρικό» μοντέλο της Αυτοδιοίκησης. Όμως επικαλούμενοι το της «γυναίκας του Καίσαρος» θα συνταχθούμε με την άποψη εκείνων που απαιτούν από τους Δημάρχουν να… «άρχουν»¨.
Να είναι δηλαδή, μπροστά, πρωταγωνιστές των προσκηνίων και να μην κρύβονται πίσω από ενέργειες ή ευθύνες συνεργατών, αρκούμενοι στον ρόλο του παρασκηνίου. Σύμφωνα λοιπόν με τα μηνύματα που φθάνουν στα γραφεία μας, αλλά και από προσωπικές διαπιστώσεις, η πλειοψηφία των Δημάρχων μας, πρωταγωνιστεί ικανοποιητικά.
 
Συγκεκριμένα:
 
- Η Δήμαρχος νύφη του Σουλίου, ελέγχει απόλυτα τον Δήμο της, μάλιστα σε βαθμό που κάποιοι «καλοπροαίρετοι» την κατηγορούν για οπαδό της τάσης των υπερεξουσιών και την παρομοιάζουν με την Θάτσερ ή τη Μέρκελ.
Ασφαλώς και την αδικούν. Εμείς όμως έχουμε χρέος να μην κρύβουμε τίποτε.
Είναι γεγονός ότι η Σταυρούλα, ανά πάσα στιγμή , είναι σε θέση και να γνωρίζει και να αντιμετωπίζει προσωπικά καθετί που αφορά τον Δήμο.
 
- Ο Δήμαρχος που ακριτικής περιοχής Φιλιατών, παρά το γεγονός ότι είναι ο φτωχότερος στα οικονομικά μεγέθη και ο πλουσιότερος σε χωριά, οικισμούς και διαμερίσματα, είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση ή ευκαιρία.
Κύριος του αυτοδιοικητικού και κυρίαρχος του «παιχνιδιού» καθοδηγεί, ταπεινά και σεμνά, αλλά συγχρόνως αυστηρά και αποτελεσματικά τους συνεργάτες του, δίχως να μετακυλήσει τις όποιες ευθύνες των τυχόν λαθών ή αποτυχιών, σ’ αυτούς.
Προκάλεσε δε τον θαυμασμό των δημοτών του, με την απόφαση να βρίσκεται ο ίδιος κάθε Τρίτη στο γραφείο του Διαμερίσματος Ασπροκκλησίου, πρώην Δημαρχείο Σαγιάδας, για άμεση επαφή με τους συναλλασσόμενους.
 
- Αφήνουμε τελευταίο για σχολιασμό, τον Δήμαρχο της Ηγουμενίτσας, Ιωάννη Λώλο, γιατί κάπου «κάνει κοιλιά» για να χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή ντοπιολαλιά.
Ασφαλώς και ο Δήμος είναι μεγάλος, με σοβαρά προβλήματα και μεγάλες υποχρεώσεις.
Ασφαλώς και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας μοιράζει τον χρόνο του με την ΠΕΔ Ηπείρου, της οποίας είναι πρόεδρος.
Όμως οι δημότες τον ψήφισαν για Δήμαρχό τους και όχι για Πρόεδρο της ΠΕΔ.
Προσωπικά, λόγω και της εμπειρίας του από τον Καποδιστριακό Δήμο Μαργαριτίου, περιμέναμε να αναδειχθεί σε πρότυπο Δημάρχου. Να «άρχει» δηλαδή και να μην επιτρέπει «παρενέργειες» συνεργατών του, οι οποίες προκαλούν αντιδράσεις στην κοινωνία, για μέτωπα που ανοίγουν, είτε με άλλες Αρχές, είτε με Φορείς, είτε και με μεμονωμένα άτομα.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι σε θέση να αναστρέψει αυτό το κακό κλίμα που ήδη κάνει τη εμφάνισή του. Αρκεί να μην μπλέξει το φιλότιμο στα της διοίκησης του Δήμου.
 
Ως προς την άλλη βαθμίδα της Αυτοδιοίκησης, την Περιφέρεια, υπομονή. Θα ασχοληθούμε στο μέλλον.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ
Read More »
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ;

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ;



Φοβούμαστε πως ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών (το τονίζουμε: Φιλιατών!) έχε πρόβλημα με τον Τοπικό Τύπο της Θεσπρωτίας. Εκτός κι αν έχει κολλήσει στο σύνδρομο του τοπικισμού, καθότι Γιαννιώτης. Ή μήπως σκέφτεται την πολιτική του εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων;
Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή του να δημοσιεύει όλες, μα όλες τις προκηρύξεις του Νοσοκομείου Φιλιατών Θεσπρωτίας (και) σε μία τουλάχιστον εφημερίδα των Ιωαννίνων. Παρά τις αντιδράσεις του θεσπρωτικού Τύπου, για παράβαση των διατάξεων του Ν. 3548/2007, εκείνος επιμένει… Γιαννιώτικα, όπως συνήθως κάνει και με τις απευθείας ή έμμεσα προμήθειες ή υπηρεσίες.
Το άρθρο 3 του Ν. 3548/2007 αναφέρει ρητά ότι οι περιλήψεις των διακηρύξεων και προκηρύξεων καταχωρούνται υποχρεωτικά σε τρείς τουλάχιστον νομαρχιακές εφημερίδες, οι οποίες περιλαμβάνονται στην απόφαση του άρθ. 2 και οι οποίες έχουν την έδρα του στο νομό.
Τι επιτέλους επιδιώκει ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου; Να ενισχύσει την αγορά των Ιωαννίνων, ιδιαίτερη πατρίδα του (ή μήπως ιδιαίτερη εκλογική του Περιφέρεια);
Τότε όμως κινδυνεύει να κατηγορηθεί σύμφωνα με το απόφθεγμα του λαού «αλλού τρώς και πίνεις και αλλού…).
Μήπως ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, θεωρεί πως η αγορά του Δήμου Φιλιατών ή και της Θεσπρωτίας είναι ανθηρή οικονομικά και δεν έχει ανάγκη να προμηθεύσει το νοσοκομείο με πετρέλαιο;
Μήπως νομίζει ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου ότι θα βρεί προσφορότερες τιμές από την αγορά Ιωαννίνων στην προμήθεια πετρελαίου, παρά τη χιλιομετρική απόσταση;
Εκτός και αν «χρωστάει» σε εφημερίδες των Ιωαννίνων και με χρήματα του Νοσοκομείου, δηλαδή του φορολογούμενου Έλληνα τις… εξοφλά.
Έλεος, πια! Μήπως ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας θα πρέπει, βάσει αυτών των ενεργειών, να «αξιολογήσει» τον απερχόμενο Αναπληρωτή Διοικητή , για να γλιτώσει το κράτος από την «αποζημίωση»;

Υ.Γ. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου, γνωρίζουν τις ευθύνες τους απέναντι του νόμου, όταν δεν τηρούν τις διατάξεις του;
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ
Read More »
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 36χρονος φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
Συνελήφθη 36χρονος φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα



Συνελήφθη, χθες (14-05-2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ποινής φυλάκισης είκοσι (20) μηνών, για προώθηση παράνομων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη 36χρονος φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα Συνελήφθη 36χρονος φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παραεμπόριο

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παραεμπόριο



Συνελήφθησαν, χθες (14-05-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Σενεγάλης, ηλικίας 40 και 47 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να διαθέτουν προς πώληση διάφορα προϊόντα παρεμπορίου (γυαλιά ηλίου και τσάντες), για τα οποία δεν είχαν τα απαιτούμενα παραστατικά διακίνησης και εμπορίας.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ τα προϊόντα κατασχέθηκαν.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παραεμπόριο Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παραεμπόριο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Το θανατηφόρο βακτήριο Ecoli εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας Έγγραφο ντοκουμέντο. Γνώριζαν και σιωπούσαν Μήτσης - Γεωργόπουλος;

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
Το θανατηφόρο βακτήριο Ecoli εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας
Έγγραφο ντοκουμέντο.
Γνώριζαν και σιωπούσαν Μήτσης - Γεωργόπουλος;


Το επικίνδυνο βακτήριο Ecoli, που το 2011 είχε προκαλέσει την επιδημία του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (ΗUS) που είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους, και είχε προκαλέσει περισσότερα από 2.200 κρούσματα σε 12 χώρες, εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας .

Άλλα στελέχη του E.coli προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή άλλες λοιμώξεις.

Μπορείτε να κολλήσετε το βακτήριο E. coli με το να έλθετε σε επαφή με σωματίδια από τα περιττώματα ανθρώπων ή ζώων. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν πίνετε νερό ή καταναλώνετε τροφές που έχουν μολυνθεί.
Απαντώνται συχνά στα κόπρανα των ζώων και των ανθρώπων.

Η ανάλυση έγινε μετά από παραγγελία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, από το Γενικό Χημείο του Κράτους, σε δείγμα από το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, στις 28/4/2015.

Το επικίνδυνο βακτήριο Escherichia coli, εντοπίστηκε σε ποσοστό <4 cfu's/ml, με το νομοθετικό όριο να είναι 0.

Στο δείγμα έχουν ανιχνευθεί πάνω από το όριο και ολικά κολοβακτηριοειδή και ολικοί καλλιεργήσιμοι μικροοργανισμοί.




Το Ράδιο Ηγουμενίτσα, έχοντας τις πληροφορίες μέσα από την ΔΕΥΑΗ, έχει δημοσιεύσει επανειλημμένα από τον Δεκέμβριο του 2014 τις ανησυχίες του (Δείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ & ΕΔΩ & ΕΔΩ & ΕΔΩ), καλώντας τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ και Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρη Μήτση, να ενημερώσει τους πολίτες για την ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ηγουμενίτσα.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ όσο και ο ακριβοπληρωμένος manager της εταιρίας, απέφευγαν να απαντήσουν σε ένα "ανώνυμο" μπλοκ.
Μόνο μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Κατσίλη, απάντησε ο Πρόεδρος κ. Μήτσης, στις 24/4/2015 (Δείτε ΕΔΩ) δηλώνοντας πως "ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Υ2/2600/2001, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ".

Απέφυγαν όμως να δημοσιεύσουν τις μικροβιολογικές & χημικές αναλύσεις δειγμάτων νερού από τουλάχιστον 8 σημεία δειγματοληψίας, όπως η νομοθεσία προβλέπει.

Το λόγω πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, που θα πρέπει άμεσα, σήμερα, να παρέμβει.

Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας του κ. Μήτση και του κ. Γεωργόπουλου, είναι το ότι, αν και έχουν ενημερωθεί από εχτές από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, δεν έπραξαν τουλάχιστον το αυτονόητο.
Να ενημερώσουν δηλαδή τους Δημότες της Ηγουμενίτσας, ώστε να μην πίνουν νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΗ.

Χημικοί με τους οποίους επικοινώνησε το Ράδιο Ηγουμενίτσα, έντρομοι, πραγματικά δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Η λύση που προτείνουν είναι να ζητηθεί από τον κόσμο να μην καταναλώνει το νερό για μία εβδομάδα, ώστε να γίνει υπερχλωρίαση, για να εξαφανιστεί το επικίνδυνο βακτήριο.

Υ.Γ. Σαν γονέας μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, ο γράφων, άμεσα θα προβώ σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. 
Read More »
Το θανατηφόρο βακτήριο Ecoli εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας Έγγραφο ντοκουμέντο. Γνώριζαν και σιωπούσαν Μήτσης - Γεωργόπουλος; Το θανατηφόρο βακτήριο Ecoli εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας  Έγγραφο ντοκουμέντο.  Γνώριζαν και σιωπούσαν Μήτσης - Γεωργόπουλος; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Υγειονομική βόμβα στην Ηγουμενίτσα; (+ΦΩΤΟ) Φυτοφάρμακα παρατημένα και πεταμένα δίπλα από τα γραφεία ΤΟΕΒ Κεστρίνης

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
Υγειονομική βόμβα στην Ηγουμενίτσα;  (+ΦΩΤΟ)
Φυτοφάρμακα παρατημένα και πεταμένα δίπλα από τα γραφεία ΤΟΕΒ Κεστρίνης



Κακή διαχείριση φυτοφαρμάκων σε περίπτωση δημόσιας περιουσίας ή καταπάτηση δημόσιας περιουσίας για παράνομη αποθήκευση επικίνδυνων υλικών.

Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτά τα οποία είδαν τα μάτια μας σε φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του e-igoumenitsa.gr


 
Συγκεκριμένα δίπλα από τα γραφεία περιβαλλοντολόγων που έχουν σχέση με ορνιθολογία και τα γραφεία ΤΟΕΒ Κεστρίνης υπάρχουν στοιβαγμένα έξω στο parking βαρέλια με φυτοφάρμακο DACUS BAIT 100 χρονολογίας 2014 .

Αντίστοιχα , όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, βαρέλια DACUS BAIT 100 χρονολογίας 2000 και άλλα πολλά φυτοφάρμακα, είναι πεταμένα μέσα σε διπλανό κτήριο το οποίο δεν ξέρουμε που ανήκει . Η Δυσωδία δε έξω από το κτήριο σύμφωνα πάντα με τον αναγνώστη είναι απερίγραπτη. 



Να τονίσουμε ότι μετά από ερευνά που κάναμε στο Internet και συγκεκριμένα από πληροφορίες που πήραμε από την ιστοσελίδα http://www.evyp.gr το DACUS BAIT 100 ΠΡΈΠΕΙ να αποθηκεύεται σε μέρος δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο, μακριά από εστίες θέρμανσης, φλόγες ή ηλιακό φως και στην αρχική ερμητικά κλειστή συσκευασία του. Στις συνθήκες αυτές παραμένει σταθερό για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες περίπου ένα μήνα πριν. Ίσως να τα έχουν μαζέψει και καθαρίσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Αν όχι κάλο θα ήταν οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν για αυτήν την τραγική εικόνα / κατάσταση. 
 
 
Δείτε περισσότερα εδω: e-igoumenitsa.gr
Read More »
Υγειονομική βόμβα στην Ηγουμενίτσα; (+ΦΩΤΟ) Φυτοφάρμακα παρατημένα και πεταμένα δίπλα από τα γραφεία ΤΟΕΒ Κεστρίνης Υγειονομική βόμβα στην Ηγουμενίτσα;  (+ΦΩΤΟ) Φυτοφάρμακα παρατημένα και πεταμένα δίπλα από τα γραφεία ΤΟΕΒ Κεστρίνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Η κατανόηση και η ανοχή έχουν τα όριά τους.
 
Τα θέματα της καθαριότητας και ιδιαίτερα της συλλογής των σκουπιδιών, έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και με τον τοπικό μας πολιτισμό. 
Γι’ αυτό και δεν δικαιούται κανείς να παίζει, για να κάνουμε χρήση μιας από τις αγαπητές φράσεις του Δημάρχου, να παίζει με την υγεία τους.
 
Η επίκληση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος, καθώς και η έλλειψη προσωπικού, ούτε το πρόβλημα λύνει, ούτε τους αρμοδίους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους.
 
Ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε στο καλοκαίρι, το φαινόμενο των σκουπιδιών, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την επιβαλλόμενη υπευθυνότητα, από πλευράς Δημοτικής Αρχής, και για τον λόγο αυτό, μεταφέρουμε τις ανησυχίες των πολιτών, προσωπικά στον Δήμαρχο Ιωάννη Λώλο, ώστε να ασχοληθεί (και) με το θέμα αυτό, προσωπικά.
Read More »
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΗΓ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΗΓ
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ


Δημοσίων συγχαρητηρίων είναι άξιος ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, για μια ακόμη ενέργεια-πρωτοβουλία.

Αναφερόμαστε στην παρέμβασή του στο θέμα, της υποχρέωσης της διοίκησης του λιμανιού (ΟΛΗΓ) να προβεί σε ανταποδοτικές εργασίες, στην πόλη της Ηγουμενίτσας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η εμπειρία του, φαίνεται πως τον αναδεικνύει σε σύγχρονο πολιτικό, κάτι που δεν δικαιούμαστε , ούτε να το αφαιρέσουμε, ούτε να το αποκρύψουμε, παρά τη διάθεσή μας να του ασκούμε καθημερινή κριτική.

Αυτή του την παρέμβαση τη σχολιάζουμε και για έναν ακόμη λόγο: να παραδειγματιστούν και άλλοι αιρετοί του τόπου, είτε είναι άμεσα αρμόδιοι για θέματα που απασχολούν το τόπο ή την κοινωνία, είτε γιατί απλά κατοικούν εδώ. 
 
Ας ελπίσουμε η διοίκηση του λιμανιού θα αντιληφθεί το δικό της χρέος και θα ανταποκριθεί στις προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ
Read More »
ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΗΓ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΗΓ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

ΕΠΙΠΛΑ ΛΙΟΥΜΗΣ: Το νέο μας φυλλάδιο με όλες τις προσφορές

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
ΕΠΙΠΛΑ ΛΙΟΥΜΗΣ: Το νέο μας φυλλάδιο με όλες τις προσφορές


Read More »
ΕΠΙΠΛΑ ΛΙΟΥΜΗΣ: Το νέο μας φυλλάδιο με όλες τις προσφορές ΕΠΙΠΛΑ ΛΙΟΥΜΗΣ: Το νέο μας φυλλάδιο με όλες τις προσφορές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

O "Βιολογικός Μετανάστης" του Αρκά, σήμερα στη Παραμυθιά απο την Φιλαρμονική Πάργας

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
O "Βιολογικός Μετανάστης" του Αρκά, σήμερα στη Παραμυθιά απο την Φιλαρμονική Πάργας

 
 
Η Φιλαρμονική Πάργας και το Γυμνάσιο Καναλακίου παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Βιολογικός Μετανάστης» του Αρκά σε μια μουσική διασκευή, στη Παραμυθιά και το Θέατρο Καρκαμίσι, την Παρασκευή 15 Μαίου στις 21:00

Η υπέροχη κωμωδία του Αρκά, που αποτελεί ένα μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, ντύνεται με ροκ μουσική, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και μοντέρνα χορευτικά. Ένα μουσικοθεατρικό θέαμα από μαθητές, που θα σας συναρπάσει!

Στο έργο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ένα Νεφρό µε τη µεταµόσχευσή του σε νέο, υγιή οργανισµό. Αυτό το Νεφρό τώρα παλεύει για την ενσωµάτωσή του σε µια «κοινωνία», συντηρητική και ξενοφοβική… Μετανάστης σ’ έναν οργανωµένο, εχθρικό οργανισµό, χωρίς συµµάχους και χωρίς δικαιώµατα.

Οι αναγωγές µε τους ανθρώπους-µετανάστες στο «πρόσωπο» του µετανάστη-νεφρού είναι καίριες, έξυπνες, πικρές και χιουµοριστικές. «Χρησιµοποιείτε σαν άλλοθι τον καρκίνο και κάνετε αυθαιρεσίες. Επιτίθεστε όπου βρείτε. Στον ίδιο σας τον οργανισµό» λέει το Συκώτι για την επίθεση του ανοσοποιητικού.

Εισοδος Ελέυθερη
Read More »
O "Βιολογικός Μετανάστης" του Αρκά, σήμερα στη Παραμυθιά απο την Φιλαρμονική Πάργας O "Βιολογικός Μετανάστης" του Αρκά, σήμερα στη Παραμυθιά απο την Φιλαρμονική Πάργας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαθήτρια έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαθήτρια έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Πέρδικα Θεσπρωτίας


Σοβαρό ατύχημα είχε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 10, μαθήτρια Γ' Λυκείου, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μαθήτρια διάβαζε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ζαλίστηκε και έπεσε από αυτό.

Η μαθήτρια έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φιλιατών, έχοντας τις αισθήσεις της, και αυτή την ώρα υποβάλλεται σε εξετάσεις, έχοντας πόνους σε όλο της το σώμα.
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαθήτρια έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Πέρδικα Θεσπρωτίας ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαθήτρια έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Τα πράγματα στη θέση τους βάζει ο Πιτούλης για το νερό Το νερό στα δύο σχολεία, στις 28/4, ήταν «ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ» για κατανάλωση

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015
Τα πράγματα στη θέση τους βάζει ο Πιτούλης για το νερό
Το νερό στα δύο σχολεία, στις 28/4, ήταν «ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ» για κατανάλωση


Στην συνέχεια του Δελτίου Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας και προς άρση κάθε αμφισβήτησης, ενημερώνουμε ότι, από τις υπηρεσίες της Π.Ε Θεσπρωτίας, διενεργήθηκε δειγματοληψία νερού στο:
  • Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου
  • Β΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
στις 28/4/2015, στα πλαίσια περιοδικών μετρήσεων που πραγματοποιούν.

Οι ενδείξεις από τα προαναφερθέντα σημεία σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ήταν « ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ» για κατανάλωση.

Ενημερώσαμε τηλεφωνικά στις 29/4/2015 την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Δ.ΕΥ.Α.) τούτο δε διότι, το Γενικό Χημείο του Κράτους με τον ίδιο τρόπο μας ενημέρωσε και την επίσημη γνωμάτευση την απέστειλε στις υπηρεσίες μας τις 8/5/2015.

Μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας του Δήμου (Δ.Ε.Υ.Α) στις 8/5/2015 ότι πρόβηκαν σε έλεγχο και το πρόβλημα είχε λυθεί, δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες της Π.Ε και πραγματοποίησαν επαναληπτική δειγματοληψία στις 12/5/2015 στις ίδιες περιοχές.

Σήμερα 14/5/2015 το Γενικό Χημείο του Κράτους μας απέστειλε τα αποτελέσματα της εξέτασης δείγματος και όπως προκύπτει το δείγμα νερού είναι «ΣΥΜΦΩΝΟ» για ανθρώπινη κατανάλωση.

Οι σχετικές αναλύσεις είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Θωμάς Γ. Πιτούλης
Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε Θεσπρωτίας
Read More »
Τα πράγματα στη θέση τους βάζει ο Πιτούλης για το νερό Το νερό στα δύο σχολεία, στις 28/4, ήταν «ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ» για κατανάλωση Τα πράγματα στη θέση τους βάζει ο Πιτούλης για το νερό Το νερό στα δύο σχολεία, στις 28/4, ήταν «ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ» για κατανάλωση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Σελίδες